Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 17:36   #3691
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja dobra kolezanka w czasie studiów zaczęła sie dość drastycznie odchudzać. Tylko że ona praktycznie wszystko z jedzenia wyeliminowała - jechala tylko na kawie. Oczywiście skończyło sie w szpitalu. Ledwo ją odratowali. Nie ma woreczka żółciowego, nie ma śledziony, została jej 1/6 trzustki. Strasznie żałowała że jej też trochę żołądka nie wycieli przy okazji. Do dzisiaj jest bardzo szczupła ale też musi dietę trzymac i wiele rzeczy jej nie wolno. I niestety ale cera jej sie znacznie pogorszyła bez tych narządów.

Ja wyznaję zasadę: mniej żreć więcej sie ruszać. Jedyną dietę jaką stosowałam w życiu tak naprawdę eliminacja słodyczy które niestety uwielbiam. I nigdy w życiu nie jestem w stanie z nich całkowicie zrezygnować. To jest jedyny mój nałóg. Coś w tym życiu mi też sie należy
Oliwka super, Zosia też tak wchodzi na płot

ja też słodycze uwielbiam i nie moge bez nich zyć

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
slodycze....uwielbiam...t o jest cos pieknego zatopic zeby w wafelku z czekolada

dzis rano mi sie przysnelo.a ze mam bardzo rozwiniete ruchowo i pomyslowo dziecie wiec znalazlam ja...na szafie.dziewczyny serce mi chyba stanlo na kilka sekund.

IZAIZULA moja kiedys polknela koralika ale malutkigo na szczescie.
chyba bym na zawał zeszła jak bym zobaczyła Zośke na szafie;/
dobrze że nie spadła

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
mnie tez swedziało cały dzien.. jak pchła zeskoczyła z sukienki m,ichasi na mnie.. myslałam ze mnie cos trafi...

dziewczyny a propo tej farmy co tu link był zapisałąm sie.. kojarzycie ta ze zwierzatkami.. i dzis przyszłą mi paczka od nich.. ale nie ta pierwsza z numerem 1 i 2 za pare groszy.. tylko 3 i 4 za 39,90 !!!!! szlag mnie trafił!!! bede pisac do nich ze to odsyłac chce!
ja jeszcze nie dostałam tej farmy, miałam brać ale jak piszecie że lipa to nie wiem teraz

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:04   #3692
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
dziewczyny a propo tej farmy co tu link był zapisałąm sie.. kojarzycie ta ze zwierzatkami.. i dzis przyszłą mi paczka od nich.. ale nie ta pierwsza z numerem 1 i 2 za pare groszy.. tylko 3 i 4 za 39,90 !!!!! szlag mnie trafił!!! bede pisac do nich ze to odsyłac chce!
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dostałyście tą farmę?
Ja dzisiaj dostałam, i jutro im odsyłam, bo zaznaczalam że od numeru 1, a oni mi przysłali 3 i 4 z wyceną 39,99, więc coś nie tak, bo jak zamawiałam to wychodziło 19,99

Cytat:
Madzia dzwoniła do DE AGISTINI i własnie pani przyjeła moja rezygnacje z kolejnych numerów. Natomiast ten numer 1 i 2 dosla.. powiedziała że nie musze odbierać z poczty..ale ten pisrwszy wezme bo tani
a tee 2 numery mam odesłac na swój koszt.

Dziewczyny 2 cienkie ksiązeczki i pojedyncze części farmy oraz zwierzatka.. w zyciu 39,9 nie dam co 3 tygodnie chyba!!!!!
Tak jak pisałyście duzo wiecej i taniej kupic mozna gotowe albo samemu skompletowac!!!!
Cytat:
Powaznie dziewczyny jak pl madzia pisze to może z 10-15 zł warte!! a nie 40 !!!!

jaakie zdzierstwo!
No a ja dzisiaj was pytałam czy dostałyście i nie mówcie,że to taki szjasA to zapakowane tak,że widać jakie numer się dostało?czy dopiero po rozpakowaniu coś widać?bo od razu bym nie przyjęła jakbymi dali 3 i 4 numerZamawiałam od 1 i inaczej nie chcęBo lataj pózniej na poczte i odsyłaj

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:10   #3693
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

po rozpakowaniu bo w srodku jest faktura i widzisz jakie numery i kwota do zapłaty!!! ja starce 9,5 na paczke ale odsyłam 40 zł nie zapłące!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:24   #3694
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
po rozpakowaniu bo w srodku jest faktura i widzisz jakie numery i kwota do zapłaty!!! ja starce 9,5 na paczke ale odsyłam 40 zł nie zapłące!!
A ta książeczka ma sztywne,twarde strony?czy miękkie i ile ich jest?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-19, 18:27   #3695
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ta książeczka ma sztywne,twarde strony?czy miękkie i ile ich jest?
okladke tylko ma sztywną, a strony są miękkie

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-19, 18:36   #3696
madziwnia
Zakorzenienie

ana totalna porażka i za 19 zł to mozna kupic ze 3 super ksiązeczki z tej serii co figurki sa z modeliny.. ulubione wśród dzieci bo jedna ok 7 zł kosztuje.. a za kolejne kupisz wiecej zwierzatek niz 2 szt. !!1 także za te 1400 zł co wychodzi całośc.. i zbierasz ptzez 3 lata.. to dziecko zapomni o tych pierwszych.. dla mnie bezsensu!!

ale powiedzieli że wcale nie trezba z poczty odbierac.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-09-19, 18:45   #3697
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ana totalna porażka i za 19 zł to mozna kupic ze 3 super ksiązeczki z tej serii co figurki sa z modeliny.. ulubione wśród dzieci bo jedna ok 7 zł kosztuje.. a za kolejne kupisz wiecej zwierzatek niz 2 szt. !!1 także za te 1400 zł co wychodzi całośc.. i zbierasz ptzez 3 lata.. to dziecko zapomni o tych pierwszych.. dla mnie bezsensu!!

ale niewypał ... wstyd że tak ludzi naciągają nieładnie z ich strony
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:10   #3698
P0P70
Zakorzenienie

A ja mam ten numer 1 i 2. Kupiłam w kiosku i były tanie. Pierwszy chyba 5 zł a drugi 12zł czy 14 zł. Figurki sa ok a książeczki do d.u.p.y

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:12   #3699
madziwnia
Zakorzenienie

tak ale na kosku maja kolejne numery kosztowac chyba 24,9 a te do domu przychodzace 19,9

Własnie michalina nauczyła sie wyrazów MAMA I TATA.. i jak pytam M jak... ona odpowiada mama

t jak.. ona tata

napisałam i tez potrafi pokazac gdzie mama gdzie tata i cyfry 3 i 6 jej ulubione bo wymawia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-09-19, 19:18   #3700
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Jak mówicie,że kicha to nawet nie odbiore i jutro też zrezygnuje.Teraz w rosmanie małej kupiłam grubą,twardą książeczkę z odgłosami zwierząt za 22zł.
Myślałam,że ta farma sztywna,twarda będzie,ale miękkie kartki to Nina to podrze w pięć sekund.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
A ja mam ten numer 1 i 2. Kupiłam w kiosku i były tanie. Pierwszy chyba 5 zł a drugi 12zł czy 14 zł. Figurki sa ok a książeczki do d.u.p.y
Ostatecznie czuję się przekonana.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

A kiteczki Michaliny do pozazdroszczenia oczywiście
Oliwka ładnie widzę próbuje swoich sił,mała spryciula
Jezu jakie fajne te nasze dzieci,tylko moja trochę w tej chwili mniej bo w pampersie nosi bombe

Stary 2011-09-19, 19:47   #3701
P0P70
Zakorzenienie

Madziwina - duże brawa dla mądrej, zdolnej i pięknej Michaliny. Dziewczynka dobre geny miała to nic dziwnego

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

a ktoś zna te buciki
http://www.aurelka.pl/?strona=oferta

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:15   #3702
madziwnia
Zakorzenienie

ja nie znam nigdy o nich nie słyszałam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-09-19, 20:28   #3703
evitka21
Zakorzenienie

tylkooliwka, ja bym polecała te stópki natłuszczać-polecam maśc z wit.A- u lenuchy pomogła na suchą skórę przy paznokciach u stóp i zadziory (takie kłujki)

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
I kupiłam w aptece tran w kapsułkach doperherc czy jakoś tak.
a mogłabyś sprawdzić tą nazwę dokładnie? bo takiego preparatu nie znalazłam, a też bym młodej kupiła. Właśnie się na jakiś tranik zaczajałam

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Tylkooliwka jeśli chcesz to ja mogę Ci podac namiary na agencje, które nie pobierają opłat za umieszczenie u nich swojego portfolio. Jak pracowałam w pranzy telewizyjnej współpracowałam z wieloma takimi agencjami. Jakis czas temu znajomy do mnie dzwonił, bym Jule do katalogu dała, ale sie nie zgodziłam, tak jakos nie chcę by moje dziecko się w to bawiło, jak będzie większa tęż będę tego unikała, wiem co piszę i możecie mnie znów zbesztać ale stronię od świata mody i tv tam się dzieją cyrki.
ale ty jesteś, no...czemu zbeszatać ja tez bym swojej w życiu w takie coś nie pakowała

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No ja niestety też nałogowiec słodyczowy i codziennie do kawy muszę mieć coś słodkiego , bo jak próbuję nie jeść to później pół kilo czekoladek wpieprzam na raz
Głodzić tez się nie zamierzam , pobiegam , pojeżdżę i będzie git
ja tez nałogowiec slodyczowy , a wysiłkiem fizycznym się brzydzę, niestety. I też jak sobie odmówię, to potem i tak nadrobię

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
proszę nie opisywać takich szczegółów , wystarczy, że jak w markecie stoję przy kasie i te wszystkie wafelki mnie wołają
to ty powinnaś korzystać z tych kas dla rodziców z dziećmi-tych bez słodyczy

pop, oliwcia superancka. Mój szogun też wszędzie włazi-małpa w cyrku to pan pikuś, na placyku i w parku daje czadu z tym włażeniem

Cytat:
Dziewczyny 2 cienkie ksiązeczki i pojedyncze części farmy oraz zwierzatka.. w zyciu 39,9 nie dam co 3 tygodnie chyba!!!!!
Tak jak pisałyście duzo wiecej i taniej kupic mozna gotowe albo samemu skompletowac!!!!
ja teraz w lumpku jednym poluję na figurki zwierzątek-ostatnio chyba z 15 kupiłam, w tym te całe pet shopy (z tej serii the littlest pet shop) po 50 gr

A wy teraz sie tak hurtem wycofujecie, a przecież wiedziałyście jakie to mniej więcej jest i ile będą kolejne numery kosztować
---
mój gnojek dziś się po 5 obudził i sie drze, ale ona często coś tam stęka, jęczy a potem idzie spać dalej, tz poszedł do wc i jak wrócił to ta w ryk, że nie przyniósł jej mleka "mlećo nie ma!" się darła . I już pospać nie dała, potem się darła "dora" (jej ulubiona baja), to jej zapodaliśmy i sami na drugi bok się walnęliśmy. Potem już chciała wyjść z pierdla. Wyszła. Przyniosła pudełeczko ze swoimi naczynkami i "robiła" nam herbatkę i podtykała filiżanki do japy

pewnie wam pisałam, że moja gadzina mięsolubna i jak wczoraj dostała szpinak z kaszą i zobaczyła, że bez mięska to od razu zaczęła wołać "mięsio", a dziś to samo z tym że wołała "jiba"
A tak poza tym to zjadła tego ogromną porcję (ja zresztą też)-podam wam przepis bo megałatwy a zajadałyśmy się obie.

Szpinak (mam taki w kulkach-brykietach) do rondelka z masłem jak się poddusi dodaje się śmietanę/jogurt, czosnek podziamdziany i sół pieprz. I sie robi taka fajna brejka. I potem to sie miesza z kaszą jęczmienną. Pycha. W wersji dla dorosłych pasuje jeszcze dodatek fety lub sera pleśniowego

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:45   #3704
madziwnia
Zakorzenienie

drcron.. ja sie wycofuję dlatego że ja się zapisałam aby pierwszy umer tylko dostac i drugi za niecałe 10 zł a ile dokłądnie .. nie wiem!!1 i pisałąm że sie od razu wypisuje.... a że oni najpierw 3-4 przysłali za 40 zł to musze im odesłąc a przy okazji złozyłam rezygnację!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-09-19, 20:58   #3705
evitka21
Zakorzenienie

to jednak dziady borowe z nich

Stary 2011-09-19, 21:15   #3706
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie michalina nauczyła sie wyrazów MAMA I TATA.. i jak pytam M jak... ona odpowiada mama

t jak.. ona tata

napisałam i tez potrafi pokazac gdzie mama gdzie tata i cyfry 3 i 6 jej ulubione bo wymawia
mądra dziewczynka
20-12-14 10 tc
Stary 2011-09-19, 21:16   #3707
minka26
Wtajemniczenie

madziwnia Michalina cudna jest

P0P widzę, że Oliwka to ten sam typ co Amelka, byle wyżej i niebezpieczniej tz ostatnio stwierdził, ze to na pewno nie po nim to ma, bo on po drzewach nie latał, za to ja - tak w ogóle mało "dziewczęca" byłam, mała też pewnie taka będzie

evitka nie mogę z tej twojej mądrali Amela nie chce aż tak skupiac się na jedzeniu, gada mniam mniam ale żeby "mięso" ona się skupia na tym jak na stół wleźć, albo pozrzucać wszystko z półki, i oczywiście nie usiądzie na tyłku, tylko stoi na swoim krzesełku do karmienia i ciągle musi a to nogę do góry podnieść, a to zejść na ziemię i znów wejść, albo za okno wyjrzeć ADHD normalnie
Stary 2011-09-19, 21:27   #3708
mloda1989
Zakorzenienie

mi jeszcze nic nie przyszlo z tej farmy a jak sie z tego rezygnuje?? nie odbierajac przesylki wystarczy??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:28   #3709
agnieszka09
Wtajemniczenie

my tez kupilismy ta farme ale juz komplet.byla promocja i zaplacilam za farme,zwierzatka i traktor z przyczepka 100zl...wydaje mi sie,ze chyba nie drogo w porowniu z ta prenumerata...

POP hahha Oliwka widze tez mistrzyni wspinaczeki swietnych pomyslow jak zoaczyam zdjecie te co wciaga wozek po schodach to pzypomnialo mi sie jak obudziam sie a na lozku obok Karinka z wozkiem swoim
nie wiem ale na miniute nie mozna malej zostawic.ostatnio tz jak ja kapal,wyszedl na chwileczke z lazienki.a Karina wlazla na rog wanny(za pomoca prysznica) i skoczyla do wanny.tak robi na basenie...no ale do wanny miala frajde,tz mniej a przyznal sie po kilku dniach

MADZIWNIA Michalina sliczna dziewczynka,kitusie fajne...a Ty mamusia widze kwitniesz...ale dobrze,widac ze szczesliwa i spelniona jestek kobieta

ze slowami to u nas roznie.mowi kilka,choc zdan raczej nie uklada.ale duzo rozumie.np wynosi smieci do kosza,podaje rozne przedmioty jak sie ja poprosi.a najfajniejsze jest jak tz ja wyciaga z wanny:
-Karinka koniec kapieli,parkuj
Karinka podchodzi do brzegu wanny,odwraca sie tylem,wtedy otula ja recznikiem i wyciaga

a najslodsze jest jak tz wyjezdza gdzies samochodem a mala stoi przy drzwiach balkonowych,macha i sle buziaki(przyklada reke do buzi i mocno przyciska)

i jak sie chwale to jeszcze Wam napisze pewne zdarzenie:lov e:
poplakalam sie jak bobr.Karinka jest trzpiot i juz nie raz uderzyla mnie niechcacy w brzuch...ale raz jak mnie uderzyla i to swiadomie to pytam sie jej dlaczego tak zrobila,ze to boli i tam jej dzidzia....mala patrzy sie na mnie i sie przejela,podniosla bluzke do gory i mowi ,,dzidzi,, po czym zaczela glaskac brzuszek i przytulila sie do brzusia obejmujac go:love :

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:29   #3710
evitka21
Zakorzenienie

minka, to moja też typ adhd, ale z tym jej gadanie to nas codziennie czymś nowym zaskakuje i dla mnie to takie fajne jest i tyle mi sprawia radości, że muszę sie z wami tym dzielić (no chyba że was to zanudza). Ona już nie tylko powtarza (mniej lub bardziej wyraźnie, zależy jak trudny wyraz), ale często już te nowe rzeczy zapamiętuje i trafnie używa-dzisiejsze jedno z nowych:" tata oć, adaj, tutaj tutaj [i klepie w poduszkę na dywanie]

i fajnie ze mną pranie wiesza-podaje mi poszczególne ubrania i mówi "mamusi/tatuSI (lub czasem tatusia) lub niuni/niuniusi- zawsze wie co jest czyje.

a najbardziej mi sie chce śmiać jak przez sen gada, czasem po chińsku a czasem "normalne" wyrazy

a z tym adhd to dziś nam dała do wiwatu-nie była wcale na dworze dziś i ją roznosiło i było mordodarcie-jak za starych (nietak)dobrych czasów....

Stary 2011-09-19, 21:34   #3711
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my mialysmy 1 numer i pisalam wam ze nie warte za te pieniadze, numer 1 i 2 taniocha ale za pozniejsze wielka dupa lepiej skompletowac z jakiejs innej firmy zwierzatka, dlatego tez nie zamawialam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:35   #3712
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja tez chcialam od pierwszego numeru ta farme zeby wogle zobaczyc czy fajne. Moj maly lubi jak mu czytam.i to dlugo a te ksiazeczki to na 5min. I pewnie by podarl jak inne tego typu:-\swoja droga czuje sie oszukana .

Erwi juz spi w pokoju obok ale caly czas pojekuje.albo do cos boli albo ogolnie zle sie czuje

evitka ten tran to dokladnie firmy .Doppel Herc tran na odpornosc. Linku nie wstawie bo ja teraz bez dostepu do kompa.tz gra z kolegami i mi telefon zostsl:-[

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:37   #3713
libra777
Zakorzenienie

PoP widać że Ci alpinistka rośnie spryciara
Madziwnia wygląda na to że wyprawa udana , super wyglądacie

co wy tak hurtowo tą farmę zamawiałyście , ja nawet nie wiem jak to wygląda
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:37   #3714
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nasza tez ma adhd zdecydowanie, no normalnie co za kosmos !
czasami to rece opadaja, w domu na szczescie biega gdzie jej sie podoba, sama nie moze do kuchni, w przedpokoju nie ma nic na co mozna wejsc czy cos zepsuc ale ogolnie jest wszedzie laska w doslownie minute!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:42   #3715
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam
20-12-14 10 tc
Stary 2011-09-19, 21:48   #3716
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
my tez kupilismy ta farme ale juz komplet.byla promocja i zaplacilam za farme,zwierzatka i traktor z przyczepka 100zl...wydaje mi sie,ze chyba nie drogo w porowniu z ta prenumerata...

POP hahha Oliwka widze tez mistrzyni wspinaczeki swietnych pomyslow jak zoaczyam zdjecie te co wciaga wozek po schodach to pzypomnialo mi sie jak obudziam sie a na lozku obok Karinka z wozkiem swoim
nie wiem ale na miniute nie mozna malej zostawic.ostatnio tz jak ja kapal,wyszedl na chwileczke z lazienki.a Karina wlazla na rog wanny(za pomoca prysznica) i skoczyla do wanny.tak robi na basenie...no ale do wanny miala frajde,tz mniej a przyznal sie po kilku dniach

ze slowami to u nas roznie.mowi kilka,choc zdan raczej nie uklada.ale duzo rozumie.np wynosi smieci do kosza,podaje rozne przedmioty jak sie ja poprosi.a najfajniejsze jest jak tz ja wyciaga z wanny:
-Karinka koniec kapieli,parkuj
Karinka podchodzi do brzegu wanny,odwraca sie tylem,wtedy otula ja recznikiem i wyciaga

a najslodsze jest jak tz wyjezdza gdzies samochodem a mala stoi przy drzwiach balkonowych,macha i sle buziaki(przyklada reke do buzi i mocno przyciska)

poplakalam sie jak bobr.Karinka jest trzpiot i juz nie raz uderzyla mnie niechcacy w brzuch...ale raz jak mnie uderzyla i to swiadomie to pytam sie jej dlaczego tak zrobila,ze to boli i tam jej dzidzia....mala patrzy sie na mnie i sie przejela,podniosla bluzke do gory i mowi ,,dzidzi,, po czym zaczela glaskac brzuszek i przytulila sie do brzusia obejmujac go:love :
następna akrobatka i kocha dzidzię jakie to słodkie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
minka, to moja też typ adhd, ale z tym jej gadanie to nas codziennie czymś nowym zaskakuje i dla mnie to takie fajne jest i tyle mi sprawia radości, że muszę sie z wami tym dzielić (no chyba że was to zanudza). Ona już nie tylko powtarza (mniej lub bardziej wyraźnie, zależy jak trudny wyraz), ale często już te nowe rzeczy zapamiętuje i trafnie używa-dzisiejsze jedno z nowych:" tata oć, adaj, tutaj tutaj [i klepie w poduszkę na dywanie]

i fajnie ze mną pranie wiesza-podaje mi poszczególne ubrania i mówi "mamusi/tatuSI (lub czasem tatusia) lub niuni/niuniusi- zawsze wie co jest czyje.

a najbardziej mi sie chce śmiać jak przez sen gada, czasem po chińsku a czasem "normalne" wyrazy

a z tym adhd to dziś nam dała do wiwatu-nie była wcale na dworze dziś i ją roznosiło i było mordodarcie-jak za starych (nietak)dobrych czasów....
evitka jak najbardziej pisz nam tu o gadaniu małej, ja się nadziwić nie mogę i zawsze czytam to tz'towi, a że on słucha piąte przez dziesiąte to zawsze myśli, że to jakieś starsze dzieci i musze mu tłumaczyć, że to dzieciaczki takie jak Amelka i on też nie może się zachwyca

Amelka tez wie które rzeczy są czyje, ale nie mówi mamusi, tylko mama, tata a na swoje nic nie mówi, tylko zakłada sobie na głowę

i Amelka nie mówi nam co mamy robić tylko nam pokazuje, np. opatra leżałam o tz i oglądałam TV a ona podeszła i złapała za uszy i próbowała mi głowę podnieść, dając znać, że mam usiąść prosto

każde dziecko radzi sobie jak umie i wszystkie są równie cudowne

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

P0P ja tych butów też nie znam, choć jak dla mnie to niektóre mają "ortopedyczny" wygląd
Stary 2011-09-19, 21:54   #3717
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Libra - powaliłaś mnie na łopatki tym Twoim licznikiem słoikowym. Normalnie szok. U mnie na liczniku jest 0 - ZERO. I to nie w tym roku ale w całym moim życiu. Taka ze mnie dobra gospodyni. Chyba nikt mnie tu nie pobije z moim wynikiem
.
he he ja też nigdy nic takiego nie zrobiłam od tego mam TZta

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
sofka super
Oliwka spiąca słodziak

ja już wziełam

ja też chce kupić małej łóżko,ale nie moge się zdecydować jakie. Ale chyba wybiore coś z ikei.

Zosia też zdejmuje wszytsko z włosków. Zrobie jej kitke to musze od razu ją czymś zająć żeby zapomniała że macoś na włoskach

a ja byłam w lidlu,kupiłam Zosi polarka, rajstopy i skarpetki. Rajstopy dwie pary za 14,99
ja też kupiłam tego polarka różowego i rajstopki

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Wy tu o studiach piszecie, a ja liceum jeszcze nie skończyłam. Jeden rok zawaliłam i od nowa teraz do 3 klasy idę, a w maju matura
Poza tym trochę ciężko może mi być ze szkołą, tak jak w tamtym roku - nie chodziłam przez zabieg Natalki, napisałam podanie, przyjęli mnie, ale mała była chora i nie byłam na egzaminach, więc zmieniam szkołę i idę od nowa. Ale muszę dać radę. Najważniejsze żeby uzbierać pieniądze na zabieg Natalki. Wtedy wszystko będzie już łatwo szło. Dziękuję dziewczyny za pomoc Biorę się za sprzątanie.

Darusia Oliwka śliczną ma kitkę, sofka fajna, bo mało miejsca zajmuje. Czy ta pianka jest bardzo miękka i wgniata się jak Oliwka leży?

ja sądzę tak jak Madziwnia Asiulek i Minka, jeśli dorabia sobie ktoś w ten sposób to ok, ale tych leni, którym nie chce się napisać pracy jest coraz więcej, i wolą zapłacić kilkadziesiąt zł, niż popracować trochę.
raczej kilkaset . a niekiedy to nawet kwoty w tysiącach zalezy od uczelni i tematu pracy

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
To pod choinkę jej kupię taki rowerek.Dziewczyny tylko jaki jest lepszy:drewniany czy "normalny"?
Jak czytałam opinię to lepiej metalowy ( ma regulację i dziecko na nim nawet do 4-5 RZ może jeździć . po drugie ma ręczny hamulec . ponoć bardzo dobre są hudory . widziałam na żywca i bardzo mi się podobały
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-je...813745500.html

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
proszę nie opisywać takich szczegółów , wystarczy, że jak w markecie stoję przy kasie i te wszystkie wafelki mnie wołają a jeszcze ostatnio do mnie pani na kasie, że mają krówki w promocji

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

widzę, że Karinka też dobrze rozwinięta fizycznie
U mnie w kauflandzie jest kasa bez słodyczy
żeby dzieciaki nie mędziły zawsze do niej staje he he

Cytat:
Madziwina - duże brawa dla mądrej, zdolnej i pięknej Michaliny. Dziewczynka dobre geny miała to nic dziwnego

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

a ktoś zna te buciki
http://www.aurelka.pl/?strona=oferta
Pop znam koleżanka kupuje bo córa ma problem z nogami . Buty są bardzo dobre ale to raczej buciki specjalistyczne dla dzieci z płaskostopiem itp . w jankach przed mothercare mają stoisko

ja dziś się bez dzieci wybrałam z mężem do wawy . człowiek jak dzikus
Dawno tak sami nie byliśmy , mieliśmy spotkanie z adwokatką , ale też poszłam wkońcu sama na zakupy i na obiad poszliśmy . ale luzik
Stary 2011-09-19, 21:57   #3718
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Moja tez sie uwielbia wspinać na wszystko co tylko może. Oto przykłdy.
1,2 może i nie pała miłością wielką do słupa ale uwielbia na nie wchodzić. A jak juz zobaczy taką rurkę dookoła której może chodzić to juz koniec. Kreci sie na niej wiesza - prawie zawodowo to robi TZ powiedział że juz wie co będzie w przyszłości robiła

3,4 każdy murek musi być zaliczony a jak jest możliwość wejścia wyżej to też dobrze.

5 - furtkę też sama otworzy.

6 - po schodach to uwielbia coś znosić. Nie bardzo widać ale ona tam znosi swój samochód
Cudne
Ja myslę że gdyby Zosia miała takie ogrodzenia i schody w domu to poszłaby w ślad za Oliwką

Cytat:
Madzia dzwoniła do DE AGISTINI i własnie pani przyjeła moja rezygnacje z kolejnych numerów. Natomiast ten numer 1 i 2 dosla.. powiedziała że nie musze odbierać z poczty..ale ten pisrwszy wezme bo tani
a tee 2 numery mam odesłac na swój koszt.

A czy przypadkiem nie obowiązuje już nowe prawo (jakies zakupowe). Chodzi o to ze jak zamawiasz coś przez interenet a później po otrzymaniu rezygnujesz z zakupu to mozesz odesłać na koszt sprzedającego.

Cytat:
Fotki z Gdańska....
i zdjęcie z kiteczkami
Kitki super
Stary 2011-09-19, 22:07   #3719
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

ja też kupiłam tego polarka różowego i rajstopki

raczej kilkaset . a niekiedy to nawet kwoty w tysiącach zalezy od uczelni i tematu pracy

Jak czytałam opinię to lepiej metalowy ( ma regulację i dziecko na nim nawet do 4-5 RZ może jeździć . po drugie ma ręczny hamulec . ponoć bardzo dobre są hudory . widziałam na żywca i bardzo mi się podobały
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-je...813745500.html

U mnie w kauflandzie jest kasa bez słodyczy
żeby dzieciaki nie mędziły zawsze do niej staje he he

ja dziś się bez dzieci wybrałam z mężem do wawy . człowiek jak dzikus
Dawno tak sami nie byliśmy , mieliśmy spotkanie z adwokatką , ale też poszłam wkońcu sama na zakupy i na obiad poszliśmy . ale luzik
ja nie zdążyłam po te różowe polarki , ale kupiłam jej ten turkusowy, rejtuzek już nie było

ja robię zakupy w polo, bo mam pod nosem, a tam nie ma kasy bez słodyczy

a wiecie jaki numer, ostatnio Amelka ma tak, że jak jedziemy, to każe postawić sobie budkę, no i byłyśmy w polo właśnie, stoję przy kasie, wyciągam zakupy i czekam, a że Amelka smoczka chciała to sprawdzałam czy próbuje spać czy tylko udaje, składam budkę i patrzę, a ona ma Tigera na kolanach i próbuje go skitrać myślałam, że padnę no i wyjechałabym z tym Tigerem nawet nie wiedząc kleptoman mały mi rośnie że wafelki próbuje skraść to wiedziałam, dlatego posunęłam wózek do przodu, ale skubana sięgnęła
Stary 2011-09-19, 22:07   #3720
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Aga na kiedy masz termin?

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości