|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
#3452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Wstrzemięźliwość przez parę miesięcy Nie dość że skuteczna metoda żeby nie mieć dzieci to i libido po takim czasie szaleje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A on sie przy odbijaniu nie rozbudza na szczęście, więc tych kilka dodatkowych minut poświęcam, żeby mu się łatwiej żyło potem A to że robi rzadziej kupki to ponoć norma, wszystkie mądre książki tak piszą Że po kilku tygodniach mogą być 2-3 dziennie, a nawet 1 na 2 dni. Ba, czasem nawet mogą być raz na tydzień i jeśli nie towarzyszą temu niepokojące objawy (bóle brzuszka, trudność w robieniu kupki itp), to jest to prawidłowe. Bo mleko mamy jest bezresztkowe ![]() Chociaż mówię z teorii, bo w praktyce to mój Tymek dzis np. 10 kup zrobił A do północy może zdążyć i z jedenastą
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
witajcie. pamieta mnei tu jeszcze ktos? U nas niestety nie za różowo starszy syn od wczoraj jest w szpitalu na zapalenie gardła i zatoki do tego krew nie za ciekawa. Najmłodszy nie chce pić z butli więc nie mogę być ze starszym cały czas w szpitalu a on tak prosi
rozdarta jestem między nimi, co wybrać kogo wybrać katastrofa.Dziewczyny pomóżcie proszę. Nie mam czasu leciec do lekarza a niestety też mnie rozkłada. Co mogę wziąć na przeziębienie a zwłaszcza na gardło. Bardzo prosze Was o odpowiedź i zgóry dziękuje |
|
|
|
#3454 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chłop jak dąb Ci brumku rośnie musi mleczko 1 klasa być ![]() Bardzo ładna torba ![]() i gratuluje 4 tygodni ![]() Cytat:
tyle że u mnie cel dużo mniej ambitny ![]() Cytat:
zaciskam kciukasy u nas po raz drugi nieciekawy wieczór może rozszyfrujecie mojego syna ![]() wieczorem po kąpieli i karmieniu już prawie usnął w łóżeczku ale nagle zaczął przeraźliwie płakać wkładał rączki do buzi wiec pomyślałam że nie najadł się przystawiłam go do piersi on zaczynał ssać i po kilki sekundach silnie odpychał pierś z silnym płaczem wciąż chciał jeść ale wiecznie "odskakiwał" od piersi nie moglismy go uspokoic śpiewanie tulenie, lulanie, masowanie brzuszka... mąż przytargał suszarke i to chwilę go uspakajało, potem próbowałam znowu karmić i tak przez 2 godziny co to może być ![]() póki co chodzi mi po głowie że może gardełko ma chore bo i lekki katarek przytrafił??
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-20 o 07:17 |
|||
|
|
|
#3455 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze coś się odzyska, a i tak przeliczając na sztuki to opłacalne zakupy Cytat:
![]() Zamotałam ale może rozumiesz o co mi chodzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja co prawda nie mam na myśli ciąży, bo my nie mieliśmy zakazu, ale wcześniej przerwa 7-miesięczna była ![]() Cytat:
Może mu się gazy zebrały i chciał sobie odbić? Mój tak czasem właśnie robi - chce jeść ale się odpycha, jak go potrzymam i odbije (wtedy zwykle jak stary facet ) to wcina dalej.telik, zobaczyłam to i jakoś o Tobie sobie pomyślałam http://www.groupon.pl/deals/cala-pol...0_0_263&a=1661
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Lena chyba znowu przechodzi skok
nie spała pół nocy, jestem wykończona teraz próbuję ją od 2 godzin uśpić i ciągle marudzi, płacze, stęka
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Telik mi to wygląda na chęć possania sobie...
Lilka kiedyś też tak robiła, tzn chciała zasnąć i nie mogła, bo chciała sobie possać, zaczynała się wybudzać a ja myslłam ż egłodna i przystawiałam do piersi. a ona jak tylko zaczynało jej mleko leciec to wypluwała cycka bo już była najedzona.. Dałam jej smoka i się uspokoiła i w mig zasypia ![]() Cytat:
moja robi kupę raz na 2-4 dni ![]() tak poza tym to dzień dobry
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Nataniel leży pod karuzelą, wierzga nóżkami i piszczy A ja korzystam z chwili, bo pewnie zaraz się znudzi. Dzisiaj w nocy próbowałam oszukać go herbatką zamiast mleka i co prawda wypił 120, ale po 2 godzinach znów się obudził głodny i wytrąbił tyle samo mleka. Ale może z czasem jednak zacznie przesypiać Ważne że nie zaczął pluć herbatą jak to ma nieraz w zwyczaju i nie krzyczał ![]() edit: już głodny ;D No i zapomniałam najważniejszegoSKOŃCZYLIŚMY DZIŚ 2 MIESIĄCE
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-09-20 o 08:25 |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek u mnie z tą wstrzemięźiwością to chyba działa inaczej, bo im dłużej się nie seksię to tym mniej mi się chce, bo zapominam jakie to fajne
|
#3460 |
|
BAN stały
|
Pamiętamy nijaka Kmat?
Hmm..? No jasne,ze tak. Kurczę,to niefajnie ![]() ]Dla siebier przede wszystkim dawkę końską wit.C kilka tabletek na raz potem po południu trzy,na noc trzy a od jutr o dwie. Miód,cytryna,czosnek,maje ranek. Tabletki do ssania np.Cholinex możesz brać przy karmieniu. Posmaruj sie maścią rozgrzewająca czy to Wickiem, czy nawet Pulmex Baby.Łącznie ze stopami. Inhalacje z soli morskiej(takiej do ogórków grubej również). Zdrówka dlaWas!!! Iustynko ależ absolutnie ja nie kuszę Chętnie bym Was ugościła Rozumiem co masz na mysli,u nias niemal identycznie.Co prawda nasz malutki bo kupiony rok temu jako 5 cm. skorupka.Maks tak bardzo chciał bo kolega miał a mamusia zmienia wodę,czyści akwarium i łąpie muchy,komary,chodzi na dżdżownice.Jeszcze jedynie Szymon z Krystkiem pomogą z owadami. Zanka a zgadza sie wiek ze skokiem? Moze niepotrzebnie czasem ingerujesz w nocy?Nie gadaj do Niej,odwróc się w drugą stronę.U mnie działą jak Iza chce pogadać a ja się tyłkiem obracam i w końcu zasypia. Dzień dobry ![]() Dziś w nocy nie było mi słabo Zmalowana,Brunetko(smsa posłałam) gdzie Wy?
|
|
|
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kobietki
Przepraszam, że sie w ogóle nie odzywam ale poszłam do dziennej szkoły (na technika farmacji) i nie mam czasu na nic. Mały dziś sie budził co 2 godziny i teraz też nie śpi. Co się z nim dzieje? Zawsze budził się tylko raz... Brumku, Nerola paczuszki doszły. Znacie mój gust, tuylko kurcze skąd?? ![]() ![]() ![]() Miałam tez jeden bardzo przykry incydent. Postaram się opisac w klubie...
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola skok niby od 11,5 tygodnia do 12,5 tygodnia, u nas zgadzałoby się, bo mała ma 11,5 tygodnia właśnie
ona w nocy nie chce pogadać, po prostu płacze, nie może zasnąć, wczoraj do 1.00 walczyła, co zasnęła to za chwilę płacz, potem pospała do 3.00 zjadła mleko i od razu zasnęła, ale od jakieś 4.00 co chwilę znowu się budziła z płaczem w nocy jeszcze mleko całe na śpiocha wypije a w dzień nie chce całych 90 ml podejrzewam skok jednak
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się ciesze ! Uwielbiam Twoje szkraby ! Buciki pewnie za duże jeszcze, ale nie umiałam się oprzeć Gra co prawda dla dwójki, ale jest i pistolet ![]() Mi to leżało a chłopaki mowę pograją w mario i będą wiedzieć, że takie coś kiedyś tylko było ![]() Te tabsy chociaż dobre? |
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kmat ehhhhh ,to jest właśnie dorosłe życie![]() mi na gardło pomaga ekspresowo TANTUM VERDE w sprayu.Trzymam za Was
|
|
|
|
#3465 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wspaniale że wszystko w porządku ![]() Ja dzisiaj mam szczepienie, boję się cholernie ! Cytat:
Nakręćcie filmik z basenu Cytat:
Cytat:
rozbudza się ale kładę daję smoka i śpi - nic do niej nie mówię. Oczywiście czasem sobie pomarudzi, ale zasypia. Koopy robiła tak jak Twoja, potem co drugie karmienie, potem 2 na dzień, potem 1 i gdzieś jej uleciało między bączkami. Wczoraj zrobiłam 1 dużą, reszta zlewki z bączków. W nocy ani jednej. Wyczytałam gdzieś, że dziecko jak nie robi koopek tzn, że organizm zabiera wszystko to co chce i nie wypróżnia resztek, bo koopy to przecież to co nie przetrawione nie ![]() Nie martw się Cytat:
Cytat:
że nie wyczułaś momentu że on chce po prostu spać. albo że odbić, bo nałykał się powietrza. Moja nie raz 2 razy odbija, w trakcie jedzenia i po jedzeniu. I jak sie wierci przy jedzeniu i słyszę że nie popija daję smoka i zasypia, ma zamknięte oczy, nie raz potem marudzi, ale glaszcę po główce i po pleckach i zasypia. ![]() ![]() My dzisiaj na szczepienie idziemy ![]() |
||||||
|
|
|
#3466 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i ja właśnie dlatego nie ogladam. a mam potem sny jak holera a i tak sama w nocy boję sie siedziec w domu. a jak oglądałam film o małej Japoneczce 2 lata temu , to po dzień dzisiejszy jak widzę małe Japoneczki na ulicy to mnie ciary przechodzą.![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój robi jedną albo dwie duże, a potem to takie małe sladowe jak przy bączku. nie wydaje mi się by to był problem. przy karmieniu piersią moga nie robic przez kilka dni i też jest ok. Cytat:
![]() przykro z powodu syna i mam nadzieję że nasze wątkowe kciukacze coś pomogą Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry. co czytam i chcę odpisac to mój mały paskud się budzi. dziś jedziemy do polskiego pediatry, więc proszę o kciuki. a na razie wielki bohater mój usnął w foteliku. ciekawe co to będzie bo nakarmic go trzeba przed wyjściem a wyjście za około godzinkę. proszę więc o kciuki![]() Wczoraj bylismy na masażu dla dzieci i w sumie nawet mu się podobało. nawet wytrzymał prawie 10 min na brzuchu, co nie zdarzało się wcześniej. jeśli więc wasze pociechy mają problem z tym może spóbowac w formie masażu przekonac je do leżenia na brzuchu. wystarczy oliwką głaskac plecy od góry przez całe ciałko aż po pięty. wolno i płynnie, rozciągając przy tym nóżki. u mnie działa. i dziś nawet w domu bez masażu 5 min poleżał na macie i dźwigał główkę. Nerola natchnęłaś mnie. ty powinnaś otworzyc agro - wczasy.twoja rodzina zapewnia tyle atrakcji, ja bym się pisała. nudno nie będzie. czasami to mam ochotę spakowac torbę i wpaśc na tydzień do ciebie albo zamienic się z Tobą
|
|||||||
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Agni właśnie a Ja nie miałam bączków po winogronach
![]() ale Emilie dzisiaj nocke zniosła lepiej, wczoraj marudziła już od 23 a dzisiaj o 2. Z rana dała Nam piosenkę bączkową w łożku, więc aż jej ulżyło Ja też bym się chętnie wybrała do Nerolki a swoją drogą mam ochotę na polska wieś, chce do babci |
|
|
|
#3468 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kup, to Malwinka bedzie robila juz je coraz rzadziej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3469 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale muszę mu kupić innego może bo ten NUK mu średnio pasuje myslałam o ytym z TT Cytat:
a jaką karuzelę w końcu wybrałaś? Dziękuję za odpowiedzi Kochane kobitki tak sobie myślę że to tak wszystko po trochu było bo rano sadził bączki w zabójczych seriach ![]() poza tym katarek go męczy od nocy wiec i ssać mu jest ciężej i wogóle cały dzień non stop spał więc musiał wieczorem jakiś performance zrobić teraz grzecznie sobie śpi,jak wstanie to zmykam na spacerek i zakupki, muszę koniecznie szarlotkę upiec ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-20 o 09:52 |
|||
|
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duuużo zdrówka dla Was.Kochana mnie nie dawno rozkładało - tak jak i reszte rodzinki... na gardło lekarka kazała mi brać septolete, w razie gorączki paracetamol, gardło ewentualnie płukać wodą z solą, i kup sobie herbate lipową - mega wygrzewa. i przeszło po dwóch dniach No i jak karmisz to najlepiej maska albo nawet apaszka na buzie, żeby małego nie zarazić. Cytat:
mi lekarka powiedziała że żadnego czosnku, miodu i cytryny bo bardzo uczula dzieci, wit C też mi zabroniła... i bądź tu człowieku mądry!My też... ![]() Kiedy Ci sie szkoła zaczyna? bo mi w niedziele ![]() Jej przepraszam, że nie piszę - ale i tak się nikt nie kapnął że mnie nie ma korzystamy ładnej pogody, siedzimy poza domem.Pokarm mi już zanikł, przynajmniej mi cycki w szwach nie pękają.... poza tym to chyba nic ciekawego się nie dzieje... |
||
|
|
|
#3471 |
|
Rozeznanie
|
Witam
nadrabiam was ale najpierw napisze ze moja Karolinka skonczyla w niedziele 3 miesiace ale ten czas leci ![]() Agulaaabar, u mnie to samo, tez nikt nie zauwaza jak mnie nie ma
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-09-20 o 10:07 |
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Jestem jestem, wczoraj pisałam Nie znajduję czasu na wizaż. Tzn czytam cały czas ale jak chce napisać to Mały się zazwyczaj budzi :P Druga noc w łóżeczku- kwękał za smoczkiem 2 razy, ale obudził się na jedzenie dopiero o 4.30 Szkoda mi było go na siłę usypiać i chwilę z nim pogadałam. O 5 położyłam już do siebie i zgasiła światło i grzecznie poszedł spać dalej. Wstał dopiero przed 9 ![]() Rano Dziecia oczywiście biorę do siebie już do łóżka, ale nocka w łóżeczku
|
|
#3473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobryy
Cytat:
U nas na początku były kupki co karmienie, a teraz 1-2 na dzień porządne Nic się nie przejmuj, to naturalne.Cytat:
Zdarzyło się to u nas może z 5 razy i do dzisiaj spokój ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadło mi mega posta
No to teraz w skrócie: Nocka straszna, Dominik w dalszym ciągu walczy z kupą, na razie kupa wygrywa i nie wychodzi. Dzieć całą noc próbował ją wypędzić i nic. Mama przez to prawie nie zmrużyła oka, bo raz że się nie dało, a dwa że masowała, ugniatała itp itd. Za to pory karmienia cudne: Wieczorem: 19.55 W nocy: 1.50 i 5.20 Rano: 9.25 W ogóle to Wy też prowadzicie zeszyt gdzie zapisujecie ważne momenty z życia dzieci jak jedzenie, kupa, czy podanie kropelek??? Bo nam pani doktor na początku kazała, żeby zobaczyć ile je, jak często robi kupę i w ogóle żebyśmy poćwiczyli systematyczność. Tak nam to weszło w krew, że do teraz go prowadzimy (głównie TŻ zapisuje ) Przydaje się szczególnie w nocy, kiedy wstaję skołowana i zaspana i nie wiem co się dzieje na świecie, o której dziecko jadło i w ogóle co to dziecko ![]() Kiedyś pokaże Dominikowi na czym polegało jego wczesne dzieciństwo ![]() Żaneta kciuki za szczepienie ![]() Kmat zdrówka dla całej rodzinki
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
U nas nocka Dzis spokojna. Wiki budziła sie 2 razy. Zjadla i poszła dalej spać. Teraz tez zasypia w swoim ukochanym lezaczku. W ogóle robi sie taka fajna. Zaczęła Juz sie na mnie przyglądać. Nie moge sie doczekać na jej uśmiechy. Ja Dzis mam wizyte/ spotkanie z taka panią która poradzi mi w sprawie antykoncepcji. Pomoże Cos wybrać. Jestem strasznie niezdecydowana. Wacham sie pomiędzy tabletkami a implantem. Boje sie tycia. Przed ciaza brałam ponad 7 lat tabsy i przybyło mi kg. Poza tym libido tez pozostawiało wiele do zyczenia. Odkryłam jak bardzo przyjemny Moze byc seks po odstawieniu tabletek jak zaczęliśmy sie starac o Wiki. Wczesniej nie zdawałam sobie sprawy ze Cos jest nie tak. Zastrzyków nie chce, a spirala całkiem odpada. Mam nadzieje ze wizyta bedzie owocna. Kochane powiedzcie mi po jakim czasie sie przytulaliscie pierwszy raz po porodzie? Mi ochota powoli wraca i sie zastanawiam kiedy mozna ten- teges Lece na śniadanie, pozniej moge nie mieć kiedy. |
|
|
|
#3476 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No w sumie podpowiedziałaś mi nieco Cytat:
Kwestia kilku dni ![]() Cytat:
Jasne,ze dobre tabsy!!! Wczoraj rano zaczęłam zuni szukać bucików a tu proszę-są!!I to jakie piękne.T. powiedział,że słodkie ![]() Cytat:
Razem z Aguś.Przecież ja poważnie mówiłam,ze mam gdzie spać położyć.Pakujta sie i dawać tu do mnie ![]() Cytat:
Jednemu łatwo przychodzi wypisywanie antybiotyków,drugi najpierw kaze sie leczyć naturalnie. Najlepiej poczekać aż infekcja nieleczona(bo uczula to czy tamto) przerodzi sie w zapalenie oskrzeli lub płuc. Wtedy pewnie antybiotyk będzie znacznie lepszy? Ja dzieciom i T. i sobie aplikuję najpierw domowe sposoby i leków nie zażywamy. Na szczęscie uczulenie na miód nie jest tak powszechne. Natura to natura a chemia pozostawia niestety ślady w organiźmie,choćby wyjałowienie układu pokarmowego,zmniejsza odpornosć. Na czosnek jest też rada-2 tabletki espumisanu
|
|||||
|
|
|
#3477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
jacieeee mój miał aż 15 min szaleństwa, potem zgasiłam światło i głaskałam :P w klubie moja pierwsza przeróbka (żanetkooo)
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje slonca nie lubi ale nie ryczy. jak jej swieci to jedna czesc chusty na głowe jej zakladam (wiazemy sie 2x) i mam po problemie, dobry to tez patent na mocny wiatr. nadrabiam... 6 stron... |
|
|
|
|
#3480 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. U nas też tak jest. Raz częściej, raz rzadziej. Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

rozdarta jestem między nimi, co wybrać kogo wybrać 
Normalnie klocka sobie na własnej piesi wyhodowałam 

trochę się boję

ehhhhh ,to jest właśnie dorosłe życie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

masz cudo na blogu ! 

proszę więc o kciuki
mi lekarka powiedziała że żadnego czosnku, miodu i cytryny bo bardzo uczula dzieci, wit C też mi zabroniła... i bądź tu człowieku mądry!
Zakończone: 2

klask i: