Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 13:32   #2851
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Hmm, dalej się nie mogę dostać na ich stronę :/ skoro jest promocja na essiaki to je w pierwszej kolejności: Da Bush, Lapis of Luxury i splash of Grenadine
O, a ja już mogę, może trafiasz w złe godziny

Jaka to książka Nigelli? Ja wczoraj odebrałam z merlina książkę o ciastach słodkich i wytrawnych Michela Roux. Jest tak piękna, że w autobusie się zachwycałam całą drogę i potem w domu... Mam ochotę zrobić z niej prawie wszystko na raz
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Dam znać, jak przetestuję, mam nadzieję, że będzie dobry bo już mnie męczy poszukiwanie dobrego wysuszacza.
Namówiłam już Karolinę, to ponamawiam znów Was - idealny wysuszacz do seche vite. Na transie wcale nie jest drogi, a jest bez porównania lepszy niż wszystkie inne, jakich używałam. Maluję paznokcie tuż przed snem i rano nie są w ogóle odgniecione, a ręce trzymam pod poduszką
Jedyny minus to to, że ma toluen, ale nie trzeba go wąchać przecież
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 13:44   #2852
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam za to też rękawiczki na rowerek i w sama pore bo dzisiaj to by michyba rano dłonie przymarzly do kierownicy, gdybym ich nie miała.

Fakt, u mnie rano było strasznie zimno i mgła. Czułam się jak w listopadzie, brr...

Strasznie mi się dzień dziś wlecze, ale zaraz po pracy idę na zakupy do Bonarki. Może jakiegoś ciucha jesiennego wreszcie kupię
Stary 2011-09-15, 13:52   #2853
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Namówiłam już Karolinę, to ponamawiam znów Was - idealny wysuszacz do seche vite. Na transie wcale nie jest drogi, a jest bez porównania lepszy niż wszystkie inne, jakich używałam. Maluję paznokcie tuż przed snem i rano nie są w ogóle odgniecione, a ręce trzymam pod poduszką
Mnie namawiać nie trzeba, zakup Seche to dla mnie kwestia czasu, ale chcę spróbowac najpierw znaleźć coś bardziej przystępnego cenowo i lepiej dostępnego.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 14:25   #2854
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie namawiać nie trzeba, zakup Seche to dla mnie kwestia czasu, ale chcę spróbowac najpierw znaleźć coś bardziej przystępnego cenowo i lepiej dostępnego.
Na transdesign chyba był za 4 $, z przesyłką wychodzi mniej niż 7$ - to nawet nie tak drogo, ale racja, jest nie tak łatwo dostępny:/ sabbatha polecała jeszcze wysuszacz Poshe, ale jego jest chyba jeszcze trudniej zdobyć...

Ja sobie kupiłam dużą butlę seche - ma ponad 100ml

Przedwczoraj byłam na siłowni... i wszystko mnie boli Najgorzej jak długo siedzę w pracy i mam gdzieś iść, bo chodzę jak pokraka

Stary 2011-09-15, 14:44   #2855
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że one wypadają od stresu i przestaną, jak przestaną mieć powody.
Mi tez sporo wypada, jestem pewna, że nieregularny tryb życia, 12godzinne zmiany w pracy(w tym nocne) i stres mają w tym największy udział. Muszę znaleść cos dobrego do łykania/picia żeby się trochę wzmocnic od środka.

Cytat:

Wypróbowałam krem Uriage Xemose - jest fajny, dokładnie taki jak chciałam - nawilżył skórę przyjemnie, lekko też natłuszcza, dla mnie to plus. Tylko nie wiem, kiedy zużyję to wielkie pudełko.
A mogłabyś go porównać do jakiegoś innego kremu? Mam na myśli działanie i konsystencję.

Cytat:

Kupiłam dziś torebkę na etorebkę Dziękuję Basiu za kod Nie mogę się doczekać aż dojdzie! Ale teraz do końca miesiąca mam odwyk od wszystkiego oprócz jedzenia
Kod poleca się na przyszłość A którą torebkę wybrałaś? Mi chodzi po głowie kawowa Margo, ale zdecyduję się na nią jesli będzie mi pasować do jesiennego luku

Cytat:
Ja wczoraj odebrałam z merlina książkę o ciastach słodkich i wytrawnych Michela Roux. Jest tak piękna, że w autobusie się zachwycałam całą drogę i potem w domu... Mam ochotę zrobić z niej prawie wszystko na raz
Zapraszam do mojej kuchni, nie mam nic przeciwko byciu królikiem doświadczalnym, który by wszystko po kolei degustował

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Strasznie mi się dzień dziś wlecze, ale zaraz po pracy idę na zakupy do Bonarki. Może jakiegoś ciucha jesiennego wreszcie kupię
Ja mam straszną ochotę na jesienne zakupy. Najbardziej chciałabym nowe kozaki i płaszczyk, widziałm już pare ciekawych rzeczy ale wydanie 600-700zl na raz studzi mój zapał.

Ostatnio powiedziano nam w pracy że będziemy miały służbowe mundurki mamy pomierzyć się same... gdyby zrobiła to profesjonalnie krawcowa to jakos to by wyglądało, a tak to obawiam się, że tu będzie za krótko, za ciasne, a tam zbyt workowate..
Stary 2011-09-15, 15:57   #2856
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Wysuszacz lakier chyba, nie otworzyłam jeszcze bo mam pomalowane paznokcie idealnym lakierem do pracy (Eveline Instant Colour nr 496 - efekt dłoni manekina, wygląda świetnie i trzyma się do tygodnia) i zostaną takie minimum do jutra.
Dam znać, jak przetestuję, mam nadzieję, że będzie dobry bo już mnie męczy poszukiwanie dobrego wysuszacza.

Rękawiczki takie kupiłam: http://www.motocyklowo.pl/Rekawice_m...arne-2362.html
U mnie najbliżej do manekinowatego mani ma bell air flow 707, ale ma w sobie krople kakao i różu. A ze zdjęć podoba mi się Opik Santantonio pogooglałam i w sumie ten Eveline sie wydaje jaśniejszy niż mój bellek, muszę poszukac w drogerii.

Mnie też męczy brak dobrego wysuszacza, tak to jest jak się ciągle chce czegoś lepszego

Fajne, mi by się przydały typowo na rower
Cytat:
O, a ja już mogę, może trafiasz w złe godziny

Jaka to książka Nigelli? Ja wczoraj odebrałam z merlina książkę o ciastach słodkich i wytrawnych Michela Roux. Jest tak piękna, że w autobusie się zachwycałam całą drogę i potem w domu... Mam ochotę zrobić z niej prawie wszystko na raz

Też już wchodzę, chociaż co jakiś czas nie moge wejść na konkretną markę

Hmm, nie wiem, robiłam fotki u Mag a miała ksiązki 3

Ja się boję Seche- nie toleruję efektu "skracania" spodniej warstwy lakieru a się naczytałam że Seche tak robi. Podobno INM Out The Door jest lepsiejszy i to na niego zapoluję następnym razem. z kolei ten mój revlon jest własnie bez toluenu- coś za coś
Cytat:
Przedwczoraj byłam na siłowni... i wszystko mnie boli Najgorzej jak długo siedzę w pracy i mam gdzieś iść, bo chodzę jak pokraka
Ja jeszcze do wczoraj czułam mięśnie używane podczas weekendowego zbierania warzyw
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Ja mam straszną ochotę na jesienne zakupy. Najbardziej chciałabym nowe kozaki i płaszczyk, widziałm już pare ciekawych rzeczy ale wydanie 600-700zl na raz studzi mój zapał.
Ja się nawet zainteresowałam modą jesienną, sporo trendów jest w moim guście. A jeszcze jak kupię kozaki po paru latach szukania to będę w siódmym niebie
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:24   #2857
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bolą łydki od skakanki. Ale wczoraj dość dużo skakałam, więc to zrozumiałe. Mam nadzieję, że skakanka pomoże mi zrzucić trochę sadła z brzucha, bo podobno na to też działa

Cytat:

Też chcę kozaki, ale na zimę. Jeszcze póki co się nie rozglądałam za nimi, ale widziałam w RE sporo fajnych oficerek i coś takiego chcę kupić

Zlazłam całego H&M i jestem zła, bo nic tam nie kupiłam poza brzoskwiniowym szaliczkiem Mierzyłam kilka tuniko-sukienek, bo chciałam kupić jakąś do legginsów i dupa - wszystko jakieś strasznie szerokie (mierzyłam rozmiar S a nawet jedną wzięłam XS, a i tak cały biust mi wyłaził, bo miała taki kopertowy, zakładany dekolt ).
W Stradivariusie też bida z nędzą, widziałam tylko, że ten mój fuksjowy żakiet, który kupiłam w lipcu jest teraz dostępny prawie w każdym kolorze

Ostatecznie w RE kupiłam obcisłą sukienko-tunikę z dodatkowym paskiem. Jest błękitna w takie kwiatowe esy-floresy przypominające jakiś orientalny wzór i
ma łódkowy dekolt. Zaletą jest to, że ma podszewkę, więc nie będzie w niej zimno
Tylko cena mniej fajna, 129 zł za taką zwykłą kieckę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 08:31   #2858
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kod poleca się na przyszłość A którą torebkę wybrałaś? Mi chodzi po głowie kawowa Margo, ale zdecyduję się na nią jesli będzie mi pasować do jesiennego luku

Zapraszam do mojej kuchni, nie mam nic przeciwko byciu królikiem doświadczalnym, który by wszystko po kolei degustował
Kupiłam czarną aidę: http://etorebka.pl/s03.php?f=0311 nigdy (!) nie miałam czarnej torebki Bardzo mi się podoba na żywo, ale póki co jeszcze śmierdzi
Ja mam u siebie w domu dużego królika doświadczalnego Ale nie mam czasu tego wszystkiego piec. Wczoraj wieczorem chciałam, to zabrakło mąki i już nie starczyło zapału żeby iść do sklepu ale w weekend coś upiekę na pewno!
Cytat:
U mnie najbliżej do manekinowatego mani ma bell air flow 707, ale ma w sobie krople kakao i różu. A ze zdjęć podoba mi się Opik Santantonio pogooglałam i w sumie ten Eveline sie wydaje jaśniejszy niż mój bellek, muszę poszukac w drogerii.
[...]
Ja się boję Seche- nie toleruję efektu "skracania" spodniej warstwy lakieru a się naczytałam że Seche tak robi.
Ja chyba mam ten Eveline na paznokciach dzisiaj, nie pamiętam numeru tylko, ale faktycznie świetny do pracy.
Hm, ja nie zauważyłam skracania lakieru, nie wiem, od czego to zależy...
Cytat:
Mnie bolą łydki od skakanki.
widzę, że nie tylko ja jestem obolała Ale nic to, jutro idę rano na basen

Stary 2011-09-16, 13:05   #2859
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Mi tez sporo wypada, jestem pewna, że nieregularny tryb życia, 12godzinne zmiany w pracy(w tym nocne) i stres mają w tym największy udział. Muszę znaleść cos dobrego do łykania/picia żeby się trochę wzmocnic od środka.
No tryb życia to się zawsze musi odbijac na urodzie, ja w tym miesiącu jestem kłębkiem nerwów, więc nic dziwnego jak zostanę łysa. Na wzmocnienie piję tran i skusiłam się na polecaną przez Isę pokrzywę (pijemy razem z TŻem od całych dwóch dni bo on chce oczyścić cerę, a ponoć i na to pomaga) - jest strasznie niedobra w smaku, ale dolewam soku malinowego i się da pić.

Cytat:
A mogłabyś go porównać do jakiegoś innego kremu? Mam na myśli działanie i konsystencję.
Hmm... a do jakiego byś chciała? Ostatnio miałam i najlepiej pamiętam LRP Hydraphase Intense Riche? Znasz ten, ewentualnie mogę spróbować go porównać do czegoś co miałam kiedyś, o ile będę pamiętać?

Cytat:
On jest fajny bardzo, chociaż w zależności od światła zauważam w nim nutkę różu, której mogłoby nie być, ale jak go kupowałam to się nie zastanawiałam zbytnio, porwałam coś jasnego na szybko, bo potrzebowałam się przemalować przed rozmową kwalifikacyjną, a zapomniałam lakieru do TŻa.

Cytat:
Fajne, mi by się przydały typowo na rower
Ja chciałam z palcami i te polecił mi kolega, który dużo jeździ na rowerze i rzeczywiście jak oglądąłam w Decathlonie typowo rowerowe, to te są lepiej wykonane i solidniejsze, a też lekkie i materiałowe.

Cytat:
Ostatecznie w RE kupiłam obcisłą sukienko-tunikę z dodatkowym paskiem. Jest błękitna w takie kwiatowe esy-floresy przypominające jakiś orientalny wzór i ma łódkowy dekolt. Zaletą jest to, że ma podszewkę, więc nie będzie w niej zimno
Tylko cena mniej fajna, 129 zł za taką zwykłą kieckę
Ja nie wiem skąd oni w Reserved się teraz tak cenią byłam tam ostatnio i rzeczywiście kilka rzeczy mi sie podobało, ale jakość materiałów i wykonania pozostaje marna moim zdaniem.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2011-09-16, 13:37   #2860
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Na wzmocnienie piję tran i skusiłam się na polecaną przez Isę pokrzywę (pijemy razem z TŻem od całych dwóch dni bo on chce oczyścić cerę, a ponoć i na to pomaga) - jest strasznie niedobra w smaku, ale dolewam soku malinowego i się da pić.
Pokrzywa niedobra?
Ja poszłam na całość i od wczoraj po przeczytaniu wątku na fryzjerskim zaczęłam pić drożdże (zalewa się je wrzątkiem albo gorącym mlekiem i chlup!). Drożdże są dopiero niedobre, ale i tak myślałam, że będzie to gorszy smak

A na cerę też na pewno pomogą tak jak i pokrzywa, ale najpierw będzie wysyp
Stary 2011-09-16, 13:46   #2861
iceflower
Przyjaciółka KWC

Uważaj na drożdże jeżeli miewasz tendencje do grzybic, podobno wtedy nie powinno sie spożywac ich w nadmiarze, a juz napewno nie surowych.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2011-09-16, 13:47   #2862
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokrzywa niedobra?
Mi pokrzywa też smakuje

Zdenerwowałam się, nie dostałam takie podwyżki jak chciałam Niby zarabiam 2 razy więcej niż w zeszłym roku w innej firmie, ale i tak jestem zła

Stary 2011-09-16, 13:47   #2863
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dla mnie pokrzywa okropna.

Kochanie, mozę nastepnym razem się uda?

Ja niedługo kończę praktyki według planu i zaczynam się martwić o swoją przyszłość.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2011-09-16 o 13:48
Stary 2011-09-16, 13:48   #2864
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Uważaj na drożdże jeżeli miewasz tendencje do grzybic, podobno wtedy nie powinno sie spożywac ich w nadmiarze, a juz napewno nie surowych.
Wiem, dlatego zamierzam nie pić ich dłużej niż miesiąc (podobno i tak potem trzeba pół roku zrobić przerwy)
Poza tym właśnie zalewanie wrzątkiem ma zabić drożdże a zostawić tylko te składniki, które organizm sobie pobierze.
Stary 2011-09-16, 13:49   #2865
iceflower
Przyjaciółka KWC

No teoretycznie giną w 60 stopniach.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-16, 14:05   #2866
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
dotarła moja lista chciejstw lakierowych?
pamiętam jak chwaliłyście z Karoliną Seche, więc jestem go bardzo ciekawa
Cytat:
Kupiłam czarną aidę: http://etorebka.pl/s03.php?f=0311 nigdy (!) nie miałam czarnej torebki Bardzo mi się podoba na żywo, ale póki co jeszcze śmierdzi
bardzo ładna
nigdy? niewiarygodne
Cytat:
Pokrzywa niedobra?
Ja poszłam na całość i od wczoraj po przeczytaniu wątku na fryzjerskim zaczęłam pić drożdże (zalewa się je wrzątkiem albo gorącym mlekiem i chlup!). Drożdże są dopiero niedobre, ale i tak myślałam, że będzie to gorszy smak
o rany, zazdroszczę samozaparcia ja kiedyś miałam drożdże w tabletkach z jakimiś witaminami (Dromin?), taka forma jest gorsza niż te zalewane? pytam z ciekawości, bo raczej nie skusiłabym się ponownie
Cytat:
Zdenerwowałam się, nie dostałam takie podwyżki jak chciałam Niby zarabiam 2 razy więcej niż w zeszłym roku w innej firmie, ale i tak jestem zła
ojej, czyli inaczej niż umawiałaś się z szefem? niefajnie
mam nadzieję, że wkrótce dostaniesz tyle, ile chciałaś
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:13   #2867
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
o rany, zazdroszczę samozaparcia ja kiedyś miałam drożdże w tabletkach z jakimiś witaminami (Dromin?), taka forma jest gorsza niż te zalewane? pytam z ciekawości, bo raczej nie skusiłabym się ponownie
Nie wiem czy te w tabletkach są gorsze, myślę, że nie. po prostu chodzi o sam fakt, że zamiast się faszerować prochami (a ja ich zażywam sporo) lepiej pić drożdże naturalne

Przyszedł mój olej kokosowy z Ecospa. Z Helfów jeszcze nie wysłali, pewnie wyślą w poniedziałek.

kochanie a to niedobre szefostwo Pogadaj z nimi czemu dali Ci mniej niż się umawialiście.
Stary 2011-09-16, 19:47   #2868
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chyba mam ten Eveline na paznokciach dzisiaj, nie pamiętam numeru tylko, ale faktycznie świetny do pracy.
Hm, ja nie zauważyłam skracania lakieru, nie wiem, od czego to zależy...
Ciekawa, chociaż ja wolę chyba trochę wyższe

No nie wiem, Sally Hansen też mi tak robiły od pewnego momentu uzywania

A jak tam nasze zamówionko?
Cytat:
No tryb życia to się zawsze musi odbijac na urodzie, ja w tym miesiącu jestem kłębkiem nerwów, więc nic dziwnego jak zostanę łysa. Na wzmocnienie piję tran i skusiłam się na polecaną przez Isę pokrzywę (pijemy razem z TŻem od całych dwóch dni bo on chce oczyścić cerę, a ponoć i na to pomaga) - jest strasznie niedobra w smaku, ale dolewam soku malinowego i się da pić.

On jest fajny bardzo, chociaż w zależności od światła zauważam w nim nutkę różu, której mogłoby nie być, ale jak go kupowałam to się nie zastanawiałam zbytnio, porwałam coś jasnego na szybko, bo potrzebowałam się przemalować przed rozmową kwalifikacyjną, a zapomniałam lakieru do TŻa.

Ja chciałam z palcami i te polecił mi kolega, który dużo jeździ na rowerze i rzeczywiście jak oglądąłam w Decathlonie typowo rowerowe, to te są lepiej wykonane i solidniejsze, a też lekkie i materiałowe.

Ja nie wiem skąd oni w Reserved się teraz tak cenią byłam tam ostatnio i rzeczywiście kilka rzeczy mi sie podobało, ale jakość materiałów i wykonania pozostaje marna moim zdaniem.
Aż tuyle stresów masz w pracy? Niefajnie
Ja tylko piję aqua slim i na prawdę zmniejsza mi to apetyt
Aaa no i olej lniany łykam po 2 łyżki zmiksowane z serkiem białym, ale taki specjalny "budwigowy" http://oleofarm.pl/olej-lniany-budwigowy.html tata mnie wciągnął w "uszczelnianie błon komórkowych" włąsnie zaczęlismy drugą butelkę, mam nadzieję, ze coś to da chociaż teraz odczywam jakby lekkie przeziębienie

No dobra, nie reklamuj mi już go

Tak mówisz? A gdzie je można kupić stacjonarnie? Czy netowo brałaś?

Ale chyba i tak ssię poprawili w stosunku do zeszłego sezonu- tak mi się zdaje.
Cytat:
Ja niedługo kończę praktyki według planu i zaczynam się martwić o swoją przyszłość.
Z tym stażem w CV może łatwiej będzie coś znaleźć?

Co do mojego kolegi to jeszcze raz wielkie dzięki , podjechaliśmy dziś tam do sekretariatu i pani nam powiedziała dokładnie to samo
Cytat:
Nie wiem czy te w tabletkach są gorsze, myślę, że nie. po prostu chodzi o sam fakt, że zamiast się faszerować prochami (a ja ich zażywam sporo) lepiej pić drożdże naturalne
łykałam kiedyś te w tabletkach, okropne i nic mi nie dały
Czuje powakacyjne przesuszenie skóry, a masełko TBSkowe marakujkowe superowo sobie radzi! Zaczynam rozumieć jak można tyle płacić za smarowidło
Stary 2011-09-17, 07:46   #2869
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa no i olej lniany łykam po 2 łyżki zmiksowane z serkiem białym, ale taki specjalny "budwigowy" http://oleofarm.pl/olej-lniany-budwigowy.html tata mnie wciągnął w "uszczelnianie błon komórkowych" włąsnie zaczęlismy drugą butelkę, mam nadzieję, ze coś to da chociaż teraz odczywam jakby lekkie przeziębienie
Ja właśnie ten budwigowy piłam w zeszłym roku na przełomie lata i jesieni, ale niewiele mi to dało. Tej mieszanki z serkiem nigdy nie robiłam, ale sam olej jest wstrętny
Stary 2011-09-17, 08:28   #2870
bossy
Zakorzenienie

Ja olej lniany uwielbiam i piję go prosto z gwinta (z 1l butelki ). z serkiem wiejskim też lubię. ale olej musi być koniecznie nierafinowany.
i lubię też pokrzywę, tzn. jej smak. piję ją już od jakiegoś czasu, czasem zapominam na dłużej i wtedy robi się przerwa a potem znów regularnie kilka mcy.

a rzyrafko olej lniany rozbija tkankę tłuszczową tę upartą.

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:22   #2871
isa666
Zakorzenienie

Tata mnie wyciągnął rano na zakupy i wróciłam z 2 sweterkami H&M. Jeden to takie poncho z golfem a drugi przypomina narzutkę, ale oba są z tej samej ciepłej wełny. Będą super na zimniejsze dni
Mierzyłam też kilka oficerek w RE, jedne bardzo mi się spodobały, są za 299 zł i ze skóry, więc powinny być w porządku na zimę. Szkoda tylko, że wszystkie bez wyjątku odstają mi w łydkach i wyglądam jak w gumiakach Ale w sumie już się do tego przyzwyczaiłam
Stary 2011-09-18, 22:52   #2872
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie ten budwigowy piłam w zeszłym roku na przełomie lata i jesieni, ale niewiele mi to dało. Tej mieszanki z serkiem nigdy nie robiłam, ale sam olej jest wstrętny
Ja przez pewien czas robiłam, trochę mi się to znudziło ostatnio jednak
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Ja olej lniany uwielbiam i piję go prosto z gwinta (z 1l butelki ). z serkiem wiejskim też lubię. ale olej musi być koniecznie nierafinowany.
i lubię też pokrzywę, tzn. jej smak. piję ją już od jakiegoś czasu, czasem zapominam na dłużej i wtedy robi się przerwa a potem znów regularnie kilka mcy.

a rzyrafko olej lniany rozbija tkankę tłuszczową tę upartą.
Mi właśnie smakuje lepiej niż oliwa z oliwek i idealnie komponuje się z malinami-wg mnie podbija smak pestek
A Ty też ten budwigowy pijesz? Podobno wlaśnie tylko on ma odpowiednie proporcje kwasów omega 3 do omega 6.
O kurka, skąd masz takie informacje o tłuszczyku? To mnie tu zagięłaś i zmotywowałaś jednocześnie
Cytat:

Tata mnie wyciągnął rano na zakupy i wróciłam z 2 sweterkami H&M. Jeden to takie poncho z golfem a drugi przypomina narzutkę, ale oba są z tej samej ciepłej wełny. Będą super na zimniejsze dni
Mierzyłam też kilka oficerek w RE, jedne bardzo mi się spodobały, są za 299 zł i ze skóry, więc powinny być w porządku na zimę. Szkoda tylko, że wszystkie bez wyjątku odstają mi w łydkach i wyglądam jak w gumiakach Ale w sumie już się do tego przyzwyczaiłam
Wczoraj byłam chwilę w galerii i też chciałam fo Re po tę torbę co pisałam, ale akurat sklep w remoncie byłam też w Avonie i przygarnłęam tylko sztyft do stóp przeciw otarciom aa i z rossmanna farbkę do włosów- mus lorealowy o ton ciemniejszy- konsekwentnie nadal chcę zejsść stopniowo do brązu

Komputerek mi się znowu pierniczy, więc mam do monitora podpiętego lapka mamusi, jutro idę kupić klawiaturkę na usb żeby można go było zamknąć i niedługo dostanę swojego lapka w sumie ten co mama ma mi się bardzo podoba: http://www.samsung.com/pl/consumer/p...ype=prd_detail

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

hmm, kończy mi się karta debetowa do mbanku i pytają czy chcę visę electron paywave czy master card paypass. Mam rzucić monetą czy może macie do powiedzenia coś negatywnego o którejś z nich albo o którymś z tych systemów zbliżeniowych?
Stary 2011-09-19, 05:47   #2873
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko ja dostałam jakiś czas temu paypass, ale jeszcze z niej nie korzystałam Nie lubię płacić kartą, wolę wyjąć trochę realnej gotówki i płacić "żywymi" pieniędzmi. Łatwiej wtedy kontrolować wydatki.
Gratuluję nowego laptopa

Kliknęłam wczoraj w aptece emulsję Avene SPF 20, będzie na jesień w sam raz. Na mrozy i zimę znów wezmę tę z SPF 50
Stary 2011-09-19, 08:45   #2874
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
No dobra, nie reklamuj mi już go
Jeszcze ci powiem, ze szafa Eveline z tymi lakierami jest na Karmelickiej w Firlicie.
A ten wysuszacz do lakieru testowałam w weekend - może nie działa tak szybko jak Insta-Dri ale faktycznie po kilku minutach paznokcie są użytkowo suche a po kilku kolejnych już całkiem, tak że się nie uszkodzą.

Cytat:
Z tym stażem w CV może łatwiej będzie coś znaleźć?
No zobaczymy jak to będzie, najpierw chciałabym wyjaśnić wszystkie sprawy tutaj. A jak twoje poszukiwania?

Cytat:
Co do mojego kolegi to jeszcze raz wielkie dzięki , podjechaliśmy dziś tam do sekretariatu i pani nam powiedziała dokładnie to samo
Cieszę się że mogłam pomóc.

Cytat:
Czuje powakacyjne przesuszenie skóry, a masełko TBSkowe marakujkowe superowo sobie radzi! Zaczynam rozumieć jak można tyle płacić za smarowidło
U mnie idealnie sobie radzi miodowa Balea. Chyba od czasu masełek TBS - kakaowego i oliwkowego nie miałam nic, co by tak fajnie działało.

Cytat:
Też muszę kupić płaskie kozaki na zimę, na samą myśl robi mi się słabo. Oglądałam wczoraj na Butyku i mam dwa typy, ale też na bank będą w łydkach jak kalosze.

A najchętniej to kupiłabym sobie płaskie bardziej sportowe i mocniej ocieplane i drugie miejskie na niedużym obcasie, tylko mój budżet chyba tego nie wytrzyma w tym roku (jeszcze zależy jak będzie z pracą ).

Cytat:
hmm, kończy mi się karta debetowa do mbanku i pytają czy chcę visę electron paywave czy master card paypass. Mam rzucić monetą czy może macie do powiedzenia coś negatywnego o którejś z nich albo o którymś z tych systemów zbliżeniowych?
To już nie dają normalnych kart w mBanku tylko zbliżeniówki? Ja mam ważną jeszcze pół roku, ale wcale nie wiem czy bym taką chciała. Mi się wydaje, że Paypass powszechniejszy. Chociaz wydaje mi się, że dobrym sposobem jest sprawdzić, który system mają w SP i w Rossmannie.

Cytat:
rzyrafko ja dostałam jakiś czas temu paypass, ale jeszcze z niej nie korzystałam Nie lubię płacić kartą, wolę wyjąć trochę realnej gotówki i płacić "żywymi" pieniędzmi. Łatwiej wtedy kontrolować wydatki.
To ja nie znoszę płacić gotówką i staram się jej w ogóle nie mieć. Np. teraz mam w portfelu 2 zł na wypadek jakbym musiała dopłacic do obiadu. Mi jest o wiele łatwiej kontrolować wydatki na karcie, gotówka mi się "rozbiega".
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2011-09-19, 08:52   #2875
Hosenka*
Zakorzenienie

Miałam kiedyś olej lniany - nie przypadł mi do gustu

Kupiliśmy mieszkanie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:01   #2876
iceflower
Przyjaciółka KWC

Gratulacje Hosenko
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2011-09-19, 10:03   #2877
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Też muszę kupić płaskie kozaki na zimę, na samą myśl robi mi się słabo. Oglądałam wczoraj na Butyku i mam dwa typy, ale też na bank będą w łydkach jak kalosze.

To ja nie znoszę płacić gotówką i staram się jej w ogóle nie mieć. Np. teraz mam w portfelu 2 zł na wypadek jakbym musiała dopłacic do obiadu. Mi jest o wiele łatwiej kontrolować wydatki na karcie, gotówka mi się "rozbiega".
Ja się jeszcze obawiam tylko jednego w płaskich kozakach: że będą śliskie. Te "moje" w RE mają płaską podeszwę, zresztą jak prawie wszystkie ich kozaki. Jedne miały taki jakby traper, ale nie były z twardej skóry tylko takiego miękkiego, skórko-materiałowego czegoś przyjemnego w dotyku (zapomniałam nazwy ).

Ja bym nie mogła zupełnie zrezygnować z gotówki w portfelu. Zawsze mam parę groszy w monetach i co nieco w papierku Poza tym zawsze przy płatności kartą mam obawę, że pin nie przejdzie, albo się terminal zablokuje

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kupiliśmy mieszkanie
Super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 10:17   #2878
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ja się jeszcze obawiam tylko jednego w płaskich kozakach: że będą śliskie. Te "moje" w RE mają płaską podeszwę, zresztą jak prawie wszystkie ich kozaki. Jedne miały taki jakby traper, ale nie były z twardej skóry tylko takiego miękkiego, skórko-materiałowego czegoś przyjemnego w dotyku (zapomniałam nazwy ).
No płaskie zazwyczaj są niestety śliskie, ale mi już w zeszłym roku bardzo takich butów brakowało, bo obie pary płaskich - i miejskie i bardziej sportowe mi sie zniszczyły tak, że musiały zostać wyrzucone (chciałabym doczekać dnia, kiedy chodniki nie będę posypywane solą, tylko piaskiem albo żużlem ).
Jednak nie da się całej zimy przechodzić na obcasach, szczególnie jak jest duży śnieg, chociaż kiedyś miałam inne zdanie na ten temat.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2011-09-19, 10:23   #2879
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cześć dziewczyny.
Jej, tyyle czasu mnie tutaj nie było.. Powoli muszę nadrobić zaległości.

U mnie milion zmian. tak w skrócie - , obroniłam się w czerwcu, teraz kończę moją przeprowadzkę do Gdańska, zaczynam nowe studia, pracę i generalnie czuję, że zaczynam żyć.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:48   #2880
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochanie, mozę nastepnym razem się uda?
No mam nadzieję

Dziewczyny, przepraszam, że nic nie pisałam, byłam cały weekend poza domem - dziś wieczorem złożę zamówienie, mam nadzieję

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2011-09-19 o 14:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości