|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Ale Wy jesteście miłe
.Tylko te Wasze ćwiećmózgi was tłumaczą
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Haha przyganiał kocioł garnkowi , jak to tam z tym kawałem było
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry śpiochy
tż wrócił po 23ej, zanim spać przyszedł to było po północy i biedak wstał o 4.50 razem ze mną bo na 6 pojechał do pracy...ehhh no i jeszcze mnie na szybko tenterenten po śpiochu hehehehe także mnie od rana się micha śmieje jeszcze jakby coś z tego wyszło... ehhhWczoraj sama musiałam wszystko sobie poszykować, spanie, kąpanie, jedzenie, zawsze robi to wieczorem tż, a tu duuupa sama musiałam, no i jednak potrzebny on trochę, bo ciężko z dzieckiem uwieszonym na szyi to wszystko zrobić
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
P0P zamówiłaś ten środek do zmywania długopisu z tapicerki skórzanej
Mój malec dopadł dzisiaj do szafki taty a tam pełno długopisów, uśpiło moją czujność to że Eryk powiedział że Erwin chodzi z niebieskim pisakiem, a pisaki w domu mamy tylko zmywalne, no i na narozniku mam radosną twórczość mojego synkaWypróbuj coś i jak będzie skuteczne to daj jak najszybciej znać ![]() Narazie potraktowałam to chusteczkami do pupy i teraz kremem do czyszczenia, ale jakiś gówniany długopis nie chce puścić z kolorem
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko 2.Jedna przywiozła ton 30,druga 20 i jeszcze się zawiesił tą z 30 i zakopał nam przy wjezdzie,kolega ciągnikiem nam go wyciągał plus jeszcze to,że inaczej tego piachu nie miał możliwości wysypać jak nam wjazd na podwórko zawalić.Samochadami nie mieliśmy jak wjezdzać.Pózniej wynajeliśmy ludzi,żeby ręcznie taczkami i łopatami nam te 30 ton na miejsce przewiezli ![]() Cytat:
Buu cicho z tą zimą.Jak ja zimy nienawidzę i jezu już jak słyszę i widzę,że ptaki odlatują to płakać mi się chcę.Wstrętna biała masa,chlapy,przerażająco zimno z czego tu się cieszyć?![]() Kurczę nie wiedziałam A dlaczego tak jest?ja myślałam,że to jeszcze lepiej podawać jak dziecko przeziębione.Jezu ale pała ze mnie,ja doczytałam,żeby napisać.Ale niestety i tak musiałam Sary zapytać jak to z Zosi spaniem jest to tak czy siak proszę nie krzyczeć ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Sara ile dałaś za tą chustkę?bo na all wyniesie mnie ona z przesyłką 50zł i nie wiem czy zamówić czy poczekać aż pojadę na zakupy do h&m. I możesz ją zmierzyć:ile ma na ile?
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.. ja od rana na nogach..
zaraz zmykam Michalinę do teściowej podrzucic... PIERWZY RAZ!!!! zawsze pilnowałą tylko T. siostra chrzesna... a dzis tylko z babcia Michasia bedzie i mam nadzieję że sprosta ... a ja zmykam na szkolenie bo siedze w komisji na wyborach. no jak nic wpadnie mi 160 zł.. bedzie na dojazdy na październik do szkoły bo mam az 3 zjazdy!!
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jak chcielismy kogoś do rozplantowania ziemi po pogłębianiu stawu to zapomnij siedzą nieroby pod sklepem ale nikt nie pójdzie w końcu mój mąż znalazł dwóch to mało grabi nie połamali od podpierania sięMój lekarz nic nie mówił żeby przerywać podawanie tranu jak mały przeziębiony , normalnie kazał podawać ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- P0P i Madzia nie doceniacie talentu swoich dzieci, tak się rozwijają pasje
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - ja doceniam i owszem ale inni domowinicy nie doceniają.
![]() Mi te mazaje jakoś nie przeszkadzają. Dodatkowo oststnio i tak cała skóra jest podrapana przez kota. Kot siedzi na krześle a ta mała przychodzi i go zwala a ten się nie daje i wbija pazury ale ta i tak go ściąga z tego krzesła. Igor do tej pory to nic nie niszczył i nic nie drapał w domu a teraz mamy poniszczone. TZ stwierdził że wyrzuci go z domu. Ale to nie Igora wina tylko Oliwki .Madzia - nie kupiłam jeszcze tego mazaka więc nie wiem czy działa.
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na wiosce się zbuntowali,bo nie chcą u innych robić za takie grosze i bardzo dobrze,a ludzie mają znowu do nas pretensje,że tak dużo dajemy.A wcale dużo nie dajemy,tylko dajemy normalnie,a nie robimy z ludzi śmieci Od razu większy szacuneczek mam do takiej pracy.Jak mamy przyczepy drzewa do porąbania to też tych Panów bierzemy i wszystko cacy porąbane,posprzątane i pięknie drzewo ułożone.A mi znowu 3 już lekarz powiedział,że tran się powinno podawać po 3 roku życia Ja to nie wiem co oni wszyscy.
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kobietki
![]() Evitka dzięki,będę wracała z pracy to zawitam w aptece. Sara właśnie tak dokładnie się nauczył,że główka do tyłu ale na stojąco i do tego sam mi nalewa wody do takiego kubka dużego. Zosiaczek świetnie wygląda,tak mądrze i dorośle ![]() właśnie myślałam o prezentach na gwiazdkę,jaką radochę już w tym roku będą nasze dzieci miały ![]() ja zamierzam kupić,ale chyba nie będę czekała do gwiazdki taki worek z ikeii co się wiesza na suficie i dziecko ma taką fajną huśtawkę,jak to zobaczył to odejść nie chciał i fajna zabawa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/ to jest całkiem duże a z zabawek to jeszcze nic nie wymyśliłam |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
P0P wypróbuj tego mazaka
![]() U Was tyle łatwiej że możecie dać do zmiany obicia, to w sumie niewielki koszt przy krzesłach, bo 1 m2 skóry kosztuje 60 zł. Ja to mam wrażenie że przy tych dzieciach to powinnam mieć wszystko w domu metalowe
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Mili - widzę Cię, co u Was?????
|
#3825 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
uwielbiam patrzeć przez okno wieczorem jak sypie śnieg![]() ta chustka kosztowała 30 zł, pozniej zmierze bo musze cm poszukać Cytat:
![]() i dlatego moi rodzice mieli zmieniać kanape, ale stwierdzili że poczekają jeszcze troche. Zosia u nas w salonie jeszcze nic nie popsiała. Cytat:
![]() mi wczoraj popołudniu padł laptop i siedze na taty teraz Zosia dziękuje za komplementy
|
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co w końcu z tym tranem , jak nie powinno się podawać po 3 roku zycia ? przecież kiedyś w szkołach podawali .Niby dlaczego się nie powinno? Cytat:
P0P to macie teraz dwóch szkodników Ja to na razie poczekam z malowaniem , bo ściany już popaćkane i pomazane i obdarte |
||
|
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
No mi nie jest do śmiechu
![]() Cytat:
Cytat:
Mój tak ładnie pomalował że w sumie cale siedzenie do wymiany by było, o ile nie zejdzieAle licze na te środki do czyszczenia. Moje dwa nie dały rady, mam jeden w kremie, drugi w sprayu. Tak sobie myślałam żeby zadzwonić do firmy sprzątającej mój były szef płacił niedawno za arożnik 80 zł za czyszczenie, a był usyfiony, to może i na takie mazgaje znajdą sposób. Ale i tak musi poczekać do wyplaty
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- My dzis w nocy mieliśmy przeboje z maćkiem gorączka 39,2 , nic mu więcej nie jest, nie ma kataru, kaszlu nic młody wiedział kiedy chorować heheheh to sobie pojechałam
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.. i znów mnie wybrali na przewodnicząca komisji wyborczej.. a broniłam sie jak mogłam chociaz chciałam zastepca byc ale niestety jedna Pani chciała zastepca..
znów serce w gardle niby juz drugi raz ale w innym miejscu. Michalinka spi a ja tez padam Madzia bardzo ładne grafitii
|
|
#3830 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kawałki kurczaka, piersi moczymy w jogurcie. Conajmnije godzinę. Solimy, pieprzymy. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i wstawiamy do piekarnika na wytłuszczoną blaszkę na 20-25 minut, 180 st. link podawał libra, chyba właśnie do tego bloga: http://nagrabinie.blogspot.com/2010/...rruchutko.html Cytat:
Ja od razu zadziałałam czym się da, najwięcej pomógł zmywacz do paznokci, ale nie bede kłamać- jeszcze odrobinę widać
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Ana zmierzyłam chustke, ona ma kształt trójkąta gdzie podstawa ma ok 105 cm, a boki 85cm.
![]() mam nadzieje że wiesz o co chodzi ![]() Dusiaka dzieki za przepis, zrobie wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Dziewczyny spróbujcie jeszcze CIF-em, moja ciocia mówi że ona długopis własnie tym czysciła.
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
ufff a ja zaraz kończę
cały dzionek mam lapka ze sobą i co jakiś czas was podczytuję, a widze, że coś ruch tutaj kiepskawy dzisiaj a ja się chwalę, wreszcie dostaliśmy podwyżki, tzn. na razie na papierze ale zawsze to coś ja nadal czekam na wypłatę z 1 września Madzia -zapomniałam napisac wczoraj - Michasia urocza, i na fb widziałam jak stoi pod ścianą i taaaaka podobna do Ciebie , że hej!
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
A w następnym tygoniu w Tchibo będę ciuszki zimowe dla dzieci i buciki
http://www.tchibo.pl/Ubrania-dla-dzieci-t400004153.html
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Ana przyszła Ci ta farma? bo do mnie na razie nie
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie Ci współczuje,ja to z tych co by ryczały nad takim"arcydziełem"bo nienawidzę jak coś ma ryski czy o matko!jest podniszczone
Cytat:
Dzięki.Czy wam też dzisiaj tak paskudnie chodzi wizaż?mnie cały czas wywala i wszytsko muszę kopiować,bo znika ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Ana gdzie dokupowałaś Ninie te figurki? przez allegro zamawiałaś? bo nie moge znaleźć
|
|
#3838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Mam problem z ubieraniem Zosi. Jest dzisiaj 13 st (w TV podawali ze 20 st. ) i założyłam jej body z krótkim rękawem, lekki sweterek, jeansy i trampki (szłyśmy bez wózka). Dziecko mi się zgrzało jak diabli, skerpetki i body można wykręcać . Całe szczeście ze żadnego wiatru nie ma bo chyba by się przeziębiła. A po drodze widziałam dzieci w kurtkach i czapkachCytat:
Cytat:
Co do tranu to nie pomogę. Cały czas się waham bo się boję że Zosia i tak nie będzie chciała i co ja później zrobie, sama nie wypiję Cytat:
Ale jak ja się cieszę że jednak jak moglismy to nie kupiliśmy skórzanej kanapy. Oj cieszę się jak nie wiem Cytat:
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Sara 2 kupiłam u nas w dzieciowym,2 dostałam przy domku odkrywczym i 2 dostałam przy arce
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
SARA ale modeleczka
PLMADZIA ojej ale arcydzielo ja mam tez na nowej sofie skorzanej kreseczke zrobiona dlugopisem...ale to co Ty masz to ![]() ![]() ANAKAZAR ja tez lubie wszystko idealne,bez rys i uszkodzen. a ja sie dzis jakos zle czuje.wczoraj wieczorem bolalo mnie na wysoosci krzyza i brzuch sie spinal...wykapalam sie ale nie przeszlo ze strachu poszlam szybko spac. a dzis powtorka znow czuje jak mi promieniuje. pierwszy raz kiedy jestem w ciazy czuje sie zle.nie mam ani apetytu ani sil na cokolwiek.nawet obiadu nie zrobie.a do tego jest mi potwornie goraco,leze i czuje jak paruje i sie poce. to sie poskarzylam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

.

jeszcze jakby coś z tego wyszło...
Mój malec dopadł dzisiaj do szafki taty a tam pełno długopisów, uśpiło moją czujność to że Eryk powiedział że Erwin chodzi z niebieskim pisakiem, a pisaki w domu mamy tylko zmywalne, no i na narozniku mam radosną twórczość mojego synka

Buu cicho z tą zimą.Jak ja zimy nienawidzę i jezu już jak słyszę i widzę,że ptaki odlatują to płakać mi się chcę.Wstrętna biała masa,chlapy,przerażająco zimno z czego tu się cieszyć?

gorączka 39,2 , nic mu więcej nie jest, nie ma kataru, kaszlu nic