|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bidulko Tz narozrabiał? dziękuje za wszystkie słowa pocieszenia kochane kobitki jesteście ![]() a my szykujemy sie na spacerek i mam nadzieje że gdzieś zatrzymamy sie na obiad bo mam ochote jeden dzien odpocząc od gotowania ale przez mysl mi dziś przemkneło że chyba tak dziwnie w restauracji z wózkiem
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-18 o 14:04 |
|||
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
ja też dlugo krwawiłam, prawie do wizyty u gina po 6 tyg. az się dziwię ze mam taką piękną morfologię
brunetka - trzymaj się dzielnie i wracaj! iustyna, ja też mam czasem takie dołki, nie wiem czy wracać do pracy czy rozkręcać dalej psi biznes, oddawać dziecko do żłobka i pracować czy być z nim. Myślę ze jak Zuzanka będzie większa i bardziej kontaktowa to nie będe miała takiego poczucia uwiązania. najgorzej jak mąż opowiada o spotkaniach w Warszawie, tyyle się dzieje a ja nie wiem co mu opowiadać. na dole prezent dla Ciebie ))Nerola zaraz odpisuje macie jakieś doświadczenia z fajnymi łóżeczkami turystycznymi? ja też z tych nieśpiących w nocy i karmiących co 2-3h ![]() Zuzanka skończyła dziś 10 tygodni
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze że już jesteś
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
no co ty! ja byłam już od porodu z 2x w pizzerii, mala nie wytrzymała w foteliku samochodowym więc siup w chuste i soedzialam przy stole z zachustowanym dzieckiem. to dopiero sensacja! wózek przy tym to pikuś...
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
Cytat:
za 10 tygodni, śliczna Zuzia a łóżeczek mnóstwo na all , w zasadzie to one się zbytnio nie różnią niczym oprócz wymiarów i wyposażenia dodatkowego typu :przewijak, moskitiera. |
|
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Witam popoludniowo. My po spacerku, ale tak pieknie na zewnatrz, ze wyjdziemy jeszcze raz
.Brunetko w takim razie nie pytam, ale pocieszam Kajool ojej, co z tym kanalikiem? Wyglada na to, ze tradzik niemowlecy jest problemem powrzechnym. Pozostaje nam czekac, az samo przejdzie. |
|
|
|
#3277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj, tęsknił okropnie.... Moja mama próbowała go nosić w tej samej pozycji co ja, ale na nic się to zdało... a najlepsze że już nieraz zostawał z mamą, i było ok, fakt że tylko raz na cały dzień, ale na 2-4 godziny to już zdarzało się i zawsze znosił ok, przespał i tyle. A widocznie wieczór i kąpanie to musi być mama. Albo płacz bo nie wzięliśmy go na imprezę, a na poprzedniej z nami był ![]() Głupia myśl mnie wczoraj naszła... a gdyby mi się coś stało? przecież to maleństwo samym płaczem by się wykończyło ![]() Brumek, podkreślone mnie rozłożyło ![]() Zanetka, dasz radę! Ja też na uczelnię wracam no i nie ma wyjścia, Adaś musi beze mnie zostawać. Ale myślę że w ciągu dnia będzie dobrze, bo wieczorami mama musi być i koniec ![]() shira, wierzę że Ci się nie chce iść ale na pewno będziesz się dobrze bawić chociaż trochę Fakt że to już inaczej, nie myśli się o tym żeby jak najdłużej posiedzieć ale o tym żeby wrócić zanim dziecko się obudzi ![]() Mój TŻ właśnie małego usypia a mamusia ogląda siatkę ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Brunetka, mam nadzieję że się szybko poukłada! Stapelka, Zuzia śliczna!!
|
|
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
jakas masakra dziewczyny, nie zycze tego nikomu. Mam lekka temperature ale ten bol. Wyje do ksiezyca. Musze mlodego czesciej do tej piersi przystawiac ale on dzisiaj urzadza strajk glodowy i nie chce a jak chwyci, to ja znowu w ryk. Przykladam liscie kapusty i masuje. mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej.
Cytat:
![]() Co sie dzieje brunetko??
|
|
|
#3279 |
|
BAN stały
|
Stapelko halo
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
ta cisza mnie zabija
chyba dawno w weekend tu nie przebywałam a tak dla urozmaicenia filmik w klubie
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stapelko Zuziak boski
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Mam problem, bo moja mama boi się zostać z Małą, kiedy pójdę na studia. Co prawda Malwinka będzie mieć prawie 8 tygodni na pierwszy zjazd, ale nie mam jak mamy przekonać
. Co mam zrobić, nająć jakąś opiekunkę? Sama nie wiem. Do tego muszę jechać do Krakowa w tym tygodniu i nie wiem co zrobić z Małą. Kurcze, ale mam dylemat...Kajool oby szybko przeszło. |
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane pisze z komorki jak wroce do domu to wam wszystko wyjasnie w klubie bo ktos mmnie tu szpieguje!!!!! Nie martwcie sie
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj naprawdę tu Dzis wieje nuda. Gdzie są wszyscy ??????
Brunetko robi sie dramatycznie..... I tajemniczo :/ |
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wygrałam 2 aukcje
|
||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
To i To
Princeska to nówka ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Czy jest podobna karuzela do Fisher Price z projektorem ale tańsza? Za używaną widzę nawet aukcje dochodzą do 80zł ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Aaaa nudno. Idę spać. |
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
w galerii coś ode mnie
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Projektor w karuzelce to jakas sciema, ledwo świeci. Kup jakakolwiek karuzelke na baterie (u nas czesto u uzyciu i nakrecac by mi sie nie chcialo )
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo cisza dziś na wątku i nie było dużo nadrabiania
![]() iustyna ja mam identyczne myśli jak Ty czasami zawodowo realizowałam się w pracy , bardzo ją lubiłam bo była interesująca i ciekawa, spotykałam się z wieloma ludźmi (reklama/media) a teraz...... uwsteczniam się tak że szok... łapię się na myśli że już gadam tylko non stop o dzieciach... nawet w necie oglądam tylko strony związane z dziećmi ![]() Po wychowawczym raczej tam nie wrócę bo wyprowadziliśmy się pod Warszawę i dojazdy by mi zajęły 3h dziennie, a w pracy często trzeba być po godzinach.... nie chcę widzieć moich dzieci 5 minut dziennie Myślałam mocno o swoim biznesie ale trochę się boję, to moje marzenie ale potrzebuję chyba kopa w d.upę![]() A masz jakiś pomysł na swój biznes? patik spokojnie... moja rada jest taka: wywal tę wagę! brunetka mam nadzieję że nic poważnego się nie dzieje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Dziewczyny mam pytanie... czy macie jakieś kombinezony na jesień? chodzi mi o takie cieńsze, jeszcze nie typowo zimowe.. nie wiem czy coś takiego kupić bo jak będzie chłodniej to za bardzo nie mam w co małą ubrać.
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam na all taki kombinezonik 5-10-15
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
Nie było mnie trochę i znowu was nie nadrobię A u nas wszystko w porządku Mały ładnie rośnie, śle uśmiechy na prawo i lewo Tylko dzisiaj jakiś marudny i płacze co chwilę Może ma skok? Co by się zgadzało z tym schematem. I mam pytanie do mam karmiących MM, których dzieci są w wieku Natana (8,5 tygodnia) - czy wy dajecie dziecku 6x120 ml w ciągu doby? Czy 7x 90 ml? Bo ja już zwątpiłam - staram się dawać mu co 4 godziny 120 ml, ale Natan często płacze bo jest głodny i już nie wiem czy czasem za mało nie dostaje Tym bardziej że na MM jest napisane 6x120 ml, a na poniższym kalkulatorze wszystko zależy i od wieku i od wagi... http://www.forumpediatryczne.pl/kalk...zycia,box-kalk
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a młoda ma 10 tyg
|
|
#3296 |
|
Zadomowienie
|
No więc Natan też pił do zeszłego tygodnia mniej więcej jak Lena, ale ja jako "inteligentna inaczej" mama postanowiłam się dostosować do tego co piszą na puszce i przestawić go trochę, a jest taki ryk mniej więcej po 3,5 godziny, że mam wyrzuty sumienia że chyba głodzimy dziecko. Aha i powiedz mi jeszcze Zanka czy w nocy też to u ciebie tak wygląda że Lena budzi się co 3 h na karmienie?
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unas troche wolniej niz podaja tabelki , ale roznica niewielka.
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja pije co 2-2,5 godziny ok 90 ml, często zostawia. nie da rady zazwyczaj jej przetrzymać. pytałam lekarki mówiła że to nawet lepiej (częściej a mniej) i żeby absolutnie nie patrzeć na to co jest napisane na puszce mleka bo dzieci są różne. co do drugiej części pytania to zuziak je ok 20.00, potem o 3-3,30, a potem budzi się równo po 3 godzinach i dosypia godzinę albo 2. jak już wstaje to je właśnie co 2-2,5 godziny (chyba, że śpi w chuście to udaje mi się ją przetrzymać) W nocy nie budzę na jedzenie, śpi to chwała jej ![]() raz spała od 20-5 rano i wtedy zjadła 120ml (chyba jeden z niewielu razy)
|
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natan w nocy teraz budzi się co 3,5 godziny i zjada około 100-110 ml, w dzień też woła co 3,5 godziny, ale przetrzymuję go do 4 godzin i wtedy zjada te 120 ml, ale przez godzinę to karmienie przeciąga
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa dziewczyny dzięki za wszelkie odpowiedzi odnośnie pracy i samorealizacji ale myślę, że sama się przed sobą i Tż wykręcam opieką nad dziećmi. nie mam odwagi nawet spróbować, to wszystko da się ogarnąć jak się chce... a ja potrzebuję chyba porządnego kopa w d***
Brunetka szybko pisz w klubie co się dzieje!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Ja i tak na diecie, więc jak zawsze będę wybrzydzać, odrzucać ziemniaki z talerza, spijać zupę zostawiając makaron, czym doprowadzę moją teściową do szału
A mnie to sprawi dziką satysfakcję
na parę godzin, potem już było ok bo kolejna pobudka dopiero jak byliśmy w domu 

zębole

, ale roznica niewielka.