|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Kojazysz firme wysylkowa "Vertbaudet"???? Maja super rzeczy dla dzieciakow - polecam. Maja tez super posciel, tylko ze w wymiarach 80x120. Wydaje mi sie, ze lepiej bedzie pasowala niz ta wieksza koldra. Problem w tym, ze wtedy bede musiala tylko i wylacznie u nich kupowac posciel. Tam kupuje sie poszewke na koldre i poszewke na poduszke osobno, mozna kombinowac. Super wzornictwo. Zadnych tam misiow i pieskow. http://www.vertbaudet.de/Views/Produ...&N=1321&No=160 |
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
no chyba raczej bo tantum rosa nie na ten otwór podziwiam cukrowe mamusie- ja o ile mogłabym zrezygnować (choć z ciężkim sercem) ze słodyczy i owoców to byłby problem z pieczywem białym czy np. żółtym serem, zapiekankami makaronowymi... szacun dziewczyny |
|
|
|
#843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaaaa dygotka mówi się trudno, zrzucimy zobaczysz moze szybciej niż te które mniej przytyły ![]() ![]() Cytat:
przestało padaĆ to idę na tram |
|||
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu a ja jescze pamietam jak niedawno balas sie, ze mala przyjdzie na swiat za wczesnie
Ale ja tez czekam na nia z niecierpliwoscia! Nasza pierworodna na watku bedzie
|
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
no to ja już nie wiem... kołderkę stosujecie odrazu dla maluszka? bo ja wczoraj postanowiłam, ze kupię półrocznemu szkrabowi a teraz śpiworek taki 0-6m-cy taki na szeleczki chyba... to ja już sama nie wiem, teraz mnie zbiłyście z tropu
co lepszep.s. goldika byłaś szybsza o sekundę :P
|
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przez rezygnację z pyszności też chodzę wk..... Słodyczy nie jem, owoce raz dziennie, pieczywo piekę sobie razowe, ale akurat lubię. Żółty ser kupiłam sobie w wersji light, ale jest tak paskudny, że odpuszczam. Gorzej z zapiekankami, lodami, ciastami, pierogami...staram się o nich nie myśleć. Niestety u mnie zapowiada się dłuższa dieta, bo obaj chłopcy byli alergikami (mleko, jajka, czekolada, niektóre owoce i warzywa), więc jest b.duże prawdopodobieństwo że mała też tak będzie miała. A ja razem z nią |
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam i spiworek (z odpinanymi rekawkami) i rozek, ale kolderke tez chce miec. Tak i tak musze ja kupic. Synek znajomej nie chcial w ogole spac w spiworku - darl sie i darl. Dopiero jak przykryla go kolderka zaczal spac - nawet cala noc. Nigdy nie wiadomo, jakie beda upodobania naszych dzieci. Wiem, ze niektore mamy przykrywaja dziecko tylko kocykiem. Ja uwazam, ze szczegolnie na zime powinnymsm miec w zapasie cos cieplejszego.
|
|
|
|
#848 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej po weekendowo!
wczoraj Was nadrabiałam i dzisiaj dobiłam ![]() Cytat:
Cytat:
Nie ustannie Cię podziwiam truscafko pracujesz, dom stawiasz i dobry nastrój Cię nie opuszcza ![]() Cytat:
Dobra dziewczyny, wiem że wśród Was są też studentki i zwracam się do Was o radę, chciałam zaczać od października studia II stopnia w trybie zaocznym - myślicie, że jest sens? i da się to pogodzić z porodem i połogiem??? Będę wdzięczna za odpowiedzi no a teraz lecę na kawę! |
|||
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Ja niby kupiłam pościel, ale to na później- na razie zamierzamy stosować śpiworek
![]() Kończymy 32tc i kurcze, zaczynam łapać stresa ![]() Czy to jest tak, że od razu włącza się instynkt? Nie będę bała się wziąć takiego maleństwa na ręce, przewinąć czy przebrać w szpitalu choć nie mam kompletnie żadnego doświadczenia i nigdy tych rzeczy nie robiłam?
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej to zapytaj o to swpjego gina.
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama odkryła, że ciasto drożdżowe - taka rolada z cynamonem i otrębami bez cukru nie podnosi zbytnio cukru i dlatego teraz za każdym razem jak sie szykuje jakaś impreza, tp specjalnie dla mnie piecze takie coś. Spokojnie za jednym razem mogę zjeść 2 kawałki i popić kawą
Dzisiaj mam wizytę prywatnie u diabetologa i zobaczymy co mi powie w związku z tą dietą. |
|
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem w stanie Was nadrobić piszecie jak oszalałe, ale doczytałam trochę od soboty i mniej więcej się orientuję.Co do brodawek to u mnie było tak, że najbardziej pomagało właśnie posmarowanie kropelka własnego mleka po karmieniu zaraz i pozostawienie do wyschniecia. Najlepiej by było, żeby cały czas z gołymi piersiami chodzić to wtedy te ranki szybciutko sie goją nno ale wiadomo w praktyce to inaczej wygląda. Polecam tą maść Lansinoh jest super i nie trzeba jej zmywać a brodawek do następnego karmienia ![]() Ja dzisiaj w nocy wstalam do toalety to normalnie myslałam że zamarzne, tak mi było zimno, szybko sie wysiusialam i wskoczyłam pod kołderkę, przytuliłam się do TZ i jeszcze z 2 minuty ząb na ząb nie chciał mi trafić, miałam tak kilka razy w pierwszym trymestrze i nie mam pojęcia czym to spowodowane jest, może któraś z Was też doznała takiego uczucia
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Nikaa bepanthenu i lansiloh nie trzeba zmywać. A tłusty jest ten pierwszy. Kiedyś posmarowałam Zuzie i wzięłam ją na ręce bez pieluchy; bluzkę wsoją musiałam prać ze 4 razy żeby ta tłusta plama zeszła.
Strasznie źle śpię w nocy; gdy leżę za długo na lewym boku to mnie noga boli. Przekręcam się już tylko jak się budzę w nocy. Ogólnie mam jakąś chandrę. |
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
Bienioka nie znalam tej firmy,ale faktycznie ladne rzeczy maja.Ja mam koldre z Paradis,a poszewke Alvi.W zasadzie duzo na zmiane nie potrzeba,moim zdaniem 3 komplety maxymalnie,a taka wielkosc tez na dlugo Ci starczy.Ewentualnie zawsze mozesz zmniejszyc u krawcowej,jakbys gdzies ta standartowa wielkosc kupila
|
|
|
|
#855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się ja z taką wagą startowałam (dokłądnie 58), wiec... :P---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
ale głupoty gadasz! pewnie mała na babcie czeka a jak z fazami księżyca? kiedy pełnia przypada??? moze czeka na pełnie ? |
||
|
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok,ptaki na chwile przestaly sie drzec,wiec zachowaja piora,pompka w akwarium akurat sie wylaczyla,wiec zrobilo sie troche ciszej.Obzeralm sie slodyczami,pije mleko,myslicie,ze to cos pomoze??Humor sie poprawi??
|
|
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra znalazłam i pupa pełnia była 12 jutro jest ostatnia kwarta. A następna pełnia 12 października
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-19 o 11:12 |
|
|
|
|
#858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,przyjechali pare dni przez terminem w odwiedziny i dzidzia pieknie ich powitala
|
|
|
|
|
#859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno ![]() Cytat:
), ale wiadomo to zależy też od wzrostu - inaczej jak z tej wagi startuje osoba wysoka a inaczej przy wzroście 150cm.
|
||
|
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
Pelnia jest 27
|
|
|
|
#861 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm.... powiem szczerze, ze decyzja ciężka... bo ja np. tez studiuje zaocznie, ale to juz ostatni rok wiec znam wykładowców i myśle ze jak w pazdzierniku z brzuchem się pokaze to bede miec ciut więcej fory a to kontynuacja na tej samej uczelni czy wszystko nowka sztuka? moze dopytaj w dziekanacie jak to wygląda, żeby np. sie nie okazało (w przypadku płatnych studiow) ze zaplacisz za miesiac, w pazdzierniku pochodzisz, a potem każa placic np za caly sem gdybys zrezygnowała... no i jeszcze zamierzasz pracowac czy nie? i z kim dzidzie zostawic na weekend ? nooo... ja takie rzeczy rozważam
|
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
Witam poweekendowo
Aniu u mamusi musi jej być wyjątkowo dobrze, skoro nie chce się jeszcze ruszać ale czekam na naszą pierwszą wątkową dzidzię, więc jak coś się będzie działo to daj nam znać ![]() Nie mogłam sobie w nocy pozycji znaleźć, jak mój małż szedł spać ok 1,30 i mnie obudził tak do 5 nie mogłam usnąć Na szczęście szef przyszedł jeszcze później niż ja więc mi się upiekło
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
A wy znów z tą wagą
Bienioka ja również startowałam z waga 51 kg a teraz ważę 71 więc weźcie sie dziewczyny w garść, ciąża wiąże się z tyciem to chyba było wiadome od poczatku Przy prawidłowym bmi średni przyrost wagi to ok 15 kg więc spodziewajcie sie że tyle wiecej będziecie miały
|
|
|
|
#865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bankowo! inaczej byc nie moze! dobra laseczki... ja sie zbieram na USG podejrzec moja królewnę.... stęskniłam się za nią ze ho ho ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
mysle ze inaczej się ta waga rozkłada... :p bo rzeczywiscie, ja mam 169 cm, ale mam wrazenie ze teraz sie skurczylam i wyglądam jak taka kulka |
||
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Olusia napewno
![]() Ja znalazłam na tej stronie że była 12 http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html |
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() co do wanienki ja też kupiłam taką najzwyklejszą.......jade chyba zaraz na zakupy m.in. po te kapcie z biedronki na zdjęciu wyglądają super i tak jakoś nabrałam strasznie ochoty na jakąś zmiene i chyba czmychne do fryzjera ciekawe co mężus powie jak sie obudzi i mnie zobaczy bo śpi po nocy......to lece buziaczki kochane
|
#868 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(... u nas juz za pare tygodni)Cytat:
Poszlam pod chlodny prysznic , aby ostudzic swe nerwy,ale na dlugo nie pomoglo...grrrr Cytat:
Cytat:
![]() A wogole to dopisuje sie do listy co do beznadziejnej nocy! Co godzine siku, Jakis zablakany komar przy uchu mi latal, o 7-mej Filip przyszedl zasikany .... Mam pytanie- czy wy tez macie takie dziwne uczucie spuchniecia tam na dole? Tak jakby mnie kto skopal miedzy nogami.... dzis ide do ginki to sie jej spytam czy to normalne no nieeeee...Boze daj mi dzis cierpliwosci!!!! Filip wlasnie sam je sniadanie i caly serek homo ma na ubraniach.... nie wyrobie ze sprzataniem!
|
|
#869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Co do spuchniecia-tez mam juz od kilku tygodni.Ale ponoc to normalne Cytat:
|
||
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jutro mam wizytę, też się spytam czy to normalne...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

no nic tylko czekać. Ale najważniejsze że w sobotę przylatuje mama

.