|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
ja kupiłam z belli -gin mi mówił żebym takie kupiła
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
tez mam z belli
![]() szafe Tz zlozyl, ale sie naklnal przy tym bo odwrotnie zawiasy w drzwiach (tych jednych co byly![]() Dobranoc |
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kupilam z belli, bo byly w promocji w dozie
tak czy tak pojdzie do kosza, wiec to chyba bez wiekszego znaczenia
|
|
|
|
#1204 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mnie to martwi Chociaż moja gin. wszystko zwala na łożysko na przedniej stronie i że stąd moje odczucia inne niż w poprzedniej ciąży Uwielbiałam te czkawki![]() Cytat:
Łazienki, sypialnie Uwielbiam oglądać wnętrza Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Ja tak mam, że od zewn. praktycznie nic mi nie zostało, 1 palec luźno wchodzi, ale od środka pozamykane. Cytat:
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-20 o 22:06 |
||||||
|
|
|
#1206 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ma czkawki srednio co 3 godziny Po zboksowaniu mi wnetrznosci dodatkowe skoki czkawkowe mnie dobijaja.No i przylacze sie do prosby o zdjecia- tez uwielbiam ogladac wnetrza i marzyc , ze kiedys bede miec podobnie ![]() Filip wreszcie zasnal. Tż zaraz wraca, a mi spuchly nogi- bo za dlugo siedzialam z nimi na dole- gin zalecila, ab jak najwiecej trzymac je w gorze. Ide szykowac obiado-kolacje dla Tż i pewnie pojde niebawem spac. Wymeczylo mnie te kibelkowe posiedzenie dzis. Dobranoc mamuski!
|
|
#1207 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak btw. skoro dziewczyny piszą, że jest kiepski, to chyba nie ma sensu go kupować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzuchal chyba Cytat:
Mój maluszek wypina dzisiaj różne części ciałka, ale jak go zaczynam masować w tym miejscu, to chowa. Czy dzieci nie lubią, jak je się głaszcze przez brzuch?
|
||||
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że wpadacie w szał zakupów
![]() nianie, laktatory, kosze na pieluchy..... ja miałam odciągacz z apteki za 10zl, ani razu go nie użyłam, a karmiłam piersią ponad rok |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Oolong, ja też karmiłam piersią, ale laktator się bardzo przydawał. Też miałam taki za 10 zł i był rewelacyjny
. Miałam też Canpola ale nie polecam, nic nie ściągałIdę spać, bo moja już od 21:30 śpi a ja dalej tu siedzę. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-20 o 22:51 Powód: dopisek |
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę ani razu nie użyłam tez się położę, bo coś mnie brzuch pobolewa |
|
|
|
|
#1211 |
|
Przyczajenie
|
Jejku dziewczyny piszecie o tych kilogramach, ja to sie boje ze zamiast w brzuszek to mi w tylek idzie ;p Mam wrazenie ze ile uroslo z przodu tyle i z tylu
Maz mowi, ze to dla lepszej rownowagi![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- I zauwazylam ze jak wychodze gdzies na dluzej, to sie tak dzidziorro rozpycha na boki ze sobie czasem usiasc musze, ja to juz nie wiem, co tej mojej corce nie pasuje
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z rana, zapowiada się kolejny zimny i pochmurny dzień z mżawką. Ja wczoraj przesadziłam ze sprzątaniem i tak mnie bolały krzyże, że nie mogłam spać, ale dziś już ok. Lece coś przygotowywać bo Mati ma dzisiaj gości, a jeszcze muszę do pracy L4 podrzucić.
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobrek
)Dzisiaj wyjątkowo jakos dobrze mi się spało ,chyba dlatego że wyjatkowo rzadko wstawałam do toalety. Wczoraj przyszła bluzka którą ostatnio zamówiłam -nawet fajna . Tż powiedział że w końcu coś dla siebie kupiłam bo jeszcze troche w worku bede chodzić. A o to bluzeczka: http://allegro.pl/ciazowa-tunika-z-b...829092381.html Wieczorem załącze fotki ubranek które dostałam .
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Strasznie duzo wczoraj popoludniu naskrobalyscie. W ogole wczoraj byl jakis ciezki dzien, pierwszy raz mialam mega dola, az sie poryczalam a to tylko dlatego, ze z wyprawki dla maluszka mam nie duzo, dla siebie do szpitala nie mam nic, chodzic mi nie wolno i musze liczyc na tza i mame,a ja tak bardzo bym chciala ![]() dygotka8 wozek kosztowal nas 2300zl, ale jest w nim wszystko tzn. stelaz, gondola, spacerowka z mozliwoscia zakladania tyl przód, fotelik samochodowy, który mozna montowac do wozka, adaptery, folia przeciwdeszczowa, torba na zakupy, ktora mozna zamontowac na raczce od wozka, torba dla maluszka z tzw przenosnym przewijakiem, spiworek, moskitiery sa wbudowane w budzie od gondoli i spacerowki i osłona na nozki, ktora jest wbudowana w spacerowke, aa i dostalismy jeszcze pompke do kolek |
|
|
|
#1215 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie akurat z tego ciesze, bo ona sie tak mocno czasem wypina, ze az boli. Mysle, ze to porostu jest reakcja na bodziec, jakim jest dotyk.muffinko super brzuszek ![]() Wczorajszy dzien byl jakis depresyjny ogolnie, ale dzis na dolnym slasku juz slonce i o niebo lepiej Taka przynajmniej mam nadzieje. Dzis w nocy zlapal mnie niestety megamocny skurcz no i mialam pospane, bo noga caly czas mnie boli ;/ Biore magnez, ale przypatrzylam sie na ulotke i bylo napisane zeby brac 3 dziennie, a ja bralam 1 Tak wiec zwiekszam dawke, mam nadzieje, ze pomoze. Wczoraj wypilam 2 czarne herbaty i 1 zielona, wiec to pewnie za kare, bo normalnie staram sie ograniczac do 1. Bylismy wczoraj znow ogladac wozki i wciaz mam metlik, ale po przeczytaniu mnostwo opini na necie zdecydujemy sie jednak na x-landera xq albo xa. Wydaje mi sie, ze przy tych wszystkich rzeczach jakie oczekujemy od wozka on najbardziej spelnia kreteria. Jest duzo lepszych wozkow pod pewnymi aspektami, ale jak cos maja super to cos innego kuleje. Najbardziej przekonalo mnie chyba to, ze jest trwaly i stosunkowo rzadko sie psuje, a jak juz sie psuje to ma dobrzy serwis. My chcielibysmy kolejna dzidzie tez w nim powozic. No i fotelik Besafe, ktory mozemy troszke taniej odkupic od znajomych tez do niego wchodzi. Z wozkow, ktore widziemysmy na zywo podobal nam sie tez espiro enzo evo, ale opinie ma na necie, ze jednak wykonanie jest gorsze niz x-landerze i mozna do neigo montowac tylko fotelik espiro, ktory ma niepochlebne recenzje. Darusia Ty masz chyba ten wozek? |
||
|
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja taka zalatana, że nie mam kiedy nawet Was poczytać... Wczoraj walczyliśmy jaki wózek kupić... tzn. myślałam, że mam upatrzony: Jedo Fyn, ale wczoraj jeździliśmy nim i X landerem XQ i X lander łatwiej sie pakuje do samochodu... łątwiej kółka ściąga itd... ehhhh, ale żeby mi się jeszcze bardziej podobał... mam wrażenie, że ta gondolka na zime za mała...
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() brrr zimno i szaro za oknem. Chyba znowu na śniadanko zjem płatki z mleczkiem to się rozgrzeję ![]() Wczoraj ciocia pomalowała mi włoski i powiem Wam, że tak mnie zmęczył ten zabieg, że masakra. Wiadomo, musiałam dokładnie zmyć farbę, potem odżywka i znowu spłukiwać, a jeszcze wysuszyć.. Padłam jak mucha.. Ale dzisiaj samopoczucie od rana lepsze bez odrostów ![]() Życzę miłego dnia wszystkim Mamusiom
|
|
|
|
#1218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam gatki siatkowe z canpola. Ja musze jeszcze dokupić wkładki laktacyjne. - Możecie poradzić jakie konkretnie?!!!? podpaski większe, okłady żelowe i moge pakować torbę do szpitala
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-21 o 08:45 |
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że temat wózeczka aktualny
Mam takie pyt, jakie wymiary gondolki są dobre na zime? bo nie chciałabym kupić za małej, a nie orientuje się, jaka to jest ta za mała na okres zimowy..bo wiadomo maluszek ubrany w kombinezon to i więcej miejsca potrzebuje
|
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno bezdyskusyjnie MEDELA
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas też zimno, ale z racji, że jestem sama z córcia to nie mam wyrzutów sumienia, że tylko chwilke jesteśmy na zewnatrz bo jakby było ciepło to byłby problem ![]() Widze, że piszecie o ruchach dzidzi. Ja mam wrażenie, że moja rusza się non stop. Nie boli mnie to jakoś, ale brzuch tak skacze, ze czasem mam wrażenie, że zaraz spadne z krzesła czy coś Polusia była delikatnijesza, nie czułam tak mocno tych ruchów ![]() Jutro chcę iść powtórzyć ta glukozę na własną rękę, ale jutro juz bedzie 28+6 tc i mam dylemt teraz czy to nei za późno Juz sama nie wiem co mam robić. Tak strasznie nie chce iść do szpitala na tą krzywą cukrową ![]() Co do laktatorów to ja mam ręczny Avent ISIS i jest rewelacyjny!(ja mam ten z 5-oma pojemnikami) karmiłam ponad 10 miesięcy i z niego również korzystałam, więc ja polecam
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesli można sobie pozwolić, to elektryczny ułatwia życie
Tylko wiadomo... cena...
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
jakos wstalam lewym okiem dzis... bo nogi jeszcze nie wystawilam poza lozko uff dobrze, ze wybor wozka mam juz z glowy. |
|
|
|
#1224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
+ 2 pampki
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Byłam wczoraj na 4D i.... ZOSIA to na 100% Ona (nie ma oporów do pokazywania pupy ![]() Twarz zasłonięta łapkami (chyba ceni sobie prywatność) Waga 1120g 26tc 5dni Nogi w długości na 29tc TP z tego Usg na 14.12 a nie na 20. Wszystko w normie. Dziś zaczynamy 27tc |
|
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Fotelik samochodowy dla takiego maluszka nie jest az tak istotny, chyba, ze planujecie duzo podrozowac lub wozic dzidzie w tym foteliku zamiast np gondoli. Na pewno warto zainwestowac w fotelik powyzej 9kg, maluch jest starszy, potrzebuje stabilnego oparcia
|
|
|
|
#1227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
za wizyte. To dlugonoga bedzie Zosia
|
||
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udana wizyte, a Zosia to chyba modelka bedzie, jesli ma takie dluuugie nóżki
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysle, że jak brać to XQ, tzn XA ma większe koła-co wole, ale spaceroweczki nie przestawisz... i XQ bardziej chwalony, że bardziej wart ceny
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-21 o 09:15 |
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Domiks spokojnie możesz iść powtórzyć krzywą cukrową niby zalecają do 26 tc, ale później też nie zaszkodzi. Bo cukrzyca nie znika ot tak ![]() fatal21 gratuluję udanej wizyty A malutka długonoga Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

bo odwrotnie zawiasy w drzwiach (tych jednych co byly
Uwielbiałam te czkawki
Uwielbiam oglądać wnętrza
Ma czkawki srednio co 3 godziny

za wizyte. To dlugonoga bedzie Zosia