Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 11:34   #1621
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Pisałyście kiedyś o tym, że niby w TzG Martę Krupę przedstawiono jako piosenkarkę. Oto fragment jej nowego singla http://w656.wrzuta.pl/film/8IBi7I3lV..._singiel_limbo

I teraz pozostaje pytanie czy to jej nowy singiel, czy pierwszy singiel. A może nowy pierwszy???

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:36   #1622
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
zgadzam sie w tej kwestii z opinią Chatki
ja też się z wami zgadzam
musze troche nadrobic bo widzę że jestem daleko w rankingu
tż stwierdził że musimy zrobic kosztorys w czym lepiej będzie mieszkac i na czym wyjdziemy lepiej na domku czy mieszkaniu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:36   #1623
tenebrosa
Wtajemniczenie

Hello!

My już po imprezie, poczytałam trochę co naskrobałyście.

evoonia
, zaproszenia wyszły naprawdę super. Jestem pod wrażeniem!

Ania_M, u nas z wydatków weselnych to na razie zapłaciliśmy zaliczki: 1000zł - lokal, 400zł - DJ&wodzirej, 300zł - foto&kamera, 150zł - nauki, 99zł - groupon zniżkowy na szycie sukni. Ale przy kosztach całego wesela to dopiero kropla w morzu. Na szczęście zanim zaczęliśmy cokolwiek rezerwować zrobiliśmy sobie budżet weselny, więc kwoty do wydania nie są dla nas zaskoczeniem i spokojnie sobie odkładamy potrzebne sumy.

nena, nam zostało do dopłacenia jeszcze ok. 50 tys. przy założeniu, że się wszyscy goście zjawią, bo tak naprawdę 30 tys. zostawimy w samym lokalu i od liczby goście będzie zależeć o ile ta kwota się zmniejszy.

maly_czlowieczek
, koncepcja trash the dress ogólnie fajna, ale mi TŻ nie pozwoliłby zniszczyć tak mojej sukni Najbardziej podobają mi się te fotki z toru quadowego/motocyklowego, ale niektóre to jak rodem z horroru i wywołują u mnie mieszane uczucia... A propos trash the dress, na mnie duże wrażenie zrobiły te zdjęcia z sesji trashowej: http://www.youtube.com/watch?v=8MswY...eature=related
A tutaj link do całego filmiku ślubnego tej pary: Coś innego - na pewno warto obejrzeć.

U nas impreza udała się wyśmienicie. Z gośćmi, którzy zostali na noc siedzieliśmy jeszcze do 16.00 w niedzielę Było ok. 25 osób i powiem Wam, że na początku imprezy cały czas było coś do zrobienia - przywitać się z gośćmi, oprowadzić po domu, przygotować drinki powitalne (mieliśmy cały garnek mojito - zrobił furorę i nie została nawet kropelka!), w międzyczasie dopilnować grilla... Dopiero po jakimś czasie mieliśmy chwilę by porozmawiać z gośćmi, a było "tylko" 25 osób... Już się obawiam co to będzie na weselu, gdzie gości będzie pewnie z 6 razy więcej... Na szczęście nie będziemy musieli przynajmniej dopilnowywać strony gastronomicznej
Stary 2011-09-19, 11:47   #1624
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ja uważam, że jak już tak wcześnie zajechali, to powinni wyjść przywitać się z Gośćmi, nie wyobrażam tak sobie siedzieć i się gapić przez szyby, jak moi Goście sterczą przed kościołem. A jak nie, to powinni sobie jeszcze kilka kółek dokoła kościoła zrobić, bo takie siedzenie w samochodzie wydaje mi się nie halo.
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dla mnie niepojęte jest takie zachowanie. Przepraszam, ale nie wyobrażam sobie olać w ten sposób gości. Jeśli postanowili przyjechać wcześniej do kościoła to mogli się już z wszystkimi przywitać, pogadać, a przy okazji odstresować się. I to takie fajne jest jeśli młodzi przed ceremonią podchodzą do gości, witają ich.
U mnie jest w ogóle inna tradycja, bo większość gości i tak widzi Młodych pod Domem PMki.
No właśnie, też mi się wydawało, że to jednak nietakt. Ja bym nie wytrzymałą w tym aucie 30 min i byłoby mi głupio. Zresztą teraz też trochę było, bo nie wiadomo czy też mamy udawać, że ich nie widzimy czy może pomachać im przez szybę

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
dosyć sporo. 5 zł, ale na prawdę juz sie tyle naszukaliśmy, nic nie pasowało tak jak my sobie ubzduraliśmy i na te mimo wszystko się zdecydowaliśmy.
Zaproszenia były na all, ale zamówiłam je na ich stronie.

niuto łazienka super, chyba nawet lepsza niż sala a suknia PMki mi się wydaje, że ja poszerzała, a taka kruszynka była, bo widać po ramionach
Na żywo była naprawdę ładna, moje zdjęcia tego nie pokazują

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej Hej

no rękawiczki - masakra, nie sądziłam że dziewczyny jeszcze się na nie decydują. Fajna sala i łazienka u nas w lokalu też jest podobna

powiem jak ja to zaobserwowałam do tej pory
- u brata - brat z żoną siedzieli w aucie - ale to wybaczalne bo lało
- na ślubach znajomych - zawsze rozmawiali z gośćmi pod kościołem

a ja całą noc myślałam o grawerze do obrączek i wymyśliłam, że na swojej chcę pierwsze słowa, jakie powiedział do mnie Tż prawie 10 lat temu. Ile znaków max. może mieć grawer?
świetna łazienka

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Ojojo, nie dodał mi się załącznik. Oto suknia (może nie identyczna, ale w 90% podobna) jednej z zaproszonych dziewczyn na niedawnym weselu mojego kuzyna i jego żony. Jestem ciekawa, co o tym myślicie?
O mamo w nosie mam przełamywanie stereotypów, jest tyle kolorów na świecie, że naprawdę można by wybrać inną sukienkę-nie białą. A już długą to wcale, nawet nie komentuje, tym bardziej, że sama będę miała suknię w stylu greckim i ostro bym się wkurzyła gdyby ktoś przyszedł w długiej, białej kreacji. Mam nadzieję, że nikt takiego numery nie wywinie

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Zapomniałam jeszcze, że młodzi prosili, żeby zamiast kwiatów dać im kupony lotka - pomimo to 90% gości zjawiło się na ślubie z bukietami. Jestem ciekawa wsadzili im też do koperty kupony, czy po prostu zignorowali młodych.
Stary 2011-09-19, 11:55   #1625
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze, to tak jak u mnie. Powiedz proszę coś więcej - czy tańce były na świezym powietrzu? Czy było to jakieś utrudnienie dla gości, komentowali to w jakiś sposób? Co z pogodą, nie bylo w nocy za zimno??

kilianna - jakby u mnie się taka laska pojawiła w prawie że sukni ślubnej i miałabym więcej odwagi, to bym ją wyprosiła a na pewno przy składaniu życzeń też życzyłabym jej wszystkiego najlepszego w dniu ślubu
Parkiet był zadaszony i obity z każdej strony folią, co powodowało, że nie było zimno i wejście na niego było zaraz przy wyjściu z restauracji. Dla poglądu sytuacji załączam prowizoryczny rysunek. Czerwone prostokąty oznaczają stoły, szare prostokąty to wejście na parkiet i do restauracji. Latem takie rozwiązanie nie przeszkadza - zimą raczej byłoby zbyt zimno.
Przy naszym stole zgodnie stwierdziliśmy, że przy takim układzie stołów i położeniu parkietu te wszystkie niespodzianki i atrakcje były po to by goście co jakiś czas pojawili się na parkiecie.
Aha, koło parkietu były też ławki, gdize można było spokojnie sobie posiedzieć (jak ktoś nie chciał tańczyć albo siedzieć przy stole).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sala weselna.jpg (24,4 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-09-19, 12:00   #1626
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
4 też planuję takie coś.
Zamiast księgi gości planujemy taką ramkę, w środku nasze zdjęcie a dookoła goście będą mogli się wpisać.
Poniżej wariacje na ten temat
bardzo podoba mi sie to drzewko na drugim zdjęciu
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:07   #1627
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ale mam super plan na ten semestr

poniedziałek 14,30-16,30 (chyba ze pójdę na wykłądy) wtorek wolny, środa 8-18, czwartek 13,30-15 piątek wolny

żyć nie umierać przynajmniej będę miała czas na naukę na kolokwia
Ja też zawsze mówiłam, że będzie czas na naukę na koła ale w praktyce wychodzi to zawsze inaczej... Życze powodzenia i wytrwalości ( sobie również :-P)
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:15   #1628
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
No właśnie, też mi się wydawało, że to jednak nietakt. Ja bym nie wytrzymałą w tym aucie 30 min i byłoby mi głupio. Zresztą teraz też trochę było, bo nie wiadomo czy też mamy udawać, że ich nie widzimy czy może pomachać im przez szybę

Na żywo była naprawdę ładna, moje zdjęcia tego nie pokazują

świetna łazienka

O mamo w nosie mam przełamywanie stereotypów, jest tyle kolorów na świecie, że naprawdę można by wybrać inną sukienkę-nie białą. A już długą to wcale, nawet nie komentuje, tym bardziej, że sama będę miała suknię w stylu greckim i ostro bym się wkurzyła gdyby ktoś przyszedł w długiej, białej kreacji. Mam nadzieję, że nikt takiego numery nie wywinie

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Zapomniałam jeszcze, że młodzi prosili, żeby zamiast kwiatów dać im kupony lotka - pomimo to 90% gości zjawiło się na ślubie z bukietami. Jestem ciekawa wsadzili im też do koperty kupony, czy po prostu zignorowali młodych.
ja stawiam na nie doczytanie zaproszenia

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
Ja też zawsze mówiłam, że będzie czas na naukę na koła ale w praktyce wychodzi to zawsze inaczej... Życze powodzenia i wytrwalości ( sobie również :-P)
wiesz wolę jednak się uczyć w dzień niż przez ostatni rok siedzieć w książkach do 2 w nocy a o 5 wstawać na zajęcia bo do domu wracałam koło 21

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

o Mariolka Kiepska wyszła za mąż
http://www.pudelek.pl/artykul/35151/...wyszla_za_maz/
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:15   #1629
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
4 też planuję takie coś.
Zamiast księgi gości planujemy taką ramkę, w środku nasze zdjęcie a dookoła goście będą mogli się wpisać.
Poniżej wariacje na ten temat
Fajne rozwiązania. Do mnie najbardziej przemawia pierwsze i ostatnie, bo z takimi przestrzennymi drzewkami miałabym problem w postaci: gdzie to potem postawić?
Stary 2011-09-19, 12:20   #1630
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:

nawet ładnie wyglądała

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Parkiet był zadaszony i obity z każdej strony folią, co powodowało, że nie było zimno i wejście na niego było zaraz przy wyjściu z restauracji. Dla poglądu sytuacji załączam prowizoryczny rysunek. Czerwone prostokąty oznaczają stoły, szare prostokąty to wejście na parkiet i do restauracji. Latem takie rozwiązanie nie przeszkadza - zimą raczej byłoby zbyt zimno.
Przy naszym stole zgodnie stwierdziliśmy, że przy takim układzie stołów i położeniu parkietu te wszystkie niespodzianki i atrakcje były po to by goście co jakiś czas pojawili się na parkiecie.
Aha, koło parkietu były też ławki, gdize można było spokojnie sobie posiedzieć (jak ktoś nie chciał tańczyć albo siedzieć przy stole).
dziękuję bardzo za odpowiedź

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:21   #1631
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
znalazłam jedno z lepszych wykonań ave maria takie delikatne takie ahhhh.....
http://www.youtube.com/watch?v=mcGkRaKQM50
Ja już rozmawiałam z kolega i zagra mi na trąbce w kościele ave maria..
Stary 2011-09-19, 12:22   #1632
evoonia86
Zakorzenienie

mnie to troszkę wkurza, jak Mlodzi nie chcą kwiatów, a ktoś im je kupuje. rozumiem jakieś pojedyncze przypadki, ale żeby 90% gości nie doczytało
Stary 2011-09-19, 12:29   #1633
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to troszkę wkurza, jak Mlodzi nie chcą kwiatów, a ktoś im je kupuje. rozumiem jakieś pojedyncze przypadki, ale żeby 90% gości nie doczytało
Nie raz już się z tym spotkałam a potem wielkie zdziwko "a to coś pisało na zaposzeniu?" dlatego ja robię wkładki do zaproszeń zresztą w moim projekcie nie ma gdzie umieścić takiego wierszyka
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:30   #1634
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
ja stawiam na nie doczytanie zaproszenia

wiesz wolę jednak się uczyć w dzień niż przez ostatni rok siedzieć w książkach do 2 w nocy a o 5 wstawać na zajęcia bo do domu wracałam koło 21

a też możliwe
o właśnie mama mi mówiła, muszę zdjęcia zobaczyć

Cytat:
Ja byłam bardzo tym zaskoczona, bo jak wysiedliśmy z TŻtem z busika, który w sumie przywiózł ok 16 osób, to zobaczyłam, że tylko my nie mamy kwiatów. Wydaje mi się, że ludzie kupili bukiety, żeby nie przyjść z "gołymi rękami", a może dlatego, że tak "wypada"
Stary 2011-09-19, 12:33   #1635
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Stworzyłam teczkę na weselne umowy i tak dalej lekko się przeraziłam ile już jest do wydania na załatwione już sprawy.
I tak się zastanawiam ile Wy już wydałyście na fotografa, filmowanie, dj lub orkiestrę, salę, samochód, suknię....
Ja puki co zadatków dałam około 3ooo do zapłaty pozostało prawie 7900 I to tylko za powyżej wymienione usługi.

Do tego dojdzie jeszcze opłata za gości (a troszkę ich będzie) za osobę min 150 zł, + poprawiny 50 zł, zaproszenia, upominki dla gości, pokoje dla gości....
ZAŁAMAŁAM się normalnie
My jak narazie to wplaciliśmy:
sala: 1000 zł zaliczki ( jeszcze ok. 13000 zł)
orkiestra: 500 zaliczki ( jeszcze ok. 3000 zł)
I to by było na tyle z zaliczek a gdzie reszta??
foto i kamera: jeszcze nic (ok 2500 zł)
obrączki: nie mamy ( planujemy dać swoje złoto ok. 1200 zł)
suknia, garnitur: nawet nie myślimy o tym jeszcze
dekoracja kośćioła, auta, bukiet itd : ok. 2000 zł ( oby mniej)
alkohol i napoje: planujemy kupić jak wróce do Polski (ok 3500 zł)
zaproszenia dla gości i winietki+ prezent ok 400 zł
obyśmy w 30 000 zł się zmieścili...:prosi :

Edytowane przez patiss89
Czas edycji: 2011-09-19 o 12:34
Stary 2011-09-19, 12:33   #1636
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
fajny miała bukiet
Stary 2011-09-19, 12:37   #1637
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet ładnie wyglądała

dziękuję bardzo za odpowiedź
nie ma za co

Cytat:
My byliśmy lepsi - dopiero kilka dni przed weselem doczytaliśmy, że ślub jest o 13.30 i nici z obejrzenia półfinału ME w siatkówce A to, że będą zbierać na hospicjum i nie chcą kwiatów, to dowiedzieliśmy się z maila, którego dostaliśmy od Panny Młodej, w którym napisała, że będzie osoba z puszką. Dopiero po tym mailu dokładnie przeczytaliśmy zaproszenie i wszystkie te informacje były na nim zapisane
A i podobała mi się jedna rzecz, że w tym mailu były także informacje o autobusie spod kościoła do sali weselnej, a w nocy zapewniony będzie samochód z kierowcą, który odwiezie gości pod wskazany adres.
Stary 2011-09-19, 12:40   #1638
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co

My byliśmy lepsi - dopiero kilka dni przed weselem doczytaliśmy, że ślub jest o 13.30 i nici z obejrzenia półfinału ME w siatkówce A to, że będą zbierać na hospicjum i nie chcą kwiatów, to dowiedzieliśmy się z maila, którego dostaliśmy od Panny Młodej, w którym napisała, że będzie osoba z puszką. Dopiero po tym mailu dokładnie przeczytaliśmy zaproszenie i wszystkie te informacje były na nim zapisane
A i podobała mi się jedna rzecz, że w tym mailu były także informacje o autobusie spod kościoła do sali weselnej, a w nocy zapewniony będzie samochód z kierowcą, który odwiezie gości pod wskazany adres.
No to nieźle
ja nie wiem dlaczego ludzie zaproszeń nie czytają Jak dostałam zaproszenie na ten ślub sierpniowy to 3 razy dokładnie przeczytałam, żeby wszystkie informacje zakodować
Stary 2011-09-19, 12:40   #1639
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam bardzo tym zaskoczona, bo jak wysiedliśmy z TŻtem z busika, który w sumie przywiózł ok 16 osób, to zobaczyłam, że tylko my nie mamy kwiatów. Wydaje mi się, że ludzie kupili bukiety, żeby nie przyjść z "gołymi rękami", a może dlatego, że tak "wypada"
dlatego ja chcę żeby ludzie nam kupili drobne pamiątki lub ksiązki bo wtedy nie pójdą z pustymi rękami. ja się nawet nie dziwię bo sami jak idziemy na ślub do kogoś i TŻ daje kopertę to ja biore kwiatki żebym nie szła z pustymi rekami
Stary 2011-09-19, 12:44   #1640
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
No to nieźle
ja nie wiem dlaczego ludzie zaproszeń nie czytają Jak dostałam zaproszenie na ten ślub sierpniowy to 3 razy dokładnie przeczytałam, żeby wszystkie informacje zakodować
wiem, że to głupie było. Zazwyczaj czytam zaproszenia a w tym przypadku jakoś tak się złożyło, że dopiero kilka dni przed ślubem zainteresowałam się informacjami na zaproszeniu. Jak nas zapraszali, to od razu potwierdziliśmy przybycie, więc jakoś tak umknęło czytanie zaproszenia dokładnie.
Stary 2011-09-19, 12:46   #1641
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Ojojo, nie dodał mi się załącznik. Oto suknia (może nie identyczna, ale w 90% podobna) jednej z zaproszonych dziewczyn na niedawnym weselu mojego kuzyna i jego żony. Jestem ciekawa, co o tym myślicie?
No przesada, kiedyś to nawet słyszałam, że w czarnych sukniach nie pasuje, bo to nie pogrzeb, ale chyba i tak lepsze niż biały strój.

Ja właśnie zamówiłam klatkę taka na koperty, lada dzień dostanę ją
Będzie potem np do dekoracji mieszkania, bo ja mam w takim stylu wystrój, a pudełko tekturowe to by mi sie już nie przydało

jagata super relacja z wesela. W ogóle super zaplanowali sobie Państwo Młodzi cały Ten dzień. Dużo atrakcji, cos takiego mi sie podoba.

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:47   #1642
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dlatego ja chcę żeby ludzie nam kupili drobne pamiątki lub ksiązki bo wtedy nie pójdą z pustymi rękami. ja się nawet nie dziwię bo sami jak idziemy na ślub do kogoś i TŻ daje kopertę to ja biore kwiatki żebym nie szła z pustymi rekami
Ja też myślałam, żeby coś jednak wziąć - jakiś bukiet z kuponów lotka zrobić czy coś, ale że nie mam absolutnie takich zdolności manualnych to dostosowaliśmy się do prośby i kwiatów nie kupiliśmy.

Ja myślałam nad lotkiem lub książkami, a TŻ nad lotkiem lub winem, ale nie chcę mi się wierzyć, żeby nasze rodziny podążyły za tym duchem nowoczesności i przyszły do kościoła z winem.
Stary 2011-09-19, 12:48   #1643
evoonia86
Zakorzenienie

może mnie to irytuje dlatego, ze ja staram sie zwracać uwage na to czy para chce coś innego niż kwiaty nie wiem sama. nie chce absolutnie nikogo urazić, bo wiem, ze na pewno mój Tz nie zwrócilby na to uwagi, ala ja staram się zawsze doczytać co i jak. Może właśnie dlatego to mnie tak irytuje
Stary 2011-09-19, 12:49   #1644
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
No przesada, kiedyś to nawet słyszałam, że w czarnych sukniach nie pasuje, bo to nie pogrzeb, ale chyba i tak lepsze niż biały strój.

Ja właśnie zamówiłam klatkę taka na koperty, lada dzień dostanę ją
Będzie potem np do dekoracji mieszkania, bo ja mam w takim stylu wystrój, a pudełko tekturowe to by mi sie już nie przydało

jagata super relacja z wesela. W ogóle super zaplanowali sobie Państwo Młodzi cały Ten dzień. Dużo atrakcji, cos takiego mi sie podoba.
mi mama nie pozwoliła kupic czarnej sukienki na ślub siostry ale to tez może dlatego że byłam świadkową no i bliską rodzina
Ale na ślub znajomych to nie uważam że nie mozna mieć, przecież zawsze można dobrać jakies jaśniejsze dodatki i będzie dobrze
Stary 2011-09-19, 12:50   #1645
kindziulindzia
Zakorzenienie

a ja jestem zasmarkana od piątku

jeśli chodzi o te ślubne zaproszenia to uważam że gość chociaż 1 raz powinien dokładnie przeczytać a nie biorą zobaczą kto, gdzie i z kim i rzucają w kąt a później ręcę rozkładają bo oni nic nie wiedzieli
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:53   #1646
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też myślałam, żeby coś jednak wziąć - jakiś bukiet z kuponów lotka zrobić czy coś, ale że nie mam absolutnie takich zdolności manualnych to dostosowaliśmy się do prośby i kwiatów nie kupiliśmy.

Ja myślałam nad lotkiem lub książkami, a TŻ nad lotkiem lub winem, ale nie chcę mi się wierzyć, żeby nasze rodziny podążyły za tym duchem nowoczesności i przyszły do kościoła z winem.
moja siostra ostatnio prosiła o pamiątki i ksiązki i na 200 gości dostała tylko jeden bukiet kwiatów i kilka bukietów z cukierków, była bardzo zadowolona
Przecież goście nie muszą paradować z winem w ręce, zawsze mozna go włozyc do jakiejś torebki na prezent i jest fajnie a nikt się nie będzie musiał martwić że idzie z pustymi rękami
Stary 2011-09-19, 12:53   #1647
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
może mnie to irytuje dlatego, ze ja staram sie zwracać uwage na to czy para chce coś innego niż kwiaty nie wiem sama. nie chce absolutnie nikogo urazić, bo wiem, ze na pewno mój Tz nie zwrócilby na to uwagi, ala ja staram się zawsze doczytać co i jak. Może właśnie dlatego to mnie tak irytuje
pewnie tak, my się dostosowaliśmy i kwiatów nie kupiliśmy a te pieniądze które wydlaibyśmy na kwiaty trafił do puszki. Nie jestem zwolenniczką narzucania gościom co zamiast kwiatów przynieść, ale z drugiej strony jak dostaję zparoszenie z prośbą, ze jednak chcą coś innego niż kwiaty to staram się dostosować bo nie chcę kogoś uszczęśliwiać na siłę. A, że mam odmienne zdanie, to mogę je wyrazić we własnym zaproszeniu i tyle.
Stary 2011-09-19, 12:55   #1648
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie tak, my się dostosowaliśmy i kwiatów nie kupiliśmy a te pieniądze które wydlaibyśmy na kwiaty trafił do puszki. Nie jestem zwolenniczką narzucania gościom co zamiast kwiatów przynieść, ale z drugiej strony jak dostaję zparoszenie z prośbą, ze jednak chcą coś innego niż kwiaty to staram się dostosować bo nie chcę kogoś uszczęśliwiać na siłę. A, że mam odmienne zdanie, to mogę je wyrazić we własnym zaproszeniu i tyle.
Dokładnie
Pewnie każda z nas woli dostać co innego i mamy także różne stosunki do wierszyków - ja bym np nie dała wierszyka o kasie zamiast prezentów.
Stary 2011-09-19, 12:56   #1649
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
tez uważam że należy się dostosować to jest ślub młodych i to oni powinni narzucać reguły
Stary 2011-09-19, 12:56   #1650
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
mi mama nie pozwoliła kupic czarnej sukienki na ślub siostry ale to tez może dlatego że byłam świadkową no i bliską rodzina
Ale na ślub znajomych to nie uważam że nie mozna mieć, przecież zawsze można dobrać jakies jaśniejsze dodatki i będzie dobrze
Zgadzam się z Tobą - na ślub znajomych lub dalszej rodziny, to założyłabym czarną sukienkę. Natomiast będąc świadkową raczej unikałabym koloru czarnego i białego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości