|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
No a ja kochane bylam z moim synkiem w sklepie, m.in. w H&M poogladac ciazowe sweterki....
Niestety maly wybor, jeden taki fajny byl z kapturkiem ale cienki dosc a chcialam cos cieplejszego znalezc.... niestety tego cena az 130 zl, strasznie duzo wiec zrezygnowalam ![]() A wogole z moim synem isc na zakupy to porazka, niemozna nic spokojnie poogladac ![]() Przyjechalismy do domu, zjedlismy rosol, Filip usypia a ja teraz obzeram sie kiszona kapustka, mialam taka ochote na nia ze kupilam 30 dag i chyba wszystko zjem sama ![]() A z allegro tez pozamawialam pare rzeczy i przyszly mi podklady i wklady poporodowe, majtki poporodowe, jeden bialy kaftanik dla dzidzi i smoczki z aventu dwa ![]() Cytat:
dobrze ze juz wszystko w porzadku, musialas sie neizle wystraszyc...ja w I ciazy tez mialam krwiaka, delikatnie krwawilam, ale ten krwiaczek po duphastonie dosyc szybko sie wchlonal. A odnosnie szpitala, ciesz sie ze mialas swoje lozko ja pracuje w wojewodzkim szpitalu i warunki sa jakie sa, chociaz u mnie maja pacjenci na kazdej sali lazienke i toalete-czyli wypasik . A np tam gdzie rodzilam, w innym tez wojewodzkim szpitalu to po porodzie na poloznictwie jak lezalam, to na caly oddzial sa tylko dwie kabiny prysznicowe i dwie toalety, takze nie badzmy wymagajacy![]() emigra slodkie te ciuszki mmm
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-19 o 14:00 |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest co prawda tak źle jak było... ale nie tego się spodziewałam
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a h&m to juz w ogole cenowo mnie przeraza jesli chodzi o ciazowe ciuchy, co prawda spodnie wszedzie u nas sa ok 40 euro ale inne ubrania to masakra, a jeszcze wiekszosc z nich wyglada jakby z dzialu babci przeniesli
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Dużo zdrówka Wam życzę i ma nadzieję, że takie chwile grozy już się nie zdarzą.
|
||
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanka 45 zł to nie jest źle..., ja w tamtym roku płaciłam za ślubne uczesanie 70 zł, ale to jest u nas norma, i raczej nie zależy to od długości czesania, jesli juz od długości włosów, ale z tego co wiem, to każde uczesanie ślubne w tym salonie tyle kosztowało.
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
już posprzątałam zostało tylko odkurzanie
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- śliczne
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zjadlam prawie 30 dag kapusty kiszonej
to byla typowa zachcianka ciazowa ![]() Cytat:
na pewno jest lepiej niz bylo ale mialo przejsc calkiem i co?? ![]() czytalam ze niektore laseczki wraz z porodem odczuly ulge dopiero ![]() no przeciez to sie tak nie da przez 9 m-cy! ale co my mozemy biedne ciezarne, musimy to zniesc nie mamy wyjscia choc ciezki zywot nasz ![]() Cytat:
ja tez stawiam na zwykle tuniczki po prosrtu wieksze i dluzsze szkoda mi kasy tyle wydawac. Ale kurtke musze miec tylko nie wiem czyjuz nie lepiej taka cieplejsza sobie kupic? zeby na zime juz byla?
|
|
#1359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ja też wolę kupić większe w cenie w miarę normalnej niż ciążowe 2 razy droższe...;/ poza tym ostatnio kupiłam legginsy ciążowe za 6zł ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
to bardzo bardzo mało u nas praktycznie w każdym zakładzie fryzura 100zł ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
dokładnie 45zł to mało nawet te 70zł to jeszcze jeszcze bo u Nas to zazwyczaj wszędzie 100zł |
|||
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja poszłam do tego sklepu i jak zwykle przytachałam pomidory i draże kokosowe w polewie czekoladowej (ostatnio bardzo mi zasmakowały)
Cytat:
bo miało być lepiej i co? ![]() Najważniejsze, aby dzidzia była cała i zdrowa, mogę tyle wycierpieć tylko niech będzie grzeczna i mnie kocha, bo wypomnę moje samopoczucie Jak w weekend będzie pogoda taka w miarę, to skoczę na rynek u siebie i zobaczę co mają na jesień. Może będzie jakiś pawilon z niedrogimi ciuchami ciążowymi. Na drugim końcu miasta mam jeszcze giełdę, gdzie niedrogo można dostać wszystko, ale to jest zdecydowanie za daleko
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
hej hej,
strasznie dawno mnie tu nie było, ale w zeszłym tygodniu miałam taki kociokwik, że przez kilka dni laptopa nie włączałam. U mnie chyba wszystko ok. Przez cały poprzedni tydzień wychodziłam z domu parę minut po 7, a wracałam po 18 - przyznam, że byłam mega padnięta, no i wczoraj odchorowałam cały zeszły tydzień. Brzuch mnie bolał, ale mam wrażenie, że to przez te jelita - miewam mega zaparcia Udało mi się znaleźć dobrego lekarza na nfz w moim mieście... ale termin wizyty dopiero....27 października porażka. pytałam recepcjonistki czy dla kobiet w ciąży nie ma wcześniejszych terminów, ale niestety nie Także będę musiała jeszcze wybulić kasę na wstępne badania w prywatnej klinice i na jeszcze jedną wizytę prywatną. 3 października - wizyta kontrolna, a 10 października - USG (w 12 tc) ![]() Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, nie dałam rady doczytać kilkunastu stron, ale już teraz będę w miarę na bieżąco, bo szkolenia będę mieć max raz w tygodniu. Pozdrowionka |
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj też wybiorę się na zakupy ciekawe co ja przytacham ![]() ![]() Moje zapasy się kończą więc coś trzeba kupić, jakieś jogurciki, coś słodkiego, coś słonego, wędlinkę na kanapki, ogórka itp.
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Rozeznanie
|
aaagga ale mnie wystraszyłaś ale dobrze że już jest ok. ODPOCZYWAJ
ja to bym skittlesy codziennie jadla zwlaszcza te kwaśne (zielone) dzisiaj fajny temat w rozmowach w toku o kobietach ktore mialy problemy z zajściem w ciąże.
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ser, sałatę więc wczoraj miałam ucztę na kolację ![]() a dziś jeszcze pomidory ![]() Cytat:
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
lubie rozmowy w toku
bede ogladac a temat mi bliski wiec napewno nie przegapie odcinka na obiad pomidorowa z ryzem a Tżz makaronem jutro schabowe ziemniaczki i marchewka z groszkiem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz spadam do fryzjera oczywiście nie mam jak wyjechać autem bo robią u mnie drogę i chodniki masakra jakaś, ale dobrze że brat mnie zawiezie
|
|
|
|
#1368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pycha!
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Wam tych schabowych itp. ja mięsa nie mogę bo strasznie po nim cierpie tak mi źle i się odbija fatalnie, że masakra tak samo po wczorajszej jajecznicy zdychałam
|
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko ostatnio na twarożki patrzec nie moge cala reszta moge sie cieszyc
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
a pijecie kawe?? bo mnie odrzucilo chyba w 8tc i do tej pory nie pije... na sam zapach mam mdlosci ... a kiedys tak lubilam kawke ....
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mam gorszy fizycznie dzień, piję herbatę z aronią.
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio zaopatrzylam sie w jablkowa jest pyszna choc od kilku dni pije earl grey z sokiem z malin i cytryna, albo cytryna i miodem, bo jestem przeziebiona. W sumie to dobrze ze mnie nie ciagnie nadal do kawy, mam nadzieje ze cala ciaze tak bedzie, w koncu w ciazy nie jest wskazana (dozwolona ale nie wskazana hihi) tylko mam nadzieje ze po porodzie mi wroci chec i bede mogla pic choc jedna dziennie swoja droga zabawne, przed ciaza kawa z rana byla najlepszym srodkiem dla regularnej toalety a teraz mimo ze kawy nie pije to tez dwiedzam ja regularnie a wystarczy uwaga - szklanka wody nawet. Myslalam kiedys ze to zasluga kawy, ale widocznie wystarczy tylko cos wypic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-09-19 o 15:34 |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- karolca no wlasnie do kogo z tymi reklamacjami? ![]() ale tak powaznie to jestem zla ze tak sie dzieje, niby juz sie przyzwyczailam do tego jednak chce zeby bylo w 100% normalnie! ![]() Ty masz smaka na draze ostatnio a ja ciagle bym jadla princesse toffi no tak mi posmakowala ze cos okropnego wogole ja mam w tej ciazy tak porypane smaki ze szok, albo mam ochote na cos mocno slonego albo na cos mocno kwasnego albo na cos bardzo slodkiego
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
aguśka, jeszcze pół biedy jak ochota na każdy smak z osobna
![]() bo jak zaczynasz słodkie kwaśnym przegryzać
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed ciążą, codziennie rano piłam kawkę z mleczkiem, czasem też popołudniu... ale u mnie już w okolicach 6tc coś mnie odrzucało od kawy i przestałam pić, a potem się okazało, że w ciąży jestem Teraz chyba bym dała radę wypić, ale nie próbowałam..
|
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słodziaki Cytat:
Ciekawe czy w Polsce też mają takie.A ja właśnie zjadłam obiadek. Dzisiaj była powtórka z rozrywki, czyli ziemniaczki, kurczaczek i mizeria tak jak wczoraj. Tylko najlepsze, że przed samym obiadem zjadłam jabłko i mam wrażenie, że w połączeniu ze śmietaną z mizerii zrobiłam sobię mieszankę wybuchową, bo już mi coś buzuje w brzuchu ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o problemach z cerą. Ja zawsze się z nią męczyłam :/ Ile ja się wychodziłąm po dermatologach to moje :/ Znam już chyba większość w województwie :/ Kasy na to poszło tyle, że pewnie na samochód by się uzbierało :/ Aż pewnego dnia w necie na kwc znalazłam opinie o żelu effaclar i spróbowałam. Mija już pewnie z 5 rok jak go stosuje i nie zamieniłabym na żaden inny. Radzi sobie o niebo lepiej niż te wszystkie specyfiki które wykupowałam po wizytach. Teraz zostały mi już praktycznie blizny i od czasu do czasu wyskoczy jakiś nieproszony gość. Nawet mój kuzyn zaczął go stosować i też jest mega zadowolony. Cena średnia, ale jest całkiem wydajny. Taka tubka 300 ml starcza mi na ok 2-3 miesiące. Może akurat którejś z Was pomoże ![]() Znowu się rozpisałam Ale mi się dziś nudzi
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to przerzuciłam się na herbatę, której wcześnie praktycznie nie piłam Ale wiecie co, mam nadzieję że po ciąży wróci mi chęć na kawę, bo ja lubię pić kawę, to mi daje przyjemność i rano mnie zawsze budziła
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaga - dzieki Bogu ze juz dobrze.
jak mnie dzis Tz zaniespodziankowal pojechal rano do lekarza - i wracajac mial przywiezc Fish&chips na obiadek (srednio to zdrowe - a wlasciwie wcale) ale jakos tak mi sie zachcialo. a on przyjezdza - ja przybieglam do domu na obiad - szykuje ketchup, sztucce itd, otwieram pudelko z jedzeniem...a tam...nie moglam uwierzyc........SCHABOWY jak sie patrzy!!! ziemniaczki z koperkiem i buraczki!!! az zaczelam piszczec ) wariatka jakas jestem - to takie przeciez zwykle jedzenie - ale jak mnie ucieszylo to brak slow- jestem przeszczesliwa ze otworzyli polska restauracje w miasteczku obok - bede sie tam stolowac hurrraaaa!!!naj blizsza polska restauracja byla jak do tej pory 80km, a teraz mamy tylko 7km!!!mozna zamowic...np. kartacze, albo zrazy i robia, smakowal ten obiadek dzisiejszy domowo. Tz tez sie tak ucieszyl ze stwierdzil ze zrobi im za darmo strone internetowa..aby sie chlopaki tylko utrzymali![]() wczoraj poszlismy zrobic rundke po sklepach, po obiadku a przed kinem...i w Next sa naprawde swietne ciuszki...ogladam przewaznie dla dziewczynek...sa rozne kolory - nie tylko rozowe - swietne sa...ale ceny tez niczego sobie...raczej nie bede tam ubierac dziecka ![]() tez szukam cieplego swetra rozpinanego. kurtke zimowa kupilam sobie w lecie - byla spora obnizka...kurtka cieplutka...bo wlasciwie narciarska - ale rozmiar 36 - wiec chyba sie w nia nie zmieszcze w zimie ![]() kawe pije jedna dziennie - slabiutka, ale od 4 do 12 tc nie moglam patrzec na kawe - a wczesniej pilam po 2-3 dziennie. effaclar tez polecam - 5 lat temu stosowalam...swietny byl...i widocznie jest nadal. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-09-19 o 16:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

. A np tam gdzie rodzilam, w innym tez wojewodzkim szpitalu to po porodzie na poloznictwie jak lezalam, to na caly oddzial sa tylko dwie kabiny prysznicowe i dwie toalety, takze nie badzmy wymagajacy
.

porażka. pytałam recepcjonistki czy dla kobiet w ciąży nie ma wcześniejszych terminów, ale niestety nie

jest pyszna