|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brumek,
![]() za cztery tygodnie!Cytat:
|
|
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#3393 | ||||
|
Zadomowienie
|
Brumek Blondynka za kolejne tygodnie/miesiące
.Kajool cieszę się, że z kanalikiem lepiej .Cytat:
. Strachów nigdy tak naprawdę nie słuchałam, nie wiem czemu . A co myślisz o Happysad? Oni troszkę stylistyką przypominają mi Pidżamę.Cytat:
.Cytat:
Chciało by się wrócić do nich momentami .Cytat:
|
||||
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka
![]() Ech, ja też "za młodu" w glanach pomykałam, ale ja z "brudasów". ![]() Dominik po szczepieniu osłabiony. Cały dzień przysypia. Głównie na rękach. Ciekawe jak będzie w nocy
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola łobuzie co się nie odzywasz?
pisać co słychać!
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua- wydaje mi się,ze tego fotelika nie wpina sie już w baze
ale nie jestem pewna,my nie mieliśmy bazy więc sie nie zastanawiałam nad tym.Montujemy fotelik na stałe do siedzenia pasami.Meszsares- znam Twój ból,tez przy dwójce dzieci nie mam czasu na neta- a nawet jak czas się znajdzie to myśle jak by sie tu chwilke drzemnąć ![]() Zanka- za bioderka![]() A my jutro pierwsze szczepienie.nastawiam sie na 5w1
|
|
|
|
#3397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubusiowi może się coś przyśniło ![]() tak na serio, ja z bojóchów i chyba bym się w majtasy zesr*** A przyjaciółka, tak jakoś się zaczęłyśmy oddalać, widywałyśmy się raz na kilka mcy, ona wsiąkła w inne towarzystwo...znalazła pracę. Ostatnio była u mnie jak byłam 6mcu ciąży, ale gadka drętwa, mało tematów do rozmowy...tak jakoś. Konkretnego powodu nie było. Ale też trochę się zmieniła... Nic, zobaczę jak będzie ![]() W każdym razie, w przyjaźń już nie wierzę Cytat:
Cytat:
Meksyk wowwwww moje marzenie ![]() Cytat:
ręce które leczą pielęgniarka miała ![]() a od czego te kanaliki się zatykają? bo to nie jest zastój? to co innego chyba? Poczekaj może jak Szymek będzie starszy to wyrośnie z alergii. Cytat:
![]() :no niewiem:
|
|||||
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za pamięć. Nie wyrabiam na zakrętach. Od wczoraj małe przemeblowanie w pokoju i Mały śpi tylko w łóżeczku no i mamy wojnę. Uparty jak osioł, ale ja też. Zmęczony pada na rękach a wkładam do łóżeczka i wszystko od nowa. No, ale konsekwencja najważniejsza. Wczoraj pierwsza noc w łóżeczku i pobudka co 2 h, rano byłam już nieprzytomna. Teraz w sumie wcale nie lepiej. Ale nie dam się małemu terroryście ;> No i najważniejsze: TRZYMA GŁÓWKĘ Co z Bridą ?! W klubie filmik )
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-19 o 19:50 |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie wiem czy wiecie, bo to od dawna jest, ale w aptekach Dbam o zdrowie jest program "dla mamy i maleństwa" - można sobie kartę zamówić i kupuje się wybrane rzeczy do 20% taniej. Może to kogoś zainteresuje, bo zniżki są np na niektóre mleka (i nie tylko)
![]()
|
|
#3400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierz temp co jakiś czass. Cytat:
Kochana nie przyjadę w tym tygodniu do Was, niech się sprawa z brunetką wyjaśni. Do tego ja nie w najlepszej kondycji, w sobotę mamy wesele brata tż i muszę generalnie dom posprzątać, okna umyć, bo pewnie goście przy okazji przyjdą obejrzeć Sarę. Jutro muszę małą zostawić i kupić sobie w końcu okrycie na sukienkę w razie brzydkiej pogody. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja jednak dzisiaj wróciłam. ![]() Nie mam dzisiaj siły na nic, jutro wszystko opiszę w klubie. Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-19 o 20:19 |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
kochane jestem (chociaż pewnie nikt nie tęsknił
dzień wariata ale synuś się ciut naprawił (tfu tfu nie zapeszając) gratulacje kolejnych tygodni, miesięcy !!!!!!!!!!!! ![]() a ja sie pytam CO Z BRIDĄ I czemu nie oddzywa sie MARINKA I NEROLKA ![]() a tak poza tym to jutro idę do fryzjera ... się boję
|
|
|
|
#3403 |
|
BAN stały
|
Dziubki i Iustynko
Jestem ale dopada mnie co raz częsciej gorszejsze samopoczucie zwiazane z dziadostwem,np te cholerne słabości w nocy,które wybudzają mnie i odlatuje. A mam problem bo zostały mi 2 tabletki a skutki odstawienne są okropne ![]() Gin nie moze przepisać,rodzinny potrzebuje coś tam od tego mojego dr.a mój dr. chory bo to już bardzo starszy człek ![]() I jestem w dole. Ja też chodziłam w glanach ale po ślubie z T. sie bardzo zmieniłam i glany spaliliśmy w piecu(ze łzami w oczach) ![]() Zanka kciuki są ![]() Brunetko kombinatorko moja Kochana. |
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana twarda jestes
.Brunetka mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku. Jacieee tez bylam 'balaganem' .
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zapominam o niej ![]() Dzisiaj myślałam sobie o basenie, otworzyli u mnie nowy i wypadałoby się wybrać. Kurs? I co takiego uczą na takim kursie ? ![]() Cytat:
![]() żyć bez Nas nie umiesz, co ? ![]() Dobrze że jesteś cała i zdrowa Brumek za 4 tyg ![]() Zanka za bioderka ![]() A Ja "brudaską" nie byłam, raczej należałam do techno-maniaków, ale lubiłam sobie posłuchać Metalici , Nirvany itd. W sumie chyba mi to było jedno czego słuchałam tak jak teraz ![]() a ubiór aby było wygodnie,ładnie i żebym się dobrze czuła. Ja już po wizycie u gina. Jestem szczęśliwa wszystko ładnie zagojone gin powiedział, że cieszy się że tak PIĘKNIE się zagoiło, bo myślał że będzie tragedia. Wzięłam ANTY w zastrzykach co 3 miesiące, nie umiem się zorganizować z Euthoryxem więc z anty też będę miała problem, a tak co 3 miesiące dostanę w ![]() mam nadzieję, że żadnych skutków ubocznych nie będę miała i moje lipido nie spadnie DEPO-PROVERA miała któraś ?martwi mnie tylko informacja na ulotce : " Medroksyprogesteron i jego metabolity są wydzielane do mleka matki.Brak wystarczających danych sugerujących, że ich obecność może stanowić zagrożenia dla dziecka, jednakże nie zaleca się karmienia piersią podczas stosowania leku." a lekarz wiedział, że karmie piersią. Nie wiem czy nie na każdej ulotce tak pisze ![]() Zgubiłam okulary widziała je którąś ?nie wiem gdzie je położyłam ![]() Zrobiłam dzisiaj danie z makaronu ryżowego, ale jakoś nie specjalne mi to wyszło tzn wyszło, ale to nie było to co chciałam ![]() Dzięuje za informację odnośnie karuzeli ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Nerolka doszła paczka ? a to nie możesz iśc do innego lekarza ? bo jak ten boroczek-staraczek umrze to co zrobisz ? Dziubek Marinka tam gdzie teraz mieszka nie ma internetu ![]() jak będziesz się ścinała? mnie korci jeszcze krócej ściąć włosy ! |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
Beatko dziękuję bardzo nie trzeba było aż tyle są piękne
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
niestety bioderka się nie poprawiły, mamy kupić albo poduszkę frejki albo szelki pawlika
ja się załamię wolę tą poduszkę, bo nie chce męczyć się z tymi szelkami, a z tego co widziałam to skomplikowane i musiałabym jechać do lekarza żeby pokazał jak się to zakłada
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do włosów tooo ścinam więcej niż połowę i chcę pocieniować żeby na coś wyglądały bo już mam dość długich bez wyrazu i wyglądu włosów ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- wygrałam aukcję stwierdziłam że trzeba raz a porządnie zainwestować w ciuszki używane niż co miesiąc wywalać kasę w sklepach ![]()
|
||
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Nerolka za paczuszkę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka poduszka co to jest? Nie można dac jakiejs zwykłej? a te szelki ? Nam kazała też szeroko pieluchować i trzymac mała jak ją mamy na rękach tak z boku aby miała szeroko nóżki. Dziubek chwal się ! Jeju ![]() Emilie zasneła i znowu się męczyła nad bączkiem ![]() gdybym wiedziała, że po winogronach będą takie cyrki nie jadłabym ich !Nigdy po nich wzdęć nie miałam a tu takie coś... Oczy mnie szczypią gdzie są moje okulary
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pokaz
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
oglądam zdjęcia tych szelek pawlika okropnie to wygląda !poduszka zdecydowanie lepsza ! i tak sobie myślę, nie lepiej będzie jak do tego co masz z allegro po prostu dołożysz na to pieluchę albo ręcznik, to na to samo wyjdzie chyba nie ?a szelki są okropne ! |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak z T.? Jak z jego pracą? Cytat:
kurcze zastanawiałam się kiedyś nad zastrzykami anty ale poczytałam trochę opinii o nich na necie i zrezygnowałam. Tak jak ze spirali ![]() Najchętniej nic bym nie brała bo spada mi prawie do zera libido, ale chyba dla bezpieczeństwa wezmę tabletki. Faktycznie tę poduszkę chyba łatwiej się zakłada. Długo macie ją stosować?
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
A tak chciałam jeszcze zapytać,
jak ona ma gazy po tym cholernym winogronie to kiedy one sobie znikną ?! Mi już przechodzą, prawie ich nie ma. To znaczy że jej też już przechodzą ?! |
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też się wydaje że poduszka lepsza przede wszystkim ze względu wygody małej , a masz wybór czy czekasz na decyzje lekarza??
|
|
|
|
#3417 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Infacol nie wchłania się z układu pokarmowego, jest wydalany wraz z kupką.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojjj to faktycznie masz mało czasu, ale będzie coraz lepiej zobaczysz Malutkiej mina te wszystkie paskudne przypadłościJak tylko będziesz miała czas to zaglądaj do nas ![]() Wyspa marzeń ![]() Ooo też jestem ciekawa, bo dzieli nas jeden dzień tylko Tzn. naszych synkówCytat:
klask i:Cytat:
za 2 m-ce ![]() Oooo kurcze tyle to mój będzie ważył w 3 m-ce za szczepienie.Mój Domek dzisiaj został z moją siostrą a ja w tym czasie skorzystałam z usług komyczki Oczywiście leciałam z powrotem szybko-z tęsknoty![]() Zaraz wrzucę parę zdjęć i filmik
|
||||||
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze to tak działa nie ma nic idealnego. A każdy organizm też inaczej reaguje mi mogłyby zaszkodzić tabletki czy np mogłabym mieć nie daj Boże powikłania przez spirale, nie będę się stresowała. Jeżeli będę czuła się źle zastosuje co innego Nawet daleko nie uciekając po tabletkach z żołądkiem może być coś nie tak.. są te jakieś asecurelle czy coś tam. Wole mniej wiedzieć i się nie stresować, niż więcej wiedzieć i obgryzać paznokcie ![]() Jutro dostanę właśnie w Dziubek to Szymuś będzie galagancik Moje oczy już nie wytrzymują, spadam spać ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Natka a jakie to sa uciążliwe gazy bo one już są dla mnie uciążliwe... martwi mnie że tak musi się narobić aby puścić bączka. Nie płacze przy tym, tylko postękuje.Zobaczę jaka będzie dzisiejsza noc. Kiedy one odejdą?
|
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek fajne ciuszki ale ta cena
bardzo wysoka![]() Zanka przykro mi że Lence się bioderka nie poprawiły Dakaro dziekuje za gratulacje Brunetko ja jutro idę ze sobą do lekarza z brzuchem trochę się boję
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz powiedział, że co kupię to będzie
ale zastanawiamy sie z meżem czy nie odwiedzić innego ortopedy, bo może gość naciąga na kasę? hmmm... a poduszkę kupimy w medycznym sklepie, będziemy zakładać i się okaże wada Lenki jest maleńka, ale nic się nie poprawiło jestem smutna, bo moja Lenka ciagle coś ma nie tak, już mi się wyć chce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

.
. Strachów nigdy tak naprawdę nie słuchałam, nie wiem czemu
. A co myślisz o Happysad? Oni troszkę stylistyką przypominają mi Pidżamę.
, zdążyłam w międzyczasie wytrzeźwieć i przed lądowaniem musiałam się znowu znieczulić
Chciało by się wrócić do nich momentami
pisać co słychać!
ale nie jestem pewna,my nie mieliśmy bazy więc sie nie zastanawiałam nad tym.Montujemy fotelik na stałe do siedzenia pasami.

dzięki za pamięć. Nie wyrabiam na zakrętach. Od wczoraj małe przemeblowanie w pokoju i Mały śpi tylko w łóżeczku no i mamy wojnę. Uparty jak osioł, ale ja też. Zmęczony pada na rękach a wkładam do łóżeczka i wszystko od nowa. No, ale konsekwencja najważniejsza. Wczoraj pierwsza noc w łóżeczku i pobudka co 2 h, rano byłam już nieprzytomna. Teraz w sumie wcale nie lepiej. Ale nie dam się małemu terroryście ;> 

zębole
oglądam zdjęcia tych szelek pawlika
okropnie to wygląda !poduszka zdecydowanie lepsza ! i tak sobie myślę, nie lepiej będzie jak do tego co masz z allegro po prostu dołożysz na to pieluchę albo ręcznik, to na to samo wyjdzie chyba nie ?
klask i: