|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Truscafka domek bajeczny! a ta okolica
Aniolina ja z kolei śpię jak zabita, nawet do toalety nie wstaję. Dalia smacznych placków ja wczoraj miałam chcieja na rogale i zjadłam ok. 8-u...
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Witam!
Ja niedawno wstałam nawet jeszcze śniadania nie jadłam.Obudziła mnie Pani z dziekanatu ze szkoły, aby mi wytłumaczyć co mam zrobić i jak napisać podanie w sprawie dziekanki.Kurcze byłam zdziwiona, że sama się fatygowała i to telefonicznie. Od wczoraj pobolewa mnie brzuch, ale mysle, że to ból rozciągającej sie macicy.Wiec coś zjem i leże dalej.Jutro mam wizytę u Endokrynologa i Usg 3d\4d.Jak potwierdzi, że 100%Dziewczynki w dziewczynce to ruszam z podbojem Allegro
|
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Ja juz wrócilam z laboratorium, pora na sniadanko bo padne z glodu zaraz. Brzuch potrafi zabolec przy kichnieciu, czy to szybszym ruchu- jak sie zapomne. Pewnie dlatego, że więzadła itd. ponaciągane Aniu, tylko spokój Cie uratuje Mała ma jeszcze troszku czasu...Mi w weekend "wywaliło" brzucha Aż się z Tż'tem śmialiśmy, że wyglądam jakby ktoś mi żółwia przykleił :P hehe.. U mnie niby do końca 52 dni, ale w tym tyg, to chce zakończyć pianie pracy i wysłać promotorce. W przyszłym zabrać się za szafy- bo brak miejsca dla dzieciątka, a później za ciuszki i zamawianie wózka itd.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-19 o 08:42 |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyy.
My po weekendzie, troche burzliwym bo pożarliśmy sie no ale coz... i tak bywa. Na wizyte ide jtro bo gin moja musiala pilnie do szpitala jechac w sobote i odlozyla przyjmowanie pacjentek. Czy ktos z was sie orientuje czy moge wziac rlop dziekanski przed sama obrona? wszystko mam zaliczone tylko wpisy nie porobione i zaleglosc mialam w placeniu dlatego nie mam wpisow.
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja po weekendzie.
Witam w 32 tygodniu i 8 miesiącu Już coraz bliżej ![]() ![]() Dziś jeszcze wizyta u gina ciekawe co u niuni słychać. Wczoraj po kolacji tak buszowała i coraz mocniej mnie kopała że aż parę razy jęknęłam bo się nie spodziewałam. Pod koniec miesiąca zaczynamy malować pokój dla Olivci tylko sama nie wiem na jaki kolorek...Truscafka - domek super. Teraz to dopiero będą koszty.
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Witamy poweekendowo
![]() Wczoraj przez nasz domek przewinelo sie mnostwo ludzi, a to dlatego, ze wczoraj mielismy z tzem nasza 1 rocznice slubu truskafka sliczny domek duzo ma metraz???Aniu mala wyjdzie wtedy, kiedy bedzie chiala i nie masz co sie denerwowac, wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie podoba mi się takie podejście lekarza... Może przejdź się chociaż na jakąś konsultacje prywatnie gdzieś? Moja też mnie nie powala w prowadzeniu, ale glukometr mam- a po tym samym posilku potrafi byc rozny poziom cukru we krwi w rożny dzien. Wszystko zalezy jak sie czujesz, co robisz itd... Wyliczyla mi ile moge, co 2 tyg mam wizyte. Waga mi "stoi" mam taki ruchomy 1kg, to go przytyje, to spadnie... Teraz powiedziala, ze mam jesc mniejsze porcje czesciej, nie najadam sie... ale na to czesciej czasu czesto nie ma... No, ale ja nie chudnę...
|
#818 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj skorzystałam z promocji i pojechałam do Leclerka kupiĆ Lovelę 5kg- odrazu do białego(pomyslałam, ze do tetry głównie w wyższych temperaturach a w 40st. mozna i do koloru) i do koloru- był w tej samej cenie po 36,99 ![]() Cytat:
za komplet- tylko troszkę mi szkoda, ze nie są te wycięte na pępekgratuluję ślicznej villi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z wymianek kiedyŚ korzystałam, może i teraz powinnam pobuszowaĆ, bo trochę kosmetyków mam... chociaż teraz zwątpiłaM CZY NIE POROZDAWAŁAM SIOSTROM(sorrki za capsa)Ale dzięki za chęci chyba ruszę dupsko po wyniki do przychodni- 3majcie kciuki aby wszystko było dobrze i może do reala bo skarpeteczki dla dzidzi są po 3zł i do maca wejde na deser lodowy |
||||||||
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Tincia, a jaki poziom glukozy każą ci mieć 2 h po posiłku? Bo norma jest do 120, ale mi powiedzieli, żeby starać się mieć poniżej 100...
Kolejny tydzień i kolejny kg w plecy
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
ja mierzę tylko 1h po posiłku i norma jest do 120.
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
no nieeee... deszcz leje- to poczekam
bo mnie jszcze coś złapie- mam na myśli choróbsko jakieś ![]() a widziałam że w Carrefurze są kapcie różowe damskie po 3zł- takie zwykłe wsuwane- to moze takie do szpitala? bo te z biedronki są fajniejsze ale trzeba sie schyliĆ chyba żeby założyĆ na stopę- tak? a po zszyciu to nei wiem czy dam radę p.s, i jeszcze grzmi o_O Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-19 o 09:40 |
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sumie dlatego, ze wagi w domu nie mam... no ale zawsze... ja też mam coś słodkiego w lodówce- krówki |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana zimą to maluszka wozisz na sankach a nie wózkiem
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
przez weekend sie nie odzywalam, bo mezus w domu wiec trzeba bylo korzystac. Posprzatalam w lazience kosmetyki, tzn. powyzucalam wszystko, czego nie uzywalam i co bylo prawie na ukonczeniu. Wywalilismy jedna olbrzymia reklamowke. uff...wreszcie pusto na polkach. Ja strasznie nie lubie "wystawek" w lazienkach. Wole jak wszystko kest pochowane. Z racji tego, ze my mamy malusienka lazienke, nie mam miejsca na pozamykane wiszace szafki, wiec przystko stok na polkach - koszmarnie to wyglada, ale coz... jeszcze tylko rok i bede miala lazienke z prawdziwego zdarzenia ![]() piszecie o wadze. Ja wchodze na moja prawie dziennie po przebudzeniu. Dzis po raz pierwszy pokazala osemke po piatce czyli 58kg. Moze powiecie, ze bo malo. U lekarki juz w zeszylm tyg malam prawie 59kg (w ubraniu i po obiedzie). Moja waga wyjsciowa bylo 51kg,wiec tyje, tyje. Do porodu jeszcze niecale 6 tyg, wiec mysle, ze jeszcze z 5kg moge przytyc. Zobaczymy...aaaa i jeszcze jedno. Jestem na etapie kupowania poscieli do lozeczka. Lozeczko kupuje male w IKEI 60x120. Powiedzcie mi prosze jaka wielkosc poscieli macie/mialyscie przy tych malych lozeczkach. Tutaj norma jest 100x135. Ale to przeciez za duzo!!!!!poduszeczki te plaskie maja 40x60. To jest chyba ok, ale ta kolderka....??? Edytowane przez bienioka Czas edycji: 2011-09-19 o 10:06 |
|
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszła do mnie paczka z koszulą http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...798371265.html fajna bardzo mi się podoba.
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja rowniez zaliczam sie do osób które miały cięzką noc. Jula ma katar i często sie budziła w nocy. Mnie gardło boli dalej ale juz chyba mniej psikam Tantum rosą narazie. Dziewczyny czy nie zadługo nie ma naszej Eli ??? Miała kliknąc mi eska jakby co ale cisza na telefonie. Może ja do niej klikne ???
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
mni też w nocy brzuch bolał-no spa pomogła,ale teraz znowu mnie dziwnie boli ![]() zastanawiam się teraz czy zjeść śniadanie czy wypić kawę
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam się w poniedziałek po ciężkim weekendzie i nie wyspana
W sobotę byłam na wieczorze panieńskim u mojej szwagierki która w piątek ma ślub, bardzo dobrze się czułam, dziecko spokojne więc zeszło mi do 3 poszłam spać o 4 a po 7 już miałam nieplanowaną pobudkę, cały wczorajszy dzień próbowałam dojść do siebie, wieczorem zasnęłam na 1,2,3 jak tylko dotknęłam głową poduszki a rano dzisiaj nie mogłam się obudzić ![]() W pracy straszne zamieszanie, dlatego nie wiem czy uda mi sie nadrobić te 11 stron które napisałyście, ale będę się starać ![]() Wczoraj spontanicznie podjęliśmy z tż decyzję o remoncie i wymianie mebli w jednym pokoju, tak żeby mieć już całe mieszkanie odnowione na narodziny, wiec w przyszłym tygodniu się tym zajmiemy
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje 8 miesiąca
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry mamusie
.Wlasnie leci ostatnia pralka z rzeczami maluszka,tzn kocyki,reszta gotowa,poukladana w komodzie Ja podmywalam sie mydlem,pamietam tylko,ze po porodzie przez kilka dni robilam nasiady,zeby sie szybciej zagoilo.Ale z czego te nasiady byly??Za chiny nie moge sobie przypomniec... Bylismy wczoraj z TZ'tem na targach elektronicznych,odpadlo mi gotowanie obiadu ,mlody dostal pelno ✂✂✂✂✂✂✂ek.Zlozylismy jednak lozeczko-i dobrze,bo moglam wszystko sobie poukladac i ten zapach jest bardzo ostry,niech sie wietrzy.W duzym pokoju tez troche poprzestawialam,bo musialam miejsce na kolyske zrobic,a ona niemala,XXL... Rudominka witam w klubie,tylko mnie,az glupio sie przyznac,drazni syncio .Jestem zla sama na siebie.Ale on taki maly przylepka jest,ciagle chce,zeby z nim sie bawic,ciagle gada,pyta.I od 2/3 dni mam nerwa.Teraz caly tydzien nie bedzie chodzil do przedszkola,bo TZ nie pozwolil mi go zaprowadzac,bo sie boi,ze sama taki kawal mam isc,a nie czuje sie ostatnio dobrze.Pogoda tez taka na dwa razy,wiec pewnie plac zabaw nie bedzie wchodzil w gre
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bienioka-tak jak ty tyjesz to chyba każda by z nas chciała,bardzo maluteńko Ci przybyło...od razu jeść mi się odechciało jak napisałś ile ważysz...
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Truscafka piekny dom ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Oj chyba hormony faktycznie daja popalic,bo wlasnie stwierdzilam,ze papugi tez mnie wqr**** |
|
|
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie_wiem... a jak coś wpadniemy do oolong na korepetycje |
|
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hello kochana ![]() przekaż małej że nakazuje jej by się nie wahała, nie bała tylko zgarniała swoją piękną pupę z wnętrza mamy i O ! |
|
|
|
|
#837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może kupię sobie zapas herbaty z melisy? Ostatnio modlę się, żeby moi się nie rozchorowali, bo tydzień z którymkolwiek z nich w domu to teraz zupełnie nie dla mnie...Choć i tak najbardziej mnie wkurza mąż
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() podczytuje Was od samiutkiego rana ale jakos nie mam weny do pisania... Truscafko piekny domek!!! Olusia mnie wkurza moj pies bo nagle chce sie do mnie przytulac... W ogole brzuch mi wysadzilo jeszcze bardziej... i np w sklepach ludzie sie o niego ocieraja co mnie doprowadza do szału!!! Ja zamowilam poscie 135x100cm ale lozeczko bedzie 140x70. Zla jestem ze nie mialam Lecrerc nigdize pod nosem taka okazja z tym proszkiem... powinnam wziac sie za pranie w koncu ale proszku nie mam ![]() W ogole od rana chodze jak osa... a dzien zaczelam od przychodni i oddania moczu na posiew. |
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nic tylko czekać. Ale najważniejsze że w sobotę przylatuje mama |
|
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny powiedzcie jak to jest z seksem w ciąży.Można czy lepiej nie?ciąze mam nie zagrożoną, jestem w 26 tygodniu jak dotąd kochamy się codziennie, do tego bez gumki. Od kiedy zachowywać jakąś wstrzemięźliwość?nie chce żeby maleństwu coś mogło zaszkodzić,ani żeby przyszło na świat wcześniej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

smacznych placków
ja wczoraj miałam chcieja na rogale i zjadłam ok. 8-u...

Już coraz bliżej 

Tak sobie mysle, ze to naprawde trzeba miec pecha, zeby sie zarazic szczegolnie jak sie w miare na siebie uwaza- myje rece, nie je podejrzanych produktow. Tyle lat nie uwazalam i nic, wiec mysle, ze nie ma co za czesto tego badac.
bedzie dobrze, tylko pamietaj zeby miec potem jakas podpaske.

taka okazja z tym proszkiem... powinnam wziac sie za pranie w koncu ale proszku nie mam