![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
a ma spuchniete te dziąsełłka?? seba sie ślini jak opętany ale zębów ani widu ani słychy ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- dobra ja zmykam w objecia morfeusza ![]() spokojnych przespanych nocy! moniaK chce tu jutro wejsc i zobaczyc ze wstałas tylko raz w nocy!! ![]()
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiesz jak mnie ten post rozbawił ![]() KCIUKI RULEZ !!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i niestety, ale mnie księża właśnie zniechęcili do kościoła. Spotkałam samych materialistów, zakłamanych, pedofilów (no dobra, nie ja konkretnie, ale osoba, której ufam i wierzę na 100%), debili itp. No i niestety kościół nie rysuje mi się jako porządna instytucja. Poczynając od księdza z mojego gimnazjum, który pokazywał nam swoje zdjęcia z wakacji za granicą, w samych kąpielówkach, a na lekcjach religii uczył o tym, ile ksiądz zarabia i jak często zmienia komórkę ![]() Dobra, kochane, lecę spać, bo tż wstaje o 5 ![]() Chciałam jeszcze dodać, w dzisiejszym szale uczuć do Was, że Was kocham i w ogóle nie wiem, jak ja żyłam, zanim Was poznałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Rozeznanie
|
lolcia Stas przybiera super na wadze , wazy 7kg,piguła ktora go szczepiła we wtorek mowiła ze super
wage ma na 50 centylu a wzrost na 97 ![]() na temat koscioła i ksiezy sie nie wypowiadam bo nie LUBIEM ![]() wiara wiarą a kler klerem gusia jak Z Nadią to koło 24 ![]()
#2107 |
Rozeznanie
|
a tak na marginesie to matall i paulizia
![]() ![]() ![]() za spadajace kilosy ![]()
#2108 |
Zakorzenienie
|
Odwolaj to prosze
![]() ------------------------------ Usnela z kciukiem w buzi Pomalutku sie wiec zegnam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Moderatoreska
|
Ja mam dziś masakrę z chłopcami, nie dość że noc mało przespana, to marudzenie cały dzień i kolejna noc nie zapowiada się ciekawie, już usnęli i sie obudzili z marudzeniem.
A do tego pojawia im się katar, starszy chory :/ Dlatego mnie mało, jesli tak dalej pójdzie wykończę się, płaczą, drą się jednocześnie a rąk za wielu nie mam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() przepraszam ![]() niech spi w nocy jak dziś w dzień ![]() Nadia rodzice chcą powtorke powtórki nocy poślubnej - daj im pobaraszkowac ![]() ![]() niunia lulaj 10 h ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- eweska podwojne szczescie,ale i podwójne troski niestety ![]() trzym sie niech moc będzie z Toba ![]()
#2111 |
Zadomowienie
|
hej, ja dziś tylko na minutkę. DOczytalam i zmykam spać, bo po weslelu brata padam na pysk. Zapinkalałam jak z motorkiem w
![]() ![]() A wiecie co zrobiła moja siorka?? Skasowała młodym WSZYSTKIE fotki ze ślubu. Mam nadzieję, że fotograf je jutro odzyska, bo bratową chyba szlag trafi (a ciężarnych się nie denerwuje ![]() Papa
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
waredka ,ładne jaja z tymi fotami
![]() też bym sie wkurzyła .......... nie dziwie sie młodej spadam lulu papapa ![]()
#2113 |
Zadomowienie
|
koszmarny dzień miałam
w telegraficznym skrócie płacz, krzyk, płacz ostatnie UU o 13 tej a teraz dopiero o 22 ej wszystko co mogłam robiłam żeby ta kupa cholerna wyszła herbatka rumiankowa, woda, Gripe Water i Espu...coś tam i o 21 ej zrobił kupę - poryczałam się z radości a żołądek z nerwów do teraz mnie boli to był najdłuższy i najtrudniejszy płacz jaki wydało moje dziecko Jak dobrze że mamy w rodzinie lekarkę która przyjechała i pomagała jak mogła. Nigdy więcej nie uwierzę w teorię że dziecko może mieć kupę raz na kilka dni - na pewno nie moje, nigdy już do tego nie dopuszczę - postaram się na pewno Dzięki że o mnie myslałyście Czy na TEJ aukcji ktos kupował żyrafkę agus na temat Viburcolu nie odpowiedziałam bo nie wiem co i jak z nim,
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to mocno lyzeczka sprawdzalam ale nic nie stuka a palcem jak przejade to az taka błogą minę robi ![]() a twarde jak j=kamienie, po jej lewej stronie ta jedynka szybciej wyjdzie bo jest bardziej nabrzmiala ![]() dzieki dziewczyny za odp na temat viburcolu nie bede jej dawac codzien dzisiaj plakala co chwile od rana byla marudna niesamowice do tego ten katar no i wymiotowala to jej pol dalam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Czyżbym pierwsza wstała? ![]() dzięki Grazinko ![]() ![]() Dzisiejsza noc do d... Gdy położyłam się spać obudził nas szczekający na klatce pies sąsiadów, myślałam że ukatrupię ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie że w nocy on się nie najada moim mlekiem ![]() ![]() Mamaoptymistka, ![]() ![]()
#2116 |
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka
![]() ![]() MoniaK Znow? ![]() ![]() Dobry ![]() Nadia zasnela o 22 i spala do 7:30 z dwiema pobudkami na UU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Moderatoreska
|
Hej
Noc nie była taka tragiczna, choć chłopcy mają katar już na całego w nocy wstawałam i im czyściłam noski, żeby mieli jak oddychać, najlepsze jest to że na jutro jesteśmy umówieni na szczepienie :/ Zobaczymy co pani doktor powie czy z katarem można zaszczepić czy nie. Mnie też gardło boli :/ Starszy w domu został nie idzie do szkoły, nochal cały zapchany, a do tego kaszlał dość mocno w nocy, teraz jeszcze spi, zobaczymy jak się będzie czuł jak wstanie. Pogoda dziś do bani. |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
moniaK kurde współczuje
![]() a próbowałas podac kaszke albo zageszczac mleko? dziwne zeby sie w nocy nie najadał bo w nocy mamy tłuste i bardziej sycace mleko. ale spróbuj z tym zagęszczaniem. aha przypomniało mi sie jak pisałas ze musisz inne smoczki do karmienia kupic. kurde strasznie to dziwne. ![]() ja polecam dac cos zageszczonego albo własnie kaszke, pamietasz jak podałam sebkowi pare łyzek kaszki to spal jak zabity. ewesko powodzennia... ![]() u nas pierwsza pobudka przed 4. a potem o 7 30. zjadł godzine sie pokrecił i spi. własnie zasnał. miałam w planach isc kupic malemu jakis sweterek na chrzciny ale pada... chyba zamowie na allegro. bo widzialam dosc fajne. do chrztu trzeba swiece i ta szatke? co mam z ta szatka zrobic???
#2120 |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas nocka fajna. Pepe spał do 4, potem razem już do 7 ![]() Monia, kup smoczki i próbuj zagęszczać swoje mleczko na noc ( np. kleikiem ). eweska, dużo zdrówka dla wszystkich ![]() ![]() Grazin, chrzestna nakłada szatkę na małego w czasie chrztu ![]() Idę okielznać marudera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
eweska dużo siły Ci życzę !!!!!!!!!! pamiętaj że tu wszyscy z Tobą jesteśmy i z chęcią oddalibyśmy Ci swoje ręce, żeby Ci było łatwiej
![]() katar nie stanowi przeciwwskazania do szczepienia, ale lekarze jednak wolą nie ryzykować ![]() Weredka wszysckie zdjęcia ![]() ![]() odpoczywaj !!!!!!!! mamaopt dobrze, że kupa poszła, po niej Franek spokojniejszy ? dzieci piersiowe mogą robić kupe nawet raz na kilkanaście dni ale zawsze powtarza się warunek, że nie ma oznak bólu brzuszka i dziecko się nie pręży i nie jest niespokojne ![]() mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej ![]() MoniaK ale po mm też się obudził po godz !!!!!!! więc ja nie jestem pewna czy to głód jednak !! spróbuj z tym zagęszczaniem, może coś się poprawi Gabrysia mi się psuje na całego, obudziła się o 23:45 i mnie woła ![]() mężul uśpił ![]() pobudka na jedzonko o 1:30 i 7:30 jeszcze śpi zaczynam poważnie myśleć, że dziecko potrzebuje już więcej kalorii ![]() szkoda, że tym cycem nie da się regulować i sbie zagęszczać mleczko jak w butelce ![]() pogoda czysto jesienna !!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-19 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, dużo zdrówka dla dzieciaczków
![]() Andziot, no właśnie ja nie wiem o co chodzi z tym najadaniem ![]() ![]() ![]() Grazin, zagęszczę na pewno ![]() ![]()
#2124 |
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek,
dziś rzeczywiście w nocy było lepiej, za to teraz marud ![]() Dziś wieczór spróbujemy innej kaszki troszkę dać. Ja dziś z mężem w domku, odpoczywamy po ciężkim weekendzie. Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- MoniaK spróbuj kaszki wieczorem, u nas chyba pomaga. W nocy karmiłam o 2 i o 5 potem już nie chciała spać więc leżała w łóżeczku i coś tam gadała i chyba na chwile się zdrzemnęła bo dospaliśmy do 7 !!!!!!!!!!! Idę spacyfikowac dziecko
#2125 |
Zakorzenienie
|
atiz, brawa z noc
![]() daisyy, dzisiaj rocznica ![]() ![]()
#2126 |
Wtajemniczenie
|
![]() alez lecicie z postami my znowu sami przez pare dni wogole kompa nie odpalam. zdarzylo sie to pierwszy raz od...5 lat?! u nas w miare ok chlopaki zdrowe-cuuud! domi normalnie byl chory po 2 dniach pobytu w przedszkolu mamooptymistko doczytalam ze kupa poszla, juz lepiej franusiowi??? u nas tez byla, po jabuszku i dobrze zer mu podalam bo zrobil taka twarda i zbita jak dorosly. jak sie czujecie? ja juz dzialam na calego, 3prania, pies wykapany domi w przedszkolu norbi ma 1 drzemke chata ogarnieta, podlogi umyte patrze na zegarek a tu po 9 dopiero ![]() nie mam czasu wogole dla siebie ![]()
#2127 |
Zakorzenienie
|
U nas masakra.
Tż wczoraj zrobił mleko z 180ml wody i 5 miarek mm zamiast 6 mm i 3 kleiku. Pobudka o 0:30 (normalnie 3-4 ![]() ![]() Usypiałam chyba ze dwie godziny. Skończyło się na tym, że od 7 do 9 chodziła suszarka, a ja w półśnie ![]() A tż poszedł do pracy i jemu wszystko jedno ![]() Do tego brzuch mnie tak boli, że będę chodzić po ścianach ![]() @ przyszła wczoraj i nie mogę prosto stanąć z bólu, a nic się samo nie zrobi ![]() Już wzięłam przeciwbólowy, oby szybko pomógł, bo Eda zaczyna marudzić ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- A, link do głosowania na Edzika: http://www.mamacafe.pl/forum/gallery...n=DESC&i=74586 Szkoda, że zdjęcie rozmyte, ale z ostatnich najbardziej mi się podoba ![]()
![]() |
#2128 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie
![]() Pisałyście o śpiworkach, ja też używam od kilku dni bo rzeczywiście jest trochę chłodniej no i Iguciak silniejszy więc potrafi się porządnie rozkopać. Śpiworek mam 0-6 więc praktycznie się kończy ale mam już zakupiony w Ikeii o taki. Akurat była promocja i wczoraj zapłaciłam za niego niecałe 40zł ![]() Moja Iguta podobnie jak Siaśkowy Nikoś nie uleży spokojnie ale na plecach. Od kiedy po raz pierwszy fiknęła sama na brzuch w dniu zjazdu tak robi to notorycznie, ja ją przerzucam na plecy a ona z powrotem na brzuch. Nawet przy usypianiu próbuje się przekręcić i zawisa na szczebelkach ![]() Grazinku no Sebulek lada dzień i będzie po podłodze pełzał ![]() ![]() SiLLee śliczny avatar ![]() MoniaK ja staram się zawsze spać przed 22. Iga budzi się jak w zegarku o 05:45 no i do tego min. 3 pobudki w nocy więc nie mam wyjścia, często jestem w łóżku już przed 21. Z tego co czytam to Tymuś jeszcze częściej niż Iga się budzi no i UU dajesz a ja tylko smokiem zatykam ![]() Ewesko ![]() mamooptymistko oby Franuś się naprawił ![]() daisy ![]() aga_pe Ty mi lepiej powiedz, co dziś brałaś od rana ![]() mimbi mam te same odczucia co do mojej "ikeowej biblii" ![]() ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-09-19 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Mattal
![]() ![]() Któraś z was wklejała niedawno ten przepis: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html Mam zamiar dzisiaj zrobić bo wygląda obłędnie. Tylko czy w sklepach będzie jeszcze cukinia?
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moria Gabi ma to samo z tym brzuszkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.