Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 13:58   #751
kami5
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Witam. Mi w szpitalu dali do smarowania maść lansiloh, a w domu to smarowałam bepanthenem, tego nie trzeba zmywać. On jest super do wielu zadań, ale zostawia strasznie tłuste plamy na ubranich.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 14:04   #752
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
ja w tym roku to moje 5 wesele -chętnie bym odstąpiła jakieś ,bo ja lubie takie imprezy ale w ciąży to czasem męczące .
Za tydzień jeszcze chrzciny -i koniec imprez -potem bede tylko odpoczywać i kompletować reszte wyprawki prać prasować ...

zgadzam się na szafke na prawde warto zaglądać ,bo można znaleźć niektóre rzeczy taniej niż allegro-ja niestety przegapiłam elektryczny starylizator z aventu -za 30 zł .

No to ten rok masz bardzo weselny
My wcześniej tez tak dużo miewaliśmy co roku ale ostatnio ucichło .

Co do SLEEP-ów to nie polecam wogóle .

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupię takie podłużne balony - te parówki??? Takie, co tam można skręcać i coś z nich robić? W żadnym zabawkowym nie ma, na allegro też nie ma, albo nie widzę Pomóżcie!!

Prosze bardzo długie balony

http://allegro.pl/balony-dlugie-do-m...807139442.html

http://allegro.pl/dlugie-balony-do-m...808387361.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500

Edytowane przez Myszeczka86
Czas edycji: 2011-09-18 o 14:06
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 14:33   #753
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
U mnie dzis tragedia z poranna toaletaAz poprosiłam o zakup Lactulozy w aptece. Po paczce suszonych sliwek 2L wody i Activi nic.Tzn tragedia chyba cos w stylu SN.Wszedzie pisza ze trzeba sie wiecej ruszac,a ja mam zakaz.Wiec mam nadzieje, ze to pomoze.Az sie o dziecko boje.
Pochwale sie, ze macica powoli sie uspokaja i juz nie szaleje z napinaniem
mnie pomaga kawa rozpuszczalna z mlekiem śliwki i activia mogą się przy niej chować. Codziennie rano wypijam filiżankę kawy mlekiem a potem od razu do kibelka i tak od 3 tygodni

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy to mydło Biały jeleń moze być do gojenia się krocza ????
Tak, na zajęciach w szkole rodzenia mojej psiapsióły położne zalecały to mydło i do kapieli i do krocza. Jedna z koleżanek użyła kiedyś po porodzie jakiegoś zapachowego żelu pod prysznic i maluszek w szpitalu dostał wysypki na policzku który leżał podczas ssania na jej cycu. Położna z przyszpitalnej apteki przyniosła jej białego jelenia i maluszkowi uczelnie znikło.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Kochana a Ja chce juz z Jula czekałam i sie nie mogłam doczekac ale teraz myslę że na poczatku listopada bym mogła sie juz rozpakowac
Ja też już chcę.. dzisiaj nawet śniło mi się że próbowałam bezskutecznie wywołać u siebie poród :/
Stary 2011-09-18, 15:08   #754
elf27
Zadomowienie

FATAL myślę, że to przez brak ruchu, ja mam zaparcia odkąd otrzymałam nakaz leżenia i nic nie pomaga nawet kawa z mlekiem z rana A wcześniej nie musiałam żadnych magicznych sposobów szukać, bo miałam przemianę materii elegancik Też się martwię żeby od tego napianania nie urodzić albo hemoroidów się nie nabawić albo krzywdy jakiejś dziecku zrobić...

MYSZECZKA jak u Ciebie z ruchami? lepiej? mój maluszek dzisiaj strasznie spokojny...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 15:38   #755
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Kurczę zapomniałam, któraś z Was chciała kupiĆ wózek TAKO PRINCESS - tak jak ja zresztą i miała byĆ u nich w sklepie i podesłaĆ mi wzorniki bo oczywiscie wszystkich na ich stronie internetowej nie ma...
ach ta skleroza... może Tottie1984 ???
Wprawdzie już umieszczałam na forum ale zrobię to jeszcze raz
Wysłałam do firmy TAKO emaila z prośbą o jaieś informacje na temat wózka Tako i w odpowiedzi dostałam coś takiego:

Witam serdecznie!

w załczniku - nasza kolorystyka i folder - Lunares ( groszki )

ponizej szczegółowy opis wózka Princess:

Wewnętrzne wymiary gondoli - 80x36cm

bardzo lekka aluminiowa rama metalowa dodatkowo wzmocniona
waga wózka z gondolą - 14 kg
2- stopniowa regulacja miękkości amortyzacji
wpięcie gondoli, spacerówki oraz fotelika samochodowego, które montować możemy zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy
niezawodny hamulec centralny EASY-STOP
duże przednie skrętne koła z możliwością zablokowania ich do jazdy na wprost
koła pompowane przód i tył
regulacja wysokości rączki
obicie zapinane na magnesy
rączka wykonana z eko-skóry
łatwość składnia stelażu
duży koszyk łatwy w montażu, wielofunkcyjny
elegancka torba do wózka z przewijakiem, wisząca na rączce
dla dzieci w wieku 0-36 miesięcy i do wagi 15 kg
tkaniny posiadają autoryzację Öko-Tex Standard 100
odpinana barierka w wózku
osłona na nogi
regulacja pochylenia oparcia w spacerówce
regulowana wysokość rączki w wózku
regulowane oparcie w gondoli wózka
regulowany podnóżek w wózku
składana budka w wózku
wentylacja w budce wózka
GONDOLA:
rączka z eko – skóry przy budce
gruby materacyk
możliwość wyciągnięcia obicia z gondoli
regulowana wysokość podgłówka
pokrowiec zakrywający idealnie całą przestrzeń do budki
folia przeciwdeszczowa z wentylacją zakrywająca całą powierzchnię gondoli oraz spacerówki
możliwość przenoszenia gondoli za rączkę w budce
SPACERÓWKA:
dodatkowy materacyk
wielostopniowa regulacja budki z możliwością odpięcia
możliwość odpinania barierki
regulacja podnóżka
podnóżek zabezpieczony folią przez zabrudzeniem
wielostopniowa regulacja wysokości oparcia
spacerówka posiada pozycję w pełni leżącą
pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, wraz z regulacją wysokości
dopasowany pokrowiec na nóżki
FOTELIK:
homologacja nr. E20 44R -04 2064
miękka wkładka dla najmłodszych dzieci
trzypunktowe pasy bezpieczeństwa z bardzo wygodną regulacją długości i ochraniaczami
regulacja rączki do przenoszenia
fotelika można używać jako mini kołyski (z możliwością blokowania na podłodze do siedzenia i zabawy)
składana budka

Zestaw zawiera:
Stelaż
Gondolę
Spacerówkę
Fotelik samochodowy
Adapter do fotelika
Folię przeciwdeszczową
Torbę z matą do przewijania
Kosz na zakupy
Pokrowiec na nóżki
Moskitierę do fotelika

Dane Techniczne

Waga wózka TAKO Princess:
Stelaż: 8,95 kg
Gondola: 5,3 kg
Spacerówka: 4,8 kg
Wewnętrzne wymiary gondoli - 80x36cm

[edit] nie mogę tutaj załączyć... dwa razy próbowałam :/
Nikaa2 podaj mi na pw swojego emaila to Ci załączniki wyślę

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-09-18 o 16:07
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 16:25   #756
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Tak, na zajęciach w szkole rodzenia mojej psiapsióły położne zalecały to mydło i do kapieli i do krocza. Jedna z koleżanek użyła kiedyś po porodzie jakiegoś zapachowego żelu pod prysznic i maluszek w szpitalu dostał wysypki na policzku który leżał podczas ssania na jej cycu. Położna z przyszpitalnej apteki przyniosła jej białego jelenia i maluszkowi uczelnie znikło.
nie rozumiem-kto został umyty i jakim zelem pod prysznic??
koleżanka żelem pod prysznic do mycia ciała umyła krocze??
ja bym takim przed porodem nie umyła a co dopiero po porodzie...ja kupie tantum rosa

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:00   #757
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na usg 33tydz i malutka waży 1900 g prawie 2 kg lezy główką na dół załączam zdj z lewej str rączką zgniotła sobie polczek ale ją kocham jak patrze na zdjecie to az uśmiech mi sam sie pojawia
O to właściwie tak jak moja, skończone 33 tyg i 2 kg

Jejku, to tylko niecałe 50 dni do końca

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wow,ale slodka fotka .
Ale wrzesniowki sie rozpakowuja,jedna za druga leci .Ciekawe,kiedy u nas sie zacznie,no wiadomo,zacznie zapewne Ania,a potem obstawiam druga polowe pazdziernika,tak po 20
Mój mąż spojrzał w kalendarz i powiedział, że jemu poród pasuje najwcześniej po 29 października (tp. 05.11), bo ma na koniec października bardzo ważny wyjazd służbowy, tygodniowy. Ciekawe, czy mała wytrzyma i grzecznie poczeka

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Dopiero teraz mam chwilę, żeby do Was zajrzeć... Ale oczy mi się kleją więc dosłownie na chwilkę. TŻ poszedł na nocke - nie lubie jak muszę sama spać..

Dzisiaj kuzyn TŻ-a przywiózł kołyskę (http://www.coneco.pl/index.php?go=simplycity - taką) i wózek (http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=719678 - w kolorze czarnym) z pytaniem czy chcemy...

Wózek normalnie nowiutki - ich córeczka spała tylko w domu w gondoli czasami, a spacerówka nie używana w ogóle. Niby mieliśmy upatrzony inny wóżek i łóżeczko, no ale może jednak skorzystamy Łóżeczko kupimy jak mała wyrośnie z kołyski a wózek - jak coś to spacerówkę jakąś wypasioną poźńiej...

POza tym od dwóch dni bolą mnie żebra - mała coraz bardziej sie rozpycha Ale to dobrze - rośnie

Jutro zaczynamy 33 tydzień!!!!! Więc zostało 57dni do porodu!!!!!!!
Wczoraj na SR oglądaliśy film o porodach i coraz bardziej się boję ;/
Bardzo fajna kołyska, my też będziemy mieć na początek. Łóżeczko może pod choinkę dostanie.
Wózek bardzo fajny - gondola mi się podoba, spacerówkę możesz kupić później mniejszą, lepiej się składającą.

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam, że zastropioną mamy piwnicę w domku i już sobie dziś po niej chodziłam ech radość!!
Ale fajnie Rozmawiałam z sąsiadką, że gdyby była taka możliwość to bardzo chętnie byśmy jeszcze raz się budowały (ja mieszkam 2 lata, ona 4)

Cytat:
Oto i Mój brzucholek w 30 tygodniu
Super

Piersi zawsze smarowałam tylko swoim mlekiem i to wystarczało, teraz mam próbkę Maltanu, to pewnie wykorzystam, ale póki co zapasów robić nie będę.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:25   #758
Seona
Zakorzenienie

Dreamnes, ale śliczny pyszczek faktycznie wyszedł

Myszeczka, dzięki Ci dobra kobieto Brzuszek suuuper

Dygotka, ta Tantum Rosa dla mnie niewygodna, bo to jest proszek, trzeba roboty Używałam szarego mydła w płynie. Ale dzisiaj w DOZie wypatrzyłam żel do higieny intymnej z korą dębu z Herbapolu i zamówiłam sobie Jak rana się podleczy, to żeby floty bakteryjnej nie zabijać zamierzam tym z Herbapolu się myć O taki: http://lekizaptekinatury.pl/image_fu...g&maxwidth=356
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wykonaj.asp.jpg (8,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zel.jpg (15,2 KB, 7 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:28   #759
Seona
Zakorzenienie

Co do sutków, to miałam taki świetny krem z AA, ale już go nie ma nigdzie Sprawdzał się też zwykły linomag do pupy Psikałam też wodą termalną i smarowałam mlekiem i wietrzyłam cyce Ten krem AA był świetny, najszybciej po nim wszystko się leczyło

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:44   #760
dygotka8
Zakorzenienie

Seona wiem,że to proszek,ale rozpuszczę w wodzie,przeleję w butelke po płynie do higieny intymne i będzie ok-lub w butelkę po napoju tą z dzióbkiem
czy krem Nivea na każdą pogodę jest dla dzieci od jakiego wieku?

Stary 2011-09-18, 17:56   #761
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Co do sutków, to miałam taki świetny krem z AA, ale już go nie ma nigdzie Sprawdzał się też zwykły linomag do pupy Psikałam też wodą termalną i smarowałam mlekiem i wietrzyłam cyce Ten krem AA był świetny, najszybciej po nim wszystko się leczyło
czy my się przypadkiem na niego nie wymieniłyśmy? bo miałam od kogoś z wizażu resztkę i rzeczywiście się sprawdził, tylko był strasznie gumowaty i tępy, ale nieźle się sutków dzięki temu trzymał chyba nie trzeba go było zmywać

my sobie wszyscy po kolei chorujemy - synek już zdrowieje, ja tak pomiędzy, a tatusiek dopiero wczoraj zachorował

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Seona wiem,że to proszek,ale rozpuszczę w wodzie,przeleję w butelke po płynie do higieny intymne i będzie ok-lub w butelkę po napoju tą z dzióbkiem
wiesz co, nie ma na opakowaniu tej informacji
ja stosowałam u synka gdzieś od 6mż, ale to dlatego że był z końca wiosny i wcześniej nie było potrzeby

jest tez taki na zimno i wiatr z Rossmanna Babydream - smaruję teraz małemu buźkę nim na noc, to łapie mi palce i oblizuje, strasznie lubi te kremy do twarzy Babydream

za to ostatnio wycofywali z Rossmanna Babydream balsam z nagietkiem i kupiłam jeden za 50% ceny - porażka, mały ma placki na brzuchu i buźkę kostropatą. Niestety przypomniałam sobie, że jeszcze jako noworodka kilka razy posmarowałam go niby "och-ach" balsamem Klorane od 1 dnia życia z nagietkiem właśnie i za każdym razem beczał Jak mało doświadczona mama potrzebowałam kilku dni, by zrozumieć, że to ten balsam przeklęty. Ale wtedy wysypki nie miał.

Czyli uważajcie na nagietek w składzie, może podrażniać!

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 18:31   #762
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
FATAL myślę, że to przez brak ruchu, ja mam zaparcia odkąd otrzymałam nakaz leżenia i nic nie pomaga nawet kawa z mlekiem z rana A wcześniej nie musiałam żadnych magicznych sposobów szukać, bo miałam przemianę materii elegancik Też się martwię żeby od tego napianania nie urodzić albo hemoroidów się nie nabawić albo krzywdy jakiejś dziecku zrobić...

MYSZECZKA jak u Ciebie z ruchami? lepiej? mój maluszek dzisiaj strasznie spokojny...

Elf u Mnie to samo , miałam dzis jechac na IP ale sie żle czuje i wogóle głowa Mnie boli. Małego nie czuje a brzuch mam twardy prawie cały dzien.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 18:37   #763
basiula19
Zadomowienie

a dzwoniłaś myszeczko może do swojego gina???? bo mnie by to zaniepokoiło bo mój baciar sie tłucze przeokropnie...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 18:47   #764
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja ostatnio słyszałam że bardzo dobry i nie uczulający jest ten kremik i jego mozna stosowac i na piersi , nie trzeba go zmywać przed karmieniem i dla maluszka jest bardzo dobry.

http://www.skarbmatki.pl/produkty/db...antyseptyczny/

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a dzwoniłaś myszeczko może do swojego gina???? bo mnie by to zaniepokoiło bo mój baciar sie tłucze przeokropnie...

Nie niestety nie dzwoniłam jakoś wiem że napewno jest wszystko dobrze tylko mi to wszystko hamuje łożysko na przodzie. Ostatnio zauważyłam że brzuszek mi sie ruszał a małego nie czułam (jak leżałam)

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Dreamnes, ale śliczny pyszczek faktycznie wyszedł

Myszeczka, dzięki Ci dobra kobieto Brzuszek suuuper

Dygotka, ta Tantum Rosa dla mnie niewygodna, bo to jest proszek, trzeba roboty Używałam szarego mydła w płynie. Ale dzisiaj w DOZie wypatrzyłam żel do higieny intymnej z korą dębu z Herbapolu i zamówiłam sobie Jak rana się podleczy, to żeby floty bakteryjnej nie zabijać zamierzam tym z Herbapolu się myć O taki: http://lekizaptekinatury.pl/image_fu...g&maxwidth=356

Jak tylko umiem to zawsze pomogę

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 18:48   #765
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak oolong napisała, na opakowaniu brak tej informacji.
Chyba w takim razie trzeba się rozejrzeć za jakimś kremikiem od pierwszego dnia...
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 18:51   #766
glamourous
Zakorzenienie

Ja mialam krem do sutkow z medeli i drugi z ziaji- oba tak samo dzialaly chociaz roznica w cenie ogromna- oba lanolinowe tluste geste i brudzace
Dziewczynom z Uk moge polecic biomum krem i kompres, ew z bootsa taki bialy marki boots- lekko sie wchlanialy, chlodzily

Ale i tak najlepsza kapusta
W sumie tych kremow uzywalam sporadycznie, a jak juz sie sutki przyzwyczaily to wcale
Stary 2011-09-18, 18:53   #767
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Elf u Mnie to samo , miałam dzis jechac na IP ale sie żle czuje i wogóle głowa Mnie boli. Małego nie czuje a brzuch mam twardy prawie cały dzien.
Cytat:
Ja ostatnio słyszałam że bardzo dobry i nie uczulający jest ten kremik i jego mozna stosowac i na piersi , nie trzeba go zmywać przed karmieniem i dla maluszka jest bardzo dobry.

http://www.skarbmatki.pl/produkty/db...antyseptyczny/

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Nie niestety nie dzwoniłam jakoś wiem że napewno jest wszystko dobrze tylko mi to wszystko hamuje łożysko na przodzie. Ostatnio zauważyłam że brzuszek mi sie ruszał a małego nie czułam (jak leżałam)

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Jak tylko umiem to zawsze pomogę

ale nie czujesz zupełnie czy czujesz delikatnie? mój rozbudził się po mleku, ale dzisiaj jest leniwy- łożysko mam jak TY więc nie czuję mega energicznych i bolesnych ruchów jak inne mamusie..ale skoro brzuch twardy to pewno skurcze i dlatego nie czujesz...
Stary 2011-09-18, 18:54   #768
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Bardzo Wam dzięuję, za wyjaśnienie odnośnie kodów

Już wszystko wiem
Kody spisałam w dzień kiedy podawałyście więc jestem spokojna

Jutro mam wizytę u gienka, kurcze troszkę się boję bo mam mrożenie kłykci
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 18:56   #769
elf27
Zadomowienie

a pamiętam, że kilka z Was mamusie też nie ma odpornosci na toxo - powtarzacie co mc? miałam gdzieś w 10 i 28tc robione na własną rękę, bo lekarz nie zaleca i nie wiem czy powtarzać teraz w 3 trym.co mc czy jeszcze raz ok. 36tc?

BAHAMADIA 3mamy kciuki najważniejsze, że to niegorźne dla maluszka czyli możesz rodzić sn?

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-18 o 18:57
Stary 2011-09-18, 19:03   #770
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie czujesz zupełnie czy czujesz delikatnie? mój rozbudził się po mleku, ale dzisiaj jest leniwy- łożysko mam jak TY więc nie czuję mega energicznych i bolesnych ruchów jak inne mamusie..ale skoro brzuch twardy to pewno skurcze i dlatego nie czujesz...

Ja jestem nastawiona że napewno będzie wszystko Ok także staram sie o tym nie myśleć. Ruchy czuje słabo pewnie tak jak Ty kiedys mocniej czułam jak lezałam teraz sie zmieniło. Jeśli Mnie to bardzo zaniepokoi to napewno pojade na IP ale narazie wiem że jest napewno wszystko OK a ruchy hamuje łozysko. Kochana i u Ciebie pewnie to samo

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 19:04   #771
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
a pamiętam, że kilka z Was mamusie też nie ma odpornosci na toxo - powtarzacie co mc? miałam gdzieś w 10 i 28tc robione na własną rękę, bo lekarz nie zaleca i nie wiem czy powtarzać teraz w 3 trym.co mc czy jeszcze raz ok. 36tc?

BAHAMADIA 3mamy kciuki najważniejsze, że to niegorźne dla maluszka czyli możesz rodzić sn?

Bardzo Ci dziękuję
Zdma relację jutro wieczorkiem jak było
Troszkę się boję, bo jeśl dostały się do kanału rodnego mogę mieć cc, no ale jeszcze nie kraczę, jutro będzie wszystko wiadomo - póki co jestem dobrej myśli

Jeżeli któraś chce skorzystać polecam kostki do WC DOMOL orange, mają bardzo trwały zapach z kodem kosztyją 7,19 a j je kupiłam za 15zł
Proszę kod:
2982198148314.
Stary 2011-09-18, 19:08   #772
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Chyba w takim razie trzeba się rozejrzeć za jakimś kremikiem od pierwszego dnia...
no właśnie teraz nie wiem?
mam bambino w razie co

Stary 2011-09-18, 19:12   #773
amarantas
Raczkowanie

Właśnie całkiem spontanicznie zakupiłam wózek Jedo Bartatina
http://tablica.pl/oferta/jedo-bartat...ek-IDkyjt.html
naprawdę w bdb stanie, a za ta cenę rewelacyjny Planuję w gondolce przejeździć zimę, a na wiosnę kupic jakąś fajną spacerówkę

Oglądając reklamę netta natknęłam się, że od jutra są różne akcesoria dla dzieci
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:15   #774
Jagooda_
Raczkowanie

Witam wieczorową porą
nikaa2 nam na SR mówili, że płatki mydlane są bardzo dobre, ale jak ktoś ma Franie, bo w automatach ponoć psują grzałkę.

Cytat:
Oto i Mój brzucholek w 30 tygodniu

Załącznik 4231871
śliczny

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
nam położna wspominała, ze można smarować bepanthenem, ale ona w ogóle na wszystko go zalecała, a to mnie jakoś nie przekonuje. Ostatnio rzucił mi się w oczy krem bambino od pierwszych dni życia o taki i słyszałam, ze niektóre mamuśki smarują twarz w zimie linomagiem tylko tą zieloną maścią, bo krem zawiera kw. borowy.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:15   #775
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
mam bambino w razie co
ja chyba Babydream różowy zastosuję
od pierwszego dnia stosowałam też balsam do ciała skarb matki

nie wiem tylko w sumie, co na spacer nałożyć małemu na twarz...... ta Nivea jakby trochę podrażnia

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:17   #776
tuszka
Raczkowanie

Witajcie,

Rano byłam na basenie, przepłynęłam może ze 3 i to był max moich możliwości. Woda za zimna, więc grzałam się w ciepłym basenie dla dzieci w trakcie przyszło kilka maluszków mniej więcej pól rocznych a później wpadłam w podły nastrój, przepłakałam sobie w samotności kilka chwil, zjadłam pyszny obiad u rodziców i pojechałam na Targi Health&Beauty, czyli takie gł. kosmetyczne. Uwielbiam te targi, a one uwielbiają mnie, a raczej mój portfel. Nie mają litości Można kupić na prawdę dużo fajnych kosmetyków, posłuchać wykładów i skosztować kilku zabiegów (choć ja nigdy nie korzystałam).
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:18   #777
ggoraa
Zadomowienie

Klaniam sie wieczorowa pora

Dziewczyny- ostatnie 50 dni

Jutro odbieram wyniki i szuram do mojej gin na kontrole.

kurcze, to si enapisalam... musze isc bo filipcio sie myje i mnie wola do siebie.
Stary 2011-09-18, 19:19   #778
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
mam bambino w razie co

Słyszałam o tym Skarb Matki że ta firma jest dobra i ma kremy od 0+ dla dzieci

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 19:24   #779
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Mamuśki w Superpharmie jest promocja na
Pampersy - 39,99zł
Przybory dla maluszka

http://www.superpharm.pl/promocje/index

Stary 2011-09-18, 19:27   #780
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja chyba Babydream różowy zastosuję
od pierwszego dnia stosowałam też balsam do ciała skarb matki

nie wiem tylko w sumie, co na spacer nałożyć małemu na twarz...... ta Nivea jakby trochę podrażnia
ja własnie ten nivea będę uzywała na wyjścia,może nie będzie podrażniał-taka mam nadzieję. a tak to bambino ten co Jagooda wkleiła link
Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Witajcie,

Rano byłam na basenie, przepłynęłam może ze 3 i to był max moich możliwości. Woda za zimna, więc grzałam się w ciepłym basenie dla dzieci w trakcie przyszło kilka maluszków mniej więcej pól rocznych a później wpadłam w podły nastrój, przepłakałam sobie w samotności kilka chwil, zjadłam pyszny obiad u rodziców i pojechałam na Targi Health&Beauty, czyli takie gł. kosmetyczne. Uwielbiam te targi, a one uwielbiają mnie, a raczej mój portfel. Nie mają litości Można kupić na prawdę dużo fajnych kosmetyków, posłuchać wykładów i skosztować kilku zabiegów (choć ja nigdy nie korzystałam).
gdzie takie targi były?????????i ja nie wiedziałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości