Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-09-19, 13:18   #3091
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 271
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII

foxy123, ale mi³o czytaæ, ze zda³a¶! Gratulacje I cieszê siê, ¿e w innych sprawach te¿ wszystko w porz±dku

O, czego¶ nie wiem? Co to za nowe przepisy siê szykuj±?
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:40   #3092
kasia1480
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 215

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
foxy123, ale mi³o czytaæ, ze zda³a¶! Gratulacje I cieszê siê, ¿e w innych sprawach te¿ wszystko w porz±dku

O, czego¶ nie wiem? Co to za nowe przepisy siê szykuj±?
W lutym 2012 roku szykuj± siê nowe przepisy dla kandydatów na kierowców

"Egzamin teoretyczny na prawo jazdy bêdzie trudniejszy ni¿ ten, który chc±cy kierowaæ samochodem zdaj± obecnie. Kandydat na kierowcê dostanie czas na odpowied¼ "w czasie rzeczywistym", co znaczy, ¿e na odpowied¼ bêdzie mia³ tylko kilkadziesi±t sekund. Ponadto nie bêdzie mo¿na wróciæ do wcze¶niejszych pytañ, by poprawiæ b³êdy."

Ka¿dy ¶wie¿o upieczony kierowca przejdzie dwuletni okres próby. Je¶li pope³ni dwa wykroczenia trafi na kurs reedukacyjny i badania psychologiczne, a okres próby wyd³u¿y siê o kolejne dwa lata. Je¶li w ci±gu dwuletniego okresu próby pope³ni trzy wykroczenia, ponownie zostanie skierowany na egzamin na prawo jazdy.

Przez pierwsze osiem miesiêcy po zdobyciu prawa jazdy kierowca bêdzie móg³ kierowaæ wy³±cznie autem osobowym oznakowanym zielonym klonowym listkiem. W terenie zabudowanym bêdzie móg³ jechaæ maksymalnie 50 km/h nawet w nocy, a poza nim do 80 kilometrów. Tylko na autostradzie i drodze ekspresowej bêdzie móg³ przyspieszyæ do setki.

Ka¿dy m³ody kierowca podczas okresu próbnego przejdzie dodatkowy kurs i praktyczne szkolenie dotycz±ce bezpieczeñstwa.

Pojawi± siê nowe kategorie praw jazdy: AM, A1, A2 i B1. Od 2013 roku ju¿ 14-latki bêd± mog³y siê staraæ o prawo jazdy na quad o niewielkiej mocy lub skuter. Aby prowadziæ wiêksze quady, trzeba bêdzie mieæ 16 lat. Najistotniejsza zmiana: uprawnienia do kierowania motorem o du¿ej mocy bêdzie mo¿na zdobyæ dopiero po ukoñczeniu 24. roku ¿ycia.

No to ja nie chcia³abym spotkaæ takiego 14 latka na drodze...

kasia1480 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:48   #3093
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 400

Cytat:
Napisane przez kasia1480 Poka¿ wiadomo¶æ
W lutym 2012 roku szykuj± siê nowe przepisy dla kandydatów na kierowców

"Egzamin teoretyczny na prawo jazdy bêdzie trudniejszy ni¿ ten, który chc±cy kierowaæ samochodem zdaj± obecnie. Kandydat na kierowcê dostanie czas na odpowied¼ "w czasie rzeczywistym", co znaczy, ¿e na odpowied¼ bêdzie mia³ tylko kilkadziesi±t sekund. Ponadto nie bêdzie mo¿na wróciæ do wcze¶niejszych pytañ, by poprawiæ b³êdy."

Ka¿dy ¶wie¿o upieczony kierowca przejdzie dwuletni okres próby. Je¶li pope³ni dwa wykroczenia trafi na kurs reedukacyjny i badania psychologiczne, a okres próby wyd³u¿y siê o kolejne dwa lata. Je¶li w ci±gu dwuletniego okresu próby pope³ni trzy wykroczenia, ponownie zostanie skierowany na egzamin na prawo jazdy.

Przez pierwsze osiem miesiêcy po zdobyciu prawa jazdy kierowca bêdzie móg³ kierowaæ wy³±cznie autem osobowym oznakowanym zielonym klonowym listkiem. W terenie zabudowanym bêdzie móg³ jechaæ maksymalnie 50 km/h nawet w nocy, a poza nim do 80 kilometrów. Tylko na autostradzie i drodze ekspresowej bêdzie móg³ przyspieszyæ do setki.

Ka¿dy m³ody kierowca podczas okresu próbnego przejdzie dodatkowy kurs i praktyczne szkolenie dotycz±ce bezpieczeñstwa.

Pojawi± siê nowe kategorie praw jazdy: AM, A1, A2 i B1. Od 2013 roku ju¿ 14-latki bêd± mog³y siê staraæ o prawo jazdy na quad o niewielkiej mocy lub skuter. Aby prowadziæ wiêksze quady, trzeba bêdzie mieæ 16 lat. Najistotniejsza zmiana: uprawnienia do kierowania motorem o du¿ej mocy bêdzie mo¿na zdobyæ dopiero po ukoñczeniu 24. roku ¿ycia.

No to ja nie chcia³abym spotkaæ takiego 14 latka na drodze...
Ja te¿... W tym wieku na ulice wypuszczaæ to czysta g³upota

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:26   #3094
Eroll
Wtajemniczenie

A, pamiêtam jak zapowiadali te zmiany. Wiêkszo¶æ z nich jest bez sensu
Stary 2011-09-19, 15:46   #3095
kasiek_cn
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Cze¶æ dziewczyny! Jestem ju¿ po egzaminie praktycznym i muszê przyznaæ, ¿e bardzo mi pomog³o Wasze wsparcie bo ZDA£AM!!! Jeszcze w to nie wierzê... A teraz po kolei:
Teoria-1 b³±d, chocia¿ mia³am w±tpliwo¶ci w wielu pytaniach... Jednak intuicja mnie nie zawiod³a (z 1 wyj±tkiem)
15 minut czeka³am na egzamin praktyczny. O 8:55 zza drzwi wy³oni³ siê starszy, wysoki, siwow³osy pan, który wymówi³ moje imiê i nazwisko. Dam czadu-pomy¶la³am!!! No i poszli¶my korytarzem do samochodu
Samochód nr 52, egzaminator od pocz±tku by³ niesamowicie uprzejmy i przyjazny, zwraca³ siê do mnie "Pani Kasiu" Z obs³ugi samochodu wylosowa³am p³yn ch³odz±cy i ¶wiat³a hamowania "stop". Zaczê³am od ¶wiate³, uprzejmie prosz±c egz. o pomoc; zaliczone. Potem otwarcie maski samochodu, ju¿ chcia³ mi pomagaæ, ale da³am radê No i z p³ynem ch³odz±cym by³o trochê gorzej. Powiedzia³am, ¿e poziom p³ynu powinien byæ miêdzy minimum a maksimum. A on siê pyta: a jak sprawdziæ ten poziom? Na co ja otworzy³am to wieczko!!! Egzaminator powiedzia³ ¿e nie mo¿na na gor±cym silniku otwieraæ zbiorników... My¶lê sobie: kurczê, chyba obla³amNie mia³am pojêcia, jak to zrobiæ, ale on mnie naprowadza³. W koñcu odpowiedzia³am dobrze (tam jest ró¿owy p³yn i trzeba siê trochê nachyliæ ¿eby zobaczyæ napis napisy min i max) Zaliczy³am! Bardzo mi³e by³o z jego strony to, ¿e ca³y czas lata³ za mn± z... parasolem Dzi¶ niestety w Jastrzêbiu pada deszcz...
Potem wjazd na wzniesienie, ruszy³am z rêcznego bez problemu, po czym egzaminator wsiad³ do samochodu i ruszyli¶my w miasto! Tam by³o ju¿ zupe³nie bezproblemowo, pan Piotr wyja¶nia³ mi wszystkie manewry, a w razie jakbym zapomnia³a, gdzie skrêciæ, mia³am go zapytaæ. Parkowanie sko¶ne, zawracanie na rondzie i na drodze z u¿yciem wstecznego biegu, rozpêdzenie samochodu do dozwolonej max prêdko¶ci i zatrzymanie przy wskazanym punkcie - to przyk³adowe zadania, jakie mia³am wykonaæ. Po ka¿dym zadaniu egz. mówi³, ¿e zosta³o wykonane prawid³owo. By³ mi³y do tego stopnia, ¿e na rondach liczy³ mi zjazdy i pokazywa³, na którym mam zjechaæ Jedna trudniejsza sytuacja ze ¶mieciark± na koñcu drogi jednokierunkowej, gdzie mia³am skrêciæ w lewo. Powiedzia³am mu, ¿e nie wiem, czy za ¶mieciark± jest miejsce do kontynuowania jazdy, zatrzyma³am siê za ni±. Po chwilce czekanie, egzaminator powiedzia³ sam, ¿e jest tam kawa³ek miejsca, wiêc j± ominê³am, a ona dodatkowo siê cofnê³a, ¿ebym mog³a dojechaæ do lewej krawêdzi Podczas zawracania na rondzie jaka¶ babka wymusi³a mi pierwszeñstwo, o czym mu powiedzia³am i troszkê o tym pogadali¶my. W ogóle to jest bardzo konkretny, rozmowny facet, bardzo kulturalny!!! Ma³o jest dzisiaj takich....

Je¼dzi³am w sumie 0,5 godziny w bardzo mi³ej atmosferze Po skoñczonej je¼dzie oznajmi³ mi, ¿e wynik egzaminu jest POZYTYWNY, po czym wyja¶ni³ mi niektóre sytuacje na drodze, które mieli¶my np. ze ¶mieciark±. Pochwali³ mnie za dynamikê jazdy i sprawne manewry, jedyny b³±d jaki zaznaczy³ to niedoci±gniêcia w "sposobie u¿ywania mechanizmów sterowania pojazdem", chodzi³o g³ównie o sprzêg³o, np. zdarzy³o mi siê jechaæ na pó³sprzêgle zamiast je ca³kiem wypu¶ciæ.

W ogóle siê nie stresowa³am, pomog³a mi melisa Ca³y stres znikn±³!Ten egzamin to by³a dla mnie sama przyjemno¶æ (nie wierzê w to co piszê)

Kochane, jeszcze raz Wam dziêkujê za trzymanie kciuków, szkoda ¿e dopiero za 3 tygodnie mam siê zg³osiæ po prawo jazdy. Mam nadziejê, ¿e uda siê wcze¶niej
kasiek_cn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:51   #3096
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 438

14 letnie dzieciaki na drodze , to ju¿ przegiêcie, bêdê siê ba³a na ni± wyj¶æ.
Sylwia1900r jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:59   #3097
smieszka250
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 538
GG do smieszka250

Ale tylko na quad, tego nie ma a¿ tak du¿o.

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:18   #3098
kasia1480
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale tylko na quad, tego nie ma a¿ tak du¿o.
i skuter

Stary 2011-09-19, 17:24   #3099
meggiess
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 682

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Poka¿ wiadomo¶æ
KOBIETKI NIE MARTWCIE SIÊ JAK JA ZDA£AM TO I WY WSZYSTKIE W LOT ZAKOÑCZYCIE KURS.

Mine³o 12 dni od czasu mojego egzaminu, bêdzie w urzêdzie w moim mie¶cie wydany mój dokument, czy jeszcze poczekaæ i nie i¶æ po odbiór?
Na stronie pwpw pisze jeszcze ¿e trwa postêpowanie administracyjne.
skoro na stronie nie ma to nie ma.
Stary 2011-09-19, 17:26   #3100
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
i skuter
Ale z tego co siê orientujê, do tej pory na skuter nie trzeba by³o ¿adnego za¶wiadczenia.
Stary 2011-09-19, 17:38   #3101
foxy123
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 650

Jeju, jak ja sie ciesze,ze zdalam i moge miec w nosie te ich nowe przepisy, ktore po czesci sa beznadziejne (choc w wiekszosci krajow ue funkcjonuja one od dawien dawna).

Eroll

Ja jeszcze czytalam na wp,ze nauka teorii bedzie obejmowac 3tys pytan, a nie tak jak teraz 500 z hakiem.
Takze powodzenia

Dziewczyny, robcie prawko poki czas!!!
Stary 2011-09-19, 18:57   #3102
smieszka250
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 538
GG do smieszka250

Cytat:
Ale z tego co siê orientujê, do tej pory na skuter nie trzeba by³o ¿adnego za¶wiadczenia.
Wystarczy karta motorowerowa (jako¶ w gimnazjum mozna j± zrobiæ, nie wiem, 15lat?)

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:10   #3103
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 575

witam
ja za najbardziej beznesnowne kategoriê uwa¿am "jedynki", nie wiem na co to komu, lepiej poczekac ni¿ 2 razy robiæ kat. B...
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:35   #3104
Gruffi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 531

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Poka¿ wiadomo¶æ
Mine³o 12 dni od czasu mojego egzaminu, bêdzie w urzêdzie w moim mie¶cie wydany mój dokument, czy jeszcze poczekaæ i nie i¶æ po odbiór?
Na stronie pwpw pisze jeszcze ¿e trwa postêpowanie administracyjne.
Zadzwoñ i siê zapytaj czy ju¿ jest, bo czêsto jest ju¿ w urzêdzie dzieñ czy 2 wcze¶niej ni¿ pisze na stronie pwpw

Teraz 16latki rzucaj± siê na B1, bo wtedy omin± ich nowe testy zdaj±c za 2 lata na B, bo tylko praktyczny zdaj± maj±c jedynkê.

Dla mnie g³upot± jest, ¿e skuterem mo¿na je¼dziæ na dowód bez ¿adnych testów, egzaminów... Przecie¿ to, ¿e ma kto¶ 18 lat to nie znaczy, ¿e zna przepisy... Czyli ka¿dy mo¿e wyjechaæ na drogi i nie sprawdzone s± w ¿aden sposób jego umiejêtno¶ci i znajomo¶æ przepisów ruchu drogowego..
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark
Gruffi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:49   #3105
kasia1480
Raczkowanie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29499724]witam
ja za najbardziej beznesnowne kategoriê uwa¿am "jedynki", nie wiem na co to komu, lepiej poczekac ni¿ 2 razy robiæ kat. B...[/QUOTE]

Ja te¿ uwa¿am ¿e B1 to marnowanie kasy mój brat sobie zrobi³ ¿eby omin±æ nowe przepisy bo teorii juz drugi raz za 2 lata robiæ nie bêdzie (przerazi³o go chyba to 3000 pytañ) no ale to jego sprawa. W moim mie¶cie to sza³ na to jest niesamowity i co dziwne wiêkszo¶æ tych m³odych osób zdaje za pierwszym razem Zarobi³ pieniadze na wakacjach to wyda³ jak chcia³. Jutro jedzie po odbiór plastiku (6 dni tylko czeka³) ale ja z nim jezdziæ nie bedê, nie tak to mia³o wygl±daæ to ja go mia³am wszêdzie woziæ Wiec 27 muszê daæ z siebie wszystko noo i siê nie stresowaæ

Stary 2011-09-19, 20:02   #3106
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gruffi Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie g³upot± jest, ¿e skuterem mo¿na je¼dziæ na dowód bez ¿adnych testów, egzaminów... Przecie¿ to, ¿e ma kto¶ 18 lat to nie znaczy, ¿e zna przepisy... Czyli ka¿dy mo¿e wyjechaæ na drogi i nie sprawdzone s± w ¿aden sposób jego umiejêtno¶ci i znajomo¶æ przepisów ruchu drogowego..
Nie przesadzajmy. Takim rozumowaniem (co za s³owo ) doszliby¶my do wniosku, ¿e nawet rowerem mo¿na tylko po podwórku je¼dziæ.

Edytowane przez Eroll
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:04
Stary 2011-09-19, 20:12   #3107
Gruffi
Rozeznanie

Cytat:
Nie przesadzajmy. Takim rozumowaniem (co za s³owo ) doszliby¶my do wniosku, ¿e nawet rowerem mo¿na tylko po podwórku je¼dziæ.
Na rower to siê chocia¿ wiêkszo¶æ jeszcze w podstawówce uczy przepisów
Jednak wiesz, droga to nie miejsce na zawahania 'a kto teraz ma jechaæ, kogo przepu¶ciæ, a przed kim samemu pojechaæ' wiêc lepiej by by³o, ¿eby chocia¿ by³ jaki¶ obowi±zek przej¶cia przez te przepisy ruchu drogowego, tak dla bezpieczeñstwa. Bo na tym akurat nie powinno siê oszczêdzaæ, wkoñcu chodzi o ¿ycie ludzkie Dobrze te¿, ¿e coraz wiêcej buduj± ¶cie¿ej rowerowych
Just believe in yourself
The way out of the dark
Stary 2011-09-19, 20:24   #3108
anlejka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 859

Cytat:
Jednak wiesz, droga to nie miejsce na zawahania 'a kto teraz ma jechaæ, kogo przepu¶ciæ, a przed kim samemu pojechaæ' wiêc lepiej by by³o, ¿eby chocia¿ by³ jaki¶ obowi±zek przej¶cia przez te przepisy ruchu drogowego, tak dla bezpieczeñstwa. Bo na tym akurat nie powinno siê oszczêdzaæ, wkoñcu chodzi o ¿ycie ludzkie Dobrze te¿, ¿e coraz wiêcej buduj± ¶cie¿ej rowerowych
Co do przepisów, to dzi¶ us³ysza³am, ¿e jak zdam wewnêtrzny to przeszkolê klasê czwart± na kartê rowerow±
Zda³am Za drugim razem, ale tssst
anlejka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:30   #3109
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
No przecie¿ karty motorowej nie wyrabia siê na ³adne oczy
Stary 2011-09-19, 20:35   #3110
Konto usuniête

Cytat:
Ja te¿ uwa¿am ¿e B1 to marnowanie kasy mój brat sobie zrobi³ ¿eby omin±æ nowe przepisy bo teorii juz drugi raz za 2 lata robiæ nie bêdzie (przerazi³o go chyba to 3000 pytañ) no ale to jego sprawa. W moim mie¶cie to sza³ na to jest niesamowity i co dziwne wiêkszo¶æ tych m³odych osób zdaje za pierwszym razem Zarobi³ pieniadze na wakacjach to wyda³ jak chcia³. Jutro jedzie po odbiór plastiku (6 dni tylko czeka³) ale ja z nim jezdziæ nie bedê, nie tak to mia³o wygl±daæ to ja go mia³am wszêdzie woziæ Wiec 27 muszê daæ z siebie wszystko noo i siê nie stresowaæ

ale maj±c kat. B1 nie mo¿na je¼dziæ wiêkszo¶cia aut, wiêc jak macie wiêksze auto to niestety ale sobie brat nie poje¼dzi
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:37   #3111
Gruffi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anlejka Poka¿ wiadomo¶æ
Co do przepisów, to dzi¶ us³ysza³am, ¿e jak zdam wewnêtrzny to przeszkolê klasê czwart± na kartê rowerow±
Zda³am Za drugim razem, ale tssst
A to Ci fucha wpadnie

Cytat:
No przecie¿ karty motorowej nie wyrabia siê na ³adne oczy
No wiadomo ale nawet je¶li kto¶ jej nie ma, a stuknie mu 18 to mo¿na na dowodzie
Just believe in yourself
The way out of the dark
Stary 2011-09-19, 20:50   #3112
hellononsens
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88
Unhappy Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII

Hej dziewczyny, dawno siê nie odzywa³am, gdyz by³am na wsi gdzie nie mia³am internetu dzisiaj wróci³am, ¿eby sobie pojezdzic przed egzaminem jeszcze który jest w srode. Mia³am mieszane uczucia co do koniecznosci wykupienia dodatkowych godzin ale moj I uznal, ¿e bardzo by mi siê przyda³y. No i ofc pierwsza jazda z dwóch dokupionych przeze mnie i ju¿ problem ;( Mam ostatnio problemy w domu (spowodowane tym, ¿e moja mama jest ciêzko chora i jej stan sie pogorszyl) wiêc nie sz³o mi za dobrze. Podczas jazdy moj I wypalil, ze z taka jazda to i tak nie zdam i jestem bardzo dobra dla WORDU bo mozna ze mnie duzo kasy sciagnac ktorej ja nie mam (wie jaka jest moja sytuacja domowa) Nie wiem co mu sie sta³o zawsze by³ mily. Boje sie teraz isc na egzamin po takim czyms Nawet je¼dziæ mi sie odechcialo
hellononsens jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:58   #3113
foxy123
Zakorzenienie

Zaslyszane od instruktorki - jedzie ona z pewnym chlopakiem i mowi do niego ' No Michal, jedziemy teraz droga z pierwszenstwem, to komu ustepujemy? M- tym z lewej
Stary 2011-09-19, 21:03   #3114
alloffkowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 101

Cytat:
Napisane przez hellononsens Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, dawno siê nie odzywa³am, gdyz by³am na wsi gdzie nie mia³am internetu dzisiaj wróci³am, ¿eby sobie pojezdzic przed egzaminem jeszcze który jest w srode. Mia³am mieszane uczucia co do koniecznosci wykupienia dodatkowych godzin ale moj I uznal, ¿e bardzo by mi siê przyda³y. No i ofc pierwsza jazda z dwóch dokupionych przeze mnie i ju¿ problem ;( Mam ostatnio problemy w domu (spowodowane tym, ¿e moja mama jest ciêzko chora i jej stan sie pogorszyl) wiêc nie sz³o mi za dobrze. Podczas jazdy moj I wypalil, ze z taka jazda to i tak nie zdam i jestem bardzo dobra dla WORDU bo mozna ze mnie duzo kasy sciagnac ktorej ja nie mam (wie jaka jest moja sytuacja domowa) Nie wiem co mu sie sta³o zawsze by³ mily. Boje sie teraz isc na egzamin po takim czyms Nawet je¼dziæ mi sie odechcialo
to faktycznie nie by³ zbyt mi³y, powinien przeprosiæ. Ja z moim temperamentem bym go zjecha³a ;/

Cytat:
Napisane przez foxy123 Poka¿ wiadomo¶æ
Zaslyszane od instruktorki - jedzie ona z pewnym chlopakiem i mowi do niego ' No Michal, jedziemy teraz droga z pierwszenstwem, to komu ustepujemy? M- tym z lewej
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:08   #3115
hellononsens
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Poka¿ wiadomo¶æ
to faktycznie nie by³ zbyt mi³y, powinien przeprosiæ. Ja z moim temperamentem bym go zjecha³a ;/
W normalnych okoliczno¶ciach te¿ bym mu mi³o odpowiedzia³a, ale przyznam siê szczerze, ¿e mnie zaskoczy³ tym `wyskokiem`. Dotychczas nigdy czego¶ podobnego nie powiedzia³
hellononsens jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:15   #3116
alloffkowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 101

Cytat:
Napisane przez hellononsens Poka¿ wiadomo¶æ
W normalnych okoliczno¶ciach te¿ bym mu mi³o odpowiedzia³a, ale przyznam siê szczerze, ¿e mnie zaskoczy³ tym `wyskokiem`. Dotychczas nigdy czego¶ podobnego nie powiedzia³
ajj, bardzo chamsko siê zachowa³, w normalnych okoliczno¶ciach nie powinien tak mówiæ a co dopiero ¿e masz problemy rodzinne.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:17   #3117
jomic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 876

foxy, cieszê siê, ze wszystko siê dobrze pouk³ada³o. I z tat± i z prawkiem. W S³upsku zda³a¶?

jomic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:18   #3118
Konto usuniête

foxy gratulacje!
wierzy³am w Ciebie
Stary 2011-09-19, 21:28   #3119
blondii91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 795
GG do blondii91

Cytat:
Napisane przez kasiek_cn Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny! Jestem ju¿ po egzaminie praktycznym i muszê przyznaæ, ¿e bardzo mi pomog³o Wasze wsparcie bo ZDA£AM!!! Jeszcze w to nie wierzê... A teraz po kolei:
Teoria-1 b³±d, chocia¿ mia³am w±tpliwo¶ci w wielu pytaniach... Jednak intuicja mnie nie zawiod³a (z 1 wyj±tkiem)
15 minut czeka³am na egzamin praktyczny. O 8:55 zza drzwi wy³oni³ siê starszy, wysoki, siwow³osy pan, który wymówi³ moje imiê i nazwisko. Dam czadu-pomy¶la³am!!! No i poszli¶my korytarzem do samochodu
Samochód nr 52, egzaminator od pocz±tku by³ niesamowicie uprzejmy i przyjazny, zwraca³ siê do mnie "Pani Kasiu" Z obs³ugi samochodu wylosowa³am p³yn ch³odz±cy i ¶wiat³a hamowania "stop". Zaczê³am od ¶wiate³, uprzejmie prosz±c egz. o pomoc; zaliczone. Potem otwarcie maski samochodu, ju¿ chcia³ mi pomagaæ, ale da³am radê No i z p³ynem ch³odz±cym by³o trochê gorzej. Powiedzia³am, ¿e poziom p³ynu powinien byæ miêdzy minimum a maksimum. A on siê pyta: a jak sprawdziæ ten poziom? Na co ja otworzy³am to wieczko!!! Egzaminator powiedzia³ ¿e nie mo¿na na gor±cym silniku otwieraæ zbiorników... My¶lê sobie: kurczê, chyba obla³amNie mia³am pojêcia, jak to zrobiæ, ale on mnie naprowadza³. W koñcu odpowiedzia³am dobrze (tam jest ró¿owy p³yn i trzeba siê trochê nachyliæ ¿eby zobaczyæ napis napisy min i max) Zaliczy³am! Bardzo mi³e by³o z jego strony to, ¿e ca³y czas lata³ za mn± z... parasolem Dzi¶ niestety w Jastrzêbiu pada deszcz...
Potem wjazd na wzniesienie, ruszy³am z rêcznego bez problemu, po czym egzaminator wsiad³ do samochodu i ruszyli¶my w miasto! Tam by³o ju¿ zupe³nie bezproblemowo, pan Piotr wyja¶nia³ mi wszystkie manewry, a w razie jakbym zapomnia³a, gdzie skrêciæ, mia³am go zapytaæ. Parkowanie sko¶ne, zawracanie na rondzie i na drodze z u¿yciem wstecznego biegu, rozpêdzenie samochodu do dozwolonej max prêdko¶ci i zatrzymanie przy wskazanym punkcie - to przyk³adowe zadania, jakie mia³am wykonaæ. Po ka¿dym zadaniu egz. mówi³, ¿e zosta³o wykonane prawid³owo. By³ mi³y do tego stopnia, ¿e na rondach liczy³ mi zjazdy i pokazywa³, na którym mam zjechaæ Jedna trudniejsza sytuacja ze ¶mieciark± na koñcu drogi jednokierunkowej, gdzie mia³am skrêciæ w lewo. Powiedzia³am mu, ¿e nie wiem, czy za ¶mieciark± jest miejsce do kontynuowania jazdy, zatrzyma³am siê za ni±. Po chwilce czekanie, egzaminator powiedzia³ sam, ¿e jest tam kawa³ek miejsca, wiêc j± ominê³am, a ona dodatkowo siê cofnê³a, ¿ebym mog³a dojechaæ do lewej krawêdzi Podczas zawracania na rondzie jaka¶ babka wymusi³a mi pierwszeñstwo, o czym mu powiedzia³am i troszkê o tym pogadali¶my. W ogóle to jest bardzo konkretny, rozmowny facet, bardzo kulturalny!!! Ma³o jest dzisiaj takich....

Je¼dzi³am w sumie 0,5 godziny w bardzo mi³ej atmosferze Po skoñczonej je¼dzie oznajmi³ mi, ¿e wynik egzaminu jest POZYTYWNY, po czym wyja¶ni³ mi niektóre sytuacje na drodze, które mieli¶my np. ze ¶mieciark±. Pochwali³ mnie za dynamikê jazdy i sprawne manewry, jedyny b³±d jaki zaznaczy³ to niedoci±gniêcia w "sposobie u¿ywania mechanizmów sterowania pojazdem", chodzi³o g³ównie o sprzêg³o, np. zdarzy³o mi siê jechaæ na pó³sprzêgle zamiast je ca³kiem wypu¶ciæ.

W ogóle siê nie stresowa³am, pomog³a mi melisa Ca³y stres znikn±³!Ten egzamin to by³a dla mnie sama przyjemno¶æ (nie wierzê w to co piszê)

Kochane, jeszcze raz Wam dziêkujê za trzymanie kciuków, szkoda ¿e dopiero za 3 tygodnie mam siê zg³osiæ po prawo jazdy. Mam nadziejê, ¿e uda siê wcze¶niej
gratulauje ;*** taki E. to prawdziwy skarb !

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moj± ¿on±.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:31   #3120
foxy123
Zakorzenienie

Tak, zdawalam w Slupsku. Rano mialam teorie, 40min pozniej praktyczny Normalnie bylam w szoku,ze zdalam za 1ym razem a jaka radosc skakalam ze szczescia

Misislipy

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.