Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 20:38   #751
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Cześć
Nie dałam rady zajrzeć do Was w pracy ,jeszcze mnie szef na koniec wkurzył i jutro nie pójde na badania Nie będę się prosić
Agawoo no to chyba coś nie tak. Nie wiem o co chodzi, ale chyba nie chcesz powiedzieć, że szef uniemożliwia Ci wyjście do lekarza???
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:38   #752
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wyszła pyszna
Oto przepis
2 pory ( razem z zielonym)
1 duża cebula
3 duże ziemniaki
1 l bulionu
1 łyżka oliwy
1/4 kostki masła
sól, pieprz

Pory kroimy w krążki, cebulę i ziemniaki w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy pory, cebulę i ziemniaki. Podsmażamy 5 minut. Wlewamy bulion, zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy 20 min. Dodajemy oliwę, sól i pieprz i wszystko mixujemy blenderem.
Do zupki zrobiłam grzanki z masłem czosnkowym.
Podałam ją ze śmietaną, szczypiorkiem i plasterkiem sera camembert
Będę próbować w tygodniu jakoś

Ale mnie cały czas bobo szmera i kopie przedwczoraj w nocy wierciło się niemiłosiernie, aż mój mąż przyłożył rękę i dostał rekordowe razy... to z głowki chyba było
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:41   #753
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

jesli chodzi o ciuszki, to moja córcia jak się urodzila to miała 53cm i te najmniejsze ciuszki (56cm) były za małe po jakis 2-3tygodniach
ona urodzila się w maju, ale ubierałam ją głownie w bodziaki z krótkim rekawem i na to pajac-to było dla mnie najwygodniejsze, albo bodziak z długim i do tego śpioch albo spodenki ze stópkami, potem wiadomo jak zrobilo się cieplej to odpowiednio lżej
ja byłam bardzo zadowolona z bodziaków, a przy pępuszku nie przeszkadzały, niestety niektóre tylko zafarbowały sie lekko gencjaną...
a kaftaników nie lubiłam, bo Iga to taki wiercipętek był (zreszta do teraz jest i w nocy ujeżdża po całym łózku), ze plecki ciągle na wierzchu by miała

teraz myśle, ze też będzie wersja bodziak na krótki plus pajac, bo w mieszkanku mamy cieplutko...

zdróweczka chorowitki
ja juz wyszłam na prostą i póki co przeziębienie sobie poszło....
Mam pytanko
wersje ubioru dziecka to:
1. body z długim i na to pajac z długim czy lepiej na body założyć spiochy? skoro body już ma długi rękaw to po co znów coś długiego (pajac) nakladać? Czy chodzi tu o tą warstwę więcej dla maluszka -wszędzie piszą żeby ubierac dziecko jedna wastwę więcej niż samemu
2. kaftanik plus pajac czy też śpiochy? co wtedy na pupę z pieluchą? Jakieś majtki
3. sam pajac może być? czy to tylko wersja letnia?

Kurka chcę zacząć kupowac i nie wiem ile czego i najwazniejsze - CO DO CZEGO mam dylematy i dywaguję jak nad wózkiem!!! Dobrze że mebelki już mam wybrane bo co by to było

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:41   #754
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

pozdrowienia od bezwstydnika Olka, pokazuje swoje klejnoty, wypina się na prawo i lewo
Hihi ciotki wizażowe też pozdrawiają małego Olusia
Stary 2011-09-19, 20:41   #755
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agawoo ale wiesz, ze szef ma obowiązek wypuścić Cię na badania i zapłacic jakbys była normalnie w pracy??
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:43   #756
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
idźcie się z tym kisielkiem 'schować' bo robicie mi smaka
mnie jeszcze naszło na magnum w białej czekoladzie i tz pognał do sklepu no i po mleko na zgagę bo rennie nie pomaga

a do wszystkich chorych/ przeziębionych

jedzcie sobie codziennie trochę miodu, najlepiej lipowego bo jest właśnie przeciw infekcjom. Ja codziennie rano do kawki jem kromeczkę z takim miodem, dodatkowo słodzę nim herbatę i piję od czasu do czasu wodę z sokiem malinowym i nawet kataru nie mam a tz taki chory był tydzień temu i jak byłam go leczyć to też mnie nie złapało polecam i do tego jaki miód jest pyszny przecież
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:46   #757
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Inutil, fajne zakupki
A ja przeziębiona, oprycha mi wyszła taka,że hej Wyglądam strasznie, nie mówiąc już o tym jak o boli
Oczywiscie do tego jeszcze katar
Uuu biedna, kolejna zawirusowana. Wracaj szybko do zdrowia.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
fajowe

ja jutro idę do gina a na przeciwko mam co??? PEPCO wiec zgadnijcie gdzie pójdę po wizycie??????????
jak zwykle się stresuję ale się cieszę bo posłucham sobie serdusia Oby wszystko było dobrze!!!
Neska trzymamy kciuki za wizytę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 20:47   #758
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze, tak piszecie o tym miodzie, to chyba poproszę mamę, żeby mi załatwiła mały słoiczek sama będę go jeść dłuuugo

A na herbę z cytryną reaguję mdłościami

Co do ubierania maluszka, to zupełnie nie wiem jak to ma być
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:48   #759
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
nie zaniedbuję Was specjalnie no w życiu tylko tak się ułożyło, że za nami z małżem 3 tygodnie rozłąki no i do Was rzadko zaglądam
Nikotynka a nie no to jak tak to wszystko zostało Ci wybaczone
Stary 2011-09-19, 20:48   #760
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
mnie jeszcze naszło na magnum w białej czekoladzie i tz pognał do sklepu no i po mleko na zgagę bo rennie nie pomaga

a do wszystkich chorych/ przeziębionych

jedzcie sobie codziennie trochę miodu, najlepiej lipowego bo jest właśnie przeciw infekcjom. Ja codziennie rano do kawki jem kromeczkę z takim miodem, dodatkowo słodzę nim herbatę i piję od czasu do czasu wodę z sokiem malinowym i nawet kataru nie mam a tz taki chory był tydzień temu i jak byłam go leczyć to też mnie nie złapało polecam i do tego jaki miód jest pyszny przecież
no ja często jem kanapeczki z miodem ale i tak katarzysko mnie nie ominęło ;/

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Neska trzymamy kciuki za wizytę
Stary 2011-09-19, 20:56   #761
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
my po weselu i poprawinach nadal zmeczeni, i lekko przeziebieni
Haniula tzn że impreza była udana i dobrze się bawiłaś skoro do tej pory jesteś zmęczona?? Kurcze wszystkie chorujecie, następnym razem zasiadając przed wizażem muszę pomyśleć o jakiejś masce żeby zarazków nie wdychać Żartuję oczywiście, wiem, że to wcale nie jest śmieszne. Kurujcie się mamuśki!!!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no to neska jesteśmy jutro dwie z wizytami ja to się już nie mogę doczekać kiedy zobaczę maluszka i kiedy mi lekarz potwierdzi że to dziewczynka no ale na wszelki wypadek trzymajcie kciuki za nas a teraz spadam bo u nas burza się zaczyna DOBRANOC
DPH za wizytę.
Żegnam się Mamusie. Niestety wszystko co dobre szybko się kończy, cztery dni wolnego minęło jak kilka godzin. Jutro znów do pracy. Jak pomyślę, że ten budzik znów tak bezlitośnie będzie wył o 5.30 to brrrr. Dobrej nocki wszystkim. Uciekam spać. Pa.

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-09-19 o 21:05
Stary 2011-09-19, 20:57   #762
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

własnie podjadam nimm 2...łakocie i witaminy hehe...juz mnie ten katar wkur...... wiecznie zapchany nos wrrrrrrrrrrrrrrrr
Stary 2011-09-19, 20:58   #763
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Zapomniałam dodać zdjęcia
Śliczne ciuszki

Cytat:
A ja przeziębiona, oprycha mi wyszła taka,że hej Wyglądam strasznie, nie mówiąc już o tym jak o boli
Oczywiscie do tego jeszcze katar
Zdróweczka życzę
Stary 2011-09-19, 20:59   #764
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanko
1. body z długim i na to pajac z długim czy lepiej na body założyć spiochy? skoro body już ma długi rękaw to po co znów coś długiego (pajac) nakladać? Czy chodzi tu o tą warstwę więcej dla maluszka -wszędzie piszą żeby ubierac dziecko jedna wastwę więcej niż samemu
2. kaftanik plus pajac czy też śpiochy? co wtedy na pupę z pieluchą? Jakieś majtki

Kurka chcę zacząć kupowac i nie wiem ile czego i najwazniejsze - CO DO CZEGO mam dylematy i dywaguję jak nad wózkiem!!! Dobrze że mebelki już mam wybrane bo co by to było
MissZuzia ja niestety nie pomogę, bo sama nie wiem o co chodzi z tym ubieraniem, ale jak któraś doświadczona Mamusia odpisze to napewno ukradnę tą wiedzę.
Stary 2011-09-19, 21:01   #765
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Zuziu ale przeciez na pieluchę czyt. pampersa nie potrzeba zakładac majtek (jednorazówki powinny się trzymac jak załozysz pieluchę i np śpiochy albo pajaca..) ale tak mi się wydaje tylko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 21:02   #766
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nikotynka a nie no to jak tak to wszystko zostało Ci wybaczone
podziękował
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no ja często jem kanapeczki z miodem ale i tak katarzysko mnie nie ominęło ;/

lipowy jest na przeziębienia, tyle wiem no i aplikuję sobie codziennie a ja chorowita jestem jak nie wiem co
Stary 2011-09-19, 21:05   #767
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no ja raczej chorowita nie jestem. w sumie mam tylko katar .."tylko" bo zaraz jak czułam, ze mnie zaraza bierze to kupiłam ten syrop....P....hmm Prenalen czy jak mu tam i jakos nic się nie rozwinęło.
Stary 2011-09-19, 21:10   #768
n1kotynka
Zadomowienie

no to przynajmniej tyle, bo mnie jak złapie to już koniec
Stary 2011-09-19, 21:25   #769
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
inutil gdzie ten lump ;>
Na Wojska Polskiego ->tam jest taki rynek i budynek (Stokrtka chyba -> z rossmannem i Pepco ) i trzeba go obejść i z tyłu jest budynek z kilkoma sklepikami i tam właśnie jest ten lumek, napis jest u góry 'lumpeks dziecięcy' albo jakoś tak dostawa w sobotę i środę dokładka. Ceny się chyba nie zmieniają.

Cytat:
Mam pytanko

ja kiedyś pytałam i dziewczyny pisały, ale wydaje mi się to jakieś trudne teraz

Cytat:
Hihi ciotki wizażowe też pozdrawiają małego Olusia
Stary 2011-09-19, 22:13   #770
pearpearl
Wtajemniczenie

Nawojka, zaswiecilo swiatelko (czy raczej jajcochy) w moim tunelu
I dalej tak masz, ze mieska Ci sie nie chce???

a cycek glancek byl Agatka i pewnie zaraz sie bedzie burzyc, czort jeden

Agatku, pilam, pilam. Jak teraz D. byl u mnie, to codziennie przed snem ze zbolalymi minami schodzilismy do kuchni i wypijalismy gorace mleko, czosnek plus maslo - sssseksiiii...
Ja tez lubie czosnek i jego wypalajaca moc ale nie w takim polaczeniu...
Dobrze, ze mam patent na wyeliminowanie smaku. Zastosuje go przy zblizajacej sie wielkimi krokami glukozie.
Cytat:
Napisane przez Agatek
Do faceta to trzeba dużymi literami mówic naprawdę... z CAPS LOCKA najlepiej
oł jeee
do tego jeszcze bold i moze cos zalapie
Cytat:
Napisane przez Agatek
a na katar- żeby odetkac nos, ponoc wyciskają z czosnku sok i wacikiem w środku sobie robią będzie płacz jak nic, ale odetka się nosek bo krople niszczą śluzówkę nosa się troszkę dokształciłam
no znachorka po prostu
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ja to dzisiaj mężulkowi zamierzam pedicure zrobic i masaż stópek, bo czekał na mnie, żebym obcięła mu pazury a ja tam lubię to robic ciekawa jestem czy też mnie wymasuje wieczorem tam gdzie lubię...

no kurde...za pedicure i masaz stop to powinien Cie wymasowac tez tam, gdzie jeszcze nawet nie wiesz, ze lubisz !!!

a na rano doniesc jeszcze wiecej rozyczek ...

Co do dziewuchy, to ja po prostu w pewnym momencie zamkne ja w klatce i nie bedzie zadnych randek
A tak powaznie, to trzeba bedzie mala dobrze przygotowac na wszystkie ewentualnosci. Mam nadzieje, ze jakos damy z D. rade pomimo internetu i tego zbyt szybkiego dorastania dzieci...
Jak odpowiednio sie ja wychowa, to nie da sobie zrobic dzieciaka. Chyba, ze pojdzie po matce

Cytat:
Napisane przez Agatek
A z mięsem?? Hmm w PL jadłam, żeby nie miec anemii (ogólnie w pół wegetarianka, bo ja uwielbiam bardziej warzywa ) dawno nie jadłam w sumie mięcha w sobotę 4 paluszki krabowe jak można to nazwac mięsem staram się jeśc wątróbkę raz w tygodniu bo ma dużo żelaza
ciekawa z Ciebie pol wegetarianka, co wcina watrobke
no ale widzisz...Ty mowisz, ze jakos szczegolnie za miechem nie przepadalas juz wczesniej, a ja bez miesa to sobie nie wyobrazalam obiadu, a w ciazy to nalesniczki, pierogi ruskie, babki ziemniaczane, zupki, racuchy i inne takie, a jak mam zjesc mieso, to cala chora jestem
tak a'propos watrobki to podobno nie jest wskazana w ciazy ze wzgledu na duza zawartosc witaminy A
na szczescie ja nie cierpie watrobki
Cytat:
Wczoraj na przystanku w Wałczu babka się pyta (z taką się tam zakolegowałam w czasie podróży ) czy wiadomo co będzie, a ja mówię, że nie, bo chcemy niespodziewajkę, a ona: "no to pani nie może za bardzo kupowac teraz" padłam! Mówię, że jest tyyyle kolorów dla obu płci, a ta problem by miała ludzie czasem są nieokrzesani
no taaaaaaaaaaaak oczywiscie
moja tesciowa to samo...a jaka mine robi, jak caly czas jej spokojnie mowie, ze "nie, na pewno nie bedziemy chcieli poznac plci"
i juz widze, jak tam kombinuje, zeby jednak sie dowiedziec wczesniej, bo przeciez co tu kupowac

Cytat:
ja też nie mam nic oprócz jednego pajaca
Co do mięska to ja mam chłopaka a przez całą ciążę nie miałam chęci na mięsko.
pajac to zawsze troche wiecej niz skarpetki
no, ale na wszystko przyjdzie czas - nawet na to, by pearl ruszyla swoje pupsko po jakies spiochy

Zuz, i dalej nie chce Ci sie tego mieska? A jak wczesniej, lubilas?
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
to ja pisałam cycek glancek!!! proszę mi tu nie przypisywac moich zasług
ooooo !!!
Nawojka, a nie mowilam ?!
Cytat:
pozdrowienia od bezwstydnika Olka, pokazuje swoje klejnoty, wypina się na prawo i lewo
juuhuuu, Olus !
machaj, machaj tymi klejnotami
moze i mojemu wyrosna
Cytat:
Napisane przez inutil
ja mam -1 i noszę soczewki, też mi się popsuło w ciąży, ale wszędzie piszą że potem wraca i żeby nie kupować innych
i nie masz zadnych problemow z soczewkami? mnie bolaly oczy i szybciej wysychaly :/

Inutil, a te ciuchy "big lorry" !!!
zazdraszczam
Cytat:
zapytaj Agatka, co na to poradzic
zaraz Ci poleci jakies naturalne,samorobione swinstwo, ktore na pewno zadziala
kuruj sie !
Cytat:
nie zaniedbuję Was specjalnie no w życiu tylko tak się ułożyło, że za nami z małżem 3 tygodnie rozłąki no i do Was rzadko zaglądam
aaaa
no to masz dobre wytlumaczenie
rozumiemy i odpuszczmy

udalo Ci sie wszystko pozalatwiac?

A ja dzisiaj caly dzien przespalam, ale udalo mi sie nadrobic tasiemce - obejrzalam pierwsza milosc i m jak milosc - czyli minus jakies 1000 szarych komorek

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:15   #771
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Cześć
Nie dałam rady zajrzeć do Was w pracy ,jeszcze mnie szef na koniec wkurzył i jutro nie pójde na badania Nie będę się prosić
No co za .......ach musiała bym przeklnąc.......

Cytat:
dla TZ za spełnianie zachcianek
No nie powiem zasłużył na to fakt

Inutil buziak w brzuszek dla Olka
a nabytki super

Haniula witaj po tak imprezowym weekendzie

no i już wiem co jutro na śniadanie zjem....tościk z miodkiem
dobranoc mamuśki papa
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 07:03   #772
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie Mamusie i brzusie

Byłam dzis na wizycie i lekarz jest na 1000% przekonany (sama zreszta widziałam) ze bedzie

SYNUŚ !!!!
super, gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
A ja byłam dzisiaj u kardiologa na szczescię pomimo mojej malutkiej wady serca mogę bez żadnych przeciwskazań rodzić siłą naturalną została jeszcze tylko wizyta u okulisty zeby sie upewnić na 100% ze nie ma zadnych przeciwskazań do porodu własnymi siłami, bo wadę mam -5,0 i muszę przebadać dokładnie swoje oczy czy taki wysiłek nie spowoduje pogorszenia się wady
a mogę wiedzieć jaką masz wadę? mnie też czeka wizyta u kardiologa właśnie
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja jestem prawie prawie z waszych okolic - Leszno
oo to tereny mojego brataznam je
Cytat:
Pearpearl niemożliwa jesteś z tymi pimpuchami, jajcuchami i innymi cyckami glancami i z tym uciekaniem przed smoczkami. Ja bym się w tym braku ochoty na mięso nie dopatrywała znaków wskazujących na "pimpuchę". Mnie od mięsa też odrzuciło od samego początku, a mam w brzuchu jajcuchy
heh nie jestem sama, na mieso to rzadko mogę patrzeć
Cytat:
Cześć
przecież pracodawca ma obowiązek zwolnić cię na badania jeżeli nie możesz mieć ich w innym terminie!!

ja wczoraj miałam wizytę kumpelki z dawnych lat, powspominałyśmy trochę stare czasy i uśmiałam się strasznie od razu humorek lepszy był
Stary 2011-09-20, 07:49   #773
agacia_cz
Zadomowienie

Ehhhh dowiedziałam się ze mam chłopa ciepła kluche :/
Jak tylko sprzeda się ich wspólne mieszkanie zmienia nr tel bi inaczej będzie go te babsko nekac do końca życia...
Jako ze ciężarówki maja humory został dodatkowo ukarany zero przytulenia, buziakow a to straszny tulis do tego rzadnego kontaktu wzrokowego ale najgorsze dla niego było to ze został za drzwiami gina!
A propo malec się rozwija, szyjka ok tylko brzuszek pobolewa wiec znowu luteina plus żelazo bo anemia mnie dopadła
Lekarz widział ze smutna jestem wiec dał mi posłuchać serducha
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 07:56   #774
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko

Kurczę jakie to skomplikowane mam nadzieję, że jak już będziemy miały nasze maleństwa to to wszystko nie będzie tak straszne. Pewnie doświadczone mamusie tu na forum nam coś podpowiedzą

Dzisiaj pytałam mojego gina co do przeziębienia, bo były tu wątpliwości co można brać. I powiedziała, że jak najbardziej miód, cytryna i czosnek i mikstury z tego i jeszcze polecała ten syrop co któraś o nim pisała, Prenalen czy coś takiego

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:10   #775
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry

Cytat:
Na Wojska Polskiego ->tam jest taki rynek i budynek (Stokrtka chyba -> z rossmannem i Pepco ) i trzeba go obejść i z tyłu jest budynek z kilkoma sklepikami i tam właśnie jest ten lumek, napis jest u góry 'lumpeks dziecięcy' albo jakoś tak dostawa w sobotę i środę dokładka. Ceny się chyba nie zmieniają.
No proszę to obok mojego mieszkanka - cudownie Jadę na weekend do Bydzi, a dokładnie do mojej piwnicy bo muszę odszukać moje jesienne ciuchy, buty itd. Na pewno zaliczę ten lumpek

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj caly dzien przespalam, ale udalo mi sie nadrobic tasiemce - obejrzalam pierwsza milosc i m jak milosc - czyli minus jakies 1000 szarych komorek
Ja czekam na moje tasiemce, które zaczynają się już nie długo
Czy są tu fanki Chirurgów i Prywatnej Praktyki?

Inutil - oby to było chwilowe i zaraz wszystko wróci do normy - tego Ci życzę

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-09-20 o 08:13
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:10   #776
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

czuję się jak w pierwszym trymestrze. Od kilku dni chodziły za mną jajka na miękko na śniadanie. Dzisiaj sobie zrobiłam, zjadłam łyżeczkę i co... nie mam ochoty, nie smakuje do tego wróciły mdłości co jakiś czas i zawroty głowy.

ktoś pisał o anemii, a ja pytałam o to jakie wyniki przy anemii miał, nie wiem czy była odpowiedź czy przegapiłam...

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatku, pilam, pilam. Jak teraz D. byl u mnie, to codziennie przed snem ze zbolalymi minami schodzilismy do kuchni i wypijalismy gorace mleko, czosnek plus maslo - sssseksiiii...
Ja tez lubie czosnek i jego wypalajaca moc ale nie w takim polaczeniu...
Dobrze, ze mam patent na wyeliminowanie smaku. Zastosuje go przy zblizajacej sie wielkimi krokami glukozie.
oł jeee
do tego jeszcze bold i moze cos zalapie

no znachorka po prostu

Co do dziewuchy, to ja po prostu w pewnym momencie zamkne ja w klatce i nie bedzie zadnych randek
A tak powaznie, to trzeba bedzie mala dobrze przygotowac na wszystkie ewentualnosci. Mam nadzieje, ze jakos damy z D. rade pomimo internetu i tego zbyt szybkiego dorastania dzieci...
Jak odpowiednio sie ja wychowa, to nie da sobie zrobic dzieciaka. Chyba, ze pojdzie po matce

juuhuuu, Olus !
machaj, machaj tymi klejnotami
moze i mojemu wyrosna

i nie masz zadnych problemow z soczewkami? mnie bolaly oczy i szybciej wysychaly :/

Inutil, a te ciuchy "big lorry" !!!
zazdraszczam
jejjj, jak bym miała zjeść czosnek z mlekiem i miodem, to chyba wolę iść za zastrzyk.

Mój tż się bał najbardziej właśnie tego( gdyby była córka) co będzie jak będzie dorastać... śmieje się jak mój tata to przeżył (dwie córki) jak przyprowadzałyśmy chłopaków teraz będzie chłopak i zastanawia się co zrobić żeby jakiś M. Szpak albo Madox z niego nie wyrósł... hihhihi

Z soczewkami nie mam problemu, trochę miałam suche oczy, ale używam często kropli nawilżających do oczu z soczewkami i jest ok
Stary 2011-09-20, 08:11   #777
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no właśnie ja też szukam czegoś dla siebie bo dziś na szybko weszłam do sklepu C&A i spodnie ciążowe kosztowały 159 porażka! masakra jakaś muszę zaufać allegro chociaż bardzo nie lubię na allegro ciuchów kupować. Dziewczyny jak macie coś z allegro sprawdzonego to polećcie bo to jednak zawsze sprawdzone a nie tak w ciemno
Ja kupiłam spodnie jeansowe na allegro i jestem z nich bardzo zadowolona
To jest link do nich:
http://moda.allegro.pl/nowa-kolekcja...744178447.html
Co prawda na początku przyszły do mnie spodenki z dziurką na pasie ciążowym, ale sprzedająca od razu je wymieniła, zwróciła mi pieniążki za przesyłkę spodni do niej i jako rekompensatę dołączyła bluzę dla maluszka Także 100% pozytyw dla niej
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:18   #778
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
No proszę to obok mojego mieszkanka - cudownie Jadę na weekend do Bydzi, a dokładnie do mojej piwnicy bo muszę odszukać moje jesienne ciuchy, buty itd. Na pewno zaliczę ten lumpek

Inutil - oby to było chwilowe i zaraz wszystko wróci do normy - tego Ci życzę
no widzisz, zalicz lumpik, bo warto

oby, bo dość dziwne to jest

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Ja czekam na moje tasiemce, które zaczynają się już nie długo
Czy są tu fanki Chirurgów i Prywatnej Praktyki
jaaaa, uwielbiam Chirurgów i Prywatną Praktykę podglądam

Kropeczka
, fajne te spodnie. A są rozciągliwe??? pokaż na żywo
Stary 2011-09-20, 08:21   #779
AgaMili
BAN stały

natisska gratuluje synka

ewula kciuki za tz

kasik Milenka fajne imie

A mi dzis ciezko, oddech mam taki meczacy, znowu cos mi tak uciska bo tchu zlapac nie moge
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:26   #780
kropeczka1984
Rozeznanie

Inutil spodenki przy pierwszym założeniu są przylegające, ale jak to zwykle bywa z jeansem, założone po raz drugi już były szersze. Tak więc są elastyczne
Na żywo to nie bardzo mam jak, bo musiałabym kabla szukać. Może jutro pokażę.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości