WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-09-19, 19:56   #4081
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 107
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li chodzi o prolaktynê to nale¿y j± badaæ w pewnym okre¶lonym czasie cyklu, poniewa¿ jej ilo¶æ jest zmienna.
Je¶li chodzi o TSH to mi siê te¿ ró¿ni³o do¶æ znacznie. Ja jednak bada³am w odstêpie ok.3 tygodniowym.
Przypuszczam, ¿e na poziom tych hormonów mo¿e mieæ wp³yw stres, dieta... Mam nadziejê, ¿e odpowiedni± diet± mo¿na obni¿yæ TSH bez konieczno¶ci brania hormonalnych lekarstw...
stres, owszem. Dieta w pewnym stopniu oczywi¶cie te¿, ale nie s±dzê aby istnia³a dieta, obni¿aj±ca tsh ono jest zale¿ne od gruczo³ów dokrewnych. Jednak je¶li siê mylê, to chêtnie o takiej diecie poczytam.

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:57   #4082
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 150

U mnie niestety bez zmian Ju¿ my¶la³am, ¿e trochê siê polepszy³o, miesi±c by³o dobrze a ostatnio znowu zbieram w³osy z poduszki. Mój bilans to 3 miesi±ce brania: Revalid, Biotebal, 2x magnez, wcierki z Novoxidylu Po kolejnej wizycie u dermatologa tydz.temu mam: Loxon 5% i saszetki z ¿elatyn± i biotyn± (jakie¶ ¶wiñstwo do picia) która¶ z Was stosowa³a ? Oraz zmieni³am kapsu³ki Revalid znowu na Merz Special bo one jednak by³y du¿o lepsze (nawet paznokcie mia³am wtedy mocniejsze) Hormony mam w porz±dku. Generalnie nie widzê dla siebie nadziei

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:07   #4083
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie niestety bez zmian Ju¿ my¶la³am, ¿e trochê siê polepszy³o, miesi±c by³o dobrze a ostatnio znowu zbieram w³osy z poduszki. Mój bilans to 3 miesi±ce brania: Revalid, Biotebal, 2x magnez, wcierki z Novoxidylu Po kolejnej wizycie u dermatologa tydz.temu mam: Loxon 5% i saszetki z ¿elatyn± i biotyn± (jakie¶ ¶wiñstwo do picia) która¶ z Was stosowa³a ? Oraz zmieni³am kapsu³ki Revalid znowu na Merz Special bo one jednak by³y du¿o lepsze (nawet paznokcie mia³am wtedy mocniejsze) Hormony mam w porz±dku. Generalnie nie widzê dla siebie nadziei
mo¿e Gelacet?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 20:23   #4084
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 804

Cytat:
Napisane przez skarbek2012 Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli jeste¶ z okolic Rzeszowa? Bo ja tak i powiem ci ¿e niestety w Rzeszowie trychologa nie ma. Najbli¿ej jest w Krakowie, by³am rok temu, wizyta 80z³ i zlecono mi badania hormonalne, niestety z wynikami ju¿ nie posz³am bo zbankrutowa³abym je¿d¿±c tak czêsto do Krakowa i p³ac±c tyle za wizyty Teraz kiedy widzê ¿e jest tylko gorzej to powa¿nie zastanawiam siê czy jednak nie spróbowaæ jeszcze z tym trychologiem. W Rzeszowie odwiedzi³am ju¿ wiekszo¶æ dermatologów przez te 6 lat i niestety ¿aden mi nie pomóg³, to samo by³o z endokrynologami tak na prawdê to po tych 6 latach mam chyba wiêksz± widzê (prkatyczn±) ni¿ oni wszyscy razem wziêci na temat wypadania w³osów. Bo jak ide na wizytê a on mi przepisuje kolejn± nowo¶æ na rynku bo wszystko inne wypróbowa³am to jaki to ma sens. Nie wspomnê ju¿ jak sie trzeba prosiæ o skierowanie na badania i to takie najbardziej podstawowe Co z tego ¿e dostane skierowanie na TSH jak jest jeszcze cala masa hormonów które przyda³oby siê zbadaæ a to niestety kosztuje
Ja jestem z Przemy¶la. U mnie w okolicy nie ma ¿adnego trychologa.
Ale, ze w Rzeszowie te¿ nie ma ?

A ja nie wiem, czy te w³osy wypadaj± mi z powodu ³upie¿u t³ustego...
Ju¿ nie mam go tak du¿o, a wypadaja przy myciu jeszcze bardziej...
Hormony mam chyba w porzadku, gdyz miesiaczki mam w miarê reguralnie.

Skarbek2012, a jak u Ciebie z w³osami teraz, a ta mezoterapia- rosna nowe w³osy chocia¿ ?
Ja powiem szczerze, ¿e tez mam takie wra¿enie, ze niekiedy wiem o wiele wiêcej o wypadaniu w³osów ni¿, ci wszyscy lekarze razem wziêci!
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:40   #4085
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 339

By³am dzi¶ u dermy, a¿ 30minut siedzia³am w gabinecie i rozmawia³y¶my tylko na temat w³osów...

Dosta³am skierowanie na oddzia³ dermatologiczny do Kliniki Chorób W³osów w Bydgoszczy i mam zostaæ obejrzana przez samego profesora Waldemara Placka a to bêdzie ju¿ 29wrze¶nia

Nie mam ju¿ wcieraæ Loxonu, a ograniczyæ siê tylko do Alpicortu raz dziennie. Powiedzia³a aby zaczê³a piæ Gelacet który mogê rozpuszczaæ nawet w soku, bo pewnie jest niezbyt smaczny. Nie mam braæ tak¿e innych suplementów. Natomiast w marcu dostanê kolejn± porcjê zastrzyków z witamin± B6. Do kontroli mam siê pojawiæ w listopadzie, mo¿e do tego czasu bêdzie ju¿ wiadomo dlaczego tak bardzo mi te w³osy lec±
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:19   #4086
magdziaS
Podró¿niczka

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿e Gelacet?
Tak, Gelacet
U¿ywa³a¶ mo¿e ?

Stary 2011-09-19, 21:25   #4087
kukis
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 666

Ja jestem po wizycie u dermatologa.
W sumie od niej dowiedzia³am siê tego samego, co tutaj. Przepisa³a mi LOXON 5%, do tego zaleci³a suplementy wzmacniaj±ce (typu Merz Special, Vitapil), no i wizytê u ginekologa.

Spoko, do ginekologa pójdê, ale jak znam ¿ycie to ten mnie przekieruje na badania krwi...
Znowu nie mam okresu od 2 miesiêcy
Zostaw Ma³±, zostaw proszê ciê,
Ale ona tylko u¶miechnê³a siê, mówi±c - ma ju¿ tylko mnie...

kukis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:45   #4088
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Gelacet
U¿ywa³a¶ mo¿e ?
nie, bo jestem wegetariank± ale przepisa³ mi go i poleca³ mój mega fajny dermatolog, wiêc chyba powinien byæ niez³y widzê ¿e inverso te¿ dosta³a
inverso, cieszê siê ¿e babka tak solidnie siê Tob± zajê³a ... oby skutki by³y mega pozytywne

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-19, 22:11   #4089
skarbek2012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 402

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jestem z Przemy¶la. U mnie w okolicy nie ma ¿adnego trychologa.
Ale, ze w Rzeszowie te¿ nie ma ?

A ja nie wiem, czy te w³osy wypadaj± mi z powodu ³upie¿u t³ustego...
Ju¿ nie mam go tak du¿o, a wypadaja przy myciu jeszcze bardziej...
Hormony mam chyba w porzadku, gdyz miesiaczki mam w miarê reguralnie.

Skarbek2012, a jak u Ciebie z w³osami teraz, a ta mezoterapia- rosna nowe w³osy chocia¿ ?
Ja powiem szczerze, ¿e tez mam takie wra¿enie, ze niekiedy wiem o wiele wiêcej o wypadaniu w³osów ni¿, ci wszyscy lekarze razem wziêci!
U mnie po tej mezoterapii efektów zero! Spodziewa³am siê choæ niewielkiej poprawy ale ¿eby nic Odno¶nie hormonów to nawet jesli masz regularne miesi±czki to i tak mo¿esz mieæ z nimi co¶ nie tak. Ja w³a¶nie teraz podejrzewam te hormony ale musia³abym znale¼æ ¶wietnego endokrynologa który by wszystkim pokierowa³. Ale my¶lê ¿e u nas na podkarpaciu akurat pod wzglêdem leczenia ³ysienia nie ma nikogo dobrego

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
By³am dzi¶ u dermy, a¿ 30minut siedzia³am w gabinecie i rozmawia³y¶my tylko na temat w³osów...

Dosta³am skierowanie na oddzia³ dermatologiczny do Kliniki Chorób W³osów w Bydgoszczy i mam zostaæ obejrzana przez samego profesora Waldemara Placka a to bêdzie ju¿ 29wrze¶nia

Nie mam ju¿ wcieraæ Loxonu, a ograniczyæ siê tylko do Alpicortu raz dziennie. Powiedzia³a aby zaczê³a piæ Gelacet który mogê rozpuszczaæ nawet w soku, bo pewnie jest niezbyt smaczny. Nie mam braæ tak¿e innych suplementów. Natomiast w marcu dostanê kolejn± porcjê zastrzyków z witamin± B6. Do kontroli mam siê pojawiæ w listopadzie, mo¿e do tego czasu bêdzie ju¿ wiadomo dlaczego tak bardzo mi te w³osy lec±
A mi siê marzy w³a¶nie takie skierowanie do Kliniki chorób w³osów. Czy ty dosta³a¶ je od prywatnego czy pañstwowego lekarza? I czy za ten pobyt w klinice i wszystkie badania bêdziesz p³aciæ? Mój derm ledwie co mi daje skierowanie na TSH nie mówi±c ¿eby mi da³ skierowanie do jakiej¶ kliniki
skarbek2012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:48   #4090
Kamilka54
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

Wynik badania TSH- 1,8063uIU/mL.

Czyli mieszczê siê w normie. Nie mam w takim razie pojêcia co jest z tymi w³osami.
(J 8:32)

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Kamilka54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:52   #4091
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 763

Cytat:
stres, owszem. Dieta w pewnym stopniu oczywi¶cie te¿, ale nie s±dzê aby istnia³a dieta, obni¿aj±ca tsh ono jest zale¿ne od gruczo³ów dokrewnych. Jednak je¶li siê mylê, to chêtnie o takiej diecie poczytam.
A jaki masz poziom TSH i ft3, ft4?

Co do Galacetu to zawiera biotynê i ¿elatynê. Ju¿ kiedy¶ pisa³am, ¿e polecam je¶æ galaretki na w³osy- naprawdê dobrze dzia³aj±. S± te¿ osobno sprzedawane tabletki z Biotyn±. Chyba s± do¶æ skuteczne. Czy która¶ z Was je stosowa³a?

Kamilka, czyli masz w normie Ciesz siê;p A jak d³ugi czas ju¿ Ci wypadaj± w³osy? I ile dziennie mniej wiêcej?

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2011-09-19 o 22:54
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-19, 23:17   #4092
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:

I to ju¿ jest co¶!!!
Chodzi mi o to skierownie do kliniki. Napewno juz sporo siê wyja¶ni, czyli jest du¿a nadzieja i szansa na rozpoczêcie prawid³owego leczenia.
Stary 2011-09-19, 23:18   #4093
Kamilka54
Raczkowanie

Cytat:
Kamilka, czyli masz w normie Ciesz siê;p A jak d³ugi czas ju¿ Ci wypadaj± w³osy? I ile dziennie mniej wiêcej?

Szczerze powiem, liczy³am na to, ¿e wreszcie znajdê przyczynê i bêdzie spokój a tak dalej jestem z niczym.
W³osy zaczê³y wypadaæ mi pó³ roku temu. Mia³am prawie do pasa, przy g³owie do¶æ gêste, na dole trochê takie "siepowate", ale zawsze.
Od 3 lat malowa³am farbami zwyk³ymi. Mój kolor w³osów to taki mysi, ciemny br±z. Pierwsze malowanie to by³o rozja¶nienie do jasnego blondu! , pamiêtam, ¿e niezbyt dobrze siê tak czu³am, zreszt± w³osy siê pl±ta³y-ale nie wypada³y. Po roku w blondzie, przemalowa³am siê na ciemny br±z i tak zosta³o. Pó³ roku temu, zauwa¿y³am, ¿e wypadanie siê nasili³o. Nie mog³am patrzeæ na wisz±ce, bardzo d³ugie pojedyncze w³osy, wiêc obciê³am do ramion. Oczywi¶cie nie da³o to ¿adnej poprawy, posz³am do dermatologa i tak siê zaczê³o.
Dzi¶ biorê: Vitapil+Loxon 2%+szampon Pharmaceris
Bra³am jeszcze Biotebal 5, u¿ywa³am serii Radical.
Nie widzê ¿adnej poprawy, odk±d stosujê Loxon, my¶lê ¿e podczas mycia i po wyschniêciu w³osów tracê pewnie ponad 200. (zwyczajnie wyci±gam)
W ci±gu zwyk³ych dni, kiedy w³osów nie myjê, podczas czesania tracê góra 20 w³osów.
Nie mam pojêcia co siê sta³o, ka¿dy lekarz wmawia mi, ¿e to stres- rzeczywi¶cie, pierwsze 3 miesi±ce nie by³y zbyt 'lekkie', ale przez ostatnie 3 mam istn± 'sielankê', do tego o w³osy dbam jak nigdy, a nadal lec±...

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Stary 2011-09-19, 23:26   #4094
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
U mnie po tej mezoterapii efektów zero! Spodziewa³am siê choæ niewielkiej poprawy ale ¿eby nic Odno¶nie hormonów to nawet jesli masz regularne miesi±czki to i tak mo¿esz mieæ z nimi co¶ nie tak. Ja w³a¶nie teraz podejrzewam te hormony ale musia³abym znale¼æ ¶wietnego endokrynologa który by wszystkim pokierowa³. Ale my¶lê ¿e u nas na podkarpaciu akurat pod wzglêdem leczenia ³ysienia nie ma nikogo dobrego

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

A mi siê marzy w³a¶nie takie skierowanie do Kliniki chorób w³osów. Czy ty dosta³a¶ je od prywatnego czy pañstwowego lekarza? I czy za ten pobyt w klinice i wszystkie badania bêdziesz p³aciæ? Mój derm ledwie co mi daje skierowanie na TSH nie mówi±c ¿eby mi da³ skierowanie do jakiej¶ kliniki
Kurcze no, ale ¿e po tej mezoterapii Tobie nie polepszy³o siê znacznie...
MO¿e jednak jakie¶ w³oski rosn...

Masz racje, na podkarpaciu to jest strasznie ciê¿ko znale¼æ dobrego lekarza.
Ja by³am u kilku lekarzy w Przemy¶lu i Jaros³awiu no i w Rzeszowie. A im dalej w las, tym gorzej.
Póki co, sama szamponami siê ratujê, ale nie pomagaja nic.
Co do hormonów, to moze to i ich wina, ale ja bada³am 8 hormonów ( wyniki, jak wiesz by³y w porz±dku) i na tym poprzesta³am.
Mo¿e jak uskubiê trochê kasy , to od nowa zacznê robiæ badania, ale nawet nie mam si³ na to ju¿...
Stary 2011-09-19, 23:27   #4095
Kamilka54
Raczkowanie

Dodam jeszcze, ¿e przed wyjazdem na studia, chyba wybiorê siê do ginekologa, bo mo¿e tu gdzie¶ tkwi przyczyna?
Gdybym jednak nie dosta³a korzystnego terminu, to czy mogê i¶æ do gina w innym mie¶cie?

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Stary 2011-09-19, 23:47   #4096
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamilka54 Poka¿ wiadomo¶æ
Szczerze powiem, liczy³am na to, ¿e wreszcie znajdê przyczynê i bêdzie spokój a tak dalej jestem z niczym.
W³osy zaczê³y wypadaæ mi pó³ roku temu. Mia³am prawie do pasa, przy g³owie do¶æ gêste, na dole trochê takie "siepowate", ale zawsze.
Od 3 lat malowa³am farbami zwyk³ymi. Mój kolor w³osów to taki mysi, ciemny br±z. Pierwsze malowanie to by³o rozja¶nienie do jasnego blondu! , pamiêtam, ¿e niezbyt dobrze siê tak czu³am, zreszt± w³osy siê pl±ta³y-ale nie wypada³y. Po roku w blondzie, przemalowa³am siê na ciemny br±z i tak zosta³o. Pó³ roku temu, zauwa¿y³am, ¿e wypadanie siê nasili³o. Nie mog³am patrzeæ na wisz±ce, bardzo d³ugie pojedyncze w³osy, wiêc obciê³am do ramion. Oczywi¶cie nie da³o to ¿adnej poprawy, posz³am do dermatologa i tak siê zaczê³o.
Dzi¶ biorê: Vitapil+Loxon 2%+szampon Pharmaceris
Bra³am jeszcze Biotebal 5, u¿ywa³am serii Radical.
Nie widzê ¿adnej poprawy, odk±d stosujê Loxon, my¶lê ¿e podczas mycia i po wyschniêciu w³osów tracê pewnie ponad 200. (zwyczajnie wyci±gam)
W ci±gu zwyk³ych dni, kiedy w³osów nie myjê, podczas czesania tracê góra 20 w³osów.
Nie mam pojêcia co siê sta³o, ka¿dy lekarz wmawia mi, ¿e to stres- rzeczywi¶cie, pierwsze 3 miesi±ce nie by³y zbyt 'lekkie', ale przez ostatnie 3 mam istn± 'sielankê', do tego o w³osy dbam jak nigdy, a nadal lec±...
Ogólnie masz podobnie jak ja.
Ja te¿ podczas mycia i po myciu, tracê okolo 200 w³osów.
A jak nie myjê ( i nie czeszê) to wypada znacznie mniej.
Ale w³asnie w tym problem, ¿e to mycie w³osów jest zabojcze ( no i myjê w³osy co 2 dni).
I nie wiem dlaczego siê tak dzieje... Czy te wlosy s± takie s³abe, czy ja ¼le myjê je?

Tylko, ¿e ja nigdy w³osow nie farbowa³am, to szukam przyczyny gdzie indziej.
Stary 2011-09-20, 00:13   #4097
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogólnie masz podobnie jak ja.
Ja te¿ podczas mycia i po myciu, tracê okolo 200 w³osów.
A jak nie myjê ( i nie czeszê) to wypada znacznie mniej.
Ale w³asnie w tym problem, ¿e to mycie w³osów jest zabojcze ( no i myjê w³osy co 2 dni).
I nie wiem dlaczego siê tak dzieje... Czy te wlosy s± takie s³abe, czy ja ¼le myjê je?

Tylko, ¿e ja nigdy w³osow nie farbowa³am, to szukam przyczyny gdzie indziej.
Dobrze myjesz... Nie powinny tak wypadaæ...
U mnie jednak wypadaj± nie tylko przy myciu- wystarczy, ¿e lekko poci±gnê za kucyk, a zostaje na rêce z 6 w³osów. Rano jest nagorzej jak poci±gnê, wtedy pozostaje mi w rêku z 15
Chyba wypróbujê Biotepal. Czy która¶ z Was go bra³a(oprócz Kamilki)?
Stary 2011-09-20, 10:56   #4098
skarbek2012
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze no, ale ¿e po tej mezoterapii Tobie nie polepszy³o siê znacznie...
MO¿e jednak jakie¶ w³oski rosn...

Masz racje, na podkarpaciu to jest strasznie ciê¿ko znale¼æ dobrego lekarza.
Ja by³am u kilku lekarzy w Przemy¶lu i Jaros³awiu no i w Rzeszowie. A im dalej w las, tym gorzej.
Póki co, sama szamponami siê ratujê, ale nie pomagaja nic.
Co do hormonów, to moze to i ich wina, ale ja bada³am 8 hormonów ( wyniki, jak wiesz by³y w porz±dku) i na tym poprzesta³am.
Mo¿e jak uskubiê trochê kasy , to od nowa zacznê robiæ badania, ale nawet nie mam si³ na to ju¿...
A na te badania kierowa³ ciê jakis lekarz czy sama sobie zrobi³a¶ na w³asn± rêkê? Bo mi nikt nie chce daæ na nie skierowania a jak zliczy³am ile one wszystkie by kosztowa³y to wysz³o jakie¶ 150z³
Stary 2011-09-20, 12:24   #4099
magdziaS
Podró¿niczka

Cytat:
nie, bo jestem wegetariank± ale przepisa³ mi go i poleca³ mój mega fajny dermatolog, wiêc chyba powinien byæ niez³y widzê ¿e inverso te¿ dosta³a
inverso, cieszê siê ¿e babka tak solidnie siê Tob± zajê³a ... oby skutki by³y mega pozytywne
Na razie stosuje 4 dni, zobaczymy co z tego bêdzie, bo 21 saszetek do tanich nie nale¿y Poza tym trzeba przyznaæ, ¿e na leczenie wyda³am ju¿ fortunê

Cytat:
A jaki masz poziom TSH i ft3, ft4?

Co do Galacetu to zawiera biotynê i ¿elatynê. Ju¿ kiedy¶ pisa³am, ¿e polecam je¶æ galaretki na w³osy- naprawdê dobrze dzia³aj±. S± te¿ osobno sprzedawane tabletki z Biotyn±. Chyba s± do¶æ skuteczne. Czy która¶ z Was je stosowa³a?
Ja stosowa³am Biotynê w postaci tabletek Biotebal 5 przez 3 miesi±ce. Jak dla mnie nie by³o jaki¶ super rezultatów, zaszkodziæ nie zaszkodzi³y, ale ja wiem czy warto ? Nie s± drogie, wiêc mo¿e warto spróbowaæ

Stary 2011-09-20, 14:41   #4100
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze myjesz... Nie powinny tak wypadaæ...
U mnie jednak wypadaj± nie tylko przy myciu- wystarczy, ¿e lekko poci±gnê za kucyk, a zostaje na rêce z 6 w³osów. Rano jest nagorzej jak poci±gnê, wtedy pozostaje mi w rêku z 15
Chyba wypróbujê Biotepal. Czy która¶ z Was go bra³a(oprócz Kamilki)?
No u mnie w sumie to te¿, jak mam zwi±zane w³osy ( lekko!) to wystarczy, ze zdejmê gumke i od razu mam z 20-30 w³osow.
Z rana te¿ zaraz po wstaniu z ló¿ka jest bardzo kiepsko.
Ale i tak najwiêcej wypada przy myciu.
Ogolnie jak ruszam te w³osy, skórê g³owy- to wtedy wypadaj±!

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
A na te badania kierowa³ ciê jakis lekarz czy sama sobie zrobi³a¶ na w³asn± rêkê? Bo mi nikt nie chce daæ na nie skierowania a jak zliczy³am ile one wszystkie by kosztowa³y to wysz³o jakie¶ 150z³
Lekarz ginegolog-endokrynolog rozpisa³ mi na zwyk³ej kartce , jakie hormony i w jakim dniu cyklu powinnam badaæ. I to tyle z jego strony by³o.
Ja te badania wykona³am, oczywi¶cie zap³aci³am z w³asnej kieszeni, oko³o 200 z³, albo i lepiej ( ju¿ nie pamiêtam nawet).
No i potem z tymi wynikami uda³am siê ponownie do niego,a on na nie zerkn±³ i powiedzia³, ¿e s± w porz±dku ( oprocz prolaktyny wysokiej).
Znaczy niby jakies proporcje miêdzy LH i FSH s± zaburzone, ale to nie powoduje wypadania w³osow. ( I to us³yszalam wielokrotnie od ró¿nych lekarzy).
Stary 2011-09-20, 15:48   #4101
Kamilka54
Raczkowanie

W pewnej sieci aptek, prowadzone s± zapisy na bezp³atne porady u dermokonsultantki, która bada skórê oraz w³osy. (jest te¿ badanie za pomoc± visioscanu).
Zapisa³am siê na jutro, zobaczymy co powie,chwytam siê wszystkiego co mogê, ¿eby tylko znale¼æ przyczynê wypadania.

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Stary 2011-09-20, 17:47   #4102
skarbek2012
Raczkowanie

Cytat:
No u mnie w sumie to te¿, jak mam zwi±zane w³osy ( lekko!) to wystarczy, ze zdejmê gumke i od razu mam z 20-30 w³osow.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Lekarz ginegolog-endokrynolog rozpisa³ mi na zwyk³ej kartce , jakie hormony i w jakim dniu cyklu powinnam badaæ. I to tyle z jego strony by³o.
Ja te badania wykona³am, oczywi¶cie zap³aci³am z w³asnej kieszeni, oko³o 200 z³, albo i lepiej ( ju¿ nie pamiêtam nawet).
No i potem z tymi wynikami uda³am siê ponownie do niego,a on na nie zerkn±³ i powiedzia³, ¿e s± w porz±dku ( oprocz prolaktyny wysokiej).
Znaczy niby jakies proporcje miêdzy LH i FSH s± zaburzone, ale to nie powoduje wypadania w³osow. ( I to us³yszalam wielokrotnie od ró¿nych lekarzy).
a no to super, wydam 200z³ i nic siê nie dowiem mówisz ¿e prolaktyna wysoka ci wysz³a a on na to nic? Przecie¿ przy wysokiej prolaktynie wypadaj± w³a¶nie w³osy ja ju¿ na prawdê przestajê wierzyæ w tych lekarzy
Stary 2011-09-20, 19:23   #4103
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie stosuje 4 dni, zobaczymy co z tego bêdzie, bo 21 saszetek do tanich nie nale¿y Poza tym trzeba przyznaæ, ¿e na leczenie wyda³am ju¿ fortunê

Ja stosowa³am Biotynê w postaci tabletek Biotebal 5 przez 3 miesi±ce. Jak dla mnie nie by³o jaki¶ super rezultatów, zaszkodziæ nie zaszkodzi³y, ale ja wiem czy warto ? Nie s± drogie, wiêc mo¿e warto spróbowaæ
Nie wiem w takim razie czy próbowaæ... Ciekawe czy pomog± Ci te saszetki, bo to w sumie te¿ biotyna, tylko, ¿e z ¿elatyn±... Daj znaæ...

Cytat:

Tak, przy wysokiej prolaktynie mog± wypadaæ- a jej wysoki poziom do¶æ czêsto jest spowodowany stresem.
Ja jak ¶ci±gnê gumkê to te¿ zawsze jest sporo w³osów na gumce...
Stary 2011-09-20, 20:11   #4104
Malgorzatka21
Rozeznanie

No ja wiem tyle, ¿e w³osy mog± wypadaæ ze stresu ( a, ¿e przy stresie jest wysoka prolaktyna -to ju¿ swoj± drog±).
Ogolnie to przecie¿ kobiety w ci±¿y maj± wysoka prolaktynê, a jakie maj± w³osy wla¶nie wtedy bujniejsze ni¿ zwykle i mocniejsze i ogólnie na plus.
U mnie lekarze nie widz± w tej prolaktynie az takiego negatywnego skutku na w³osy.
I to us³ysza³am od kilku ginekologów, endokrynologów i dermatologów.
Zreszt± tê prolaktynê bada³am w styczniu chyba i wtedy by³a wysoka ( z tego powodu mia³am te¿ zaburzenia hormonalne).
A teraz to ju¿ unormowa³o mi siê to dlatego mo¿e ta prolaktyna jest w porz±dku.
Stary 2011-09-20, 21:26   #4105
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
dosta³am je od lekarza pañstwowego. z tego co wiem to za badania w tej klinice nie bêdê p³aciæ bo ma podpisan± umowê z nfz. zapytaj siê swojego dermatologa czy gdzie¶ w okolicy nie ma takiej kliniki b±d¼ poradni zajmuj±cej siê wy³±cznie chorobami w³osów, mo¿e dasz radê co¶ za³atwiæ?

Cytat:
masz mo¿e gdzie¶ t± rozpiskê? jestem bardzo ciekawa w jakich dniach siê je wykonuje. póki co, to my¶lê aby za kasê zrobiæ androgen dihyrotestosteronu naczyta³am siê ¿e to on jest g³ównie odpowiedzialny za wypadanie w³osów.

Cytat:
widzê ¿e inverso te¿ dosta³a
Cytat:
I to ju¿ jest co¶!!!
Chodzi mi o to skierownie do kliniki. Napewno juz sporo siê wyja¶ni, czyli jest du¿a nadzieja i szansa na rozpoczêcie prawid³owego leczenia.
te¿ mam tak± nadziejê! w koñcu te w³osy lec± mi od stycznia, ale bardziej siê nasili³o w kwietniu czy maju.

dzi¶ w nocy nie mog³am spaæ i tak sobie rozmy¶la³am jaka to mo¿e byæ przyczyna ... w lutym mia³am robion± tomografiê komputerow± g³owy z kontrastem - czy to mog³o mi w jaki¶ sposób zaszkodziæ?
Stary 2011-09-20, 22:39   #4106
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzi¶ w nocy nie mog³am spaæ i tak sobie rozmy¶la³am jaka to mo¿e byæ przyczyna ... w lutym mia³am robion± tomografiê komputerow± g³owy z kontrastem - czy to mog³o mi w jaki¶ sposób zaszkodziæ?
Oczywi¶cie, ¿e tak. To jest promieniowanie rentgenowskie, w dawce du¿o wiêkszej ni¿ przy normalnych prze¶wietleniach. Je¶li w³osy zaczê³y Ci wypadaæ ok. 2- 3 miesi±ce od tego zdarzenia to masz ju¿ odpowied¼ na swoje pytanie...
Stary 2011-09-21, 05:10   #4107
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywi¶cie, ¿e tak. To jest promieniowanie rentgenowskie, w dawce du¿o wiêkszej ni¿ przy normalnych prze¶wietleniach. Je¶li w³osy zaczê³y Ci wypadaæ ok. 2- 3 miesi±ce od tego zdarzenia to masz ju¿ odpowied¼ na swoje pytanie...
Hmm, wypadaj± mi od stycznia w nieznacznej ilo¶ci ... ale w³a¶nie jakie¶ 2-3miesi±ce po tym tomografie nasili³o siê do tego stopnia ¿e widaæ ogólne przerzedzenie czupryny.
Stary 2011-09-21, 08:00   #4108
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
A tak samo jest z farbowaniem? Bo farbowa³am 2 miesi±ce temu, i od jaki¶ dwóch tygodni zaczê³y mi lecieæ jeszcze bardziej.
Minie to?
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:32   #4109
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 268

Dziewczyny, czy lysienie androgenowa zawsze idzie w parze z tradzikiem?
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:46   #4110
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
A tak samo jest z farbowaniem? Bo farbowa³am 2 miesi±ce temu, i od jaki¶ dwóch tygodni zaczê³y mi lecieæ jeszcze bardziej.
Minie to?
Ze wszystkim jest tak samo. W³osy wypadaj± oko³o 3 miesi±ce od wywo³uj±cego wypadanie czynnika( je¶li to by³o co¶ naprawdê drastycznego to mo¿e to nast±piæ ju¿ nawet 3 tygodnie od przyczyny, ale to b.rzadko). I wypadaj± jeszcze kilka miesiêcy od momentu zaprzestania dzia³ania tego czynnika. Dlatego nie ma ¶rodków od których w³osy od razu przestan± wypadaæ- bo najpierw musz± wypa¶æ wszystkie te w³osy, które s± obumar³e, a jeszcze siedz± w skórze.
Dlatego je¶li co¶ spowodowa³o wypadanie- jak np. stres, farba do w³osów i ju¿ przesta³o to dzia³aæ to po kilku miesi±cach wypadanie samo przejdzie, niezale¿nie od tego czy bêdziemy co¶ stosowaæ czy nie
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.