Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 10:33   #1051
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dobry

Olusiu Ty już masz doświadczenie a ja się boję że malucha przemrożę albo przegrzeję ale jakoś dam radę Najwyżej będę przykrywać dwoma kocykami

Truscafka a jadłaś coś co Ci mogło zaszkodzić?

domi7ks w Pro Famili leżałam teraz i tam do lekarza chodzę, jak będę umiała odpowiedzieć to pytaj

Elf zależy ile będziesz leżeć bo TŻ spokojnie wiele rzeczy może Ci dowieźć zabrać brudne, przywieźć czyste spokojnie, zapakujesz się

Goldika na allegro masz czapeczki dla noworodków ciepłe wczoraj oglądałam Proszę KLIK ja patrzyłam na te najmniejsze

a mogę zapytać do jakiego lekarza chodzisz????? zamierzasz tam rodzić??? Też tam chodze do lekarza i rodzić też tam będe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:38   #1052
truscafka
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Nie wymiotowałam, tylko byłam w wc chyba z 10 razy. Nie jadłam wczoraj nic co mogłoby mi zaszkodzić, a dziś wszystko działo się jeszcze przed sniadaniem . Dziwne....

4 miesiące temu dostałam torbę do szpitala od męża Nawet zdziwiłam się, że pomyślał o takiej rzeczy - nie pamiętam nawet z jakiej okazji to było... http://www.ceneo.pl/11881999 leży jeszczze z metkami pod łózkiem i czeka na ten wielki dzień jest strasznie pojemna

ohoo mały ma czkawkę

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:40   #1053
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

nikaaa zawsze kaftanik mozna zdjąć, zależy jak masz w mieszkaniu... ja niestety mam zimno, pewnie bede dogrzewac farelką żeby mała nie zmarzła (w zeszlym roku grzalismy tylko przed snem) ... musze kupic termometr zebym wiedziala ile stopni w domu mam...
u mnie jest tak 24stopnie... ale czytałam że najzdrowiej dla maluszka to 21-22stopnie C

i znowu przystopowałam z wyprawką, bo koleżanka mi obiecała troszke ciuszków... ale to już ciekawe który raz się będę łudziła...
no rpzecież w październiku też zdążę , prawda?
to chyba będę miała po 4pary body+śpiochy i pajacyki do spania- bo cieńsze i do śpiworka w sam raz

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
A, dzisiaj śniło mi się, że całowałam się z kumplem tżta kiedy tż był w tym samym pokoju, hehehe we śnie całkiem dobrze całował
I od razu do mnie przyszedł i chciał mnie zostawić łobuz ciężarną

ide robiĆ porządki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:42   #1054
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
czytasz mi w myślach właśnie chciałam zapytać jaki rozmiar czapki kupic, bo są tak różne numeracje, że idzie oszaleć.... a ja nie wiem jaki brac.... i o buciki chciałam zapytac, bo wiadomo ze zima bedzie wiec chcemy kupic 1 pare na wyjscie tylko takich cieplych butkow.... sa niedrogie, ale nie wiem jaki rozmiar.... 12, 13 ?

Jesli masz kombinezonik z nóżkami to nie potrzebne są ci żadne buciki. Ja dla Julii na wiosne miałam takie bamboszki co super sie nam sprawdziły

02.02.2008 202.jpgZdjęcia z dnia od 18-22 lutego ) 061.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:46   #1055
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Nie wymiotowałam, tylko byłam w wc chyba z 10 razy. Nie jadłam wczoraj nic co mogłoby mi zaszkodzić, a dziś wszystko działo się jeszcze przed sniadaniem . Dziwne....

4 miesiące temu dostałam torbę do szpitala od męża Nawet zdziwiłam się, że pomyślał o takiej rzeczy - nie pamiętam nawet z jakiej okazji to było... http://www.ceneo.pl/11881999 leży jeszczze z metkami pod łózkiem i czeka na ten wielki dzień jest strasznie pojemna

ohoo mały ma czkawkę

A Ja nigdy nie czułam czkawki jak przy Julci tak i teraz nigdy nie czuje buuuuuu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-20, 10:50   #1056
basiula19
Zadomowienie

a o Profamili można dużo poczytać na poczekalnie w wątku Podkarpackie mamusie bodajże.......widziałam, że tam ktoś nawet od niech odpowiadał na pytania a i jedna dziewczyna opisywała poród tam

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

wow myszeczka jaka zmiana fryzury

kurde nam zostało jeszcze 45 dni chyba zaczynam sie bać

Stary 2011-09-20, 10:50   #1057
goldika
Zakorzenienie

Truscafko moj tez mial przed chwila czkawke. W sumie codziennie lub co 2 dni ma

A czapeczki to poszukam w HM i innych jeszcze.
Kombinezon mam z nozkami wiec bucikow nie potrzebujemy.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:54   #1058
truscafka
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanko... gdzie kupowałyście rożki, takie usztywniane ?

Ja mam jeden z kompletu pościeli ale chciałabym dokupić jeszcze jeden...

Goldika mój mały też codziennie czkawka, wtedy razem podskakujemy

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-20, 10:55   #1059
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

jeden kupilam w sklepie dzieciecym po prostu, a drugi zamowilam na allegro
Stary 2011-09-20, 11:02   #1060
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a o Profamili można dużo poczytać na poczekalnie w wątku Podkarpackie mamusie bodajże.......widziałam, że tam ktoś nawet od niech odpowiadał na pytania a i jedna dziewczyna opisywała poród tam

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

wow myszeczka jaka zmiana fryzury

kurde nam zostało jeszcze 45 dni chyba zaczynam sie bać
Basiula Ja już na głowie to miałam wszystkie kolory zawsze lubiłam zabawe w nowosci i ryzykowanie

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:

Na allegro są ale równiez w dzieciecym bys kupiła.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-20, 11:03   #1061
czarnaoak
Przyczajenie

Hej Mamusie Jak sie dzis miewacie?

Elf nie martw sie, tez mam czasami takie koszmarne sny z dzidziusiem, ze jaks ie budze to sprawdzam czy dalej jest na swoim miejscu

Lin jak TZ sie czuje?

Princeska wlasnie trzeba sie przyszypszyc z tym wszystkim, bo sie pozniej okaze ze nie ma czasu i co zrobimy? Dobrze, ze tesc pomoze Kurde z tym wozkiem to faktycznie nie jest latwa sprawa. Kiedys widzialam nawet taki za trzy tysie. Ten to chyba sam przewija dzidzie i pierze, serio! Tez mam z wyborem problem, a ze moje tescie sie zaoferowali, chetnie sie zgodzilam Niech oni troche poglówkują
Wydaje mi sie ze najfajniejszy to bylby taki 3 w 1 ale zeby znowu nie wazyl 100kg, cieżka sprawa ;/
Stary 2011-09-20, 11:17   #1062
tuszka
Raczkowanie

Hej Mamusie i Wasze brzusie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Dziewczyny mam dobra wiadomosc
w superpharm od nastepnej gazetki bedzie przeceniony ten termometr co ja mam na 99zł ze 159zl.
http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_142011_4.pdf
Goldi, przy takim metrażu, to niania się przyda.
W obecnej gazetce też jest jakiś termometr elektryczny i też przeceniony, nie wiem, czy dobry, ale chciałam go kupić.

Cytat:
Ela mam budyn waniliowy ale przez Ciebie mam smaka na malinowy

Widze dzieciaczki pobudzily sie z rana, moj jeszcze 5min temu fikal a teraz chyba komara tnie.
A ja zrobię sobie zaraz budyń na rozgrzewkę waniliowy, poleję go sokiem malinowym

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ze szkola juz wiem co, nie jest to zadowalajace rozwiaznie ale nie mam niestety w tej chwili innego;/
szkoda...

U mnie zimno i ponuro, zaraz musze się ogarnąć
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:22   #1063
ggoraa
Zadomowienie

Witam wtorkowo.
Moja noc dzisiejsza zaliczona do udanych- sie wyspalam bardzo Ale juz nie wiem co czynic, bo Filip kolejna noc przesikal pieluszke i od rana znow pralka chodzi;(

Kurcze, nie moge za bardzo dolaczyc w tej dyskusji do was, bo ja zakupy wyprawkowe mam dawno za soba- wiekszocsc to pozostalosc po Filipku

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ja już zgłupiałam z tym co kupiĆ bejbikowi za ubranka w zimę... na początku myslałam, ze pajacyki i do przodu... ale teraz tak sie zastanawiam czy nie lepiej tzn. cieplej będzie w śiopchach+kaftanik z długim lub opcjonalnie body z długim rękawkiem
Ja zamierzam malenstwo ubierac w body na krotki rekaw (zapinane w kroku), na to pajac na dlugi rekaw- to po domu ( u mnie bardzo cieplo jest). Na zewnatrz dodatkowo na to sponie i bulza i w kombinezon. Oczywiscie czapka i skarpetki i rekawiczki.

Tz wybyl do pracy, wroci dopiero o 23-ej ( i tak przez klejne 2 tygodnie;( ). A ja zaraz musze zajac Filipka bajkami i zaatakowac monstera- czyli kupe prasowania...odezwe sie pozniej.
Stary 2011-09-20, 11:23   #1064
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Hej Mamusie Jak sie dzis miewacie?

Princeska wlasnie trzeba sie przyszypszyc z tym wszystkim, bo sie pozniej okaze ze nie ma czasu i co zrobimy? Dobrze, ze tesc pomoze Kurde z tym wozkiem to faktycznie nie jest latwa sprawa. Kiedys widzialam nawet taki za trzy tysie. Ten to chyba sam przewija dzidzie i pierze, serio! Tez mam z wyborem problem, a ze moje tescie sie zaoferowali, chetnie sie zgodzilam Niech oni troche poglówkują
Wydaje mi sie ze najfajniejszy to bylby taki 3 w 1 ale zeby znowu nie wazyl 100kg, cieżka sprawa ;/
Razem z tzem jak szukalismy wozka to na rozne opinie trafialismy, a to, ze lepiej brac tylko gondole a potem spacerowke dokupic, od innych, ze lepiej zestaw 3w1. Kuzynka ktora mieszka w anglii radzila, aby kupic z malymi kolkami, bo bedzie lzejszy i wybralismy wozek 3w1 z duzymi pompowanymi kolkami, stelaz jest aluminiowy. W opisie wozka byla podana waga 20kg - wszyscy go odradzali, bo ciezki, a jak sie okazalo to byla waga calego zestawu jak nam go przyslali to jeszcze bardziej sie w nim zakochalam
Przy wyborze wozka kieruj sie intuicja, bo tak naprawde to Ty wiesz do czego bedze Ci potrzebny i gdzie bedziesz nim jezdzic. W naszym przypadku male kolka by sie nie spawdzily, bo na osiedlu mamy strasznie krzywe chodnikki, to bedzie zima, wiec zaspy, snieg itp co przewaznie blokuje male kolka
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:44   #1065
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki
witam sie
ja mam w pracy od piatku urwanie glowy ze nie wiem gdzie rece wsadzic a szefowa mowi ze i tak niezaleznie od tego czy mi dzis lekarz kaze isc na zwolnienie czy nie to ona mnie od pazdziernika w ogole na oczy nie chce widziec a teraz mam sobie na 2-3 godz przychodzic. jak jej mowie ze sie nie wyrobie to powiedziala ze trudno ktos inny bedzie musial za mnie. i ze mnie bardzo chca z powrotem i firma oprocz pensji jest gotowa mi oplacic opiekunke do blizniakow po macierzynskim- wlasciwie jak najszybciej. bardzo sie ucieszylam

dzis mam wizytke i prosze bardzo o kciuki, mam n adzieje ze mi sie nic nie skraca ani nie rozwiera
Stary 2011-09-20, 11:45   #1066
ja_dalia
Wtajemniczenie

powiem Wam, ze jestem z siebie dumna... Zrobiłam liste rzeczy niezbędnych do przybycia maluszka i stwierdzam, że właściwie mam wszystko... oczywiście pozostały kosmetyki i preparaty (nie mam nic), ale to dam mamie liste jak juz urodze.... oto co mi zostało:
- ręczniki szt. 2
- Linomag (czy może wystarczy sam Bepanthen????? )
- do twarzy -BabyDream niebieski lub Nivea na każdą pogode
- do kąpieli -BabyDream biały lub jakiś Hipp (jeszcze nie wiem dokładnie)
- Olejuszka Skarb matki (na wypadek ciemieniuszki)
- herbatka koperkowa
- rumianek
- maść nagietkowa
- paracetamol w czopkach
- Disnemar
- Ocenisept
- coś na kolki - Sab simplex lub infacol

myślicie że coś jeszcze???? czegoś WAŻNEGO brakuje??? oczywiście nie wszystko bede kupowac, bo czopki chyba odpuszcze czy masc nagietkową, bo mam całodobową apteke pod domem jak coś

ciuszków nie spisuje... moja mama ma juz tyyyle tego ze dopiero jak przyleci przekonam sie co mam, a co nie :P

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:45   #1067
basiula19
Zadomowienie

A ja sie pochwale jaką aukcje wygrałam

Stary 2011-09-20, 11:46   #1068
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Ja zamierzam malenstwo ubierac w body na krotki rekaw (zapinane w kroku), na to pajac na dlugi rekaw- to po domu ( u mnie bardzo cieplo jest). Na zewnatrz dodatkowo na to sponie i bulza i w kombinezon. Oczywiscie czapka i skarpetki i rekawiczki.
Zamierzam przyjąć taką samą taktykę jak Ty ggoraa

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-20, 11:51   #1069
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
A ja sie pochwale jaką aukcje wygrałam

przeuroczy!!!

My jutro zaczynamy 33 tydzień Pstryknęłam dziś fotki brzuszka - 13 kg na plusie - od 2 miesięcy tyję tylko 1 kg na miesiąc....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01711.jpg (43,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01710.jpg (43,1 KB, 27 załadowań)

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-20, 11:55   #1070
agulan82
Rozeznanie

Witam mamusie
My dzisiaj mieliśmy super nockę, jak się położyłam około 24 to spalam do 6, wstałam na siusiu Julka przy okazji tez i dalej do łóżek i spalysmy do 9 także super się czuję

Cytat:
Nikaa co do ubierania dzieciaczka to ja postawilam na body i pajace. Kaftaniki ponoc moga sie podwijac i uwierac szkraba. Ale tylko tak slyszalam.
Ja przy Julce mialam jeden kaftanik - dla mnie to porażka, jak dziecko leży to ok ale bierzesz na ręce pod paszkami i wszystko do góry idzie masakra jakaś teraz nie mam żadnego

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ale tzn. że najpierw zakładasz body z krótkim rekawkiem a na to pajacyk z długim rękawkiem
pytanie infantylne, ale wreszcie chcę coś kupiĆ dla maluszka, bo się jeszcze obrazi i przestanie kopaĆ albo co
Ja własnie tak będę ubierała, no chyba że bardzo zimno bedzie to body z długim i na to pajacyk z długim

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
No wlasnie Ela zrobilas smaka, ale na kisiel wisniowy
U nas tak ponuro od dwoch dni (Dolny Slask)
U nas tez pochmurno, typowa angielska pogoda był czas przywyknąć

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja ze szpitala to napewno wyniose w 2 czapeczkach tzn jednej cieńszej drugiej grubszeji kapturek. Kup czapeczke najmniejsza tzn mysle taka do 38cm to max Moja Jula miała główke 34cm i wszystkie były za duze ale to i tak pod czapeczke zakładałam jeszcze jedną. Mi osobiście sie takie czapeczki podobaja i wyglądaja na ciepłe

http://allegro.pl/hit-bardzo-wygodne...826744185.html
A dlaczego w dwóch czapeczkach:con fused::confused : Rozumiem, że jedną cienką bawełniana i na to zimową tak - a to po co ta pierwsza
Ja będę zakładała taką bawełnianą ale grubszą i na to kapturek od kombinezonu

Cytat:
A Ja nigdy nie czułam czkawki jak przy Julci tak i teraz nigdy nie czuje buuuuuu
Ja przy Julci czulam czkawkę a teraz to uczucie mnie omija

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Razem z tzem jak szukalismy wozka to na rozne opinie trafialismy, a to, ze lepiej brac tylko gondole a potem spacerowke dokupic, od innych, ze lepiej zestaw 3w1. Kuzynka ktora mieszka w anglii radzila, aby kupic z malymi kolkami, bo bedzie lzejszy i wybralismy wozek 3w1 z duzymi pompowanymi kolkami, stelaz jest aluminiowy. W opisie wozka byla podana waga 20kg - wszyscy go odradzali, bo ciezki, a jak sie okazalo to byla waga calego zestawu jak nam go przyslali to jeszcze bardziej sie w nim zakochalam
Przy wyborze wozka kieruj sie intuicja, bo tak naprawde to Ty wiesz do czego bedze Ci potrzebny i gdzie bedziesz nim jezdzic. W naszym przypadku male kolka by sie nie spawdzily, bo na osiedlu mamy strasznie krzywe chodnikki, to bedzie zima, wiec zaspy, snieg itp co przewaznie blokuje male kolka
Wózek to jest temat rzeka. Ja przy Julci wybierałam,szukałam, czytałam prawie całą ciążę, nie mogłam się zdecydować, kupili teściowie taki jak powiedziałam 3w1 w ostatnim miesiącu ciąży - byłam zadowolona ale i tak po 7 miesiącach przeszłam na lżejszą spacerówkę.
A teraz tylko się dowiedziałam, że jestem w ciązy rozpoczęłam poszukiwania no i pierwszy model i strzał w 10 nie szukałam więcej - mam nadzieję, że będziemy zadowoleni a i tak na lato przeniosę się do spacerówki lżejszej
Stary 2011-09-20, 11:56   #1071
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
witam sie
ja mam w pracy od piatku urwanie glowy ze nie wiem gdzie rece wsadzic a szefowa mowi ze i tak niezaleznie od tego czy mi dzis lekarz kaze isc na zwolnienie czy nie to ona mnie od pazdziernika w ogole na oczy nie chce widziec a teraz mam sobie na 2-3 godz przychodzic. jak jej mowie ze sie nie wyrobie to powiedziala ze trudno ktos inny bedzie musial za mnie. i ze mnie bardzo chca z powrotem i firma oprocz pensji jest gotowa mi oplacic opiekunke do blizniakow po macierzynskim- wlasciwie jak najszybciej. bardzo sie ucieszylam

dzis mam wizytke i prosze bardzo o kciuki, mam n adzieje ze mi sie nic nie skraca ani nie rozwiera
to super wiadomosci masz swietna szefowa a przy okazji musisz byc pracownikiem roku skoro tak Cie tam szanuja, chca i pragna
za wizyte.

baiula gratki za wygrana aukcje

Truskawko uroczy brzucholek

mi zostaly 54dni

a jutro mamy z Tz 4 rocznice ale swietujemy w sobote bo na weekend mamy mieszkanie wolne i bedziemy mogli zrobic romantyczna kolacje w domku
Tzn Tz zrobi... powiedzial, ze on wszystkim sie zajmie
Stary 2011-09-20, 12:01   #1072
princessskaa
Wtajemniczenie

Czarna nie martw się, damy rade i zdążymy z przygotowaniami, tylko musimy ruszyć dupeczki hahaha Ja to tak w sumie nie do końca, bo latać po sklepach zbytnio nie mogę Ale sztab ludzi wyślę w miacho z moimi cennymi wskazówkami

Mol_aa u mnie coś instynkt zawodzi widocznie Tzn napewno lepiej byłoby dokonywać wyboru, gdybym nie była ograniczona finansowo, a tak wiadomo - jak się mega podoba to za drogi.. A jak już nalazłam używany-pierwszy raz mi się spodobał używany w w super cenie - to mi ktoś zwinął sprzed nosa Ale czas nagli to wkońcu będę musiała jakiś wybrać...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Goldika gratuluje rocznicy A tż jest kochany, że całe przygotowania bierze na swoje barki Życzę udanego wieczorku
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:08   #1073
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
powiem Wam, ze jestem z siebie dumna... Zrobiłam liste rzeczy niezbędnych do przybycia maluszka i stwierdzam, że właściwie mam wszystko... oczywiście pozostały kosmetyki i preparaty (nie mam nic), ale to dam mamie liste jak juz urodze.... oto co mi zostało:
- ręczniki szt. 2
- Linomag (czy może wystarczy sam Bepanthen????? )
- do twarzy -BabyDream niebieski lub Nivea na każdą pogode
- do kąpieli -BabyDream biały lub jakiś Hipp (jeszcze nie wiem dokładnie)
- Olejuszka Skarb matki (na wypadek ciemieniuszki)
- herbatka koperkowa
- rumianek
- maść nagietkowa
- paracetamol w czopkach
- Disnemar
- Ocenisept
- coś na kolki - Sab simplex lub infacol

myślicie że coś jeszcze???? czegoś WAŻNEGO brakuje??? oczywiście nie wszystko bede kupowac, bo czopki chyba odpuszcze czy masc nagietkową, bo mam całodobową apteke pod domem jak coś
A masz sudocream i posypke do pupci (talk)?

Ja nie kupuje nic z apteki- na zasadzie- na wszelki wypadek. Bo szkoda mi kasy wydawac na produkty, ktorych moze nie bede musiala uzywac, a tylko odstoja w polce co swoje i sie przeterminuja.
Stary 2011-09-20, 12:11   #1074
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Truscafko moj tez mial przed chwila czkawke. W sumie codziennie lub co 2 dni ma .
Cytat:
Moja mala to niekiedy co kilka godzin ma czkawke. Az mi jej zal. Doszlo nawet do tego, ze podczas jednek z wizyt lekarskich TZ spytal sie lekarki, czy to normalne, ze dziecko ma tak czesto czkawke. Ona sie tylko usmiechnela i powiedziala, ze to najnormalniejsza rzecz na swiecie. heheheheh

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
witam sie

A pamietasz jeszcze jak panikowalas i nie chcialas szefostwu o ciazy powiedziec??!!! Myslalam, ze to jacys tyrani, a tu sie okazalo, ze to z ciebie taka panikara.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:11   #1075
Anusiak 83
Raczkowanie

glam gratuluję szefostwa, zazdroszczę Jak jeszcze opiekunkę ci oferują, to i Ty musisz świetnie sprawdzać się w pracy, ale oni też muszą być na prawdę w porządku ludźmi, super słyszeć że tacy jeszcze są

A za wizytę trzymajmy sobie kciuki na wzajem - ja tez dziś wizytuję

goldika to pewnie już nie możesz się weekendu doczekać
Ja jeszcze mam sporo czasu, bo kończymy 29 tydzień dopiero i jakieś 80 dni mi zostało więc luuuzik
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:11   #1076
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
a jutro mamy z Tz 4 rocznice ale swietujemy w sobote bo na weekend mamy mieszkanie wolne i bedziemy mogli zrobic romantyczna kolacje w domku
Tzn Tz zrobi... powiedzial, ze on wszystkim sie zajmie
No to teraz zdradz co kupilas Tztowi na rocznice? Ja mam niedlugo 10-ta i za chiny nie wiem co mu sprawic!!! HELP! Do tego jeszcze 30-ego pazdziernika imieniny...
( moze urodze 13-ego pazdziernika, to bedzie najlepszy prezent hehehehe)
Stary 2011-09-20, 12:20   #1077
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja zamierzam ubrac Amelie na wyjscie tak:
-bodziak na dlugo rekawek
- rajtki
-bluza dresowa(nie taka gruba)
-spodenki
kombinezon
jedna czapa

a wiecie ze wczoraj mnie jakies watpliwosci co do imienia ogarnely, ale nie mam innego ktore by nam sie podobalo wiec nie wiem sama czemu
moze byc ladnie Pani Amelio , i malutka-Amelcia, Amelko....
no i do nazwiska pasuje- jest Oliwia Daria Żurawska i będzie Amelia ................. Żurawska.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:23   #1078
bienioka
Rozeznanie

Musze wam troche ponarzekac.
Nie wiem, czy juz kiedys pisalam, ze kupilismy mieszkanie. Jest wlasnie w trakcie budowy i latem przyszlego roku bedziemy sie mogli wprowadzic. Potrzebujemy nowa kuchnie i wczoraj bylismy w jednym studio kuchennym zorientowac sie ile co kosztuje i jak to moze wygladac. Niby jeszcze sporo czasu, ale z malym dzieckiem nie bede miala mozliwosci siedzenia godzinami i omawiania wygladu kuchni.
Kuchnia bedzie otwarta, wiec musi pasowac do calego pokoju, czyt. musi byc ladna Chcialam wiec granitowa plyte kuchenna, w sumie bedzie to ok 3m2. Wiecie ile ona ma kosztowac??? 4tys €!!!!! Myslalam, ze spadne z krzesla!! Ok, nie byl to najtanszy granit, ale bez przesady. Myslalam, ze taka plyta bedzie kosztowala max polowe z tego.
Czy ktoras z was orientuje sie ile taka plyta w polsce kosztuje. Oczywiscie nie bede jej z pl transportowala, ale chcialabym tylko do porownania wiedzien. W pl to za 16tys zl chyba cala kuchnie ze sprzetem bym kupila!!
Ach...odechcialo mi sie juz tej calej kuchni....
Sorry, za tego posta, ale musialam sie wyzalic (TZ od razu mi powiedzial, ze ten granit moge sobie z glowy wybic)
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:23   #1079
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
słuchaj, ale to opisujesz sen, czy to co sie wczoraj stało?
kurcze, to co on sobie zrobił?
to nie był sen -szkłem sobie przeciął do kości rękę

ale na pogotnowi tak mu zrobili,że zakażenie się wdarło i dzisiaj był w naszej przychodni i mu zastrzyki dali i antybiotyki
mieliśmy szykować miejsce dla małego a teraz trzeba tydzień poczekać

Edytowane przez lina84
Czas edycji: 2011-09-20 o 12:26
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:23   #1080
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez mam w planach zrobienie listy dzisiaj.

A co do szkoly, musze zrobic tak aby skreslili mnie z listy studentow, czyli nie oddac pracy do 30 wrzesnia.
Isc w lutym do szkoly zeby mnie przywrocili zaplacic od marca do czerwca , ale chodzic tylko na seminaria no i niestety marzec kwiecien maj czerwiec bede musiala placic czesne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości