Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 10:37   #841
bienioka
Rozeznanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja tez mam lozeczko 120x60 i ta posciel 100x135 i jest ok.Wczoraj wlasnie przymierzalam.Jak chcesz moge zrobic zdjecie i Ci pokazac,jak to wyglada.A poduzski na razie i tak nie potrzebujesz,a klade sama powloczke,zeby przescieradla ciagle nie wymieniac w razie ulania.
Jak mozesz wklej zdjecie. Wiem, ze poduszki na razie nie potrzebuje, ale tak i tak musze komplet poscieli kupic, wiec i od razu poduszke kupie.
Kojazysz firme wysylkowa "Vertbaudet"???? Maja super rzeczy dla dzieciakow - polecam. Maja tez super posciel, tylko ze w wymiarach 80x120. Wydaje mi sie, ze lepiej bedzie pasowala niz ta wieksza koldra. Problem w tym, ze wtedy bede musiala tylko i wylacznie u nich kupowac posciel. Tam kupuje sie poszewke na koldre i poszewke na poduszke osobno, mozna kombinowac. Super wzornictwo. Zadnych tam misiow i pieskow.

http://www.vertbaudet.de/Views/Produ...&N=1321&No=160
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:38   #842
elf27
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Przepraszam że się czepiam ale chyba tantum verde

no chyba raczej bo tantum rosa nie na ten otwór

podziwiam cukrowe mamusie- ja o ile mogłabym zrezygnować (choć z ciężkim sercem) ze słodyczy i owoców to byłby problem z pieczywem białym czy np. żółtym serem, zapiekankami makaronowymi...
szacun dziewczyny ale czego się nie robi dla malucha
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:41   #843
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja rowniez zaliczam sie do osób które miały cięzką noc.
Jula ma katar i często sie budziła w nocy.
Mnie gardło boli dalej ale juz chyba mniej psikam Tantum rosą narazie.
a nie TANTUM VERDE??

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a jaki deserek lodowy

Bienioka-tak jak ty tyjesz to chyba każda by z nas chciała,bardzo maluteńko Ci przybyło...od razu jeść mi się odechciało jak napisałś ile ważysz...
ten deser w waflu: lody+czekoladowa polewa+wiśniowa- jeszcze nie jadłam tylko widziałam reklamę

aaaaa dygotka mówi się trudno, zrzucimy zobaczysz moze szybciej niż te które mniej przytyły

Cytat:

Oj chyba hormony faktycznie daja popalic,bo wlasnie stwierdzilam,ze papugi tez mnie wqr****

przestało padaĆ to idę na tram
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:44   #844
goldika
Zakorzenienie

Aniu a ja jescze pamietam jak niedawno balas sie, ze mala przyjdzie na swiat za wczesnie a teraz wyganiasz ja na wszystkie mozliwe sposoby
Ale ja tez czekam na nia z niecierpliwoscia! Nasza pierworodna na watku bedzie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:44   #845
nikaa2
Wtajemniczenie

no to ja już nie wiem... kołderkę stosujecie odrazu dla maluszka? bo ja wczoraj postanowiłam, ze kupię półrocznemu szkrabowi a teraz śpiworek taki 0-6m-cy taki na szeleczki chyba... to ja już sama nie wiem, teraz mnie zbiłyście z tropu co lepsze

p.s. goldika byłaś szybsza o sekundę :P
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:49   #846
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
podziwiam cukrowe mamusie- ja o ile mogłabym zrezygnować (choć z ciężkim sercem) ze słodyczy i owoców to byłby problem z pieczywem białym czy np. żółtym serem, zapiekankami makaronowymi...
szacun dziewczyny ale czego się nie robi dla malucha
Dzięki
Przez rezygnację z pyszności też chodzę wk.....
Słodyczy nie jem, owoce raz dziennie, pieczywo piekę sobie razowe, ale akurat lubię. Żółty ser kupiłam sobie w wersji light, ale jest tak paskudny, że odpuszczam.
Gorzej z zapiekankami, lodami, ciastami, pierogami...staram się o nich nie myśleć.
Niestety u mnie zapowiada się dłuższa dieta, bo obaj chłopcy byli alergikami (mleko, jajka, czekolada, niektóre owoce i warzywa), więc jest b.duże prawdopodobieństwo że mała też tak będzie miała. A ja razem z nią
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:50   #847
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
no to ja już nie wiem... kołderkę stosujecie odrazu dla maluszka? bo ja wczoraj postanowiłam, ze kupię półrocznemu szkrabowi a teraz śpiworek taki 0-6m-cy taki na szeleczki chyba... to ja już sama nie wiem, teraz mnie zbiłyście z tropu co lepsze
Ja mam i spiworek (z odpinanymi rekawkami) i rozek, ale kolderke tez chce miec. Tak i tak musze ja kupic. Synek znajomej nie chcial w ogole spac w spiworku - darl sie i darl. Dopiero jak przykryla go kolderka zaczal spac - nawet cala noc. Nigdy nie wiadomo, jakie beda upodobania naszych dzieci. Wiem, ze niektore mamy przykrywaja dziecko tylko kocykiem. Ja uwazam, ze szczegolnie na zime powinnymsm miec w zapasie cos cieplejszego.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:50   #848
asiol
Rozeznanie

Hej po weekendowo!
wczoraj Was nadrabiałam i dzisiaj dobiłam

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę u gienka, kurcze troszkę się boję bo mam mrożenie kłykci
trzymam kciukasy

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Załączam foteczkę ukończonego stanu surowego domku na ten rok kończymy i ruszamy pełną parą w lutym załapałam się nawet z bebeszkiem
bardzo ładny domek i wyglada na fajną okolicę - tez trochę zazdroszczę, z drugiej strony, ponoć budowanie domu to najgorszemu wrogowi sie nie życzy - tyle przy tym roboty
Nie ustannie Cię podziwiam truscafko pracujesz, dom stawiasz i dobry nastrój Cię nie opuszcza

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
ja_dalia to mycie to wlasnie podmywanie, nie kapiel calego ciala. Ciezko mi wyobrazic sobie prysznic po kazdym siusiu
no ja z tym podmywaniem słabo sobie wyobrażam, jeżeli na oddziale nie będzie bidetów, na co się zapowiada - W jednym z miejsc gdzie zamierzam rodzić jest tylko jeden prysznic, na oddział poporodowy

Dobra dziewczyny, wiem że wśród Was są też studentki i zwracam się do Was o radę, chciałam zaczać od października studia II stopnia w trybie zaocznym - myślicie, że jest sens? i da się to pogodzić z porodem i połogiem???
Będę wdzięczna za odpowiedzi
no a teraz lecę na kawę!
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:51   #849
elf27
Zadomowienie

Ja niby kupiłam pościel, ale to na później- na razie zamierzamy stosować śpiworek

Kończymy 32tc i kurcze, zaczynam łapać stresa
Czy to jest tak, że od razu włącza się instynkt? Nie będę bała się wziąć takiego maleństwa na ręce, przewinąć czy przebrać w szpitalu choć nie mam kompletnie żadnego doświadczenia i nigdy tych rzeczy nie robiłam?
Stary 2011-09-19, 10:57   #850
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie jak to jest z seksem w ciąży.Można czy lepiej nie?ciąze mam nie zagrożoną, jestem w 26 tygodniu jak dotąd kochamy się codziennie, do tego bez gumki. Od kiedy zachowywać jakąś wstrzemięźliwość?nie chce żeby maleństwu coś mogło zaszkodzić,ani żeby przyszło na świat wcześniej
lekarzem nie jestem,ale powiem ci,że jeśli masz ciąże nie zagrożoną to możesz i codziennie.bo to musi być baaardzo duża ilośc nasienia,zeby mogła jakos zadziałać
Najlepiej to zapytaj o to swpjego gina.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:57   #851
amarantas
Raczkowanie

Moja mama odkryła, że ciasto drożdżowe - taka rolada z cynamonem i otrębami bez cukru nie podnosi zbytnio cukru i dlatego teraz za każdym razem jak sie szykuje jakaś impreza, tp specjalnie dla mnie piecze takie coś. Spokojnie za jednym razem mogę zjeść 2 kawałki i popić kawą
Dzisiaj mam wizytę prywatnie u diabetologa i zobaczymy co mi powie w związku z tą dietą.
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:01   #852
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
ciekawe czy tż czuje różnicę te chłopy to jednak fajnie mają
no ja własnie ze względu na to pieczenie i jak się naczytałam o tych prostaglandynacj- to się wkręciłam że to może przez nie taki dyskomfort i dlatego o tych gumkach pisałam no ale jak w życiu, raz z nimi raz(albo i wiecej razy) bez

amen przyda się w sumie jak tżta z łóżka wykurzę- hmmm chyba zacznę robiĆ obiad to po zapachu do kuchni trafi

no coś o tej Malcie słyszałam, ze też ma słodki posmak dlatego niemowlęta chętniej po brodawke sięgają, ale czy ja wiem moze nie uczyĆ dziecięcia słodkiego smaku??

coś o tych maściach czytałam, że po każdym karmieniu osuszyĆ brodawkę i posmarowaĆ maścią+krążek laktacyjny+biustonosz a przed samym podaniem piersi zwilżonym ręczniczkiem potraktowaĆ brodawkę i dopiero przystawiaĆ do piersi
a tak w ogóle to czytałam, ze wyciśnięcie odrobiny mleka(siary) na brodawkę i jej wietrzenie przyspiesza gojenie
ale co jest najkorzystniejsze to nie wiem
wiem natomiast, ze wszystkie ale to wszystkie młode mamy narzekają na bolesnośĆ brodawek i przez to niechęĆ nawet do karmienia, dlatego o tej maści Lansinoh pisałam, ze moze i faktycznie taka dobra- bo ta dziewczyna z którą rozmawiałam i która ją stosowała była mega zadowolona- no ale wiadomo nie każdemu to samo pasuje
Hej dziewczynki
Nie jestem w stanie Was nadrobić piszecie jak oszalałe, ale doczytałam trochę od soboty i mniej więcej się orientuję.

Co do brodawek to u mnie było tak, że najbardziej pomagało właśnie posmarowanie kropelka własnego mleka po karmieniu zaraz i pozostawienie do wyschniecia. Najlepiej by było, żeby cały czas z gołymi piersiami chodzić to wtedy te ranki szybciutko sie goją nno ale wiadomo w praktyce to inaczej wygląda. Polecam tą maść Lansinoh jest super i nie trzeba jej zmywać a brodawek do następnego karmienia

Ja dzisiaj w nocy wstalam do toalety to normalnie myslałam że zamarzne, tak mi było zimno, szybko sie wysiusialam i wskoczyłam pod kołderkę, przytuliłam się do TZ i jeszcze z 2 minuty ząb na ząb nie chciał mi trafić, miałam tak kilka razy w pierwszym trymestrze i nie mam pojęcia czym to spowodowane jest, może któraś z Was też doznała takiego uczucia
Stary 2011-09-19, 11:01   #853
kami5
Raczkowanie

Nikaa bepanthenu i lansiloh nie trzeba zmywać. A tłusty jest ten pierwszy. Kiedyś posmarowałam Zuzie i wzięłam ją na ręce bez pieluchy; bluzkę wsoją musiałam prać ze 4 razy żeby ta tłusta plama zeszła.

Strasznie źle śpię w nocy; gdy leżę za długo na lewym boku to mnie noga boli. Przekręcam się już tylko jak się budzę w nocy. Ogólnie mam jakąś chandrę.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:03   #854
OlusiaS
Wtajemniczenie

Bienioka nie znalam tej firmy,ale faktycznie ladne rzeczy maja.Ja mam koldre z Paradis,a poszewke Alvi.W zasadzie duzo na zmiane nie potrzeba,moim zdaniem 3 komplety maxymalnie,a taka wielkosc tez na dlugo Ci starczy.Ewentualnie zawsze mozesz zmniejszyc u krawcowej,jakbys gdzies ta standartowa wielkosc kupila
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:08   #855
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

Bienioka-tak jak ty tyjesz to chyba każda by z nas chciała,bardzo maluteńko Ci przybyło...od razu jeść mi się odechciało jak napisałś ile ważysz...

zgadzam się ja z taką wagą startowałam (dokłądnie 58), wiec... :P

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Ja twierdzę że ma mamusię głęboko w d... już by mogła dawno wyjść a jej się poprostu nie chce no nic tylko czekać. Ale najważniejsze że w sobotę przylatuje mama może na nią czeka niunia. Boi się że mama krzywdę jej zrobi

ale głupoty gadasz! pewnie mała na babcie czeka a jak z fazami księżyca? kiedy pełnia przypada??? moze czeka na pełnie ?

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:09   #856
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ok,ptaki na chwile przestaly sie drzec,wiec zachowaja piora,pompka w akwarium akurat sie wylaczyla,wiec zrobilo sie troche ciszej.Obzeralm sie slodyczami,pije mleko,myslicie,ze to cos pomoze??Humor sie poprawi??
Stary 2011-09-19, 11:10   #857
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

ale głupoty gadasz! pewnie mała na babcie czeka a jak z fazami księżyca? kiedy pełnia przypada??? moze czeka na pełnie ?
a gdzie to można sprawdzić bo u mnie w kalendarzu nie ma

dobra znalazłam i pupa pełnia była 12 jutro jest ostatnia kwarta. A następna pełnia 12 października

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-19 o 11:12
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:11   #858
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
zgadzam się

Wiecie co,znam taki przypadek!Dziewczynie odeszly wody na widok tesciow ,przyjechali pare dni przez terminem w odwiedziny i dzidzia pieknie ich powitala
Stary 2011-09-19, 11:12   #859
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Moja mama odkryła, że ciasto drożdżowe - taka rolada z cynamonem i otrębami bez cukru nie podnosi zbytnio cukru i dlatego teraz za każdym razem jak sie szykuje jakaś impreza, tp specjalnie dla mnie piecze takie coś. Spokojnie za jednym razem mogę zjeść 2 kawałki i popić kawą
Dzisiaj mam wizytę prywatnie u diabetologa i zobaczymy co mi powie w związku z tą dietą.
dlatego, że cynamon obniża poziom cukru we krwi, ale w ciąży trzeba uważać by nie spożywać w nadmiarze, bo ma działanie podobne do herbaty z liści malin podobno

Cytat:

ja startowałam podobnie, bo z 57kg, teraz u schyłku 32tc u mnie na wadze jest 62-63kg (u gina pewnie więcej ), ale wiadomo to zależy też od wzrostu - inaczej jak z tej wagi startuje osoba wysoka a inaczej przy wzroście 150cm.
Stary 2011-09-19, 11:12   #860
OlusiaS
Wtajemniczenie

Pelnia jest 27
Stary 2011-09-19, 11:16   #861
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Jak mozesz wklej zdjecie. Wiem, ze poduszki na razie nie potrzebuje, ale tak i tak musze komplet poscieli kupic, wiec i od razu poduszke kupie.
Kojazysz firme wysylkowa "Vertbaudet"???? Maja super rzeczy dla dzieciakow - polecam. Maja tez super posciel, tylko ze w wymiarach 80x120. Wydaje mi sie, ze lepiej bedzie pasowala niz ta wieksza koldra. Problem w tym, ze wtedy bede musiala tylko i wylacznie u nich kupowac posciel. Tam kupuje sie poszewke na koldre i poszewke na poduszke osobno, mozna kombinowac. Super wzornictwo. Zadnych tam misiow i pieskow.

http://www.vertbaudet.de/Views/Produ...&N=1321&No=160
Cudne maja wzornictwo i jakość też dobra polecam ja miałam dla Julki poduszkę i kołderkę cudo teraz też się chyba pokuszę

Cytat:

p.s. goldika byłaś szybsza o sekundę :P
Ja mam i to i to ale przy Julce nie uzywałam spiworka to nie wiem jak to w praktyce. A co do kołderki to taki maluszek nie odkopuje sie więc kołderka się na pewno sprawdza a poduszke to ja uczyła używac Julię po drugim roku życia, bo za nic nie chciała spac na niej

Cytat:
Kończymy 32tc i kurcze, zaczynam łapać stresa
Czy to jest tak, że od razu włącza się instynkt? Nie będę bała się wziąć takiego maleństwa na ręce, przewinąć czy przebrać w szpitalu choć nie mam kompletnie żadnego doświadczenia i nigdy tych rzeczy nie robiłam?
No nie wiem czy u wszystkich mam ale u mnie po prostu się włączył i już, nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z niemowlakiem. Nie bój się, to samo przychodzi po prostu wiesz instynktownie co robić i jak, chyba nie da się tego inaczej wytłumaczyć
Stary 2011-09-19, 11:16   #862
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny, wiem że wśród Was są też studentki i zwracam się do Was o radę, chciałam zaczać od października studia II stopnia w trybie zaocznym - myślicie, że jest sens? i da się to pogodzić z porodem i połogiem???
Będę wdzięczna za odpowiedzi
no a teraz lecę na kawę!

hmmm.... powiem szczerze, ze decyzja ciężka... bo ja np. tez studiuje zaocznie, ale to juz ostatni rok wiec znam wykładowców i myśle ze jak w pazdzierniku z brzuchem się pokaze to bede miec ciut więcej fory

a to kontynuacja na tej samej uczelni czy wszystko nowka sztuka? moze dopytaj w dziekanacie jak to wygląda, żeby np. sie nie okazało (w przypadku płatnych studiow) ze zaplacisz za miesiac, w pazdzierniku pochodzisz, a potem każa placic np za caly sem gdybys zrezygnowała...

no i jeszcze zamierzasz pracowac czy nie? i z kim dzidzie zostawic na weekend ? nooo... ja takie rzeczy rozważam

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-19, 11:16   #863
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam poweekendowo

Aniu u mamusi musi jej być wyjątkowo dobrze, skoro nie chce się jeszcze ruszać ale czekam na naszą pierwszą wątkową dzidzię, więc jak coś się będzie działo to daj nam znać

Nie mogłam sobie w nocy pozycji znaleźć, jak mój małż szedł spać ok 1,30 i mnie obudził tak do 5 nie mogłam usnąć co jakiś czas zdarzyła mi się krótka drzemka, ale przyśniło mi się że mam krew na wkładce to sie obudziłam i po spaniu było potem się nie mogłam wstać i się grzebałam strasznie.
Na szczęście szef przyszedł jeszcze później niż ja więc mi się upiekło
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:19   #864
nie _wiem
Raczkowanie

A wy znów z tą wagą Bienioka ja również startowałam z waga 51 kg a teraz ważę 71 więc weźcie sie dziewczyny w garść, ciąża wiąże się z tyciem to chyba było wiadome od poczatku Przy prawidłowym bmi średni przyrost wagi to ok 15 kg więc spodziewajcie sie że tyle wiecej będziecie miały ja sie pocieszam tym że miałam ciut za niskie bmi więc teoreetycznie mogę przytyć więcej, no i rzuciłam palenie jak się dowiedziałam o ciąży a po porodzie chciałam bym ważyć te 5 kg więcej niz przed ciążą
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:21   #865
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok,ptaki na chwile przestaly sie drzec,wiec zachowaja piora,pompka w akwarium akurat sie wylaczyla,wiec zrobilo sie troche ciszej.Obzeralm sie slodyczami,pije mleko,myslicie,ze to cos pomoze??Humor sie poprawi??

bankowo! inaczej byc nie moze!

dobra laseczki... ja sie zbieram na USG podejrzec moja królewnę.... stęskniłam się za nią ze ho ho

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
dlatego, że cynamon obniża poziom cukru we krwi, ale w ciąży trzeba uważać by nie spożywać w nadmiarze, bo ma działanie podobne do herbaty z liści malin podobno

ja startowałam podobnie, bo z 57kg, teraz u schyłku 32tc u mnie na wadze jest 62-63kg (u gina pewnie więcej ), ale wiadomo to zależy też od wzrostu - inaczej jak z tej wagi startuje osoba wysoka a inaczej przy wzroście 150cm.

mysle ze inaczej się ta waga rozkłada... :p bo rzeczywiscie, ja mam 169 cm, ale mam wrazenie ze teraz sie skurczylam i wyglądam jak taka kulka

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-19, 11:22   #866
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Pelnia jest 27
Olusia napewno

Ja znalazłam na tej stronie że była 12
http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html
Stary 2011-09-19, 11:24   #867
basiula19
Zadomowienie

dzień dobry

co do wanienki ja też kupiłam taką najzwyklejszą.......jade chyba zaraz na zakupy m.in. po te kapcie z biedronki na zdjęciu wyglądają super i tak jakoś nabrałam strasznie ochoty na jakąś zmiene i chyba czmychne do fryzjera ciekawe co mężus powie jak sie obudzi i mnie zobaczy bo śpi po nocy......to lece buziaczki kochane

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:27   #868
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Wczoraj przez nasz domek przewinelo sie mnostwo ludzi, a to dlatego, ze wczoraj mielismy z tzem nasza 1 rocznice slubu , a dzisiaj z samego rana na dzien dobry klotnia, jak on mnie czasami denerwuje, on i jego madrosci przez chwile mialam dola, ale juz mi przeszlo.
Gratki! Zobaczysz jak wam zleci i bedziecie obchodzic 10-ta rocznice (... u nas juz za pare tygodni)
Cytat:
Oj chyba hormony faktycznie daja popalic,bo wlasnie stwierdzilam,ze papugi tez mnie wqr****
Nie wiem czy to hormony, al emnie dzis tez wszystko wqr***...doslownie! Mam wrazenie, ze caly swiat sie dzis zmowil, aby mnie denerwowac.
Poszlam pod chlodny prysznic , aby ostudzic swe nerwy,ale na dlugo nie pomoglo...grrrr
Cytat:
Ja dostalam ze trzy te spiworki i Filipek w nich nie spal- spal w rozku w nocy, a pozniej sie wkurzal i tak mu zostalo do dzis, ze musi spac odkryty.
Cytat:
Wiecie co,znam taki przypadek!Dziewczynie odeszly wody na widok tesciow ,przyjechali pare dni przez terminem w odwiedziny i dzidzia pieknie ich powitala
Mi to chyba tez wody odejda na widok rodzinki- 1-ego listopada tesciowa ma urodziny i zawsze zjezdza sie cala rodzina

A wogole to dopisuje sie do listy co do beznadziejnej nocy! Co godzine siku, Jakis zablakany komar przy uchu mi latal, o 7-mej Filip przyszedl zasikany ....

Mam pytanie- czy wy tez macie takie dziwne uczucie spuchniecia tam na dole? Tak jakby mnie kto skopal miedzy nogami.... dzis ide do ginki to sie jej spytam czy to normalne

no nieeeee...Boze daj mi dzis cierpliwosci!!!! Filip wlasnie sam je sniadanie i caly serek homo ma na ubraniach.... nie wyrobie ze sprzataniem!
Stary 2011-09-19, 11:32   #869
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Nie wiem czy to hormony, al emnie dzis tez wszystko wqr***...doslownie! Mam wrazenie, ze caly swiat sie dzis zmowil, aby mnie denerwowac.
Poszlam pod chlodny prysznic , aby ostudzic swe nerwy,ale na dlugo nie pomoglo...grrrr

Mam pytanie- czy wy tez macie takie dziwne uczucie spuchniecia tam na dole? Tak jakby mnie kto skopal miedzy nogami.... dzis ide do ginki to sie jej spytam czy to normalne
!
To widocznie cos w powietrzu dzisiaj wisi .
Co do spuchniecia-tez mam juz od kilku tygodni.Ale ponoc to normalne

Cytat:
Olusia napewno

Ja znalazłam na tej stronie że była 12
http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html
Tak,byla 12,bedzie nastepna 27.Ja mam na kalendarzu w kuchni
Stary 2011-09-19, 11:34   #870
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
tak, właśnie nieraz mam wrażenie, jakby mi tam wręcz zdrętwiało, i z pewnością jest spuchnięte, widziałam w lusterku ja jutro mam wizytę, też się spytam czy to normalne...
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości