|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#42092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow, wow! ![]() Cytat:
No, może przy głowie nie miałam aż tak prosto i gładko, więc się wywijasy na końcówkach nie zaczynały tak nagle, ale...
|
||
|
|
|
#42093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje u góry się rozprostowały po skarpetkach, za to dół zrolowany fajnie był. Mam nadzieję,że jutro będzie podobnie(bo przy skarpetkach chyba dużo zależy od nakręcenia na skarpetkę, a nie zawsze się udaje dobrze nakręcić) Wczorajsze wrzuciłam do codziennika, dzisiejszych niestety nie mam.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-18 o 23:44 |
|
|
|
|
#42094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42095 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez robiłam sublima i wyszedł mi prawie czarny odcień a miał być taki:
http://nokautimg2.pl/p-53-3b-533bb46...asny-blond.jpg jakiegoś większego siana nie odnotowałam, wygodna aplikacja, ale ten kolor no dzisiaj to miałam masakrę włoski owszem gładkie i miękkie były, ale ja mam dość okrągłą twarz i akurat na wysokości pućków (policzków) takie odstawacze ![]() postanowione, idę do fryzjerki w tym tygodniu: dwie opcje: poprosić, żeby podcięła minimalnie końcóweczki lub poprosić, żeby podcięła tak, by bardziej się kręciły ![]() Agrafko piękne są te Twoje włoski, jak u syrenki
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-19 o 00:00 |
|
|
|
#42096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jakoś się jeszcze nigdzie na to nie natknęłam
|
|
#42097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42098 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze
Bo już od dawna jestem napalona na ich subtelnego mrożonego kasztana, kupiłam go jak na promocję trafiłam. Po przeczytaniu recenzji na KWC jestem przygotowana na to, że wyjdzie ciemniejszy(czyli właściwie czarny) ale i tak poprzednie farby specjalnie przetrzymywałam dłużej, żeby były prawie czarne. Mnie się i tak wszystko szybko wypiera... tylko zostaje mi mieć nadzieję, że nie zrobi masakry ![]() Też się chętnie dowiem co z tymi skarpetkami |
|
|
|
#42099 |
|
Rozeznanie
|
Chyba w poprzedniej części wątku dziewczyny wrzucały link z YT. Ja dziś na szybko znalazłam tylko TO. Idę właśnie zwijać, tyle że na suche, najwyzej pożelowane lnianym. Dobrej nocki!!!
|
#42100 |
|
Zakorzenienie
|
to było w tej części i to była ta dziewczyna
bo pamiętam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=KXsCxRjPFw4 ale jej wszystko wychodzi jakoś tak idealnie też bym tak chciałaYarrowia no ja w czerwcu robiłam i wyszło tak jak na foto, ale chyba jeszcze ciemniej w rzeczywistości było , to ten sam kolor, tylko ściatło inneod tamtej pory nie farbowałam, raz zrobiłam szamponetkę palette (tfu tfu na psa urok nigdy więcej)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-19 o 00:27 |
|
|
|
#42101 |
|
Zadomowienie
|
Noooo...kolor na prawdę ładny. Tylko faktycznie zupełnie inny niż na pudełku
Hm, wałki ze skarpetek Szkoda, że mogę spać w czymkolwiek na głowie :/
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-09-19 o 00:36 |
|
|
|
#42102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(tzn miałam bo biust mi urósł, a nie miałam bo taki zły nosiłam)Cytat:
![]() Chciałam się pochwalic że mam poblem z wcierkami Nawet strzykawką ledwo daję radę bo w przedziałkach mi w ogóle skóry nie widac
|
|
#42104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mam składu Cytat:
FajnieDzisiaj zaplataniec. Primo dzień mycia wieczorem = bad hair day, secundokusi mnie do wiązania w supełek i cebulki już potwierdzają, że to jest złe : Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-19 o 07:33 |
||||
|
|
|
#42105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Dużo motywacji mam dzieki wam A czy są nasycone... poważnie zastanawiam sie czy ich nie przenawilżam. Bo sa takie miękko glutowane jak sa mokre i nakładam żel na nie. Ale moze takie są w odczuciu odzywione włosy? Bo nigdy nie miałam tak szerokiej pielęgnacji i po blisko 3 miesiącach moze to objaw poprawy stanu? Czy się łudzę? (kupię proteinki na mazidłach i bede aplikować, to się okaże czy to przenawilżenie).Wszystkie stosujecie jakieś specyfiki, musze się za czymś zakręcić chyba.. Bo włosy wypadają i może nie ma im się co dziwić skoro nie suplementuje w ogóle i nic nie wcieram i w ogole nic nie robie... jaaaaaaaaakie śliczne Przód bajecznie ci się układa ![]() Cytat:
nie powiem Ale twoje włoski wyglądaja na takie nawilżone i śliczne i to chyba nie tylko zasługa lampy. Myślę, zę są fajne same w sobie. Musimy sie spotkać zebym na zywo zobaczyła ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz tylko niestety poszedł w świat bo mi biust zmalał i mam jakieś 65E właśnei. Pooglądaj sobie na balkonetce dziewczyny z twoim rozmiarem (noszące takie biustonosze jak ty) i zobacz jakie kupują Effuniaki nosząc 65F w Panache. Zawsze to jakiś obraz sytuacji. Cytat:
![]() A ja schnę... Nie wiem jak ja bede się do szkoły wyrabiać... wstałam zaraz po 7... i dłuuuugo suszyłam dyfuzorem aż mnie ręce zaczeły boleć... i dalej mam mokre... (wiem wiem włosy z żelem schną długo - ale mimo wszystko!) No i teraz podpięłam dla objętości i siedzę... Tzn zaraz idę się malować... Mam nadzieję, że do 9.30 doschną...
|
|
#42106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ajrisz, pokaż się w zaplatańcu. Widziałam kolorek w słonku, śliczny! W dziennym zwykłym też ładnie wyglada. Słońce jednak zawsze pięknie podkreśla kolor, szkoda ze go będzie coraz mniej... U mnie ten brak słońca widoczny juz na dzisiejszych zdjęciach, na których kolor wyglada na wyblakły(swoja drogą już czas na kolejną porcję henny). Wstawiam obiecane po skarpetkach, jeszcze niczym nie stylizowane,przed zawijaniem tylko żel lniany, który się odgniotł sam. No i pamiętajcie, że wczoraj zmokłam, a mycie odżywką dopiero dziś w planie. Teraz nażelowałam i czekam aż wyschnie, by odgnieść, to pewnie bedzie mniejszy puch, ale znów pada... Tym razem zawinęłam trochę wyżej, ale chyba większy balagan jest, wydaje mi się,że wczoraj było lepiej, ale nie mam zdjeć, więc nie porównam. Nie moglam coś ostrości złapać. Przedostatnie z lampą.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-19 o 09:08 |
|
|
|
|
#42107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby po nocy wyglądały w miarę, ale jakoś przyklapnięte w przy głowie. Chciałam przód jakoś zapleść i tył zostawić luźno, ale nie wyszło i się wściekałam przed lustrem, że nic z nich nie mogę zrobić dzisiaj ![]() Co to jest wiązanie w supełek? Cytat:
Suszę i suszę tym dyfuzorem a one nadal mokre. Muszę kiedyś z zegarkiem zmierzyć czas, żeby wiedzieć o której trzeba wstawać jak się rok akademicki zacznie ![]() Cytat:
![]() Pytanie mam do Was: czy któraś stosowała TĄ hennę?? http://www.helfy.pl/cassia-obovata-b...odzywcza-senna
|
|
|
#42108 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Ależ śliczne
![]() Cytat:
) postaram się zrobić i pokazać![]() Cytat:
Nawet słów brakuję aby wyrazić co mnie w nich zachwyca... po prostu WSZYSTKOCytat:
![]() I ślicznie się malujesz U mnie tylko tusz i czasem kreska na górnej powiece, jeśli wyjdzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To może nasyciły się tym co dostają? Może potrzebują czegoś nowego? Jakiś nowy olej, nowy dodatek do maski?Cytat:
np. żel aloesowy ![]() Cytat:
Maliniarko chyba, że masz 200% zaufanie do fryzjerki![]() Cytat:
![]() A ja po nocy prosta z lekko wywiniętymi końcówkami Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-19 o 09:26 |
|||||||||
|
|
|
#42109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Noo, ciekawy, jeszcze większy bałagan niż normalnie , ale lepsze to niż zdrutowane końcówki po spaniu. Ja używam henny khadi, ale nie casii(bo ona nie daje koloru) i jestem zadowolona-drobno zmielona i fajnie się nakłada w porównaniu do tych brubo mielonych. Ale na hennowym dziewczyny polecały mumtaz, która dużo taniej wychodzi i już mam kupioną , będę próbować w najbliższym czasie, tylko ona chyba tylko naturalna występuje (czyli ruda). Pati, dzięki
|
|
#42110 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a był jeszcze ze 2 dni temu. Zgłaszajcie na doz żeby poinformowali o dostępności, może wtedy szybciej się pojawi ...Wizażanki atakują chyba, skoro takie braki są ![]() Wczoraj było mycie, zrobiłam przedziałek z drugiej strony tak dla urozmaicenia TŻ powiedział, że "ładnie mi się włosy ułożyły". Podziękowałam, dodał: "Nie musisz dziękować, jutro już nie będą tak fajnie wyglądać"
|
|
|
|
|
#42111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42112 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski, ale macie piekne włosy
myszka, nezi, goniiia, cudne loczki. Ag Rafka, fajny efekt po tym skarpetkowaniu. Malinka, piękny kolor. DMkAnia, dobry i jeden dzień z ładnymi lokasami ![]() Dziewczyny, co do JANTARA, to jak chciałam kupić swojego, to w aptece nie było. Poprosiłam jednak o zamówienie i następnego dnia odebrałam. Cena 9,99zł. Mam dzisiaj plan olejowania jojobą. Macie może jakieś przemyślenia/rady związane z tym olejem? Nakładać go w jakiejś mieszance czy może po prostu nałożyć sam olej przed myciem? Aha, no i jeszcze chciałam Was zapytać czy jak nakładacie oleje na włosy, to taką ilość, że widać tę tłustośc na włosach czy nie? Mam tylko 30ml , więc jeśli to pierwsze, to starczy mi pewnie na 2 olejowania. |
|
|
|
#42113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42114 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Taa, powinnam mu krzywdę zrobić
![]() Cytat:
![]() A tego Jantara zamawiałaś w jakiejś konkretnej aptece? Jojobę mam na próbę [z ZSK], ale jeszcze nie próbowałam...tej tłustości nie musi być widać, poczujesz czy już wystarczy nakładając palcami |
|
|
|
|
#42115 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i ja mam z ZSK - zamówiłam ostatnio, też na próbę JANTARA zamówiłam w aptece w LUSOWIE (nie wiem czy to nie jest czasem sieciówka ZYSKAJ ZDROWIE - takie żółto czerwone logo było na gazetce), więc skoro na wsi są w stanie zamówić z dnia na dzień, to w mieście na 100%. |
||
|
|
|
#42116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do masek raczej jak już cos, to miód. Może coś nowego spróbuję.. jajo np ![]() do czego stosujecie Jantara? Bo słyszałam o psikadle z niego coś trochę. Bardziej na włosy go używacie czy na skalp?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-19 o 15:38 |
||
|
|
|
#42117 | ||
|
Zadomowienie
|
Ach, byłam już nastawiona na zamawianie Khadi, ale doszłam do wniosku, że bez sensu płacić za przesyłkę, skoro za tydzień będę we Wrocławiu i mogę odebrać osobiście..ale z drugiej strony nie chciałam się ludziom pokazywać z 10cm odrostami
Jeszcze się napatoczyłam na tego wymarzonego kasztana w promocji i się nie oparłam pokusie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ja, ja też
|
||
|
|
|
#42118 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaplataniec nic ciekawego Może wieczorem bo na trening będę się zaplatać na większą skalę ![]() Urok trwałej - da się zrobić francuzika (duńczyka?) na grzywce i się trzyma ![]() Cytat:
Nie da się ich żelem przylizać? Ot na tyle, żeby się kładły na jeden boczek?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#42119 |
|
Zakorzenienie
|
Myję włosy wieczorem, i po nałożeniu wszelkich dobroci odżywkowych stylizuje dużą ilością żelu lnianego. Wieczorem są nawet sztywne i przyklapnięte, ale w nocy żel się wygniata i rano włosy są idealne - w moim przypadku lepsze, niż gdy myję rano i daje niewiele żelu. A mam włosy łatwe do obciążenia, jednak na szczęście to naturalne cudo nie daje takiego efektu nigdy.
|
#42120 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
![]() Cytat:
Gorąco marzę o podobnych "problemach" ![]() Cytat:
Supeł niet, warkocz si!Cytat:
A wcierki używam swoją drogą, bardzo lubię Seboradin Niger, zawsze jakiś odrost po nim jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Plan mam taki, że z racji dość wysokiej ceny będę stosować go jako dodatek do innych olejów lub masek, ewentualnie do stylizatora (zauważyłam, że nałożenie jakiegokolwiek oleju na suche włosy wyzwala u mnie skręt). Nakładam oleje tak, żeby włosy zrobiły się widocznie błyszczące i wilgotne, ale nie na tyle, żeby olej zaczął skapywać. Na włosy prawie do ramion 30ml miałabym na 3-4 razy Tylko, że ja nakładam na suche (ewentualnie spryskane Seboradinem), więc schodzi więcej niż na suche.Właśnie mija mi 3 miesiące nowej pielęgnacji i zrobiłam małe podsumowanie. Włosy mają się coraz lepiej, ostatni raz miałam takie miękkie chyba w dzieciństwie Wnioski mam takie:- grzebień nie jest mi w ogóle potrzebny ![]() - szamponów bez SLS używam od ponad pół roku i widzę, że skóra głowy ma się zdecydowanie lepiej niż kiedyś - zero łupieżu, zanieczyszczeń, podrażnień - moje włosy uwielbiają pantenol i oleje - najlepiej mieszane razem, mam wtedy spektakularne efekty (nawilżenie i gładkość - skręt raz jest, raz go nie ma - włosy zmoczone zawsze go mają, ale suszone się prostują niezależnie od rodzaju stylizatora. Muszę znaleźć sposób na nie, o ostatnim pisałam powyżej - olej jojoba (dodany np. do żelu lnianego) - a skoro już mowa o żelu lnianym, to też jestem z niego zadowolona, choć za słaby jest na mój skręt, ale za to nawilża i zabezpiecza na piątkę! - ze wszystkich odżywek najlepiej działa Alterra z morelą (tylko ten zapach... ) - jedna z największych zmian to zmiana myślenia częstotliwości mycia - wcześniej wydawało mi się, że suche włosy nie można myć za często, teraz uważam, że lepiej jest częściej myć włosy i aplikować środki nawilżająco-nawadniające - pod warunkiem, że myje się czymś delikatnym Zdjęcia poniżej. Z tyłu przydałoby się schodkowanie, bo chyba jest mało miejsca na loki. Macie jakieś sugestie?
Edytowane przez eiri Czas edycji: 2011-09-19 o 13:09 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

i tak łaziłam caly dzień jak przygłup 

No, może przy głowie nie miałam aż tak prosto i gładko, więc się wywijasy na końcówkach nie zaczynały tak nagle, ale... 

Bo już od dawna jestem napalona na ich subtelnego mrożonego kasztana, kupiłam go jak na promocję trafiłam. Po przeczytaniu recenzji na KWC jestem przygotowana na to, że wyjdzie ciemniejszy(czyli właściwie czarny) ale i tak poprzednie farby specjalnie przetrzymywałam dłużej, żeby były prawie czarne. Mnie się i tak wszystko szybko wypiera... tylko zostaje mi mieć nadzieję, że nie zrobi masakry 

Dużo motywacji mam dzieki wam 

Niby po nocy wyglądały w miarę, ale jakoś przyklapnięte w przy głowie. Chciałam przód jakoś zapleść i tył zostawić luźno, ale nie wyszło i się wściekałam przed lustrem, że nic z nich nie mogę zrobić dzisiaj
Suszę i suszę tym dyfuzorem a one nadal mokre. Muszę kiedyś z zegarkiem zmierzyć czas, żeby wiedzieć o której trzeba wstawać jak się rok akademicki zacznie
Nawet słów brakuję aby wyrazić co mnie w nich zachwyca... po prostu WSZYSTKO
a był jeszcze ze 2 dni temu. Zgłaszajcie na doz żeby poinformowali o dostępności, może wtedy szybciej się pojawi ...Wizażanki atakują chyba, skoro takie braki są 

Gorąco marzę o podobnych "problemach"