Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 21:12   #1201
lina84
Rozeznanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny a podkłady poporodowe (te mega podpaski) to jakie kupujecie Bella, Seni czy może Hartmana?? Ile tego trzeba mieć??
ja kupiłam z belli -gin mi mówił żebym takie kupiła
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:46   #1202
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
ja kupiłam z belli -gin mi mówił żebym takie kupiła
tez mam z belli

szafe Tz zlozyl, ale sie naklnal przy tym bo odwrotnie zawiasy w drzwiach (tych jednych co byly) do gory nogami przykrecil i mu nie pasowalo cos pojemne bydle z szafy wiec jestem zadowolona bardzo

Dobranoc
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:47   #1203
muffinka90
Zakorzenienie

ja tez kupilam z belli, bo byly w promocji w dozie

tak czy tak pojdzie do kosza, wiec to chyba bez wiekszego znaczenia

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:11   #1204
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
A Ja nigdy nie czułam czkawki jak przy Julci tak i teraz nigdy nie czuje buuuuuu
Ja tak samo Strasznie mnie to martwi Chociaż moja gin. wszystko zwala na łożysko na przedniej stronie i że stąd moje odczucia inne niż w poprzedniej ciąży Uwielbiałam te czkawki

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Poniżej wkleję kilka zdjęć mojego granitu to zobaczysz jakiej on jest grubości. Zdjęcia robiłam jeszcze zimą przy sztucznym świetle, ale mam nadzieję, że coś zobaczysz.
Ale masz piękną kuchnię!!! Jak z katalogu Pokaż resztę Łazienki, sypialnie Uwielbiam oglądać wnętrza

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie.

Czy któraś z was kupowała płyn do płukania z DZIDZIUSIA ???
Bo ja kupiłam na all i dziś mi przyszedł noi co Ja wyczytuje że ten płyn do płukania jest dla dzieci powyżej 3 LAT
Tak, są 2 rodzaje. Taki z różowymi literkami jest dla starszych a dla młodszych chyba wogóle nie widziałam. Tylko do prania takie z niebieskimi literkami.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ja mam takie ale od innego sprzedajacego, obecnie on juz ich nie ma. Placilam 2zl za paczke
http://allegro.pl/woreczki-na-brudne...810298276.html
Dzięki

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Z tym rozwarciem to na 2cm a nie dwa palce, bo dwa palce to 4cm. Więc mam na 2cm
Elu, ale może od zewnątrz Ci się poprostu robi rozwarcie a od środka szyjka jeszcze trzyma i stąd te 24 mm? Ja tak mam, że od zewn. praktycznie nic mi nie zostało, 1 palec luźno wchodzi, ale od środka pozamykane.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale jestem szczęśliwa mamy już podpisaną umowę na rok także mieszkanie mamy z głowy i jeszcze mało tego nam nie policzyli opłaty za przedłużenie umowy 30f pani powiedziała że to dla dzidzi

No to ja się pochwalę małej kątami i moim dzisiejszym brzuszkiem
Super, że wszystko się układa a kącik śliczny!! Och jak ja lubię oglądać takie nowiutkie łóżeczka, pościele

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-20 o 22:06
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:16   #1205
muffinka90
Zakorzenienie

Na dobranoc moj dzisiejszy brzucholek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33tc.jpg (83,4 KB, 23 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:16   #1206
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a podkłady poporodowe (te mega podpaski) to jakie kupujecie Bella, Seni czy może Hartmana?? Ile tego trzeba mieć??
.
Ja kupilam Belli - jedno opakowanie. Ale chodzilo ci chyba o wklady porodowe- a podklady to takie ceraty na przescieradlo. Przydatne jak masz cewnik i lezysz po znieczuleniu i wszystko z ciebie wyplywa.
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja tak samo Strasznie mnie to martwi Chociaż moja gin. wszystko zwala na łożysko na przedniej stronie i że stąd moje odczucia inne niż w poprzedniej ciąży Uwielbiałam te czkawki

Ale masz piękną kuchnię!!! Jak z katalogu Pokaż resztę Łazienki, sypialnie Uwielbiam oglądać wnętrza
Slonce- to ja z checia ci pozycze moja osmiorniczke na pare godzin Ma czkawki srednio co 3 godziny Po zboksowaniu mi wnetrznosci dodatkowe skoki czkawkowe mnie dobijaja.
No i przylacze sie do prosby o zdjecia- tez uwielbiam ogladac wnetrza i marzyc , ze kiedys bede miec podobnie

Filip wreszcie zasnal. Tż zaraz wraca, a mi spuchly nogi- bo za dlugo siedzialam z nimi na dole- gin zalecila, ab jak najwiecej trzymac je w gorze.

Ide szykowac obiado-kolacje dla Tż i pewnie pojde niebawem spac. Wymeczylo mnie te kibelkowe posiedzenie dzis.
Dobranoc mamuski!
Stary 2011-09-20, 22:40   #1207
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ale w tej aktualnej gazetce do 21 września co jest ważna??bo ja nie widze tego laktatora

nawet jakbys nie napisala,że w odwrotnej kolejności to i tak bysmy się domyśliły

moje wiyty też mniej więcej tyle trwają tylko;/
Dygotko, w tej gazetce ważnej do jutra. Jeśli otworzysz gazetkę w PDF to na górze masz opcje 'znajdź' wpisz 'avent' lub 'laktaror' i naciśnij enter, powinno znaleźć. A jeśli otwierasz inaczej to naciśnij Ctrl + F i na dole ekranu bądź na środku (zależy od wersji Windowsa) i zrób to samo.
A tak btw. skoro dziewczyny piszą, że jest kiepski, to chyba nie ma sensu go kupować.

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Medela lepsza. Ale to jest tak samo jak z pieluchami, każdemu pasuje co innego. Ja mam np. TT ręczny, ale z opinii wynika, że jak się ma małe piersi to nie zasysa tak jak trzeba. Koleżanka ma Medele taka z jakby strzykawka i nie narzeka, mowi, ze dobrze ściąga. Avent czytałam, że się psuje..

Co do woreczków na pieluszki kupiłam takie same jak ja_dalia.
Małych piersi nie mam, ale ten Medela mnie przekonuje. Avent sobie odpuszczę w takim razie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
tez mam z belli

szafe Tz zlozyl, ale sie naklnal przy tym bo odwrotnie zawiasy w drzwiach (tych jednych co byly) do gory nogami przykrecil i mu nie pasowalo cos pojemne bydle z szafy wiec jestem zadowolona bardzo

Dobranoc
Ja już się nie mogę doczekać nowej szafy... A dzisiaj przesuwałam stolik... i pięknie porysowałam podłogę... rysa na metr co najmniej... ciekawe, czy Tż zauważy. Tata ma zapytać znajomego od podłóg, jak to zakamuflować, bo woskiem nie idzie. Będę bita

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Na dobranoc moj dzisiejszy brzucholek
Brzuchal chyba

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ja kupilam Belli - jedno opakowanie. Ale chodzilo ci chyba o wklady porodowe- a podklady to takie ceraty na przescieradlo. Przydatne jak masz cewnik i lezysz po znieczuleniu i wszystko z ciebie wyplywa.
Kupię wkłady Belli i jakieś podkłady, z czasów miesiączkowych pamiętam, że lubiłam jakąś plamę po sobie zostawić... nie wiem, jak ja śpię, ale tak mam.

Mój maluszek wypina dzisiaj różne części ciałka, ale jak go zaczynam masować w tym miejscu, to chowa. Czy dzieci nie lubią, jak je się głaszcze przez brzuch?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:44   #1208
oolong
Zakorzenienie

widzę, że wpadacie w szał zakupów
nianie, laktatory, kosze na pieluchy.....

ja miałam odciągacz z apteki za 10zl, ani razu go nie użyłam, a karmiłam piersią ponad rok

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:50   #1209
Seona
Zakorzenienie

Oolong, ja też karmiłam piersią, ale laktator się bardzo przydawał. Też miałam taki za 10 zł i był rewelacyjny . Miałam też Canpola ale nie polecam, nic nie ściągał Teraz będę kupować Medelę.

Idę spać, bo moja już od 21:30 śpi a ja dalej tu siedzę.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-20 o 22:51 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 22:57   #1210
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Oolong, ja też karmiłam piersią, ale laktator się bardzo przydawał. Też miałam taki za 10 zł i był rewelacyjny . Miałam też Canpola ale nie polecam, nic nie ściągał Teraz będę kupować Medelę.

Idę spać, bo moja już od 21:30 śpi a ja dalej tu siedzę.
własnie też gdzies mam coś w tym stylu schowane - na pewno Albert's Sanity, ale nie wiem, czy dokładnie ten model
naprawdę ani razu nie użyłam
tez się położę, bo coś mnie brzuch pobolewa

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 23:08   #1211
czarnaoak
Przyczajenie

Jejku dziewczyny piszecie o tych kilogramach, ja to sie boje ze zamiast w brzuszek to mi w tylek idzie ;p Mam wrazenie ze ile uroslo z przodu tyle i z tylu Maz mowi, ze to dla lepszej rownowagi

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

I zauwazylam ze jak wychodze gdzies na dluzej, to sie tak dzidziorro rozpycha na boki ze sobie czasem usiasc musze, ja to juz nie wiem, co tej mojej corce nie pasuje
Stary 2011-09-21, 07:21   #1212
Paula__22
Raczkowanie

Witamy się z rana, zapowiada się kolejny zimny i pochmurny dzień z mżawką. Ja wczoraj przesadziłam ze sprzątaniem i tak mnie bolały krzyże, że nie mogłam spać, ale dziś już ok. Lece coś przygotowywać bo Mati ma dzisiaj gości, a jeszcze muszę do pracy L4 podrzucić.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 07:39   #1213
lina84
Rozeznanie

dzień dobrek )
Dzisiaj wyjątkowo jakos dobrze mi się spało ,chyba dlatego że wyjatkowo rzadko wstawałam do toalety.
Wczoraj przyszła bluzka którą ostatnio zamówiłam -nawet fajna .
Tż powiedział że w końcu coś dla siebie kupiłam bo jeszcze troche w worku bede chodzić.
A o to bluzeczka:
http://allegro.pl/ciazowa-tunika-z-b...829092381.html

Wieczorem załącze fotki ubranek które dostałam .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 07:44   #1214
mol_aa
Zadomowienie

dzien dobry

Strasznie duzo wczoraj popoludniu naskrobalyscie. W ogole wczoraj byl jakis ciezki dzien, pierwszy raz mialam mega dola, az sie poryczalam
a to tylko dlatego, ze z wyprawki dla maluszka mam nie duzo, dla siebie do szpitala nie mam nic, chodzic mi nie wolno i musze liczyc na tza i mame,a ja tak bardzo bym chciala

dygotka8 wozek kosztowal nas 2300zl, ale jest w nim wszystko tzn. stelaz, gondola, spacerowka z mozliwoscia zakladania tyl przód, fotelik samochodowy, który mozna montowac do wozka, adaptery, folia przeciwdeszczowa, torba na zakupy, ktora mozna zamontowac na raczce od wozka, torba dla maluszka z tzw przenosnym przewijakiem, spiworek, moskitiery sa wbudowane w budzie od gondoli i spacerowki i osłona na nozki, ktora jest wbudowana w spacerowke, aa i dostalismy jeszcze pompke do kolek
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:04   #1215
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ela3010-prosze ten przepis podała mi któraś z dziewczyn,ale jeszcze nie próbowałam
Gotujesz makaron (np. świderki, dobry jest też taki, który został po czymś tam).
Na patelnie lejesz oliwę, wrzucasz cebulę, podsmażasz, makaron, tuńczyka
( może być w sosie własnym, oleju, pomidorowym, tyryiaki, słodko-kwaśnym, czy jaki lubisz),
pomidora (jeśli lubisz pomidora na ciepło), następnie doprawiasz (np. zioła prawansalskie,
słodka/ostra papryka) i dorzucasz startego sera. Podsmażasz, aż ser się rozpuści.
Nie wygląda to apetycznie, ale smakuje dobrze.
Tak apropo tego przepisu to jak ktos lubi, zeby byl sos to ja robie z passaty nie z pomidorow i dodaje tunczyka na sam koniec, wtedy sa wieksze kawalki i bardziej go czuc, w ogole ta potrawa jest super szybka uniwersalna

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Mój maluszek wypina dzisiaj różne części ciałka, ale jak go zaczynam masować w tym miejscu, to chowa. Czy dzieci nie lubią, jak je się głaszcze przez brzuch?
Moja dzidzia juz od kilku tygodni sie wypina i tez jak jak pogladze to sie chowa Ja sie akurat z tego ciesze, bo ona sie tak mocno czasem wypina, ze az boli. Mysle, ze to porostu jest reakcja na bodziec, jakim jest dotyk.

muffinko super brzuszek

Wczorajszy dzien byl jakis depresyjny ogolnie, ale dzis na dolnym slasku juz slonce i o niebo lepiej Taka przynajmniej mam nadzieje. Dzis w nocy zlapal mnie niestety megamocny skurcz no i mialam pospane, bo noga caly czas mnie boli ;/ Biore magnez, ale przypatrzylam sie na ulotke i bylo napisane zeby brac 3 dziennie, a ja bralam 1 Tak wiec zwiekszam dawke, mam nadzieje, ze pomoze. Wczoraj wypilam 2 czarne herbaty i 1 zielona, wiec to pewnie za kare, bo normalnie staram sie ograniczac do 1.

Bylismy wczoraj znow ogladac wozki i wciaz mam metlik, ale po przeczytaniu mnostwo opini na necie zdecydujemy sie jednak na x-landera xq albo xa. Wydaje mi sie, ze przy tych wszystkich rzeczach jakie oczekujemy od wozka on najbardziej spelnia kreteria. Jest duzo lepszych wozkow pod pewnymi aspektami, ale jak cos maja super to cos innego kuleje. Najbardziej przekonalo mnie chyba to, ze jest trwaly i stosunkowo rzadko sie psuje, a jak juz sie psuje to ma dobrzy serwis. My chcielibysmy kolejna dzidzie tez w nim powozic. No i fotelik Besafe, ktory mozemy troszke taniej odkupic od znajomych tez do niego wchodzi.
Z wozkow, ktore widziemysmy na zywo podobal nam sie tez espiro enzo evo, ale opinie ma na necie, ze jednak wykonanie jest gorsze niz x-landerze i mozna do neigo montowac tylko fotelik espiro, ktory ma niepochlebne recenzje. Darusia Ty masz chyba ten wozek?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:41   #1216
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
... bo np próbki J&J siebie i moją mamę rejestrowałam w ten sam dzień ja swoje próbki dostałam już jakieś 3 tygodnie temu a ona nadal nic nie ma
Może... próbek też J&J też nie dostałam jeszcze

A ja taka zalatana, że nie mam kiedy nawet Was poczytać...

Wczoraj walczyliśmy jaki wózek kupić... tzn. myślałam, że mam upatrzony: Jedo Fyn, ale wczoraj jeździliśmy nim i X landerem XQ i X lander łatwiej sie pakuje do samochodu... łątwiej kółka ściąga itd... ehhhh, ale żeby mi się jeszcze bardziej podobał... mam wrażenie, że ta gondolka na zime za mała...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:42   #1217
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry
brrr zimno i szaro za oknem. Chyba znowu na śniadanko zjem płatki z mleczkiem to się rozgrzeję
Wczoraj ciocia pomalowała mi włoski i powiem Wam, że tak mnie zmęczył ten zabieg, że masakra. Wiadomo, musiałam dokładnie zmyć farbę, potem odżywka i znowu spłukiwać, a jeszcze wysuszyć.. Padłam jak mucha.. Ale dzisiaj samopoczucie od rana lepsze bez odrostów
Życzę miłego dnia wszystkim Mamusiom
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:43   #1218
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja kupiłam jednorazowe i dobrze ze jedne otwarłam bo co się okazało? nie spojrzałam na rozmiar!! I te majciory wejdą mi do kolan
Mi koleżanka powiedziała, że mam brać największe :/ Pewnie wszystko później boli i "swoj" rozmiar ciężko ubrać...

Ja mam gatki siatkowe z canpola.

Ja musze jeszcze dokupić wkładki laktacyjne. - Możecie poradzić jakie konkretnie?!!!?
podpaski większe, okłady żelowe i moge pakować torbę do szpitala

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-21 o 08:45
Stary 2011-09-21, 08:45   #1219
princessskaa
Wtajemniczenie

Widzę, że temat wózeczka aktualny Mam takie pyt, jakie wymiary gondolki są dobre na zime? bo nie chciałabym kupić za małej, a nie orientuje się, jaka to jest ta za mała na okres zimowy..bo wiadomo maluszek ubrany w kombinezon to i więcej miejsca potrzebuje
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:48   #1220
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Mam pytanie:Lepszy laktator ręczny Medela, czy Aventu?
Podobno bezdyskusyjnie MEDELA

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-21, 08:49   #1221
domi7ks
Zakorzenienie

Cześć

U nas też zimno, ale z racji, że jestem sama z córcia to nie mam wyrzutów sumienia, że tylko chwilke jesteśmy na zewnatrz bo jakby było ciepło to byłby problem

Widze, że piszecie o ruchach dzidzi. Ja mam wrażenie, że moja rusza się non stop. Nie boli mnie to jakoś, ale brzuch tak skacze, ze czasem mam wrażenie, że zaraz spadne z krzesła czy coś Polusia była delikatnijesza, nie czułam tak mocno tych ruchów

Jutro chcę iść powtórzyć ta glukozę na własną rękę, ale jutro juz bedzie 28+6 tc i mam dylemt teraz czy to nei za późno Juz sama nie wiem co mam robić. Tak strasznie nie chce iść do szpitala na tą krzywą cukrową jeszcze jakby mnie trzymali aly dzien to okej, ale jak mnie zechcą zostawić na 3 dni to ten szpital wysadze

Co do laktatorów to ja mam ręczny Avent ISIS i jest rewelacyjny!(ja mam ten z 5-oma pojemnikami) karmiłam ponad 10 miesięcy i z niego również korzystałam, więc ja polecam Teraz myslę, że tez mi sie przyda. A laktator kupiłam dopiero miesiąc po porodzie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:51   #1222
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy ręczny czy elektryczny..
Jesli można sobie pozwolić, to elektryczny ułatwia życie Tylko wiadomo... cena...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-21, 08:54   #1223
goldika
Zakorzenienie

Dzien Dobry
jakos wstalam lewym okiem dzis... bo nogi jeszcze nie wystawilam poza lozko
uff dobrze, ze wybor wozka mam juz z glowy.
Stary 2011-09-21, 08:59   #1224
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jakie kupujecie foteliki samochodowe?? Bo my się zastanawiamy nad cabriofixem.
My kupujemy CABRIOFIX, wczoraj oglądaliśmy różne i ten ma najlepsze opcje, wypadkowa na 5 itd itp...

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ile Pampersów 1 Newborn bierzecie do szpitala? Zastanawiałm się czy opakowanie 47szt. wystarczy jak będę po CC.
U nas do szpitala nic nie każą dla maluszka brać, ani ciuszkow ani pampkow, tylko to co na wyjście-ciuszki
+ 2 pampki

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-21, 09:01   #1225
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Byłam wczoraj na 4D i....
ZOSIA to na 100% Ona (nie ma oporów do pokazywania pupy
Twarz zasłonięta łapkami (chyba ceni sobie prywatność)
Waga 1120g 26tc 5dni
Nogi w długości na 29tc
TP z tego Usg na 14.12 a nie na 20.
Wszystko w normie.

Dziś zaczynamy 27tc
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:01   #1226
mol_aa
Zadomowienie

Fotelik samochodowy dla takiego maluszka nie jest az tak istotny, chyba, ze planujecie duzo podrozowac lub wozic dzidzie w tym foteliku zamiast np gondoli. Na pewno warto zainwestowac w fotelik powyzej 9kg, maluch jest starszy, potrzebuje stabilnego oparcia
Stary 2011-09-21, 09:04   #1227
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
My kupujemy CABRIOFIX, wczoraj oglądaliśmy różne i ten ma najlepsze opcje, wypadkowa na 5 itd itp...

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

U nas do szpitala nic nie każą dla maluszka brać, ani ciuszkow ani pampkow, tylko to co na wyjście-ciuszki
+ 2 pampki
a ten fotelik do jakiego wieku/wagi dziecka sie nadaje?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Waga 1120g 26tc 5dni
Nogi w długości na 29tc
Wszystko w normie.

Dziś zaczynamy 27tc
za wizyte. To dlugonoga bedzie Zosia
Stary 2011-09-21, 09:04   #1228
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Waga 1120g 26tc 5dni
Nogi w długości na 29tc
Wszystko w normie.

Dziś zaczynamy 27tc
za udana wizyte, a Zosia to chyba modelka bedzie, jesli ma takie dluuugie nóżki
Stary 2011-09-21, 09:07   #1229
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Bylismy wczoraj znow ogladac wozki i wciaz mam metlik, ale po przeczytaniu mnostwo opini na necie zdecydujemy sie jednak na x-landera xq albo xa.
Mysle, że jak brać to XQ, tzn XA ma większe koła-co wole, ale spaceroweczki nie przestawisz... i XQ bardziej chwalony, że bardziej wart ceny

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:15
Stary 2011-09-21, 09:11   #1230
Ona231
Zadomowienie

Domiks spokojnie możesz iść powtórzyć krzywą cukrową niby zalecają do 26 tc, ale później też nie zaszkodzi. Bo cukrzyca nie znika ot tak

fatal21 gratuluję udanej wizyty A malutka długonoga

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Widzę, że temat wózeczka aktualny Mam takie pyt, jakie wymiary gondolki są dobre na zime? bo nie chciałabym kupić za małej, a nie orientuje się, jaka to jest ta za mała na okres zimowy..bo wiadomo maluszek ubrany w kombinezon to i więcej miejsca potrzebuje
Pricesska warto brać jak najdłuższą i najszerszą, bo jednak maluch opatulony będzie nie tylko kombinezon ale i kocyk itp. A do spacerówki też go szybko nie włożysz. Jak kupisz wąską i krótką to na zimie może nie wystarczyć, to też zależy jak maluch będzie długi itp

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości