| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-09-15, 14:32 | #2851 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat: 
  Jaka to książka Nigelli? Ja wczoraj odebrałam z merlina książkę o ciastach słodkich i wytrawnych Michela Roux. Jest tak piękna, że w autobusie się zachwycałam całą drogę i potem w domu... Mam ochotę zrobić z niej prawie wszystko na raz  Cytat: 
  Jedyny minus to to, że ma toluen, ale nie trzeba go wąchać przecież   
				__________________ | ||
|     | 
|  2011-09-15, 14:44 | #2852 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Big Roads :D 
				 | 

Cytat: 
 Fakt, u mnie rano było strasznie zimno i mgła. Czułam się jak w listopadzie, brr... Strasznie mi się dzień dziś wlecze, ale zaraz po pracy idę na zakupy do Bonarki. Może jakiegoś ciucha jesiennego wreszcie kupię   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-09-15, 14:52 | #2853 | |
| Przyjaciółka KWC  Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Południe 
				 | 

Cytat: 

__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | |
|     | 
|  2011-09-15, 15:25 | #2854 | |
				 | 

Cytat: 
  Na transdesign chyba był za 4 $, z przesyłką wychodzi mniej niż 7$ - to nawet nie tak drogo, ale racja, jest nie tak łatwo dostępny:/ sabbatha polecała jeszcze wysuszacz Poshe, ale jego jest chyba jeszcze trudniej zdobyć... Ja sobie kupiłam dużą butlę seche - ma ponad 100ml  Przedwczoraj byłam na siłowni... i wszystko mnie boli  Najgorzej jak długo siedzę w pracy i mam gdzieś iść, bo chodzę jak pokraka   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-09-15, 15:44 | #2855 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  A którą torebkę wybrałaś? Mi chodzi po głowie kawowa Margo, ale zdecyduję się na nią jesli będzie mi pasować do jesiennego luku  Cytat: 
  Cytat: 
  na raz studzi mój zapał. Ostatnio powiedziano nam w pracy że będziemy miały służbowe mundurki  mamy pomierzyć się same... gdyby zrobiła to profesjonalnie krawcowa to jakos to by wyglądało, a tak to obawiam się, że tu będzie za krótko, za ciasne, a tam zbyt workowate..   
				__________________ We live and we learn. Then we forget and do it again. | |||||
|     | 
|  2011-09-15, 16:57 | #2856 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  pogooglałam i w sumie ten Eveline sie wydaje jaśniejszy niż mój bellek, muszę poszukac w drogerii. Mnie też męczy brak dobrego wysuszacza, tak to jest jak się ciągle chce czegoś lepszego  Fajne, mi by się przydały typowo na rower  Cytat: 
  Hmm, nie wiem, robiłam fotki u Mag a miała ksiązki 3  Ja się boję Seche- nie toleruję efektu "skracania" spodniej warstwy lakieru a się naczytałam że Seche tak robi. Podobno INM Out The Door jest lepsiejszy i to na niego zapoluję następnym razem. z kolei ten mój revlon jest własnie bez toluenu- coś za coś  Cytat: 
  Cytat: 

__________________ | ||||
|     | 
|  2011-09-15, 18:24 | #2857 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Też chcę kozaki, ale na zimę. Jeszcze póki co się nie rozglądałam za nimi, ale widziałam w RE sporo fajnych oficerek i coś takiego chcę kupić  Zlazłam całego H&M i jestem zła, bo nic tam nie kupiłam poza brzoskwiniowym szaliczkiem  Mierzyłam kilka tuniko-sukienek, bo chciałam kupić jakąś do legginsów i dupa - wszystko jakieś strasznie szerokie (mierzyłam rozmiar S a nawet jedną wzięłam XS, a i tak cały biust mi wyłaził, bo miała taki kopertowy, zakładany dekolt  ). W Stradivariusie też bida z nędzą, widziałam tylko, że ten mój fuksjowy żakiet, który kupiłam w lipcu jest teraz dostępny prawie w każdym kolorze  Ostatecznie w RE kupiłam obcisłą sukienko-tunikę z dodatkowym paskiem. Jest błękitna w takie kwiatowe esy-floresy przypominające jakiś orientalny wzór i ma łódkowy dekolt. Zaletą jest to, że ma podszewkę, więc nie będzie w niej zimno  Tylko cena mniej fajna, 129 zł za taką zwykłą kieckę  
				__________________ | ||
|     | 
|  2011-09-16, 09:31 | #2858 | ||
				 | 

Cytat: 
  Bardzo mi się podoba na żywo, ale póki co jeszcze śmierdzi  Ja mam u siebie w domu dużego królika doświadczalnego  Ale nie mam czasu tego wszystkiego piec. Wczoraj wieczorem chciałam, to zabrakło mąki i już nie starczyło zapału żeby iść do sklepu  ale w weekend coś upiekę na pewno! Cytat: 
 Hm, ja nie zauważyłam skracania lakieru, nie wiem, od czego to zależy... widzę, że nie tylko ja jestem obolała  Ale nic to, jutro idę rano na basen   
				__________________ | ||
|     | 
|  2011-09-16, 14:05 | #2859 | ||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Ja chciałam z palcami i te polecił mi kolega, który dużo jeździ na rowerze i rzeczywiście jak oglądąłam w Decathlonie typowo rowerowe, to te są lepiej wykonane i solidniejsze, a też lekkie i materiałowe. Cytat: 
  byłam tam ostatnio i rzeczywiście kilka rzeczy mi sie podobało, ale jakość materiałów i wykonania pozostaje marna moim zdaniem. 
				__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | ||||
|     | 
|  2011-09-16, 14:37 | #2860 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja poszłam na całość i od wczoraj po przeczytaniu wątku na fryzjerskim zaczęłam pić drożdże (zalewa się je wrzątkiem albo gorącym mlekiem i chlup!). Drożdże są dopiero niedobre, ale i tak myślałam, że będzie to gorszy smak  A na cerę też na pewno pomogą tak jak i pokrzywa, ale najpierw będzie wysyp  
				__________________ | |
|     | 
|  2011-09-16, 14:46 | #2861 | 
				 | 

Uważaj na drożdże jeżeli miewasz tendencje do grzybic, podobno wtedy nie powinno sie spożywac ich w nadmiarze, a juz napewno nie surowych.

__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | 
|     | 
|  2011-09-16, 14:47 | #2862 | 
				 | 

Mi pokrzywa też smakuje  Zdenerwowałam się, nie dostałam takie podwyżki jak chciałam  Niby zarabiam 2 razy więcej niż w zeszłym roku w innej firmie, ale i tak jestem zła   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-09-16, 14:47 | #2863 | 
				 | 

Dla mnie pokrzywa okropna. Kochanie, mozę nastepnym razem się uda?  Ja niedługo kończę praktyki według planu i zaczynam się martwić o swoją przyszłość.   
				__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać Edytowane przez iceflower Czas edycji: 2011-09-16 o 14:48 | 
|     | 
|  2011-09-16, 14:48 | #2864 | |
				 | 

Cytat: 
  Poza tym właśnie zalewanie wrzątkiem ma zabić drożdże a zostawić tylko te składniki, które organizm sobie pobierze. 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-09-16, 14:49 | #2865 | 
				 | 

No teoretycznie giną w 60 stopniach.

__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-09-16, 15:05 | #2866 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  pamiętam jak chwaliłyście z Karoliną Seche, więc jestem go bardzo ciekawa  Cytat: 
  nigdy? niewiarygodne  Cytat: 
  ja kiedyś miałam drożdże w tabletkach z jakimiś witaminami (Dromin?), taka forma jest gorsza niż te zalewane? pytam z ciekawości, bo raczej nie skusiłabym się ponownie Cytat: 
 mam nadzieję, że wkrótce dostaniesz tyle, ile chciałaś   
				__________________ What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake | ||||
|     | 
|  2011-09-16, 16:13 | #2867 | |
				 | 

Cytat: 
  Przyszedł mój olej kokosowy z Ecospa. Z Helfów jeszcze nie wysłali, pewnie wyślą w poniedziałek. kochanie a to niedobre szefostwo  Pogadaj z nimi czemu dali Ci mniej niż się umawialiście. 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-09-16, 20:47 | #2868 | ||||
				 | 

Cytat: 
  No nie wiem, Sally Hansen też mi tak robiły od pewnego momentu uzywania  A jak tam nasze zamówionko? Cytat: 
  Ja tylko piję aqua slim i na prawdę zmniejsza mi to apetyt  Aaa no i olej lniany łykam po 2 łyżki zmiksowane z serkiem białym, ale taki specjalny "budwigowy" http://oleofarm.pl/olej-lniany-budwigowy.html tata mnie wciągnął w "uszczelnianie błon komórkowych"  włąsnie zaczęlismy drugą butelkę, mam nadzieję, ze coś to da chociaż teraz odczywam jakby lekkie przeziębienie  No dobra, nie reklamuj mi już go  Tak mówisz? A gdzie je można kupić stacjonarnie? Czy netowo brałaś? Ale chyba i tak ssię poprawili w stosunku do zeszłego sezonu- tak mi się zdaje. Cytat: 
 Co do mojego kolegi to jeszcze raz wielkie dzięki    , podjechaliśmy dziś tam do sekretariatu i pani nam powiedziała dokładnie to samo  Cytat: 
  Czuje powakacyjne przesuszenie skóry, a masełko TBSkowe marakujkowe superowo sobie radzi! Zaczynam rozumieć jak można tyle płacić za smarowidło   
				__________________ | ||||
|     | 
|  2011-09-17, 08:46 | #2869 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-09-17, 09:28 | #2870 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Ja olej lniany uwielbiam i piję go prosto z gwinta   (z 1l  butelki  ). z serkiem wiejskim też lubię. ale olej musi być koniecznie nierafinowany. i lubię też pokrzywę, tzn. jej smak. piję ją już od jakiegoś czasu, czasem zapominam na dłużej i wtedy robi się przerwa a potem znów regularnie kilka mcy. a rzyrafko olej lniany rozbija tkankę tłuszczową  tę upartą. 
				__________________ You can see in my eyes that no one is my chain.. .supergirls just fly. | 
|     | 
|  2011-09-18, 13:22 | #2871 | 
				 | 

Tata mnie wyciągnął rano na zakupy i wróciłam z 2 sweterkami H&M. Jeden to takie poncho z golfem a drugi przypomina narzutkę, ale oba są z tej samej ciepłej wełny. Będą super na zimniejsze dni  Mierzyłam też kilka oficerek w RE, jedne bardzo mi się spodobały, są za 299 zł i ze skóry, więc powinny być w porządku na zimę. Szkoda tylko, że wszystkie bez wyjątku odstają mi w łydkach i wyglądam jak w gumiakach  Ale w sumie już się do tego przyzwyczaiłam  
				__________________ | 
|     | 
|  2011-09-18, 23:52 | #2872 | |||
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
  i idealnie komponuje się z malinami-wg mnie podbija smak pestek  A Ty też ten budwigowy pijesz? Podobno wlaśnie tylko on ma odpowiednie proporcje kwasów omega 3 do omega 6. O kurka, skąd masz takie informacje o tłuszczyku? To mnie tu zagięłaś i zmotywowałaś jednocześnie  Cytat: 
  byłam też w Avonie i przygarnłęam tylko sztyft do stóp przeciw otarciom  aa i z rossmanna farbkę do włosów- mus lorealowy o ton ciemniejszy- konsekwentnie nadal chcę zejsść stopniowo do brązu  Komputerek mi się znowu pierniczy, więc mam do monitora podpiętego lapka mamusi, jutro idę kupić klawiaturkę na usb żeby można go było zamknąć i niedługo dostanę swojego lapka  w sumie ten co mama ma mi się bardzo podoba: http://www.samsung.com/pl/consumer/p...ype=prd_detail ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- hmm, kończy mi się karta debetowa do mbanku i pytają czy chcę visę electron paywave czy master card paypass. Mam rzucić monetą czy może macie do powiedzenia coś negatywnego o którejś z nich albo o którymś z tych systemów zbliżeniowych? 
				__________________ | |||
|     | 
|  2011-09-19, 06:47 | #2873 | 
				 | 

rzyrafko ja dostałam jakiś czas temu paypass, ale jeszcze z niej nie korzystałam   Nie lubię płacić kartą, wolę wyjąć trochę realnej gotówki i płacić "żywymi" pieniędzmi. Łatwiej wtedy kontrolować wydatki. Gratuluję nowego laptopa  Kliknęłam wczoraj w aptece emulsję Avene SPF 20, będzie na jesień w sam raz. Na mrozy i zimę znów wezmę tę z SPF 50   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-09-19, 09:45 | #2874 | |||||
				 | 

Jeszcze ci powiem, ze szafa Eveline z tymi lakierami jest na Karmelickiej w Firlicie.  A ten wysuszacz do lakieru testowałam w weekend - może nie działa tak szybko jak Insta-Dri ale faktycznie po kilku minutach paznokcie są użytkowo suche a po kilku kolejnych już całkiem, tak że się nie uszkodzą. No zobaczymy jak to będzie, najpierw chciałabym wyjaśnić wszystkie sprawy tutaj.  A jak twoje poszukiwania? Cytat: 
  Cytat: 
  Chyba od czasu masełek TBS - kakaowego i oliwkowego nie miałam nic, co by tak fajnie działało.  Cytat: 
  Oglądałam wczoraj na Butyku i mam dwa typy, ale też na bank będą w łydkach jak kalosze. A najchętniej to kupiłabym sobie płaskie bardziej sportowe i mocniej ocieplane i drugie miejskie na niedużym obcasie, tylko mój budżet chyba tego nie wytrzyma w tym roku (jeszcze zależy jak będzie z pracą  ). Cytat: 
  Ja mam ważną jeszcze pół roku, ale wcale nie wiem czy bym taką chciała. Mi się wydaje, że Paypass powszechniejszy.  Chociaz wydaje mi się, że dobrym sposobem jest sprawdzić, który system mają w SP i w Rossmannie.  Cytat: 
  Np. teraz mam w portfelu 2 zł na wypadek jakbym musiała dopłacic do obiadu.  Mi jest o wiele łatwiej kontrolować wydatki na karcie, gotówka mi się "rozbiega". 
				__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | |||||
|     | 
|  2011-09-19, 09:52 | #2875 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Miałam kiedyś olej lniany - nie przypadł mi do gustu  Kupiliśmy mieszkanie   
				__________________ W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu | 
|     | 
|  2011-09-19, 10:01 | #2876 | 
				 | 

Gratulacje Hosenko    
|     | 
|  2011-09-19, 11:03 | #2877 | |
				 | 

Cytat: 
  ). Ja bym nie mogła zupełnie zrezygnować z gotówki w portfelu. Zawsze mam parę groszy w monetach i co nieco w papierku  Poza tym zawsze przy płatności kartą mam obawę, że pin nie przejdzie, albo się terminal zablokuje  Super   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-09-19, 11:17 | #2878 | |
				 | 

Cytat: 
  ). Jednak nie da się całej zimy przechodzić na obcasach, szczególnie jak jest duży śnieg, chociaż kiedyś miałam inne zdanie na ten temat.   
				__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | |
|     | 
|  2011-09-19, 11:23 | #2879 | 
| Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail) Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Cześć dziewczyny.    Jej, tyyle czasu mnie tutaj nie było..  Powoli muszę nadrobić zaległości. U mnie milion zmian. tak w skrócie - , obroniłam się w czerwcu, teraz kończę moją przeprowadzkę do Gdańska, zaczynam nowe studia, pracę i generalnie czuję, że zaczynam żyć.   | 
|     | 
|  2011-09-19, 15:48 | #2880 | 
				 | 

No mam nadzieję  Dziewczyny, przepraszam, że nic nie pisałam, byłam cały weekend poza domem - dziś wieczorem złożę zamówienie, mam nadzieję   
				__________________ Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2011-09-19 o 15:59 | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.