|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
wróciłyśmy
![]() Młoda nadal jest młodą dziwne to USG... waga wykazała przedział między 1311g a 1567 g co do "wieku" jest ok 3 dni młodsza niż dzisiejsze 30t 1 d , wiec aparatura wykazala tp na 01.12, ale zostaje przy swojej wersji... jak narazie nadal siedzi wygodnie na tyłku wciskając mi głowę w żebra i kopiąc po pęcherzu ( czego przyznam kompletnie nie czuje)... aż babka do mnie- nooo... widze ze mała na pęcherzu to pewnie panią gania... a ja-nie... i serio... do kibelka siku ze 2-3 razy latam, najczesciej jak cos wypije... takto nie... wiec kochana ta moja kruszyna ![]() co mnie dziwi... babka serca posłuchała, ale żadnych przepływów nie mierzyła znaczy w 12 tyg. bylam u innej babki na USG i tam ona nagle przełączyła na coś takiego i widać było żyłki itd... a ta tylko serce lookała minute i mowi- no zdrowa, wszystko OK... samo badanie 15 min ![]() i zastanawiam sie czy byc mega nadwrażliwą i leciec na jakies inne usg gdzies tam czy poprostu olać ?! z wyników.... ogolnie, poza bakteriami w moczu, sam on OK, a morfo - lekko obniżony hematokryt (o 0,5%) podwyższone neutrofile (max 70, u mnie 71,1) i obnizone limfocyty (cokolwiek to jest... min to 20, a mam 18,1)... ktoś kuma co to te limfocyty ??? bo wizyta dop. w piątek ... asiol ja bym sie nie zastanawiała!!! skoro mas zczas w tyg, a na weekend mąż i mama to spróbować zawsze warto jak to mówią- lepiej żałować że się spróbowało niż że się nie spróbowało
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-09-19 o 14:51 |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dziewczyny pisałam do Eli.
Wszystko u Nich Ok odezwie sie jak nadrobi
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
dalia ciesze sie, ze wizyta udana, w sensie bez zadnych niepokojacych wiadomosci.
Mysle, ze skoro ok to ok i nie ma czego doszukiwac sie czegos nie-ok |
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Goldika nawet nie wyobrażam sobie jak mogło wyglądać to jak twoja świnka miała czkawkę
![]() a co do koleżanki no to cóż... pozwolę sobie to zostawić bez komentarza
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kołderkę miałam ta większą 100x120 bo my łóżeczko też większe 70x140
|
|
#936 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sama zamierzam myć rocieńczoną tantum rosą ![]() sama jak siebie przeczytałam to doszłam do wniosku że miałaś prawo mnie źle zrozumieć ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
aha i bezzapachowy antyperspirant kupiłam
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Od razu przepraszam że się nie odezwałam od razu ale tak jak myślałyście, nadrabiałam, a miałam do przeczytania ponad 40stron i zrobiłam to bardzo dokładnie Kochane ściskam Was i Wasze brzuszki mocniutko i cieplutko .Wyszłam wczoraj na własne żądanie , nic mi nie robili przez 3 dni tylko dawali luteinę i nospę, każdy lekarz zwalał wypisanie mnie na kolejnego dyżurującego to się wkurzyłam. Wzięłam dexawnen, kilka kroplówek i tyle. Lekarka po usg zleciła dodatkowe badania na toxo i rózyczkę i wyszły dobre więc się cieszę.Wyszłam z zaleceniem leżenia, mam rozwarcie na min 2palce, bo to tydzień temu było, i właściwie to co ma jeszcze wtych tygodniach trzymać to już puściło, chyba ta szyjka , więc jak wytrzymam 3-4 tyg to będzie cudnie.Postanowiłam nie wychodzić przed szereg i nie wyprzedzić Ani .Jestem szczęsliwa że jestem w domu z synkiem, mężem i króliczkiem z którego nie zamierzam potrawki zrobić bo stwierdziłam że jego też mi brakowało .Truskafko domek cudeńko Princessko cieszę się ze macie nowelokum. Dalia witaj .Potem zajrzę do klubu i doczytam co i jak. Buziaki wielkie ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Z tym rozwarciem to na 2cm a nie dwa palce, bo dwa palce to 4cm. Więc mam na 2cm
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
goldika już zwróciłas uwagę koleżance by Twoje zdj usunęła??nie lubię gdy ktos tak robi...co do jej planu-on jeszcze dzieciak,a ona też młodziutka baaardzo... Witaj Elu i odpoczywaj jak najwięcej
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-19 o 15:45 |
|
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() To przywitam się i ja ![]() Raczej nie nadrobię, ale niestety też swoje w szpitalu poleżeć musiałam . Ale już jest lepiej, a o mały włos bym Anię wyprzedziła, na szczęście się uspokoiło
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
suuuper dziewuszki że opuściłyście szpitale w dwupakach
no i nie spieszcie sie dzieciaczki na świat- macie jeszcze czas! ( nie dotyczy dzieciątka Ani- ono niech juz sie szykuje i to porzadnie... |
|
|
|
#941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Elu dobrze że już w domku jesteś na własne żądanie się wypisałaś bo nie robili badań, ale lekarze nie mieli nic przeciwko? (czasem chcą potrzymać dłużej żeby poobserwować czy na pewno wszystko ok) a co to znaczy że już masz rozwarcie na 2 cm? wiem że jak trwa akcja porodowa to się robi rozwarcie, ale tak sporo przed terminem Coś mnie brzuszek dzisiaj boli, w nocy mi się śniło że plamię, tutaj jakieś "szpitalne" akcje i się sama nakręcam że coś jest nie tak |
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Anusiak nie ciekawie zaczęłam krwawić, więc do szpitala szybko (dziewczyny z Podkarpacia Pro Familę polecam z czystym sumieniem
), potem się okazało, że jeszcze jakieś skurcze wyszły itp. Ale na szczęście wszystko ustało bo jakby nie, to tylko cc i inkubator. Anusiak po pierwsze się nie nakręcaj, bo na pewno jest wszystko dobrze. U mnie już wcześniej się problemy pojawiały i może dlatego też tak szybko na nie lekarz zareagował
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Ona-dobrze,że wróćiłaś w dwupaku
![]() a ja się czosnku najadłam
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak ja się cieszę, że wróciłyście nadal w dwupaku, stosujcie się do zaleceń lekarzy i jak najwięcej odpoczywajcie
Aniu ty natomiast nie czekaj zbyt długo i rozpakowuj się szybciutko chociaż wg listy ja jestem 4 ale do tego czasu na pewno zdążę
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko też się cieszę, bo sama strachu się najadłam
Na szczęście dobrze się skończyło
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z wynikami
są ok- nawet erytrocyty w normie... tylko dołują mnie te leukocyty (nie wiem czy pamiętacie ale całą ciążę mam podwyższone... najwięcej miałam 17tys.) a dzisiaj mam 18,33 tys. a w wymazie mikrobiologicznym mam tak: "Stopień czystości pochwy II B Mieszana flora bakteryjna, umiarkowany odczyn leukocytarny" a do lekarza dopiero za 2,5 tygodnia no nic idę robiĆ leczo ![]() p.s. pisałam ze pojechałam kupiĆ skarpetki w realu po 2zł dla dzidzi... zostały tylko niedobitki- babeczki wykupiły wcześniej
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Ogladacie moze rozmowy w toku?? temat "usiadlam na cudownym kamieniu i zaciazylam"
|
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ale jestem szczęśliwa
![]() ![]() No to ja się pochwalę małej kątami i moim dzisiejszym brzuszkiem
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
ja oglądam jednym okiem...
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
zbieram się pomału do domku, trzymajcie się mamuśki, do jutra
a jutro mam po pracy wizytę u gina, już nie mogę się doczekać jak zobacze co tam u mojego lokatora slychać |
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak myślicie coś się zmienił brzuszek pierwszy jest z przed 2 tyg
|
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu slicznie urządziłaś wszystko dla małej
![]() znalazłam raDIO on-line dla dzieci babyradio . pl (bez spacji z pl)
|
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
Anusiak to kciuki za wizytę trzymam
Czasem tak jest że rozwarcie wcześniej się robi. Małego poszłam rodzić jak miałam już 6cm .
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Aniu super kącik a i brzuszek wydaję mi się, że opadł troszkę
![]() Elu to chyba u Ciebie szybko poszło z porodem? Nika nie znam się na tych wynikach, a nie możesz tego skonsultować z lekarzem telefonicznie?
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj nie jest najlepiej bo mnie brzuch pobolewa tzn już przeszło ale jakoś teraz się boję. Synek też dzisiaj mało się rusza, ale naliczyłam 10 ruchów więc powinno być ok. CZyję że jest jakoś na dole bo co chwila czuję ucisk i muszę na siku iść. Chciałabym już listopad a lepiej grudzień, bo czuję się taka bez sił, a muszę się córeczką zająć, obiad ugotować. Dobrze że TŻ sprząta.
Widzę Aniu że już nie możesz się doczekać porodu. Wszystko przygotowane |
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu śliczny bzrus i miejsce dla małej .
Elu super że juz wyszłaś ![]() Dziewczyny a myślicie czasem jak to by było jak sie urodzi co innego niz ma być ??? Dziewczynki chodziły by w bojówkach a chłopczyki w sukienkach
|
|
#957 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super, że wróciłaś i nadal w 2-paku Cytat:
|
|||
|
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zjazdy mam co 2 tyg więc pierwsze dwa po porodzie opuszcze. Laktator już kupiłam a mąż będzie mógł liczyć w weekendy na pomoc mojej mamy i teściowej... damy radę
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela Ja teraz tak bym chciałą żeby mieć juz rozwarcie bo to naprawde dużo szybciej jest niż tam czekać na postępy
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczko ja się zastanawiałam bo długo płci nie znałam to mam sporo neutralnych rzeczy. A z resztą dałabym jakoś radę
![]() Elf lekarze sami do końca nie wiedzą ale raczej łożysko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

co do "wieku" jest ok 3 dni młodsza niż dzisiejsze 30t 1 d , wiec aparatura wykazala tp na 01.12, ale zostaje przy swojej wersji... jak narazie nadal siedzi wygodnie na tyłku wciskając mi głowę w żebra i kopiąc po pęcherzu ( czego przyznam kompletnie nie czuje)... aż babka do mnie- nooo... widze ze mała na pęcherzu to pewnie panią gania... a ja-nie... i serio... do kibelka siku ze 2-3 razy latam, najczesciej jak cos wypije... takto nie... wiec kochana ta moja kruszyna 

, nic mi nie robili przez 3 dni tylko dawali luteinę i nospę, każdy lekarz zwalał wypisanie mnie na kolejnego dyżurującego to się wkurzyłam. Wzięłam dexawnen, kilka kroplówek i tyle. Lekarka po usg zleciła dodatkowe badania na toxo i rózyczkę i wyszły dobre więc się cieszę.
.

. Ale już jest lepiej, a o mały włos bym Anię wyprzedziła, na szczęście się uspokoiło