|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
- witaj ![]() Cytat:
![]() Żadnego , a byłam już w dwóch "swoich" miejscach, gdzie zawsze było pełno. Żartowałam z tym wysyłaniem, no przecież nie będziesz mi kasztanów słać ![]() ![]() Cytat:
Nawet mi do głowy nie przyszło, że to dlatego ![]() Cytat:
, nie mogę pojąć, że dzieci coś wkładają do nosa No po co? . A wydmuchuje Zuzia nos? Bo Kuba umie, a mowy nie ma, nie wydmucha, fridą jest OK.*** Mamy buty
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jola, naprawdę mogę wysłać ![]() Kiedyś jako dziecko zbierałam z siostrą dla takiej pani kasztany (ona dla dzieci swoich chciała) i dostawałyśmy super pyszne gumy jagodowe, które przywoziła z usa, do tej pory pamiętam ich smak ![]() Kciuki przydadzą się Niestety włożyła, ale mam nadzieję, że zapamięta to na długo. Nos umie wydmuchiwać ale wtedy nie chciała. Idę spać bo oczy się zamykają. Sprzątania mam dość. Najpierw ta klatka schodowa, później mieszkanie bo wszędzie pełno tego czarnego pyłu było. Pranie pościeli, chodnika. Ręce mam straszne. Dobrej nocy |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dlaczego u Was są, a u nas nie? ![]() Znaczy mam Ci kupić gumę jagodową w zamian? ![]() ![]() *** Ja też się kładę, dobranoc
|
|
|
#1534 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To jeszcze Cię zapytam :przechowujesz w lodówce,tak?Przez ile dni? ![]() Czytałam,że można 2 tygodnie,ale ![]() ![]() Cytat:
z takimi dziećmi,tak jest,ani się obejrzysz....pamiętam jak mój brat,jak był mały,to włożył sobie tabletkę takich witamin Falvit do nosa,do dzisiaj się z niego śmiejemy,ale wtedy nie było do śmiechu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trudne pytanie ale wierz mi,że wkładają różne rzeczy pisałam Wam chyba kiedyś,że moja bratowa,będąc dzieckiem,włożyła sobie kredkę woskową do nosa i ta świeczka w nosie się złamała ![]() Pokażesz jakie?
|
||||
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie rozbawiłaś
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
napstrykal z milion zdjec, wszystkie dostaniemy na plycie i wybierze 20 najladniejszych, obrobi i zrobi nam album
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak pomyślałam sobie dzisiaj,o angy i Zosi,jak sobie dają radę
![]() Też już zmykam Dobranoc |
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz piec jest tak dziki że musiałam znaleźć jakieś obejście.Nie,nie w lodówce.Jak już sok puści-a do tego czasu na kaloryferze stoi albo w wersji błyskawicznej wkładam słoik do miski z gorącą wodą to potem stoi sobie w temp.pokojowej.Jako że nie zaleca się podawania dłużej niż 10dni to ja jakoś na 7kończę,bo syropu już brak i poprawa jest widoczna,ewentualnie dorabiam trochę nowego. Cytat:
![]() milion w dobie cyfrowej to pikuś ![]() Macie takiego" nadwornego" fotografa?tzn że ksiądz ma swojego i można tylko u niego zamówić foty? zawijam się do łóżka.Chyba jestem spakowana. Ale miałam dylemat żeby zdecydować co na wyjście dla dziecka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() -------------- Dzień dobry |
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie , takie 750011-55778.jpgCieszę się ![]() *** Położyłam się wczoraj o 22.30 i nie mogłam zasnąć przez 2 godziny , pada u nas, więc dziś nie lubię poniedziałku, o!
|
|
#1541 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ładne u nas też jakaś dziwna pogoda, najpierw pochmurno a teraz słoneczko wychodzi... ale coś czuje ze skończy się na deszczu. muszę iść na pocztę więc wyjdę z Amelką ona w sumie już zdrowa... |
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze, że Amelka już zdrowa, a Ty? Ja też muszę iść z Kubą, bo na obiad chcę faszerowaną paprykę zrobić, farsz przygotowany w połowie, ale ryż mi się skończył, no i papryki jeszcze nie mam
|
|
|
#1543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne te bucie ![]() A u nas,to by się przydało trochę deszczu ![]() Bartoś dzisiaj płakał za Damianem,jak ten poszedł do szkoły,nic tylko było:ide z Damianem,ide z Damianem
|
|
|
|
|
#1544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Historii z kulką współczuję...to się najadłaś strachu ja wczoraj pod blokiem znalazłam 2, ale na osiedlu duża konkurencja zbieraczy super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
widziałam zdjęcie i bardzo mi się podobają Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry smutno mi
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, my mamy takie same butki tylko granatowe
![]() ale one takie jesienne są na zimę mamy takie kupiliśmy rozmiar większe, żeby ew do marca pochodził jeszcze, ale teraz myślę czy dobrze zrobiliśmy bo w sumie te co Ty kupiłaś wcale nie są ciasne tylko w sam raz, ale przecież do końca zimy to więcej niż pół roku, więc musiałam wziąć rozmiar większe
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-09-19 o 09:02 |
|
|
|
#1546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co się dzieje? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1547 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a czy nadwornego fotografa mamy to nie wiem, nic mi nie wiadomo na ten temat, ksiadz tez nic nie mowil maly dzis rozpoczyna nowy sezon basenowy, ciekawe czy nie zapomnial no i bedzie w starszej grupie wiec pewnie bedzie wiecej nurkowania itp, ciekawe czy nie bedzie sie bal Eryk zaczyna basen w sobote, w tej samej szkole
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh pierwszy dzień w przedszkolu i powiem że Matka jednak zna najlepiej swoje dziecko![]() Svi...bierzesz pod uwagę może butki coś w tym stylu? 0125_sie.jpg 0199_sie.jpg lub tym stylu: 0186_sie.jpg0250_wrz.jpg0233_wrz.jpg Kompletnie nie mam nic na chłodne dni
|
#1549 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo takie jak te pierwsze juz mam z tego sezonu
a takie jak te drugie mam z zeszlego roku z zamowien wiec juz nie bede robic w tym stylu
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhhh to muszę czaić, może inna organizatorka zrobi ja to proste do biegania na co dzień do pracy potrzebuję...a już dzisiaj chłodnawo więc pewnie niedługo się zacznie zimnica
|
|
#1551 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
z plaskich robie teraz szare botki ale troche w innym stylu
zobacz na zamowieniowym
|
|
#1552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile u Was stopni? ![]() Słodko Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oglądałam te z Gore-Texem, podobają mi się i może też kupię na zimę, ale później ![]() No pewnie, tym bardziej, że i jakaś grubsza skarpeta pewnie będzie Cytat:
Ja też
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
to na dobry początek![]() ![]() ![]() Płakała i mnie wołała ale wiem dlaczego, Pani ją wzięła szybko, bez pożegnania, chciała pokazać zabawki i Zu poszła...a jak się zorientowała że już do mnie nie może przyjść to zaczęła płakać i mnie wołać Nauczona jest że ładnie (i krótko) się żegnamy, wtedy wie o co chodzi...a tu Pani ją zaskoczyła Pani stwierdziła że tak będzie lepiej ![]() ale już dzwoniłam o 10 i powiedziałam że jutro chce się z nią pożegnać, że wiem że jej wtedy będzie łatwiej (wie jak to jest zostać w żłobku), a nie tak z zaskoczenia ![]() Poza tym Pani mówiła że bawi się z dziećmi, wszystko jest ok, ale od czasu do czasu płacze przez chwilę i mnie woła...wtedy ją przytulają, zabawiają i jest ok...śniadania prawie nie ruszyła, na drugie śniadanie zjadła pół jabłka i jogurt...ciekawe jak obiadek jej pójdzie... ![]() Przeraża mnie to oczywiście, bo nie dosyć że Zu nie ma to ja też nie Cieszę się że kurtkę kupiłam w zeszłym roku jedno z głowy...jeszcze dla Zu![]() Svi...właśnie mam kozaki na obcasie z zeszłego roku z taką "skarpetą" i mnie strasznie denerwuje wolałabym jakieś normalne ocieplenie![]() P.S. 41 u Ciebie poszło
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-09-19 o 11:59 |
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , a Wy chodziłyście tam wcześniej, żeby Zu się przyzwyczaiła?Ja też mam z zeszłego roku kurtkę, całe szczęście nie urosłam
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee to początek ![]() nie...dzisiaj pierwszy dzień i będzie krócej, odbiorą ją Babcia z Dziadkiem...i to jest przyzwyczajanie Była tam wcześniej jak byłam na zebraniu i wiele razy jej pokazywała przedszkole wszystko opowiadając...ale jestem pewna że to chodzi o to pożegnanie![]() ja chyba też nie
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie było możliwości iść na wizyty adaptacyjne? Poznałaby panie chociaż. Hehe
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była poznać Panie...a teraz chodzi na krócej...tak jak kiedyś pisałam nie ma sensu by zostawiać dziecko na "chwilę" poza tym ciężko by mi było z nią chodzić w zeszłym tygodniu...generalnie Rodzice nie mają wstępu na "salę zabaw"...a sama nie byłaby w stanie chodzić za dużo z tą nogą...no i bałabym się że jakieś dziecko mogłoby ją nadepnąć etc
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karo jak by były te butki robione to daj mi znać, bo ja nie śledze zamowieniowego na bieżąco. A pytałas jak biznes. No jakoś sie rozkręca, wiadomo ze w tym roku to juz nie ma za bardzo na co liczyć, ale w sobote miałysmy zlecenie, w przyszłą sobote mam szwagierki -wspolniczki wesele wiec dla niej bedzie dekoracja (no ale to za darmo). za dwa tygodnie mamy kościoł o ile ksiadz sie zgodzi na stelaże kwiatowe ze sztucznymi kwiatami, a przy ołtarzu zywe. prawdopodobnie wpadnie nam tez sylwester, ale to nic pewnego i w kwietniu wesele znajomej. jeszcze nie zwrocilo sie nawet wszystko, jeszcze co najmniej kilka zlecen porządnych musi byc zebym wyszla na czysto. |
|
|
|
|
#1560 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo ja mialam tak samo z Erykiem - jak sie pozegnal ze mna to bylo ok, szedl i sie bawil
a kiedys pani go szybko zabrala, nie zdazyl sie pozegnac, slyszalam jak sie awanturowal pod drzwiami a pani nie pozwolila mi wrocic i potem caly dzien szlochal od tamtej pory za kazdym razem pozwala mi sie zegnac swoja droga chyba to u nas rodzinne bo ja mialam tak samo w przedszkolu, tylko, ze ja musialam mamie machac z okna przedszkola - sale mielismy na pietrze i zawsze z szatni pedzilam do gory, prawie nogi lamalam zeby zdazyc mamie pomachac, zeby czasem nie uciekla za szybko i stalam w oknie i machalam az zniknela za rogiem ![]() kiedys mama sie spieszyla i szybko poszla, jak pobieglam do okna to juz jej nie bylo - caly dzien w przedszkolu to byla czarna rozpacz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

w tamta strone nic jej nie bylo
poszlismy na Bledne skaly i na Szczeliniec Wielki- mala dzielnie wspinala sie po schodkach i ucieszona jak juz na szczycie byla
- witaj 
Ogólnie kupki są miękkie, więc na bank zatwardzenia nie ma żadnego.
Pierwsze co przyszło mi do głowy to fridą pociągnąć. Próbowaliśmy razem z Małżem ale na nic się zdało. Najpierw pierwsze pogotowie - nie ma w ogóle u nich laryngologa. Później drugie - nie ma laryngologa na dyżurze. No to biegiem dalej. Ale zanim pojechaliśmy to zadzwoniłam zapytać i miła pani kazała przyjechać jak najszybciej. Dojechaliśmy na miejsce - mieliśmy jakieś 80km. Bada Ją lekarz a kulki brak. No i do tej pory nie wiem co z nią. Albo wciągnęła i później wydaliła (sprawdzałam kilka dni kupki pod rząd ale nic nie było) albo z tego płaczu wysmarkała a my nie zauważyliśmy. Była naprawdę mała i to jest możliwe. Dziś jak tylko widzi taką kulkę (dzieci strzelają nimi z takich pistoletów więc sporo u nas ich) to od razu mówi, że nie wolno. Nosa też dotknąć nie da sobie. Strachu nam napędziła ale dobrze, że tak to się skończyło.

pisałam Wam chyba kiedyś,że moja bratowa,będąc dzieckiem,włożyła sobie kredkę woskową do nosa i ta świeczka w nosie się złamała

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)