Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1404 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 22:52   #42091
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a u mnie jak pisałam było rozczesanie włosów (w pozycji pionowej), z nałożonym uprzednio na mokre żelem lnianym i dało to nieciekawy efekt, całkowita płaskość do uszu, poniżej uszu ani skręt ani wywinięcie, coś przedziwnego się potworzyło i tak łaziłam caly dzień jak przygłup już wiem, żeby tak nie robić
(jednak w przypadku słabego skrętu harmonijkowanie i nieczesanie sprawdza się lepiej )
oo mi się podobnie robi jak rozczeszę na sucho z psikadłem b/s , tylko mam krótsze włosy i równiejsze warstwy, więc tao wywinięcie jest jakby na mniejszej powierzchni
Stary 2011-09-18, 23:34   #42092
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zależy jak skład. Farbowałam Garnierem Color Naturals i wzięłam odżywkę, tylko domieszałam swojej.
L'oreala Sublime mousse, ma tylko Amodimethicone. Wyczytałam, że łagodnym szamponem się zmyje, więc chyba też z czymś zmieszam..

Cytat:
Napisane przez goniiia Pokaż wiadomość
Zdjęcia z dzisiaj jak obiecałam : )
Wow, wow!
Cytat:
dało to nieciekawy efekt, całkowita płaskość do uszu, poniżej uszu ani skręt ani wywinięcie, coś przedziwnego się potworzyło i tak łaziłam caly dzień jak przygłup
Ja przez parę lat obcinałam włosy na taką długość i mniej więcej tak wyglądałam codziennie,póki nie urosły trochę No, może przy głowie nie miałam aż tak prosto i gładko, więc się wywijasy na końcówkach nie zaczynały tak nagle, ale...
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:43   #42093
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

a co do tej metody dzisiejszej mojej, to nie jest fajnie ale i tak pokażę

śliczniutkie

Twoje też cudne i taka buzia sympatyczna

dziewczyny miodu nie powinno się podgrzewać powyżej 40 stopni, bo traci swoje odżywcze właściwości, nie wiem jak jest z nakładaniem go na włosy, ale jeśli chodzi o jedzenie to zawsze tak mi mówiono w domu i też tak czytałam gdzieś , więc lepiej wziąć trochę tego skrystalizowanego i włożyć do ciepłej, ale nie gorącej wody

jako stylizator, ale czy stosować razem z b/s, czy zamiast to musisz raczej sama zobaczyć co włosy zrobią

a u mnie jak pisałam było rozczesanie włosów (w pozycji pionowej), z nałożonym uprzednio na mokre żelem lnianym i dało to nieciekawy efekt, całkowita płaskość do uszu, poniżej uszu ani skręt ani wywinięcie, coś przedziwnego się potworzyło i tak łaziłam caly dzień jak przygłup już wiem, żeby tak nie robić
(jednak w przypadku słabego skrętu harmonijkowanie i nieczesanie sprawdza się lepiej )
Malinko, u Ciebie nawet jak w połowie prosto jest ślicznie, zdrowie bije od nich!!!I to wrażenie miękkości, nic tylko miziać(choć surowo wzbronione)
Moje u góry się rozprostowały po skarpetkach, za to dół zrolowany fajnie był. Mam nadzieję,że jutro będzie podobnie(bo przy skarpetkach chyba dużo zależy od nakręcenia na skarpetkę, a nie zawsze się udaje dobrze nakręcić)

Wczorajsze wrzuciłam do codziennika, dzisiejszych niestety nie mam.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-18 o 23:44
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:48   #42094
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
L'oreala Sublime mousse, ma tylko Amodimethicone. Wyczytałam, że łagodnym szamponem się zmyje, więc chyba też z czymś zmieszam..
OSTRZEGAM nie rób Sublime Mousse - robiłam włosy na blond farbami rozjaśniającymi i żadna z nich nie zrobiła mi takiego siana jak ta niby niewinna pianka , z serca odradzam
Stary 2011-09-18, 23:59   #42095
Maliniarka
Zakorzenienie

ja tez robiłam sublima i wyszedł mi prawie czarny odcień a miał być taki:
http://nokautimg2.pl/p-53-3b-533bb46...asny-blond.jpg

jakiegoś większego siana nie odnotowałam, wygodna aplikacja, ale ten kolor (za to na ładny się sprał)

no dzisiaj to miałam masakrę nic dziwnego, że mi się nie podobało niegdyś, że się wywija, bo to jakoś tak bez pomysłu się wywijało, a nie cacy...
włoski owszem gładkie i miękkie były, ale ja mam dość okrągłą twarz i akurat na wysokości pućków (policzków) takie odstawacze

postanowione, idę do fryzjerki w tym tygodniu: dwie opcje: poprosić, żeby podcięła minimalnie końcóweczki lub poprosić, żeby podcięła tak, by bardziej się kręciły

Agrafko piękne są te Twoje włoski, jak u syrenki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-19 o 00:00
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:59   #42096
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Moje u góry się rozprostowały po skarpetkach, za to dół zrolowany fajnie był. Mam nadzieję,że jutro będzie podobnie(bo przy skarpetkach chyba dużo zależy od nakręcenia na skarpetkę, a nie zawsze się udaje dobrze nakręcić)
przepraszam, możecie mi wyjaśnić o co chodzi z tymi skarpetkami?
jakoś się jeszcze nigdzie na to nie natknęłam
Stary 2011-09-19, 00:03   #42097
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka;29484660
[B
Agrafko[/B] piękne są te Twoje włoski, jak u syrenki
oo bardzo dobrze powiedziane
Stary 2011-09-19, 00:07   #42098
yarrowia
Zadomowienie

O kurcze Bo już od dawna jestem napalona na ich subtelnego mrożonego kasztana, kupiłam go jak na promocję trafiłam. Po przeczytaniu recenzji na KWC jestem przygotowana na to, że wyjdzie ciemniejszy(czyli właściwie czarny) ale i tak poprzednie farby specjalnie przetrzymywałam dłużej, żeby były prawie czarne. Mnie się i tak wszystko szybko wypiera... tylko zostaje mi mieć nadzieję, że nie zrobi masakry

Też się chętnie dowiem co z tymi skarpetkami
Stary 2011-09-19, 00:12   #42099
Ag Rafka
Rozeznanie

Chyba w poprzedniej części wątku dziewczyny wrzucały link z YT. Ja dziś na szybko znalazłam tylko TO. Idę właśnie zwijać, tyle że na suche, najwyzej pożelowane lnianym. Dobrej nocki!!!
Stary 2011-09-19, 00:22   #42100
Maliniarka
Zakorzenienie

to było w tej części i to była ta dziewczyna bo pamiętam

http://www.youtube.com/watch?v=KXsCxRjPFw4

ale jej wszystko wychodzi jakoś tak idealnie też bym tak chciała

Yarrowia no ja w czerwcu robiłam i wyszło tak jak na foto, ale chyba jeszcze ciemniej w rzeczywistości było , to ten sam kolor, tylko ściatło inne

od tamtej pory nie farbowałam, raz zrobiłam szamponetkę palette (tfu tfu na psa urok nigdy więcej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kudły.jpg (72,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg berry milkshake (3).jpg (41,0 KB, 34 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-19 o 00:27
Stary 2011-09-19, 00:35   #42101
yarrowia
Zadomowienie

Noooo...kolor na prawdę ładny. Tylko faktycznie zupełnie inny niż na pudełku Może mi wyjdzie coś czarniejszego niż czerń.. Ale uroczyście oświadczam, że od następnego razu przerzucam się na hennę!

Hm, wałki ze skarpetek Szkoda, że mogę spać w czymkolwiek na głowie :/

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2011-09-19 o 00:36
Stary 2011-09-19, 00:42   #42102
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale uroczyście oświadczam, że od następnego razu przerzucam się na hennę!
a czemu by nie od razu?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-19, 06:56   #42103
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Ojjj to jak pierwszy to pomysl nad zamowieniem ze dwoch i odesłaniem potem jednego...
Bo ja już wiem w co strzelac bo jeden mam. A tak może sie okazac ze zamowisz jeden, wymienisz na nastepny i sie okaże ze z dwojga ten pierwszy juz byl lepszy. Albo jeszcze calkiem inny strzal trzeba wykonac... a niestety na przesyłkach się sporo nabija...
Biustonosze nie sa najtansze niestety...
W jakim rozmiarze oscylujesz? Bo ja w Effuniaku mam 75D a w Panache 65E w CurvyKate też 65E. I Onyxa bede celowac w 75D też chyba. Czekam na wypłatę

Ja nie widziałam zapowiedz jeszcze az się boje...
Chyba zasugeruję się po prostu kalkulatorem na effuniakowej stronie i faktycznie wezmę 2 rozmiary. Mam Panache 65F, co do reszty nie wiem, bo jeszcze do niedawna miałam 65DD (tzn miałam bo biust mi urósł, a nie miałam bo taki zły nosiłam)
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
Miss Trsnsept, kupiłam Niveę FC, stosować ją jako odzywkę /s czy jako żel, po odżywce?
powiem Wam, że dzisiaj zamist podpinac mokre włosy na noc zrobiłam zaplatańca. efekt ten sam, a mam pewność, że nie katuję włosów metalem - nie szrpię, noe łamię, nie miażdze...
Ale kupiłaś piankę? Czy balsam? Bo jak piankę to normalnie po odżywce b/s wgniatasz we włosy jak zwykle piankę i suszysz po swojemu, czy tam zostawiasz do wyschnięcia jak zawsze

Chciałam się pochwalic że mam poblem z wcierkami Nawet strzykawką ledwo daję radę bo w przedziałkach mi w ogóle skóry nie widac Tak gęstych włosów to chyba nigdy nie miałam.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 07:28   #42104
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny miodu nie powinno się podgrzewać powyżej 40 stopni, bo traci swoje odżywcze właściwości, nie wiem jak jest z nakładaniem go na włosy, ale jeśli chodzi o jedzenie to zawsze tak mi mówiono w domu i też tak czytałam gdzieś , więc lepiej wziąć trochę tego skrystalizowanego i włożyć do ciepłej, ale nie gorącej wody
Też
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Czy można zrobić psikacz reanimator z odżywki Pantene i aloesu czy niebardzo?
Można
Cytat:
Raczej zależy czy ma coś dobrego, np Garniej faktycznie daje sporo obiecanych olejków.
Nie mam składu
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalic że mam poblem z wcierkami Nawet strzykawką ledwo daję radę bo w przedziałkach mi w ogóle skóry nie widac Tak gęstych włosów to chyba nigdy nie miałam.
Fajnie

Dzisiaj zaplataniec. Primo dzień mycia wieczorem = bad hair day, secundokusi mnie do wiązania w supełek i cebulki już potwierdzają, że to jest złe :: (jak również potwierdzają, że warkocz jest dobry) ;]

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-19 o 07:33
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 08:39   #42105
MgielkaM
Zakorzenienie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Może po prostu są już nasycone Albo potrzebują czegoś nowego, jakiejś zmiany, trochę adrenalinki Dla mnie są śliczne, chciałabym osiągnąć taką zmianę jak Ty
Dziękuję Dużo motywacji mam dzieki wam A czy są nasycone... poważnie zastanawiam sie czy ich nie przenawilżam. Bo sa takie miękko glutowane jak sa mokre i nakładam żel na nie. Ale moze takie są w odczuciu odzywione włosy? Bo nigdy nie miałam tak szerokiej pielęgnacji i po blisko 3 miesiącach moze to objaw poprawy stanu? Czy się łudzę? (kupię proteinki na mazidłach i bede aplikować, to się okaże czy to przenawilżenie).

Cytat:
kupiłam sobie strzykawki do tego nerila, nawet jakoś daję radę
Wszystkie stosujecie jakieś specyfiki, musze się za czymś zakręcić chyba.. Bo włosy wypadają i może nie ma im się co dziwić skoro nie suplementuje w ogóle i nic nie wcieram i w ogole nic nie robie...

Cytat:
jaaaaaaaaakie śliczne Przód bajecznie ci się układa

Cytat:
a co do tej metody dzisiejszej mojej, to nie jest fajnie ale i tak pokażę
heheh no ciekawy stworek wyszedł nie powiem Ale twoje włoski wyglądaja na takie nawilżone i śliczne i to chyba nie tylko zasługa lampy. Myślę, zę są fajne same w sobie. Musimy sie spotkać zebym na zywo zobaczyła

Cytat:
postanowione, idę do fryzjerki w tym tygodniu: dwie opcje: poprosić, żeby podcięła minimalnie końcóweczki lub poprosić, żeby podcięła tak, by bardziej się kręciły
bałabym się powiedzieć "niech pani zrobi tak zeby sie lepiej kręciły" bo wyszłabym z włosami ledwie za brodę

Cytat:
Chyba zasugeruję się po prostu kalkulatorem na effuniakowej stronie i faktycznie wezmę 2 rozmiary. Mam Panache 65F, co do reszty nie wiem, bo jeszcze do niedawna miałam 65DD (tzn miałam bo biust mi urósł, a nie miałam bo taki zły nosiłam)
to wiesz co... ja miałam 65F jeszcze niedawno w Arizie i w Tiffany'm z Panache i wtedy kupiłam 75DD straplesa od Effuniaka i był dobry na mnie.
Teraz tylko niestety poszedł w świat bo mi biust zmalał i mam jakieś 65E właśnei.
Pooglądaj sobie na balkonetce dziewczyny z twoim rozmiarem (noszące takie biustonosze jak ty) i zobacz jakie kupują Effuniaki nosząc 65F w Panache. Zawsze to jakiś obraz sytuacji.
Cytat:
ooooo widzisz super, a co podziałałaś,ze tak fajnie jest

A ja schnę... Nie wiem jak ja bede się do szkoły wyrabiać... wstałam zaraz po 7... i dłuuuugo suszyłam dyfuzorem aż mnie ręce zaczeły boleć... i dalej mam mokre... (wiem wiem włosy z żelem schną długo - ale mimo wszystko!) No i teraz podpięłam dla objętości i siedzę...
Tzn zaraz idę się malować... Mam nadzieję, że do 9.30 doschną...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:05   #42106
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje!!!Jak wykończę Jantara(dalej go na DOZie nie widzę), to wypróbuje tego nerila.
Ajrisz, pokaż się w zaplatańcu. Widziałam kolorek w słonku, śliczny! W dziennym zwykłym też ładnie wyglada. Słońce jednak zawsze pięknie podkreśla kolor, szkoda ze go będzie coraz mniej...
U mnie ten brak słońca widoczny juz na dzisiejszych zdjęciach, na których kolor wyglada na wyblakły(swoja drogą już czas na kolejną porcję henny).

Wstawiam obiecane po skarpetkach, jeszcze niczym nie stylizowane,przed zawijaniem tylko żel lniany, który się odgniotł sam. No i pamiętajcie, że wczoraj zmokłam, a mycie odżywką dopiero dziś w planie. Teraz nażelowałam i czekam aż wyschnie, by odgnieść, to pewnie bedzie mniejszy puch, ale znów pada... Tym razem zawinęłam trochę wyżej, ale chyba większy balagan jest, wydaje mi się,że wczoraj było lepiej, ale nie mam zdjeć, więc nie porównam.
Nie moglam coś ostrości złapać. Przedostatnie z lampą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02533.jpg (32,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02535.jpg (39,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02543.jpg (58,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.09.jpg (50,3 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-19 o 09:08
Stary 2011-09-19, 09:14   #42107
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj zaplataniec. Primo dzień mycia wieczorem = bad hair day, secundokusi mnie do wiązania w supełek i cebulki już potwierdzają, że to jest złe :: (jak również potwierdzają, że warkocz jest dobry) ;]
I ja mam dzisiaj bad hair day Niby po nocy wyglądały w miarę, ale jakoś przyklapnięte w przy głowie. Chciałam przód jakoś zapleść i tył zostawić luźno, ale nie wyszło i się wściekałam przed lustrem, że nic z nich nie mogę zrobić dzisiaj No i mam nowe babyhair przy skroniach, które cudnie wyłażą z każdego upięcia
Co to jest wiązanie w supełek?

Cytat:
A ja schnę... Nie wiem jak ja bede się do szkoły wyrabiać... wstałam zaraz po 7... i dłuuuugo suszyłam dyfuzorem aż mnie ręce zaczeły boleć... i dalej mam mokre... (wiem wiem włosy z żelem schną długo - ale mimo wszystko!) No i teraz podpięłam dla objętości i siedzę...
Właśnie się zastanawiałam, czy tylko ja tak mam Suszę i suszę tym dyfuzorem a one nadal mokre. Muszę kiedyś z zegarkiem zmierzyć czas, żeby wiedzieć o której trzeba wstawać jak się rok akademicki zacznie

Cytat:
Wstawiam obiecane po skarpetkach, jeszcze niczym nie stylizowane,przed zawijaniem tylko żel lniany, który się odgniotł sam. No i pamiętajcie, że wczoraj zmokłam, a mycie odżywką dopiero dziś w planie. Teraz nażelowałam i czekam aż wyschnie, by odgnieść, to pewnie bedzie mniejszy puch, ale znów pada... Tym razem zawinęłam trochę wyżej, ale chyba większy balagan jest, wydaje mi się,że wczoraj było lepiej, ale nie mam zdjeć, więc nie porównam.
Noooo, ciekawy efekt, zupełnie inny od Twojego standardowego

Pytanie mam do Was: czy któraś stosowała TĄ hennę?? http://www.helfy.pl/cassia-obovata-b...odzywcza-senna
Stary 2011-09-19, 09:17   #42108
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Ależ śliczne takie anielskie

Cytat:
Witajcie!
Jeszcze mi się przypomniało. Pati, pokaż te włoski "nie przymuszane do skrętu" , ciekawam jak wygladaja.
Przy nastepnym myciu (czyli jutro) postaram się zrobić i pokazać

Cytat:

Wczorajsze wrzuciłam do codziennika, dzisiejszych niestety nie mam.
Są przepiękne Nawet słów brakuję aby wyrazić co mnie w nich zachwyca... po prostu WSZYSTKO

Cytat:
Nawet kiedy są takie, wyglądają ślicznie. Takie zdrowe, lśniące, miękkie, gładkie mniam i bardzo chcę się pomiziać
I ślicznie się malujesz U mnie tylko tusz i czasem kreska na górnej powiece, jeśli wyjdzie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Lniany dość znacznie rozprostował mi włosy, są ledwo pofalowane a z tyłu praktycznie prosty pas startowy
No nic, zobaczę rano
Lniany również rozprostowuje mi włosy ale już się tym nie przejmuje

Cytat:
Gratuluję To wspaniale

Cytat:
Witam z rana
Dziękuję Dużo motywacji mam dzieki wam A czy są nasycone... poważnie zastanawiam sie czy ich nie przenawilżam. Bo sa takie miękko glutowane jak sa mokre i nakładam żel na nie. Ale moze takie są w odczuciu odzywione włosy? Bo nigdy nie miałam tak szerokiej pielęgnacji i po blisko 3 miesiącach moze to objaw poprawy stanu? Czy się łudzę? (kupię proteinki na mazidłach i bede aplikować, to się okaże czy to przenawilżenie).
Kup proteinki, też muszę bo też mam mięciutkie włosy. Mnie to pasuje bo lubię to uczucie ale nie chcę przedobrzyć wiec zainwestuje w proteiny To może nasyciły się tym co dostają? Może potrzebują czegoś nowego? Jakiś nowy olej, nowy dodatek do maski?

Cytat:
Wszystkie stosujecie jakieś specyfiki, musze się za czymś zakręcić chyba.. Bo włosy wypadają i może nie ma im się co dziwić skoro nie suplementuje w ogóle i nic nie wcieram i w ogole nic nie robie...
Zastosuj np. żel aloesowy

Cytat:
bałabym się powiedzieć "niech pani zrobi tak zeby sie lepiej kręciły" bo wyszłabym z włosami ledwie za brodę
Popieram każdym włosem Maliniarko chyba, że masz 200% zaufanie do fryzjerki

Cytat:
Kurka, może rzeczywiście przenawilżenie

A ja po nocy prosta z lekko wywiniętymi końcówkami

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-19 o 09:26
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:25   #42109
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość

Noooo, ciekawy efekt, zupełnie inny od Twojego standardowego

Pytanie mam do Was: czy któraś stosowała TĄ hennę?? http://www.helfy.pl/cassia-obovata-b...odzywcza-senna

Noo, ciekawy, jeszcze większy bałagan niż normalnie, ale lepsze to niż zdrutowane końcówki po spaniu.

Ja używam henny khadi, ale nie casii(bo ona nie daje koloru) i jestem zadowolona-drobno zmielona i fajnie się nakłada w porównaniu do tych brubo mielonych. Ale na hennowym dziewczyny polecały mumtaz, która dużo taniej wychodzi i już mam kupioną , będę próbować w najbliższym czasie, tylko ona chyba tylko naturalna występuje (czyli ruda).

Pati, dzięki
Stary 2011-09-19, 09:36   #42110
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Gratulacje!!!Jak wykończę Jantara(dalej go na DOZie nie widzę), to wypróbuje tego nerila.
faktycznie Jantara znów nie ma a był jeszcze ze 2 dni temu. Zgłaszajcie na doz żeby poinformowali o dostępności, może wtedy szybciej się pojawi ...Wizażanki atakują chyba, skoro takie braki są
Wczoraj było mycie, zrobiłam przedziałek z drugiej strony tak dla urozmaicenia TŻ powiedział, że "ładnie mi się włosy ułożyły". Podziękowałam, dodał: "Nie musisz dziękować, jutro już nie będą tak fajnie wyglądać" no i faktycznie aż tak dobrze nie wyglądają cudu nie ma, bo wiary brak

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:12   #42111
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wczoraj było mycie, zrobiłam przedziałek z drugiej strony tak dla urozmaicenia TŻ powiedział, że "ładnie mi się włosy ułożyły". Podziękowałam, dodał: "Nie musisz dziękować, jutro już nie będą tak fajnie wyglądać" no i faktycznie aż tak dobrze nie wyglądają cudu nie ma, bo wiary brak
nie ma to jak dobre i trafne słowo TŻta
Stary 2011-09-19, 10:19   #42112
agatron77
Raczkowanie

Lokaski, ale macie piekne włosy . Pewnie wszystkich nie spamiętałam, bo znów doczytywałam zaległości, ale:
myszka, nezi, goniiia, cudne loczki.
Ag Rafka, fajny efekt po tym skarpetkowaniu.
Malinka, piękny kolor.
DMkAnia, dobry i jeden dzień z ładnymi lokasami

Dziewczyny, co do JANTARA, to jak chciałam kupić swojego, to w aptece nie było. Poprosiłam jednak o zamówienie i następnego dnia odebrałam. Cena 9,99zł.

Mam dzisiaj plan olejowania jojobą. Macie może jakieś przemyślenia/rady związane z tym olejem? Nakładać go w jakiejś mieszance czy może po prostu nałożyć sam olej przed myciem? Aha, no i jeszcze chciałam Was zapytać czy jak nakładacie oleje na włosy, to taką ilość, że widać tę tłustośc na włosach czy nie? Mam tylko 30ml , więc jeśli to pierwsze, to starczy mi pewnie na 2 olejowania.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:26   #42113
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Lokaski, ale macie piekne włosy . Pewnie wszystkich nie spamiętałam, bo znów doczytywałam zaległości, ale:
myszka, nezi, goniiia, cudne loczki.
Ag Rafka, fajny efekt po tym skarpetkowaniu.
Malinka, piękny kolor.

Dziewczyny, co do JANTARA, to jak chciałam kupić swojego, to w aptece nie było. Poprosiłam jednak o zamówienie i następnego dnia odebrałam. Cena 9,99zł.

Mam dzisiaj plan olejowania jojobą. Macie może jakieś przemyślenia/rady związane z tym olejem? Nakładać go w jakiejś mieszance czy może po prostu nałożyć sam olej przed myciem? Aha, no i jeszcze chciałam Was zapytać czy jak nakładacie oleje na włosy, to taką ilość, że widać tę tłustośc na włosach czy nie? Mam tylko 30ml , więc jeśli to pierwsze, to starczy mi pewnie na 2 olejowania.
Ja stosowałam raz jojobę i nakładałam jej dość sporo, może nie aż tak że włosy ociekały, ale no każdy włos był nią pokryty
Stary 2011-09-19, 10:30   #42114
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
nie ma to jak dobre i trafne słowo TŻta
Taa, powinnam mu krzywdę zrobić jeszcze mu moje loki pokażą!

Cytat:

Też prawda
A tego Jantara zamawiałaś w jakiejś konkretnej aptece?
Jojobę mam na próbę [z ZSK], ale jeszcze nie próbowałam...tej tłustości nie musi być widać, poczujesz czy już wystarczy nakładając palcami

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:17   #42115
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Ja stosowałam raz jojobę i nakładałam jej dość sporo, może nie aż tak że włosy ociekały, ale no każdy włos był nią pokryty
Dzięki gohs

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A tego Jantara zamawiałaś w jakiejś konkretnej aptece?
Jojobę mam na próbę [z ZSK], ale jeszcze nie próbowałam...tej tłustości nie musi być widać, poczujesz czy już wystarczy nakładając palcami

i ja mam z ZSK - zamówiłam ostatnio, też na próbę

JANTARA zamówiłam w aptece w LUSOWIE (nie wiem czy to nie jest czasem sieciówka ZYSKAJ ZDROWIE - takie żółto czerwone logo było na gazetce), więc skoro na wsi są w stanie zamówić z dnia na dzień, to w mieście na 100%.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:32   #42116
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie się zastanawiałam, czy tylko ja tak mam Suszę i suszę tym dyfuzorem a one nadal mokre. Muszę kiedyś z zegarkiem zmierzyć czas, żeby wiedzieć o której trzeba wstawać jak się rok akademicki zacznie
no to ja mam to samo. Ale jakoś się wyrobiłam dzisiaj... ale wstałam 2,5h wczesniej... nie ma mowy, nie bede tak wstawaj jak bede miała na 8...

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Kup proteinki, też muszę bo też mam mięciutkie włosy. Mnie to pasuje bo lubię to uczucie ale nie chcę przedobrzyć wiec zainwestuje w proteiny To może nasyciły się tym co dostają? Może potrzebują czegoś nowego? Jakiś nowy olej, nowy dodatek do maski?
proteinki na 100% a co do olejów to mam różne i stosuję przemiennie, staram się (kokos, oliwa z oliwek, amla, rycyna, babydream fur mama..)
Do masek raczej jak już cos, to miód. Może coś nowego spróbuję.. jajo np

Cytat:
do czego stosujecie Jantara? Bo słyszałam o psikadle z niego coś trochę. Bardziej na włosy go używacie czy na skalp?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-19 o 15:38
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:51   #42117
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
a czemu by nie od razu?
Ach, byłam już nastawiona na zamawianie Khadi, ale doszłam do wniosku, że bez sensu płacić za przesyłkę, skoro za tydzień będę we Wrocławiu i mogę odebrać osobiście..ale z drugiej strony nie chciałam się ludziom pokazywać z 10cm odrostami Jeszcze się napatoczyłam na tego wymarzonego kasztana w promocji i się nie oparłam pokusie
Cytat:
Raczej zależy czy ma coś dobrego, np Garniej faktycznie daje sporo obiecanych olejków.
Nie mam składu
Raczej nic mega ciekawego w niej nie ma, tak mi się wydaje - analiza

Cytat:
no to ja mam to samo. Ale jakoś się wyrobiłam dzisiaj... ale wstałam 2,5h wczesniej... nie ma mowy, nie bede tak wstawaj jak bede miała na 8...
Też się zastanawiam, jak ja się rano ogarnę na 8. Ba! Zdarza się, że mamy ćwiczenia od 7, plus prawie godzina dojazdu...

Cytat:
I ja mam dzisiaj bad hair day
I ja, ja też
Stary 2011-09-19, 13:02   #42118
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam kolorek w słonku, śliczny! W dziennym zwykłym też ładnie wyglada. Słońce jednak zawsze pięknie podkreśla kolor, szkoda ze go będzie coraz mniej...
Dzięks
Zaplataniec nic ciekawego Może wieczorem bo na trening będę się zaplatać na większą skalę
Urok trwałej - da się zrobić francuzika (duńczyka?) na grzywce i się trzyma
Cytat:
No i mam nowe babyhair przy skroniach, które cudnie wyłażą z każdego upięcia
Ależ to może być całkiem urocze Nie da się ich żelem przylizać? Ot na tyle, żeby się kładły na jeden boczek?
Cytat:
Co to jest wiązanie w supełek?
Ciasny kucyk/koczek na czubku głowy, nieprzeciągnięty do końca (na razie tylko pętelka ale na dłuższych już supeł). Taki a'la baletowy. Draństwo jest wygodne przy cieniowanych bo łapie wszystko z wyjątkiem grzywki i nie trzeba wsuwek.
Cytat:
Testuj metody reanimacji i upinanie na noc lepiej. Nic tak nie szkodzi zatokom jak poranne mycie :/
Cytat:
do czego stosujecie Jantara? Bo słyszałam o psikadle z niego coś trochę. Bardziej na włosy go używacie czy na skalp?
Na włosy też się nadaje, acz u mnie się troszkę lepi. Jeszcze nie próbowałam mieszać np z żelem lnianym, to pewnie ma rację bytu
Cytat:
Raczej nic mega ciekawego w niej nie ma, tak mi się wydaje - analiza
Racja, nie bierz

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:02   #42119
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Też się zastanawiam, jak ja się rano ogarnę na 8. Ba! Zdarza się, że mamy ćwiczenia od 7, plus prawie godzina dojazdu...
Myję włosy wieczorem, i po nałożeniu wszelkich dobroci odżywkowych stylizuje dużą ilością żelu lnianego. Wieczorem są nawet sztywne i przyklapnięte, ale w nocy żel się wygniata i rano włosy są idealne - w moim przypadku lepsze, niż gdy myję rano i daje niewiele żelu. A mam włosy łatwe do obciążenia, jednak na szczęście to naturalne cudo nie daje takiego efektu nigdy.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:08   #42120
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Hej, hej

Cytat:

Zazdroszczę i gratuluję!!! Zdradź, czego używasz Gorąco marzę o podobnych "problemach"

Cytat:

Och, widzę, że mamy podobne w wymaganiach i kapryśne cebulki Supeł niet, warkocz si!

Cytat:

Ja suplementuję i mam takie wrażenia, że na włosy niekoniecznie działa suplement przeznaczony specjalnie dla włosów. Czytam, jak dziewczyny na wątku pielęgnacyjnym łykają belissy, vitapile, merz speciale i nie mają efektów. Mnie samej raz Vitapil pomógł a innym razem już nie. Natomiast odkąd łykam kwasy omega, kondycja włosów wizualnie się poprawiła i zaczęły mocniej trzymać się głowy. Nigdy nie pomyślałabym o kwasach, gdybym nie nałożyła oleju winogronowego na włosy i tak myślę, że czasem warto szerzej spojrzeć na swoją dietę i na potrzeby całego ciała
A wcierki używam swoją drogą, bardzo lubię Seboradin Niger, zawsze jakiś odrost po nim jest

Cytat:
Uwielbiam Twoje włosy Robią na mnie niesamowite wrażenie za każdym razem, kiedy wrzucasz nowe zdjęcia Wzięłabym je, razem z tym bałaganem, co go w ogóle nie widzę

Cytat:

Właśnie planuję zakup jojoby na Dozie Plan mam taki, że z racji dość wysokiej ceny będę stosować go jako dodatek do innych olejów lub masek, ewentualnie do stylizatora (zauważyłam, że nałożenie jakiegokolwiek oleju na suche włosy wyzwala u mnie skręt).
Nakładam oleje tak, żeby włosy zrobiły się widocznie błyszczące i wilgotne, ale nie na tyle, żeby olej zaczął skapywać. Na włosy prawie do ramion 30ml miałabym na 3-4 razy Tylko, że ja nakładam na suche (ewentualnie spryskane Seboradinem), więc schodzi więcej niż na suche.

Właśnie mija mi 3 miesiące nowej pielęgnacji i zrobiłam małe podsumowanie. Włosy mają się coraz lepiej, ostatni raz miałam takie miękkie chyba w dzieciństwie Wnioski mam takie:
- grzebień nie jest mi w ogóle potrzebny
- szamponów bez SLS używam od ponad pół roku i widzę, że skóra głowy ma się zdecydowanie lepiej niż kiedyś - zero łupieżu, zanieczyszczeń, podrażnień
- moje włosy uwielbiają pantenol i oleje - najlepiej mieszane razem, mam wtedy spektakularne efekty (nawilżenie i gładkość )
- skręt raz jest, raz go nie ma - włosy zmoczone zawsze go mają, ale suszone się prostują niezależnie od rodzaju stylizatora. Muszę znaleźć sposób na nie, o ostatnim pisałam powyżej - olej jojoba (dodany np. do żelu lnianego)
- a skoro już mowa o żelu lnianym, to też jestem z niego zadowolona, choć za słaby jest na mój skręt, ale za to nawilża i zabezpiecza na piątkę!
- ze wszystkich odżywek najlepiej działa Alterra z morelą (tylko ten zapach... )
- jedna z największych zmian to zmiana myślenia częstotliwości mycia - wcześniej wydawało mi się, że suche włosy nie można myć za często, teraz uważam, że lepiej jest częściej myć włosy i aplikować środki nawilżająco-nawadniające - pod warunkiem, że myje się czymś delikatnym

Zdjęcia poniżej. Z tyłu przydałoby się schodkowanie, bo chyba jest mało miejsca na loki. Macie jakieś sugestie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hair1small.jpg (80,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair2small.jpg (44,2 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2011-09-19 o 13:09
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości