|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
a ma spuchniete te dziąsełłka?? seba sie ślini jak opętany ale zębów ani widu ani słychy ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- dobra ja zmykam w objecia morfeusza ![]() spokojnych przespanych nocy! moniaK chce tu jutro wejsc i zobaczyc ze wstałas tylko raz w nocy!!
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiesz jak mnie ten post rozbawił ![]() KCIUKI RULEZ !!!!!!!! |
|
|
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i niestety, ale mnie księża właśnie zniechęcili do kościoła. Spotkałam samych materialistów, zakłamanych, pedofilów (no dobra, nie ja konkretnie, ale osoba, której ufam i wierzę na 100%), debili itp. No i niestety kościół nie rysuje mi się jako porządna instytucja. Poczynając od księdza z mojego gimnazjum, który pokazywał nam swoje zdjęcia z wakacji za granicą, w samych kąpielówkach, a na lekcjach religii uczył o tym, ile ksiądz zarabia i jak często zmienia komórkę ![]() Dobra, kochane, lecę spać, bo tż wstaje o 5 ![]() Chciałam jeszcze dodać, w dzisiejszym szale uczuć do Was, że Was kocham i w ogóle nie wiem, jak ja żyłam, zanim Was poznałam
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
lolcia Stas przybiera super na wadze , wazy 7kg,piguła ktora go szczepiła we wtorek mowiła ze super
wage ma na 50 centylu a wzrost na 97 ![]() na temat koscioła i ksiezy sie nie wypowiadam bo nie LUBIEM wiara wiarą a kler klerem gusia jak Z Nadią to koło 24 , nie wcześniej
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
a tak na marginesie to matall i paulizia
![]() ![]() ![]() za spadajace kilosy
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Odwolaj to prosze
------------------------------ Usnela z kciukiem w buzi Pomalutku sie wiec zegnam |
|
|
|
#2109 |
|
Moderatoreska
|
Ja mam dziś masakrę z chłopcami, nie dość że noc mało przespana, to marudzenie cały dzień i kolejna noc nie zapowiada się ciekawie, już usnęli i sie obudzili z marudzeniem.
A do tego pojawia im się katar, starszy chory :/ Dlatego mnie mało, jesli tak dalej pójdzie wykończę się, płaczą, drą się jednocześnie a rąk za wielu nie mam :/ |
|
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam ![]() niech spi w nocy jak dziś w dzień ![]() Nadia rodzice chcą powtorke powtórki nocy poślubnej - daj im pobaraszkowac ![]() ![]() niunia lulaj 10 h ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- eweska podwojne szczescie,ale i podwójne troski niestety trzym sie niech moc będzie z Toba
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
hej, ja dziś tylko na minutkę. DOczytalam i zmykam spać, bo po weslelu brata padam na pysk. Zapinkalałam jak z motorkiem w
A wiecie co zrobiła moja siorka?? Skasowała młodym WSZYSTKIE fotki ze ślubu. Mam nadzieję, że fotograf je jutro odzyska, bo bratową chyba szlag trafi (a ciężarnych się nie denerwuje Papa
|
|
#2112 |
|
Rozeznanie
|
waredka ,ładne jaja z tymi fotami
![]() też bym sie wkurzyła .......... nie dziwie sie młodej spadam lulu papapa
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
koszmarny dzień miałam
w telegraficznym skrócie płacz, krzyk, płacz ostatnie UU o 13 tej a teraz dopiero o 22 ej wszystko co mogłam robiłam żeby ta kupa cholerna wyszła herbatka rumiankowa, woda, Gripe Water i Espu...coś tam i o 21 ej zrobił kupę - poryczałam się z radości a żołądek z nerwów do teraz mnie boli to był najdłuższy i najtrudniejszy płacz jaki wydało moje dziecko Jak dobrze że mamy w rodzinie lekarkę która przyjechała i pomagała jak mogła. Nigdy więcej nie uwierzę w teorię że dziecko może mieć kupę raz na kilka dni - na pewno nie moje, nigdy już do tego nie dopuszczę - postaram się na pewno Dzięki że o mnie myslałyście Czy na TEJ aukcji ktos kupował żyrafkę agus na temat Viburcolu nie odpowiedziałam bo nie wiem co i jak z nim,
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to mocno lyzeczka sprawdzalam ale nic nie stuka a palcem jak przejade to az taka błogą minę robi ![]() a twarde jak j=kamienie, po jej lewej stronie ta jedynka szybciej wyjdzie bo jest bardziej nabrzmiala ![]() dzieki dziewczyny za odp na temat viburcolu nie bede jej dawac codzien dzisiaj plakala co chwile od rana byla marudna niesamowice do tego ten katar no i wymiotowala to jej pol dalam |
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Czyżbym pierwsza wstała? ![]() dzięki Grazinko W końcu mnie wywalicie, bo stwierdzicie że jestem monotematyczna. Dzisiejsza noc do d... Gdy położyłam się spać obudził nas szczekający na klatce pies sąsiadów, myślałam że ukatrupię Postękał, trochę popłakał i usnął jeszcze na kilka minut. Ok 7 było koniec spania na dobre. Mam wrażenie że w nocy on się nie najada moim mlekiem Mamaoptymistka,
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka
Mam nadzieje, ze sie to wiecej nie powtorzy ![]() MoniaK Znow? Przykro mi strasznie, ze kazda nocka u Was tak wyglada.Dobry ![]() Nadia zasnela o 22 i spala do 7:30 z dwiema pobudkami na UU
|
|
|
|
#2117 |
|
Moderatoreska
|
Hej
Noc nie była taka tragiczna, choć chłopcy mają katar już na całego w nocy wstawałam i im czyściłam noski, żeby mieli jak oddychać, najlepsze jest to że na jutro jesteśmy umówieni na szczepienie :/ Zobaczymy co pani doktor powie czy z katarem można zaszczepić czy nie. Mnie też gardło boli :/ Starszy w domu został nie idzie do szkoły, nochal cały zapchany, a do tego kaszlał dość mocno w nocy, teraz jeszcze spi, zobaczymy jak się będzie czuł jak wstanie. Pogoda dziś do bani. |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
moniaK kurde współczuje
![]() a próbowałas podac kaszke albo zageszczac mleko? dziwne zeby sie w nocy nie najadał bo w nocy mamy tłuste i bardziej sycace mleko. ale spróbuj z tym zagęszczaniem. aha przypomniało mi sie jak pisałas ze musisz inne smoczki do karmienia kupic. kurde strasznie to dziwne. ![]() ja polecam dac cos zageszczonego albo własnie kaszke, pamietasz jak podałam sebkowi pare łyzek kaszki to spal jak zabity. ewesko powodzennia... ![]() u nas pierwsza pobudka przed 4. a potem o 7 30. zjadł godzine sie pokrecił i spi. własnie zasnał. miałam w planach isc kupic malemu jakis sweterek na chrzciny ale pada... chyba zamowie na allegro. bo widzialam dosc fajne. do chrztu trzeba swiece i ta szatke? co mam z ta szatka zrobic???
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka fajna. Pepe spał do 4, potem razem już do 7 ![]() Monia, kup smoczki i próbuj zagęszczać swoje mleczko na noc ( np. kleikiem ). eweska, dużo zdrówka dla wszystkich Grazin, chrzestna nakłada szatkę na małego w czasie chrztu Idę okielznać marudera
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
eweska dużo siły Ci życzę !!!!!!!!!! pamiętaj że tu wszyscy z Tobą jesteśmy i z chęcią oddalibyśmy Ci swoje ręce, żeby Ci było łatwiej
katar nie stanowi przeciwwskazania do szczepienia, ale lekarze jednak wolą nie ryzykować Weredka wszysckie zdjęcia chyba bym się zaryczała ![]() odpoczywaj !!!!!!!! mamaopt dobrze, że kupa poszła, po niej Franek spokojniejszy ? dzieci piersiowe mogą robić kupe nawet raz na kilkanaście dni ale zawsze powtarza się warunek, że nie ma oznak bólu brzuszka i dziecko się nie pręży i nie jest niespokojne mam nadzieję, że teraz będzie już lepiej MoniaK ale po mm też się obudził po godz !!!!!!! więc ja nie jestem pewna czy to głód jednak !! spróbuj z tym zagęszczaniem, może coś się poprawi Gabrysia mi się psuje na całego, obudziła się o 23:45 i mnie woła ![]() mężul uśpił ![]() pobudka na jedzonko o 1:30 i 7:30 jeszcze śpi zaczynam poważnie myśleć, że dziecko potrzebuje już więcej kalorii ![]() szkoda, że tym cycem nie da się regulować i sbie zagęszczać mleczko jak w butelce ![]() pogoda czysto jesienna !!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-19 o 08:56 |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, dużo zdrówka dla dzieciaczków
![]() Andziot, no właśnie ja nie wiem o co chodzi z tym najadaniem (czego to może być objaw?). Normalnie chyba się znów poryczę, bo jaka ze mnie matka że nie wiem co jest dziecku Grazin, zagęszczę na pewno
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek,
dziś rzeczywiście w nocy było lepiej, za to teraz marud ![]() Dziś wieczór spróbujemy innej kaszki troszkę dać. Ja dziś z mężem w domku, odpoczywamy po ciężkim weekendzie. Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- MoniaK spróbuj kaszki wieczorem, u nas chyba pomaga. W nocy karmiłam o 2 i o 5 potem już nie chciała spać więc leżała w łóżeczku i coś tam gadała i chyba na chwile się zdrzemnęła bo dospaliśmy do 7 !!!!!!!!!!! Idę spacyfikowac dziecko
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
atiz, brawa z noc
oby i u nas pomogło...daisyy, dzisiaj rocznica wszystkiego naj! pewnie będziecie z mężem świętować
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
alez lecicie z postami my znowu sami przez pare dni wogole kompa nie odpalam. zdarzylo sie to pierwszy raz od...5 lat?! u nas w miare ok chlopaki zdrowe-cuuud! domi normalnie byl chory po 2 dniach pobytu w przedszkolu mamooptymistko doczytalam ze kupa poszla, juz lepiej franusiowi??? u nas tez byla, po jabuszku i dobrze zer mu podalam bo zrobil taka twarda i zbita jak dorosly. jak sie czujecie? ja juz dzialam na calego, 3prania, pies wykapany domi w przedszkolu norbi ma 1 drzemke chata ogarnieta, podlogi umyte patrze na zegarek a tu po 9 dopiero nie mam czasu wogole dla siebie
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
U nas masakra.
Tż wczoraj zrobił mleko z 180ml wody i 5 miarek mm zamiast 6 mm i 3 kleiku. Pobudka o 0:30 (normalnie 3-4 ), a o 5 kolejna i koniec spania Usypiałam chyba ze dwie godziny. Skończyło się na tym, że od 7 do 9 chodziła suszarka, a ja w półśnie A tż poszedł do pracy i jemu wszystko jedno ![]() Do tego brzuch mnie tak boli, że będę chodzić po ścianach @ przyszła wczoraj i nie mogę prosto stanąć z bólu, a nic się samo nie zrobi ![]() Już wzięłam przeciwbólowy, oby szybko pomógł, bo Eda zaczyna marudzić ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- A, link do głosowania na Edzika: http://www.mamacafe.pl/forum/gallery...n=DESC&i=74586 Szkoda, że zdjęcie rozmyte, ale z ostatnich najbardziej mi się podoba
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie
Pisałyście o śpiworkach, ja też używam od kilku dni bo rzeczywiście jest trochę chłodniej no i Iguciak silniejszy więc potrafi się porządnie rozkopać. Śpiworek mam 0-6 więc praktycznie się kończy ale mam już zakupiony w Ikeii o taki. Akurat była promocja i wczoraj zapłaciłam za niego niecałe 40zł ![]() Moja Iguta podobnie jak Siaśkowy Nikoś nie uleży spokojnie ale na plecach. Od kiedy po raz pierwszy fiknęła sama na brzuch w dniu zjazdu tak robi to notorycznie, ja ją przerzucam na plecy a ona z powrotem na brzuch. Nawet przy usypianiu próbuje się przekręcić i zawisa na szczebelkach ![]() Grazinku no Sebulek lada dzień i będzie po podłodze pełzał Super silny chłopczyk ![]() SiLLee śliczny avatar MoniaK ja staram się zawsze spać przed 22. Iga budzi się jak w zegarku o 05:45 no i do tego min. 3 pobudki w nocy więc nie mam wyjścia, często jestem w łóżku już przed 21. Z tego co czytam to Tymuś jeszcze częściej niż Iga się budzi no i UU dajesz a ja tylko smokiem zatykam Ewesko mamooptymistko oby Franuś się naprawił ![]() daisy aga_pe Ty mi lepiej powiedz, co dziś brałaś od rana mimbi mam te same odczucia co do mojej "ikeowej biblii" Chociaż mężyk jak zobaczył wczoraj nową ekspozycję zarzekł "Nie chcę tam wchodzić bo będę chciał dom kupić i go wyposażać"
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-09-19 o 09:57 |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal
najwyżej weź jeszcze jedną tabletkę.Któraś z was wklejała niedawno ten przepis: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html Mam zamiar dzisiaj zrobić bo wygląda obłędnie. Tylko czy w sklepach będzie jeszcze cukinia?
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moria Gabi ma to samo z tym brzuszkiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
W końcu mnie wywalicie, bo stwierdzicie że jestem monotematyczna.
Mam nadzieje, ze sie to wiecej nie powtorzy