Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 17:54   #3391
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Brumek, za cztery tygodnie!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny jedziemy na usg bioderek sprawdzić czy szerokie pieluchowanie przyniosło rezultaty
proszę o kciuki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:01   #3392
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
dziewczyny jedziemy na usg bioderek sprawdzić czy szerokie pieluchowanie przyniosło rezultaty
proszę o kciuki
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:03   #3393
DaKaro
Zadomowienie

Brumek Blondynka za kolejne tygodnie/miesiące .

Kajool cieszę się, że z kanalikiem lepiej.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam stąpając po niepewnym gruncie, poznańskie dziewczęta, maszerujemy na przód - odlotowa Dorota (bo to o moim mieście )
"Ezoteryczny Poznań, miastem rządzi mafia". Strachów nigdy tak naprawdę nie słuchałam, nie wiem czemu. A co myślisz o Happysad? Oni troszkę stylistyką przypominają mi Pidżamę.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wlasnie chodzi o to że ja już sporo latałam i po Europie i na lotach transatlantyckich ale im więcej latałam tym bardziej się boje... :/ teraz z dziećmi to taki boidudek się zrobiłam
jak lecieliśmy w podroz poślubną do Meksyku 13h to dwa razy się upiłam..., zdążyłam w międzyczasie wytrzeźwieć i przed lądowaniem musiałam się znowu znieczulić
To Ty stara wyjadaczka jesteś. Meksyku zazdraszczam. Nie pozostaje Ci nic innego jak znieczulić się przed kolejnym lotem.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
youyou, iustyna, dakaro - ja też młodość w glanach przechodziłam fajne to czasy były....
Fajna fajne... Chciało by się wrócić do nich momentami.

Cytat:
proszę o kciuki

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:21   #3394
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zanka

Ech, ja też "za młodu" w glanach pomykałam, ale ja z "brudasów". Działo się, działo... ciekawą miałam młodość

Dominik po szczepieniu osłabiony. Cały dzień przysypia. Głównie na rękach. Ciekawe jak będzie w nocy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:36   #3395
iustyna1
Wtajemniczenie

Nerola łobuzie co się nie odzywasz? pisać co słychać!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:03   #3396
BABONIK
Zadomowienie

Wodaqua- wydaje mi się,ze tego fotelika nie wpina sie już w baze ale nie jestem pewna,my nie mieliśmy bazy więc sie nie zastanawiałam nad tym.Montujemy fotelik na stałe do siedzenia pasami.

Meszsares- znam Twój ból,tez przy dwójce dzieci nie mam czasu na neta- a nawet jak czas się znajdzie to myśle jak by sie tu chwilke drzemnąć

Zanka- za bioderka

A my jutro pierwsze szczepienie.nastawiam sie na 5w1

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:15   #3397
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
No dobrze, że Sara potrafi się u lekarza zachować . A Zuziaka wczoraj nie poznawałam. Do tego stopnia była grzeczne, że zapomniałam ją przewinąć bo tak cicho leżała . Z Kubą nie poszłam do lekarza, wygląda na to, że był to jednorazowy incydent. Zobaczę jak dzisiaj się będzie czuł.

A teściową to Kochana masz "rasową" . Co ona ma do żydów? Odpukać moja mnie dawno nie zaszczyciła swoją obecnością . Pewnie niedługo nas NAWIEDZI.

Co do przyjaciółki to zależy pewnie od powodu z jakiego jest już BYŁĄ przyjaciółką .

Podejrzewam, że większość dzieci nie lubi słońca. Ja moja zawsze jakoś zasłaniałam, żeby jej nie raziło i nie świeciło na buzię.
Jak Sara śpi w nocy?

no to super, uspokoiłyście mnie

Agaduś pytałaś wczoraj czy nasze dzieci też patrzą na coś/ kogoś kogo nie widać.
Kuba mi kilka miesięcy temu zrobił taki numer:

Budzi mnie w nocy płacz Kuby, idę do niego do pokoju, godzina 3.00 w nocy. On z płaczem, że coś go wystraszyło, pokazuje cienie na ścianach, że się boi. Ja mu tłumaczę, że jest bezpieczny, to tylko cień, że zostanę z nim aż zaśnie itd... W pewnym momencie w drugim końcu pokoju włącza się maskotka, taki miś chrapiący. Aż podskoczyłam ze strachu. Podeszłam sprawdzić jakim cudem się włączyła, bo baterie wyczerpane, duszę i duszę i za nic nie mogłam jej włączyć.

Tak się wystraszyłam , że obudziłam męża, zabrałam Kubę do nas do łóżka i do 6.00 rano zasnąć nie mogłam . To tak brzmi śmiesznie ale naprawdę oboje byliśmy wystraszeni.

Najgorzej, że faktycznie wyglądało właśnie tak, jakby Kuba widział coś, czego ja nie widziałam i jeszcze ta zabawka .

Ale tak to jest jak się ogląda horrory chociaż jest się cykorem

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

z ciekawości sprawdziłam w Kuby książeczce zdrowia, jak to było 3 lata temu i dostał 4 dawki, jedną w szpitalu i potem 3 razy inf. hexa, czyżby u nas tego nie wiedzieli

Ciekawe jak teraz będzie z małą
chyba duchów w domu nie macie
Kubusiowi może się coś przyśniło
tak na serio, ja z bojóchów i chyba bym się w majtasy zesr***
A przyjaciółka, tak jakoś się zaczęłyśmy oddalać, widywałyśmy się raz na kilka mcy, ona wsiąkła w inne towarzystwo...znalazła pracę.
Ostatnio była u mnie jak byłam 6mcu ciąży, ale gadka drętwa, mało tematów do rozmowy...tak jakoś. Konkretnego powodu nie było.
Ale też trochę się zmieniła...
Nic, zobaczę jak będzie
W każdym razie, w przyjaźń już nie wierzę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Dobrze Cię rozumiem
Ja ze znajomymi staram się inne tematy poruszać, bo wiem że dla nie-dzieciatych tematy dziecięce są po prostu nieciekawe Ale dobrze że Was mam oczywiście na każdy temat się fajnie pogada

Nic Ci się nie robi, pewnie większość tak ma
A teściowa...

Tak, prawdopodobnie dlatego. Adaś co prawda nie płacze (zazwyczaj ) ale widać że mu przeszkadza gdyby na niego świeciło.

Nie wiem czy Was interesuje, ale znalazłam informacje że jest od dziś ogólnopolski dzień pływania maluchów Można iść bezpłatnie na basen. My na pewno idziemy

http://www.plywajciezdrowo.pl/ogolno...aka_25,28.html
no tak, na tematy dzieciowe się rozmawia z się z kimś kto jest aktualnie na tym samym etapie i ma swoje dziecko.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
wlasnie chodzi o to że ja już sporo latałam i po Europie i na lotach transatlantyckich ale im więcej latałam tym bardziej się boje... :/ teraz z dziećmi to taki boidudek się zrobiłam
jak lecieliśmy w podroz poślubną do Meksyku 13h to dwa razy się upiłam..., zdążyłam w międzyczasie wytrzeźwieć i przed lądowaniem musiałam się znowu znieczulić
: hahaha:

Meksyk wowwwww moje marzenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
sorki patik ale wczoraj cierpialam:P
moj maly tez plakal jak mu slonce razilo, robie mu zazwyczaj daszek z dloni

szymon tez ryczy jakmu sie czapke naklada, wiec nie nakladam. ewentualnie kaptur od bluzy

ale fajnie

melduje, ze z moim cycem lepiej, bylam u lekarza i pielegniarka mi wymasowala. Potem przystawilam Szymka i poszlo
No ale z nie fajnych newsow jest to, ze wracam na diete bezmleczna. Szymek znowu buzie ma w wypryskach :/

ręce które leczą pielęgniarka miała
a od czego te kanaliki się zatykają?
bo to nie jest zastój? to co innego chyba?
Poczekaj może jak Szymek będzie starszy to wyrośnie z alergii.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

patik - skad ja to znam u mnie tak babka gada :ubierz go bo ma zimne nozki albo raczki jak wyda jaki kolwiek dzwiek z siebie to mowi : "oj nie dobra mam daj jesc bo dziecko glodne jest" i caly czas na rekach by go nosila i spiewala na caly glos "AAAAAAA" albo "LULULU" a dziecko sie przglada na nia jak na debila i zaczyna plakac bo nie moze zniesc tego wycia to ona wtedy ze glodny jest i ze go glodze

skad sie biora tacy ludzie powiedz mi
:no niewiem:
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 19:15   #3398
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou;29492167
[B

a gdzie Zmalowana?[/B]
Jestem Kochana dzięki za pamięć. Nie wyrabiam na zakrętach. Od wczoraj małe przemeblowanie w pokoju i Mały śpi tylko w łóżeczku no i mamy wojnę. Uparty jak osioł, ale ja też. Zmęczony pada na rękach a wkładam do łóżeczka i wszystko od nowa. No, ale konsekwencja najważniejsza. Wczoraj pierwsza noc w łóżeczku i pobudka co 2 h, rano byłam już nieprzytomna. Teraz w sumie wcale nie lepiej. Ale nie dam się małemu terroryście ;>

No i najważniejsze: TRZYMA GŁÓWKĘ i łapie grzechotkę, chwilę pomacha ( raczej nieświadomie) i zostawia.

Co z Bridą ?!

W klubie filmik )

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-09-19 o 19:50
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:15   #3399
aania_20
Zakorzenienie

dziewczyny, nie wiem czy wiecie, bo to od dawna jest, ale w aptekach Dbam o zdrowie jest program "dla mamy i maleństwa" - można sobie kartę zamówić i kupuje się wybrane rzeczy do 20% taniej. Może to kogoś zainteresuje, bo zniżki są np na niektóre mleka (i nie tylko)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:25   #3400
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Zanka

Ech, ja też "za młodu" w glanach pomykałam, ale ja z "brudasów". Działo się, działo... ciekawą miałam młodość

Dominik po szczepieniu osłabiony. Cały dzień przysypia. Głównie na rękach. Ciekawe jak będzie w nocy
moja też była taka apatyczna, więcej niż normalnie nie spała, leżała spokojnie. Ale to dobrze że poszło w tą stronę, i nie wrzeszczy.
Mierz temp co jakiś czass.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem Kochana dzięki za pamięć. Nie wyrabiam na zakrętach. Od wczoraj małe przemeblowanie w pokoju i Mały śpi tylko w łóżeczku no i mamy wojnę. Uparty jak osioł, ale ja też. Zmęczony pada na rękach a wkładam do łóżeczka i wszystko od nowa. No, ale konsekwencja najważniejsza. Wczoraj pierwsza noc w łóżeczku i pobudka co 2 h, rano byłam już nieprzytomna. Teraz w sumie wcale nie lepiej. Ale nie dam się małemu terroryście ;>

No i najważniejsze: TRZYMA GŁÓWKĘ i łapie grzechotkę, chwilę pomacha ( raczej nieświadomie) i zostawia.

Co z Bridą ?!
brawo za wytrwałość.
Kochana nie przyjadę w tym tygodniu do Was, niech się sprawa z brunetką wyjaśni.
Do tego ja nie w najlepszej kondycji, w sobotę mamy wesele brata tż i muszę generalnie dom posprzątać, okna umyć, bo pewnie goście przy okazji przyjdą obejrzeć Sarę.
Jutro muszę małą zostawić i kupić sobie w końcu okrycie na sukienkę w razie brzydkiej pogody.

Cytat:
dziewczyny, nie wiem czy wiecie, bo to od dawna jest, ale w aptekach Dbam o zdrowie jest program "dla mamy i maleństwa" - można sobie kartę zamówić i kupuje się wybrane rzeczy do 20% taniej. Może to kogoś zainteresuje, bo zniżki są np na niektóre mleka (i nie tylko)
dobrze wiedzieć
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:51   #3401
brunetka2000
Zakorzenienie

Hej
Ja jednak dzisiaj wróciłam.
Nie mam dzisiaj siły na nic, jutro wszystko opiszę w klubie.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:19
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 20:22   #3402
dziubek79
Zakorzenienie

kochane jestem (chociaż pewnie nikt nie tęsknił )
dzień wariata ale synuś się ciut naprawił (tfu tfu nie zapeszając)
gratulacje kolejnych tygodni, miesięcy !!!!!!!!!!!!

a ja sie pytam
CO Z BRIDĄ
I czemu nie oddzywa sie MARINKA I NEROLKA

a tak poza tym to jutro idę do fryzjera ... się boję
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:27   #3403
nerola
BAN stały

Dziubki i Iustynko
Jestem ale dopada mnie co raz częsciej gorszejsze samopoczucie zwiazane z dziadostwem,np te cholerne słabości w nocy,które wybudzają mnie i odlatuje.
A mam problem bo zostały mi 2 tabletki a skutki odstawienne są okropne
Gin nie moze przepisać,rodzinny potrzebuje coś tam od tego mojego dr.a mój dr. chory bo to już bardzo starszy człek
I jestem w dole.

Ja też chodziłam w glanach ale po ślubie z T. sie bardzo zmieniłam i glany spaliliśmy w piecu(ze łzami w oczach)

Zanka kciuki są

Brunetko kombinatorko moja Kochana.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:28   #3404
DaKaro
Zadomowienie

Zmalowana twarda jestes.

Brunetka mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku.

Jacieee tez bylam 'balaganem'.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:33   #3405
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja taką kartę dostałam jak wychodziłam ze Szpitala
ale zapominam o niej

Dzisiaj myślałam sobie o basenie,
otworzyli u mnie nowy i wypadałoby się wybrać.

Kurs? I co takiego uczą na takim kursie ?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej
Ja jednak dzisiaj wróciłam,ale nie wiem na jak długo.
Nie mam dzisiaj siły na nic, jutro wszystko opiszę w klubie.

żyć bez Nas nie umiesz, co ?
Dobrze że jesteś cała i zdrowa

Brumek za 4 tyg

Zanka za bioderka

A Ja "brudaską" nie byłam, raczej należałam do techno-maniaków,
ale lubiłam sobie posłuchać Metalici , Nirvany itd.
W sumie chyba mi to było jedno czego słuchałam tak jak teraz
a ubiór aby było wygodnie,ładnie i żebym się dobrze czuła.

Ja już po wizycie u gina.
Jestem szczęśliwa wszystko ładnie zagojone
gin powiedział, że cieszy się że tak PIĘKNIE się zagoiło,
bo myślał że będzie tragedia.
Wzięłam ANTY w zastrzykach co 3 miesiące,
nie umiem się zorganizować z Euthoryxem więc z anty też będę miała problem, a tak co 3 miesiące dostanę w i po problemie
mam nadzieję, że żadnych skutków ubocznych nie będę miała i moje lipido nie spadnie DEPO-PROVERA miała któraś ?
martwi mnie tylko informacja na ulotce : " Medroksyprogesteron i jego metabolity są wydzielane do mleka matki.Brak wystarczających danych sugerujących, że ich obecność może stanowić zagrożenia dla dziecka, jednakże nie zaleca się karmienia piersią podczas stosowania leku." a lekarz wiedział, że karmie piersią. Nie wiem czy nie na każdej ulotce tak pisze

Zgubiłam okulary widziała je którąś ?
nie wiem gdzie je położyłam

Zrobiłam dzisiaj danie z makaronu ryżowego,
ale jakoś nie specjalne mi to wyszło
tzn wyszło, ale to nie było to co chciałam

Dzięuje za informację odnośnie karuzeli

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Nerolka doszła paczka ? a to nie możesz iśc do innego lekarza ? bo jak ten boroczek-staraczek umrze to co zrobisz ?

Dziubek Marinka tam gdzie teraz mieszka nie ma internetu
jak będziesz się ścinała? mnie korci jeszcze krócej ściąć włosy !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 20:42   #3406
Shira_83
Zadomowienie

Beatko dziękuję bardzo nie trzeba było aż tyle są piękne
Stary 2011-09-19, 20:48   #3407
zanka205
Zakorzenienie

niestety bioderka się nie poprawiły, mamy kupić albo poduszkę frejki albo szelki pawlika
ja się załamię
wolę tą poduszkę, bo nie chce męczyć się z tymi szelkami, a z tego co widziałam to skomplikowane i musiałabym jechać do lekarza żeby pokazał jak się to zakłada

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:53   #3408
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dziubek Marinka tam gdzie teraz mieszka nie ma internetu
jak będziesz się ścinała? mnie korci jeszcze krócej ściąć włosy !
wiem wiem Żanetko ale wyszpiegowałam że dodała kogoś do znajomych na nk i się zastanawiam czemu do nas nie zajrzała

a co do włosów tooo ścinam więcej niż połowę i chcę pocieniować żeby na coś wyglądały bo już mam dość długich bez wyrazu i wyglądu włosów

Cytat:
niestety bioderka się nie poprawiły, mamy kupić albo poduszkę frejki albo szelki pawlika
ja się załamię
wolę tą poduszkę, bo nie chce męczyć się z tymi szelkami, a z tego co widziałam to skomplikowane i musiałabym jechać do lekarza żeby pokazał jak się to zakłada

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

wygrałam aukcję
stwierdziłam że trzeba raz a porządnie zainwestować w ciuszki używane niż co miesiąc wywalać kasę w sklepach
Stary 2011-09-19, 21:02   #3409
brunetka2000
Zakorzenienie

dziękuję Nerolka za paczuszkę
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:02   #3410
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja się załamię

Jaka poduszka co to jest?
Nie można dac jakiejs zwykłej?
a te szelki ?

Nam kazała też szeroko pieluchować i trzymac mała jak ją mamy na rękach tak z boku aby miała szeroko nóżki.

Dziubek chwal się !

Jeju
Emilie zasneła i znowu się męczyła nad bączkiem
gdybym wiedziała, że po winogronach będą takie cyrki nie jadłabym ich !Nigdy po nich wzdęć nie miałam
a tu takie coś...

Oczy mnie szczypią
gdzie są moje okulary

Stary 2011-09-19, 21:06   #3411
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wygrałam aukcję
stwierdziłam że trzeba raz a porządnie zainwestować w ciuszki używane niż co miesiąc wywalać kasę w sklepach

no pokaz

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:10   #3412
zanetaa88
Zakorzenienie

Zanka oglądam zdjęcia tych szelek pawlika okropnie to wygląda !poduszka zdecydowanie lepsza ! i tak sobie myślę, nie lepiej będzie jak do tego co masz z allegro po prostu dołożysz na to pieluchę albo ręcznik, to na to samo wyjdzie chyba nie ?

a szelki są okropne !

Stary 2011-09-19, 21:12   #3413
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
no pokaz
Cytat:
Jaka poduszka co to jest?
Dziubek chwal się !
[/I]
http://allegro.pl/super-zestaw-na-je...818703909.html
Stary 2011-09-19, 21:13   #3414
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dziubki i Iustynko
Jestem ale dopada mnie co raz częsciej gorszejsze samopoczucie zwiazane z dziadostwem,np te cholerne słabości w nocy,które wybudzają mnie i odlatuje.
A mam problem bo zostały mi 2 tabletki a skutki odstawienne są okropne
Gin nie moze przepisać,rodzinny potrzebuje coś tam od tego mojego dr.a mój dr. chory bo to już bardzo starszy człek
I jestem w dole.

Ja też chodziłam w glanach ale po ślubie z T. sie bardzo zmieniłam i glany spaliliśmy w piecu(ze łzami w oczach)
kurcze faktycznie poszukaj drugiego lekarza na wszelki wypadek.
A jak z T.? Jak z jego pracą?

Cytat:
Ja taką kartę dostałam jak wychodziłam ze Szpitala
ale zapominam o niej
Wzięłam ANTY w zastrzykach co 3 miesiące,
nie umiem się zorganizować z Euthoryxem więc z anty też będę miała problem, a tak co 3 miesiące dostanę w i po problemie
mam nadzieję, że żadnych skutków ubocznych nie będę miała i moje lipido nie spadnie DEPO-PROVERA miała któraś ?
ja też dostałam tę kartę
kurcze zastanawiałam się kiedyś nad zastrzykami anty ale poczytałam trochę opinii o nich na necie i zrezygnowałam.
Tak jak ze spirali
Najchętniej nic bym nie brała bo spada mi prawie do zera libido, ale chyba dla bezpieczeństwa wezmę tabletki.

Cytat:
ja się załamię
Faktycznie tę poduszkę chyba łatwiej się zakłada. Długo macie ją stosować?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:13   #3415
zanetaa88
Zakorzenienie

A tak chciałam jeszcze zapytać,
jak ona ma gazy po tym cholernym winogronie
to kiedy one sobie znikną ?!

Mi już przechodzą,
prawie ich nie ma.
To znaczy że jej też już przechodzą ?!

niech idą precz od Emilie !

Stary 2011-09-19, 21:15   #3416
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja się załamię
mnie też się wydaje że poduszka lepsza przede wszystkim ze względu wygody małej , a masz wybór czy czekasz na decyzje lekarza??
Stary 2011-09-19, 21:16   #3417
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
CO na te gazy mogę jej pomóc?
masuje jej coś jej tam pomaga,
ale nie chce jej męczyć.
To pewnie przez te winogrona
a nigdy po nich ja gazów nie miałam
Rób rowerki, masuj brzuszek, kładź często Emilie na brzuszku. W razie bardzo uciążliwych gazów podaj Infacol (nam pomaga) Infacol nie wchłania się z układu pokarmowego, jest wydalany wraz z kupką.

Cytat:
W to, że dzieci Wam nabierają ciałka to wierzę, ale Natko, Brumku gdzie niby Wy nabieracie chudziny ciałka?! Proszę mi tu nie oszukiwać . Mogłabym każdej z Was oddać po 3 kg (takie 6kg mniej by mnie uszczęśliwiło ) i wszystkie byśmy fajnie wyglądały .
Mi niebawem same te g przybędą jak tak dalej pójdzie hehe. Dlatego też podziękuję i więcej nie przyjmę

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
melduje, ze z moim cycem lepiej, bylam u lekarza i pielegniarka mi wymasowala. Potem przystawilam Szymka i poszlo
No ale z nie fajnych newsow jest to, ze wracam na diete bezmleczna. Szymek znowu buzie ma w wypryskach :/
Nooo to świetnie!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Na początku - Nateczko kochana, dziękuję za zainteresowanie naszymi skromnymi osobami - mną i Mają i za zapytanie, co tam z nami się dzieje bardzo miło mi się na serduchu zrobiło i mam nadzieję, że mój sms przed 23 nie zaburzył Wam w żaden sposób snu

A nas nie było bo nasza Majka zrobiła się okropna
Nic nas nie wybudziło, spokojnie
Ojjj to faktycznie masz mało czasu, ale będzie coraz lepiej zobaczysz Malutkiej mina te wszystkie paskudne przypadłości
Jak tylko będziesz miała czas to zaglądaj do nas

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A jaka macie karuzelke?

Ciekawe ile u nas jest
Wyspa marzeń

Ooo też jestem ciekawa, bo dzieli nas jeden dzień tylko Tzn. naszych synków

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A właśnie, bo moje Słonko największe kończy dziś 4 tygodnie!!! I to chyba znaczy, że przestaje być noworodkiem, prawda? Przynajmniej wg niektórych standartów...
Tak tak! To już NIEMOWLACZEKklask i:

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mój Bruncio dzisiaj kończy 2 miesjestem w szoku ile niektóre maluszki ważą
mój starszy mając 7,5 mies ważył 8kg ale Bruncio jest szczuplejszy i słabiej przybiera
za 2 m-ce
Oooo kurcze tyle to mój będzie ważył w 3 m-ce

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
A my jutro pierwsze szczepienie.nastawiam sie na 5w1
za szczepienie.

Mój Domek dzisiaj został z moją siostrą a ja w tym czasie skorzystałam z usług komyczki Oczywiście leciałam z powrotem szybko-z tęsknoty

Zaraz wrzucę parę zdjęć i filmik
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:22   #3418
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ja też dostałam tę kartę
kurcze zastanawiałam się kiedyś nad zastrzykami anty ale poczytałam trochę opinii o nich na necie i zrezygnowałam.
Tak jak ze spirali
Najchętniej nic bym nie brała bo spada mi prawie do zera libido, ale chyba dla bezpieczeństwa wezmę tabletki.

Ja nic nie czytałam, bo generalnie znajdziesz też złe opinie na temat tabletek.
Zawsze to tak działa nie ma nic idealnego. A każdy organizm też inaczej reaguje mi mogłyby zaszkodzić tabletki czy np mogłabym mieć nie daj Boże powikłania przez spirale, nie będę się stresowała.
Jeżeli będę czuła się źle zastosuje co innego
Nawet daleko nie uciekając po tabletkach z żołądkiem może być coś nie tak.. są te jakieś asecurelle czy coś tam.

Wole mniej wiedzieć i się nie stresować,
niż więcej wiedzieć i obgryzać paznokcie

Jutro dostanę właśnie w :strach-drzwi:

Dziubek
to Szymuś będzie galagancik cudne te rzeczy!

Moje oczy już nie wytrzymują,
spadam spać

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Natka a jakie to sa uciążliwe gazy bo one już są dla mnie uciążliwe... martwi mnie że tak musi się narobić aby puścić bączka. Nie płacze przy tym, tylko postękuje.Zobaczę jaka będzie dzisiejsza noc. Kiedy one odejdą?

Stary 2011-09-19, 21:30   #3419
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Dziubek fajne ciuszki ale ta cena bardzo wysoka
Zanka przykro mi że Lence się bioderka nie poprawiły
Dakaro dziekuje za gratulacje
Brunetko

ja jutro idę ze sobą do lekarza z brzuchem trochę się boję
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:30   #3420
zanka205
Zakorzenienie

Lekarz powiedział, że co kupię to będzie
ale zastanawiamy sie z meżem czy nie odwiedzić innego ortopedy, bo może gość naciąga na kasę? hmmm... a poduszkę kupimy w medycznym sklepie, będziemy zakładać i się okaże
wada Lenki jest maleńka, ale nic się nie poprawiło
jestem smutna, bo moja Lenka ciagle coś ma nie tak, już mi się wyć chce

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości