|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
no na pewno rzadko w tych czasach zdarza się żeby ktos nie mial tv
chociaż osobiście też mam znajomych którzy nie posiadaja i sa szczęśliwi![]() jutro znowu z siuśkami to laboratorium dziewczyny powiedzcie mi bo wyczytałam że mocz powinien byc 12 godzinny na czczo na czczo ok bez jedzenia od 19 dam dzisiaj rade do rana ale nie dam rady nie wstac w nocy i conajmniej dwa razy sie nie wysikac bo przecietnie ide dwa razy w nocy siusiu no i pije wode ![]() to znaczy ze siuśki do badania będa złe?
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Boze jak ja Wam zazdroszcze ciszy w domu bez tv....
rozwazalismy kiedys zeby oddac tv w dobre rece i nawet maz byl za tym, ale jakos pozostal... Ja rzadko ogladam tv, czasem tylko programy rozrywkowe ale ogolnie tyle glupot leci ze rzadko wogole go zalaczam... a po 20 to juz czesto nie ma co ogladac, ciagle tylko pokazuja ile zla na swiecie, ten tego zabil, ten tego skrzywdzil, nie da sie tego sluchac. Na szczescie w sypialni nie mamy tv, uwielbiam cisze gdy usypiam, jeszcze jak nie mielismy sypialni i mialam usypiac przy wlaczonym tv to nie moglam, bolala mnie glowa i zle mi sie spalo, czesto przez to sie klocilismy z mezem... Ale teraz jest tak, ze ja juz dawno spie a maz siada lub kladzie sie przed tv i oglada cos przez 5 min i zaraz zasypia i sie nie obudzi a ja jak wchodze bo sie przebudze na siku i widze ze 1 w nocy, tv ciezko gra a ten juz twardo spi to mnie trzepie z nerwow. bo tak jest prawie codziennie ;/cziqua dobrze kochana ze uchronilas brzuszek no i jakos "szczesliwie" upadlas. Ja sie bardzo boje zimy, bo slisko a my wiadomo bedziemy mialy zaburzona rownowage. ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Najlepiej jak sie troche podmyjesz,wysikasz pierwszych pare kropli do wc i ze srodkowego strumienia do pojemniczka, taki mocz ze srodkowego strumienia jest najlepszy do badania.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-18 o 19:03 |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No upadłam na klęczki na szczęście![]() dzięki za info co do siuśków po prostu nie dałabym rady nie sikac w nocy ![]() a we wtorek do gina.
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
ja TV mam ze względu na kino domowe to raz, a dwa, jak mąż był często w delegacjach nie lubiłam siedzieć w ciszy (chociaż czasem cisza jest ukojeniem po pracy). Muzyka czy radio nie wypełniły mi tej ciszy tak, jak tego potrzebowałam (niestety ja potrzebuję wielu bodźców aby móc się zrelaksować i nie czuć samotną - np. na gg rozmawiam z 5 osobami, w tym czasie rozmawiam przez telefon, piszę maila i jeszcze oglądam film).
|
#1265 |
|
Rozeznanie
|
My zaczęliśmy dzisiaj 16 tydzień i nie ukrywam że jestem przekonana że bąbelki jakie czuje w brzuszku to nie wzdęcia
czekam jednak na jakieś silniejsze doznania Chciałam zapytać koleżanki w podobnym wieku ciążowym-jakie macie dolegliwości związane z powiększaniem macicy Jakieś kłucia, napięcia ? Proszę o relacje bo chciałam się upewnić że nie jestem sama w rozciąganiu brzuszka ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jacieeee.... ja bym bez tv nie przetrwala ... leci u mnie jak najety cala dobre prawie, ja nie znosze ciszy ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Agulka, u mnie tak było w domu rodzinnym. No i nadal jest. Mój ojciec śpi przy włączonym na całą parę podkręconym TV. Na szczęście w innym pokoju niż moja mama. Straszliwie mnie to wkurza za każdym razem , jak jestem w domu.
Ja kocham ciszę. Radio, muzyka grająca bez przerwy , straszliwie mnie drażni. Ja mam tyle bodźców słuchowych w pracy, że jak wracam do domu , to szmer laptopa i rozmowa z mężem (i pieskiem ) mi wystarczają![]() A ja miałam właśnie przed chwilą trwający 5 minut ból podbrzusza.. Taki jak okresowy- jakby skurczowy, niezbyt silny, promieniujący mi do prawej pachwiny.. Grrr aż się przestraszyłam, ale po 5 min przeszedł. Chyba wczoraj przeszarżowałam. Muszę więcej odpoczywać.. |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały dzień męczyłam się z bólem głowy, który doprowadzał mnie do łez. Dawno mnie tak mocno nie bolała głowa. Teraz wzięłam jeszcze jedną tabletkę (trzeci apap od rana) i ból jest mniejszy (po godzinie od wzięcia) o ponad 70%
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to ja mam tak samo w domu rodzinnym, Tato zasypia w duzym pokoju przy tv, zamiast isc do swojej sypialni, tv gra cala noc - on spi na kanapie zamiast w swoim lozku, ja sie budze w srdoku nocy i ide wylaczac tv. zawsze mnie to wkurza. na szczescie w moim domu nie mamy tv w sypialni i chyba nie bedziemy miec, bo bym tego nie zniosla, cale szczescie Tz nie nalega na to.
a tv wlaczone jak ktos do nas przychodzi...nigdy, strasznie mnie to wkurza. bylismy dzis w kinie na ''change up'' - alez sie usmialam - byly smieszne motywy z dzieciakami ![]() cista nie upieklam, dom nieposprzatany....jutro ![]() ja tez mam klucia czasami, w pachwinach i troszke wyzej i po bokach, krotkie i nie sa mocne.dzisiaj jest 13t i 4 dzien. co do upadkow, to moja mama mowila mi kilka dni temu, ze jak byla w 7-8 miesiacu w ciazy ze mna to chodzila do pracy prawie 5 km w jedna strone, byla zima i biedna raz upadla sie poobijala cala ale wszystko bylo ok. Milego wieczorku. Milego wieczorku. |
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
No coz, kazdy lubi co lubi, kazdy z nas jest inny i dzieki temu swiat jest roznorodny
![]() Ja dzis zwymiotowalam, mulilo mnie mulilo az zwrocilam (i ulzylo mi) ale to nie wymioty od ciazy tylko sie przejadlam chyba ![]() Cytat:
![]() nie bedziesz potrzebowala zadnych bodzcow anagat ja za to jak wracam po pracy (po 12 godz patrzenia na cierpienie ludzkie na oddziale neurochirurgii) nie mam juz ochoty sluchac zlych rzeczy, tylko wlasnie potrzebuje ciszy, spokoju, zrelaksowania, dlatego jak mam sile jeszcze to czesto cwicze, wlaczam plyte z aerobikiem, to mnie odpreza i dzieki temu wylewam smutki i zlosc, ktore we mnie siedza, a potem slucham muzyczki i ide jak najszybciej spac. A spanko wogole jest dla mnie czyms najpiekniejszym na swiecie. Przez te nocki w pracy bardzo doceniam lozeczko, cisze i spokojny sen
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-18 o 20:28 |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiem, że od początku nie będę uczyła spać dziecka w totalnej ciszy (mama przy mnie mogła odkurzać włączyć starą Franię, zaprosić gości i grzecznie spałam). Bo potem ani nie będę mogła przeczytać gazety ani puścić bąka
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale wtedy sama mogę skorzystać i trochę odpocząć po jakimś sprzątanku ![]() Tak samo nie chcę aby nauczyło zasypiać się w totalnej ciszy (siostrzeniec nigdy nie był uczony zasypiania w ciszy i zaśnie w każdych warunkach). Moja szwagierka miała trochę przekichane z małą, bo spała 3 razy dziennie po pół godziny tylko. I musiała chodzić na paluszkach. Pytałam, czy nie chce zrobić dwóch godzinnych drzemek, przemęczyć ją jakoś. Stwierdziła, że woli trzy razy usiąść i odpocząć przy kawie w ciszy niż dwa a porządnie i coś w tym czasie zrobić (choćby dla samej siebie). A potem skwitowała - co ty możesz wiedzieć o wychowaniu dzieci... będziesz miała swoje to zobaczysz (tak się składa, że miałam siostrzeńca prawie przez rok w pokoju obok)
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sa dzieci, ktore wogole spia bardzo gleboko i nie jest w stanie ich wybudzic jakikolwiek halas, a sa dzieci bardzo wrazliwe od urodzenia na rozne bodzce i byle halas wybudzi je na dobre. A czasem sie jest tak padnietym, ze marzy sie tym zeby dziecko w koncu zasnelo bo ma sie juz dosc Druga sprawa jest taka jeszcze, ze jak np dziecko jest chore to wtedy sen jest zlota rzecza i wszystko sie robi zeby jak najdluzej pospalo... No i kazde dziecko inaczej spi w ciagu dnia...moj spal duzo w ciagu dnia, do tej pory spi w dzien conajmniej 2 godziny i oczywiscie na szczescie moge normalnie w tym czasei funkcjonowac tak go do tego przyzwyczailam jednak wiem ze sa dzieci ktore spia bardzo malutko juz od malenkosci w ciagu dnia i kazda godzina jest czyms bardzo cennym i wtedy np nie dziwie sie mamom ze chodza na paluszkach
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
ja dołączam do tych, które nie mają tv w domu
![]() od 3 lat (czyli od kiedy jesteśmy małżeństwem i mamy "własne" mieszkanie) - i nie zamierzamy tego zmieniać ![]() ps. nie pamiętam, która na śniadanie miała dziś jajecznicę z dodatkami, ale też miałam ![]() za to przed chwilą nażarłam się śledzia z cebulą i zagryzłam ciastem z jabłkami
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
karolca jeszcze odnosnie Twoich dolegliwosci ciazowych, mam wrazenie, ze podobnie przechodzimy ciaze...te nudnosci, wymioty, te bole glowy, to ze uwielbiam jak Ty buleczke z miodkiem i drzemem i moglabym jesc na okraglo i to ze reagujemy podobnie na pogode ... ciekawe czy rosnie w nas dzidzia o tej samej plci
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, u mnie ten ból to akurat na pewno nie był jelitowy. Bo jelitowy mam często i się nim totalnie nie przejmuję. Centralnie w podbrzuszu.. Ale już jest dobrze Po prostu muszę więcej odpoczywać.
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zauważyłam, że podobnie wszystko przechodzimy, łącznie ze smakami jakie nam w ciągu dnia towarzyszą Niedługo już się dowiemy co nam w brzuszkach siedzi (mam taką nadzieję). Czyżby dwie małe dziewczynki
|
|
#1279 | ||
|
Rozeznanie
|
hej laseczki. dziś skończyłam 30 lat
Cytat:
Cytat:
) Więc nie wiem jak nam lekarze te daty wyliczają... Ja TV mam. Oglądam wiadomości. Nie wyobrażam sobie nie obejrzeć co dzień wiadomości, i nie przeczytać gazety z wiadomościami przynjamniej raz w tygodniu. Lubię wiedzieć co się dzieje na świecie. Po za tym TV mógłby nie istnieć. Kocham za to mężowego Xboxa bo mogę na nim oglądać do woli DVD, a filmy kocham. |
||
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Zariah- STOOOO LAAAT w zdowiu i szczęściu, i obyś zawsze była otoczona ludźmi, których kochasz
![]() Ten wiek 30 lat, to chyba jakiś traumatyczny musi być, bo mój mąż rok temu też przeżywał. Nieswój chodził już miesiąc przed urodzinami. Ja nie oglądam wiadomości. W Polsce w TV podają same naciągane 'fakty' i pokazują tylko nieszczęścia. Jestem ciekawa, kiedy skończy się wreszcie ta socjalistyczna propaganda, że Polska jest najlepszym krajem na swiecie. Jakiś rok temu jak przyjechałam na tydzień urlopu, to się mnie wszyscy pytali, czy ja te biedne wygłodzone irlandzkie konie dokarmiam.. Te co rzekomo chodzą po irlandzkich ulicach. I czy ewentualnie mogłabym jakiś transport dla nich zorganizować do cudnej mlekiem i miodem płynącej Polski. Grrr ale miałam nerwa. W Polsce od telewizji i kościoła trzymam się z daleeeekaaa. Fakty czytam w necie i na ogół przed południem, co by na noc się nie denerwować. |
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I PAMIĘTAJ: ŻYCIE ZACZYNA SIĘ PO 30.
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, wszystkiego najlepszego
Mój TŻ jak kończył 30 to jakoś go tak obleciało Hmmma data porodu jeszcze wiele razy się zmieni
|
#1283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Wiec nie ma co ubolewac na tak wczesnym etapie ![]() Buziaki Ja tez nie mialam telewizora przez pare dobrych lat (po przyjezdzie do Irlandii). Ale potem zdecydowalismy sie na zakup z dwoch powodow: 1. Zeby wiedziec co sie dookola nas dzieje, czyli moc ogladac lokalne wiadomosci itp. 2. Bo ogadanie filmow na laptopie 15cali jest denerwujace, teraz mamy komputer podlaczony do telewizora. |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Zariah, sto lat! też kiedyś kończyłam 30
|
|
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
Zariah - wszystkiego najlepszego z okazji 18-tych urodzin
. Dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania życzę.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-09-19 o 07:14 |
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah STO LAT Dla mnie 30 byla najpiekniejszymi urodzinami i rokiem pod sloncem
Moi chloscy byli wczoraj na siatkowce polfinalach i finalach wykrzyczeli sie POlska POlska a ja zdychalam w lozkuBoli mnie gardlo , mam katar i rozsadza mi zatoki a jeszcze dzis zaczanam kurs wiec musze tam byc. Nie mam wyjscia . Co gorsze dzis strasznie bolalo mnie podbrzusze a ze ni ebiore magnezu juz jakis czas i chor ajestem to pewnie od tego. Musze sie kurowac bo nie moge opuscic kursu wiecej jak 20 % a do tego mam na sobote 3 zamowienia i to nie male na torty |
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mąż zasypia przed TV.Sam mówi że dla niego to najlepszy usypiacz. W rodzinnym domu mieli Tv w każdym pokoju
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Pobudka o 7, normalka ![]() Zariah wszystkiego naj najlepszego po 30-stce mysle ze dopiero zycie sie zaczyna karolca moze dziewuszki... no ja mam taka nadzieje ze kobitka mi daje tak popalic, bo jak synek drugi to zemdleje chyba ![]() Kathi zycze zdrowka ja juz przeszlam najgorszy etap choroby gardla gdzie nie moglam kaszlnac bo wymiotowalam, a bol byl taki ze przelkniecie sliny bylo nielada wyczynem. Juz wlasnie skonczylam antybiotyk (niestety domowe sposoby nie pomagaly...)anagat oby ten bol Ci sie juz nie pojawil
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zariah po pierwsze dużo dużo zdrówka i dużo dużo miłości ... i spajaj to wszystko wielką ilością cierpliwości ![]() po drugie: Kochana... nie marudź.. ja podejrzewam, że będę miała rozdwojenie jaźni w swoje 30 urodziny .. Bo ... jeśli Bóg da..... w kwietniu urodzi mi się maluszek.. i z jednej strony będę ... najprawdopodobniej jedną z najbardziej wyczerpanych osób na świecie ... wieszającą psy na wszystkim co możliwe.. jednocześnie będę jedną z najszczęśliwszych osób na świecie bo będzie już ze mną moja mała kruszyna ... mówi się, że kobieta w ciąży jest humorzasta i zmienia humory jak rękawiczki .... mam wrażenie 12 maja 2012 będzie mega dziwnym dniem ... ale ja już doczekać się nie mogę |
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

chociaż osobiście też mam znajomych którzy nie posiadaja i sa szczęśliwi

bo tak jest prawie codziennie ;/

czekam jednak na jakieś silniejsze doznania 

) 
Hmmm