|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Co do karmienia to jak sie karmi samym modyfikowanym to powinno sie tak jak pisze na opakowaniu, dobrze nie pamietam a, ale chyba co 3 godziny.... DO tego powinno sie dopajac dziecko woda... (tez dokladnie nie pamietam ile tej wody) A na samej piersi powinno sie dawac na zawolanie... Gdyz jest to i mleczko i woda dla dla dziecka... Jak sie miesza (piers i modyf. ) to niewiem no ale wiadomo ze nie powinno sie dawac za czesto modyfikowanego... (tzn. zrobic dluzsza przerwe po nim) a jak twoje mleczko to widomo ze czesciej powinno sie dac.... Aha i tez na mieszanym powinno sie dopajac woda ![]() ...A ja ide budzic malza .... (wczoraj do pozna pracowal a teraz spi ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-09-18 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj miśka przytulam ![]() ![]()
![]() |
#3243 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() U mnie nadal nic i nic i zero ![]() ![]() stokrotka dzięki Stokrotuś ![]() Wiem, że przesadzam, że inni mają więcej problemów. Ale zaczynam się bać. Bo nie mam żadnej pomocy obok, żadnej dobrej ciotki jakby co. Mąż pojęcia nie ma co i jak przy dziecku. Pomocą będzie jedyni teściowa, a wiadomo, że nie chciałabym jej pokazać, że sobie nie radzę ![]() 3mam kciuki!! U mnie mąż się śmiał, że w niedziele mam nie rodzić, bo będzie nygusek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() SONIA004 ![]() Malgosia1983; dziś Twój dzień ![]() Cytat:
![]() Acelinka Ty jak jechałaś do szpitala w pamiętny wtorek miałaś jakieś skurcze??? Jak to jest z tą oksy?? Po jednej dawce się zaczęło czy jak?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
Witajce!
AgnesD napisała: Mały jest słodki. Opanowaliśmy karmienie ![]() Pisałam do MAGiALENY jak samopoczucie i odpisała: Cieleśnie w porządku, duchowo gorzej (bo jutro chyba będzie cewnik i oksytocyna). Jestem na patologii i co jakiś czas mam ktg. To śmigam do nadrabiania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Zadomowienie
|
Pozwolę sobie umieścić info o naszej Luii z innego źródła.... mam nadzieję, że nie będzie mi miała za złe...
![]() "Maluch urodzil sie o 5.29 irlandzkiego czasu sn ![]() ... trochę się uspokoiłam, że takie kłucie może być... Dzięki laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
Zabierzcie mi neta
![]() ![]() Niech się samo zacznie ... ![]() ![]() ![]() ![]() Luii gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | ||||||
Zakorzenienie
|
cudowne oczęta
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Martusiaaa21 - jak tam po parapetówce??? Co do imprez- za tydz mam iść na wieczór panieński ![]() AneczkaJ ![]() Cytat:
![]() w dużej mierze mam podobnie teraz- chociaż mi się jakoś szczególnei jeszcze do porodu nei spieszy,a el te uczucia co opisywałaś to dokładnie to samo! A co do JUTRO- u nas jest ZARAZ, niekończące, się wieczne, je ba ne ZARAZ ![]() Cytat:
Wózek wypas ![]() Cytat:
![]() A powiedz- co Ci dokładnie nie teges wychodziło na ktg? Brak skoków? Przerwy? Za duże spadki/wzrosty?? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I nie czytamy neta ![]() Agnys, Stokrotka- witajcie z powrotem!!! Agnyska- a nie wypożyczysz tej cioci jakby co??? ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-18 o 11:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Zadomowienie
|
..... ach ta moja głowa....! dopiero teraz doczytałam... luii urodziła już 16!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agnieszko wydaje mi się, że nie jest tak źle jak piszą na necie (już to też zdążyłam przeczytać) Moja przyjaciółka z liceum miała wywoływany poród 2 miesiące temu, ze względu ma zastój wody w nerce... i choć to wielka "panikara"... po wszystkim stwierdziła, że nie było źle, a w jej ustach to już coś znaczyło! ![]() Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ze wszystkim, poczekamy - zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Luluś, a zmierz sobie ciśnienie bo może Ci z tych nerwów podskoczyło? Cytat:
![]() Aguś, a czemu Ty myślisz, że przesadzasz? Mamy prawo do wątpliwości, obaw, strachu, płaczu i wszystkich tych emocji związanych z ciażą i póżniejszym macierzyństwem. Mamy prawo prawo prosić o pomoc. A poradzisz sobie napewno. Już tu niejedna nasza mama miała wątpliwości czy będzie w stanie zaopiekować się maleństwem. A teraz jak czytam, to niebo, a ziemia. Taaa moj dzień... Pier.....le nie rodzę ![]() ![]() Cytat:
![]() Magialena ![]() ![]() ![]() GRATULACJE LUII! WITAMY NA ŚWIECIE KOLEJNE DZIECIĄTKO
![]() |
#3250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś oczywiście mąż jakby nigdy nic się zachowuje ![]() 2. Żadne "wywoływacze domowe" na mnie nie działają, to może czary zaskutkują ![]() Sonia może nie będzie tak źle... Tylko ja się nie nastawiam, że urodzę po tej oksy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() "Ostateczną ostatecznością" jest cc. ![]() edit: Tak czytałam w jakimś podręczniku.
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-09-18 o 11:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale o dziwo mój tatuś (z którym nie mamy dobrych relacji) ciągle pyta jak się czuje, kiedy rodzę ... Szok. Po 9 miesiącach się zainteresował wreszcie. Ciekawe na jak długo ![]() 2. Kurcze bo całą ciąże jakoś optymistycznie podchodziłam do tematu, a teraz jak czytam nasze mamuśki to zaczynam panikować. 3. No i tu mnie rozwaliłaś na łopatki !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DUUUUŻŻŻY BUZIAK za to ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Małgoś czy Ty wiesz, że jesteś kochana ??? ![]() Zwariowałabym bez Was!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2- nie dziękuj, a ja dalej czaruję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() A ja bez WAS ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Acha. Fasolka po bretońsku też się nie da dziecka wykurzyć ![]()
![]() |
#3255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje kolejnej mamusi !!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja kolezanka urodzila po 6 godzinach od kroplowy i wogole mowila ze nie bylo tak strasznie, rozwarcie szybko jej szlo... mowila ze do 7 cm rozwarcia sie jeszcze smiala i zartowala.... Ja przy 5 cm to wylam do ksiezyca ![]() Takze nie stresuj sie nic kochana... Wiem ze trudno ale wrzuc na luz.... ![]() ![]() ![]() Bedzie dobrze zobaczysz... To juz nie dlugo.. Po prostu nie mysl o tym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie pamietam czy juz gratulowałam wszystkim ![]() ![]() wstałam dzis po 11 ![]() widze ze biedne sie meczycie (oczywiscie nei wszystkie) to przesyłam wam moc uścisków i życze zeby zaraz was coś przy niedzielnym obiedzie wzieło i żebyście trafiły na porodówke ![]() Małgosia 1983 Ty sie nei opierdzielaj bo ja chce Stefka juz ucałowac-a zrobie to osobiście, nawet jak mi ni epozwolisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Wtajemniczenie
|
Asia ja mam dzień pt. "pier..lę nie rodzę"
![]() ![]() Zaraz Tż wróci z treningu, to jedziemy gdzieś na wycieczkę. A Wy macie jakieś plany na dzis\?
#3258 |
Zakorzenienie
|
Agnes, Luii Gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak AneczkaJ? pewnie już po wszystkim.. ![]() Spray, Cotka, Wasze opisy porodów takie lajtowe, że wcale nie wygląda to tak źle ![]() Magialena będzie dobrze! Trzymam za Was kciuki ![]()
#3259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no takiej to dobrze!!! Mam wieści od Pestki : Lenka od wczoraj ma terapię przerywaną na żółtaczkę i leży sobie koło mnie teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj myslelismy zeby gdzies jechac ale późno wstalismy wiec chyba bedziemy leniuchowac ![]() gotuje rosoła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluje nowym mamusia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3262 |
Zakorzenienie
|
na poprawe humoru matka wariatka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Zakorzenienie
|
nie ma bodziaków ma sie wietrzyć hehe
![]() mój mąz co przyjdzie do pokoju i popatrzy na łożeczko to jest popłakany ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- no ale sie nei mogłam oprzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooooo do parku chorzowskiego szłoby się przejechać ![]() ![]() Asiaaaaa ![]() ![]()
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za czary ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() może jakiś spacer zaliczę z tym moim chłopem, a potem na 19.30 lekarz kell zobaczymy jak to wyjdzie z tym szpitalem, nic nie wymyśle niestety Dziewczyny - kocham WAS!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-18 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Wtajemniczenie
|
Idę się kapac.
Do potem ![]()
#3268 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE LUII ![]() Cytat:
![]() Nie czytaj tylko spokojnie czekaj ![]() ![]() A mnie dziś boli jakby prawy jajnik. I to dosyć mocno. Trochę się stresuję, bo cały czas mam tam 2 torbiele i w sumie nie wiem co z nimi będzie po porodzie ![]() No i mam pytanie jedno z tych głupich ![]() ![]() ![]() Idę na obiadek - pierogi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz u nas była chwilowa zmiana koncepcji jesli chodzi o wózek, bo znależlismy taki kosmiczny co fajnie sie skłąda iytd no ale jednak zostajemy przy xlanderze ![]() no rosół własnei dawno nie robilismy dlatego gotuje juz mi slina leci ![]() Tusia, Małgos obie po chorzowskim sie szlajać bedziecie??? pieluszka jest git ![]() a miska musiałam ubrac bo do szpitala swoich rzeczy nie biore bo gadałam z połozna i powiedziała ze jak wezmą na badania albo co i przebiora to moje rzeczy moga nie wrócić -buuuuu a ja tak chciałam w swoich -no trudno |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.