2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 13:51   #1351
karolca
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
chwale sie
śliczne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:57   #1352
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No a ja kochane bylam z moim synkiem w sklepie, m.in. w H&M poogladac ciazowe sweterki....
Niestety maly wybor, jeden taki fajny byl z kapturkiem ale cienki dosc a chcialam cos cieplejszego znalezc....
niestety tego cena az 130 zl, strasznie duzo wiec zrezygnowalam
A wogole z moim synem isc na zakupy to porazka, niemozna nic spokojnie poogladac
Przyjechalismy do domu, zjedlismy rosol, Filip usypia a ja teraz obzeram sie kiszona kapustka, mialam taka ochote na nia ze kupilam 30 dag i chyba wszystko zjem sama
A z allegro tez pozamawialam pare rzeczy i przyszly mi podklady i wklady poporodowe, majtki poporodowe, jeden bialy kaftanik dla dzidzi i smoczki z aventu dwa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja tyle co się pochwaliłam że już po rzyganiu i mdłościach a tu mnie dziś znów dopadłoooo ehhh 15 tc, mam nadzieję że to tylko jednorazowy incydent wrrr
no widzisz, ja tez juz jestem w II trymestrze, mam 14 tydzien i tez mialam nadzieje ze mi sie skonczylo wymiotowanie, odruchy wymiotne i mdlosci...ale niestety nie ;/ boje sie ze cala ciaze bedzie to trwalo, bo dziwne ze mamy juz II trymestr a objawy takie nam sie utrzymuja
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Cześć właśnie wróciłam ze szpitala.
dobrze ze juz wszystko w porzadku, musialas sie neizle wystraszyc...
ja w I ciazy tez mialam krwiaka, delikatnie krwawilam, ale ten krwiaczek po duphastonie dosyc szybko sie wchlonal.
A odnosnie szpitala, ciesz sie ze mialas swoje lozkoa Tobie netu sie zachcialo hihihi
ja pracuje w wojewodzkim szpitalu i warunki sa jakie sa, chociaz u mnie maja pacjenci na kazdej sali lazienke i toalete-czyli wypasik. A np tam gdzie rodzilam, w innym tez wojewodzkim szpitalu to po porodzie na poloznictwie jak lezalam, to na caly oddzial sa tylko dwie kabiny prysznicowe i dwie toalety, takze nie badzmy wymagajacy

emigra slodkie te ciuszki mmm
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-19 o 14:00
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:01   #1353
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

no widzisz, ja tez juz jestem w II trymestrze, mam 14 tydzien i tez mialam nadzieje ze mi sie skonczylo wymiotowanie, odruchy wymiotne i mdlosci...ale niestety nie ;/ boje sie ze cala ciaze bedzie to trwalo, bo dziwne ze mamy juz II trymestr a objawy takie nam sie utrzymuja
No ja niestety też, a jutro 15 tydzień i 0 dni wg suwaczka.
Nie jest co prawda tak źle jak było... ale nie tego się spodziewałam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-19, 14:11   #1354
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No a ja kochane bylam z moim synkiem w sklepie, m.in. w H&M poogladac ciazowe sweterki....
Niestety maly wybor, jeden taki fajny byl z kapturkiem ale cienki dosc a chcialam cos cieplejszego znalezc....
niestety tego cena az 130 zl, strasznie duzo wiec zrezygnowalam
A wogole z moim synem isc na zakupy to porazka, niemozna nic spokojnie poogladac
Przyjechalismy do domu, zjedlismy rosol, Filip usypia a ja teraz obzeram sie kiszona kapustka, mialam taka ochote na nia ze kupilam 30 dag i chyba wszystko zjem sama
A z allegro tez pozamawialam pare rzeczy i przyszly mi podklady i wklady poporodowe, majtki poporodowe, jeden bialy kaftanik dla dzidzi i smoczki z aventu dwa

dobrze ze juz wszystko w porzadku, musialas sie neizle wystraszyc...
ja w I ciazy tez mialam krwiaka, delikatnie krwawilam, ale ten krwiaczek po duphastonie dosyc szybko sie wchlonal.
A odnosnie szpitala, ciesz sie ze mialas swoje lozkoa Tobie netu sie zachcialo hihihi
ja pracuje w wojewodzkim szpitalu i warunki sa jakie sa, chociaz u mnie maja pacjenci na kazdej sali lazienke i toalete-czyli wypasik. A np tam gdzie rodzilam, w innym tez wojewodzkim szpitalu to po porodzie na poloznictwie jak lezalam, to na caly oddzial sa tylko dwie kabiny prysznicowe i dwie toalety, takze nie badzmy wymagajacy

emigra slodkie te ciuszki mmm
no niestety wszelkie sweterki, bluzeczki z nazwy ciazowe sa juz o ilestam procent drozsze, a ja postanowilam ze jedynie spodnie i kurtke musze miec ciazowa, a sweterki, koszulki bede kupowac po prostu wieksze i dluzsze a h&m to juz w ogole cenowo mnie przeraza jesli chodzi o ciazowe ciuchy, co prawda spodnie wszedzie u nas sa ok 40 euro ale inne ubrania to masakra, a jeszcze wiekszosc z nich wyglada jakby z dzialu babci przeniesli
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:19   #1355
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
No u mnie też liczą sobie 100zł minimum czasem ponad 100zł a teraz idę do innej więc nawet nie mam pojęcia ile ode mnie weźmie, ale zapisałam się u niej na włosy, pazurki za tydzień, fryzura i makijaż na cywilny więc może jakąś zniżkę dostanę chociaż makijaż mam darmowy bo dostałam kupon
Na specjalna zniżkę na fryzurkę bym nie liczyła, jak moi sie, ze to fryzura slubna, to od razu kase sciągają większą. Ja za swoja 2 lata temu , zaznaczam, ze czesała mnie 20 minut dałąm 45 zl., a moja siostra czeesana była ponad 40 minut i tylko 35 zł.

Cytat:
Cześć właśnie wróciłam ze szpitala. Byłam tam od czwartku.
W czwartek rano (15tc+1) zauważyłam kilka brązowych plam na bieliźnie a na papierze mnóstwo skrzepów. Od razu zaczęłam krzyczeć na tż "jedziemy do szpitala!" Byliśmy tam o 6.45 i wiadomo "zmiana warty" Dopiero po 7.15 ktoś przyszedł. Od razu przyjęcie na patologię ciąży. Tam szybki wglad na wkładke i OK - krwotok zatamowany. Po badaniu rekawiczka cała we krwi. Spodziewałam sie najgorszego i cała drogę do szpitala ryczałam. USG i okazalo sie że "Ma pani dużo szczęścia, dzidziuś żyje!"
No i mam zagrożoną ciąże. powiedzieli mi że z praca to moge sie pożegnać. Nie puscili mnie póki nie zaczął utrzymawać sie bezbarwny śluz. Niby na tym pierwszym USG widać było krwiaka ale 3 dni później już nie. Podobno się wchłonął.
Dziecko jest odpowiednio duże i prawdopodobnie to chłopczyk. Zażywam duphaston nospe i almag. Nie wiadomo z czego ten krwiak sie zrobił, bo ja bardzo sie oszczędzałam, nie dźwigałam. Podejrzewali że to od igraszek z mężem ale ostatnie były tydzień wczesniej wiec nie od tego. Ale za to teraz TŻ ma "zakaz wjazdu" Dla mnie pewnie gorsze niz dla niego bo mi sie bedzie nudzić w domu
Przez te 5 dni na patologii jakoś bardziej poczułam dziecko i nawet w chwilach rozpaczy zaczęłam do niego gadać .
W tym tygodniu postaram się nadrobić stracone dni na wizażu
P.S. w szpitalu wojewódzkim nie było nawet netu!!!
Na szczęście jesteście cali i zdrowi . Dużo zdrówka Wam życzę i ma nadzieję, że takie chwile grozy już się nie zdarzą.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:25   #1356
rybka13
Zakorzenienie

Kolanka 45 zł to nie jest źle..., ja w tamtym roku płaciłam za ślubne uczesanie 70 zł, ale to jest u nas norma, i raczej nie zależy to od długości czesania, jesli juz od długości włosów, ale z tego co wiem, to każde uczesanie ślubne w tym salonie tyle kosztowało.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:29   #1357
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jolka, na mnie nie licz
już posprzątałam zostało tylko odkurzanie

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
chwale sie
śliczne

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:31   #1358
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny zjadlam prawie 30 dag kapusty kiszonej
to byla typowa zachcianka ciazowa

Cytat:
No ja niestety też, a jutro 15 tydzień i 0 dni wg suwaczka.
Nie jest co prawda tak źle jak było... ale nie tego się spodziewałam
no to ja to samo...
na pewno jest lepiej niz bylo ale mialo przejsc calkiem i co??
czytalam ze niektore laseczki wraz z porodem odczuly ulge dopiero
no przeciez to sie tak nie da przez 9 m-cy! ale co my mozemy biedne ciezarne, musimy to zniesc nie mamy wyjscia choc ciezki zywot nasz
Cytat:
no niestety wszelkie sweterki, bluzeczki z nazwy ciazowe sa juz o ilestam procent drozsze, a ja postanowilam ze jedynie spodnie i kurtke musze miec ciazowa, a sweterki, koszulki bede kupowac po prostu wieksze i dluzsze a h&m to juz w ogole cenowo mnie przeraza jesli chodzi o ciazowe ciuchy, co prawda spodnie wszedzie u nas sa ok 40 euro ale inne ubrania to masakra, a jeszcze wiekszosc z nich wyglada jakby z dzialu babci przeniesli
dokladnie. Chociaz takie zwykle, nie ciazowe cieplejsze, dluzsze sweterki tez drogie jak nie wiem, ponad 100 zl niestety...
ja tez stawiam na zwykle tuniczki po prosrtu wieksze i dluzsze szkoda mi kasy tyle wydawac. Ale kurtke musze miec tylko nie wiem czyjuz nie lepiej taka cieplejsza sobie kupic?zeby na zime juz byla?
SZYMONEK

Stary 2011-09-19, 14:35   #1359
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

dokładnie ja też wolę kupić większe w cenie w miarę normalnej niż ciążowe 2 razy droższe...;/
poza tym ostatnio kupiłam legginsy ciążowe za 6zł

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Na specjalna zniżkę na fryzurkę bym nie liczyła, jak moi sie, ze to fryzura slubna, to od razu kase sciągają większą. Ja za swoja 2 lata temu , zaznaczam, ze czesała mnie 20 minut dałąm 45 zl., a moja siostra czeesana była ponad 40 minut i tylko 35 zł.

to bardzo bardzo mało u nas praktycznie w każdym zakładzie fryzura 100zł

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Kolanka 45 zł to nie jest źle..., ja w tamtym roku płaciłam za ślubne uczesanie 70 zł, ale to jest u nas norma, i raczej nie zależy to od długości czesania, jesli juz od długości włosów, ale z tego co wiem, to każde uczesanie ślubne w tym salonie tyle kosztowało.

dokładnie 45zł to mało nawet te 70zł to jeszcze jeszcze bo u Nas to zazwyczaj wszędzie 100zł

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-19, 14:39   #1360
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

dokladnie. Chociaz takie zwykle, nie ciazowe cieplejsze, dluzsze sweterki tez drogie jak nie wiem, ponad 100 zl niestety...
ja tez stawiam na zwykle tuniczki po prosrtu wieksze i dluzsze szkoda mi kasy tyle wydawac. Ale kurtke musze miec tylko nie wiem czyjuz nie lepiej taka cieplejsza sobie kupic?zeby na zime juz byla?
Ja znalazlam w c&a ale nie wiem czy jest ciepla na zime czy raczej taka przejsciowka http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...ken/66493/2ale nie bede kupowac chyba narazie takiej typowo zimowej, boje sie ze i tak nie bedzie sie potem zapinala na brzuszku czy cos... kupie ta i zobacze do kiedy da sie ja nosic, bo moze bede nosic ja cala zime
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-19, 14:42   #1361
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
już posprzątałam zostało tylko odkurzanie
a ja poszłam do tego sklepu i jak zwykle przytachałam pomidory i draże kokosowe w polewie czekoladowej (ostatnio bardzo mi zasmakowały)

Cytat:
Dziewczyny zjadlam prawie 30 dag kapusty kiszonej
to byla typowa zachcianka ciazowa

no to ja to samo...
na pewno jest lepiej niz bylo ale mialo przejsc calkiem i co??
czytalam ze niektore laseczki wraz z porodem odczuly ulge dopiero
no przeciez to sie tak nie da przez 9 m-cy! ale co my mozemy biedne ciezarne, musimy to zniesc nie mamy wyjscia choc ciezki zywot nasz

Gdzie można złożyć reklamacje? bo miało być lepiej i co?
Najważniejsze, aby dzidzia była cała i zdrowa, mogę tyle wycierpieć tylko niech będzie grzeczna i mnie kocha, bo wypomnę moje samopoczucie

Jak w weekend będzie pogoda taka w miarę, to skoczę na rynek u siebie i zobaczę co mają na jesień. Może będzie jakiś pawilon z niedrogimi ciuchami ciążowymi. Na drugim końcu miasta mam jeszcze giełdę, gdzie niedrogo można dostać wszystko, ale to jest zdecydowanie za daleko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-19, 14:42   #1362
julliczka
Rozeznanie

hej hej,

strasznie dawno mnie tu nie było, ale w zeszłym tygodniu miałam taki kociokwik, że przez kilka dni laptopa nie włączałam.

U mnie chyba wszystko ok. Przez cały poprzedni tydzień wychodziłam z domu parę minut po 7, a wracałam po 18 - przyznam, że byłam mega padnięta, no i wczoraj odchorowałam cały zeszły tydzień. Brzuch mnie bolał, ale mam wrażenie, że to przez te jelita - miewam mega zaparcia

Udało mi się znaleźć dobrego lekarza na nfz w moim mieście... ale termin wizyty dopiero....27 października porażka. pytałam recepcjonistki czy dla kobiet w ciąży nie ma wcześniejszych terminów, ale niestety nie
Także będę musiała jeszcze wybulić kasę na wstępne badania w prywatnej klinice i na jeszcze jedną wizytę prywatną. 3 października - wizyta kontrolna, a 10 października - USG (w 12 tc) nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, nie dałam rady doczytać kilkunastu stron, ale już teraz będę w miarę na bieżąco, bo szkolenia będę mieć max raz w tygodniu.

Pozdrowionka
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:46   #1363
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
a ja poszłam do tego sklepu i jak zwykle przytachałam pomidory i draże kokosowe w polewie czekoladowej (ostatnio bardzo mi zasmakowały)

Ja dzisiaj też wybiorę się na zakupy ciekawe co ja przytacham
Moje zapasy się kończą więc coś trzeba kupić, jakieś jogurciki, coś słodkiego, coś słonego, wędlinkę na kanapki, ogórka itp.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-19, 15:03   #1364
Madziara 26
Rozeznanie

aaagga ale mnie wystraszyłaś ale dobrze że już jest ok. ODPOCZYWAJ

ja to bym skittlesy codziennie jadla zwlaszcza te kwaśne (zielone) dzisiaj fajny temat w rozmowach w toku o kobietach ktore mialy problemy z zajściem w ciąże.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:06   #1365
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj też wybiorę się na zakupy ciekawe co ja przytacham
Moje zapasy się kończą więc coś trzeba kupić, jakieś jogurciki, coś słodkiego, coś słonego, wędlinkę na kanapki, ogórka itp.
ja już wszystko miałam, ale ogórki i pomidory kupuję u siebie na ryneczku mam ser, sałatę więc wczoraj miałam ucztę na kolację
a dziś jeszcze pomidory

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość

ja to bym skittlesy codziennie jadla zwlaszcza te kwaśne (zielone) dzisiaj fajny temat w rozmowach w toku o kobietach ktore mialy problemy z zajściem w ciąże.
Skittlesy lubię, ale czerwone

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-19, 15:09   #1366
cziqua
Zadomowienie

lubie rozmowy w toku bede ogladac a temat mi bliski wiec napewno nie przegapie odcinka na obiad pomidorowa z ryzem a Tżz makaronem jutro schabowe ziemniaczki i marchewka z groszkiem

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:10   #1367
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zaraz spadam do fryzjera oczywiście nie mam jak wyjechać autem bo robią u mnie drogę i chodniki masakra jakaś, ale dobrze że brat mnie zawiezie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-19, 15:15   #1368
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość

Uwielbiam zielone skittlesy. Jeszcze ostatnio zrobili tą małą paczuszkę to muszę sobie 1 dziennie wsunąć Pycha!
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:17   #1369
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zazdroszczę Wam tych schabowych itp. ja mięsa nie mogę bo strasznie po nim cierpie tak mi źle i się odbija fatalnie, że masakra tak samo po wczorajszej jajecznicy zdychałam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-19, 15:27   #1370
cziqua
Zadomowienie

ja tylko ostatnio na twarożki patrzec nie moge cala reszta moge sie cieszyc

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:29   #1371
emigra
Zakorzenienie

a pijecie kawe?? bo mnie odrzucilo chyba w 8tc i do tej pory nie pije... na sam zapach mam mdlosci ... a kiedys tak lubilam kawke ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-19, 15:30   #1372
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a pijecie kawe?? bo mnie odrzucilo chyba w 8tc i do tej pory nie pije... na sam zapach mam mdlosci ... a kiedys tak lubilam kawke ....
Nigdy nie piłam kawy więc teraz też nie.
Jak mam gorszy fizycznie dzień, piję herbatę z aronią.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-19, 15:32   #1373
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie piłam kawy więc teraz też nie.
Jak mam gorszy fizycznie dzień, piję herbatę z aronią.
ja kiedys nie lubilam herbaty, baaardzo rzadko ja pilam a teraz mam niezla kolekcje ostatnio zaopatrzylam sie w jablkowa jest pyszna choc od kilku dni pije earl grey z sokiem z malin i cytryna, albo cytryna i miodem, bo jestem przeziebiona. W sumie to dobrze ze mnie nie ciagnie nadal do kawy, mam nadzieje ze cala ciaze tak bedzie, w koncu w ciazy nie jest wskazana (dozwolona ale nie wskazana hihi) tylko mam nadzieje ze po porodzie mi wroci chec i bede mogla pic choc jedna dziennie swoja droga zabawne, przed ciaza kawa z rana byla najlepszym srodkiem dla regularnej toalety a teraz mimo ze kawy nie pije to tez dwiedzam ja regularnie a wystarczy uwaga - szklanka wody nawet. Myslalam kiedys ze to zasluga kawy, ale widocznie wystarczy tylko cos wypic
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-09-19 o 15:34
Stary 2011-09-19, 15:35   #1374
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znalazlam w c&a ale nie wiem czy jest ciepla na zime czy raczej taka przejsciowka http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...ken/66493/2ale nie bede kupowac chyba narazie takiej typowo zimowej, boje sie ze i tak nie bedzie sie potem zapinala na brzuszku czy cos... kupie ta i zobacze do kiedy da sie ja nosic, bo moze bede nosic ja cala zime
hmm ciezko ocenic czy na jesien czy na zime ona jest, ale mysle, ze jak wlozysz pod spod cieply swetr to bedzie Ci cieplo. Swoja droga ladna ta kurteczka

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

karolca no wlasnie do kogo z tymi reklamacjami?
ale tak powaznie to jestem zla ze tak sie dzieje, niby juz sie przyzwyczailam do tego jednak chce zeby bylo w 100% normalnie!
Ty masz smaka na draze ostatnio a ja ciagle bym jadla princesse toffi no tak mi posmakowala ze cos okropnego wogole ja mam w tej ciazy tak porypane smaki ze szok, albo mam ochote na cos mocno slonego albo na cos mocno kwasnego albo na cos bardzo slodkiego
SZYMONEK

Stary 2011-09-19, 15:41   #1375
karolca
Zakorzenienie

aguśka, jeszcze pół biedy jak ochota na każdy smak z osobna
bo jak zaczynasz słodkie kwaśnym przegryzać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-19, 15:56   #1376
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
aguśka, jeszcze pół biedy jak ochota na każdy smak z osobna
bo jak zaczynasz słodkie kwaśnym przegryzać
bywa i tak
SZYMONEK

Stary 2011-09-19, 16:03   #1377
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie piję kawki, choć czasami mi się wydaje, że chętnie bym wypiła rano.
Przed ciążą, codziennie rano piłam kawkę z mleczkiem, czasem też popołudniu... ale u mnie już w okolicach 6tc coś mnie odrzucało od kawy i przestałam pić, a potem się okazało, że w ciąży jestem Teraz chyba bym dała radę wypić, ale nie próbowałam..
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:08   #1378
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Cześć właśnie wróciłam ze szpitala. Byłam tam od czwartku.
W czwartek rano (15tc+1) zauważyłam kilka brązowych plam na bieliźnie a na papierze mnóstwo skrzepów. Od razu zaczęłam krzyczeć na tż "jedziemy do szpitala!" Byliśmy tam o 6.45 i wiadomo "zmiana warty" Dopiero po 7.15 ktoś przyszedł. Od razu przyjęcie na patologię ciąży. Tam szybki wglad na wkładke i OK - krwotok zatamowany. Po badaniu rekawiczka cała we krwi. Spodziewałam sie najgorszego i cała drogę do szpitala ryczałam. USG i okazalo sie że "Ma pani dużo szczęścia, dzidziuś żyje!"
No i mam zagrożoną ciąże. powiedzieli mi że z praca to moge sie pożegnać. Nie puscili mnie póki nie zaczął utrzymawać sie bezbarwny śluz. Niby na tym pierwszym USG widać było krwiaka ale 3 dni później już nie. Podobno się wchłonął.
Dziecko jest odpowiednio duże i prawdopodobnie to chłopczyk. Zażywam duphaston nospe i almag. Nie wiadomo z czego ten krwiak sie zrobił, bo ja bardzo sie oszczędzałam, nie dźwigałam. Podejrzewali że to od igraszek z mężem ale ostatnie były tydzień wczesniej wiec nie od tego. Ale za to teraz TŻ ma "zakaz wjazdu" Dla mnie pewnie gorsze niz dla niego bo mi sie bedzie nudzić w domu
Przez te 5 dni na patologii jakoś bardziej poczułam dziecko i nawet w chwilach rozpaczy zaczęłam do niego gadać .
W tym tygodniu postaram się nadrobić stracone dni na wizażu
P.S. w szpitalu wojewódzkim nie było nawet netu!!!
Kurcze współczuję takiej "przygody". Najważniejsze, że już z Wami w porządeczku. Teraz dużo odpoczywaj i oby już więcej zmartwień nie było

Cytat:
chwale sie
Słodziaki

Cytat:
Bardzo ładna ta kurteczka. Ja swego czasu myślałam o czymś a'la płaszczyk ale taki odcinany pod biustem i dalej taki szerszy. Ale ta kurteczka którą wkleiłaś też bardzo mi się podoba Ciekawe czy w Polsce też mają takie.

A ja właśnie zjadłam obiadek. Dzisiaj była powtórka z rozrywki, czyli ziemniaczki, kurczaczek i mizeria tak jak wczoraj. Tylko najlepsze, że przed samym obiadem zjadłam jabłko i mam wrażenie, że w połączeniu ze śmietaną z mizerii zrobiłam sobię mieszankę wybuchową, bo już mi coś buzuje w brzuchu
Widziałam, że rozmawiałyście o problemach z cerą. Ja zawsze się z nią męczyłam :/ Ile ja się wychodziłąm po dermatologach to moje :/ Znam już chyba większość w województwie :/ Kasy na to poszło tyle, że pewnie na samochód by się uzbierało :/ Aż pewnego dnia w necie na kwc znalazłam opinie o żelu effaclar i spróbowałam. Mija już pewnie z 5 rok jak go stosuje i nie zamieniłabym na żaden inny. Radzi sobie o niebo lepiej niż te wszystkie specyfiki które wykupowałam po wizytach. Teraz zostały mi już praktycznie blizny i od czasu do czasu wyskoczy jakiś nieproszony gość. Nawet mój kuzyn zaczął go stosować i też jest mega zadowolony. Cena średnia, ale jest całkiem wydajny. Taka tubka 300 ml starcza mi na ok 2-3 miesiące. Może akurat którejś z Was pomoże

Znowu się rozpisałam Ale mi się dziś nudzi
Stary 2011-09-19, 16:10   #1379
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak samo, a kiedyś myślałam że bez kawy to się nie da żyć
Za to przerzuciłam się na herbatę, której wcześnie praktycznie nie piłam Ale wiecie co, mam nadzieję że po ciąży wróci mi chęć na kawę, bo ja lubię pić kawę, to mi daje przyjemność i rano mnie zawsze budziła
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:11   #1380
MoniaHan
Wtajemniczenie

aaaga - dzieki Bogu ze juz dobrze.

jak mnie dzis Tz zaniespodziankowal pojechal rano do lekarza - i wracajac mial przywiezc Fish&chips na obiadek (srednio to zdrowe - a wlasciwie wcale) ale jakos tak mi sie zachcialo. a on przyjezdza - ja przybieglam do domu na obiad - szykuje ketchup, sztucce itd, otwieram pudelko z jedzeniem...a tam...nie moglam uwierzyc........SCHABOWY jak sie patrzy!!! ziemniaczki z koperkiem i buraczki!!! az zaczelam piszczec) wariatka jakas jestem - to takie przeciez zwykle jedzenie - ale jak mnie ucieszylo to brak slow- jestem przeszczesliwa ze otworzyli polska restauracje w miasteczku obok - bede sie tam stolowachurrraaaa!!!naj blizsza polska restauracja byla jak do tej pory 80km, a teraz mamy tylko 7km!!!mozna zamowic...np. kartacze, albo zrazy i robia, smakowal ten obiadek dzisiejszy domowo. Tz tez sie tak ucieszyl ze stwierdzil ze zrobi im za darmo strone internetowa..aby sie chlopaki tylko utrzymali

wczoraj poszlismy zrobic rundke po sklepach, po obiadku a przed kinem...i w Next sa naprawde swietne ciuszki...ogladam przewaznie dla dziewczynek...sa rozne kolory - nie tylko rozowe - swietne sa...ale ceny tez niczego sobie...raczej nie bede tam ubierac dziecka
tez szukam cieplego swetra rozpinanego. kurtke zimowa kupilam sobie w lecie - byla spora obnizka...kurtka cieplutka...bo wlasciwie narciarska - ale rozmiar 36 - wiec chyba sie w nia nie zmieszcze w zimie

kawe pije jedna dziennie - slabiutka, ale od 4 do 12 tc nie moglam patrzec na kawe - a wczesniej pilam po 2-3 dziennie.

effaclar tez polecam - 5 lat temu stosowalam...swietny byl...i widocznie jest nadal.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:14
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości