|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX
dobrze wiedzieć
dziękuję dziewczyny za rady dot papilotek, mam się uparła powiedziała że będzie dawać we dwie bo będą sztywniejsze, a te "gotowe" z pudełka też są w papilotkach samych i wychodzą, a przeca takie grube papilotki nie są.. no nic zobaczymy, dziś jedziemy do nich na gołąbki i na muffinki zobaczymy co wyszłokochana włąśnie nie wszystkie, tylko te gdzie jest ponad 240 godzin dydaktycznych plus ileś tam praktyk, koleżanka robiła na jakimść "nn" uniwersytecie bo taniej i okazało się że miała za mało praktyk i nie ma kwalifikacji musiała jeszcze kurs pedagogiczny robić i co śmieszne na usiu są 3 różne rodzaje logopedii - zależy który wydział - czy językowy czy pedago czy pedago w cieszynie i po kazdym masz inne kwalifikacje, np po tym pedagogicznym naszym masz tylko uprawnienia do pracy logo z dziećmi w palcówce szkolnej i przedszkolnej w poradni nie ani samemu tez nie dopiero po 3-5 (nie wiem dokładnie po ilu) latach pracy możesz otworzyć własną praktykę do diagnozowania, a tak tylko przy diagnozie innego logopedy - prowadzisz same ćwiczenia plus wdrażasz się w diagnozowanie -bo mają za mało godzin praktycznych na pedago ale w cieszynie z kolei możesz samemu od razu mieć swoją praktykę plus szkoły przedszkola i poradnie a na językowym też możesz od razu sama ale masz jeszcze dodatkowo glottodydaktykę Rocławskiego zrobioną, a to też sporo kosztuje jakbyś chciała samemu robić.. więc trzeba sprawdzać ile godzin ile praktyk plus co po tym możesz robić jakie masz kwalifikacje - nie umiejętności al kwalifikacje Cytat:
![]() możecie być ze mnie dumne wczoraj w 2 godziny i 10 minut napisała 3-letni plan awansu zawodowego nie było strasznie jeszcze tylko literówki spacje etc i jutro zanoszę opiekunce..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-09-19 o 08:12 |
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() Tęskniłyście?? Bo ja troszkę tak!![]() ![]() Wczoraj była u nas teściowa i dopiero dzisiaj mąż ją odwozi do domu, stąd nie miałam czasu do Was zaglądnąć. Teraz jestem w pracy i muszę się odrobić... a tonę w papierach, więc pewnie nadrobię Was wieczorkiem. Tym bardziej, że 3 dni jestem słomianą wdową, więc będę miała sporo czasu wieczorem ![]() To do potem
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale!! i złe jesteśmy że napisałaś
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiadaj jak było i czekam na foty ![]() Dziewczyny, a mnie boli gardło biorę tabletki i ni chusteczki... najbardziej chyba mi pomaga mleko z masłem, bo jakoś nawilża... no i biorę ten antybiotyk na zęba i wczoraj wyczytałam, że jest też na zapalenie gardła
|
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aptekaotc.pl/p/pl/1885/gl...o_-_25_ml.html szczerze polecam!
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja brałam to http://www.domzdrowia.pl/65473,isla-...-pastylek.html ale średnio mi pomaga ![]() no i jak rozpoznać, że to przeciążenie strun głosowych, a nie jakaś wirusówka? bo w sumie gardło boli podobnie jak zawsze...
|
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciążenie to że cię struny bolą są napięte, drapią jest ci sucho, a jak nawilżysz to jest ok i np po nocy jest lepiej a jak zaczniesz dużo gadać to znowu, przy wirusie boli cały czas chwilowo tabletki uleczą ale boli bez względu czy to noc dzień itd.. Cytat:
|
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Laski lada chwila nowy wątek... ![]() Lecę nadrabiać... Madzia muffinki z białą czekoladą są przepyszne
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki ![]() Cytat:
Możecie mi coś doradzić please ![]() W sobotę nareszcie kupiłam taftę na zasłony i w 5 godzin uszyłam dwie zasłony wyszły super, ale nadal nie mamy firanek i chcę je zamówić, bo chyba sama ich tak ładnie nie uszyję. Zasłony sa gładkie w jednym kolorze takim kawa z mlekiem wrzucam Wam zdjecie sypialni (jeszcze bez zasłon i są teraz złote gałeczki przy szafie ) . Chciałam jakieś proste do samej ziemi firanki i znalazłam takie http://allegro.pl/firana-na-woalu-ko...814620067.html ale nie wiem który wzór będzie najbardziej pasował
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
gold slicznie!
firanki te: VT0012 ps. mam taka sama posciel
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Gold, a nie chcesz białych makaronów? Wnętrze jest nowoczesne, nie jestem przekonana do tradycyjnej firanki. |
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
nie makaronów nie chcę
to chyba mi się nie udało ![]() |
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
Gold
Według mnie nowoczesny styl glamour Bardzo mi się podoba ten kącik z lustrem .
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-09-19 o 11:55 |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, nazwa nowoczesny styl glamour mi sie bardzo podoba Kolanko, tylko które wykończenie wybrać? Kliwia, dzięki za podpowiedź |
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
gold a te firanki to białe są?
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() wesele brata super sie udalo ale podczas wesela, bylo wlamanie do domu moich rodzicow, gdzie mieszkaja tez mlodzi i moja siostra pokradli portfelee, dokumenty, zloto na szczescie pamiatki wywiozlam ![]() ale duzo gotowki pobrali rodzinie i gosciom ![]() niech zlodzieja rece pousychaja ![]() a wczoraj babeczka znalazla portfel szwagra, z dokumentami, oczywiscie bez kasy, w wiosce 6 km od naszego miasta ![]() bylismy szukac po rowach, ale niestety za wysokie chaszcze oleńka kończy dzisiaj 5 msc |
|
|
|
#4938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Oli
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
policja byla, psy tropiciele, niestety slad zgubily, bo za duzo zapachow, za duzo gosci w domu bylo zobaczymy moze policja cos ustali, dzieki temu portfelowi z tez wioski maja tam kilku podejrzanych a to nie byli zwykli zlodzieje wiedzieli gdzie szukac, wszystko w rekawiczkach, nawet w nich myli rece bo woda porozlewana byla w stole skladanym takim duzym sprawdzali pod dywanami masakra jakas szufldy i szafki wszystkie spowrotem pozamykane procz tego stolu i dywanow nic wiecej nie bylo by widac aha no i wywazyli okno od tylu domu od kotlowni dziekujemy za zyczenia |
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
białę albo kremowe
ja bym wzieła białeNo to współóczuję Wam Aguś, a brat będzie miał wspomnienia z wesela najgorsze, że ktoś to musiał zaplanować, wiedział, że przez wiele godzin nikogo nie będzie i możliwe że nawet miał ,,wtyczkę" wśród gości, która obserwowała czy rodzice, Wy jesteście na miejscu
|
|
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
ja bym się na kremowe zdecydowała, bo meble chyba nie są białe
a wzór to ten z 12 na końcu
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slub byl na 16 w kosciele wiec by pasowalo, bo ze po pamiatki przyszli a o 19 tata jechal zawiesc auto z kierowcą no i byl w domu odniesc kluczyki i wszystko bylo okej od strony kotlowni tez no i o 21 siostra pojechala do domu po pizamke dla synka i patrzy z kuchni do kotlowni drzwi otwarte, to je zamknela i poszla po pizame a za chwile kurde przeciez ona zamykala kotlownie i to na zasuwke tez a tu otwarte zadnego sladu wlamania do tej zasuwki ![]() no i wola meza, bo palil fajke na dworze, czy ma portfel a on ze nie ma no i zaczeli sie rozgladac no i faktycznie portfele pokradzione aparaty, laptopy, kluczyki od aut pozostawiane wszystko pozniej poszla do gory no i to samo, pana mlodego portfel, pani mlodej zostal ![]() jej bizuteria zniknela, jej mamy, mojej mamy, szukali ewidentnie pamiatek wiec albo siostra ich sploszyla, ale dla niepoznaki te smierdzace gnoje gdzies sie w domu schowali, alet o raczej niemozliwe jest bo tyle osob bylo z rodziny w domu i na pewno by ktos zauwazyl, a wszyscy z rodziny byli i w kosciele i na wesely non stop procz mnie oczywiscie;p bo ja olenke odwozilam wlasnie po 19 i jechalam niedaleko domu, moglam zajrzec |
|
|
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego naj dla Oleńki
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Agus przykra sytuacja. u mojej kolezanki było dokłądnie identycznie. obrobili cały dom jej rodziców-ukradli co sie dało. dlatego jak my mielismy wesele to rodzice poprosili takiego dalszego zaufanego sąsiada i nocował u nas w domu.
zauwazyłyscie, ze zaraz koniec wątku? |
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
ale najbardziej wszystkich zdziwilo to, ze nie pobrali aparatow fot. laptopow, ogolnie sprzetow
![]() i watpie, ze ich znajda ![]() najwazniejsze, by sie dokumenty znalazly, reszta to trudno, rzecz nabyta, a gotowke no nic, no trudno sie mowi ![]()
|
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
jestem dziewczyny
zdjęcia dla zainteresowanych wkleję później na picasse a link oczywiście w klubie chrzciny się udały. Lila płakała na początku ale wzięła ją moja mama i uśpiła i spała do samego końca. W trakcie sakramentu tak się w księdza wpatrywała że aż ksiądz się śmiał, z otwartą buzią i takimi oczami jak 5 zł nie płakała ale co się dziwić jak to nasze dziecię wodę uwielbia nie spała wczoraj aż do północy, obudziła się o 22 i było po spaniu teraz odsypia.
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
widocznie zależało im tylko na kasie, sprzęt musieliby gdzieś sprzedać. Mam nadzieję że tej gotówki nie było dużo, a młodzi koperty od gości mieli przy sobie?
|
#4948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale ona musiała by być marszczona na 3. Cytat:
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-09-19 o 13:00 |
||
|
|
|
#4949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mozna powiedziec, ze dzieki mnie sie uratowaly, bo ja to wymyslilam ![]() Cytat:
mowi, ze przed domem w rowie znalazla, jak szla na spacer i przywiozla ja ze swoja tesciowa a co najlepsze to w sobote od rana wydzwaniali do szwagra rodzicow na domowy, bo on na stary adres zameldowany jest jeszcze i po adresie w ksiazce tel. znalazla nr i dzwonila, caly dzien ale nikt nie odbieral, wiec wieczorem pojechala i na szczescie rodzice szwagra juz byli w domu Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-09-19 o 12:58 |
||
|
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nogi z du.py powyrywać to mało. To musiał być ktoś z okolicy, a nawet ktoś ze znajomych niestety, bo wiedział, że jest wesele więc nikogo w domu nie będzie. Przypadek to nie był na pewno. Liczyli pewnie na to, że młodzi odwiozą koperty od gości do domu i na tym też się obłowią. Co za dziadostwo![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

zobaczymy co wyszło
Jutro trzeba wracać do pracy...ciekawe co mnie tam czeka, bo ostatnio nie jest najlepiej 

Kolanko, tylko które wykończenie wybrać? 
zadnego sladu wlamania do tej zasuwki