Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 22:10   #3811
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Ale Wy jesteście miłe.
Tylko te Wasze ćwiećmózgi was tłumaczą

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 23:39   #3812
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Haha przyganiał kocioł garnkowi , jak to tam z tym kawałem było
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 05:49   #3813
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dzień dobry śpiochy
tż wrócił po 23ej, zanim spać przyszedł to było po północy i biedak wstał o 4.50 razem ze mną bo na 6 pojechał do pracy...ehhh no i jeszcze mnie na szybko tenterenten po śpiochu hehehehe także mnie od rana się micha śmieje jeszcze jakby coś z tego wyszło...ehhh
Wczoraj sama musiałam wszystko sobie poszykować, spanie, kąpanie, jedzenie, zawsze robi to wieczorem tż, a tu duuupa sama musiałam, no i jednak potrzebny on trochę, bo ciężko z dzieckiem uwieszonym na szyi to wszystko zrobić Dzisiaj znowu mam 7 godzin w szkole, przyjdę wypluta, ale pocieszam się, że jutro kończę po 4 lekcjach i o 11.30 już będę w domku byle do jutra

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 07:14   #3814
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P zamówiłaś ten środek do zmywania długopisu z tapicerki skórzanej Mój malec dopadł dzisiaj do szafki taty a tam pełno długopisów, uśpiło moją czujność to że Eryk powiedział że Erwin chodzi z niebieskim pisakiem, a pisaki w domu mamy tylko zmywalne, no i na narozniku mam radosną twórczość mojego synka
Wypróbuj coś i jak będzie skuteczne to daj jak najszybciej znać
Narazie potraktowałam to chusteczkami do pupy i teraz kremem do czyszczenia, ale jakiś gówniany długopis nie chce puścić z kolorem

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:01   #3815
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ana ja wam pisalam jak to wyglada bo mialam juz numer 1.
Te figurki mi sie podobaja, gdyby wszystkie 19 zl kosztowaly bym pewnie kupowala, ale za taka kase to nie chce bo szkoda mi kasy i glownie o to mi chodzi .
Ksiazek to my chyba ponad 100 mamy, wiec te moglaby miec na pozniej najwyzej ale mimo to nie za ta cene.
A ja w ogóle tego faktu nie zarejestrowałam.Za bardzo reklama mi na mózg wpłynęła
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
eeeee, no faktycznie 5 ton libry to się jednak chowa

ty już naprawę nic nie pisz o tym spaniu ninki, bo zaś was będę musiała znienawidzić (zespół wespół z asiulkiem)
Ale co ja zrobię,że mam takiego śpiocha
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no to zaszalałaś ile to wywrotek było

Tylko 2.Jedna przywiozła ton 30,druga 20 i jeszcze się zawiesił tą z 30 i zakopał nam przy wjezdzie,kolega ciągnikiem nam go wyciągał plus jeszcze to,że inaczej tego piachu nie miał możliwości wysypać jak nam wjazd na podwórko zawalić.Samochadami nie mieliśmy jak wjezdzać.Pózniej wynajeliśmy ludzi,żeby ręcznie taczkami i łopatami nam te 30 ton na miejsce przewiezli
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Zima? Zima... ? Właściwie to nie pamiętam co to takiego.
Dwa lata temu spędziła ją w szpitalu przy Oliwce. Rok temu przeleżałam całą w domu. Więc ja jeszcze w zimie nie byłam na spacerze z córką. Mam więc nadzieję że w tą zimę może w końcu tak na luzie pochodzę po śniegu i jekieś monstrum ulepię.
Buu cicho z tą zimą.Jak ja zimy nienawidzę i jezu już jak słyszę i widzę,że ptaki odlatują to płakać mi się chcę.Wstrętna biała masa,chlapy,przerażająco zimno z czego tu się cieszyć?
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Tranu jak dziecko przeziębione się nie podaje , tylko jak jest zdrowe

Kurczę nie wiedziałamA dlaczego tak jest?ja myślałam,że to jeszcze lepiej podawać jak dziecko przeziębione.
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ana już napisała

ar ju okej?? miałaś nam tu nie pisać o spaniu Ninki

Jezu ale pała ze mnie,ja doczytałam,żeby napisać.Ale niestety i tak musiałam Sary zapytać jak to z Zosi spaniem jest to tak czy siak proszę nie krzyczeć

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Sara ile dałaś za tą chustkę?bo na all wyniesie mnie ona z przesyłką 50zł i nie wiem czy zamówić czy poczekać aż pojadę na zakupy do h&m.
I możesz ją zmierzyć:ile ma na ile?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:23   #3816
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzień dobry.. ja od rana na nogach..
zaraz zmykam Michalinę do teściowej podrzucic... PIERWZY RAZ!!!! zawsze pilnowałą tylko T. siostra chrzesna... a dzis tylko z babcia Michasia bedzie i mam nadzieję że sprosta ...

a ja zmykam na szkolenie bo siedze w komisji na wyborach.
no jak nic wpadnie mi 160 zł.. bedzie na dojazdy na październik do szkoły bo mam az 3 zjazdy!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:01   #3817
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ja w ogóle tego faktu nie zarejestrowałam.Za bardzo reklama mi na mózg wpłynęła

Ale co ja zrobię,że mam takiego śpiocha

Tylko 2.Jedna przywiozła ton 30,druga 20 i jeszcze się zawiesił tą z 30 i zakopał nam przy wjezdzie,kolega ciągnikiem nam go wyciągał plus jeszcze to,że inaczej tego piachu nie miał możliwości wysypać jak nam wjazd na podwórko zawalić.Samochadami nie mieliśmy jak wjezdzać.Pózniej wynajeliśmy ludzi,żeby ręcznie taczkami i łopatami nam te 30 ton na miejsce przewiezli

Buu cicho z tą zimą.Jak ja zimy nienawidzę i jezu już jak słyszę i widzę,że ptaki odlatują to płakać mi się chcę.Wstrętna biała masa,chlapy,przerażająco zimno z czego tu się cieszyć?

Jezu ale pała ze mnie,ja doczytałam,żeby napisać.Ale niestety i tak musiałam Sary zapytać jak to z Zosi spaniem jest to tak czy siak proszę nie krzyczeć

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Sara ile dałaś za tą chustkę?bo na all wyniesie mnie ona z przesyłką 50zł i nie wiem czy zamówić czy poczekać aż pojadę na zakupy do h&m.
i znaleźliście my jak chcielismy kogoś do rozplantowania ziemi po pogłębianiu stawu to zapomnij siedzą nieroby pod sklepem ale nikt nie pójdzie w końcu mój mąż znalazł dwóch to mało grabi nie połamali od podpierania się

Mój lekarz nic nie mówił żeby przerywać podawanie tranu jak mały przeziębiony , normalnie kazał podawać

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

P0P i Madzia nie doceniacie talentu swoich dzieci, tak się rozwijają pasje
Stary 2011-09-21, 09:10   #3818
P0P70
Zakorzenienie

Libra - ja doceniam i owszem ale inni domowinicy nie doceniają.
Mi te mazaje jakoś nie przeszkadzają. Dodatkowo oststnio i tak cała skóra jest podrapana przez kota. Kot siedzi na krześle a ta mała przychodzi i go zwala a ten się nie daje i wbija pazury ale ta i tak go ściąga z tego krzesła. Igor do tej pory to nic nie niszczył i nic nie drapał w domu a teraz mamy poniszczone. TZ stwierdził że wyrzuci go z domu. Ale to nie Igora wina tylko Oliwki.

Madzia - nie kupiłam jeszcze tego mazaka więc nie wiem czy działa.

Stary 2011-09-21, 09:20   #3819
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
i znaleźliście my jak chcielismy kogoś do rozplantowania ziemi po pogłębianiu stawu to zapomnij siedzą nieroby pod sklepem ale nikt nie pójdzie w końcu mój mąż znalazł dwóch to mało grabi nie połamali od podpierania się

Mój lekarz nic nie mówił żeby przerywać podawanie tranu jak mały przeziębiony , normalnie kazał podawać

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

P0P i Madzia nie doceniacie talentu swoich dzieci, tak się rozwijają pasje
U nas jest dwóch,nawet trzech takich pijaczków zawsze chętnych do takiej pomocy.Ludzie z wioski jak potrzebują pomocy to ich biorą za parę groszyale okropne to dla mnie,bo roboty kupe im dają,a za cały dzień proponują 10-20złMy zawsze dajemy sporo więcej plus ja im robię obiad,a tż kupuję to tanie wino na rozruch co by się chłopakom lepiej pracowałoI na wiosce się zbuntowali,bo nie chcą u innych robić za takie grosze i bardzo dobrze,a ludzie mają znowu do nas pretensje,że tak dużo dajemy.A wcale dużo nie dajemy,tylko dajemy normalnie,a nie robimy z ludzi śmieciZa każdą pracę się płaci,tymbardziej za taką ciężką fizyczną.A latać i przewozić 30 ton piachu to ciężka pracaSama przewiozłam 10 taczek i wszystko mnie bolało i pęcherze mi wyszły 2 na dłoniachOd razu większy szacuneczek mam do takiej pracy.Jak mamy przyczepy drzewa do porąbania to też tych Panów bierzemy i wszystko cacy porąbane,posprzątane i pięknie drzewo ułożone.

A mi znowu 3 już lekarz powiedział,że tran się powinno podawać po 3 roku życiaJa to nie wiem co oni wszyscy.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-21, 09:22   #3820
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

hej kobietki

Evitka dzięki,będę wracała z pracy to zawitam w aptece.

Sara właśnie tak dokładnie się nauczył,że główka do tyłu ale na stojąco i do tego sam mi nalewa wody do takiego kubka dużego.
Zosiaczek świetnie wygląda,tak mądrze i dorośle

właśnie myślałam o prezentach na gwiazdkę,jaką radochę już w tym roku będą nasze dzieci miały

ja zamierzam kupić,ale chyba nie będę czekała do gwiazdki taki worek z ikeii co się wiesza na suficie i dziecko ma taką fajną huśtawkę,jak to zobaczył to odejść nie chciał i fajna zabawa
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/
to jest całkiem duże
a z zabawek to jeszcze nic nie wymyśliłam
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:32   #3821
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P wypróbuj tego mazaka
U Was tyle łatwiej że możecie dać do zmiany obicia, to w sumie niewielki koszt przy krzesłach, bo 1 m2 skóry kosztuje 60 zł. Ja to mam wrażenie że przy tych dzieciach to powinnam mieć wszystko w domu metalowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg narożnik 001.jpg (20,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg narożnik 002.jpg (18,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg narożnik 003.jpg (23,4 KB, 35 załadowań)

Stary 2011-09-21, 09:34   #3822
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
hej kobietki

Evitka dzięki,będę wracała z pracy to zawitam w aptece.

Sara właśnie tak dokładnie się nauczył,że główka do tyłu ale na stojąco i do tego sam mi nalewa wody do takiego kubka dużego.
Zosiaczek świetnie wygląda,tak mądrze i dorośle

właśnie myślałam o prezentach na gwiazdkę,jaką radochę już w tym roku będą nasze dzieci miały

ja zamierzam kupić,ale chyba nie będę czekała do gwiazdki taki worek z ikeii co się wiesza na suficie i dziecko ma taką fajną huśtawkę,jak to zobaczył to odejść nie chciał i fajna zabawa
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/
to jest całkiem duże
a z zabawek to jeszcze nic nie wymyśliłam
Nina wczoraj jak tą arke dostała to taką radochę miałaNigdy jeszcze z niczego aż tak się nie cieszyła.Ja aż sama się cieszyłam jak głupia z tej radości.Buzia się śmiała od ucha do ucha,oczy to aż świeciły jak gwiazdki i od zabawki nie odchodziła,rano pierwsze co to poleciała zwierzątek szukać.Już chyba ten wiek gdzie nasze dzieci kumają,że coś fajnego mają

Stary 2011-09-21, 09:47   #3823
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
P0P wypróbuj tego mazaka
U Was tyle łatwiej że możecie dać do zmiany obicia, to w sumie niewielki koszt przy krzesłach, bo 1 m2 skóry kosztuje 60 zł. Ja to mam wrażenie że przy tych dzieciach to powinnam mieć wszystko w domu metalowe

Pięknie Ci załatwił Twoją nową kanapę

Stary 2011-09-21, 09:52   #3824
megi-megi
Zakorzenienie

Mili - widzę Cię, co u Was?????
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:53   #3825
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę nad tym samym i opcja nr,2 to ten

http://allegro.pl/smoby-wozek-gondol...830624889.html
oglądałam go wczoraj, też mi sie bardzo podoba

Cytat:
Sara - Zosia wygląda super. A te spodenki to jaki rozmiar ma na sobie? JA je też mam ale kupiłam raczej na wiosnę bo 92.
na 86 są, żałuje że nie wziełam jeszcze jednej pary na 92

Cytat:
sara, fajne te ośmiorniczki. Mojej to aktualnie największą frajdę sprawia zabawa kubeczkami (takie kubek w kubek z ikei), miarka z mleka i czymś tam jeszcze-tak sobie nabiera, przelewa, wylewa....
wczoraj dałam Zosi te kubeczki z ikei, super zabawe miała. Zwłaszcza jak na tate zrobiła chlap i wylała na niego cały kubek wody. Myślałam że umre ze śmiechu

Cytat:
PoP tylko sie nie poślizgnij i giry nie połam
Sara Ty małą taka wystrojoną na podwórko puszczasz , a jaka dumna stoi
wracałam z nią z miasta i niechciało mi się jej przebierać. Zosia nie brudzi się tak bardzo mimo że bałagan na podwórku, bo tata garaże buduje i płot zmienia

Cytat:
dziewczyny, a gdzie był ten przepis na kurczaka w krakersach? albo możecie mi napisać co tam szlo ?
ja też prosze o przepis

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
ja też mam ten beret z HM fajny jest ale narazie Ola czapy nie nosi wcale

ten wózek mają dzieciaki o Oli w przedszkolu . jakoś prztrwał
u nas wczoraj 15 stopni było, a Zosia jeszcze troche kaszle to jej założyłam czape, ale nawet nie sciąga jej

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dzień dobry śpiochy
tż wrócił po 23ej, zanim spać przyszedł to było po północy i biedak wstał o 4.50 razem ze mną bo na 6 pojechał do pracy...ehhh no i jeszcze mnie na szybko tenterenten po śpiochu hehehehe także mnie od rana się micha śmieje jeszcze jakby coś z tego wyszło...ehhh
Wczoraj sama musiałam wszystko sobie poszykować, spanie, kąpanie, jedzenie, zawsze robi to wieczorem tż, a tu duuupa sama musiałam, no i jednak potrzebny on trochę, bo ciężko z dzieckiem uwieszonym na szyi to wszystko zrobić Dzisiaj znowu mam 7 godzin w szkole, przyjdę wypluta, ale pocieszam się, że jutro kończę po 4 lekcjach i o 11.30 już będę w domku byle do jutra
ja od 3 miesięcy sama kąpie, kłade spać itd, bo tż albo w pracy do pozna albo na działce

Cytat:

Kurczę nie wiedziałamA dlaczego tak jest?ja myślałam,że to jeszcze lepiej podawać jak dziecko przeziębione.

ja lubie zime, zwłaszcza pierwszy snieg uwielbiam patrzeć przez okno wieczorem jak sypie śnieg
ta chustka kosztowała 30 zł, pozniej zmierze bo musze cm poszukać

Cytat:
P0P wypróbuj tego mazaka
moi rodzice też tak mają kanape pomazaną, a to dlatego że dziadek dał Zosi malutką karteczke i jej rysunki nie miesicły się na niej
i dlatego moi rodzice mieli zmieniać kanape, ale stwierdzili że poczekają jeszcze troche. Zosia u nas w salonie jeszcze nic nie popsiała.

Cytat:
Nina wczoraj jak tą arke dostała to taką radochę miałaNigdy jeszcze z niczego aż tak się nie cieszyła.Ja aż sama się cieszyłam jak głupia z tej radości.Buzia się śmiała od ucha do ucha,oczy to aż świeciły jak gwiazdki i od zabawki nie odchodziła,rano pierwsze co to poleciała zwierzątek szukać.Już chyba ten wiek gdzie nasze dzieci kumają,że coś fajnego mają
kurde jak piszesz że Ninka się bawi tą arką to też zamówie

mi wczoraj popołudniu padł laptop i siedze na taty teraz

Zosia dziękuje za komplementy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:21   #3826
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest dwóch,nawet trzech takich pijaczków zawsze chętnych do takiej pomocy.Ludzie z wioski jak potrzebują pomocy to ich biorą za parę groszyale okropne to dla mnie,bo roboty kupe im dają,a za cały dzień proponują 10-20złMy zawsze dajemy sporo więcej plus ja im robię obiad,a tż kupuję to tanie wino na rozruch co by się chłopakom lepiej pracowałoI na wiosce się zbuntowali,bo nie chcą u innych robić za takie grosze i bardzo dobrze,a ludzie mają znowu do nas pretensje,że tak dużo dajemy.A wcale dużo nie dajemy,tylko dajemy normalnie,a nie robimy z ludzi śmieciZa każdą pracę się płaci,tymbardziej za taką ciężką fizyczną.A latać i przewozić 30 ton piachu to ciężka pracaSama przewiozłam 10 taczek i wszystko mnie bolało i pęcherze mi wyszły 2 na dłoniachOd razu większy szacuneczek mam do takiej pracy.Jak mamy przyczepy drzewa do porąbania to też tych Panów bierzemy i wszystko cacy porąbane,posprzątane i pięknie drzewo ułożone.

A mi znowu 3 już lekarz powiedział,że tran się powinno podawać po 3 roku życiaJa to nie wiem co oni wszyscy.
No to dobrze , ci nasi zgodzili się przyjść za 8 zł za godzinę +obiad+fajki+winko, może dlatego nie chcą bo wszyscy jakies nędzne grosze im dają
Co w końcu z tym tranem , jak nie powinno się podawać po 3 roku zycia ? przecież kiedyś w szkołach podawali .Niby dlaczego się nie powinno?
Cytat:
P0P wypróbuj tego mazaka
Madzia a to jest skóra czy ecoskóra? bo metr ecoskóry kosztuje 13 zł , ja też mam taki jasny z ecoskóry i tak wszyscy myślą że to skóra

P0P to macie teraz dwóch szkodników
Ja to na razie poczekam z malowaniem , bo ściany już popaćkane i pomazane i obdarte
Stary 2011-09-21, 11:50   #3827
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Pięknie Ci załatwił Twoją nową kanapę
No mi nie jest do śmiechu
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
moi rodzice też tak mają kanape pomazaną, a to dlatego że dziadek dał Zosi malutką karteczke i jej rysunki nie miesicły się na niej
i dlatego moi rodzice mieli zmieniać kanape, ale stwierdzili że poczekają jeszcze troche. Zosia u nas w salonie jeszcze nic nie popsiała.
moja stara kanapa dopiero co pare mc temu wymienona na to nowe
Cytat:
Madzia a to jest skóra czy ecoskóra? bo metr ecoskóry kosztuje 13 zł , ja też mam taki jasny z ecoskóry i tak wszyscy myślą że to skóra
skóra i 60 zł to koszt już razem z obszyciem i zabraniem i odwiezieniem mebliMój tak ładnie pomalował że w sumie cale siedzenie do wymiany by było, o ile nie zejdziea to pewnie z 6m2.
Ale licze na te środki do czyszczenia. Moje dwa nie dały rady, mam jeden w kremie, drugi w sprayu. Tak sobie myślałam żeby zadzwonić do firmy sprzątającejmój były szef płacił niedawno za arożnik 80 zł za czyszczenie, a był usyfiony, to może i na takie mazgaje znajdą sposób. Ale i tak musi poczekać do wyplaty

Stary 2011-09-21, 12:07   #3828
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

moja stara kanapa dopiero co pare mc temu wymienona na to nowe

skóra i 60 zł to koszt już razem z obszyciem i zabraniem i odwiezieniem mebliMój tak ładnie pomalował że w sumie cale siedzenie do wymiany by było, o ile nie zejdziea to pewnie z 6m2.
Ale licze na te środki do czyszczenia. Moje dwa nie dały rady, mam jeden w kremie, drugi w sprayu. Tak sobie myślałam żeby zadzwonić do firmy sprzątającejmój były szef płacił niedawno za arożnik 80 zł za czyszczenie, a był usyfiony, to może i na takie mazgaje znajdą sposób. Ale i tak musi poczekać do wyplaty
mi też nie byłoby do śmiechu, przecież pamiętam że niedawno kupiliście ten narożnik nówka sztuka, oni powionni coś mieć na takie rzeczy

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

My dzis w nocy mieliśmy przeboje z maćkiem gorączka 39,2 , nic mu więcej nie jest, nie ma kataru, kaszlu nic pewnie zęby akurat tz miał zaplanowany na dzis urlop bo ja miałam jechac z moim bratem do czech na zakupy młody wiedział kiedy chorować heheheh to sobie pojechałam
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:01   #3829
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Jestem.. i znów mnie wybrali na przewodnicząca komisji wyborczej.. a broniłam sie jak mogłam chociaz chciałam zastepca byc ale niestety jedna Pani chciała zastepca..
znów serce w gardle niby juz drugi raz ale w innym miejscu.

Michalinka spi a ja tez padam

Madzia
bardzo ładne grafitii

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:30   #3830
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, a gdzie był ten przepis na kurczaka w krakersach? albo możecie mi napisać co tam szlo ?
Cytat:
ja też prosze o przepis
Dziewczyny - Przepis jest baaardzo prosty:
kawałki kurczaka, piersi moczymy w jogurcie. Conajmnije godzinę.
Solimy, pieprzymy. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i wstawiamy do piekarnika na wytłuszczoną blaszkę na 20-25 minut, 180 st.
link podawał libra, chyba właśnie do tego bloga:
http://nagrabinie.blogspot.com/2010/...rruchutko.html

Cytat:
P0P wypróbuj tego mazaka
Pl_madzia - witaj w klubie. Mam podobnie "urządzone" krzesła, też takie jaśniutkie z niebieskim kolażem
Ja od razu zadziałałam czym się da, najwięcej pomógł zmywacz do paznokci, ale nie bede kłamać- jeszcze odrobinę widać

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:45   #3831
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny - Przepis jest baaardzo prosty:
kawałki kurczaka, piersi moczymy w jogurcie. Conajmnije godzinę.
Solimy, pieprzymy. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i wstawiamy do piekarnika na wytłuszczoną blaszkę na 20-25 minut, 180 st.
link podawał libra, chyba właśnie do tego bloga:
http://nagrabinie.blogspot.com/2010/...rruchutko.html
faktycznie prosty przepis dzis zrobie taki obiad akurat piersi rozmroziłam dzięki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:07   #3832
sara 85
Zakorzenienie

Ana zmierzyłam chustke, ona ma kształt trójkąta gdzie podstawa ma ok 105 cm, a boki 85cm.
mam nadzieje że wiesz o co chodzi

Dusiaka dzieki za przepis, zrobie wieczorem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Dziewczyny spróbujcie jeszcze CIF-em, moja ciocia mówi że ona długopis własnie tym czysciła.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-21, 14:09   #3833
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ufff a ja zaraz kończę cały dzionek mam lapka ze sobą i co jakiś czas was podczytuję, a widze, że coś ruch tutaj kiepskawy dzisiaj a ja się chwalę, wreszcie dostaliśmy podwyżki, tzn. na razie na papierze ale zawsze to coś ja nadal czekam na wypłatę z 1 września
Madzia -zapomniałam napisac wczoraj - Michasia urocza, i na fb widziałam jak stoi pod ścianą i taaaaka podobna do Ciebie , że hej!

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:17   #3834
P0P70
Zakorzenienie

A w następnym tygoniu w Tchibo będę ciuszki zimowe dla dzieci i buciki
http://www.tchibo.pl/Ubrania-dla-dzieci-t400004153.html

Stary 2011-09-21, 14:18   #3835
sara 85
Zakorzenienie

Ana przyszła Ci ta farma? bo do mnie na razie nie

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-21, 14:21   #3836
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie Ci współczuje,ja to z tych co by ryczały nad takim"arcydziełem"bo nienawidzę jak coś ma ryski czy o matko!jest podniszczone
Cytat:
Ana zmierzyłam chustke, ona ma kształt trójkąta gdzie podstawa ma ok 105 cm, a boki 85cm.
mam nadzieje że wiesz o co chodzi

.
Wiesz ja lotna z matmy nie jestem,ale rozumiem o co chodziDzięki.

Czy wam też dzisiaj tak paskudnie chodzi wizaż?mnie cały czas wywala i wszytsko muszę kopiować,bo znika

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Ana przyszła Ci ta farma? bo do mnie na razie nie

Stary 2011-09-21, 14:23   #3837
sara 85
Zakorzenienie

Ana gdzie dokupowałaś Ninie te figurki? przez allegro zamawiałaś? bo nie moge znaleźć

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-21, 14:30   #3838
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laseczki

Mam problem z ubieraniem Zosi. Jest dzisiaj 13 st (w TV podawali ze 20 st.) i założyłam jej body z krótkim rękawem, lekki sweterek, jeansy i trampki (szłyśmy bez wózka). Dziecko mi się zgrzało jak diabli, skerpetki i body można wykręcać. Całe szczeście ze żadnego wiatru nie ma bo chyba by się przeziębiła. A po drodze widziałam dzieci w kurtkach i czapkach

Cytat:
P0P zamówiłaś ten środek do zmywania długopisu z tapicerki skórzanej Mój malec dopadł dzisiaj do szafki taty a tam pełno długopisów, uśpiło moją czujność to że Eryk powiedział że Erwin chodzi z niebieskim pisakiem, a pisaki w domu mamy tylko zmywalne, no i na narozniku mam radosną twórczość mojego synka
Wypróbuj coś i jak będzie skuteczne to daj jak najszybciej znać
Narazie potraktowałam to chusteczkami do pupy i teraz kremem do czyszczenia, ale jakiś gówniany długopis nie chce puścić z kolorem
Zosia też dopadła długopis a że wczoraj tatuś malował obrazki na nóżkach to dzisiaj ma "tatuaże" na stopach. Jest przeszczęśliwa

Cytat:

I tak trzymać. Za pracę nalezy sie godne wynagrodzenie. Nieważne czy to pijak czy nie. Człowiek to człowiek.

Co do tranu to nie pomogę. Cały czas się waham bo się boję że Zosia i tak nie będzie chciała i co ja później zrobie, sama nie wypiję

Cytat:
P0P wypróbuj tego mazaka
Trzeba by powiedzieć - piękne ... ale...
Ale jak ja się cieszę że jednak jak moglismy to nie kupiliśmy skórzanej kanapy. Oj cieszę się jak nie wiem

Cytat:
No to dobrze , ci nasi zgodzili się przyjść za 8 zł za godzinę +obiad+fajki+winko, może dlatego nie chcą bo wszyscy jakies nędzne grosze im dają
Co w końcu z tym tranem , jak nie powinno się podawać po 3 roku zycia ? przecież kiedyś w szkołach podawali .Niby dlaczego się nie powinno?
To chyba nie jest za mało jak ze wszystkimi dodatkami. No ale niektórzy to chcieliby kasę za leżenie
Stary 2011-09-21, 14:34   #3839
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana gdzie dokupowałaś Ninie te figurki? przez allegro zamawiałaś? bo nie moge znaleźć
Sara 2 kupiłam u nas w dzieciowym,2 dostałam przy domku odkrywczym i 2 dostałam przy arce

Stary 2011-09-21, 14:34   #3840
agnieszka09
Wtajemniczenie

SARA ale modeleczka:lo ve:cudna

PLMADZIA ojej ale arcydzielo ja mam tez na nowej sofie skorzanej kreseczke zrobiona dlugopisem...ale to co Ty masz to

ANAKAZAR ja tez lubie wszystko idealne,bez rys i uszkodzen.

a ja sie dzis jakos zle czuje.wczoraj wieczorem bolalo mnie na wysoosci krzyza i brzuch sie spinal...wykapalam sie ale nie przeszlo ze strachu poszlam szybko spac.
a dzis powtorka znow czuje jak mi promieniuje.
pierwszy raz kiedy jestem w ciazy czuje sie zle.nie mam ani apetytu ani sil na cokolwiek.nawet obiadu nie zrobie.a do tego jest mi potwornie goraco,leze i czuje jak paruje i sie poce. to sie poskarzylam

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości