Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 15:42   #1711
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No właśnie... :/
Ale na przyszły rok jest zamówiona złota polska piękna jesień!!!
miejmy nadzieję
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:49   #1712
Ania_M_
Raczkowanie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Miejmy nadzieję że nadchodzący rok będzie obfitował w piękne, słoneczne weekendy. Tak aby każda z nas była zadowolona z POGODY i nie tylko
Stary 2011-09-19, 15:52   #1713
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Bywa różnie ponieważ ceny są on-line co oznacza, że mogą sie zmienieć. Dostałaś pewnie też ceny do Egiptu np. na grudzień i styczeń..i te akurat były z dużym wyprzedzeniem.
dziękuję, zatem za jakieś pół roku postaram się być na bieżąco

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Skonsultowałam się z TŻ przez telefon i trochę przeceniłam jego możliwości, bo on jest na bieżąco, ale z ceną czystego złota, a nie takiego jubilerskiego. Ale jak mu powiedziałam, że chodzi o próbę 585, to tak na szybko stwierdził, że 500zł za 10g to raczej niska cena, teoretycznie powinno być bliżej 100zł za gram, ale wiadomo, że każdy sobie marżę narzuca = skupuje taniej. Ewentualnie może porównaj jeszcze jaką cenę dają za gram złota w innych pracowniach jubilerskich, zawsze to większe rozeznanie będziesz miała.
dziękuję na tej stronce, co podała jagata jest cena 66 zł za gram takiego jubilerskiego złota, ale ja myślę po konsulatcji z Tżtem że to może być tak jak z kursem walut - inna jest cena przy kupnie a inna przy sprzedaży

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Kochane, złożyłam pracę
gratulacje to teraz chyba sobie trochę odpoczniesz, co??

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi czy złoto może byc "tandetne" ? nie wiem mniejszej próby czy co? bylismy ostatnio z tżtem w takim małym markecie i na pasażu był sklep jubilerski... na wystawie były obrączki slubne ale wyglądały naprawdę tandetnie nawet tż tak stwierdził, od czego to zależy? jedne są piękne błyszczące, to złoto aż tak pięknie razi w oczy a inne złoto takie nijakie
może być, że gorsza próba, albo po prostu gorsze wykonanie...chociaż nie wiem, nie znam się i nie chcę się wymądrzać

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

wogóle wiecie jaki przypał?? Dzisiaj miałam pracować w domu ale skończyłam tak koło 11 i o 13 umówiłam się z Tżtem na te obrączki. Idziemy sobie Starym miastem, ja patrzę a tu moja szefowa idzie - sąd jest na starówce. Nie wiedziałam co robić i udałam, że jej nie widzę, ale Tz mówił że ona mnie widziała...lipa

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:53   #1714
gosiulka22
Wtajemniczenie

a jaka jest najlepsza próba złota na obrączki?
bo tak się zastanawiam jak będziemy zamawiać żebym wiedziała jakie wybrac
Stary 2011-09-19, 15:54   #1715
nena1984
Zakorzenienie

nie wiem, jaka jest najlepsza - standardowa to 585

Stary 2011-09-19, 15:55   #1716
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wogóle wiecie jaki przypał?? Dzisiaj miałam pracować w domu ale skończyłam tak koło 11 i o 13 umówiłam się z Tżtem na te obrączki. Idziemy sobie Starym miastem, ja patrzę a tu moja szefowa idzie - sąd jest na starówce. Nie wiedziałam co robić i udałam, że jej nie widzę, ale Tz mówił że ona mnie widziała...lipa
uu to trochę lipa, ale chyba nie będzie za bardzo miła pretensji? wiem, że u nas handlowcy pracujący w domu też czasem wychodzą coś sobie na miasto załatwić, ale póki co nie przeginają i szefostwo się nie czepia.

Chatko gratuluję zlożenia pracy
Stary 2011-09-19, 16:01   #1717
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekuje. no właśnie o taką standardową mi chodziło tylko sie trochę źle wyraziłam
Stary 2011-09-19, 16:02   #1718
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:
To najlepsza próba 585
My obrączki będziemy wybierać, zamawiać po nowym roku
Moje typy to klasyka proste, ewentualnie "ścięte" na brzegach

Edytowane przez Ania_M_
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:04
Ania_M_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:03   #1719
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję, zatem za jakieś pół roku postaram się być na bieżąco
:
Ja będę na bieżąco cały czas i do tego będę szukać perełek dla siebie więc...:br zydal:

Chatko gratuluje złożenia pracy..sama przerabiałam to rok temu bo miałam problem z jej napisaniem.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:05   #1720
nena1984
Zakorzenienie

hehe, biedronka ma nową reklamę. Nie mogę jej znaleźć w necie, ale po krótce opiszę - jest boska:
Śliwka węgierka prosi kapustę pekińską, żeby ta nauczyła ją mówić po chińsku. Na co kapusta zaciąga się po wschodniemiu i mówi:
"toć to ja z Zamościa jestem"

padłam i juz nie się podniosę Ładną reklamę mojemu miastu zrobili, mam nadzieje że ja tak nie zaciągam

Stary 2011-09-19, 16:09   #1721
tenebrosa
Wtajemniczenie

Chatko, ja też gratuluję zamknięcia rozdziału związanego z pisaniem magisterki Teraz pozostaje już tylko pójść na obronę z uśmiechem i porządnie uczcić zdobycie tytułu!

Co do próby złota, to mój pierścionek też ma próbę 585 i powiem szczerze, że na obrączki wolałabym chyba mniejszą, żeby się tak nie rysowało to złoto, bo to jednak bardzo delikatny metal.
Stary 2011-09-19, 16:11   #1722
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jakie kozaki??? Śniegu i deszczu i mrozu nie będzie!

w całej Polsce!
Mam taką nadzieję, ale jak patrzę przez okno dziś to jakoś ciężko mi w to wierzyć. Zobaczymy jak będzie w tym roku. Mam nadzieję, że nam wszystkim się uda mieć piękną pogodę!

Cytat:
jupi!! zamówiliśmy obrączki Będą takie jak w załączeniu o szer. 5 mm i grubości 1,3 mm - trochę bardziej masywne, takie jak chcieliśmy. Odbiór w przyszłym tygodniu

Dziewczyny, co byście zrobiły, bo nie wiemy z Tżtem co robić, mamy dwie opcje:
1. płacimy 290 zł za obrączki i resztę złota zabieramy w formie sztabki
2. nic nie płacimy a złotnik odkupuje od nas resztę złota (za ok. 500 zł)
z jednej strony po co nam to złoto, ja nie noszę...ale z drugiej ta kasa zaraz się rozejdzie na jakieś duperele
JA bym chyba zostawiła sobie złoto zwłaszcza, że ono cały czas drożeje. Jakbyście chcieli koniecznie pieniądze to zawsze możesz zapytać gdzieś indziej ile daliby Ci za tyle złota i porównać ceny u innych.

Cytat:
A ja z kolei prawdopodobnie zdecyduję się na woalkę właśnie. O wiele lepiej czuję się w czymś takim niż w welonie, chociaż dopóki nie przymierzyłam, to woalka nawet przez myśl by mi nie przeszła i stawiałam na welon. Ech, dobrze, że przynajmniej jakieś konkretne wnioski z wizyty w salonach powstały. Ale sukni nadal nie ma... A jak mi się już jakieś podobają, to są takie awangardowe, że pewnie trafią do najbardziej osobliwych sukni sezonu 2012 :/ Mierzyłam na przykład coś bardzo podobnego do tej: http://emmimariage.pl/kolekcja2011-1/2-foto1.html i chociaż nigdy bym na taką nie zwróciła uwagi, to na sobie podobała mi się najbardziej ze wszystkich jakie w czwartek mierzyłam
Ja nigdy nie chciałam mieć welonu, ale często panie w salonach mówią, że do ksieżniczki pasują weloni i takie tam. Z fryzjerką rozmawiałam to powiedziała mi, że mozemy zrobić tak, żeby do kościoła był a później sobie go wypnę ( niby taki jak miała Kate).
A co do sukienki to ja od początku wiedziałam, że chcę mieć księżniczkę. Poszłam do salonu Emmi Mariage i przymierzyłam Marabu. Każda następna przymierzona to nie było to. Podjęlam decyzje, że kupię Marabu, ale chcę ją odkupić od kogoś, a nie nową. Mam tylko nadzieję, że mi się uda. Wiesz dużo osób twierdzi, że suknia do Ciebie "mówi" albo nie i ta właściwa na pewno będzie.
Powiedziała co wiedziała ta co jeszcze swojej nie ma

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję że nadchodzący rok będzie obfitował w piękne, słoneczne weekendy. Tak aby każda z nas była zadowolona z POGODY i nie tylko
Też mam taką nadzieję!!!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:13   #1723
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, biedronka ma nową reklamę. Nie mogę jej znaleźć w necie, ale po krótce opiszę - jest boska:
Śliwka węgierka prosi kapustę pekińską, żeby ta nauczyła ją mówić po chińsku. Na co kapusta zaciąga się po wschodniemiu i mówi:

padłam i juz nie się podniosę Ładną reklamę mojemu miastu zrobili, mam nadzieje że ja tak nie zaciągam
niezłe a wiesz, że reklama Alior banku też była kręcona w Zamościu? Chodzi mi o reklamę, że u nich w banku można opłacac rachunki bez dodatkowych opłat.
Stary 2011-09-19, 16:14   #1724
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

U nas przygotowania do sobotniej imprezy idą pełną parą, dlatego nie miałam już wczoraj czasu do Was zajrzeć. Po kilkugodzinnej wycieczce z Malwus do salonów, pojechałam jeszcze ogarniać z TŻ domek przed imprezą i zeszło nam do 21.00...

Wycieczka na salony - porażka, jak już Malwus pisała. Ani nic ciekawego nie było, ani zdjęć nie dało rady zrobić. Udało mi się jej cyknąć jedną fotkę i to rozmazaną w dodatku Ona mi zrobiła kilka, wkleję Wam trzy jak chcecie pooglądać, ale dla mnie to żadna rewelacja. W tej ostatniej gorset mi się nawet podobał, ale łamią się w niej fiszbiny i po kilku minutach oddychać już nie mogłam.

Muszę Wam powiedzieć, że jak Malwus znajdzie taką górę, jaka jej się spodoba, to będzie wyglądać naprawdę zjawiskowo! Księżniczki to zdecydowanie jej fason. A ja swojego do tej pory nie znalazłam Chyba pójdę w krótkiej kiecy do tego ślubu i już.

Zmykam, bo dziś od rana robiliśmy zakupy na imprezę, teraz muszę kilka godzin popracować, a później zamieniam dom w cukiernię. Chcę jeszcze wyczarować dzisiaj tort, bajaderki i orzeszki. A jutro od rana znowu przygotowania, na 15.00 ślub koleżanki, a potem nasza poczwórna mega impreza parapetowa! Będzie ok. 25 osób i będzie się działo! Już się nie mogę doczekać!

Zawitam do Was pewnie dopiero najwcześniej w poniedziałek, więc już teraz życzę Wam bardzo miłego i udanego weekendu!
bardzo ładnie prezentujesz się tej ostatniej
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:18   #1725
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
niezłe a wiesz, że reklama Alior banku też była kręcona w Zamościu? Chodzi mi o reklamę, że u nich w banku można opłacac rachunki bez dodatkowych opłat.
hehe wiem, znam ją, tylko u nas nie ma dzwonu w ratuszu...ot taki mały szczegół
A propos tej reklamy, akurat wczoraj oglądaliśmy z Tztem tv i akurat leciała i mówię do niego:
- o widać twoje mieszkanie (bo rzeczywiście przez ułamek sekundy widac okna jego mieszkania) - a Tż na to:
- chciałaś powiedzieć nasze
Słodko się zrobiło, już nie mogę się doczekać, aż je nam teściowie zwolnią

Stary 2011-09-19, 16:26   #1726
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe wiem, znam ją, tylko u nas nie ma dzwonu w ratuszu...ot taki mały szczegół
A propos tej reklamy, akurat wczoraj oglądaliśmy z Tztem tv i akurat leciała i mówię do niego:
- o widać twoje mieszkanie (bo rzeczywiście przez ułamek sekundy widac okna jego mieszkania) - a Tż na to:
- chciałaś powiedzieć nasze
Słodko się zrobiło, już nie mogę się doczekać, aż je nam teściowie zwolnią
wiem, wiem, że dzwonu to nie ma w ratuszu. Będziecie mieszkać na starówce?

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

przed chwilą TŻ mi napisał, że dostał maila od młodej pary, która dziękowała nam za przybycie i uczestnictwo w ich święcie. Normalnie jestem pod wrażeniem i mogę napisać, że było to jedno z najlepszych (nawet można rzec, że najlepsze) wesel na jakim byliśmy.
Stary 2011-09-19, 16:30   #1727
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:

przed chwilą TŻ mi napisał, że dostał maila od młodej pary, która dziękowała nam za przybycie i uczestnictwo w ich święcie. Normalnie jestem pod wrażeniem i mogę napisać, że było to jedno z najlepszych (nawet można rzec, że najlepsze) wesel na jakim byliśmy.
ooo słodko mała rzecz, a jak potrafi ucieszyć gości.
Tak, będziemy mieszkać na starówce.

Stary 2011-09-19, 16:34   #1728
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Kochane, złożyłam pracę I teraz zostało mi już tylko czekanie na obronę, która ma odbyć się jakoś na początku października.

Oo, widzę, że wizja pierwszego tańca Wam się klaruje w ekspresowym tempie
i cieszę się niezmiernie, że pozostaje Ci czekanie na obronę
Ale fajnie macie, że bibliotekarze mogą podpytać promotora o książki. U nas w końcu stanęło na tym, że kupiłam pani prof. porządny album o Polsce. Fakt- kosztował 90 zł, ale dostałam 15% zniżki w księgarni, dodatkowo było nas do książki 6, więc koszta nie były wygórowane. Oprócz tego każdemu z komisji daliśmy kwiatki i bombonierkę
A wizję pierwszego tańca kreuje TŻ i powiem szczerze, że bardzo mnie to cieszy, oczywiście do momentu jak ta wizja mieści się w ramach mojego gustu taneczno-muzycznego. W końcu zaczął sam wychodzić z inicjatywą organizowania Naszego Dnia, oby ta tendencja utrzymywała się do samego ślubu, a nawet dłużej.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:47   #1729
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:

padłam i już nie się podniosę Ładną reklamę mojemu miastu zrobili, mam nadzieje że ja tak nie zaciągam
Dobre, uśmiałam się - nie widziałam jeszcze tej reklamy ale będę na nią czatować
Stary 2011-09-19, 16:51   #1730
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Dobre, uśmiałam się - nie widziałam jeszcze tej reklamy ale będę na nią czatować
ja to w ogóle uwielbiam reklamy biedronki

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:55   #1731
gosiulka22
Wtajemniczenie

reklamy bierdonki sa najlepsze
Stary 2011-09-19, 16:56   #1732
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A wizję pierwszego tańca kreuje TŻ i powiem szczerze, że bardzo mnie to cieszy, oczywiście do momentu jak ta wizja mieści się w ramach mojego gustu taneczno-muzycznego. W końcu zaczął sam wychodzić z inicjatywą organizowania Naszego Dnia, oby ta tendencja utrzymywała się do samego ślubu, a nawet dłużej.
Im bliżej ślubu, tym więcej TŻci będą się angażować, jestem tego pewna. Jak rozmawiałam z Moim nt. nauki pierwszego tańca - że zaczniemy np. w kwietniu się uczyć, to on stwierdził, że lepiej wcześniej nawet. W ogóle to chcemy najpierw sami ogarnąć układ, a potem pójdziemy na doszlifowanie detali na 2-3 prywatne lekcje do naszych instruktorów.

Cytat:

Bardzo miły gest Widać, że Młodzi świetnie wszystko zaplanowali nie tylko na sam dzień ślubu, ale w ogóle całą oprawę przed i po.

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
bardzo ładnie prezentujesz się tej ostatniej
Dziękuję, mi też się w niej gorset podobał, chociaż był za długi jak na mnie Ale to już druga suknia z takim gorsetem którą zmierzyłam i naprawdę fajnie się prezentował, więc może czegoś takiego będę szukać.
Stary 2011-09-19, 17:01   #1733
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
jupi!! zamówiliśmy obrączki Będą takie jak w załączeniu o szer. 5 mm i grubości 1,3 mm - trochę bardziej masywne, takie jak chcieliśmy. Odbiór w przyszłym tygodniu

z jednej strony po co nam to złoto, ja nie noszę...ale z drugiej ta kasa zaraz się rozejdzie na jakieś duperele
jeśli by policzył uczciwie to bym wzieła kase

Cytat:
wiesz co, miałoby sentymentalną wartość, ale jako nieprzetopione. Bo tak dostaniemy po prostu blaszkę, więc co nam po niej. Sama nie wiem

matowe, jak nam powiedział złotnik zetrą się po kilku miesiacach - przestroga dla tych, co rozważają. pokazał nam obrączki jakie przyniosła jakaś parka do ponownego zmatowienia. Para pobrała się w zeszłe wakacje a ich obrączki wyglądały jak zwykłe (błyszczące) obrączki po wielu latach. Już obrączki dziadków tżta z początku XXw. ładniej się prezentowały

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

będę dźwięczna

dzięks, ale to chyba ceny w $ bo za 10g wyszłoby mi około 1000 zł

my mamy matowe i podobają mi się takie ale jeśli by się mat starł to poprostu je wypolerujemy i będą błyszczące. Choć u nas to podobno nie mat tylko satynowanie i nie powinno się ścierać

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi czy złoto może byc "tandetne" ? nie wiem mniejszej próby czy co? bylismy ostatnio z tżtem w takim małym markecie i na pasażu był sklep jubilerski... na wystawie były obrączki slubne ale wyglądały naprawdę tandetnie nawet tż tak stwierdził, od czego to zależy? jedne są piękne błyszczące, to złoto aż tak pięknie razi w oczy a inne złoto takie nijakie
złoto próby 333 wygląda jakby było wlaśnie takie tandetne

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
a jaka jest najlepsza próba złota na obrączki?
bo tak się zastanawiam jak będziemy zamawiać żebym wiedziała jakie wybrac
na obrączki najlepsza jest próba 585 wyższej jubilerzy nie polecają

a u mnie nastąpiła mała zmiana kreacji na październikowe wesele z powodu poprucia się kawałka materiału w sukience a krawcowa powiedziała że nie da się tego naprawić bo musiała by całkiem odpruć jeden kolor z tej sukienki ale kupiłam ładniejszą tylko teraz całkowicie muszę zmienić image już nie złoto i brąz tylko czerń i srebro
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-09-19 o 17:03
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:01   #1734
madzia2306
Zakorzenienie

ta mi się podoba
http://www.youtube.com/watch?v=avSDO...eature=related
i ta
http://www.youtube.com/watch?v=Pces8...eature=related

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:03   #1735
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nigdy nie chciałam mieć welonu, ale często panie w salonach mówią, że do ksieżniczki pasują weloni i takie tam. Z fryzjerką rozmawiałam to powiedziała mi, że mozemy zrobić tak, żeby do kościoła był a później sobie go wypnę ( niby taki jak miała Kate).
A co do sukienki to ja od początku wiedziałam, że chcę mieć księżniczkę. Poszłam do salonu Emmi Mariage i przymierzyłam Marabu. Każda następna przymierzona to nie było to. Podjęlam decyzje, że kupię Marabu, ale chcę ją odkupić od kogoś, a nie nową. Mam tylko nadzieję, że mi się uda. Wiesz dużo osób twierdzi, że suknia do Ciebie "mówi" albo nie i ta właściwa na pewno będzie.
Powiedziała co wiedziała ta co jeszcze swojej nie ma
Marabu piękna! Mi też koleżanka, co w sierpniu brała ślub, mówi, że weszła do salonu i jak tylko swoją suknię zobaczyła na manekinie to od razu wiedziała, że to TA, nawet zanim ją jeszcze przymierzyła. Więc może po prostu nie trafiłam jeszcze na swoją, chociaż wybredna też w pewnym stopniu jestem. A może podświadomie wiem, że jeszcze mam tyle czasu, że z kolekcji 2012 coś mnie urzeknie?
Stary 2011-09-19, 17:04   #1736
(kicia)
Zakorzenienie

aaa i Chatko gratuluje złożenia pracy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:18   #1737
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witam się deszczowo i pochmurnie Chłodno dość.
A w ogóle to w Austrii pada śnieg. Mam nadzieję, ze do soboty się pogoda wyklaruje, bo liczyliśmy z TŻetem na wypad jesienny, a nie zimowy
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Było bardzo fajnie, świetnie się bawiliśmy. Zespół grał super, a sala było bardzo ładna i elegancka (moje zdjęcia tego nie oddają).

A i , byłabym zapomniała, przed młodymi stałą taka wielka dekoracja z kwiatów, nie wiem czy oni coś zza niej widzieli... Nie podobało mi się też to, że kamerzysta zamiast łapać moment, to reżyserował przyjęcie... Np wejście do kościoła: teraz klęknijcie, teraz się pomódlcie, usiądźcie. O albo oczepiny z krzesłami zwróconymi tyłem do gości, bo jemu tak łatwiej kamerować No, ale przynajmniej wiem, że muszę naszemu powiedzieć, że my tak nie chcemy.
Super, że zabawa udan

A kamerzysta faktycznie poszedł trochę na łatwiznę. Ja jestem za tym, żeby chwytał chwile, a nie ustawiał ludzi do filmu. Na filmie ma być pełen spontan wg mnie
Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
a wczoraj "przekręcił" nam się zamek w drzwiach i mój tata musiał po drabinie wchodzić przez okno do mieszkania -( mieszkamy na parterze ) masakra!
obczailiśmy też wyprzedaże w Sunset Suits - cały asortyment pół ceny do końca września - więc może wybierzemy garnitur slubny mój TŻ nawet sam zaczął coś o tym przebąkiwać
TŻetowi się pomału włącza ślubna gorączka
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
A i chciałam was jeszcze o coś zapytać - bo tak: młodzi przyjechali do kościoła ok 30 min przed mszą (bardzo wcześnie, zważywszy na to, że PMka mieszka podobno parę km od kościoła) i cały czas siedzieli w aucie, podczas gdy wszyscy goście stali przed kościołem, właściwie wokół samochodu. I co powinni zrobić młodzi (pomijam rozwiązanie- nie przyjeżdżać tak wcześnie), skoro już zaparkowali pod kościołem- wyjść z auta i się przywitać czy dobrze zrobili, ze zostali w środku? Bo z jednej strony trochę tak dziwnie, że siedzieli w aucie i jakby udawali, że ich nie ma A z drugiej strony rozumiem, że nie chcieli zepsuć efektu "wow" przy wchodzeniu do kościoła. Jak myślicie?
Skoro przyjechali tak wcześni i goście stali po dkościołem, to powinni do nich wyjść. Przydko się zachowali siedząc tak w aucie.
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

a mi sie zadna nie podoba
i chyba pojde w majtkach do slubu bo przy moim wybrednym guscie nic nie znajde...ehhh...dobrze ze zaczynaja sie powoli targi, moze cos wreszcie mi sie spodoba...
Ja też mam jakiś dziwny gust i już mi się teraz nic nie podoba. \Do każdej kiecki mam jakieś ale
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Ojojo, nie dodał mi się załącznik. Oto suknia (może nie identyczna, ale w 90% podobna) jednej z zaproszonych dziewczyn na niedawnym weselu mojego kuzyna i jego żony. Jestem ciekawa, co o tym myślicie?
Totalne przegięcie z tą sukienką. Jakbym się odpowiednio nakręciła, to bym laskę wyprosiła
Cytat:
Co do nauk to my też mamy ostanie w przyszłym tygodniu i później poradnia jeszcze. Ksiądz mówił całkiem do rzeczy. Jeszcze sobie obciachu narobiłam. Opowiadał nam historie, że w jego rodzinnej parafii proboszcz nie pozwala dziewczynom, które nie są dziewicami iść w białej sukience do ślubu tylko w kremowej ( nie mam pojęcia skąd ksiądz ma takie informacje , ale na małych wsiach czasem tak jest ). Ja wtedy pomyślałam na głos i powiedziałam, że w takim wypadku byłyby prawie same kremowe. On się śmiał i mówi "ja wam nie będę mówić co macie robić, bądźcie szczęśliwi, kochajcie się, nawet cały czas" . Ja się zaczęłam śmiać jak wszyscy z resztą, a on do mnie "no widzę, że koleżanka się już cieszy". Myślałam, że schowam się pod krzesło. :P
Super, że Wam się taki pozytywny ksiądz trafił.
Cytat:

500 zł za 10 gram to za mało. Ale jakbym zaoferował dobrą cenę, to bym wzięła kasę. Zawsze można ją na coś ślubnego przeznaczyć.
Cytat:
Kochane, złożyłam pracę I teraz zostało mi już tylko czekanie na obronę, która ma odbyć się jakoś na początku października. Chwilowo jesteśmy z Kumpelami na etapie myślenia nad czymś dla naszego promotora w podziękowaniu (chcemy się zrzucić zwe 3 i kupić jakąś lepszą rzecz). Jakieś pomysły może? Od razu mówię, że to człowiek samotny, który nie lubi żeby Mu się wpieprzać w życie prywatne, a jego poczucie humoru trudno czasem rozgryźć Dziś spędziłam jakieś pół godziny na debacie z moimi instytutowymi bibliotekarzami na ten temat i stwierdziliśmy zgodnie, że bardzo trudno Mu coś wymyślić... Ma szerokie zainteresowania, dużo czyta, myślałam o jakiejś książce, ale jak kupić coś, czego na pewno nie ma? Zostawiłam moich Bibliotekarzy z misją, żeby się dowiedzieli Swoją drogą Im też chcemy podziękować, szczególnie jednemu Panu i kupimy dla Nich słodycze, ale Dla tego Jednego byśmy chciały jakiś szczególny drobiazg... Nie mogę nigdzie znaleźć maskotki w kształcie książki, bo taka byłaby najlepsza Muszę się chyba wybrać do Smyka
No to teraz tylko obrona i będzie mgr Chatencja
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
reklamy bierdonki sa najlepsze
Ja tam lubię jeszcze reklamy z Heniem z Tesco
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:22   #1738
gosiulka22
Wtajemniczenie

"że już po ptokach"
to sa dwie najlepsze chyba
http://www.youtube.com/watch?v=6fUtc...eature=related
a tu mi się podobaja te kajzerki
Stary 2011-09-19, 17:23   #1739
kasia_kuku
Zakorzenienie

Hejj Hoo!

Powróciłam, wszystko mnie boli, otłukłam się chyba ze 700km w dwa dni, lecę odpoczywać i nadrabiać 20 naskrobanych przez Was stron

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:24   #1740
gosiulka22
Wtajemniczenie

Koziczko wekend ma być piękny i słoneczny u mnie w ogóle dziś był piękny i słoneczy dzień a jak cieplutko ale słyszałam że w całej polsce brzydko jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości