|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
ale dobrze że to nic groźnego
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3722 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dla meza Cytat:
a tym ze sie nie przekreciła jeszcze nie martw sie napewno to zrobi te nasze baby takie juz sa leniwe i wszystko na ostatnia chwile robia bo moja fikneła dopiero pod koniec 34 tygodnia ![]() trzymam kciuki zeby szybko sie obrocila ![]() Cytat:
ale dzis chyba taki dzien bo ja robilam kolacje i sobie nożem po paluchu przejechałam ale tylko tak troche ze plasterek dal rade
|
|
|
#3723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No to nasze auto tak się dupnęło,ze dziś nie naprawią już. Maż nocuje w tej miejscowości 140 km stad... po prostu super... ost. mamy ciągle pod pieprzoną górkę
Musze zaraz lecieć z psem na spacer, rano samej się do labu teleportować... no po prostu extra a brzunio już mnie lubi ciągnąc i schizowac...Byleby się czasem nie rozpakować ![]() Od Lulli więcej info nie mam. była z Ł. Cytat:
a ten szpital to tez bym wysadziła w kosmos!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() A żadna koleżanka czy Babcia nie pomogłaby??? Wiem,że nie zastąpią męża ale chociaż na chwilę ściągną z ręki maluszka. Cytat:
![]() Cytat:
super wieści i fajne podejście lekarza! Będzie dobrze z tą cc Nic nie pisała więcej. Napisałam smska- zobaczymy czy odp. |
||||
|
|
|
#3724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to bym chyba zawału dostała...całe szczęście, że to nic poważnego |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
zjadło mi cytaty:
Cytat:
![]() a te rozstępy- no gdzie tu sprawiedliwość???????? No musisz porządnie go w potylice zdzielić za nie odbieranie tela!!! |
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia wysłałam Ci maila
![]() macie wszystkie pozdrowienia od Pesteczek:) kochana nasza jeszcze siedzi w szpitalu, może jutro uda im sie wyjśc do domku
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 3mamy ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Właśnie Coteczka do mnie napisała: Oczywiście pyta co u nas na wątku- i weź tu streść wszystko w smsie ![]() Filip ma naświetlania za sobą ciągłe i przerywane- mieliśmy dzisiaj wyjść ale powiększyła się żółtaczka i zostajemy. W najlepszej wersji do czwartku. Mam przez to lekkie załamanie bo trzeba dopasować z jedzeniem małego i spaniem do trybu naświetlań, a to ciężkie. Poza tym jest taki kochany i cudny- do schrupania. |
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mogę słuchać takich krwawych opowieści, bo ja mam chyba za bardzo wybujałą fantazję i widzę to wszystko jakby się działo przy mnie Dobrze że spodziewam się córki, to może opatrywanie krwawych ran mnie jakoś ominie A męża ![]() Cytat:
Ale to musiał być horror. Nie wiem czy bym się odnalazła w takiej ekstremalnej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- I za Cotkę i Filipka. Mogłaby przesłać jakieś zdjęcie swojego małego chińczyka A może zobowiążą się mamuśki, że najpóźniej co 2 tyg będą pokazywać ciotkom swoje aniołki, byśmy były na bieżąco Bo ja mam wrażenie, że niektóre tutaj już całkiem zapomniały chwalić się swoimi skarbami
|
||
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie się wszystkie podziały
ja tu wsparcia potrzebuję w samotności
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla mamus
![]() ![]() klask i:Lulla trzymaj sie - juz niedlugo. Marnie z nastrojem, humorem, silami-chce, zeby mama juz przyleciala...
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
CZYTAM...ALE ROBIĘ ZA DOJARKĘ WŁAŚNIE... MAŁA PODŁĄCZONA :brzyd al:
|
#3732 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaaaaacieeee!!! Ale śliczny Cytat:
![]() A podkreślone- A ja myślałam, ze tylko Lublin taka dziura... ![]() Cytat:
Liczę na Was, że przeczytacie wszystko co możliwe, potem ładnie tu zreferujecie i ja tylko powiem "to robimy TAK" ![]() A z herbatką, to słuchaj lekarza- skoro mówi, ze można, że to ja bym zaufała. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
od lulli jakieś wieści?
pewnie Mikołajka rodzi, bo pewnie by się odezwała
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Godzinę temu przez cc urodził się Miki - dokładnie o 20.23, waży 3550 g edit- ale się wstrzeliłam- równo godz. po ![]() |
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ![]()
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Lulla
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Witaj Miki
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny jak się ciesze
W końcu się biedulka przestanie męczyć |
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: GRATULACJE LULLA ![]() ![]() klask i:NARESZCIE MIKI DOŁĄCZYŁ DO SWOICH KOLEŻANEK I KOLEGÓW Mam nadzieję że Lu nie czekała w tych skurczach za długo na tą cesarkę. I że teraz PO nie będzie jej boleć za bardzo No to Archi teraz już chyba nie czujesz sie samotna |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i oczywiscie gratulacje dla Lullaby... bedzie miala komu spiewac kolysanki ![]() p.s. kolejna cesarka ciekawe dlaczego |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nareszcie
|
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej hej.....
Ja jtez jestem ale ostatnio tez humor do doopy i dosc wszystkiego... Jednak nie moglam sie powstrzymac zeby pogratulowac wszystkim nowym mamusia..... Cytat:
Lulka Tobie tez buziaczki przesylam... Biedna tyle sie nameczyla z tymi bolami przed a na koniec ja jeszcze pocieli i bedzie sie meczyla rowniez po poroddzie..........:brzyd al:.... No ale najwazniejsze ze juz po wszystkim................ ...... ja dzisiaj mialam wizyte u poloznych i...peklam i sie poryczalam ![]() Normalnie szok...Bo ja to z tych raczej twrdzieli Cos zaczelismy gadac o porodzie i mowilam ze sie boje ze dziecko znow bedzie duze... ta mi tlumaczyla ze drugi porod jest inny itd.. a ja nagle przed oczami mialam wlasnie porod i jak Alan sie nie ruszal ani nie plakal i zaczelamtam wyc jak bobr............. powiedzialam ze boje sie o dziecko a nie porodu... Bo to prawda.... Najgorszy horror to po takim ciezkim porodzie zobaczyc ze z dzieckiem cos nie tak Polozna powiedziala ze wpisze w karte ze jestem przerazona kolejnym porodem i powiedziala ze jak taki wpis jest to jak beda widziec ze rozwarcie nie postepuje lub idzie wolno to mnie od razu potna..... Nie beda czekac 26 godzin jak ostatnio ![]() A ja nie chce CC...... I dogodz takiej....Chce naturalnie , tylko wlasnie najlepiej by bylo przed terminem , zeby mala byla w miare mala.. Bo ona juz jest duza i ma ze 3 kg jak nie lepiej.... w piatek zaczynam 37 tydzien..... Od kilku dni pije lisciasta malinowa wiadrami.. Tzn. parze sobie z dwoch torebek po 2 kubki dziennie... O jutra zaczne pic trzy............ Siedze na pilce i sie na niej krece zeby mala sie dobrze wstawila w kanal i zaczela tam porzadnie napierac i skracac szyje ![]() No i tyle... Po weekendzie wezme sie za Cotkowa liste...\ Stokrotka... Ja tak sobie mysle ze te maliny u Ciebie jednak podzialaly... Bo one nie maja przyspieszyc porodu tylko go skrocic... Sama widzialas ze szyjka i rozwarcie bardzo szybko poszly ![]() Mam nadzieje ze u mnie tez zadziala........ ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Ona juz od rana miala silne skurcze... Takze caly dzien ja tak trzymali ![]() ![]() To jest najgorsze ...Jak Cie tyle trzymaja i myslisz ze urodzisz normalnie a tu na koniec jeszcze ciachaja...........:brzyd al: Cesarka jest dobra jak jest zaplanowana.... Wtedy sie tyle nie cierpi... A taka z zaskoczenia to naprawde masakra..... Biedna nasza lulla........ |
||
|
|
|
#3743 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co to jest SNC? Cytat:
A co do męża, to bruma dobrze mówi Cytat:
Cytat:
), męża też przygotowuję na latanie wkoło mnie i Młodej ![]() Twój Leoś to przecież duży chłopak jest... Mój dr dzisiaj powiedział, że do 4 kg można naturalnie, ale powyżej to już cesarka... Cytat:
Ale dobrze, zę na strachu się skończyło Cytat:
Może faktycznie leniwa (po tatusiu ) ale cały czas myśle o tym co dr powiedział, ze skoro do tej pory nie fiknęła to niewielkie są szanse. I nie wiem, czy nie wolałabym, żeby tak została jednak, bo jak dr oglądał pepowine, to mówił, że wokół szyjki ma owiniętą. Teraz nie jest to niebezpieczne ani przy cesarce, ale jakby się odwróciła, to nie wiadomo jaki wpływ by to miało. No i prze sn też różnie może być z taką pępowiną... Głupieję już, co ma być to będzie, najważniejsze, że z Małą wszystko w porządku ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3744 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna się wycierpiała, ale juz może tulić Mikiego GRATULACJE! ![]() Cytat:
![]() Dobrze będzie |
||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3746 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro już mężuś będzie spowrotem![]() Cytat:
dla męża to kurcze powinien zrozumieć, że sama cały dzień siedzisz w domu i trochę cię odciążyc. A może szczerze na spokojnie z nim porozmawiaj co Cię boli![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i to może lepiej jak będziesz mieć planowaną cc i nie będziesz się tak stresowaćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby zółaczka już Filipkowi odpuściła i wrócili spokojnie do domuCytat:
WRESZCIE MASZ SWOJEGO SYNUSIA NA ŚWIECIE TRZYMAJ SIĘ I CZEKAMY NA FOTECZKĘ MIKUSIA
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się pochwalę, że piszę do Was z mojego prezenciku urodzinowego
dostałam śliczniutkiego netbooka dzisiaj kurier przywiózł
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty mnie rozumiesz Cytat:
|
||
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak tam Twoje samopoczucie dzisiaj?
rozumiem, że już wszystko przyszykowane na przyjscie Piotrusia tak? a mieszkanko już całe urządzone??
|
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
ooo Lulla super
gratulacje Madzialena - dzięki ![]() Martusia ja też chcem netbooka kurcze dziewczyny mój mały ma katarek, tak mi go szkoda biedny ledwo oddycha, tż właśnie wrócił z apteki z maścią majerankową i fridą... mam nadzieję że mu pomoże
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

..co sie okazało..mój synek walną się piąstką w dziąsełka, które ma na wierzchu i urwał sobie kawałek zębodołu
.

. No i nic między nóżkami sie nie pojawiło, więc nadal na Księżniczkę czekamy 

.... a dla Ciebie to

super wieści i fajne podejście lekarza! Będzie dobrze z tą cc 

nie mogę słuchać takich krwawych opowieści, bo ja mam chyba za bardzo wybujałą fantazję i widzę to wszystko jakby się działo przy mnie
Dobrze że spodziewam się córki, to może opatrywanie krwawych ran mnie jakoś ominie
klask i:

łożysko super extra bez oznak starzenia, mała wysoko, wg usg waży 3kg 
.