|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Ale teraz w związku z tą cesarką to się trochę uspokoiłam, może też dzięki temu że już w zasadzie wszystko mamy kupione. A poza tym jak mnie dopadają czarne myśli to staram się tłumaczyć sobie że nie my pierwsze i nie ostatnie ![]() Pozytywne myślenie to podstawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teściową to może tż niech mocniej do pionu postawi jak sie nie zmieni ![]() A co do karmienia piersią, to poza tym wszystkim co już dziewczyny napisały chciałam wkleić fragment z książki P. Zawitkowskiego, który ostatnio mocne wrażenie na mnie zrobił: "Żywe jest jeszcze gdzieniegdzie przekonanie, że mama niekarmiąca piersią jest złą mamą, niespełniającą potrzeb swego dziecka. Tak nie jest i trudno doprawdy wyobrazić sobie, komu i dlaczego mogło to przyjść do głowy. Trudno to nawet komentować. Oprócz daru, karmienie piersią to również wybór, a czasem odstawienie jest koniecznością. Wiązanie tego faktu z oceną kompetencji mamy jest nieporozumieniem." |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zadomowienie
|
Mmadzia dlaczego odradzili Wam szczepionkę na rotwairusy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() swoją drogą, faktycznie dużo tych porodów przez cc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pieska mam na szczęście takiego co każdy myśli, że jest mordercą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No a Twój to normalnie już zupełny luzzzak- ja bym go w potylicę ![]() @ 23 grudnia ![]() Cytat:
![]() I zdrówka życzę ![]() Cytat:
Ta teoria... ![]() ![]() i dzięujemy za foteczkę Szymusia !!1 Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cześć kobiety z maluchami wewnątrz i na zewnątrz (szczęściary
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przejścia szpitalne - tragedia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja to nawet odetchnęłam po tej wizycie, bo już nie emocjonuję sie każdym kolejnym nowym objawem, nie wyczekuję odejścia wód płodowych, ani rozpoczęcia porodu w każdej chwili, odpuściłam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Tobie bidulko duuużo zdrówka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja znajoma lekarka też odradza rotawirusa (ciekawe czemu, to naprawdę wstrętne choróbsko; w sumie to już dwa razy moje córki wylądowały na dziecięcym przez to paskudztwo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I tu mam pytanie do Madzialeny ale i do innych mam, które pisały o jakości łożyska? Na podstawie jakiego badania wasz gin stwierdzał stopień starości łożyska? Byłam już na 10 wizytach a jeszcze ani raz nie padło słowo na temat tego flaczka. Owszem, na początku zakomunikował mi, że nie mam na szczęście łożyska przodującego, ale od tego czasu pomija tę część lekceważącym milczeniem. Cytat:
![]() Czekamy, nie mamy wyjścia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3788 | |
Zadomowienie
|
hello ..
MAGIALENA. LULLA-GRATULUJE ŚWIEŻYM MAMUSIOM ![]() ![]() ![]() ..dla Szymusia ![]() ![]() Ślicznie Ci rośnie mały przystojniak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Archi-jak Ci mineła noc bez TŻ ?? Spray- jak dzisiaj maluszek?? Ancia- gdzie jesteś??? Cotka- trzymam kciuki by Filipkowi szybko przeszło ![]() Dziewczyny pytanie z tych mniej przyjemnych-po porodzie niby było Ok z załatwianiem się ,ale ostatnio mam zaparcia i nie wiem co można stosować lub wprowadzić w diete,by troszke ten problem ruszyć ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-09-21 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |
Zakorzenienie
|
Czuć wagę jak trzeba klocuszka ponosić
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |||
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Damy radę. ![]() ![]() Cytat:
19natka Twój syneczek jest przepiękny ![]() Dziewczyny, dziękuję za wszelkie miłe słwa. Eryk był w nocy znośny, spał po 3h więc się lekko podładowałam energetycznie. Może dzisiaj nie będę ciągle popłakiwać po kątach... Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-21 o 09:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi określił w ubiegłym tyg. jeden dr u którego przypadkiem wylądowałam na usg ![]() ![]() A jak rozmawiałam nt z moją gineską to mówiła, ze właśnie zaleceniem PTG nie podaje się tej info. pacjentkom bo nie niesie ona za sobą żadnej konkretnej wiadomości- ani o terminie porodu, ani o dobrostanie maluszka. Podobnie jest z owinięciem pępowiny- większość lekarzy w ciąży nie powie tego pacjentce- bo co Ci to da jak się dowiesz,ze dziecko się owinęło np. 20 t.c., albo nawet w 35?? Tylko schiza- bo matki zaraz widzą oczyma wyobraźni uduszone dzieci, a na szczęście matka natura pępowinę sobie zmyślnie wymyśliła i nic takiego się nie dzieje. Przy porodzie to kwestia szybkiego odwinięcia przez odbierającego poród i cześć. Rzadko są powikłania z tego tytułu. Się rozpisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3794 | ||
Zakorzenienie
|
a dziękuję
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak Cię będzie coś łapało to wpadaj tu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały śpi więc idę umyć włochacze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Luli i magialeny
![]() Ciekawe dlaczego cesarki ? uciekam, malutki walczy z katarem a my cierpimy za każdym jego oddechem bo tylko mu huczy ![]()
![]() |
#3798 |
Rozeznanie
|
I w ogóle to dzień dobry
![]() Ja już dzisiaj od 6.20 nie śpię, ale nie z własnej woli- dostałam smsa od kuriera, ze ma dla mnie przesyłkę i będzie później ![]() ![]() No ale mam już: - wózek z fotelikiem i bazą - łóżeczko ![]() ![]() Oddałam też swoje płyny do laboratorium- oprócz standardowych badań muszą mi zrobić posiew moczu, bo wczoraj przy okazji usg dr obejrzał moje nerki i mu się nie spodobały- nie pamiętam fachowego określenia, ale chodzi o to że jakby zastój mi się w nich zrobił... No i uwaga....uwaga.... obiecałam fotki pokoiku. TADAM: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |||
Zakorzenienie
|
byłam u tesciowej na herbatce
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze co z tymi cesarkami... ciekawe jaka przyczyna u Luli i u Magi Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 |
Zadomowienie
|
Gratulacje nowym mamusiom =)
odrazu się humorek poprawia Mi gdy widzę że są nowe mamusie =) byłam wczoraj na usg i Czarek waży 4100 (facet powiedział że to minimalna Jego waga) Ja jak się urodziłam to miałam 4050 ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Dziewczyny mam pytanko apropo pieluszek: czy któraś ma "dada"? Bo chciałam je kupić (koleżanka poleca) I jestem z Siebie dumna: spakowałam torby do szpitala (muszę dopakować tylko rzeczy typu sól fizjologiczna i jakieś dupierdałki) =) |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
MAGiALENA...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To co rodzila razem z Lulla ![]() Mamusie co nie moga karmic lub maja malo pokarmu ![]() Juz wszystko zostalo napisane... Najwazniesza szczesliwa mama... A jak karmi tak karmi... Wazne zeby dziecko glodne nie bylo... Mleczko to mleczko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | ||||||||
Zadomowienie
|
Monia
![]() [/QUOTE=aa2;29529610]już pokazuje tak wygrał xlander tylko kolor w końcu inny niz miał byc hehehe bo spodobał nam sie ten: [/QUOTE] Ładny ![]() Na szczęście Archi nie grozi, że ktoś ja dopadnie i zmajstruje jej bobasa ![]() ![]() ![]() A tak poważnie, to mam nadzieję, że wychodzisz co najmniej z kaukazem? ![]() Cytat:
![]() ![]() A małża ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj, to badania konieczne, bo może masz anemię... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że pediatra się myli co do bioderka, ale dobrze, że zlecił usg u specjalisty ![]() ![]() Cytat:
Archi, pozdrów Magialenę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wyobraziłam sobie, że kąpie się maleństwo, trzymając je za uszy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A za tę pępowinę, to ![]() ![]() ![]() A przypadkowe trafienie do gina, to rozumiem, że z łapanki? ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak maluszek? CaLTEA pneumo sa dla dzieci, a meinokoki można później, dlaczego odradzono Wam rotwirusy? Bo ja się waham... Spray przykro mi, że zostałaś sama z Erykiem, mysle, że mąż się niedlugo ogarnie ![]() Danika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- trzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |||
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie łożyska
![]() Oj dużo, dużo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oby z nerkami było O.K. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ufff, ale masz smoka ![]() ![]() Z pieluszkami nie pomogę, wierzę w Pampersy (aluzja do głupiej reklamy Nutelliczki ![]() ![]() ![]() A gdzie Małgosia, też ciurkała wczoraj, a dziś jej nie ma... Nie wiem, cieszyć się czy martwić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zadomowienie
|
Caltea a nie wiem w sumie po co =) myślałam że warto wziąć =))) he he
a przeciekanie Mi minęło, jak już wróciłam z usg to wkładka była sucha |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie to nie wiem, czemu ta moja znajoma pediatra nie polecała tego szczepienia. Mieliśmy z nią kiedyś spotkanie w przedszkolu, ale ja wtedy nie sądziłam, że ten temat może mnie jeszcze kiedyś zainteresować, więc sie nie wyrywałam (wypytywałam o wiek dojrzewania dziewczynek ![]() Biorę pod uwagę ją, jako lekarza mojego synka, tyle tylko, że musiałabym do niej jeździć prywatnie, bo przyjmuje w innej miejscowości. Ale nie dość, że jest lekarzem, młodym, więc z nowatorskim podejściem, uczyła sie od najlepszych, to jeszcze jest świeżą matką. No i to dzięki niej nie zaszczepiłam sie na grypę w I trymestrze, choć gin mnie do tego tak bardzo namawiał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ach- i pokoik super- to teraz czekam na fotki umeblowanego i z lokatorką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i za spakowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale Kaukaz to nie jest- tak 1/5 kaukaza- ale starczy ![]() a to był jakiś taki kawał,że mąż kąpie dziecko trzymając za uszy- na to żona się drze "co robisz baranie", a mąż odpowiada " nie mogę inaczej go trzymać bo się poparzę" ![]() Cytat:
Z pępowiną to serio się nie stresuj- to jakiś demon porodowy, a zjawisko dosyć fizjologiczne ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-21 o 09:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.