|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Dwa że koleżanka użyła do kapieli ciała jakiegoś żelu pod prysznic w szpitalu i maluszek dostał uczulenia gdy leżał na jej cycu i ssał mleko. Miał cały czerwony policzek i połozna wtedy nakazała jej używać białego jelenia do mycia całego ciała i wtedy malcowi uczulenie minęło. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Znajoma zaleca rocieńczenie tantum rosy w butelce 0,5l wody mineralnej niegazowanej z takim dozownikiem (nie z nakrętką).
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewuszki!!!
Dziś zakupy się udały Kupiłam niebieską wanienkę z Disneya z termometrem i odpływem, paczkę dla maluszka z Huggies za 19 zł w rossmanie - z pieluszkami, husteczkami i czapeczką , oliwkę, puderek, i skarpetki grzzechotki Wczoraj hucznie zakończyliśmy stan surowy naszego domku ![]() ![]() , zaczęliśmy w kwietniu tego roku, troszku nam zeszło ale jestem szczęśliwa bo wszystko nam się straszne podoba ![]() Prześlę później kilka foteczek
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Wystarczy badania powtarzać co 3 m-ce (raz w każdym trymestrze)
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tottie-w razie co wyjaśnieam:nie mam nic przeciwko mycia krocza mydłem biały jeleń.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-18 o 20:23 |
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy jest dobry czy nie, nie stety nie zna się na tych termometrach ;/ Ale cena mimo promocji wskazuje na to, że powinen być ok ... ![]() Idę już do wyrka, jest film na HBO z Olbrychskim i Angeliną Jolie ![]() a jutro pobudka o 7.30 ;/ Dobrej nocki. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-09-18 o 20:24 |
|
|
|
|
#787 | ||||
|
Rozeznanie
|
Piekarnik pewnie juz wyczyszczony, ja w Polsce nie znalazlam dobrego plynu, tesciowie kupuja nam w Niemczech jakis specjalny preparat do kuchenek i grilla.
Cytat:
mszpilka fajnie, ze mialas udany wypad ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak sobie mysle, ze to naprawde trzeba miec pecha, zeby sie zarazic szczegolnie jak sie w miare na siebie uwaza- myje rece, nie je podejrzanych produktow. Tyle lat nie uwazalam i nic, wiec mysle, ze nie ma co za czesto tego badac.bahamadia bedzie dobrze, tylko pamietaj zeby miec potem jakas podpaske.Weekend sie konczy, spedzilismy go w koncu sami z TZ w naszym mieszkaniu. W sumei glownie na zakupach i sprzatajac, ale czuje sie wypoczeta ja to nie moge sie brac za sprzatanie bo co posprztam jedna rzecz to od razu widze mnostwo innych, ktore tez trzeba... A sil brak no i np kurzu pod lozkiem nie powycieram.Bylismy w IKEi i kilka nowych rzeczy wpadlo. Zrobilismy tez pierwsze podejscie do wozkow, no i ciezko sie zdecydowac, kazdy ma jakas wade ![]() Podobal mi sie Mutsy transporter, strasznie fajnie sie sklada i jest leciutki, ale TZ mowi, ze jakos tak plastikowo wyglada. X-lander XQ podoba mi sie bardziej niz XA, jest leciutki, ale za to spacerowke ma gorsza. A w Xa nie przeklada sie spacerowki w druga strone. grrr W ogole tak sie zastanawiam sie czy taka jakas super lekka "parasolka" nadaje sie na zime? Bo jak nasze dzieciaczki beda mialy rok to bedzie zima, wiec chyba lepiej zeby jeszcze pojezdzily w jakies "cieplejszej" spacerowce do 1.5 roczku. I tak sobie wykalkulowalam, ze ten wozek teraz musi nam starczyc wlasnie przynajmniej 1.5 roku. Postanowilam teraz szukac wozka metodycznie, pospisuje z ceneo te o najlepszych opiniach i potem je poogladam w sklepie wszystkie dokladnie. Mamy maly bagaznik w aucie, a na pewno bedziemy jezdzic czesto do rodzicow, wiec raczej musi byc cos co wchodzi nam do auta. Ogladalismy tez lozeczka i nie moge sie zdecydowac. TZ juz by jedno z miejsca kupil, ale ja to tak nie umiem od razu, musze przemyslec ![]() Podoba mi sie to i nawet bym je wziela, ale wyczytalam w jakiejs opini, ze jest slaba jakos tego lozeczka i sie szybko niszczy. Ma ktos doswiadczenie z firma drewex? http://allegro.pl/lozeczko-laura-dre...817384988.html |
||||
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina-mam nadzieję,że mi połozna też da instrukcje co i jak dbać o siebie-tzn sama zapytam.
aha,no i w razie co czystą wodą też można mi się zapach mydła w płynie nie podoba-taki chemiczny dla mnie-choć tego w kostce używam i mi pasuje ![]() dzięki za rady
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-18 o 20:59 |
|
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowa porą
udało mi się zjesc dzis placki ziemniaczane... no taaaką chcice miałąm, ze się zawziełam i zjadłam... godzine smażyłam, ale było warto moge isc spac spokojnie jakas ogolnie dzis nie teges jestem... sil mi brak ![]() i zjeeeeebke dostałam od taty, ze autem jezdze.... no kurde.. odsunelam fotel, obnizylam, fajnie rozlozylam... i w zasadzie tylko 2 razy skorzystalam z auta... a ten mnie opieprzyl ze jezadza palanty i dziecko mi zabija ... nie lubie takiech "pogadanek" i jeszcze w jego stylu... coś Ania nam milczy, telefon mi milczy, wiec chyba jeszcze w dwupaku, ale... ciekawe, ciekawe ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
hmmm... nie sądziłam, ze tak czesto trzeba chwile na kąpiel znaleść .... latem to się chetnie biega, bo pogoda, ale zimą wole 2 szybkie szałery dziennie... najwyzje jedynie szybkie podmywanko.... zapytam w pt u siebie na sr
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś robiłam porównanie cen pampków Pampers Premium Care rozm. 2 - 78 szt. I tak w rossmannie ok 46 zł, w realu 48 zł ( z karta payback 43 zł),w Auchanie ok 44 zł, w Makro 42 zł i jeszcze 5% zniżki do konca października, jutro jeszcze mąż będzie w hurtowni z Katowicach więc zobaczy ile tam .... Załączam foteczkę ukończonego stanu surowego domku załapałam się nawet z bebeszkiem
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
truscafka...., suuuuuuuper chatkę bedziecie miec
choć nie lubie, zazdraszczam ( w sensie ze nie lubie zazdraszczac i nie zwykłam )
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko-domek prezentuje się super
![]() oby dalej prace szły róznie dobrze
|
#793 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaciskamy kciuki oby nie wyskoczyły wcześniej dzieciaki, a jak wyskoczą, to może a nóż się ułoży tak, że dasz radę Cytat:
A co do delegacji, to u nas położna móiła, że porody lubią się akurat częsciej zdarzać jak jest pełnia, albo jak mąż na delegacji ![]() Cytat:
![]() U nas lekarka mówiła, że Bapanthenu nie trzeba zmywać. Właśnie nakładać na płatek po karmieniu, a przed karmieniem wytrzeć ew. zwilżyć i wytrzeć, bo tam nie ma nic, co by mogło dzieciaczkowi zaszkodzić.
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() działkę też widzę całkiem sporą macie, będzie miejsce na piaskownicę, basen i nawet miniplac zabaw, bo można tez takie zakupić
|
|
|
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
truscafka suuper domek
![]() ja_dalia to mycie to wlasnie podmywanie, nie kapiel calego ciala. Ciezko mi wyobrazic sobie prysznic po kazdym siusiu
|
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pije kaszke i spylam do wyrka, jakos tak mi dzis smutno i dziwnie samotnie. Dobranoc!
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() nie odzywałam sie przez weekend było mi troche smutno i to dla tego.... troszkę się martwiłam bo czułam bardzo malutko ruchów mojej malutkiej ale tż uspokajał bo czuł podobno, ja jak przyłożyłam rękę to też czułam ale tak to nie więc troszkę dziwnie...... ale teraz juz czuje wyraźniejsze rozpychanie córy Poluje na wanienkę i tak sie zastanawiam czy wybrać taką anatomiczną? czy zwykłą i dokupić leżaczek.... chodzi mi o to że te zwykłe są większe, ale są bardzo tanie, można je kupić za 15 zł już.... i tak się zastanawiam czy nie lepiuej byłoby kupić taką anatomiczną na początek bo wygodniej sie w takiej kąpie, przynajmniej moim zdaniem |
|
|
|
#798 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się powrotnie (poweselnie) i zmykam do łóżeczka.
![]() Nasmarowałyście sporo jak zawsze- może jutro po łebkach przeglądnę. Truskafeczko- gratulacje z okazji zamknięcia stanu surowego Extra!
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
około roku to będziesz myła w zwykłej wannie, ew w głębokim prysznicowym brodziku ja od początku mam właśnie taka wanienkę kupioną za 15zl i super się sprawdzała, na początku stawialiśmy na komodzie, potem jak mały zaczął brykać, to na ręczniku położonym na podłodze, potem wstawiona została do wanny, a od czasu gdy stabilnie siedzi, to już sama duża wanna
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie problem w tym że mam prysznic z płytkim brodzikiem tylko zastanawiam się czy inwestować na początek w anatomiczną czy poprostu dokupić do zwykłej lezaczek (chociaż te wkładane nie wyglądają tak pewnie ) chodzi mi o to że dzidzius jest bardzo śliski przynajmniej takie są moje odczucia po kąpieli niemowlaczka dlatego myślę o takiej anatomicznej....
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
nie miałam żadnych leżaczków, anatomicznych cudeniek, gąbek, podkładek itd, było bardzo wygodnie i prosto
grunt to odpowiedni chwyt, nauczysz się raz-dwa, mnie wdrożyła mama
|
|
|
|
#803 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz będziemy mieć zwykłą wanienkę na stojaku, no i ewentualnie wiaderko. Dobranoc
|
||||
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Oolong, tak ze mną się wymieniałaś. Nie wiem czemu tego kremu AA na sutki już nie ma
Truscafko, piękny dom!! Bahamadia, nie ma u nas Superpharm w Rzeszowie ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Nikaa, Ty pisałaś jak się wymienia na wymiankach? Zakładasz wątek i wklejasz zdjęcia rzeczy, których chcesz się pozbyć. Ale nie musisz zakładać wątku, jak spodobało Ci się u kogoś coś - wtedy w jego wątku proponujesz co masz na wymianę. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Ania coś zamilkła Ma ktoś do Niej nr? Może napisze jutro rano i się spyta co słychać?
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w poniedziałek. Zaraz jadę powtórzyć to nieszczęsne badanie moczu, a jutro wizyta u gina i podglądne mojego synka
Zostało jeszcze 56 dni chyba muszę się zabrać za prasowanie ciuszków i pranie reszty wyprawki, a w środę Mati ma imieninki i też muszę coś przygotować bo przyjdą moi rodzice i siostra (chrzestna matka) i pewnie chrzestny ojciec. Miłego dnia... A Ania może ma już małą przy sobie.
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
)najchętniej bym pospała po tym weselu jeszcze ,ale pocieszam się że jeszcze pare dni i bede odpoczywać. Zaraz wychodze chce po drodze zajśc do biedronki bo maja być kapcie -przydadza się do szpitala . http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ miłego dnia kochane mamusie
|
#807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paula dobrego wyniku zycze Co do wanienki to ja wczesniej myslalm o komodzie kapielowej, ale my mamy male mieszkanie i moze po prostu bedziemy myc kladac normalna wanienke na pralce. NO bo taka komoda to jednak sporo kasy i sporo miejsca, a polek w lazience to mamy akurat sporo, zaplanowane dla 3 kobiet a teraz zostalam tylko ja. Chyba najwiekszy minus takiego wyjscia to wylewanie wody, choc mysle, ze to i tak TZ bedzie myl dziecko, nie ja, wiec to on bedzie wylewal ![]() Ja mialam dzis ciezka noc, do tej pory czulam sie naprawde dobrze, a teraz zaczynaja mnie plecy bolec, nawet jak leze, pomimo poduszki miedzy nogami. Zastanawiam sie czy cos robie zle- moze to weekendowe sprzatanie- czy to po prostu tak juz bedzie bolec. Tez tak macie, ze was boli brzuch jak kichacie? |
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
Przepraszam że się wczoraj nie odezwałam dalej jestem w dwupaku wczoraj zrobiliśmy z tż mega wielki spacer żeby wykurzyć małą ale nic to nie dało mały uparciuch jak wróciliśmy z niego to padłam później obiad posiedzieliśmy razem no i do kościoła i już o 7 spałam. Mnie wykończył ten dzień a marna niezmordowana i nie chce wyjśćtruscafka super domek Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-19 o 07:56 |
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Witanko
![]() Już po śniadaniu, towarzystwo wyprawione do szkoły/pracy, wreszcie odsapnę. Nie wiem, co się dzieje, ale weekendy to dla mnie koszmar. Dzieci i mąż denerwują mnie na każdym kroku, krzyczę w kółko na nich, aż czasem mi ich szkoda. Ale wkurzają mnie... To hormony aż tak świrują pod koniec? Myślę, że spokojnie można je prać... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

Kupiłam niebieską wanienkę z Disneya z termometrem i odpływem, paczkę dla maluszka z Huggies za 19 zł w rossmanie - z pieluszkami, husteczkami i czapeczką 
tak sobie myslalam ze z tym zasilkiem to jakos sobie poradze ale jakbym miala go nie miec- zalomka
bedzie dobrze, tylko pamietaj zeby miec potem jakas podpaske.

dlatego myślę o takiej anatomicznej....

Ma ktoś do Niej nr? Może napisze jutro rano i się spyta co słychać?

jak wróciliśmy z niego to padłam później obiad posiedzieliśmy razem no i do kościoła i już o 7 spałam. Mnie wykończył ten dzień a marna niezmordowana i nie chce wyjść