Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 22:02   #3301
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Brumek, podkreślone mnie rozłożyło

Niestety to szczera prawda Bo ja jestem taką psią mamą. Przez wiele lat byłam zaangażowana w pomaganie bezdomnym psiakom, szukanie im domów, wspieranie schronisk itp. Mój mąż czasem mi wyrzucał, że daję zawsze kasę na psy ( i inne zwierzaki) a na biedne dzieci nigdy...
Ale teraz i dzieci powoli zaczynają do mnie "przemawiać "

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wygrałam 2 aukcje
Sukienunia piękna

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
w galerii coś ode mnie
Ładnaś

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
uwsteczniam się tak że szok... łapię się na myśli że już gadam tylko non stop o dzieciach... nawet w necie oglądam tylko strony związane z dziećmi

Po wychowawczym raczej tam nie wrócę bo wyprowadziliśmy się pod Warszawę i dojazdy by mi zajęły 3h dziennie, a w pracy często trzeba być po godzinach.... nie chcę widzieć moich dzieci 5 minut dziennie

mnie też czasem nachodza takie myśli... dlatego też odkąd mam dzieci jeżdże zupełnie inaczej samochodem , dużo bardziej spokojnie, już tak nie szarżuję jak kiedyś
Ja też mam teraz tylko jedno w głowie, ale jak na razie wcale mi to nie przeszkadza. U Was inaczej, bo to już kolejne dzieci i może jesteście zmęczone tematyką kupkowo-ząbkującą? Ale dla mnie to na razie tak cudowne i fascynujące, że nie żałuję tego "uwstecznienia" i brnę w nie coraz chętniej i coraz dalej A może po prostu za mało czasu minęło, odkąd poszłam na urlop żeby się czuć "wypadniętą z obiegu"? Nie wiem...

A co do Ciebie youyou to znalazłam optymalne wyjście - wracaj do Warszawy Będziesz mogła wrócić do swojej starej pracy, a ze mną regularnie wypadać na kawkę!

W końcu dziś kupiłam torbę do wózka I folię przeciwdeszczową na gondolę, bo coś mi się zdaje że teraz już coraz częściej będzie potrzebna
Torbę myślałam że kupię taką dedykowaną do naszego Mutsiaka, ale jak ją obejrzałam i przymierzyłam to ... płakać mi się zachciało. Po portu brzydka! Próbowałam się do niej przekonać z 15 minut, ale wiem, że codziennie patrząc na nią żałowałbym tego zakupu. A tania też nie była bo ponad 2 stówki kosztuje
I w końcu wyszliśmy ze sklepu bez torby. Ale jeszcze w akcie desperacji zajrzeliśmy do Smyka i tak było kilka takich fajnych kolorowych toreb. I dwie mnie zachwyciły. Tylko 20 zł droższe od tej Mutsowej, a piękne (jak dla mnie), ładnie zrobione, wesołe, kobiece (bo tamta to taka krowa niewyględna ). No i wreszcie ją mam :d
O taka:
http://www.torbydlamam.pl/product.php?id_product=15
Stary 2011-09-18, 22:05   #3302
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No więc Natan też pił do zeszłego tygodnia mniej więcej jak Lena, ale ja jako "inteligentna inaczej" mama postanowiłam się dostosować do tego co piszą na puszce i przestawić go trochę, a jest taki ryk mniej więcej po 3,5 godziny, że mam wyrzuty sumienia że chyba głodzimy dziecko. Aha i powiedz mi jeszcze Zanka czy w nocy też to u ciebie tak wygląda że Lena budzi się co 3 h na karmienie?
w nocy przeważnie mamy jedną długą drzemkę, wczoraj np. od 22.00 do 5.00, a tak co 3 h średnio, bo w sumie rzadko chce jeść wcześniej lub prześpi w dzień karmienie
nie ma sensu męczyć się i próbować dopasować do rozpiski z opakowania, moja mała za chiny nie wypije więcej a tym samym dłużej jej nie przetrzymam

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
to dokładnie tak jak Sarenka, tylko ona jutro bedzie miala 13tygodni, ale urodzona przed czasem. Właśnie Żanetka z którego tc jest Filipek? Masz teraz porownanie do Lenki, podobnie sie rozwijał/uczyl nowych umiejetnosci? czy troszeczke wolniej z racji wcześniactwa?
Unas troche wolniej niz podaja tabelki , ale roznica niewielka.
Filip urodził się w 36 t 2 d ciąży, choć to wg. usg, bo wg. miesiączki to pewnie był 35t 4 d
ciężko mi to jednoznacznie określić, na początku bałam się, że własnie robi później bo główki nie chciał trzymać tak jak dzieci urodzone miesiąc później, ale potem to tak poleciał, że byłam w szoku, 6 miesięcy sam siedział i siadał
7 miesiący wstawał, 9 miesięcy sam chodził
wszystkie umiejętności fizyczne osiągnął szybko, ale z mową dłuuuugo zwlekał, teraz mają 2,5 roku dopiero się rozkręca, mówi wiele słów, probuje tworzyć zdania, choć rozumiał od zawsze wszystko co do niego się mówi, a to że zaczął mówić późno nie znaczy że był cichym dzieckiem, buzia mu się nie zamykałam ale mówił w swoim własnym języku
żadnych problemów zdrowotnych nie miał, mimo że wcześniak, żadnych problemów nie było
z Lenką mamy trochę pod górkę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:07   #3303
brumek
Zakorzenienie

Właśnie doznałam silnego przeczucia, że u Bridy coś się dzieje
Stary 2011-09-18, 22:12   #3304
iustyna1
Wtajemniczenie

no wiedziałam, że o czymś zapomniałam
Stapelka fajowy ten hipcio, ale Zuzanka jeszcze lepsza (blondynka? dobrze widzę?)
bardzo dziękuję za zdjęcia

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
nasza Czarownica
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:14   #3305
jacieeeee
Wtajemniczenie

Spłodziłam wiadomość na komórce i mi nie dodało No to przerzuciłam się na laptopa.

Sygine mój 7-tygodniowy Brzdąc je 6 a czasem (choć rzadko) 7 razy po 110 - 120 ml. Tak średnio co 3,5 godziny, ale zdarzy się nawet 2,5 lub 5. Ciężko go wyczuć W nocy ma jedną długą przerwę około 5 godzin, a potem już 3.

Brunetko ściskam wirtualnie

Żaneta sama układam sobie dietę. Kiedyś bardzo się interesowałam tematem, więc wiem co mogę i kiedy zjeść by mądrze chudnąć i nie zwolnić metabolizmu. Choć po ciąży gorzej idzie niż wcześniej. Kiedyś zrzucałam 1 kg w tydzień, teraz około 10 dni.

Zanka gdzieś była?

Brumek fajna torba

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:20   #3306
agadus
Wtajemniczenie

brumek masz jakieś zdolności telepatyczne??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:22   #3307
zanka205
Zakorzenienie

jacieeee codziennie zaglądam, ale niestety mała nie daje popisać z Wami
teraz jeszcze nie śpi
śmieje się leżąc na leżaczku i spać nie chce, pewnie zaraz się rozpłacze

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:56   #3308
youyou
Zakorzenienie

moja znowu dziś usnęła w 3 minuty ale tfu tfu nie chwalę jej wcale co by się nie popsuła

Cytat:
Ja też mam teraz tylko jedno w głowie, ale jak na razie wcale mi to nie przeszkadza. U Was inaczej, bo to już kolejne dzieci i może jesteście zmęczone tematyką kupkowo-ząbkującą? Ale dla mnie to na razie tak cudowne i fascynujące, że nie żałuję tego "uwstecznienia" i brnę w nie coraz chętniej i coraz dalej A może po prostu za mało czasu minęło, odkąd poszłam na urlop żeby się czuć "wypadniętą z obiegu"? Nie wiem...
wcale Ci się nie dziwię bo miałam identycznie, byłam taka zachłyśnięta macierzyństwem zresztą do teraz jestem ale zaczynam dostrzegać że świat nie kręci się tylko wokół moich dzieci

Cytat:
A co do Ciebie youyou to znalazłam optymalne wyjście - wracaj do Warszawy Będziesz mogła wrócić do swojej starej pracy, a ze mną regularnie wypadać na kawkę!
zastanawialiśmy się nad tym... tylko ceny mieszkań mnie powalają a z dwójką to już jakieś większe bym chciała kupić
mamy działkę tutaj więc w planach budowa domu, ale jak sobie myślę ile to kasy..... panicznie boję się kredytu na całe życie
boję się że wybudujemy dom i dojdziemy do wniosku że chcielibyśmy żyć w innym miejscu na świecie a będziemy uwiązani do domu i kredytu

tż to urodzony warszawiak więc dla niego wyprowadzka na wieś to był mały szok i trudno mu się było na początku odnaleźć ale teraz twierdzi że mu się podoba.
on pracuje w wawie i codzienne dojazdy są frustrujące, to niby tylko 30km do centrum ale w porannych korkach 1-1,5h się zejdzie chyba ze jedzie motorem to pół godziny

Cytat:
W końcu dziś kupiłam torbę do wózka I folię przeciwdeszczową na gondolę, bo coś mi się zdaje że teraz już coraz częściej będzie potrzebna
Torbę myślałam że kupię taką dedykowaną do naszego Mutsiaka, ale jak ją obejrzałam i przymierzyłam to ... płakać mi się zachciało. Po portu brzydka! Próbowałam się do niej przekonać z 15 minut, ale wiem, że codziennie patrząc na nią żałowałbym tego zakupu. A tania też nie była bo ponad 2 stówki kosztuje
I w końcu wyszliśmy ze sklepu bez torby. Ale jeszcze w akcie desperacji zajrzeliśmy do Smyka i tak było kilka takich fajnych kolorowych toreb. I dwie mnie zachwyciły. Tylko 20 zł droższe od tej Mutsowej, a piękne (jak dla mnie), ładnie zrobione, wesołe, kobiece (bo tamta to taka krowa niewyględna ). No i wreszcie ją mam :d
O taka:
http://www.torbydlamam.pl/product.php?id_product=15
[/QUOTE]
świetna ta torba też mam torbę kupioną z tej strony

Cytat:

oooooo
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:03   #3309
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Stapelko Zuzanka śliczna

Aniu ale tęsknił Adaś za mamusią, to takie słodkie i wzruszające

Brunetko wracaj do nas szybko

Iustyna absolutnie nie możesz tak o sobie myśleć! Napewno znajdziesz na siebie pomysł jak tylko dzieciaki podrosną Póki co spełniasz się jako mama i jesteś w tym świetna

Brumek śliczna torba

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:

Oby nie zawiodło!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Napisałam sms-a do karolineee bo nie ma jej od jakiegos czasu, ale nieodpisała...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:16   #3310
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumek śliczna torba
Cytat:
świetna ta torba też mam torbę kupioną z tej strony
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Brumek fajna torba
Miło mi że sie podoba

Cytat:
tż to urodzony warszawiak więc dla niego wyprowadzka na wieś to był mały szok i trudno mu się było na początku odnaleźć ale teraz twierdzi że mu się podoba.
on pracuje w wawie i codzienne dojazdy są frustrujące, to niby tylko 30km do centrum ale w porannych korkach 1-1,5h się zejdzie chyba ze jedzie motorem to pół godziny
A mogę spytać w którą stronę od Wawy mieszkacie? Jaki kierunek?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brumek masz jakieś zdolności telepatyczne??
A to sie okaże, jak Brida da znać co u niej

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nasza Czarownica
Stary 2011-09-18, 23:22   #3311
Natka_
Zakorzenienie

Dzisiaj Domek miał dzień na gaworzenie, prawie cały dzień mu się buzia nie zamykała Jak mu mówiłam "aguu" to on też "aguu", śmiechu przy tym co nie miara. Wyszłam na chwilkę z pokoju to leżał spokojnie a jak wróciłam i mnie zobaczył to zaczął machać rączkami i nóżkami i aż piszczeć śmiejąc się, on jest cudowny! Już tak fajnie patrzy na nas świadomie z zainteresowaniem, wodzi za nami wzrokiem.

Byliśmy dzisiaj w pizzeri Zjadłam 3 kawałki, zobaczymy jak Dominika brzuszek zareaguje. Ostatnio zjadłam też lasagne, nic nowego nie zaobserowałam. Zresztą ciężko mi coś powiedzieć czy szkodzi mu czy nie, bo on ogólnie od 2 tygodni ma problem z gazami, ale to chyba nie z mojej winy bo zmieniłam dietę, eliminowałam różne produkty i nic to nie dało, więc wychodzę z założenia, że ten typ tak ma i muszę czekać aż samo minie

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Olśniło mnie! Czy te gazy nie są czasem od zagęszczacza?! Bo chyba od kiedy zagęszczam przyszły takie gazy Muszę to sprawdzić
Stary 2011-09-18, 23:28   #3312
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj Domek miał dzień na gaworzenie, prawie cały dzień mu się buzia nie zamykała Jak mu mówiłam "aguu" to on też "aguu", śmiechu przy tym co nie miara. Wyszłam na chwilkę z pokoju to leżał spokojnie a jak wróciłam i mnie zobaczył to zaczął machać rączkami i nóżkami i aż piszczeć śmiejąc się, on jest cudowny! Już tak fajnie patrzy na nas świadomie z zainteresowaniem, wodzi za nami wzrokiem.
słodzias

U mnie dzisiaj była Kumpela z córką (najlepsza przyjaciółka Kuby, razem chodzą do przedszkola). Od 11.00 do 18.00 i przez ten czas Zuziak wcale nie płakała, nie złościła się, nie trzeba było się nią zajmować bo albo leżała pod karuzelą albo w leżaczku albo sobie spała, nawet jeść się specjalnie nie domagała. Normalnie jakby dziecka nie było. Kumpela się śmiała, że drugi raz u mnie jest a mała aniołek i co ja od niej chcę.

Ledwo drzwi się za dziewczynami zamknęły a Zuziak w ryk i Syndrom Wkur****** Niemowlaka . Aż zadzwoniłam do Kumpeli, żeby jej dać posłuchać koncertu mojego "aniołka".

A Kuba po 2 dniach wymiotów dzisiaj dla odmiany ból gardła i biegunka, ja nie wiem co z tym moim synem, wirus jakiś czy co
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:34   #3313
DaKaro
Zadomowienie

No wlasnie, ciekawe co u Bridy? Na pewno trzyma juz dzieciaczka w objeciach. Uciekam spac, dobranoc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:34   #3314
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
]U mnie dzisiaj była Kumpela z córką (najlepsza przyjaciółka Kuby, razem chodzą do przedszkola). Od 11.00 do 18.00 i przez ten czas Zuziak wcale nie płakała, nie złościła się, nie trzeba było się nią zajmować bo albo leżała pod karuzelą albo w leżaczku albo sobie spała, nawet jeść się specjalnie nie domagała. Normalnie jakby dziecka nie było. Kumpela się śmiała, że drugi raz u mnie jest a mała aniołek i co ja od niej chcę.

Ledwo drzwi się za dziewczynami zamknęły a Zuziak w ryk i Syndrom Wkur****** Niemowlaka . Aż zadzwoniłam do Kumpeli, żeby jej dać posłuchać koncertu mojego "aniołka".

A Kuba po 2 dniach wymiotów dzisiaj dla odmiany ból gardła i biegunka, ja nie wiem co z tym moim synem, wirus jakiś czy co
U nas zawsze to samo, jak goście są to cisza jak makiem zasiał. Domek albo śpi, albo grzecznie leży, a wstarczy że wyjdą to pokazuje swoje pazurki
Czyli nasze dzieci są poprostu baardzo gościnne

Biedny Kuba :/ Może faktycznie jakiegoś wirusa złapał
Stary 2011-09-18, 23:41   #3315
brumek
Zakorzenienie

Oho, ktoś się obudził za ścianą Idę więc spełnić matczyny obowiązek
Dobranoc dziewczynki
Stary 2011-09-19, 00:21   #3316
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobranoc Brumku ja swój obowiązek Juz spelnilam. Wicia słodko śpi i ja tez szykuje sie do spania. Musze korzystać póki moge bo i tak cierpnie na chroniczny brak snu i wyglądam jak zombi za dnia.
Miłych snów wszystkim
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:18   #3317
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

Pierwsza jestem niesamowite o tej porze. Zmykam do lozeczka jeszcze. Miłego dnia
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:24   #3318
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

Cytat:
A mogę spytać w którą stronę od Wawy mieszkacie? Jaki kierunek?
kierunek na Mińsk Maz

Cytat:
słodzias

U mnie dzisiaj była Kumpela z córką (najlepsza przyjaciółka Kuby, razem chodzą do przedszkola). Od 11.00 do 18.00 i przez ten czas Zuziak wcale nie płakała, nie złościła się, nie trzeba było się nią zajmować bo albo leżała pod karuzelą albo w leżaczku albo sobie spała, nawet jeść się specjalnie nie domagała. Normalnie jakby dziecka nie było. Kumpela się śmiała, że drugi raz u mnie jest a mała aniołek i co ja od niej chcę.

u nas też tak jest przy gościach moje dzieci to aniołki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:36   #3319
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Karolineee odpisała, wszystko unich wporządku, mała jest absorbująca dlatego też mamusia nie ma czasu na wizaz, ale jak tylko znajdzie troszkę czasu to napewno zajrzy

Ja idę dalej spać
Stary 2011-09-19, 08:57   #3320
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no właśnie tego się boję bo mały już dużo razy zostawał z babcią ale nie na tak długo i mam stresa głupia przewrażliwiona mamuśka nie podejrzewałam się o taki instynkt macierzyński
nie głupia bo chyba większość tak ma będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Mam problem, bo moja mama boi się zostać z Małą, kiedy pójdę na studia. Co prawda Malwinka będzie mieć prawie 8 tygodni na pierwszy zjazd, ale nie mam jak mamy przekonać. Co mam zrobić, nająć jakąś opiekunkę? Sama nie wiem. Do tego muszę jechać do Krakowa w tym tygodniu i nie wiem co zrobić z Małą. Kurcze, ale mam dylemat...
oj...a druga babcia?
Może mama da się jeszcze przekonać... choć jak się boi to może być ciężko. Trochę się jej nie dziwię, pewni odwykła od takich maluchów...
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wygrałam 2 aukcje
bardzo ładne zakupy!
Cytat:
Niestety to szczera prawda Bo ja jestem taką psią mamą. Przez wiele lat byłam zaangażowana w pomaganie bezdomnym psiakom, szukanie im domów, wspieranie schronisk itp. Mój mąż czasem mi wyrzucał, że daję zawsze kasę na psy ( i inne zwierzaki) a na biedne dzieci nigdy...
Ale teraz i dzieci powoli zaczynają do mnie "przemawiać "
Bardzo ładna torba! a rozłożył mnie nie sam fakt psów bo ja też je baaardzo lubię i popieram takie działania, ale porównanie

Cytat:
ooo...jasnowidz ciekawe kiedy da znać...
Cytat:
Aniu ale tęsknił Adaś za mamusią, to takie słodkie i wzruszające
oj, to prawda...

Cytat:

Byliśmy dzisiaj w pizzeri Zjadłam 3 kawałki, zobaczymy jak Dominika brzuszek zareaguje. Ostatnio zjadłam też lasagne, nic nowego nie zaobserowałam. Zresztą ciężko mi coś powiedzieć czy szkodzi mu czy nie, bo on ogólnie od 2 tygodni ma problem z gazami, ale to chyba nie z mojej winy bo zmieniłam dietę, eliminowałam różne produkty i nic to nie dało, więc wychodzę z założenia, że ten typ tak ma i muszę czekać aż samo minie
to akurat racja!
a taki dzień to coś pięknego!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:04   #3321
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

macie jakieś doświadczenia z fajnymi łóżeczkami turystycznymi?

Zuzanka skończyła dziś 10 tygodni
My mamy łóżeczko turystyczne Baby design z przewijakiem fajne jest ale mój Tż powiedział że ciężko sie je rozkłada
Zuzanka
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jakas masakra dziewczyny, nie zycze tego nikomu. Mam lekka temperature ale ten bol. Wyje do ksiezyca. Musze mlodego czesciej do tej piersi przystawiac ale on dzisiaj urzadza strajk glodowy i nie chce a jak chwyci, to ja znowu w ryk. Przykladam liscie kapusty i masuje. mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej.
Kajool może piers twarda jest i dlatego synek nie chce u nas tak było Krystianek twardym piersiom mówił nie
[QUOTE= Kup jakakolwiek karuzelke na baterie (u nas czesto u uzyciu i nakrecac by mi sie nie chcialo )[/QUOTE]
Też polecam karuzelki na baterie bo wygodniejsze my mamy z tiny love
Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny mam pytanie... czy macie jakieś kombinezony na jesień? chodzi mi o takie cieńsze, jeszcze nie typowo zimowe..
nie wiem czy coś takiego kupić bo jak będzie chłodniej to za bardzo nie mam w co małą ubrać.
Ja mam dwa kombinezony z takiego materiału jak grubszy welur takie jesienne bo na zime za cienkie
Cytat:
Witam mamusie!
Nie było mnie trochę i znowu was nie nadrobię
A u nas wszystko w porządku Mały ładnie rośnie, śle uśmiechy na prawo i lewo Tylko dzisiaj jakiś marudny i płacze co chwilę Może ma skok? Co by się zgadzało z tym schematem.
I mam pytanie do mam karmiących MM, których dzieci są w wieku Natana (8,5 tygodnia) - czy wy dajecie dziecku 6x120 ml w ciągu doby? Czy 7x 90 ml? Bo ja już zwątpiłam - staram się dawać mu co 4 godziny 120 ml, ale Natan często płacze bo jest głodny i już nie wiem czy czasem za mało nie dostaje
Tym bardziej że na MM jest napisane 6x120 ml, a na poniższym kalkulatorze wszystko zależy i od wieku i od wagi...
http://www.forumpediatryczne.pl/kalk...zycia,box-kalk
Ja staram sie podawać mleko co 3 godziny po 120 ale różnie bywa czasem Krystianek wytrzymuje 4 godz czasem je tylko 90

Witajcie

A u nas dziś cudna noc synek spał od 21.30 do 3.30 potem szamanko i sen do 8 klask i:
Dzisiaj śpiewałam synkowi przy przewijaniu jego mina bezcenna

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:

u nas też tak jest przy gościach moje dzieci to aniołki
U nas też tak było do wczoraj był na urodzinach u cioci i tam wylazł z niego diabełek uciekliśmy po 2 godz

Brumek bardzo fajna torba
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:24   #3322
CrazyMachine
Zadomowienie

Wpadam z rana, po wczorajszych chrzcinach. Było cudownie, pogoda nam się udała i pół dnia przesiedzieliśmy u dziadków na tarasie. Nie wiem czy nadrobię wczorajszy dzień, bo moje małe słoneczko już się obudziło...
Moje dziecko zdradza smoczek na rzecz własnych paluszków. Muszę ją pilnować, przestraszyłam się waszych opowieści o zdeformowanych paznokciach.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Mam problem, bo moja mama boi się zostać z Małą, kiedy pójdę na studia. Co prawda Malwinka będzie mieć prawie 8 tygodni na pierwszy zjazd, ale nie mam jak mamy przekonać. Co mam zrobić, nająć jakąś opiekunkę? Sama nie wiem. Do tego muszę jechać do Krakowa w tym tygodniu i nie wiem co zrobić z Małą. Kurcze, ale mam dylemat...
Powiedziałabym wpadnij do mnie, skoro i tak siedzę z jedną małą, to mogę mieć dwie, a co! Ale Ty z tego co kojarzę daleko ode mnie mieszkasz
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:26   #3323
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Melduję się po chrzcinach. Wczoraj już nie miałam siły...
Szymon wczoraj był cudowny! Przespał całą mszę i nawet nie zbudził się jak ksiądz polewał główkę wodą. W sumie zasnął o 11, msza była na 11.30, a obudził się o 15.30. Pozwolił nawet rodzicom zjeść spokojnie dwudaniowy obiad i posiedzieć

Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia do klubu.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:33   #3324
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Wpadam z rana, po wczorajszych chrzcinach. Było cudownie, pogoda nam się udała i pół dnia przesiedzieliśmy u dziadków na tarasie. Nie wiem czy nadrobię wczorajszy dzień, bo moje małe słoneczko już się obudziło...
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Szymon wczoraj był cudowny! Przespał całą mszę i nawet nie zbudził się jak ksiądz polewał główkę wodą. W sumie zasnął o 11, msza była na 11.30, a obudził się o 15.30. Pozwolił nawet rodzicom zjeść spokojnie dwudaniowy obiad i posiedzieć

dla Waszych dzieciaczków

Madziulka my chrzcimy za tydzień i msza też jest o 11.30 mam nadzieje że mój synek też bedzie taki grzeczny jak wszystkie wątkowe dzieciaczki

Ok lece do dentysty
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:56   #3325
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,

Cytat:
Wpadam z rana, po wczorajszych chrzcinach. Było cudownie, pogoda nam się udała i pół dnia przesiedzieliśmy u dziadków na tarasie.

dzieci po prostu wyczuły kiedy i jak należy się zachować

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ok lece do dentysty
ja dzisiaj też tylko ciut później
Na razie mały śpi w chuście a ja próbuję coś napisać (uczelnia wzywa....) i tak się zbieram

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:02   #3326
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Wrzuciłam kilka zdjęć do klubu

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:20   #3327
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam jeszcze z czasów z przed ciąży jak nudziły mnie rozmowy z dziewczynami, które nagle stały się tylko matkami. Dlatego staram się
dbać o różnorodność tematów w mojej głowie, żeby nie popaść w monotonię i taki stan. Tylko nie zrozumcie mnie źle, nie chcę żeby nagle to był jedyny temat na który można ze mną porozmawiać.

Cytat:
Dzień dobry,

Cudownie wam się Szymek spisał. U nas też msza przebiegła spokojnie, ale zaraz po obrzędzie chrztu musiałam butelkę wyciągnąć i nakarmić głodomora. A siedzieliśmy w pierwszej ławce i ksiądz tak dziwnie się nam przyglądał
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:51   #3328
sygine
Zadomowienie

Witam dziewczyny
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi o karmieniu Właśnie mój Głodzilla leży na kolanach z butlą
Strasznie wam zazdroszczę takich przespanych nocy. U nas dzisiaj po raz pierwszy Natan przespał 4 godziny - od 23.30 d0 3.30, ale później już nie było tak pięknie i pobudka po 2 godzinach...
A teraz mam dylemat - cały czas u nas siąpi deszcz, a chcę iść z małym na spacer i nie wiem czy lepiej w chuście pod parasolem czy wózek targać ze sobą Co radzicie?
Stary 2011-09-19, 11:00   #3329
jacieeeee
Wtajemniczenie

Madziulka, Crazy super że chrzciny się udały

My już po szczepieniu. Dominik był bardzo grzeczny. Chwilkę popłakał (dosłownie minutę) i zasnął na rękach
Nasze Maleństwo waży 5050 gram czyli przytył 800 gram w 3 tygodnie.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:06   #3330
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
I mam pytanie do mam karmiących MM, których dzieci są w wieku Natana (8,5 tygodnia) - czy wy dajecie dziecku 6x120 ml w ciągu doby? Czy 7x 90 ml? Bo ja już zwątpiłam - staram się dawać mu co 4 godziny 120 ml, ale Natan często płacze bo jest głodny i już nie wiem czy czasem za mało nie dostaje
Tym bardziej że na MM jest napisane 6x120 ml, a na poniższym kalkulatorze wszystko zależy i od wieku i od wagi...
http://www.forumpediatryczne.pl/kalk...zycia,box-kalk
do wczoraj Sara jadła 120 co 3 h. Ale zaczęła się domagać co 2h nagle i o d wczoraj jej daję 150ml! Teraz zjadła 130 np.
Ona jeszcze nie skończyła 8 tygodnia a tak wcina. Nawet wcz kupiłam nowe butelki większe dr browna...głupek ze mnie, od początku mogłam kupić te duże a nie 120...Zastanawiam się jeszcze, czy nie przejść na smoczki level 2.

Cytat:

patik spokojnie... moja rada jest taka: wywal tę wagę!

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Dziewczyny mam pytanie... czy macie jakieś kombinezony na jesień? chodzi mi o takie cieńsze, jeszcze nie typowo zimowe..
nie wiem czy coś takiego kupić bo jak będzie chłodniej to za bardzo nie mam w co małą ubrać.
wiesz co, chyba naprawdę tak zrobię
Bo nie widzę aby coś złego się działo, tym bardziej że tyle zjada. Ale się strachu najadłam...i nie powiem, nadal w głowie czarne myśli.
Ja mam taki kombinezonik jak carmela wstawiła. Bardzo podobny. NA szmatach kupiłam. I 2 dostałam, muszę je zaraz z pudła wyciągnąć i wyprać

Cytat:

Napisałam sms-a do karolineee bo nie ma jej od jakiegos czasu, ale nieodpisała...
myślałam o niej ostatnio, że jej nie widać.
Doczytałam, że ok.

Cytat:

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Olśniło mnie! Czy te gazy nie są czasem od zagęszczacza?! Bo chyba od kiedy zagęszczam przyszły takie gazy Muszę to sprawdzić
My też byliśmy w naszej ulubionej pizzeri. Sara w domu z teściową została. W ciąży tam często bywaliśmy. Teraz pierwszy raz po porodzie tam się udaliśmy
I pani kelnerka: "o dzidziuś już jest"
JA: " Jest, w domu została"
PANI: " i co wyrosła na pizzy"? " ale pani chuda po porodzie"
Nie powiem, miło się zrobiło.

Wiecie co? mi się coś w łeb robi. Narzekam wam że siedzę ciągle w domu z dzieckiem, a wczoraj jak ją zostawiliśmy to tylko wsiadłam w samochód i tęskno mi się zrobiło..

Cytat:
słodzias

Sara uwielbia byc osłuchiwana przez lekarzy.
Zuzia lubi się gościć
Wybierasz się z Kubą do lekarza?

Cytat:
Dzień dobry,

super.

Cytat:
Moje dziecko zdradza smoczek na rzecz własnych paluszków. Muszę ją pilnować, przestraszyłam się waszych opowieści o zdeformowanych paznokciach.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Powiedziałabym wpadnij do mnie, skoro i tak siedzę z jedną małą, to mogę mieć dwie, a co! Ale Ty z tego co kojarzę daleko ode mnie mieszkasz

Coś o mnie:

Bierze mnie choroba już mam katar który się nasila Kicham i prycham.

Teściowa wczoraj do Sary przy mnie:
"mały żyd jesteś, może cię ochrzczą przed zimą"
ja: "no może"
Podtekst bo myślała że jej powiem kiedy chrzciny planujemy
Albo ubrana była Sara w spodnie jeans.
" przynieś mama inne majtki dziecku bo te twarde przeszkadzają"
Kur*****
I ciągle co dzień że zimne rączki ma i jej masuje.
Nie mogę z tą kobietą.

W ciązy jest moja była przyjaciółka.
Szkoda że była, ale może będzie okazja poprawić stosunki między nami?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości