|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Matal a jak tam się głosuje??? bo nie umiem znależc
Mamaopty to mam nadzieję że dzisiaj już będzie lepiej Ddaaiissyy Wszystkiego najlepszego z okazji drugiej rocznicy Ewesko dużo zdrówka dla was Moria MoniaK ma Tymka ![]() U nas nocka ok, pobudka o 3.30 ( do tej godziny spał w łóżeczku ) i następna o 6.30 trwająca do teraz a ja czuję się super wypoczęta , ogromną różnice odczuwam jak mały nie śpi z nami , tyle że do 24 nie mogę usnąć, bo brakuje mi przy boku tego małego ciałka
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal, no właśnie gdzie się tam głosuje?
Moria, Tymuś też tak ma, że nie poleży spokojnie na plecach i ciągle robi hop na brzuch ![]() Andziot, Tymek odkrył kciuka do tej pory były paluszki a od wczoraj często też kciuk
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
Paulizia- Musze upominac jeszcze czasem ale nie ma palenia w domu !!! Nareszcieantropia- dużo zdrówka daisy- Współczuje takiego koszmaru Grazin- Brawa dla Sebusia A odnośnie chrzcin to my mamy jeszcze troszke gorzej też nie mamy ślubu a dodatkowo mój Tż jeszcze się nie rozwiod do koscioła nie chodzimy mimo ze też kiedyś chodziłam bardzo intensywnie więc nie wiem co będzie a też chce ochrzcic IgorkaWeredka- Żeby sie dało fotki odzyskać ![]() Mamaoptymistka,MoniaK- ![]() Eweska-Zdrówka dla was Daisy- Wszyskiego naj naj najlepszego z okazji rocznicy matall-współczuje nocki ![]() agnieszka_pe25-zmotywowałas mnie żebym w końcu się ruszyła i też coś zrobiła ![]() Ok nadrobiłam Igorek ładnie przespał kolejną nocke Wczoraj mojego maluszka męczył troszke brzuszek od razu wiedziałam że coś się dzieje bo Igorek jest zawsze spokojny, dopiero jak zrobił kupke pojawił się uśmiech na buzi obiadek u rodziców wczoraj udany ![]() A teraz Igorek drzemie a ja mam wreszcie czas na wizaz ciekawe kto posprząta w domu
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Koło zdjęcia, na górze, jest: oceń zdjęcie i jak się tam naciśnie, to pokazują się gwiazdki do zaznaczania
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomnialAm wam napisac.
wcz norbi zostal pierwszy raz z niania ![]() przez 8h wyobrazalam sobie jak ryczy ale jak weszlam do domu to widzialam ze pelen relaks i byl zadowolony
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuję dopełznąć do apteki po No-spa i więcej przeciwbólowych, bo wzięłam ostatni.
Shit, czemu to tak boli?! I to nie tylko tam, gdzie na @ powinno, ale też jelita, żołądek, no CAŁY brzuch
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę Tymuś, piszę Szymuś (Trzeba mi synka chyba )I co dziewczynki, macie jakiś na to patent? Może dupkę superglutem do łóżeczka przykleić Wszystko byłoby ok, gdyby szanowna Igulinda lubiła na tym brzuszku poleżeć ale gdzie tam 2-3 minuty i już stęka bo się nie podoba więc tylko latam między kuchnią a matą (acha, mam na podłodze, koło legowiska psa ). I na brzuszku to ten mój szałaput też nie potrafi spać bo głowa od razu do góry wędruje więc wczoraj ją trzymałam za rączydła aby jak Jezus Świebodziński leżała ![]() Jutro przychodzi do nas pani "doktór" to wypytam ją o milion spraw związanych z Igosławą. Dziad mi okrutnie ulewa ostatnio, myślałam, że z wiekiem będzie lepiej a nie gorzej. Może to przez słoiczki ![]() Achaaa i ciągle zapominam, chciałam obwieścić, że kocham Grażynę za pewien miły epitet skierowany w moją stronę. Muuuuaa Grazinku Idę teraz nażłopać się kawy
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w ten pochmurny poranek.
Przyznaję się bez bicia że staram się być na bieżąco ale nie daję rady. Zeszły tydzień wyglądał u nas tak że najpierw Kasia na antybiotyku, a w sobotę ja leciałam o 7 rano na pogotowie z bolącym gardłem (bolało od wtorku, psikałam ssałam płukałam - ogólnie trochę pomagało, ale w piątek wieczorem zauważyłam ropę na migdałach i już nic nie pomagało). Trafiłam na panią dr pediatrę, zapisała antybiotyk (na szczęście bezpieczny dla Wojtka). Ale mnie zdrzaźniła ogromnie bo wypisała receptę 100 % płatną bo nie mogłam okazać że jestem ubezpieczona!!! Bo książeczkę miałam podbitą w czerwcu a aktualnego RMUA nie mam bo nie ma w pracy to skąd mam wziąć!!! Dziś już o niebo lepiej. Pozostałym chorym mamusiom i dzieciaczkom duuuużo zdrówka! A wszystkim miłego dnia!
|
#2141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jakieś "narzędzie graficzne" koło zdjecia !!!!!! Cytat:
wróciłaś do pracy ? długo niani szukałaś ??? Cytat:
a po jedzeniu zjada tyle samo mleka co normalnie, czy mniej ? słoiczki dłużej w brzuszku siedzą, poza tym jak sama piszesz Iga częściej na brzuszku to też sprzyja wydalaniu górnym otworem Gabi lubi na brzuszku więc latam odwracać trochę rzadziej niż Ty
|
|||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w koncu mi sie udalo zakonczyc rejestracje Sama nie wiem jak ale najpierw zablokowali mi konto bo 3 razy byl blad podczas logowania. Matall Wcisnelam 5 gwiazdek ![]() A gdzie widac ile glosow, gwiazdek Edzik nazbieral? |
|
|
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cale wakacje szukalam. wkoncu znalazlam, spelnia wszystkie oczekiwania moje. no moglaby byc jeszcze bardzej flexi czasowo, np w tygodniu zebym mogla tylko domi poswiecic czas ... no ale trudno
|
|
|
#2144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bynajmniej ja ![]() szalona jestes moze z rozpedu wpadniesz do mnie ![]() Cytat:
mimo ze sie zarejestrowałam nie moge ocenic Cytat:
![]() ja Cie tez kocham ale powiedz co takiego miłego powiedziałam![]() seba tez ulewa okropnie ostatnimi dniami mniej ale jednak ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- dobra agłosowałam na edzika ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- matal jak czesto mozna głosowac??
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na spacery chodzimy na raczkach.... w gondoli ryk, w chuscie ryk....ona musi wszystko widziec i wtedy na dworze mozemy byc pol dnia a i pochwale sie, ze wyleczylam sama ropiejace oczko Dusi zuzylysmy 2 buteleczki kropli i nic, wiec zaczelam sama masowac oczko i naciskac no i jest git - zadnej ropy
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-09-19 o 10:41 |
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam się w ten pochmurny dzień. Poodpisuję jak doczytam U nas wszystko ok, tylko martwi mnie że Hania często tak nosem charczy jakby miała katar,ale go nie ma ( Co to może być? Wyciągam gruszką,ale nadal charczyjak głębiej oddycha, jak zacznie spokojniej,to nie charczy...To coś nie teges? Myślałam,że tak jak mówiła na początku położna, że to wody płodowe,ale tak długo?? Andziotek,pomożesz coś w tym temacie?Dzisiaj będę z Hanką ćwiczyć leżenie na brzuchu,bo nie lubi;> Wczoraj się przewróciła z plecków na brzuszek i odwrotnie. Ja od 1 września schudłam 4 kg, a w talii mam 7 cm mniej ![]() Buziaki |
|
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot dzieki wielkie
wiesz za co... grazyna no chcialabym byc aktywnie z wami ale musialabym wogole nie spac, albo oddac dzieci na wychowanie psu ![]() a tego bym sie bala.... tzn o psa bym sie bala ![]() bo dzieci mam zaradne bardzo, przynajmniej to starsze ![]() to na tyle dzisiaj chyba. papa
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, ja też latam ciągle pomiędzy matą a kompem/kuchnią
ja się cieszę że dziecko robi obroty i ćwiczy, może polubi w końcu leżenie na brzuchu ![]() Januszagnieszka, od 23 do 3? ![]() Spice, Tymek też tak ma identyko! nie wiem czy się martwić
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-19 o 10:45 |
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
jak ty to zrobiłaś??
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety....i ona autentycznie jadla....ulewala i jadla dalej...
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i cm ![]() szok i gratuluje!!! januszagnieszka a ile Darunia waży ? nie bolą Cię rece od noszenia jej? ja bym nie wytrzymała z moim klocuszkiem. tez nenawidził gondoli ale w spacerówce jest duzo lepiej nawet jak płasko lezy
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że pięknie odbija, raz, drugi raz i często przy tym drugim razie się zalewa, później jeszcze raz trochę uleje, czasem po raz trzeci. Wczoraj to to trzecie ulanie było prawie 1,5h po posiłku. Zasnęła w aucie więc przeniosłam ją do łóżeczka gdzie pospała 3 minuty no to ją podniosłam i po minucie poszły dwa chlusty. Prawie wszystko na podłogę więc obok rozlałam podobną plamę wodą aby obliczyć ile to łyżeczek i jaka objętość, wyszło mi, że coś między 11 a 15ml + troszkę na mojej ręce i bluzce Iguśki. Najbardziej ulewa od rana ale reguły nie ma bo czasem i wieczorem potrafi zaszaleć. Próbuję zagęszczać mleko kleikiem ale jeszcze nie znalazłam idealnych proporcji i idealnego smoczka, wczoraj w czasie jednego jedzenia testowałyśmy aż trzy ![]() ![]() ![]() ![]() Grazinku no w klubie mi coś tam ładnie napisałaś i cały czas o tym myślałam aby Ci podziękować ale mi umykało ![]() Pytanie o zimowe ubranie: Dziewczynki, plisss powiedzcie mi czy kupujecie dzieciom kombinezony? Jeśli tak to jakie? I czy na jesień już czy tylko na zimę a teraz może kurtkę? Szalik, rękawiczki, buciki?? No bo w sklepach są normalnie, kurtałki i inne zimowe akcesoria już na 6-12 miesięcy i nie mam pojęcia co należy kupić. A buty? Chcę kupić EMU ale skoro myślę o kombinezonie to tam się bucików nie wkłada, no nie? Bo chciałabym taki, który ma zabudowane stópki. I czy szalik takim małym dzieciom się wiąże? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki/opinie/uwagi
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie potrzebowała sie poprzytulać
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie tez bola rece ale co zrobic.... tesciowie kupili uzywana spacerowke, kladlam Darie ale na plasko nie bedzie lezec....darla sie ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- moze tak ale wzielam ja do naszego lozka i caly czas UU mimo naszego zapachu, dotyku, oddechu...
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
To jesień zawitała u nas chyba na dobre ![]() U nas nocka (jak dla mnie) do kitu, Aluśka obudziła się już przed 3, potem o 5, potem co chwilę bo jej się nos zatykał - ku....a mam już dosc tego kataru Lecę się rejestrowac i głosowac na Edzika Cytat:
![]() MoniaK współczuje nocki ![]() Gusia Tobie za to gratuluje nocki Nadusia śpi coraz dłużej Aga_pe ty to jesteś normalnie kobieta-orkiestra, podziwiam ![]() Spice i Janusz Agnieszka to charczenie to sapka - przynajmniej mi tak lekarz powiedział, może byc do 6 miesiąca życia Grazin, Moria moja Aluśka też nadal ulewa, było już tak, że praktycznie jej się nie zdarzało, a teraz codziennie - szczególnie po porannym karmieniu
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
i jak z tym walczyc?
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam lekarz kazał psikac wodą morską (lub solą fizjologiczną) i odciągac - ale nic nie idzie, dlatego ja robie taki wałeczki z wacika, nasączam solą fizjologiczną i tak pędzluje nos + dziecko musi chodzic jak najcześciej na spacery, spac w wywietrzonym pokoju, w temp. nie większej niż 18 stop., w przypadku suchego powierza - nawilżac. Aluśka najgorszą sapkę miała w upały, teraz już było lepiej do kataru
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
ksiadz wam wszystko powie przed chrzcinami jak co gdzie i jak
ale szatke kupuje chrzestna a swiece chrzestny i szatke chrzestna naklada w czasie chrztu a pozniej chrzestny odpala swiece ![]() u nas niezbyt pobudki o 1 i o 5 i od 6 rano koniec spania ryczala do 7-8 zwalila rzadka kupe i usmiechnieta ![]() ciekawe czy ze wzgledu na katar jutro nas zaszczepią OLEŃKA KOŃCZY DZISIAJ 5 MIESIĘCY |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

szukam od 10 minut 

) i następna o 6.30 trwająca do teraz a ja czuję się super wypoczęta
, ogromną różnice odczuwam jak mały nie śpi z nami
, tyle że do 24 nie mogę usnąć, bo brakuje mi przy boku tego małego ciałka
też tak ma, że nie poleży spokojnie na plecach i ciągle robi hop na brzuch

Nareszcie
A odnośnie chrzcin to my mamy jeszcze troszke gorzej też nie mamy ślubu a dodatkowo mój Tż jeszcze się nie rozwiod do koscioła nie chodzimy mimo ze też kiedyś chodziłam bardzo intensywnie więc nie wiem co będzie a też chce ochrzcic Igorka

( Co to może być? Wyciągam gruszką,ale nadal charczyjak głębiej oddycha, jak zacznie spokojniej,to nie charczy...To coś nie teges? Myślałam,że tak jak mówiła na początku położna, że to wody płodowe,ale tak długo?? Andziotek,pomożesz coś w tym temacie?
jak ty to zrobiłaś??
Czekamy na Ciebie fasolko