Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 14:25   #3781
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
zobaczy ksiezyc nawet w dzien taki biały na niebie i sie drze MAMA MAMA MAMA.. dopiero jak jej powiem " tak michasiu to jest księzyc".. to sie cieszy.. i tak ze wszytskim.. maliny jabłka na drzewkach.. robaka komary.. ehhh wykancza ale damy rade wszystcy domownicy przy niej wysiadaja
U nas to samo z ta róznicą, ze nie mówi MAMAMAMAM tylko słynne EEEE???. tak samo z książeczkami. Pokazuje cos i mówi "EEEE??" jak nie otrzyma zaraz odpowiedzi to to "eee" jest coraz głośniejsze. A jak odpowiedź otrzyma, potwierdza "tak" . Wykańczajace, bo potrafi tak poł dnia

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:27   #3782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

hehehe moj wykladowca, super facet , psycholog , probowal do syna ale na 7 corkach stanelo
widzialam go kiedys we wszystkich świętych na cmentarzu z rodziną -kosmicznie wygladal
8 nie planowal:P

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

moja od rana dzisiaj "wszystko jest na nie"
cokolwiek nie zapytam to wszystko na nie, krotko , zwiezle i mocno wykrzyczane NIE!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:50   #3783
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski

Ja dzisiaj po kolejnej nieprzespanej nocy. Wyspię się chyba za jakieś 20-parę lat. Dzisiaj nie było płaczu ani niczego podobnego o nie. Zawołała mnie ok. 3 ja idę, ona siedzi w łóżeczku i się śmieje (widać w ciemności), cos sobie bebla wiec ja szukam smoka żeby jej buziak zatkać i położyć no i co ? Szukam i szukam i nie ma... cholera gdzie jest, macam i macam i nie nie wymacałam . Gdzie jest . Zapalam światło, Zosia bardzo wyraźnie rozbawiona skacze po łóżeczku a ja szukam smoka obok łóżeczka, pod, przesuwam, pod oknem i w innych częściach pokoju. Nie ma i gdzie jest. Tż przychodzi i szuka też... Zosia się świetnie bawi Pytanie czy mogła go połknąć ? Matko kochana przecież na prześwietleniu plastiku nie będzie widać (a może). Szukamy dalej i wyobraźcie sobie że wetknęła go miedzy ochraniacze w łóżeczku a szczebelki i przykleił się do prześcieradła Ucieszyłam się ale spać już nie mogłam tym bardziej że koza zasnąć nie chciała tylko się dobrze bawiła

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

wczoraj w ogole bylam na wizycie, szyjka trzyma zamknieta na wszystkie spusty,
dzidzia -dziewczynka nadal ( jejku nawet nie wiecie jak ja sie ciesze ze 2 zory beda) !!!!!!!! a ludzie komentuja, ze przykro ze sie nie udalo z chlopcem
...............no comments.!
Kolega ma dwie córeczki (już są duże) i zawsze jak mu ktoś dogryzał że nie ma chłopaka to z dumą się odgryzał że to cytuję "... sztuka wielka zrobić dziurkę w dziurce..." i wszelkie komentarze ucinał

Cytat:
Sidorcia mi pediatra i w kazdej aptece mówili że chybA DO 2 RŻ. nie podaje sie kropli do noska tylko ewent. maśc majerankowa inhalacje i bardzo bardzo czeste odciaganie wydzieliny i spray.. ale na silny katarek pomaga taka woda oceaniczna cos na Q... dziewczyny juz pisały o tym.. ma wieksze stężenie i jest rewelka nawet mi w ciazy pomagał

u nas bardzo ciepło dzis!1
My ostatnio dawaliśmy Nasivin a to na Q to jest zdaje się Quixx, stężony roztwór soli fizjologicznej z tym ze u nas jest na receptę.

Cytat:
no własnie ja nie rozumiem skoro jest zalecenie że od 6rż.. a podaja roczniakowi... przesada!!! jak dla mnie..
Jak piszą że od 6 rż to znaczy tyle że firma nie przeprowadzała badań na dzieciach młodszych niż 6 lat. No i oczywiście to decyzja lekarza i rodzica czy podawać młodszemu dziecku.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
My od dzisiaj na antybiotyku, pierwszy raz, ale wolę to niż te gorączki i płacze całymi dniami i nocami
Jak antybiotyk to już powaznie.
Dużo zdrówka

Cytat:
zaraz wam pokarze fotki z dzisiejszego poranka.

libra pytanie.... dlaczego u mnie rosna krokusy czy to jakas inna odmiana??? juz miałam wczesniej pytac jak zaczeły kwitnąć

Ja nie Libra ale jak coś kwitnie wtedy kiedy nie jest czas na to to zawsze mówią że będzie szybka i ostra zima
Stary 2011-09-20, 14:59   #3784
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
BAOBABKU ja kupywalam tu w u uk w smythcie...dokladnie za 24f...byla przecena z 34f.

Karinka ma osmiorniczki.fajne sa...lubi sie nimi bawic,je mozna przyssac do wanny.
u to szkoda, że w pl nie kupię

Cytat:
jakoś po usunięciu też mi nie chciało wskoczyć, może nie to usunęłam, ja ma dokładnie takie za 14,99 http://doppelherz.pl/produkty/1764.html

My od dzisiaj na antybiotyku, pierwszy raz, ale wolę to niż te gorączki i płacze całymi dniami i nocami
biedny Erwi, zaczynają sie choróbska, w szkole tyyyle dzieci chorych, mojej koleżanki córcia, co w wieku naszych też chora i ma to samo co Kubuś

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
drcron my też chodzimy do logopedy co czwartek. i jak narazie muszę nauczyć Natalkę dmuchać. Bo jak mówię dmuchnij to dmucha noskiem, jak mówię, żeby pluła to tak pluje buźką odrobinę powietrza wypuszczając. ale dmuchać tak z prawdziwego zdarzenia ustami jej nauczyć nie mogę.
i może nie mówi najlepiej, ale dużo słów jak na nią zrozumieć można. naśladuje zwierzątka (kotka, pieska, kaczkę, kurę, owieczkę, konika), najlepiej wychodzi jej papa, mama, baba, tata, dziadzia, baba kazia, bam, bi (abi, nasz piesek), ka (tak), ne (nie), tam, yba (ryba), kuka (kupka), yma (nie ma), mam, ja, kajka (natalka), ninia (niunia), kuka (kółko), kykek (kotek), am (jedzonko), niam (dobre jedzonko), niania (Michał, mój brat), cicia (dzidzia), ajo (halo), mówi jeszcze kilka rzeczy które za każdym razem inaczej wypowiada jedyne zdania jakie pamiętam, żeby powiedziała było papa baba, yma kujka, tam... (i tutaj coś np. kotek) więc drcron nie narzekaj, bo jak czytam to co Julka mówi to aż mnie skręca jak marudzisz

i Natalka też nie mówi o ani p, ale zamiast p mówi takie p/k, i nie mówi tata tylko kaka ale jak pokazuje tam to mówi kam ale to k brzmi jak łączone z t :P a jak chce powiedzieć o to mówi u
a ja zrozumiałam, że nie mówi o naszej Ani P. - ćwierćinteligent ze mnie, no ale po tylu godzinach pracy dzisiaj
No więc, ja po szkole, dzieci dały do wiwatu, oczywiście moje ukochane dzieciaczki słodkie jak zawsze, więc aż tak źle nie było Tż dzisiaj wyjątkowo miał "urlop" bo mój ojcien na pogrzeb pojechał z dziadziusiem - ciotka, siostra ostatnia dziadziusia zmarła (93 lata), więc tż musiał z małym zostać, a jego "urlop" polega na tym, że właśnie pojechał na 15stą i wróci o .... 23!!!!!!!!!! a ja mam napisać 17 dostosowań programu do deficytów uczniów na jutro....chyba położę się z małym i wstanę o 2 w nocy, żeby to pisać, z małym się nie da teraz jeszcze śpi, ale ja muszę odsapnąć, więc się nie zabiorę za papiery terazehhh u mnie jesień dzisiaj zawitała - 15 stopni i chmury i zaraz lunie hihihih oby szybko zima przyszła bo chcę ten kombinezon małemu już założyć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:03   #3785
ASIULEK_23
Zakorzenienie

darusia- moja juz od dawna wszystko na "nie"!! Chyba przechodzi przyspieszony bunt 2-latka

Teraz wcina obiadek- mięsko, ziemniaczki i kalafiorka. Na razie nieźle jej idzie (tfu,tfu).
A ja dziś pizze zrobiłam. Czeka w piekarniku żeby włączyć przed powrotem tż. Mam jakiś nowy przepis na ciasto... podobno rewelacja... się okaże

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a ja zrozumiałam, że nie mówi o naszej Ani P. - ćwierćinteligent ze mnie, no ale po tylu godzinach pracy dzisiaj
No to ja też ćwierćinteligent jestem bo też tak zrozumiałam Pisałam o tym wyżej

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:10   #3786
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
darusia- moja juz od dawna wszystko na "nie"!! Chyba przechodzi przyspieszony bunt 2-latka

Teraz wcina obiadek- mięsko, ziemniaczki i kalafiorka. Na razie nieźle jej idzie (tfu,tfu).
A ja dziś pizze zrobiłam. Czeka w piekarniku żeby włączyć przed powrotem tż. Mam jakiś nowy przepis na ciasto... podobno rewelacja... się okaże

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

No to ja też ćwierćinteligent jestem bo też tak zrozumiałam Pisałam o tym wyżej
co jest mniejsze niż ćwierć bo nie zauważyłam, ze napisałaś hehehe

Stary 2011-09-20, 15:23   #3787
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Madzia to biedny Erwinek ale rzeczywiście lepszy antybiotyk niż męczenie się tyle dni i tak już kilka dni minęło

Evitka ta maść jest chyba na receptę tak?

do kąpania to dla Daniela najlepsza jest do zabawy gąbka,taka do zmywania szoruje szyby i półeczkę,zabawki są be jeszcze fajna jest zabawa jak można mamę czymś pochlapać
i znalazłam złoty sposób na mycie głowy teraz jest przyjemność a nie płacz i stres

Asiulek ja za pizzą nie przepadam ale i tak przepis by się przydał na wszelki wypadek
a pisałam kiedyś i tych minipizzach,robi się je z klusek na parze przekrojonych na pół z dowolnym nadzieniem i też zapieka w piekarniku całkiem smaczne

Izazula miałam kiedyś identyczna sytuację ze smokiem
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:38   #3788
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
U nas to samo z ta róznicą, ze nie mówi MAMAMAMAM tylko słynne EEEE???. tak samo z książeczkami. Pokazuje cos i mówi "EEEE??" jak nie otrzyma zaraz odpowiedzi to to "eee" jest coraz głośniejsze. A jak odpowiedź otrzyma, potwierdza "tak" . Wykańczajace, bo potrafi tak poł dnia
Asiulek jakbym czytała o Natalce to coraz głośniejsze 'eee' jest wykańczające, potwierdzam...
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 15:46   #3789
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia to biedny Erwinek ale rzeczywiście lepszy antybiotyk niż męczenie się tyle dni i tak już kilka dni minęło

do kąpania to dla Daniela najlepsza jest do zabawy gąbka,taka do zmywania szoruje szyby i półeczkę,zabawki są be jeszcze fajna jest zabawa jak można mamę czymś pochlapać
i znalazłam złoty sposób na mycie głowy teraz jest przyjemność a nie płacz i stres

Asiulek ja za pizzą nie przepadam ale i tak przepis by się przydał na wszelki wypadek
a pisałam kiedyś i tych minipizzach,robi się je z klusek na parze przekrojonych na pół z dowolnym nadzieniem i też zapieka w piekarniku całkiem smaczne

Izazula miałam kiedyś identyczna sytuację ze smokiem
Tak swoją drogą to wydaje mi się, bo rano dokładnie się przyglądałam, że dziecko może połknąć smoka. Ja chyba świruję

Jakiż to sposób bo mój Tż już jakiś czas temu ulepszył metodę mycia główki. U nas nie było problemu z myciem głowy co od początku Zosia się darła w kąpieli a później jej przeszło jak dostała chłodną wodę.
Stary 2011-09-20, 16:37   #3790
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej laski

Kolega ma dwie córeczki (już są duże) i zawsze jak mu ktoś dogryzał że nie ma chłopaka to z dumą się odgryzał że to cytuję "... sztuka wielka zrobić dziurkę w dziurce..." i wszelkie komentarze ucinał
mój tz tez tak mówi

Cytat:
u

ja tez tak zrozumilam kolejna cwiercinteligentna

Cytat:
u nas nie ma problemu z myciem glowy. Mówie: Zosiu glówka do tylu. To odchyla sama glowe do tylu.

Zosia dzisiaj na dworze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05578.jpg (96,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05583.jpg (104,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05589.jpg (134,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05594.jpg (94,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05598.jpg (100,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05607.jpg (88,0 KB, 26 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-09-20 o 16:56
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:10   #3791
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A wy teraz sie tak hurtem wycofujecie, a przecież wiedziałyście jakie to mniej więcej jest i ile będą kolejne numery kosztować
Mi tam najmniej o cenę chodzi tylko ja się wycofuję,bo myślałam,że strony będą twarde i książka większa.Kij im w oko.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak czytałam opinię to lepiej metalowy ( ma regulację i dziecko na nim nawet do 4-5 RZ może jeździć . po drugie ma ręczny hamulec . ponoć bardzo dobre są hudory . widziałam na żywca i bardzo mi się podobały
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-je...813745500.html

Dobra dzięki coś więcej już wiem.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie piasek do piaskownicy , jutro przywiozą -5 ton co się będę rozdrabiać

My w czwartek kupiliśmy 50 tonNina ma największą piaskownice ze wszystkich mi znanych
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Na gwiazdke chce jej wózek kupić, ale zamawiam wczesniej bo pozniej 50 zł drozszy bedzie tak jak w tamtym roku.
Ja też jej kupię wózek głęboki,ale nie na gwiazdkę tylko tak,żeby miała.Schowam i na wiosnę jej dam.Teraz tą tablice jej zamówie.A dzisiaj przyszła mi do tego domku odkrywczego ta arka noego i super jest tak jak i domek.Nina siedzi od godziny i się bawi,a ile radości ma
Cytat:
Dobra, dobra laski- ja nie pytałam o której wasze dzieci wstają wiec mi tu nie pisać nie daj Boże jeszcze ana i sara mi tu odpiszą powystrzelam

...
No właśnie dzisiaj to moja przesadziła.Wstała po 10 i to tylko dlatego,że poszłam już ją obudzić.Jezu ja rozumiem,że ktoś lubi spać,ale ona nawet za czasów noworodka tyle nie sypiała.12-14 godzin przesypia ciągiem codziennie.Nie to,żebym narzekałaale mnie to zastanawia...
Sara Zosia też dalej tak długo śpi?
Cytat:
Zosia dzisiaj na dworze
Ale ślicznie ubranaSztruksy z lidla?chustka pięknaz h&m nie?ja cholera jej w swoim znalezc nie mogłam

Moje dziecko dzisiaj cały czas buty na dworzu ściągała i latała bezA ja latałam i wszędzie butów szukałam,jeszcze butle muszę pójść poszukać bo też gdzieś schowała-gorzej jak upchnęła pod tą górą piachu

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:25   #3792
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Zosia dzisiaj na dworze
Stary 2011-09-20, 17:29   #3793
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Mi tam najmniej o cenę chodzi tylko ja się wycofuję,bo myślałam,że strony będą twarde i książka większa.Kij im w oko.

Ja też jej kupię wózek głęboki,ale nie na gwiazdkę tylko tak,żeby miała.Schowam i na wiosnę jej dam.Teraz tą tablice jej zamówie.A dzisiaj przyszła mi do tego domku odkrywczego ta arka noego i super jest tak jak i domek.Nina siedzi od godziny i się bawi,a ile radości ma

No właśnie dzisiaj to moja przesadziła.Wstała po 10 i to tylko dlatego,że poszłam już ją obudzić.Jezu ja rozumiem,że ktoś lubi spać,ale ona nawet za czasów noworodka tyle nie sypiała.12-14 godzin przesypia ciągiem codziennie.Nie to,żebym narzekałaale mnie to zastanawia...

Ale ślicznie ubranaSztruksy z lidla?chustka pięknaz h&m nie?ja cholera jej w swoim znalezc nie mogłam

Moje dziecko dzisiaj cały czas buty na dworzu ściągała i latała bezA ja latałam i wszędzie butów szukałam,jeszcze butle muszę pójść poszukać bo też gdzieś schowała-gorzej jak upchnęła pod tą górą piachu
Zosia też dużo spi, przeważnie wstaje po 8, a chodzi spać po 20

tak,sztruksy są z lidla- super są żałuje, że nie wziełam też granatowych,
chustka z h&mu, tak mi się spodobała, wziełam ostatnią

kupiłam jej taki beret fajny na jesień, ale jeszcze troche za ciepło jest, Karinka chyba ma taki sam tylko fiolet

ja na gwiazdke wózek,bo nie wiem co innego kupić. Od dziadków dostanie rowerek, moja siostra chyba kuchnie ma jej kupić

ja w końcu tego domku nie kupiłam, może w przyszłym miesiącu jej kupie albo tą arke

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-20, 17:35   #3794
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

kupiłam jej taki beret fajny na jesień, ale jeszcze troche za ciepło jest, Karinka chyba ma taki sam tylko fiolet

ja na gwiazdke wózek,bo nie wiem co innego kupić. Od dziadków dostanie rowerek, moja siostra chyba kuchnie ma jej kupić

ja w końcu tego domku nie kupiłam, może w przyszłym miesiącu jej kupie albo tą arke
No to się tym spaniem nie martwię,po prostu lubią dziewczyny sobie pokimać i już.

A ja sztruksów w ogóle nie kupiłam,bo spodni Nina dużo ma,ale tak teraz myślę,że mogłam parę kupić

Nina też od dziadków rowerek 3 kołowy dostanie na wiosnę,od nas biegowy na gwiazdkę.A pokaż o jakim wózku myślisz?bo ja oczywiście o wózku hello kitty,ale nie wiem czy warty ceny jest.

A domek polecam bardzo,dokupiłam od niego Ninie figurki ludzików z play town i bawi się nim codziennie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-20, 17:54   #3795
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
No to się tym spaniem nie martwię,po prostu lubią dziewczyny sobie pokimać i już.

A ja sztruksów w ogóle nie kupiłam,bo spodni Nina dużo ma,ale tak teraz myślę,że mogłam parę kupić

Nina też od dziadków rowerek 3 kołowy dostanie na wiosnę,od nas biegowy na gwiazdkę.A pokaż o jakim wózku myślisz?bo ja oczywiście o wózku hello kitty,ale nie wiem czy warty ceny jest.

A domek polecam bardzo,dokupiłam od niego Ninie figurki ludzików z play town i bawi się nim codziennie.
myślałam o tym,ale nie wiem

http://allegro.pl/smoby-523138-wozek...812186694.html

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-20, 18:47   #3796
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę nad tym samym i opcja nr,2 to ten

http://allegro.pl/smoby-wozek-gondol...830624889.html

Stary 2011-09-20, 19:02   #3797
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
mój tz tez tak mówi

ja tez tak zrozumilam kolejna cwiercinteligentna

u nas nie ma problemu z myciem glowy. Mówie: Zosiu glówka do tylu. To odchyla sama glowe do tylu.

Zosia dzisiaj na dworze
super, kolejna mała modelka uwielbiam takie plecione czapeczki

Stary 2011-09-20, 19:45   #3798
P0P70
Zakorzenienie

Sara - Zosia wygląda super. A te spodenki to jaki rozmiar ma na sobie? JA je też mam ale kupiłam raczej na wiosnę bo 92.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:21   #3799
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

izazula moj tz dokladnie tak samo wszystkim mowi)

BAO no czys ty na glowe upadla?
szczerze- gdzies mam wasze kombinezony! niech jak najdluzej bedzie cieplo !!!!!!!!!!!!!

zosieńka super wyglada

ana ja wam pisalam jak to wyglada bo mialam juz numer 1.
Te figurki mi sie podobaja, gdyby wszystkie 19 zl kosztowaly bym pewnie kupowala, ale za taka kase to nie chce bo szkoda mi kasy i glownie o to mi chodzi .
Ksiazek to my chyba ponad 100 mamy, wiec te moglaby miec na pozniej najwyzej ale mimo to nie za ta cene.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:24   #3800
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a wiecie jaki numer, ostatnio Amelka ma tak, że jak jedziemy, to każe postawić sobie budkę, no i byłyśmy w polo właśnie, stoję przy kasie, wyciągam zakupy i czekam, a że Amelka smoczka chciała to sprawdzałam czy próbuje spać czy tylko udaje, składam budkę i patrzę, a ona ma Tigera na kolanach i próbuje go skitrać myślałam, że padnę no i wyjechałabym z tym Tigerem nawet nie wiedząc kleptoman mały mi rośnie że wafelki próbuje skraść to wiedziałam, dlatego posunęłam wózek do przodu, ale skubana sięgnęła
niezła jest

Cytat:
Zamówiłam sobie piasek do piaskownicy , jutro przywiozą -5 ton co się będę rozdrabiać

Wyspałam się w dzień jak mops z Mikiem 3 godziny spaliśmy jakoś tak mnie zmogło ledwo doczekałam aż Adaś ze szkoły wróci , ciekawe co ja teraz będę robić
Na jutro zaplanowałam gołąbki kto wie czy zaraz w nocy ich nie zrobię
ty tu zawsze po całości-jak słoiki to 180, jak piasek to 5 ton

aleś się wybyczyła, należało ci się

Cytat:
a ja się skusiłam wczoraj w kauflandzie na te pieluchy wickies co polecałaś, dla mnie beznadziejne, takie jak toujours z lidla, nie chłoną mały miał na noc założoną, gdzie on w nocy mało sika, i rano przy tej małej ilości sików, pielucha była mokra jak dotknęłam ręką. Jedynie w miarę ładne są. Z tych tanich to jednak dada najlepsza, ale i tak nic nie przebije pampersów
szkoda że waszemu tyłkowi nie pasują-dla tyłka lenuchy ciągle rewelka (lidlowe zresztą też)- u nas nawet jak jest taka mega ciężka pielucha to chłoną super. A z kolei dada i rosmanowskie babydreamy zafundowały młodej odparzenia i wg mnie to te właśnie nie chłoną...widzisz co zadek to wymagania

sara, fajne te ośmiorniczki. Mojej to aktualnie największą frajdę sprawia zabawa kubeczkami (takie kubek w kubek z ikei), miarka z mleka i czymś tam jeszcze-tak sobie nabiera, przelewa, wylewa....

Cytat:
co na ten Katar podać mogę Natalce?
mam spray do nosa Sinomarin, maść majerankowa, pulmex baby, i czy Sinupret mogę jej dać?
lence bardzo pomagają homeopatyczne kropelki euphoribium

Cytat:
no własnie ja nie rozumiem skoro jest zalecenie że od 6rż.. a podaja roczniakowi... przesada!!! jak dla mnie..
Bo to niekoniecznie jest tak, że dany preparat się dla młodszego dziecka nie nadaje-po prostu żeby mógł byc przeznaczony dla danej grupy wiekowej muszą być zrobione badania kliniczne, a to wiadomo kosztuje. I niektórzy producenci wolą juz nie obniżać wieku podawania niż robić te badania.
Ta sama substancja czynna może być w wielu preparatach różnych producentów, i na jednym będzie inna dolna granica wieku podana niż na tym drugim (bo jeden zrobił testy kliniczne a drugi nie-to też czasem się z ceną leku wiąże). Lekarze to wiedzą, bądź po prostu znają skład preparatu i wiedzą czy można go zalecić czy nie.

madzia, zdróweczka dla małego. I jak w tej przychodni bylo? bez kolejki się dało?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:43   #3801
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

bez kolejki się nie dałoby, ale ja poszłam godzine przed przyjsciem pani doktor i byliśmy pierwsi, a za nami już koleki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:00   #3802
evitka21
Zakorzenienie

sara, madziwnia, śliczne te wasze panienki

asiulek, nas też tak wcześniej było, że jak tylko otwierała oko to od razu darcie japy i trzeba bylo wstawać a nią (wtedy szłam z nią na "dyżur" do kuchni -ona w krześle- i jadłam śniadanie itp.). I to było wtedy co sie o 5.00 budziła właśnie.
Potem jej przeszło trochę i nawet w tym pierdlu siedziała aż się nie ubrałam, czasem nawet odkurzałam jeszcze. A teraz jak tż na urlopie, to ociągamy się z wstawaniem i jak się jej da mleko i włączy baje to ze 30 min czasem mamy odroczenia.
Ona już wstawałam 6-6.30, ze 3 razy się zdarzyło prze 7.00. A od paru dni coś ok.5.30 i jak wyhaczy że tż wraca z wc to sie drze "mlećko nie ma" i musi jej już wtedy robić

Cytat:
U nas ostatnio hitem jest znikopis. Ja muszę rysować a mała mi zmazuje... ile śmiechu przy tym jest nie raz aż się zanosi
a u nas hitem bylo jak ja rysowałam jej na znikopisie zwierzątka, a ona "zgadywała"-znaczy naśladowała odgłosy

Cytat:
Głowiłam sie i głowiłam dlaczego piszesz, ze mala nie mowi "o ani p" tylko, ze ja to odczytalam, że nie rozmawia o anip
ja tak samo zrozumiałam

Cytat:
Dziękuję w imieniu małego
Nie przejmuj się wąchaniem pieluch, mój to przebija ze jak widzi gołe stopy na kanapie to leci do nich z jęzorem i liże, windę i korytarze mamy też wylizane, pewnie tak zarazki złapał
fuj
ale co mój pies wczoraj zrobił to dopiero fuj było-jak młoda zrobiła kupe do nocnika, to żeby się nią nie zajęła kiedy sięgałam po pieluchę wystawiłam nocnik za drzwi naszego pokoju. Idę go wynieść, a on...pusty. Chwilka konsternacji [no przeceiż mi się nie przyśniło, że boba walnęła...]-i już zatrybiłam co stało się z zawartością

Cytat:
nie, normalnie bez. W każdej aptece za ok.2zł dostaniesz

Cytat:
Tak swoją drogą to wydaje mi się, bo rano dokładnie się przyglądałam, że dziecko może połknąć smoka. Ja chyba świruję
.
oj tam , oj tam. Odrobinkę

Cytat:
My w czwartek kupiliśmy 50 tonNina ma największą piaskownice ze wszystkich mi znanych
eeeee, no faktycznie 5 ton libry to się jednak chowa

ty już naprawę nic nie pisz o tym spaniu ninki, bo zaś was będę musiała znienawidzić (zespół wespół z asiulkiem)

bao, a kysz z zimą, niech sobie póki co ten kombinezon młody po domu nosi

Stary 2011-09-20, 21:16   #3803
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie Libra ale jak coś kwitnie wtedy kiedy nie jest czas na to to zawsze mówią że będzie szybka i ostra zima
Iza nie panikuj już pisałam że to nie krokusy ale zimowity i one właśnie teraz kwitną także to akurat ich pora , nie strasz zimą
Cytat:
no to zaszalałaś ile to wywrotek było
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Bo to niekoniecznie jest tak, że dany preparat się dla młodszego dziecka nie nadaje-po prostu żeby mógł byc przeznaczony dla danej grupy wiekowej muszą być zrobione badania kliniczne, a to wiadomo kosztuje. I niektórzy producenci wolą juz nie obniżać wieku podawania niż robić te badania.
Ta sama substancja czynna może być w wielu preparatach różnych producentów, i na jednym będzie inna dolna granica wieku podana niż na tym drugim (bo jeden zrobił testy kliniczne a drugi nie-to też czasem się z ceną leku wiąże). Lekarze to wiedzą, bądź po prostu znają skład preparatu i wiedzą czy można go zalecić czy nie.

madzia, zdróweczka dla małego. I jak w tej przychodni bylo? bez kolejki się dało?
nasz lekarz często przepisywał jakiś syrop , gdzie w ulotce było napisane ,że jest dla dzieci od lat trzech
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:20   #3804
P0P70
Zakorzenienie

Zima? Zima... ? Właściwie to nie pamiętam co to takiego.
Dwa lata temu spędziła ją w szpitalu przy Oliwce. Rok temu przeleżałam całą w domu. Więc ja jeszcze w zimie nie byłam na spacerze z córką. Mam więc nadzieję że w tą zimę może w końcu tak na luzie pochodzę po śniegu i jekieś monstrum ulepię.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:29   #3805
libra777
Zakorzenienie

PoP tylko sie nie poślizgnij i giry nie połam
Sara Ty małą taka wystrojoną na podwórko puszczasz , a jaka dumna stoi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:45   #3806
evitka21
Zakorzenienie

dziewczyny, a gdzie był ten przepis na kurczaka w krakersach? albo możecie mi napisać co tam szlo ?

Stary 2011-09-20, 21:51   #3807
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
a nam alergolog nie kazała podawać tranu powiedziała, że skoro Julka nie choruje częściej niż 1 raz w miesiącu < nie łapie cięższej infekcji i nie podajemy jej antybiotyku > to ma dobrą odporność i ona nie widzi podstaw do podawania tranu, mówiła, że jeśli jest dobrze odżywiona i ma bogatą i urozmaiconą dietę to powinno wystarczyć, chyba, że zacznie chorować często na zapalenie oskrzeli to wtedy na wzmocnienie odporności podawać tran. Teraz mamy podawać witaminę D3

Do nas jeszcze też nie przyszłą ta farma ale skoro piszecie, że to taki szajs nie bedę odbierała tego z poczty i zrezygnuję z kolejnych numerów, za takie pieniądze juz lepiej kupić drewnianą farmę z drewnianymi zwierzątkami <bynajmniej ekologicznie będzie >
Tran to nie tylko D3 i odpornośc , ma też omega 3 które wpływają na rozwój mózgu

Cytat:
sara my mamy delfinki, Natalka je uwielbia, gwiżdżą jak zanurza się je w wodzie

http://allegro.pl/tomy-wesole-delfin...793235090.html

drcron ja podaję Natalce codziennie cebion multi 5kropelek + 2kropelki D3 i dzisiaj obudziła się z wieeelkim katarem. więc może i ja zacznę jej podawać tran? chociaż ostatnio Natalka przed wakacjami na cokolwiek chorowała (biegunka) więc może nie ma potrzeby zmieniać? muszę skonsultować to z pediatrą.
Tranu jak dziecko przeziębione się nie podaje , tylko jak jest zdrowe

Cytat:

ja też mam ten beret z HM fajny jest ale narazie Ola czapy nie nosi wcale
Cytat:
ten wózek mają dzieciaki o Oli w przedszkolu . jakoś prztrwał
Stary 2011-09-20, 21:53   #3808
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas 7.40 nie zdarzyła się nigdy!! najdluzej spała do 7.30 i bylo to raz! Cieszyliśmy się jak wstawala o 6.30-6.50. A teraz znów jej się cos poprzestawiało. Az nie chcę mysleć co będzie jak będzie przestawianie czasu za to do 19 wyrzymać jej ciężko.

Głowiłam sie i głowiłam dlaczego piszesz, ze mala nie mowi "o ani p" tylko, ze ja to odczytalam, że nie rozmawia o anip
ja też ćwierćinteligent

Cytat:
Ale pocieszam się, bo jak spotykam matki z dziećmi w werci wieku to pytam o ich sen to przeważnie mają podonie- budzą się między 5 a 6 wiec nie mam ewenementu. zawsze to jakies pocieszenie
w grupie raźniej

Cytat:
Dobra, dobra laski- ja nie pytałam o której wasze dzieci wstają wiec mi tu nie pisać nie daj Boże jeszcze ana i sara mi tu odpiszą powystrzelam

.
ana już napisała

Cytat:
u to szkoda, że w pl nie kupię

biedny Erwi, zaczynają sie choróbska, w szkole tyyyle dzieci chorych, mojej koleżanki córcia, co w wieku naszych też chora i ma to samo co Kubuś

witam w klubie

Cytat:

Dobra dzięki coś więcej już wiem.

ar ju okej?? miałaś nam tu nie pisać o spaniu Ninki

zobaczcie co mi tz przed chwilą wysłał :
http://demotywatory.pl/3456467/Facec...zielnosc-uwagi
Stary 2011-09-20, 22:03   #3809
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Iza nie panikuj już pisałam że to nie krokusy ale zimowity i one właśnie teraz kwitną także to akurat ich pora , nie strasz zimą
Matko i całe szczęście Ja tam zimy nie chcę wię niech kwiaty sobie na potegę kwitną
Stary 2011-09-20, 22:04   #3810
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
PoP tylko sie nie poślizgnij i giry nie połam
Sara Ty małą taka wystrojoną na podwórko puszczasz , a jaka dumna stoi
to samo chciałam napisać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości