Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 22:13   #991
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Jstem i ja. Ciesze sie, ze wszystkie wrocilyscie ze szpitalnych pobytow cale i zdrowe i nadal wszystkie jestesmy w 2paku!!

Bylam dzis u gin. Pobija rekordy wizyty za kazdym razem- dzis 8 minut.
Wyniki lepsze jak miesiac temu- ale do konca mam brac zelazo podwojne i witaminy, szyjka zamknieta ( nie wiem jaka dlugosc), przez ostatni miesiac nie przytylam ani kg. Ale brzuchol mi wysadzilo do przodu, wiec nie wiem jak to...no i znow mam infekcje- stad te spuchniecie o ktore sie martwilam no i znow 50 zl na globulki.

Nastepna wizyta na 17-ego pazdziernika- no chyba, ze urodze to spotkamy sie na porodowce.

Musze zaraz zamowic sobie na allegro maszynke elektryczna, bo juz dzis bylo mi wstyd przed gin jakiego mam jeza... Tż co rpawda oferuje sie z pomoca, ale jakos nie czuje sie bezpiecznie widzac go miedzy moimi nogami z maszynka do golenia w jego niepelnosprawnej rece ( patrzac jak nieumiejetnie goli sobie buzie )
Ok ide cos zjesc.
Stary 2011-09-19, 22:17   #992
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Aniu śliczna pościel mam taką samą tylko zielone te pszczółki
Lece sie położyć bo znowu dziecko nie da mi posiedzieć łobuz jeden

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:18   #993
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
odklejało się.
Ufff... ze nadal sie trzyma!!!

Dziewczyny, ciesze sie ze jestescie w dwupakach,

Aniu, wsio piekne, az zaczal mi sie kosz podobac Brzuszek wydaje mi sie wiekszy

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:42   #994
princessskaa
Wtajemniczenie

Witam wieczorowo!
Dzisiaj czytałam artykuł w "M jak mama" o zrostach, które robią się przy cesarce..i normalnie się przeraziłam..Nie wiedziałam, że cesarka grozi czymś takim...No, ale mam nadzieję, że mnie ominie ten problem, bo nie wesoło wygląda leczenie tego...

Ona231 współczuję pobytu w szpitalu, ale dobrze, że sytuacja została opanowana
Aniu śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Kupowałam tą pościel , na tej stronie :

http://poscieldziecieca.com.pl/produ...id_product=407
fajowa ta pościel
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:49   #995
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
jak się nazywa ta woda do oczyszczania noska,ewentualnie oczek???
chcę zamówić a skleroza zrobiła swoje.
Do czyszczenia oczek albo wacik umoczony w przegotowanej wodzie (po jednym na oko), albo sól fizjologiczna, do czyszczenia noska to woda morska, a ją produkuje masę firm:
http:// www .doz. pl /szukaj/s0_0-woda+morska+do+nosa,aptek a

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Zrobilam w koncu te zdjecia.Aparat byl rozladowany,musialam baterie podlaczyc.
Mysle,ze ta mniejsza posciel bedzie ok,bo ta faktycznie dosc spora do takiego lkozeczka
Piekne łóżeczko i super pościel

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dygotko pisalam do niej to stwierdzila, ze skoro dalam sobie zrobic zdjecie to automatycznie wyrazilam zgode na publikacje... wsciekla jestem.
Co to mówi, to nie jest prawda. Akurat się orientuję, bo mąż się zna na tym. Zdjęcia nie można publikować, bez zgody osób, które się na nim znajdują, chyba, że ktoś stoi na ulicy tyłem i jest "identyfikowalny". Ja bym na Twoim miejscu napisała do administratorów stron, na których się znajdują Twoje zdjęcia z wyjaśnieniem, że nie życzysz sobie i żeby je usunęli.

Dziewczynki po szpitalach - jesteście dzielne super, że wróciłyście z dzidziami w brzuszkach.

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-09-19 o 22:59
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:51   #996
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny co sadzicie o elektrycznych nianiach??
Bo tak sobie mysle, ze jak maly bedzie spal u siebie z zamknietymi drzwiami, ja bede w innym pokoju to nie uslysze jak sie obudzi. Musialby solidnie plakac. I zastanawiam sie czy taka niania nie bylaby jednak dobrym pomyslem.
My mieszkamy w kawalerce, więc kącik małej będzie na drugim końcu pokoju, więc spokojnie usłyszę płacz córeczki. Ale gdybym miała duży dom, piętrowy lub duże mieszkanie to zdecydowałabym się na zakup elektr. niani Jeżeli dzidzia ma mieć swój własny pokój to będziesz czuła się bezpieczniej z takim wynalazkiem Bo inaczej co chwilę będziesz latać i sprawdzać, czy wszystko ok (przynajmniej ja bym tak miała)

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Zmykam spać, dobrej nocki Mamuski
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 23:11   #997
czarnaoak
Przyczajenie

Hej Mamusie
Caly weekend nie zagladalam, bo wreszcie TZ byl w domu,wiec trzeba bylo go troche pomolestowac Musze sie pochwalic, zdal swoje wypragnione egzaminy na Policji na licencje pracownika ochrony. Jak to powiedzial jeden ze znajomych, teraz jest licencjonowanym "osilkiem". Smiac mi sie chcialo bo do osilka mezusiowi to troche daleko

Dobrze,ze juz wio jest ok i ze powracalyscie ze szpitali w "calosci"
Gratuluje rowniez wszystkich udanych wizyt

Kurcze, widz ze wszystkie juz jestescie przygotowane prawie w 100% a my tu jestesmy jeszcze w proszku !!!

Mebli jeszcze nie ma, lozeczko dopiero zamowione, porodowki swojej nie widzialam, normalnie masakra! Ale nie wiem co sie dzieje, nie mam sily i ochoty na nic kompletnie. Najchetniej lezalabym w lozku caly dzien. Samam siebie nie poznaje

3mam za Was kciuki dziewczyny i lece spac
Stary 2011-09-20, 00:00   #998
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dla dziewczyn które zastanawiają się nad zakupem pościeli z Milpolu

wklejam fotki, tylko kilka. Jak tylko w ciągu 2 tygodni dostanę łóżeczko to zaraz je wystroję i porobię fotki. Na razie tylko tak dla rozeznania...

no i fotka wanienki
bardzo ładne,ale ja nie wiem co to jest na dwóch ostatnich zdjęciach

Rojku-a mi się akos wydawało,że sól fizjologiczna i woda morska to to samo
Ggora-dlatego ja wybieram kosmetyczkę iświęty spokój na kilka tygodni.w zyciu bym tż nie poprosiła by mnie ogolił-są pewne granice dla mnie,wole by tam zagladał w innym celu

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 07:47   #999
lina84
Rozeznanie

Witam w pochmurny dzień .
Ale się wczoraj strachu najadłam ,po obiadku połozyłam się zdrzemnąć ,i co 5 min albo ktoś dzwonił albo do drzwi pukał .
Za pare minut słysze znów pukanie otwieram a tu tż z zakrawioną reką -w ciągu kilku chwil zrobił sie przezroczysty i mdlał już .
Potem szybko na pogotowie pozszywali mu łapkę i jak zasął wieczorem to śpi dalej .
miłego dzionka kochane
później zaglądne
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 07:51   #1000
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witam i ja wieczorową porą.
Po wizycie u lekarza wszystko okey. Niunia nadal główką do dołu Badania dobre szyjka długa zamknięta.

Na kolejną wizytę muszę zrobić oprócz morfologi i moczu WR,HBS a także dostałam skierowanie na posiewy z odbytu i pochwy w kierunku GBS
to z odbytu też trzeba???
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 07:54   #1001
nikaa2
Wtajemniczenie

czarnaoak
w proszku to ja dopiero jestem- nawet łóżeczka nie zamówiłam a mowa... tzn. mam proszek Lovelę i kocyk dla niuni- ale to się raczej nei liczy
jakoś trzeba by się wziąśĆ, moze po niedzieli, bo jutro chyba znów wyjeżdzam... o_O

Dzień dobry
widzę, ze ja dziś pierwsza na placu boju z rana
dzisiaj zadzwonię do gina co z tymi leukocytami- ciekawe co powie
a tak poza tym to pogoda fest po ch**u zimno, ciemno,deszczowo...brrrrr

idę na śniadanie życząc smacznego tym, które tez już pałaszują
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:01   #1002
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Witam w pochmurny dzień .
Ale się wczoraj strachu najadłam ,po obiadku połozyłam się zdrzemnąć ,i co 5 min albo ktoś dzwonił albo do drzwi pukał .
Za pare minut słysze znów pukanie otwieram a tu tż z zakrawioną reką -w ciągu kilku chwil zrobił sie przezroczysty i mdlał już .
Potem szybko na pogotowie pozszywali mu łapkę i jak zasął wieczorem to śpi dalej .
miłego dzionka kochane
później zaglądne
słuchaj, ale to opisujesz sen, czy to co sie wczoraj stało?
kurcze, to co on sobie zrobił?

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
to z odbytu też trzeba???
hm, miałam tylko z pochwy poprzednio, teraz jeszcze przede mną

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
czarnaoak
w proszku to ja dopiero jestem- nawet łóżeczka nie zamówiłam

a moje łóżeczko ma być na dniach w końcu
strasznie się cieszę
zmykam!

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:03   #1003
nikaa2
Wtajemniczenie

ja już zgłupiałam z tym co kupiĆ bejbikowi za ubranka w zimę... na początku myslałam, ze pajacyki i do przodu... ale teraz tak sie zastanawiam czy nie lepiej tzn. cieplej będzie w śiopchach+kaftanik z długim lub opcjonalnie body z długim rękawkiem
o coś takiego np.
http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...807266301.html
Stary 2011-09-20, 08:13   #1004
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Lina o matko co mu sie stalo??

Dziewczyny dzieki za doradztwo w sprawie niani. My mamy 100m mieszkanie, i np jak Tz siedzial i remontowal pokoj malego to nic nie slyszalam co tam robi. A przeciez to cos trzaskalo, to pukalo... wiec powaznie pomysle o tej niani bo faktycznie bede biegac co chwile zagladac czy u malego ok.

Dziewczyny mam dobra wiadomosc
w superpharm od nastepnej gazetki bedzie przeceniony ten termometr co ja mam na 99zł ze 159zl.
http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_142011_4.pdf

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

aaa kupilismy wczoraj proszek. Padlo na JELP ale tylko dlatego, ze najtaniej wychodzil. Zorientowalam sie, ze w porownaniu do Dzidziusia uzywa sie go 1/2 mniej.
Srednia paczka Jelpa wystarcza na 30pran, a Dzidziusia na 11.
Pranko jeszcze schnie i pewnie do wieczora bedzie wilgotne
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:15   #1005
elf27
Zadomowienie

Ja miałam dzisiaj koszmary, że coś się z małym stało i na razie go nie czułam
Stary 2011-09-20, 08:26   #1006
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw sie, maluszek pewnie jeszcze sobie spi

Nikaa co do ubierania dzieciaczka to ja postawilam na body i pajace. Kaftaniki ponoc moga sie podwijac i uwierac szkraba. Ale tylko tak slyszalam.
Stary 2011-09-20, 08:29   #1007
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
nie przejmuj się to tylko sen, jak się uspokoisz to maleństwo na pewno da o sobie znać

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:41   #1008
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dzień doberek

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:43   #1009
mol_aa
Zadomowienie

Dzien dobry mamuski

elf27 nie denerwuj sie, zjedz spoojnie sniadanko i zobaczysz malenstwo na pewno sie uaktywni. Moja gin mowila, ze maluchy tez reaguja na zmiane pogody, badz cisnienia. I to sie chyba sprawdza, bo moj juniorek dzisiaj delikatnie daje znac o sobie, a wczoraj pukal i rozpychal sie z kazdej strony

goldika my akurat dostaniemy 0d cioci video nianie, ale mielismy w planach zakup takiego urzadzenia. Mamy mieszkanko ponad 100m i jak maly bedzie spal w pokoju, to nie bede musiala latac co 5 min i sprawdzac, no i na wiosne zaczna nam sie wyjazdy weekendowe na dzialke, wiec tym bardziej jestem na tak za elektroniczna niania
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:47   #1010
truscafka
Zadomowienie

witam porannie!

Cytat:
Jejku ja też miałam dzisiaj z 3 koszmary - każdy miał inny wątek, ale nie dotyczył ciąży ani dziecka. Brrrrr

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
bardzo ładne,ale ja nie wiem co to jest na dwóch ostatnich zdjęciach

R
Dygotka na przedostatnim zdjęciu jest przybornik na zewnętrzną ściankę łóżeczka i chyba złożony baldachim ( chodziło mi o to aby pokazać wzór), a na ostatnim zdjęciu ochraniach za łózeczko

Jejku jak dzisiaj jest ponuro i zimno u nas.. Wczoraj było ponuro, ale dziś doszła jeszcze taka wilgoć w powietrzu i chłód

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:48   #1011
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Dzien dobry

Mola to chyba i ja zainwestuje w taka ale zwykla.
Stary 2011-09-20, 08:48   #1012
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Nikaa co do ubierania dzieciaczka to ja postawilam na body i pajace. Kaftaniki ponoc moga sie podwijac i uwierac szkraba. Ale tylko tak slyszalam.
ale tzn. że najpierw zakładasz body z krótkim rekawkiem a na to pajacyk z długim rękawkiem
pytanie infantylne, ale wreszcie chcę coś kupiĆ dla maluszka, bo się jeszcze obrazi i przestanie kopaĆ albo co
Stary 2011-09-20, 08:54   #1013
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Ja jestem sama, mąz wyjechał na kilka dni. Smutno troche, ale czas szybko leci na szczęscie

Co do wyprawki to my taką konkretną zrobimy chyba w listopadzie. A raczej będzie to dokupienie brakujących rzeczy, bo już troszke ciuszków mam, kosmetyków tez. Z takich wiekszych to kupujemy kosz do spania, mam na oku taki:
http://allegro.pl/obaby-kosz-mojzesz...815292337.html (ten kremowy)

Czy któraś z Was planuje rodzić w Profamilii w Rzeszowie?chyba Basia z tego, co pamiętam bo mam kilka pytań

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
ale tzn. że najpierw zakładasz body z krótkim rekawkiem a na to pajacyk z długim rękawkiem
pytanie infantylne, ale wreszcie chcę coś kupiĆ dla maluszka, bo się jeszcze obrazi i przestanie kopaĆ albo co
Nikaa my zakładalismy takie body (rozpinane na bok) na to kaftanik, potem spioszki sa takie gotowe ubrankowe wyprawki do szpitala, zaraz poszukam na allegro

Nika o cos takiego mi chodzi: http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...807266301.html (na zime w sam raz)

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-09-20 o 08:55
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:01   #1014
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamuski

goldika my akurat dostaniemy 0d cioci video nianie, ale mielismy w planach zakup takiego urzadzenia. Mamy mieszkanko ponad 100m i jak maly bedzie spal w pokoju, to nie bede musiala latac co 5 min i sprawdzac, no i na wiosne zaczna nam sie wyjazdy weekendowe na dzialke, wiec tym bardziej jestem na tak za elektroniczna niania
Ja też jestem za elektroniczną nianią. Super komfort kiedy możesz sobie spokojnie usiąść w innym pokoju i wiesz czy cos dzieje się z dzieckiem. Widziałam nianię w akcji u znajomych

Na razie nie będziemy kupować bo dzieciątko będzie miało łóżeczko w pokoju z TV - takim naszym dziennym pokoju, będziemy rozkładac kanapę i w nim spać. W sypialni nie mamy miejsca Ew. jeśli mąż nie będzie się wysypiał do pracy, bo synuś bedzie płaczliwy w nocy itp to będziemy się z tym spaniem rozdzielać - tzn on pójdzie do sypialni. Niania w tym wypadku nie bedzie potzrebna. U rodziców mamy dom z pół piętrem i wszystko słychac kiedy otworzy się drzwi lecz kiedy przeprowadzimy się do nowego domku chciałabym zeby dziecko spało w swoim pokoiku i wtedy niania będzie niezbędna....

Kurcze nie wiem co jest! Strasznie się czymś przytrułam, byłam juz chyba z 8 razy w toalecie, aż mnie wszystko juz boli ale nic takiego nie jadłam.......

Szymon bawi się w chowanego i ciągle kryję się za moim prawym żebrem upodobał sobie to miejsce

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:04
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:10   #1015
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie mam taki zamiar
mam pelno pajacykow i body z krotkim rekawkiem
ale mam tez kilka sztuk spioszkow i body z dlugim rekawem.

Kaftaniki mam moze ze 4.

No i pajacyki wszystkie mam rozpinane w kroku zeby latwiej bylo ubrac maluszka

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Domi a to nie za duzo na raz: body, kaftanik i spioszki?? w szpitalu cieplo ponoc jest, w domu tez. A 3 warstwy to duzo jak dla mnie
Stary 2011-09-20, 09:11   #1016
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry kochane moje.

Połaziłam dziś z rana, lekko ogarnęłam domek i grzecznie leżę.
Zaraz zrobię sobie budyń malinowy, mam nadzieję że nie zrobię wam smakusia bo mnie pogonicie.

Mi jeszcze trochę rzeczy brakuje i do wyprawki i dla siebie ale mam nadzieję ze zdążę .

Dziewczyny gdzie wy mieszkacie że u was takie pochmurno i zimno?, Zamieniłabym się chętnie bo u mnie upał, duszno, mam dosyć
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:15   #1017
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Nikaa my zakładalismy takie body (rozpinane na bok) na to kaftanik, potem spioszki sa takie gotowe ubrankowe wyprawki do szpitala, zaraz poszukam na allegro

Nika o cos takiego mi chodzi: http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...807266301.html (na zime w sam raz)
Cytat:
wlasnie mam taki zamiar
mam pelno pajacykow i body z krotkim rekawkiem
ale mam tez kilka sztuk spioszkow i body z dlugim rekawem.

Kaftaniki mam moze ze 4.

no to ja już nie wiem... sprzeczne opinie nie chcę ani zamroziĆ maluszka ani go przegrzaĆ- cieżka decyzja- pewnie tż by się ze mnie śmiał albo nie tylko on ale naprawdę to dylemat dla mnie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie wy mieszkacie że u was takie pochmurno i zimno?, Zamieniłabym się chętnie bo u mnie upał, duszno, mam dosyć
smacznego
ja w Łodzi i ziiimno jest
Stary 2011-09-20, 09:15   #1018
elf27
Zadomowienie

No, ruszył się słodziak

Te wyprawki bardzo fajne są, ja już jednak nic nie kupię, bo mam tych ciuszków, ze hej - jakoś skompletuję z różnych do szpitala.

Ile Pampersów 1 Newborn bierzecie do szpitala? Zastanawiałm się czy opakowanie 47szt. wystarczy jak będę po CC.

TRUSCAFKA ale wymiotujesz? czy biegi masz?

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:16
Stary 2011-09-20, 09:19   #1019
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane moje.

Połaziłam dziś z rana, lekko ogarnęłam domek i grzecznie leżę.
Zaraz zrobię sobie budyń malinowy, mam nadzieję że nie zrobię wam smakusia bo mnie pogonicie.

No wlasnie Ela zrobilas smaka, ale na kisiel wisniowy
U nas tak ponuro od dwoch dni (Dolny Slask)

Nasz kochany juniorek strasznie sie rozpycha, chyba dotarło do niego sniadanko
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:20   #1020
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie.Jak dzisiaj humorki??U mnie na szczescie ok .
Jesli chodzi o kaftaniki,to takiemu maluchowi sie nie podwina,bo praktycznie sie nie rusza.Ja zawsze zakladalam body (w domu z krotkim,na dwor z dlugim rekawkiem),kaftanik z guziczkami przy szyjce i spioszki,do spania mialam pajacyki.Bedziecie dziewczyny wiedzialy,czy dziecku zimno czy cieplo .Najlepiej sprawdzac przegrzanie na karku,a jak dziecku jest zimno ma zimne raczki i nosek,dacie rade .Najbardziej zawsze zal mi bylo dzieci w sklepach.Tak,jak opatulone na dworzu,tak w sklepie.Ja zawsze rozpinalam malego na zakupach.
Ale mnie wczoraj bolaly zebra i plecy od siedzenia przy tych literkach.

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:21
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości