|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
daKaro jezeli to tradzik niemowlecy, to nic sie z tym nie robi tylko woda przemywa
83monia Kinga juz duża dziewczyna i brawa za obrotBrumku zapomnialam ci napisac, ja krwawilam z 5 tygodni :/ Zgadnijcie co robie o tej porze na wizaazu?? Nie, maly spi. Kurna mam zapchany kanalik mlekowy, bol nie z tej ziemi. Szukam rad, co z tyum fantem zrobic, poki mi sie zapalenie nie utworzy. A moj ksiaze jak na zlosc tej nocy za bardzo nie chce ciagnac
|
|
#3242 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
. Aż mi go T. chciał do polskiego pediatry wysłac na konsultacje, bo w UK nic się z tym nie robi. samo przejdzie po kilku tygodniach. jak byłam na kontroli u środowiskowej to jak go zobaczyła to od razu powiedziała: och jaki piękny niemowlęcy trądzic - w sam raz na 5 tydzień.![]() ![]() Cytat:
tak, właśnie tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
).jak on troszkę podrośnie, to wezmę się za swoje marzenia. najgorsze, że mój T. coś tam delikatnie napomyka, że on nie miałby nic przeciwko temu, by kolejny maluch się pojawił na tym świecie. Ja niestety tak. raz że bym się bała, bo jeden to i tak błogosławieństwo (dostałam na początku tabletki na podtrzymanie), a dwa, że przy mojej endometriozie szanse się zmniejszają, no i trzy - nie widzę siebie w roli pani domu. choc organizuję się dobrze, to jednak chcę czegoś innego. a na razie moje życie kręci się wokół prania, zmywania(dobrze że mamy zmywarkę), sprzątania, prasowania i zajmowania się dzieckiem. kocham małego, ale każdy potrzebuje wytchnienia.
|
|||||
|
|
|
#3243 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę że sama jestem z tymi wodniaczkami jąderCytat:
![]() a wybrałaś już torbę bo ja tez w trakcie poszukiwań szykam Torby która by przypominała ładną torebkę znalazłam cos takiego http://allegro.pl/super-nowa-torba-d...817388918.html ale te obszycia różowe średnio mi sie podobają ![]() ale chyba i tak wezmę Cytat:
już nie mogę sie doczekać Cytat:
sukienka bardzo ładna a Torcik Cytat:
a co do NNKT to wcinaj pestki słonecznika dyni, orzechy i migdały a mój Jas kończy dzis 3 tygodnie ![]() klaski :spał dziś prawie 6 godzin jestem w ciężkim szoku zauważyłam że od kiedy kładę go do łóżeczka on lepiej śpi no i ja też bo nie musze czuwać ze strachem czy któres z nas go nie przygniecie jestem dumna z decyzji zainstalowania go w łóżeczku ![]() Miłej niedzieli Mamuśki a gdzie brida ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-18 o 08:22 |
|||||
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
hejka babeczki
moja bestia śpi ale pewnie już nie długo bo za 20 minut ma dostać jedzonko ![]() obejrzałam sobie zwiastun "przed świtem" zapowiada się interesująco
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
moja Natalka wczoraj jak poszła spać ok 20 to wstała o 3.30 na karmienie ale szybko usnęła a później wstała o 6.40 na karmienie i znowu przysnęła na godzinkę a teraz już śpi 40 min ,,,,no ale wczoraj w ciągu dnia spała że 3 tazy po 40 min około Natalka wczoran leżała na brzuszku nawet 10 min i nie marudziła bo ogólnie nie lubi leżeć na brzuszku dzisiaj też poćwiczymy żeby ćwiczyła sobię tą szyjkę telik mam nadzieje że wszystko będzie ok z jąderkami Jasi trzymam ![]() "83monia a ja oglaszam wszem i wobec ze kinga przerecila sie z brzuszka na plecy!"brawo za nową umiejętność DaKaro te krostki to pewnie trądzik niemowlęcy z tym się nic nie robi Natalka moja też miała ok 2 tygodnie i samo zeszło tak że nić się nie bój Cytat: Napisane przez Madziulka_17 Dziewczyny proszę Was skromniutko o kciuki za jutrzejsze chrzciny Szymona Jakiś stres mnie zaczął ogarniać ![]() Oby był grzeczny w kościółku ![]() Dobranoc trzymam kciuki Cytat: Napisane przez iustyna1 Ale nic szczególnego się nie stało, zaczęło się od strasznie stresującej jazdy po Kubę (pozabijam kiedyś się z dzieciakami w aucie, z mojej winy i głupoty Tż próbuje mnie mobilizować, chce mnie wspierać a ja nie potrafię się do niczego zabrać. Miałam założyć firmę, żeby być niezależną a boję się. On mnie namawia, wspiera, chce pomóc a ja taka D*** ŻYCIOWA jestem Justynka nie jestes sama ja też tak mam kiedyś siadłam i się zastanawiałam i stwierdziłam że nawet nie mam żadnego hobby teraz to nawet nie mam czasu w ciągu dnia żeby cos kolo siebie zrobić jak już to wieczorem kiedy dziewczynki śpią to mam czas dla siebie ale nieraz jestem tak zmączona że tylko myję się i spać , trzyma się Kochana ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- ja też oglądałam i chciałabym już obejrzeć a w kinach już jest ?? |
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Dominik (nie chwaląc go) bardzo ładnie spał w nocy. Od 20.10 do 1.20 bez prężenia się, potem jedzenie i spanie do 5.30 też spokojnie Przed 6tą jeszcze zasnął ale już niespokojnie i się wyginał i spinał. No ale to dopiero nad ranem.Jedziemy dziś do teściów na obiad i pewnie wrócimy późnym popołudniem. Jakoś nie mam ochoty. Telik mi p. doktor na pierwszej wizycie powiedziała, że Dominik ma wodę w mosznie, że to nie wodniak, ale na wszelki wypadek mosznę w pieluszce dawać do góry. Ale zrezygnowałam bo też za bardzo nie wiem jak to zrobić, żeby siusiak był w dół a moszna do góry
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
telik kciuki za jajeczka Dżonego
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to natura kobiety ![]() Swoją drogą popatrz już odniosłaś sukces, że wsiadłaś do auta i pojechałaś, teraz będzie tylko lepiej przecież ![]() Jaką firmę chciałaś otworzyć? Może nie jeszcze stracone?! Załóż sobie jakiś cel i staraj się go uzyskać Cytat:
Udało się coś zrobić ?! Cytat:
![]() Monia to ma "puder" na policzkach ![]() Telik miałam pisać Johny przesłodki Moja królewna jest niesamowita. Spała od 20 - 5 ![]() Ja obudziłam się standardowo o 3, odciągnęłam mleczko bez laktatora ![]() Zrobiłam już sernik ![]() Mam ochote zrobić coś pysznego i innego, może coś z kuchni włoskiej , hiszpańskiej ?? Macie jakieś przepisy ?! * Ona ma zimne rączki.. - dzieci zawsze maja zimne raczki * bo jej zimno ! - temp dziecka sprawdza sie na karku !! cisza.. Uwielbiam takie gadki ![]() :roll eyes: |
|||
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Ujdzie
Ja i tak na diecie, więc jak zawsze będę wybrzydzać, odrzucać ziemniaki z talerza, spijać zupę zostawiając makaron, czym doprowadzę moją teściową do szału A mnie to sprawi dziką satysfakcję A co do zimnych rączek to wczoraj miałam to samo. Gadka tesciowej do Dominika: "A kto tu ma takie zimne rączki? Mamusia zimno Dominiczkowi. Ooo i ma czkawkę. Brrr jak zimno" A tyle co zjadł więc miał czkawkę
|
#3250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Najpierw nadrobię a potem coś napiszę ![]() Cytat:
A do 2 - zniosłam jakoś dzielnie, reszta (babcia i Adaś) już mniej dzielnie ale o tym później Nawet wyrwałam się z przyjemnością, choć nie -powiem - tuż po wyjeździe z domu zaczęłam tęsknić ![]() My mamy Pana Metkę od koleżanki, niedługo mały ją dostanie do zabawy - te wszystkie metki dzieci uwielbiają lizać, ciągnąć i w ogóle sprawdzać, bo każda ma inną fakturę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
oby się wszystko udało! A nie napisałam że torcik piękny!
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
SARA OD TYGODNIA NIE PRZYBRAŁA NI NA WADZE. WYTŁUMACZY I TO KTOŚ
![]() DZIECKO MOCZY PIELUCHY, KOPA 1X, ZJADA 120 CO 2,5-3H DO TEJ PORY TAK ŁADNIE PRZYBIERAŁA .WARIATKOWO MNIE CZEKA ZA NIEDŁUGO A CZEŚĆ TAK WOGÓLE. |
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czkawka bo ma zimne rączki Umarłam TO co to masz za dietę ?! Cytat:
![]() Baterie masz sprawne w wadze ? Ania pisz pisz jestem ciekawa o co chodzi. http://allegro.pl/gryzak-przytulanka...806275799.html - tu jest podoba maskotka to Pana Metki i tansze
|
||
|
|
|
#3253 |
|
Wtajemniczenie
|
Klasyczną - MŻ czyli "Mniej Żryj". Nie jadam słodyczy, nie piję słodkich napojów. Do minimum ograniczam ziemniaki, makarony a jasnego pieczywa w ogóle nie jem. Tylko ciemne. Regularne posiłki, nie podjadanie, nie jedzenie na noc. Po prostu - zdrowo i mądrze
|
#3254 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaciee a wiesz że wczoraj do Krystiankowego prania zaplątały mi sie spodenki Tża na szczęście szare i nic nie zafarbowały ![]() Dzieńdoberek U nas nocka znowu po japońsku sen od 22 do 3 potem jedzonko i płacz co odłozyłam do łóżeczka w końcu zasnął i spał do 6.30 i potem marudzenie z krótkimi przerwami na sen
|
|||
|
|
|
#3255 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjęcia bardzo ładne! Cytat:
Dzieciaczki podrosną i jeszcze duuuużo osiągniesz! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas jako tako, pojechaliśmy na to wesele to Adaś spał (o 14.00). Dzwoniłam potem do mamy to okazało się że się obudził i do wieczora po spaniu tylko płacz. Fakt że on codziennie koło 18.00-19.00 robi się marudny i zmęczony. Mało tego - ogłosił strajk głodowy. Od tego jak pojechaliśmy, zjadł może 50 ml. Więcej nie, choć był głodny bo wcinał paluchy. No to wsiedliśmy w auto, dobrze że z tych pięćdziesięciu km około 40 mamy autostradą, więc Ania jechała z max dozwoloną szybkością, albo i ciut ponad . Przyjechaliśmy do domu to tak się mocno przytulił że aż mi łzy w oczach stanęły, tak mi go żal było.... taki kochany..ani nie pisnął, tylko się wtulał. Wykąpaliśmy, nakarmiłam i dopiero usnął. Wróciliśmy na wesele na parę godzin, potem już było ok bo kolejna pobudka dopiero jak byliśmy w domu ![]() Babcia zniosła dzielnie choć pewnie się stresowała ![]()
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Hej.
Witam niedzielnie ja z kolei na odwrót mam. Moj mąż jest na weekend w domu to ja mam wiecej czasu dla siebie i na wizaz oczywiscie. Zajmie sie Mala a mama Moze swoimi sprawami DaKaro moja Mala tez ma tradzik. Cała buzia a najwiecej na polikach i czole. Podobno to normalne i nic sie z tym nie robi. Samo ma zejść. Do tego walczymy z plesniawkami i ropiejacym oczkiem. Brumku ze mnie tez jeszcze leci (3tygodnie). Do piątku był to taka sluzowata, czerwono - brunatna wydzielina. W piątek Cos ze mnie wylecialo i raczej to nie był skrzep. Był to taki spory,krwisty kawałek jakby mięsa ??? (przepraszam za doslownosc). Teraz wydzielina jest skapa ale od czasu do czasu krew sie pojawia. Czekam do jutra i jak Cos to do lekarza pedaluje. Bo sie naprawdę wystraszylam tego kawałka. Chociaz 83monia pisała ze po wysiłku sie krwawienie jej zwiększa a Jan aly piątek na nogach byłam. Przelazilysmy cały dzien na dworku, a wieczorem jeszcze zakupy w Tesco. Dodam jeszcze ze powoli zycie nam sie stabilizuje. Wiki ma Juz pory spania w dzien, nocki tez przesypia ładnie. Wstaje 2-3 razy na jedzonko i dalej idzie spać. Uwielbia sie kąpać, ale woda musi byc cieplejsza jak 37 stopni. Leje jej taka OK 40 stopni. Pochwale sie jeszcze Wiki w piątek ważyła 4800. Czyli od urodzenia przybrała 800 gr (3 tyg, po urodzeniu spadła do 4 kg) Zmykam Cos porobie póki Wiki śpi. |
|
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny może mysle o głupotach ale nieraz mam wrażenie że Natalka uśmiecha się do kogoś kto jest np. za mną a sama jestem w domu Wy też tak macie ??
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-19 o 20:24 |
|
|
|
#3259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o Boże brunetka co się stało ?? ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- brunetka |
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Zadomowienie
|
nie jeszcze od 18 listopada moja mama już wie że zostaje wtedy z wnuczkiem a mamusia Shira leci do kina
![]() Cytat:
![]() Aniu fajnie że mały potem już był fajny nas to czeka w przyszłą sobotęi wcale się nie cieszę niby fajnie bo dobre jedzonko ludzi itd ale ja bym wolała zostać z małym niestety żeni się brat męża i nie wypada nie iść ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
ciężko nie zapytać co się dzieję
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to samo Szymek bardzo często cieszy się do sufitu i też mam wrażenie że kogoś tam widzi ![]() Cytat:
witam niedzielnie u mnie niestety źle bo w nocy zaczęłam się pocić nie mam pojęcia co się ze mną dzieje, gorączki nie mam a słaba jestem jak nie wiem co małego staram się z daleka trzymac ale jutro z nim musze zostać sama masakra
|
||
|
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bez makaronu nie umiem żyć, uwielbiam kuchnię włoską a tam same makarony ![]() Słodyczy mniej jem, ale podjadam. Gazowanego w ogóle nie pije, w ciąży przestałam i jakoś mnie nie ciągnie. Cytat:
Ja sobie pomyślałam, czy moja Emilie wytrzyma beze mnie jak pójdę do szkoły, przecież jestem z nią 24h ,a jednego dnia zniknę na 6h jak nie więcej.. Cytat:
CO SIĘ DZIEJE?! Zjedliśmy obiadek a mój żołądek go w ogóle nie poczuł. Boże, co się ze mną dzieje ! jadłabym co 2h jak Emilie ![]() GDZIE JEST ZANKA?! |
|||
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Żanetko zmień mi proszę termin porodu z 24.06 na 23.06
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa sama nie wiem, moze to i wina wagi
![]() teraz zjadła 150, ulała i zrobiła kope. Rzucilam ja na wage i pokazalo ze od wczoraj wieczora przybrała 130g. Przeciez to nie realne. Spróbuje zmienic baterie, bo moze słabe...mam nadzieje... Wyszłam w chuscie na dwór. Był płacz bo jej słonko przeszkadza i razi w oczy. Całe zycie w wózku zakamuflowana przed słoncem schowana. Wasze małe tez tak reagowały. Pisze 1 lapa, sory ze bez znaków interp. Egoistka ze mnie bo pisze tylko o nas i nie komentuje waszych postów zmienie to, obiecuje. Brunetka
|
|
|
|
#3266 |
|
BAN stały
|
Jestem już Shireczko
Miałam wczoraj imprezke i od rana żarełko,sprzątnaie,pranie ,szykowanie. Goscie wyjechali po 12-tej. Dzis polezeliśmy całą 6 w sypialni i dopiero teraz nadrabiam. A T. myje naczynia Iustynko co jest? Brunetko Skarbie co sie dzieje?I tak zapytam bo nie popuszczę Żanetko no nie zrobił zdjęć bo ja taka niewyjściowa ![]() W piątek byłam na wywiadówce u chłopców,spłukałam się na maxa ale i nasłuchałam sie tylu dobroci zwłaszcza o Szymonie. Stapelko wysłałam Ci PW |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa my za tydzien idziemy na wesele i sara z moja mam zostaje 1 raz.
Juz sie boje a o tz juz nie wspomnę ![]() Adas zdecydowanie tesknił za mamcią. zanetaa pytałas ostatnio jak z tesciowa. Lepiej nie pytaj.... |
|
|
|
#3268 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
To chyba będę biła Twój rekord
A tak serio to kupię dziś sobie Octenisept i zacznę psikać. Może coś przyspieszy...Cytat:
![]() Cytat:
I wielkie brawo za 3 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mały kochany Adaś... Jak sobie wyobrażam z jaką ulgą do Ciebie przylgnął to aż mi się łzy ze wzruszenia zbierają ![]() Cytat:
Cytat:
Coś z mężem???
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka - oby zycie wrocilo ci do normy, gdzielokwiek bedziesz
mam dosc mojego pierworodnego, wredota sie z niego zrobila, placzek i wrzeszczon, nie mam juz na nic sily... |
|
|
|
#3270 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo fajny ten filmik z Szymkiem Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

i brawa za obrot

. Aż mi go T. chciał do polskiego pediatry wysłac na konsultacje, bo w UK nic się z tym nie robi. samo przejdzie po kilku tygodniach. jak byłam na kontroli u środowiskowej to jak go zobaczyła to od razu powiedziała: och jaki piękny niemowlęcy trądzic - w sam raz na 5 tydzień.
Jakiś stres mnie zaczął ogarniać
.
).jak on troszkę podrośnie, to wezmę się za swoje marzenia. najgorsze, że mój T. coś tam delikatnie napomyka, że on nie miałby nic przeciwko temu, by kolejny maluch się pojawił na tym świecie. Ja niestety tak. raz że bym się bała, bo jeden to i tak błogosławieństwo (dostałam na początku tabletki na podtrzymanie), a dwa, że przy mojej endometriozie szanse się zmniejszają, no i trzy - nie widzę siebie w roli pani domu. choc organizuję się dobrze, to jednak chcę czegoś innego. a na razie moje życie kręci się wokół prania, zmywania(dobrze że mamy zmywarkę), sprzątania, prasowania i zajmowania się dzieckiem. kocham małego, ale każdy potrzebuje wytchnienia.

klaski :

zębole