Lista weselnych kiczów - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 10:09   #571
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Lista weselnych kiczów

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Chyba wyszukałaś najgorsze zdjęcie na googlu. Nie dość, że tort brzydki i to zdjęcie kiepskie, żeby nie powiedzieć fatalne
To pokaż ładne, ja nie znalazłam.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 11:01   #572
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Pokaż tą księżniczkowatą
To ta: http://www.weddingshoppeinc.com/Blog...W1_Toronto.jpg

Bardziej elegancką i stonowaną konkurencją jest ta: http://www.coline.pl/suknie-slubne/w...e-one-411.html

Jeszcze pewnie kilka razy przymierzę zanim zdecyduję

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 12:00   #573
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

Bardziej elegancką i stonowaną konkurencją jest ta: http://www.coline.pl/suknie-slubne/w...e-one-411.html

Mi bardziej podoba się ta 2 , ALE na modelkach wyglądają inaczej niż w realu i musisz dobrze czuć się w sukience. życzę trafnego wyboru.
iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 16:09   #574
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Druga jest CUDOWNA!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 18:37   #575
Blacky
Zadomowienie

No właśnie ja wiem, że ta druga jest bardziej elegancka. I lżejsza, więc będzie mi wygodniej. Ale ta wielgachna ma swój urok - jak ją założyłam, to nie mogłam przestać się uśmiechać.
Wybór będzie trudny - pełna klasa i elegancja albo nutka kiczu i uśmiech na twarzy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-09-12, 19:26   #576
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
No właśnie ja wiem, że ta druga jest bardziej elegancka. I lżejsza, więc będzie mi wygodniej. Ale ta wielgachna ma swój urok - jak ją założyłam, to nie mogłam przestać się uśmiechać.
Wybór będzie trudny - pełna klasa i elegancja albo nutka kiczu i uśmiech na twarzy.
Po Twoich słowach dla mnie oczywiste jest że powinnaś wybrać księżniczkę. Nie ma piękniejszego widoku niż UŚMIECHNIĘTA PM.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dla mnie nie jest to dziwne, bo tak było na każdym weselu, na którym byłam (a licząc od dziecka byłam na ok 25) młodzi szli na sesję i my też będziemy mieć w tym samym dniu. Nie wyobrażam sobie drugi raz wciskać w suknię, iść do fryzjerki itp. No chyba, że będzie padać w dzień ślubu, to zrobimy w inny dzień
U mnie też praktycznie zawsze młodzi jechali na sesje.
Natomiast nie podoba mi się w tym:
- młodzi zostawiają gości samych na cn. godzine
- wesele i tak bardzo szybko zleci, więc szkoda byłoby mi je opuszczać
-suknienkę z wielką przyjemnością założę jeszcze raz, fryzurę i makijaż mogę zrobić sama, a weselna stylizacja będzie i tak uwieczniona na zdjęciach
- na sesji podczas wesela trzeba się w miare streszczać i pilnować żeby nie pobrudzić się
- zwykle jak się jedzie na sesje to jest już ciemno (standardowo ślub ok 16, obiad, pierwszy taniec itp i się schodzi) więc ogranicza to nas do zdj w studiu

Nie uważam tego za kicz, ale mi się to po prostu nie podoba i My bedziemy mieć sesje w innym dniu. Ale każdy niech robi jak mu pasuje
Stary 2011-09-12, 21:28   #577
samiramis
Raczkowanie

Ja mam część sesji tzn kilka fotek robionech wraz z gośćmi jeszcze na weselu i są to zdjęcia na zewnątrz (choc w zimie to nie wiem czy sie uda jesli nie będzie sniegu) a tak zwaną sesję plenerową mam w tygodniu po slubie. Osobiscie bardzo podoba mi sie pomysl że zalożę moją księzniczkowata kieckę ponownie zdjecia w dniu slubu sa robione zazwyczaj podczas obiadu zaraz po przyjezdzie na salę poniewaz to zalezne jest od slonca. Tzn goście normalnie jedza obiad a mlodzi wraz ze swiadkami ida na fotki, potem zamieniają sie z rodzenstwem, rodzina itd, więc to nie jest tak, że wszyscy czekają na mlodych bo przeciez po slubie to kazdy chyba mysli o obiedzie więc ludzie są w sumie zajęci jedzeniem

Dziewczyny właśnie puściłam sobie nasza piosenkę (celine dion power of love) i trochę się wzruszyłam
Taniec zaczelismy do niej trenowac miesiac temu ale musielismy miec przerwę i od przyszlego tygodnia znowu zaczynamy z treningami. Chyba sie popłacze ze wzruszenia zaraz

Edytowane przez samiramis
Czas edycji: 2011-09-12 o 21:32 Powód: dopisanie
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 09:40   #578
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Po Twoich słowach dla mnie oczywiste jest że powinnaś wybrać księżniczkę. Nie ma piękniejszego widoku niż UŚMIECHNIĘTA PM.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

U mnie też praktycznie zawsze młodzi jechali na sesje.
Natomiast nie podoba mi się w tym:
- młodzi zostawiają gości samych na cn. godzine
- wesele i tak bardzo szybko zleci, więc szkoda byłoby mi je opuszczać
-suknienkę z wielką przyjemnością założę jeszcze raz, fryzurę i makijaż mogę zrobić sama, a weselna stylizacja będzie i tak uwieczniona na zdjęciach
- na sesji podczas wesela trzeba się w miare streszczać i pilnować żeby nie pobrudzić się
- zwykle jak się jedzie na sesje to jest już ciemno (standardowo ślub ok 16, obiad, pierwszy taniec itp i się schodzi) więc ogranicza to nas do zdj w studiu

Nie uważam tego za kicz, ale mi się to po prostu nie podoba i My bedziemy mieć sesje w innym dniu. Ale każdy niech robi jak mu pasuje
Wszystko fajnie pięknie, ale takiego makijażu i fryzury to raczej sobie sama nie zrobisz(chyba że jesteś fryzjerką i wizażystką). No ale tak jak napisałaś, każdy robi jak chce.

Stary 2011-09-13, 10:15   #579
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie pięknie, ale takiego makijażu i fryzury to raczej sobie sama nie zrobisz(chyba że jesteś fryzjerką i wizażystką). No ale tak jak napisałaś, każdy robi jak chce.

Mogę zrobić, nie znaczy że na pewno zrobię sama (ale napewno nie profesjonalny bo profesjonalistką nie jestem). Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Ale i tak cenię sobie naturalność więc na plener prosty makijaż czy rozpuszczone pofalowane włosy sama potrafię zrobić.
EDIT: Wiele PM -nie profesjonalistek-robi sobie samemu makijaż ponieważ wizażystki nie potrafiły zrobić ładnego makijażu który by im pasował.Ja też maluję się bardzo delikatnie i po wyjściu od wizażystki czułam się jakbym miała na twarzy maskę mimo że makijaż wg niej i innych nie był mocny czy przesadzony.
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Ja mam część sesji tzn kilka fotek robionech wraz z gośćmi jeszcze na weselu i są to zdjęcia na zewnątrz (choc w zimie to nie wiem czy sie uda jesli nie będzie sniegu) a tak zwaną sesję plenerową mam w tygodniu po slubie. Osobiscie bardzo podoba mi sie pomysl że zalożę moją księzniczkowata kieckę ponownie zdjecia w dniu slubu sa robione zazwyczaj podczas obiadu zaraz po przyjezdzie na salę poniewaz to zalezne jest od slonca. Tzn goście normalnie jedza obiad a mlodzi wraz ze swiadkami ida na fotki, potem zamieniają sie z rodzenstwem, rodzina itd, więc to nie jest tak, że wszyscy czekają na mlodych bo przeciez po slubie to kazdy chyba mysli o obiedzie więc ludzie są w sumie zajęci jedzeniem

Dziewczyny właśnie puściłam sobie nasza piosenkę (celine dion power of love) i trochę się wzruszyłam
Taniec zaczelismy do niej trenowac miesiac temu ale musielismy miec przerwę i od przyszlego tygodnia znowu zaczynamy z treningami. Chyba sie popłacze ze wzruszenia zaraz
Taką mała sesje przed salą to i ja będę mieć Mi chodzi o takie sesje podczas wesela na których PM wyjeżdzają gdzieś np do studia i nie ma ich ok 2-3 godzin. I odbywa się to juz po pierwszym tancu i innych takich "obowiązkowych" zabawach.
Co prawda goście nie czekają jakoś specjalnie na nich tylko się bawią ale dla mnie dziwnie to wygląda jak PM nie ma tak długo.U mnie tak to sie odbywa.

Edytowane przez iwoncia8
Czas edycji: 2011-09-13 o 10:18
Stary 2011-09-13, 15:41   #580
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja robie sobie sama makijaż. Byłam na 1 próbnym i wywaliłam 70 zł w błoto. Mimo przestawionej mojej wizji (makijaż ciemny, wyrazisty, z granatem) zrobiła całkiem coś innego - niebiesko-różowy z brokatem! W dodatku wyciągnęła mi cienie po same brwi, malując "na okrągło" (nie biorą pod uwagę, że mam małe oczy i że powinna cienie bardziej w bok wyciągnąć, a nie w górę). Do tego zero ładnego cieniowania i czarna krecha do połowy (!) dolnej powieki.
Takie delikatne, słodkie kolory do mnie nie pasują. Sama na codzień w 10 minut potrafię się lepiej pomalować, niż ona w 2 godziny.

Dobrze, że miałam przy sobie okulary przeciwsłoneczne - wracałam do domu wieczorem, podczas deszczu a nawet w autobusie miałam je na nosie
Co ciekawe, dziewczyna była polecona, nawet ją wcześniej poznałam, z rozmowy wynikało, ze wie co chcę i ucieszyła się nawet, ze nie chcę typowego, bladego makijażu ślubnego.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Druga jest CUDOWNA!
Faktycznie piękna, ale obawiałabnym się, czy się w niej nie wygląda jak w koszuli nocnej (ja na pewno bym tak wyglądała )

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Bierz pierwszą

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:

A to robi się jeszcze zdjecia w studio? Szczerze mówiąc, to od jakiś 5 lat obserwuję zanik tego zjawiska (chwała Bogu) i sesje jedynie plenerowe, lub w jakichś charakterystycznych miejscach/pomieszczeniach.

Pewnie, że tak.
My mamy ślub o 12.30, wiec spokojnie zrobimy zdjęcia zanim będzie ciemno (ślub w październiku).
Planujemy też zrobić zdjęcia w pracy TŻ (jest wuefistą, więc wymyśliliśmy kilka zdjęć np. na sali gimnastycznej czy na boisku), wiec gdyby to wypaliło, to w rachubę wchodziłby tylko dzień w tygodniu.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Tzn goście normalnie jedza obiad a mlodzi wraz ze swiadkami ida na fotki, potem zamieniają sie z rodzenstwem, rodzina itd, więc to nie jest tak, że wszyscy czekają na mlodych bo przeciez po slubie to kazdy chyba mysli o obiedzie więc ludzie są w sumie zajęci jedzeniem
My mamy ustalone zdjęcia po I tańcu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-09-13 o 15:34
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 16:01   #581
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie piękna, ale obawiałabym się, czy się w niej nie wygląda jak w koszuli nocnej (ja na pewno bym tak wyglądała )
Widziałam zdjęcia tej sukni na żywo Pmka wyglądała seksownie, elegancko, bosko!

Stary 2011-09-13, 17:51   #582
Blacky
Zadomowienie

Potwierdzam - mierzyłam ją i nie wygląda w ogóle jak koszulka nocna. Jest elegancka i ślicznie podkreśla kształty. Do tego ja jestem dosyć niska, ale ona jakoś tak wysmukla sylwetkę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-09-13, 18:18   #583
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A to robi się jeszcze zdjecia w studio? Szczerze mówiąc, to od jakiś 5 lat obserwuję zanik tego zjawiska (chwała Bogu) i sesje jedynie plenerowe, lub w jakichś charakterystycznych miejscach/pomieszczeniach.

Stary 2011-09-13, 18:34   #584
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Ja robie sobie sama makijaż. Byłam na 1 próbnym i wywaliłam 70 zł w błoto. Mimo przestawionej mojej wizji (makijaż ciemny, wyrazisty, z granatem) zrobiła całkiem coś innego - niebiesko-różowy z brokatem! W dodatku wyciągnęła mi cienie po same brwi, malując "na okrągło" (nie biorą pod uwagę, że mam małe oczy i że powinna cienie bardziej w bok wyciągnąć, a nie w górę). Do tego zero ładnego cieniowania i czarna krecha do połowy (!) dolnej powieki.
Takie delikatne, słodkie kolory do mnie nie pasują. Sama na codzień w 10 minut potrafię się lepiej pomalować, niż ona w 2 godziny.

Dobrze, że miałam przy sobie okulary przeciwsłoneczne - wracałam do domu wieczorem, podczas deszczu a nawet w autobusie miałam je na nosie
Co ciekawe, dziewczyna była polecona, nawet ją wcześniej poznałam, z rozmowy wynikało, ze wie co chcę i ucieszyła się nawet, ze nie chcę typowego, bladego makijażu ślubnego.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Faktycznie piękna, ale obawiałabnym się, czy się w niej nie wygląda jak w koszuli nocnej (ja na pewno bym tak wyglądała )

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Bierz pierwszą

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Pewnie, że tak.
My mamy ślub o 12.30, wiec spokojnie zrobimy zdjęcia zanim będzie ciemno (ślub w październiku).
Planujemy też zrobić zdjęcia w pracy TŻ (jest wuefistą, więc wymyśliliśmy kilka zdjęć np. na sali gimnastycznej czy na boisku), wiec gdyby to wypaliło, to w rachubę wchodziłby tylko dzień w tygodniu.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

My mamy ustalone zdjęcia po I tańcu.
Robi się robi, na szczęście coraz rzadziej. U nas slub jak jest o 15 to rzadkość bo " za wczesnie", najczęściej 16 albo 17, więc poza sesją w ogrodzie przed salą nie widzę innego wyjścia jak tylko studio ( mówie o sesji "wyjazdowej" podczas wesela) chyba że ktoś ma dobre oświetlenie, no bo ciemno już jest- młodzi mogą się wyrwać kolo 21 dopiero . Inna sprawa jak ślub jest o 12 ( u mnei nei spotykane) i za dnia można jeszcze gdzieś wyskoczyć np w plener.
Stary 2011-09-13, 21:30   #585
Ines3037200
Rozeznanie

Dużo spotkałam wypowiedzi na temat kiczowatości podziękowań dla rodziców w formie książki, ja też się z tym zgadzam, u mnie w domu leżą takie 2 i mnie denerwują, bo je muszę misternie z kurzu oczyszczać, ale...
jak rozmawiam z moją mamą na ten temat, to ona się strasznie z tego cieszy, bo "ma trwałą pamiątkę, a kwiaty zaraz wyrzuciła, a słodycze by zaraz zjadła i nic by z tego nie miała".
Także punkt widzenia zależy od pozycji w hierarchii rodzinnej

Odniosę się też do balonów - czysto praktyczna uwaga z doświadczeń rodzinnych. Nie ma co dekorować domów na siłę, bo to przyciąga złodziei. Wiadomo - wesele, to całą noc nikogo z domowników nie ma w domu. W mojej rodzinie było raz włamanie w czasie wesela, a raz jak rodzice innych PM przyjechali w nocy żeby zajrzeć czy wszystko ok, to wydawało im się, że ktoś uciekał z posesji.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 19:48   #586
Kasiula1201
Raczkowanie

lalki, misie oczywiście swoją drogą ale te zdjęcia z parasoleczkami w studio to KICZ na 100% jak dla mnie oczywiście, no i nie podobają mi się sztuczne płatki kwiatów i w ogóle sztuczne kwiaty, nie wiem jak inni ale kiczem mi też zalatuje od plastikowych stroików we włosach i falbaniastych sukienek ślubnych

— William Shakespeare
Kasiula1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 23:09   #587
megamag
BAN stały

Dla mnie najgorsze są ocepiny, żenujące dla pary młodej i większości gości, poza kilkoma erotomanami. Zabawy takie jak zdejmowanie podwiązek, branie jakiś baloników między nogi, czy rozbieranie partnera przyprawiają mnie o mdłości.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 23:27   #588
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Dla mnie najgorsze są ocepiny, żenujące dla pary młodej i większości gości, poza kilkoma erotomanami. Zabawy takie jak zdejmowanie podwiązek, branie jakiś baloników między nogi, czy rozbieranie partnera przyprawiają mnie o mdłości.

ale podoba mi się rzucanie bukietem czy tam welonem zaleznie od regionu i zbieranie na tzw. wózek (chociaż u mnie tak się nie mówi, z tą nazwą dopiero na wizażu się spotkałam), dla mnie a tym etapie oczepiny powinny się kończyć
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 09:18   #589
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
zbieranie na tzw. wózek (chociaż u mnie tak się nie mówi, z tą nazwą dopiero na wizażu się spotkałam), dla mnie a tym etapie oczepiny powinny się kończyć
Jak dla mnie to nieeleganckie Wyciąganie od gości ile sie da ....

Instagram

Stary 2011-09-19, 09:37   #590
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak dla mnie to nieeleganckie Wyciąganie od gości ile sie da ....
Wiesz to chyba zależy skąd się jest bo na przykład u mnie jest to na tyle ważny zwyczaj że jego brak powodowałby opinię że państwo młodzi są nadęci i popisują się jacy to oni nie są nowocześni a tradycja to dla nich zabobon.
To nie jest tak (przynajmniej w moich stronach), że goście czują się zobowiązani - bo z tego co obserwuję bierze w tej zabawie zazwyczaj dużo, dużo mniej niż połowa obecnych na weselu gości, a i pieniądze które wrzucają do koszyczka są symboliczne.
Po prostu - to coś dla ludzi którzy lubią być w centrum uwagi, chcą być zauważalni na filmie albo po prostu są tradycjonalistami i zatańczenie z Panną Młodą/Panem Młodym jest dla nich obowiązkowe a tak jest bardziej oficjalnie .

Nie róbmy z tego nowoczesnego pomysłu na wyciągnięcie kasy od gości .
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 10:12   #591
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość

Zgadzam się.
Zauważyłam, że dużo osób "przygotowuje" się do tej zabawy biorąc ze sobą woreczek miedziaków Ma być zabawa, a jeszcze jak jest to zrobione w formie konkursu "kto ostatni będzie tańczył z PM" to robi się wesoło jak goście rywalizują. Fakt że zdarzały się kwoty po 10 zł i po 200 zł ale większość odebrała to jako zabawę wrzucając po 10 gr/50 gr czy 1 zł
Stary 2011-09-19, 12:10   #592
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Wiesz to chyba zależy skąd się jest bo na przykład u mnie jest to na tyle ważny zwyczaj że jego brak powodowałby opinię że państwo młodzi są nadęci i popisują się jacy to oni nie są nowocześni a tradycja to dla nich zabobon.
To nie jest tak (przynajmniej w moich stronach), że goście czują się zobowiązani - bo z tego co obserwuję bierze w tej zabawie zazwyczaj dużo, dużo mniej niż połowa obecnych na weselu gości, a i pieniądze które wrzucają do koszyczka są symboliczne.
Po prostu - to coś dla ludzi którzy lubią być w centrum uwagi, chcą być zauważalni na filmie albo po prostu są tradycjonalistami i zatańczenie z Panną Młodą/Panem Młodym jest dla nich obowiązkowe a tak jest bardziej oficjalnie .

Zgadzam się. Zresztą są goście, którzy naprawdę uwielbiają tę zabawę. I nikt nie przygląda się co, kto, ile wrzuca

Stary 2011-09-19, 13:11   #593
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Zgadzam się.
Zauważyłam, że dużo osób "przygotowuje" się do tej zabawy biorąc ze sobą woreczek miedziaków Ma być zabawa, a jeszcze jak jest to zrobione w formie konkursu "kto ostatni będzie tańczył z PM" to robi się wesoło jak goście rywalizują. Fakt że zdarzały się kwoty po 10 zł i po 200 zł ale większość odebrała to jako zabawę wrzucając po 10 gr/50 gr czy 1 zł
Dokładnie tak

Stary 2011-09-19, 17:02   #594
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja mam takie pytanie, bo często piszecie, że oczepiny, zabawy oczepinowe są obleśne. W Waszych regionach zabawy są tylko podczas oczepin? Nie po prostu w trakcie wesela?

Stary 2011-09-19, 17:38   #595
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Ja mam takie pytanie, bo często piszecie, że oczepiny, zabawy oczepinowe są obleśne. W Waszych regionach zabawy są tylko podczas oczepin? Nie po prostu w trakcie wesela?
Zabawy typowo oczepinowe wyłącznie podczas oczepin - zwykle z nagrodami. W trakcie wesela... Coś tam jest ale czy to można nazwać "zabawy"?

1. zabawianie gości tzw. "przy stołach" czyli podczas posiłku kapela wychodzi do gości i śpiewa piosenki biesiadne które wszyscy znają, oczywiście większość gości przyłącza się do nich i buja się i spiewa razem z nimi.
2. tradycyjny pociąg
3.taneczna podróż przez kraje - tango, walc itp
4. kaczuchy
Tyle pamiętam.

A u Ciebie też w trakcie coś jest?

Stary 2011-09-19, 19:44   #596
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Zabawy typowo oczepinowe wyłącznie podczas oczepin - zwykle z nagrodami. W trakcie wesela... Coś tam jest ale czy to można nazwać "zabawy"?

1. zabawianie gości tzw. "przy stołach" czyli podczas posiłku kapela wychodzi do gości i śpiewa piosenki biesiadne które wszyscy znają, oczywiście większość gości przyłącza się do nich i buja się i spiewa razem z nimi.
2. tradycyjny pociąg
3.taneczna podróż przez kraje - tango, walc itp
4. kaczuchy
Tyle pamiętam.

A u Ciebie też w trakcie coś jest?
W trakcie mieliśmy wyprawę do zoo, test na zgodność, taniec z marynarkami, później oczepiny to tylko rzucanie welonem/musznikiem i taniec Młodych Par, później jeszcze ta zabawa z przynoszeniem czegoś tam trochę zmodyfikowana ale już nie pamiętam dokładnie jak i chyba coś jeszcze. Za wszystko były nagrody. Ogólnie przez całe wesele są zabawy no i Pociąg, Kaczuchy, Tańczymy Labado oczywiście też
Zabaw przy stołach u nas nie było

Stary 2011-09-19, 20:21   #597
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
W trakcie mieliśmy wyprawę do zoo, test na zgodność, taniec z marynarkami, później oczepiny to tylko rzucanie welonem/musznikiem i taniec Młodych Par, później jeszcze ta zabawa z przynoszeniem czegoś tam trochę zmodyfikowana ale już nie pamiętam dokładnie jak i chyba coś jeszcze. Za wszystko były nagrody. Ogólnie przez całe wesele są zabawy no i Pociąg, Kaczuchy, Tańczymy Labado oczywiście też
Zabaw przy stołach u nas nie było
To u nas takie zabawy są na oczepinach

Stary 2011-09-19, 20:44   #598
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas takie zabawy są na oczepinach
co kraj to obyczaj widać
mi się podoba to, że w międzyczasie są te zabawy a nie ciągiem po oczepinach

Stary 2011-09-19, 21:06   #599
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
co kraj to obyczaj widać
mi się podoba to, że w międzyczasie są te zabawy a nie ciągiem po oczepinach
U mnie niestety tak się robi. A niestety bo mi zawsze się nudzi bo razem to się schodzi dość długo, ponad godzine zwykle i spać mi się wtedy chce. Mimo że zwykle w czymś tam biore udział. A tak wplecione w zabawe nie ejst takie "męczące", ale nawet nie wiedziałam że tak też się odbywają te zabawy.

Stary 2011-09-19, 21:14   #600
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko przed/po oczepinach

Instagram

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości