|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Ej- jak to możliwe, że mam zgagę od samego gadania/ pisania o słodyczach i mleczku w tubce????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie też to nie rusza, ale nie wiem jak z wrażliwością innych dziewczyn. ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Ja mam zgagę jak jestem głodna ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Tusia Taki też miałam przez chwilę ![]()
![]() |
#3693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez to zauważyłam ![]() Rabarbar a tata na długo zostaje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zadomowienie
|
archinta
dotarła ![]() okazało się,że to jest pielęgniarka środowiskowa. zmierzyla małą jeszcze raz..i potwierdziła mierzenie nasze i położnej z piątku.. Sara ma prawie 53cm.. a nie jak ten bałwan w szpitalu zmierzył 49 wogóle pooglądała,potestowala.. i stwierdziła,że wszystko dobrze jest ![]() i że Sara bardzo ładnie się rozwija ![]() tą schodzącą skórkę kazała smarować,do kąpieli dawać oiliotum i się nie przejmować..bo to ponoć normalne. z tydzień i ma być ok. kazała nam poduszkę zabrać spod główki i włożyć pod materacyk... że lepiej jak dziecko ma główkę wyżej..ale nie czuje poduchy.. (to tak odnośnie ulewań) i kłaść małą tak,by była w dole i nie mogła się niżej zsunąć. no i w końcu mam jakieś konkretne listy odnośnie szczepień itd. nawet książeczkę zdrowia dostaliśmy ![]() a ja jem i tworzę jakiś obiad na dziś ..póki Sara kima.. są jakieś wieści od Lulli ?? któraś rodzi? ![]()
#3695 |
Rozeznanie
|
LULLA
![]() ![]() ![]() ![]() DZIOŁSZKI mam kilka pytań, sorki ze tak z doopy ale dziś mały daje czadu nie mam opcji Was nadrobić, zauważyłam tylko że Lulla rodzi ![]() powiedzcie mi proszę co robicie ze szczepionkami ?? nie wiem sama, rotwirusy odradziła nam pielęgniarka w szpitalu ale kompletnie nie wiem co z resztą... /pneumo i menongo/ oczywiście gdybym miała mnóstwo kasy napewno bym zaszczepiła a tak to dobrze byłoby posłuchać Waszych opinii ... ![]() lekarz kazał mi dziś podawać herbatkę małemu z koprem ale na opakowaniu zauwazyłam że jest napisane po 1 miesiącu - mały skończył dziś drugi tydzień ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -> szafa na K. Cytat:
![]() Z Lullą smsowałyśmy i ten jej szpital to jakaś porażka ,ze niby skurcze są , rozwarcie też się zaczęło no ale że miejsc nie mają... że siedzi na korytarzu, a skurcze co 5 min. Kosmos jakiś. Nie wiem jak teraz rozwój sytuacji to było godz. temu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze...kosmos jakiś.. na korytarzu rzy takich skurczach...masakra.ja bym się chyba do innego zabrał. tylko 3mać kciuki za szybki rozwój sytuacji...by długo nie kazali czekać jej
![]() |
#3698 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Zakorzenienie
|
No właśnie jakaś masakra totalna- niby ją położyli już (nie wiem gdzie ale nie na porodówce bo pisała,ze tam miejsca zajęte) nikt jej jeszcze nie zbadał... porażka!
A pamiętam jak pisała, ze byli na zwiedzaniu tego szpit. i że tak fajnie... A jeszcze mąż zadzwonił, ze mu się auto spieprzyło- jakieś 140 km od domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale Lul nie jest tam sama??
![]() |
#3703 |
Zadomowienie
|
masakra z tym szpitalem nie mam słów
![]() biedna lulla mam nadzieje ze jednak miejsce sie znajdzie dla niej ![]() nie wyobrazam sobie takiego czegos ![]()
![]() |
#3704 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do tego też ma kolor mleczno biały ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zadomowienie
|
normalnie wpadam patrzeć czy any news od Lulli..
ale porażka też szpital maksymalna! ja nie wiem jak tak można traktować ludzi... przecież co 5min to już bolesne skurcze są..mogliby ją chociaż po prysznic puścić... normalnie aż mi ciśnienie podrosło ![]() ![]() ![]() tak teraz myślę...u mnie też było dużo bialo i gęsto ![]() ![]()
![]() |
#3706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ale, że przed czy wogóle? ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Hahaha w sumie to jestem juz przed. Chodzi mi na ile przed tak miałas ![]()
![]() |
#3707 |
Rozeznanie
|
![]() gratuluję wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom ![]() ![]() ![]() cały czas was podczytuje i się dokształcam w kwestii dzidziusiów ![]() chciałam wam napisać jakby ktoś chciał w SNC są body po 5,99 z długim rękawem, ja kupiłam 3 body i jedną koszulkę ![]() bardzo podobają mi się te body z dużą ilością napisów (ale jakich napisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Haloooo prosze mi sie tu kolejki trzymac ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też zastanawiam się na szczepionkami, rotawirusy mnie interesują ... moja koleżanka która urodziła 10 dni wcześniej niż ja już 2 tydzień leży ze swoją małą w szpitalu.. najpierw była leczona na zapalenia ucha, gorączkowała w szpitala załapała rotawirusy ... już jest wyleczona ! ale no własnie ale.. matka miała toksoplazmozę w ciązy, nie miała badań i dziecko też jest chorę.. ma zapalenie opon mózgowych od urodzenia... a ma teraz ponad 5 tygodni..... szok, nie mogę się pozbierać, to nasi najbliżsi znajomi... pytałam dziś o rotawirusy swojej lekarki to koszt 2 x 300zł razem 600zł skojarzone szczepionki to koszt 100zł, się zapisałam, ale nie wiem czy będe brała skojarzone czy nie , jeszcze pomyśle moja lekarka jak nas ze Stasiem zobaczyła, coś bąknęła pod nosem ze właśnie dziś się do nas wybierała, mogła takich ściem nie puszczać, bo jakoś wybrać się nie mogła do 14... ![]() ![]() Malutki ma tylko katarek na szczeście, dostałam jakieś leki typu kropelki do nosa, maść majrankową czy czopki no i odciągać fridą systematycznie. Mąż wysprzątał w domu na błysk ![]() ![]() ![]() ![]() dobra nie smęcę tylko o nas ![]() Lulka wiesz skandal jak z takimi skurczami na korytarzu,,, nie wyobrażam sobie tego i mega współczuję ..... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zakorzenienie
|
heja
![]() wróciłam, ale widze ze mało sie dzieje Lu juz mnie nei kocha ![]() ![]() a tak powaznie to ten jej szpital bym normalnie porabała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
KWC
|
Rozleciałam się emocjonalnie. Siedzę i beczę.
Eryk ciągle popłakuje, nie spałam od wczoraj nawet minuty, jak tylko odetchnę synek się budzi i znowu kwili. Na męża nie mam co liczyć, bo dzisiaj po raz kolejny przełożył urlop na 'nie wiem kiedy' a wieczorami zamiast mi pomóc - to stoi nade mną i komentuje ' to źle, tamto źle. Mógłby robić za pier..loną nianię z TVNu, tyle, że w teorii bo w praktyce dziecka się boi na ręce wziąć. Muszę kończyć, bo ały znowu płacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś sobie taki spacer fundnęłam, że nie jestem w stanie stanąć prosto tak mnie ciągnie w dół... Masakra. A przecież nie mogę teraz rodzić, bo właśnie dziś kupiłam sobie sukienkę ciążową by jakoś wyglądać na ślubie przyjaciół w sobotę... Choć z drugiej strony, jak ten spacer nie ruszy u mnie żadnej akcji (choćby zapowiadającej) to już chyba nic nie da rady ![]() A tż właśnie dzwonił i pyta: "To myślisz, że kiedy urodzisz?" ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez malamutka Czas edycji: 2011-09-20 o 17:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Rozeznanie
|
Melduję się wieczornie i powizytowo
![]() Dziękuję za wszystkie kciuki, kochane jesteście ![]() Usg pokazało, że Malutka zdrowa, wszystko na miejscu i działa jak powinno ![]() ![]() ![]() No a poza tym nadal sobie na tyłku wygodnie siedzi, nie obróciła się skubana... Także mój dr już w zasadzie się nastawił że będzie cc i mnie w rozmowie próbował wybadać jak ja się na taki poród zapatruję. Jak powiedziałam, że podobno do samego końca może się dzidzia przekręcić, to odpowiedział, że owszem, teoretycznie tak, ale dał jakiś 1% szansy. Także prawie na pewno będę cięta. W ogóle pozmawialiśmy sobie na temat cc i fajnie powiedział, że "każdy poród boli, tylko że naturalny w trakcie, a cesarka po" ![]() To tyle u mnie, lecę zobaczyć co tu sie działo przez cały dzień... |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() czy są jakieś info od Lulli kuźwa ten szpital to jakaś porażka, zresztą tak jak i mój. skurcze co 5 minut na korytarzu... chyba bym ich tam wszystkich rozniosła w tym bólu i nerwach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | ||||||||
Zadomowienie
|
żadnych newsów od lullki?
Cytat:
![]() u mnie szyjka miękka i krótka (nie wiem ile ma, nie powiedziała mi) i zamknięta...rozwarcie malutkie... i co z tego... nic się nie dzieje... będziemy sobie czekać kochana razem ![]() dobrze, ze z dzieciątkiem wszystko dobrze, to jest najważniejsze! Cytat:
![]() już ma spóźnienie takie jak pociągi pkp ![]() tż się śmieje, że pierwsze co zrobi po urodzeniu to mu wtrzepie na gołe dupsko, że tak długo kazał na siebie czekać haha ![]() już mu mówię, żeby nie mówił tego na głos, bo mały usłyszy i jeszcze z 2tygodnie posiedzi w brzuchu ![]() Cytat:
![]() i to nawet sama świadomość tego, ze jest dostępny jakoś tak mnie uspokaja... bez chyba bym nie przeżyła... za słaba na ból jestem niestety ![]() Cytat:
![]() słodziaszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nas tu więcej takich (patrz przykład ja ![]() razem raźniej będziemy się wspierać więc żadne zamykanie się w sobie, bo będą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyna się męczy i usadzili ją na korytarzu ![]() co za szpital ![]() Lulka trzymaj się tam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze to podsumował Twój gin. powiem Ci że ja miałam takie akcje czasami że się okrutnie bałam sn, i w tych momentach gdyby tylko było mnie na to stać bez zawachania "załatwiłabym" sobie cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zadomowienie
|
witam się
![]() Lu: współczuję leżenia na korytarzu, ale już doczytałam że "gdzieś" leżysz ... a ten szpital to ![]() co do szpitali to ja przed chwilą z nigo wróciłam.. byłam na izbie przyjęć ale w celu założenia 3 szwów.. zabrałam się za zmywanie naczyń i NIE ZAUWAŻYŁAM sterczącego ostrzem w góre ostrego noża... dosyć głeboko poszło i nie mogłam zatamować krwawienia... normalnie aż musiałąm podłogę z kuchni do łazienki umyć .... a mój tż jak ja to złosliwie m ówie "u mamusi" i pomaga młodszemu bratu samochód naprawić... nie mogłam się do niego dodzwonić to poszłąm poprosić sąsiada o pomoc w dotarciu do szpitala... a tż od 17tej się nie odzywa... dostanie kuku jak tylko wróći!! ![]() ![]() poza tym ja ciągle w ruchu od wczoraj... wczoraj do północy prasowałąm wszystkie zaległe ciuszki niemowlęce i pościel... dzisiaj poukładałam wszystkie ubranka i oprócz tego zrobiłam segregację w swoich ciuchach. zrobiłąm błysk w sypialni. Tż umył okna i zrobił obiad ![]() a ja zmiękłąm, nie mam siły chodzić, zalegam na kanapie bo tak mnie rwie w kroczu... i doszedł ból - kłucie w dolnym odcinku kręgosłupa... ![]() a tż od rana za mną chodził i gada mi że w 4 rocznicę ślubui zostaniemy rodzicami ![]() Czy miał ktoś jakieś wieści od MAGiALENY? nie wiadomo czy biedną trzymają jeszcze w szpitalu w dwupaku?? madzialena-lublin: ![]() wiadomo że i sn i cc mają swoje plusy i minusy. Mój gin ze mną nie rozmawiał na temat porodu cc, chyba nadal wierzy w to że urodzę przez sn ![]() spray: dla tż ![]() ![]() ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." Edytowane przez BordAna Czas edycji: 2011-09-20 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | ||
Zadomowienie
|
hello wieczorowo..
Lulla- biedna co ona przeżyje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ..oj Ci faceci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a gdzie Ancia i Cotka, dzisiaj ich nie było... Drogie koleżanki..przez całą ciąże od 3 miecha do końca smarowałam się 2-3 razy dziennie specyfikami by nie mieć rozstępów. I co?-dotrwałam do porodu bez żadnej pręgi na brzuchu..po porodzie oglądając flaczka tak samo niczego nie stwierdziłam, tydzień temu też nic nie było, a wczoraj zobaczyłam piekne fioletowe pręgi po prawej i lewej stronie brzucha ![]() ![]() ![]() Nie pisałam jaki horror wczoraj przeżyłam... zostawiłam małego w łóżeczku i poszłam do drugiego pomieszczenia po prześcieradło, wracam a tu Marcel, poduszka,całe body i rękawiczki niedrapki spryskane krwią ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.