|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 107
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
ono jest zale¿ne od gruczo³ów dokrewnych. Jednak je¶li siê mylê, to chêtnie o takiej diecie poczytam.
|
|
#4082 |
|
Podró¿niczka
Wiadomo¶ci: 9 150
|
U mnie niestety bez zmian
Ju¿ my¶la³am, ¿e trochê siê polepszy³o, miesi±c by³o dobrze a ostatnio znowu zbieram w³osy z poduszki. Mój bilans to 3 miesi±ce brania: Revalid, Biotebal, 2x magnez, wcierki z Novoxidylu Po kolejnej wizycie u dermatologa tydz.temu mam: Loxon 5% i saszetki z ¿elatyn± i biotyn± (jakie¶ ¶wiñstwo do picia) która¶ z Was stosowa³a ? Oraz zmieni³am kapsu³ki Revalid znowu na Merz Special bo one jednak by³y du¿o lepsze (nawet paznokcie mia³am wtedy mocniejsze) Hormony mam w porz±dku. Generalnie nie widzê dla siebie nadziei
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
Cytat:
Ale, ze w Rzeszowie te¿ nie ma ? A ja nie wiem, czy te w³osy wypadaj± mi z powodu ³upie¿u t³ustego... Ju¿ nie mam go tak du¿o, a wypadaja przy myciu jeszcze bardziej... Hormony mam chyba w porzadku, gdyz miesiaczki mam w miarê reguralnie. Skarbek2012, a jak u Ciebie z w³osami teraz, a ta mezoterapia- rosna nowe w³osy chocia¿ ? Ja powiem szczerze, ¿e tez mam takie wra¿enie, ze niekiedy wiem o wiele wiêcej o wypadaniu w³osów ni¿, ci wszyscy lekarze razem wziêci! |
|
|
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
By³am dzi¶ u dermy, a¿ 30minut siedzia³am w gabinecie i rozmawia³y¶my tylko na temat w³osów...
Dosta³am skierowanie na oddzia³ dermatologiczny do Kliniki Chorób W³osów w Bydgoszczy i mam zostaæ obejrzana przez samego profesora Waldemara Placka a to bêdzie ju¿ 29wrze¶nia Nie mam ju¿ wcieraæ Loxonu, a ograniczyæ siê tylko do Alpicortu raz dziennie. Powiedzia³a aby zaczê³a piæ Gelacet który mogê rozpuszczaæ nawet w soku, bo pewnie jest niezbyt smaczny. Nie mam braæ tak¿e innych suplementów. Natomiast w marcu dostanê kolejn± porcjê zastrzyków z witamin± B6. Do kontroli mam siê pojawiæ w listopadzie, mo¿e do tego czasu bêdzie ju¿ wiadomo dlaczego tak bardzo mi te w³osy lec±
|
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 666
|
Ja jestem po wizycie u dermatologa.
W sumie od niej dowiedzia³am siê tego samego, co tutaj. Przepisa³a mi LOXON 5%, do tego zaleci³a suplementy wzmacniaj±ce (typu Merz Special, Vitapil), no i wizytê u ginekologa. Spoko, do ginekologa pójdê, ale jak znam ¿ycie to ten mnie przekieruje na badania krwi... Znowu nie mam okresu od 2 miesiêcy |
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
nie, bo jestem wegetariank±
ale przepisa³ mi go i poleca³ mój mega fajny dermatolog, wiêc chyba powinien byæ niez³y widzê ¿e inverso te¿ dosta³a![]() inverso, cieszê siê ¿e babka tak solidnie siê Tob± zajê³a ... oby skutki by³y mega pozytywne
|
#4089 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Cytat:
Odno¶nie hormonów to nawet jesli masz regularne miesi±czki to i tak mo¿esz mieæ z nimi co¶ nie tak. Ja w³a¶nie teraz podejrzewam te hormony ale musia³abym znale¼æ ¶wietnego endokrynologa który by wszystkim pokierowa³. Ale my¶lê ¿e u nas na podkarpaciu akurat pod wzglêdem leczenia ³ysienia nie ma nikogo dobrego![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
Wynik badania TSH- 1,8063uIU/mL.
Czyli mieszczê siê w normie. Nie mam w takim razie pojêcia co jest z tymi w³osami.
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 763
|
Cytat:
Co do Galacetu to zawiera biotynê i ¿elatynê. Ju¿ kiedy¶ pisa³am, ¿e polecam je¶æ galaretki na w³osy- naprawdê dobrze dzia³aj±. S± te¿ osobno sprzedawane tabletki z Biotyn±. Chyba s± do¶æ skuteczne. Czy która¶ z Was je stosowa³a? Kamilka, czyli masz w normie Ciesz siê;p A jak d³ugi czas ju¿ Ci wypadaj± w³osy? I ile dziennie mniej wiêcej?
Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2011-09-19 o 22:54 |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi mi o to skierownie do kliniki. Napewno juz sporo siê wyja¶ni, czyli jest du¿a nadzieja i szansa na rozpoczêcie prawid³owego leczenia. |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze powiem, liczy³am na to, ¿e wreszcie znajdê przyczynê i bêdzie spokój a tak dalej jestem z niczym. W³osy zaczê³y wypadaæ mi pó³ roku temu. Mia³am prawie do pasa, przy g³owie do¶æ gêste, na dole trochê takie "siepowate", ale zawsze. Od 3 lat malowa³am farbami zwyk³ymi. Mój kolor w³osów to taki mysi, ciemny br±z. Pierwsze malowanie to by³o rozja¶nienie do jasnego blondu! Dzi¶ biorê: Vitapil+Loxon 2%+szampon Pharmaceris Bra³am jeszcze Biotebal 5, u¿ywa³am serii Radical. Nie widzê ¿adnej poprawy, odk±d stosujê Loxon, my¶lê ¿e podczas mycia i po wyschniêciu w³osów tracê pewnie ponad 200. (zwyczajnie wyci±gam) W ci±gu zwyk³ych dni, kiedy w³osów nie myjê, podczas czesania tracê góra 20 w³osów. Nie mam pojêcia co siê sta³o, ka¿dy lekarz wmawia mi, ¿e to stres- rzeczywi¶cie, pierwsze 3 miesi±ce nie by³y zbyt 'lekkie', ale przez ostatnie 3 mam istn± 'sielankê', do tego o w³osy dbam jak nigdy, a nadal lec±...
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MO¿e jednak jakie¶ w³oski rosn... Masz racje, na podkarpaciu to jest strasznie ciê¿ko znale¼æ dobrego lekarza. Ja by³am u kilku lekarzy w Przemy¶lu i Jaros³awiu no i w Rzeszowie. A im dalej w las, tym gorzej. Póki co, sama szamponami siê ratujê, ale nie pomagaja nic. Co do hormonów, to moze to i ich wina, ale ja bada³am 8 hormonów ( wyniki, jak wiesz by³y w porz±dku) i na tym poprzesta³am. Mo¿e jak uskubiê trochê kasy , to od nowa zacznê robiæ badania, ale nawet nie mam si³ na to ju¿... |
|
|
|
|
#4095 |
|
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze, ¿e przed wyjazdem na studia, chyba wybiorê siê do ginekologa, bo mo¿e tu gdzie¶ tkwi przyczyna?
Gdybym jednak nie dosta³a korzystnego terminu, to czy mogê i¶æ do gina w innym mie¶cie?
|
|
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja te¿ podczas mycia i po myciu, tracê okolo 200 w³osów. A jak nie myjê ( i nie czeszê) to wypada znacznie mniej. Ale w³asnie w tym problem, ¿e to mycie w³osów jest zabojcze ( no i myjê w³osy co 2 dni). I nie wiem dlaczego siê tak dzieje... Czy te wlosy s± takie s³abe, czy ja ¼le myjê je? Tylko, ¿e ja nigdy w³osow nie farbowa³am, to szukam przyczyny gdzie indziej. |
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jednak wypadaj± nie tylko przy myciu- wystarczy, ¿e lekko poci±gnê za kucyk, a zostaje na rêce z 6 w³osów. Rano jest nagorzej jak poci±gnê, wtedy pozostaje mi w rêku z 15 ![]() Chyba wypróbujê Biotepal. Czy która¶ z Was go bra³a(oprócz Kamilki)? |
|
|
|
|
#4098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 | ||
|
Podró¿niczka
Wiadomo¶ci: 9 150
|
Cytat:
Poza tym trzeba przyznaæ, ¿e na leczenie wyda³am ju¿ fortunê ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4100 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z rana te¿ zaraz po wstaniu z ló¿ka jest bardzo kiepsko. Ale i tak najwiêcej wypada przy myciu. Ogolnie jak ruszam te w³osy, skórê g³owy- to wtedy wypadaj±! ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Ja te badania wykona³am, oczywi¶cie zap³aci³am z w³asnej kieszeni, oko³o 200 z³, albo i lepiej ( ju¿ nie pamiêtam nawet). No i potem z tymi wynikami uda³am siê ponownie do niego,a on na nie zerkn±³ i powiedzia³, ¿e s± w porz±dku ( oprocz prolaktyny wysokiej). Znaczy niby jakies proporcje miêdzy LH i FSH s± zaburzone, ale to nie powoduje wypadania w³osow. ( I to us³yszalam wielokrotnie od ró¿nych lekarzy). |
||
|
|
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
W pewnej sieci aptek, prowadzone s± zapisy na bezp³atne porady u dermokonsultantki, która bada skórê oraz w³osy. (jest te¿ badanie za pomoc± visioscanu).
Zapisa³am siê na jutro, zobaczymy co powie,chwytam siê wszystkiego co mogê, ¿eby tylko znale¼æ przyczynê wypadania.
|
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mówisz ¿e prolaktyna wysoka ci wysz³a a on na to nic? Przecie¿ przy wysokiej prolaktynie wypadaj± w³a¶nie w³osy ja ju¿ na prawdê przestajê wierzyæ w tych lekarzy |
|
|
|
|
#4103 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak ¶ci±gnê gumkê to te¿ zawsze jest sporo w³osów na gumce... |
||
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
No ja wiem tyle, ¿e w³osy mog± wypadaæ ze stresu ( a, ¿e przy stresie jest wysoka prolaktyna -to ju¿ swoj± drog±).
Ogolnie to przecie¿ kobiety w ci±¿y maj± wysoka prolaktynê, a jakie maj± w³osy wla¶nie wtedy bujniejsze ni¿ zwykle i mocniejsze i ogólnie na plus. U mnie lekarze nie widz± w tej prolaktynie az takiego negatywnego skutku na w³osy. I to us³ysza³am od kilku ginekologów, endokrynologów i dermatologów. Zreszt± tê prolaktynê bada³am w styczniu chyba i wtedy by³a wysoka ( z tego powodu mia³am te¿ zaburzenia hormonalne). A teraz to ju¿ unormowa³o mi siê to dlatego mo¿e ta prolaktyna jest w porz±dku. |
|
|
|
#4105 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzi¶ w nocy nie mog³am spaæ i tak sobie rozmy¶la³am jaka to mo¿e byæ przyczyna ... w lutym mia³am robion± tomografiê komputerow± g³owy z kontrastem - czy to mog³o mi w jaki¶ sposób zaszkodziæ? |
||||
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywi¶cie, ¿e tak. To jest promieniowanie rentgenowskie, w dawce du¿o wiêkszej ni¿ przy normalnych prze¶wietleniach. Je¶li w³osy zaczê³y Ci wypadaæ ok. 2- 3 miesi±ce od tego zdarzenia to masz ju¿ odpowied¼ na swoje pytanie...
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, wypadaj± mi od stycznia w nieznacznej ilo¶ci ... ale w³a¶nie jakie¶ 2-3miesi±ce po tym tomografie nasili³o siê do tego stopnia ¿e widaæ ogólne przerzedzenie czupryny.
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Cytat:
Minie to? |
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
Dziewczyny, czy lysienie androgenowa zawsze idzie w parze z tradzikiem?
|
|
|
|
#4110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego je¶li co¶ spowodowa³o wypadanie- jak np. stres, farba do w³osów i ju¿ przesta³o to dzia³aæ to po kilku miesi±cach wypadanie samo przejdzie, niezale¿nie od tego czy bêdziemy co¶ stosowaæ czy nie
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

ono jest zale¿ne od gruczo³ów dokrewnych. Jednak je¶li siê mylê, to chêtnie o takiej diecie poczytam.

Ju¿ my¶la³am, ¿e trochê siê polepszy³o, miesi±c by³o dobrze a ostatnio znowu zbieram w³osy z poduszki. Mój bilans to 3 miesi±ce brania: Revalid, Biotebal, 2x magnez, wcierki z Novoxidylu
Po kolejnej wizycie u dermatologa tydz.temu mam: Loxon 5% i saszetki z ¿elatyn± i biotyn± (jakie¶ ¶wiñstwo do picia) która¶ z Was stosowa³a ? Oraz zmieni³am kapsu³ki Revalid znowu na Merz Special bo one jednak by³y du¿o lepsze (nawet paznokcie mia³am wtedy mocniejsze) Hormony mam w porz±dku. Generalnie nie widzê dla siebie nadziei 
tak na prawdê to po tych 6 latach mam chyba wiêksz± widzê (prkatyczn±) ni¿ oni wszyscy razem wziêci na temat wypadania w³osów. Bo jak ide na wizytê a on mi przepisuje kolejn± nowo¶æ na rynku bo wszystko inne wypróbowa³am to jaki to ma sens. Nie wspomnê ju¿ jak sie trzeba prosiæ o skierowanie na badania i to takie najbardziej podstawowe

ale przepisa³ mi go i poleca³ mój mega fajny dermatolog, wiêc chyba powinien byæ niez³y