|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Ja tez preferuje domowe sposoby ale przestraszyłam się troche, że czosnek czy miód może Lilke uczulić... O espumisanie bym nie pomyslała
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
youyou, iustyna - piszecie o czasach punkowskich... ech, też w glanach ganiałam... pidżama czy włochaty to wręcz moje ulubione do dziś! a jak smiesznie to wygladalo jak z męzem gdzies szlismy: ja glany i skóra, on szerokie spodnie i bluza z kapturem (HH)
|
|
|
|
#3483 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() My już po wizycie u pediatry, bo wczoraj to było tylko ważenie, a dziś pani doktor nas zbadała, obejrzała i pogadała Strasznie lubię tę kobietę - jest przemiła, zainteresowana dzieckiem i ma czas, żeby odpowiedzieć na wszystkie pytania ![]() Tymek jest wg niej zdrów jak ryba, ale dostaliśmy skierowanie do neurologa na konsultacje. Powiedziała, że kieruje do niego wszystkie dzieci z niską wagą urodzeniową, czyli poniżej 3kg. Mamy też skierowanie na morfologię, więc zaliczymy pierwsze wkłucie A ta morfologia, to żeby sprawdzić czy nie ma anemii itp. Też tylko rutynowo, dlatego że był chudzinką przy urodzeniu. Za to potem się wkurzyłam, bo naszego peselu ciągle nie ma. Minęły już ponad dwa tygodnie od zarejestrowania Tymka w USC, a mają na to dwa tyg. właśnie. A tu guzik ![]() Cytat:
Biedny Twój synek bardzo, przykro mi że się męczy ![]() Cytat:
![]() Dla mnie to co opisujesz brzmi dwojako. Najpierw pomyślałam, że to musi być potrzeba ssania. Tymek też tak ma, ale już ise nauczyłam bezbłędnie rozpoznawać kiedy jest głodny naprawdę, a kiedy chce mnie po porstu "wykorzystać" do pociumkania Wszystkie oznakai niby takie same ale płacz nieco inaczej brzmi ![]() Ale tu mi nie pasuje to nerwowe odrzucanie piersi... Bo to już brzmi, jakby chciał jeść, ale nie mógł jednocześnie z powodu tego, że coś mu w pokarmie nie smakuje Bo jeśli by to były męczące gazy, to raczej by się prężył, wysuwał języczek i krzywił przy piersi, ale nie chwytał do buzi rączek ani nie "odskakiwał".Więc ja obstawiam, że to jednak nie ssanie, ale coś w mleku. Może jakaś przyprawa intensywna? A może coś na co jest uczulony. Oby nie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zmartwiłaś mnie tym incydentem Lecę do Klubu poczytać...Potwierdzam! My też z mężem zawsze to stosowaliśmy, bo działa najlepiej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A masaż to świetna sprawa. Ja chcę zacząć TYmka masować tak "na poważnie" po 6 tygodniu, jak ortopeda pozwoli (bo tak mi kiedyś fizjoterapeutka doradziła). Chcemy to robić przed kąpielą, całe ciałko Faktycznie czas zasuwa! ![]() Cytat:
|
|
#3484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Dziecko i tak jest z rodzicem, nie samo, ale też mi się wydaje niestety drogo za 10 zajęć. Tym bardziej że teraz to nie żadna nauka pływania stylami przecież, tylko oswajanie z wodą. Jak mu się spodoba to sami będziemy chodzić ![]() :kciuki: za szczepienie Cytat:
![]() ja też nie a jem ich sporo, bo koło domu małą plantację mamy Jakby któraś miała ochotę to zapraszam ![]() Cytat:
![]() ![]() a co dokładnie wg niej uczula? Miód może, i to silnie, ale poza nim reszta niekoniecznie. Czosnek co najwyżej może zmieniać smak mleka mamy i nie każde dziecko to akceptuje, a witaminę C ja nawet małemu podaję żeby się żelazo łatwiej wchłaniało.. Cytat:
![]() ![]() oj tak, niestety ![]() Cytat:
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
I wiele ułatwia
I tu ukłony dla TŻta bo sam pobiegł po zeszyt (największy jaki był Teraz jak wrócił do pracy to pozwolił mi łaskawie też zapisywać
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- godzina karmienia (i ile minut ALTYWNIE ssał) - z której piersi - siku - kupa (przy tych rzeczach stawiam tylko plusiki, jak były) - godziny drzemek (od do)
|
|
#3487 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() suuper ale leci............... ![]() Cytat:
kocham takie niespodzianki ![]() Cytat:
![]() ![]() gratkiCytat:
![]() a u Nas "KOSZMAR KOPY " ciag dalszy wczoraj zero dzis zero ![]() ile wogole dziecko na MM powinno robic kopek??? |
||||
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi położna powiedziała, żeby pampersa zakładać bardziej do góry, żeby jąderka były ściśnięte.
Cytat:
Jaka słodziutka! Drugie zdjęcie mnie rozłożyło Cytat:
Jutro chyba pojedziemy na szczepienie. Bierzemy te na nfz, plus pneumokoki ale to jak będzie starszy i będzie mógł jedną dawkę naraz wziąć, tak poleciła położna. Rota odradzała (powiedziała, ze to i tak nasza decyzja) ale jeszcze nie podjęłam decyzji. Tżta nie ma już 4tyg
|
||
|
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kinga załapała katar. robilam inhalacje z soli fizjologicznej (mam nebulizator syna) i jest o niebo lepiej ale noc kiepskawa. najgorsze ze wcale nie wylatuje ten katar tylko gdzies gleboko go ma, kicha i charczy... dakaro - u nas kupa 1-2 dziennie lub co 2 dni... kmat - tantum verde w spayu, faszeruj sie tez paracetamolem i np. herbatka z sokiem malinowym, moze miodem, cytryna (jak chcesz ryzykowac - u nas po tym nic nie jest) ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- 4 tyg ale ja niecięta i nieszyta. za to meeega luźna... po jakis kolejnych 2 tyg widzialam roznice - kurcze tam sie troche, co mnie cieszy, bo jak tak by mialo zostac to ja wrecz bez zadnego czucia sex bym miala... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-20 o 12:03 |
||
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Pomocy!
Apropos szczepionek: Sara otrzymała w szpitalu infanri xeha i prevenar. Za 2 tygodnie chcę ją zaszczepić rotarixem. Wg pielęgniary z wiejskiej przychodni 2 tygodnie to absolutnie za krótka przerwa i nie można! Ma być minimum miesiąc przerwy między szczepionkami (obojętnie jakimi), i treba było od razu podać 6w1, prevenar i rotarix . A pediatra do której chodzimy prywatnie powiedziała że lepiej odczekać 2 tygodnie bo tyle na raz to za dużo, mimo że już zaczyna się tak szczepić a na zachodzie to standard. I się posprzeczałyśmy z tą babą, tym bardziej że mówiła iż nikt jeszcze u nas w przychodni nie szczepił na rota! Ma dzwonić gdzieś tam i się dowiadywać. ✂✂✂✂a ale jestem zła. Ktoś ma wiedzę na ten temat? Jak Wy szczepiłyście? potem napiszę bo sara wzywa... |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
na rota mozna za jednym zamachem. babka w blad cie wprowadzila. obicazenie jest, a jak bedzie jak bedzie 2 tyg przerwy? tak samo! i tak ledwo co oswojony z 3 szczepionkami organizm dostanie znowu kopa rotą... wiec dla mnie jeden pikus... i dla mojej pediatry, ktora szczepi rota razem z innymi tez pikuś. ja bym poczekala jednak dluzej jesli mozesz i zaszczepila razem z nastepna szczepionka.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Delikatnie wytłumaczyłam dla męża, że jednak dla mnie jest jeszcze za wcześnie i zrozumiał, ale troszkę źle mi później z tym było. Kolejna próba była 6 tygodni po porodzie i było już bosko ( Powiem nieśmiało, że teraz jest lepiej niż przed ciążą )Ale wydaje mi się, że to bardzo indywidualna sprawa. Teliczku u mnie tak było podczas kryzysów laktacyjnych kiedy miałam mniej pokarmu. A mój cudowny synek śpi - aniołkiem stał się po chrzcinach
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
NASZA MAŁA ŁANIA KOŃCZY DZIŚ 3 MIESIĄCE |
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
My szczepiliśmy pneumo +rota + 6w1 za jednym zamachem..
Cytat:
znałam większośc tekstów na pamięc choć były mega długaśne![]() Zanka skoro Twoja Lenka przechodzi skok to moja też zaraz powinna bo ona dzień później urodzona na szczęście dziś nocka ładna i teraz nawet śpi już prawie 2h..ale już nastawiam się na bunt ![]() idziecie do innego doktorka?
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wyszło tak,że zapomniałam z tego wszystkiego zapytać (skleroza i to w moim wieku). Wstałyśmy o 5 rano( jechaliśmy do łodzi) przy czym jak szykowałam Lilkę to się śmiała i w ogólę, Lena była taka zaspana,że odłożyłam ja jeszcze do łóżeczka i nie minęło 5 minut a ona dalej śpi w najlepsze
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
My po "szczepieniu" bez szczepienia
![]() przeniesiony na za tydzień, ze względu na zielone kozy na który dostaliśmy Oxycort A, i przez te jej gazy, mam jej dać Espumisan. Szczepionkę weźmiemy 5w1, bez rota i bez pneumo. Espumisan wypiła ładnie z łyżeczki, i zaraz miała gazy ![]() ale pewnie się napatoczyły, a nie że espumisan zaczął działać. Wygrałam 2 aukcje znowu |
|
|
|
#3499 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ostatnio najchetniej by na rękach nie tylko zasypiał ale i spał ![]() Cytat:
Ja to UWIELBIAM horrory oglądać a cykor ze mnie jakich mało... Później nie chce sama na mieszkaniu zostać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj nic dzisiaj nic a przedtem koopy raz albo i dwa razy dziennie po mm Cytat:
Dla Sarenki i wszystkich dzieci ![]() ![]() klask i:Witam ! A nasza wczorajsza piękna noc była jednorazowa dziś pobudki co 3 , 4 godziny zawsze to lepiej niz co 2
|
||
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
A i moja królewna waży 5220g
|
|
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie i dzidziusie
![]() Podmienili mi chyba dziecko w nocy, bo mała zjadła przed 20, zasnęła ok. 21 i spała do 2.30 później zjadła, pogadała sama ze sobą, uśpiła się i wstała o 6.30, oczywiście papu, zabiegi pielęgnacyjne i przed 8 znowu w kimę do 10.30. Teraz znowu śpi po spacerze, Jak boga kocham - to nie moje dziecko!!!! ![]() Mam zatem chwilę by zrobić sobie coś do jedzenia i poczytać wizaż |
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!! pięknie
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co teraz kupiłaś? Pokaż ![]() Nieźle ![]() Sarenko, jak Ty już dorosła!
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja sie zamelduje, zebyscie nie zapomnialy o mnie i Antosiu
![]() My tez dzisiaj po wizycie u pediatry, bo niepokoilo mnie, ze moj maly 3-tygodniowy brzdac jeszcze jest zolty. No i faktycznie poziom bilirubiny podwyzszony, ale nie jest tak tragicznie, na szczescie nie ma potrzeby odstawiania od piersi, a tego sie balam jak cholera. No i maly tyje jak nie wiem! Wazy juz 4425, to juz prawie kg od wyjscia ze szpitala! Ubranko prawie na wykonczeniu, zostala czapeczka do zrobienia... Czytalam, ze w ta niedziele nie tylko u nas chrzest... Za chwile ide do fryzjera, maly zostaje z tata i butla mojego mleka. Ja mam zamiar zmienic fryzure, ale nie wiem, czy mi starczy odwagi. |
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3507 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my w piątek, mam nadzieję, że w końcu się zważymy. Mam nadzieję, że Maja ładnie przybiera, bo mam schizę, że przez te nakładki może się nie najadać tak, jak by chciała, no i w sumie przy piersi krótko wisi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Natka_;29510909] Cytat:
Ja też z tych, co w glanach młodość spędziły ![]() Cytat:
![]()
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3508 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa za udaną wizytę![]() Co do peselu szkoda słow na niektóre (czytaj 95%) polskie urzędywłaśnie ostatnio Jas płakał po tym jak zjadłam żurek(bardzo kwaśny na swojskim zakwasie )wczoraj odgrzewałam Tztowi ten sam żurek i 2 łyżki skosztowałam ![]() wiec myślę że to wczorajsze zachowanie mego księciunia to była wypadkowa kilku czynników bo wyobrażcie sobie siebie w sytuacji: nie dość że zielone smarki dokuczają to jeszcze matka pcha głodnemu skwaśniałe mleko do buzi, ojciec jak oszalały z włączaną suszarą biegą a w dodatku piernąć se nie można no też bym krzyczała w niebohgłosy Cytat:
dzięki Ci kochana kobieto Cytat:
ciocia telik całuje sarenke Cytat:
![]() Cytat:
brawa za wagę po fryzjerze prosimy o fotkę ![]() kupiłam chudą wołowinę i teraz myślę co z niej wykombinować??
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja podczytuję co chwilę, pogoda beznadziejna, spać mi się chce, i usypiam małego włączoną suszarą
|
|
|
#3510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niedobrzy rodzice ![]() ![]() Ja nie przygarnę wołowinki, nawet chudej... Wolę swoje serki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Zakończone: 2

rozdarta jestem między nimi, co wybrać kogo wybrać 

Bo nam pani doktor na początku kazała, żeby zobaczyć ile je, jak często robi kupę i w ogóle żebyśmy poćwiczyli systematyczność. Tak nam to weszło w krew, że do teraz go prowadzimy (głównie TŻ zapisuje
)
klask i:
proszę więc o kciuki
mi lekarka powiedziała że żadnego czosnku, miodu i cytryny bo bardzo uczula dzieci, wit C też mi zabroniła... i bądź tu człowieku mądry!
korzystamy ładnej pogody, siedzimy poza domem.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zębole
później zjadła, pogadała sama ze sobą, uśpiła się i wstała o 6.30, oczywiście papu, zabiegi pielęgnacyjne i przed 8 znowu w kimę do 10.30. Teraz znowu śpi po spacerze, Jak boga kocham - to nie moje dziecko!!!!