Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 08:45   #3781
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziś zaczęłam 37 tydzień, więc troszkę zaczynam się stresować, że już niedługo to nastąpi. Tak szczerze jak sobie przypomnę kilka tygodni temu, jak byłam tak gdzieś 32 tydzień i pisały dziewczyny, że to już końcówka, że torby pakują to sobie myślałam, że to jeszcze tyle czasu i luz. A teraz nagle ja juz jestem w tym okresie i zaczynam się pomału stresować i zastanawiac jak to będzie, jak się mega nasze życie zmieni. Ale staram się pozytywnie nastawić i nie panikować
Ja zaczęłam mieć stresa tydzień temu jak zaczęłam 33 tydz bo mi się wydawało że to juz tak blisko
Ale teraz w związku z tą cesarką to się trochę uspokoiłam, może też dzięki temu że już w zasadzie wszystko mamy kupione.
A poza tym jak mnie dopadają czarne myśli to staram się tłumaczyć sobie że nie my pierwsze i nie ostatnie

Pozytywne myślenie to podstawa

Cytat:
A ja się pochwalę, że piszę do Was z mojego prezenciku urodzinowego dostałam śliczniutkiego netbooka dzisiaj kurier przywiózł
No pięknie

Cytat:
za wizytę i to może lepiej jak będziesz mieć planowaną cc i nie będziesz się tak stresować
No porodem to się przestałam stresować ale teraz jakieś schizy mam odnośnie karmienia

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.....

Witam po nieobecnosci....wybaczcie ze tak ucieklam bez slowa wytlumaczenia ale chyba jakis dol mnie dopadl.....nie wiem co mi jest.....placze jak sobie wspomne porod...to dla mnie bylo ogromnym przezyciem.Na dodatek nie moge karmic piersia bo nie mam pokarmu. ...
Biedna... Mogę tylko uściskać mocno
Teściową to może tż niech mocniej do pionu postawi jak sie nie zmieni

A co do karmienia piersią, to poza tym wszystkim co już dziewczyny napisały chciałam wkleić fragment z książki P. Zawitkowskiego, który ostatnio mocne wrażenie na mnie zrobił:

"Żywe jest jeszcze gdzieniegdzie przekonanie, że mama niekarmiąca piersią jest złą mamą, niespełniającą potrzeb swego dziecka. Tak nie jest i trudno doprawdy wyobrazić sobie, komu i dlaczego mogło to przyjść do głowy. Trudno to nawet komentować. Oprócz daru, karmienie piersią to również wybór, a czasem odstawienie jest koniecznością. Wiązanie tego faktu z oceną kompetencji mamy jest nieporozumieniem."
Stary 2011-09-21, 08:50   #3782
gerda
Zadomowienie

Mmadzia dlaczego odradzili Wam szczepionkę na rotwairusy?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:50   #3783
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Zanim ponadrabiam melduję,
że kolejne wizażątko jest na świecie

MAGiALENA
napisała:

Kacper urodził się przez cc,
dnia 20.09.2011 r. o godz. 20.15,
z wagą 3480g
i długością 54 cm

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:52   #3784
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
[CENTER][SIZE=5][B][SIZE=4]

MAGiALENA
napisała:

[CENTER]

z wagą 3480g
i długością 54 cm
GRATULACJE!!!
swoją drogą, faktycznie dużo tych porodów przez cc...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:54   #3785
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.....

Witam po nieobecnosci....wybaczcie ze tak ucieklam bez slowa wytlumaczenia ale chyba jakis dol mnie dopadl.....
Kochana- my tu świetnie zakopujemy doły wszelakie wpadaj jak najczęściej!!! a o karmieniu dziewczyny mądrze wyżej napisały- wydrukuj sobie , przyklej na lodówkę i czytaj w razie chandry
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
to ty tak po nocach z tym psem sama???????
prosze mi na siebie uwazac!!!
Cytat:
uważaj na siebie kochana, tak sama na dworzei życzę przespanej nocki
Moje mamuśki koffane
Pieska mam na szczęście takiego co każdy myśli, że jest mordercą wiec to mnie się boją
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
U mnie kolejna nieprzespana noc...spałam z przerwami na siku, skurcze i myślenie może z 4 godz..... i jestem tym faktem wkurzona na maxa! Bo co innego nie spać przy kwilącym dziecku (przynajmniej bym wiedziala czemu nie śpię...) a co innego chodzić jak zombie w oczekiwaniu na dziecko...ech
Chyba dziś zafunduję sobie schody albo mycie podłóg na kolanach...
Noo mam bardzo podobnie- już kiedyś pisałam, ze to pewnie Matka Natura odzwyczaja nas od snu
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moja mama mówi ze chyba siły zbieram przed porodem - mam nadzieje, ze coś w tym jest
ej, ej- miałaś czekać na mnie!
Cytat:
a dziś wizyta, dopiero o 20 mam ktg także sie dzis wysiedze tam pewnie do nocy.... i sie jakoś boje sama nie wiem czego
za wizytę
Cytat:
biedaku, współczuje tego zepsutego autka i męża tak daleko. Mój mi właśnie oznajmił, ze on w piatek musi do warszawy jechac - ja mu pojade i to właśnie jeszcze samochodem.
A 1 października znowu ma jakies spotkanie w krakowie - ehe jasne :/ 1 października to juz bedzie mam nadzieje niunka na swiecie i bedzie z anmi w domku siedział

a kiedy mialaś ostatnią @? ja 22 grudnia...

No a Twój to normalnie już zupełny luzzzak- ja bym go w potylicę

@ 23 grudnia
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała A ja czułam się najgorszą matką świata Wczoraj kapaliśmy się w trochę cieplejszej wodzie, zanurzaliśmy przez pieluszkę, zaczęliśmy mycie od nóżek- i był zadowolony

nie jakieś przeziębienie bierze, i strasznie słaba się robię. Podczas cc straciłam niby dużo krwi i biorę żelazo, muszę iść mofrologię zrobić. Cały czas kręci mi się w głowie i leci krew z nosa
gratki za udaną kąpiel!!!
I zdrówka życzę

Cytat:
za kąpiel - jesteś już którąś osobą, od któej słyszę, ze dzieci lubią cieplejszą wodę. Może im poprostu w tych 37 C zimno? no i zdrówka ci życzę
U nas w SR tez mówili by temp. wody była38-40C, a nie 37, a w łazience ma być o jakieś 3C więcej niż w reszcie mieszkania. I żeby właśnie zacząć zanurzanie delikatnie od nóżek, a dziecko trzymać tak by uszy były nad lustrem wody. I tak jak dziewczyny radziły- jak dziecko mocno nerwowe - zanurzać w pieluszce.

Ta teoria...
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Synek dzisiaj poszalał i spał 4h,3h i 3h

i dzięujemy za foteczkę Szymusia !!1
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
wczoraj bylismy u pediatry i nadrobiła ładnie wage, ma 3900 za to z jej jednym bioderkiem coś nie tak i mamy to sprawdzić u ortopedy
za bioderko
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:55   #3786
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.....

Witam po nieobecnosci....wybaczcie ze tak ucieklam bez slowa wytlumaczenia ale chyba jakis dol mnie dopadl.....nie wiem co mi jest.....placze jak sobie wspomne porod...to dla mnie bylo ogromnym przezyciem.Na dodatek nie moge karmic piersia bo nie mam pokarmu. Odciagalam ale przez dwa dni odciagnelam 50ml....wiec jak moja mala ma sie tym najesc....Polozna stwierdzila ze "byc moze" za 2 tyg pojawi sie wiecej....ale tez niewiadomo....A tu widze, ze wszystkie karmicie piersia.A ja nie...i to jest takie dolujace....
Teraz u mnie jest mama i mama TZ-a....wiadomo , jak to tesciowa ...."nie trzymaj jej tak ", nie dawaj jej takiego mleka|", "nie kap jej tak"...masakra ...moja mama tylko zaciska zeby a TZ juz delikatnie zwrocil uwage.....Moja mama mi fajnie wszystko tlumaczy i pomaga .....

Pomimo , ze sa u mnie mamki to i tak jestem wykonczona....chyba bardziej psychicznie...jeszcze nie mam apetytu, i mam znowu anemie po tej cesarce....I wszystko mnie boli...tzn ta rana....
kochana ja nie karmie, bo też miałam malutko pokarmu, trochę mi było zal, ale pomyśl sobie, że teraz mała się najada i ładnie rośnie tesciowa faktycznie brr, rob tak jak uważasz, a jej uwagami się nie przejmuj

Stary 2011-09-21, 08:56   #3787
Caltea
Zadomowienie

Cześć kobiety z maluchami wewnątrz i na zewnątrz (szczęściary) !

Widzę że Lula dołączyła do grona szczęśliwych mamuś! Wielkie gratki i buziaki dla Ciebie i Mikiego.

Przejścia szpitalne - tragedia

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
czy Ty to aby nie ja przypadkiem
to samiuteńkow usłyszałam wczoraj od mojego gina, z komentarze jakże pocieszającym : "ja to nie wiem kiedy pani urodzi jak to tak wszystko wysoko jeszcze "
Moja mała tez waży JUŻ 3600gr a ma jeszcze tydzień do terminu Jedyne pocieszenie, że nie będzie mi kazał długo czekać po terminie tylko za tydzień we wt jak się nic nie ruszy mam się zgłosić do niego i będziemy działać- cokolwiek to znaczy

tym samym zamykam się w sobie(razem z moją wysoką, twardą i zamkniętą szyjką) i ograniczę się do podczytywania i oddalam się na jakiś czas, żeby Wam niepotrzebnie nie smęcić już wystarczy, że mąż mi znosi tony chusteczek
Ej, Mooonik, nie zamykaj się, nie bierz przykładu z szyjki. My Cię tu pocieszymy.
Ja to nawet odetchnęłam po tej wizycie, bo już nie emocjonuję sie każdym kolejnym nowym objawem, nie wyczekuję odejścia wód płodowych, ani rozpoczęcia porodu w każdej chwili, odpuściłam. Jestem nastawiona na wizytę w poniedziałek i ewentualne działania za tydzień w środę (tak jak u Ciebie - cokolwiek miałoby to znaczyć; nawet pomalutku oswajam sie ze świadomością ewentualnej cesarki; w razie potrzeby, oczywiście). Nie daj sie zdołować

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
końcówki to się rozpuściły a i owszem ale te w ciele to siedzą twardo, w dwóch mi węzełek puścił to tylko lekko pociągnełam bo chciałam te nitki oderwać z zewnątrz, a wyszły całe szwy a dwa jeszcze twardo siedzą

coś czuje że mój bąbel jest lekko przeziębiony, ja znowu wczoraj antybiotyki dostałam skierowanie na prześwietlenie pluc, bo zalega mi coś w jednym płacie i sprawdzić czy zapalenie
kij ze mną aby mały był zdrowy
Co do szwów
A Tobie bidulko duuużo zdrówka i Stasiowi też

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
podczytywałam Was nad ranem...ale z zassawką przy cycu na tel ciężko się odezwać

pierwsza kąpiel..tylko we dwie. dałyśmy radę bez taty zorganizowałam wszystko pod ręką by mieć i jakoś poszło . mała tylko syrenę włączyła jak ją naoliwiałam a Tata stresował się w pracy..bo ciągle sms-y słał. aż mu fotkę strzeliłam i dziś pokazałam..że mała się kąpie i nie płacze

kochana...moja szyjka też była długa i zamknięta.0 rozwarcia a już po terminie byłam. a jak wody odchodzily ruszyła..i w sumie w ciągu paru godzin od 0- do pełnego przeszła..ponoć b.szybko (hmmm....)

za kąpiel i za słowa otuchy.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dziekuje u mnie taka jakby galareta przezroczysta i lekko budyniowa
w piatek wizyta wiec sie dowiem co i jak
Mam tak samo, ale jak widać u mnie to o niczym nie świadczy.

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
jestem
wczoraj nas wypuścili
jak bede miala chwile czasu to napisze co i jak a wszytko przeszłam z mozliwych rzeczy
Igor cudny ale nie spi nigdzie indziej niz na rekach, podomno potrzebuje czułosci także cięzko
Witajcie i czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi proszę co robicie ze szczepionkami ?? nie wiem sama, rotwirusy odradziła nam pielęgniarka w szpitalu ale kompletnie nie wiem co z resztą... /pneumo i menongo/ oczywiście gdybym miała mnóstwo kasy napewno bym zaszczepiła a tak to dobrze byłoby posłuchać Waszych opinii ... cholera meningo i pneumo to w sumie koszt około 1500 zł zgadza się ?
Podpinam się pod pytanie.
Moja znajoma lekarka też odradza rotawirusa (ciekawe czemu, to naprawdę wstrętne choróbsko; w sumie to już dwa razy moje córki wylądowały na dziecięcym przez to paskudztwo). Natomiast meningokoki jak najbardziej poleca i to jak najszybciej. A pneumo, to chyba dla starszych dzieci? Takie maluszki można oszczędzić, bo to się przenosi gł. przez picie z tej samej butelki, palenie jednego papierosa, dawanie gryza; czyli zagrożone są gł. szkolniaki... Tak mi się przynajmniej wydaje...

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Rozleciałam się emocjonalnie. Siedzę i beczę.
Eryk ciągle popłakuje, nie spałam od wczoraj nawet minuty, jak tylko odetchnę synek się budzi i znowu kwili. Na męża nie mam co liczyć, bo dzisiaj po raz kolejny przełożył urlop na 'nie wiem kiedy' a wieczorami zamiast mi pomóc - to stoi nade mną i komentuje ' to źle, tamto źle. Mógłby robić za pier..loną nianię z TVNu, tyle, że w teorii bo w praktyce dziecka się boi na ręce wziąć.
Muszę kończyć, bo ały znowu płacze
Oj Sprayku, . Małżaod nas a z Eryczkiem pomalutku sie dogadacie. Tylko sie trzymaj

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Melduję się wieczornie i powizytowo
Dziękuję za wszystkie kciuki, kochane jesteście

Usg pokazało, że Malutka zdrowa, wszystko na miejscu i działa jak powinno Niestety nie widziałam obrazu, tylko słuchałam komentarzy p. dr typu "nosek w porządku, obie wargi na miejscu, serduszko - obie komory" itp itd. Łożysko II st. "nie świeci" . No i nic między nóżkami sie nie pojawiło, więc nadal na Księżniczkę czekamy

No a poza tym nadal sobie na tyłku wygodnie siedzi, nie obróciła się skubana... Także mój dr już w zasadzie się nastawił że będzie cc i mnie w rozmowie próbował wybadać jak ja się na taki poród zapatruję. Jak powiedziałam, że podobno do samego końca może się dzidzia przekręcić, to odpowiedział, że owszem, teoretycznie tak, ale dał jakiś 1% szansy. Także prawie na pewno będę cięta.

W ogóle pozmawialiśmy sobie na temat cc i fajnie powiedział, że "każdy poród boli, tylko że naturalny w trakcie, a cesarka po"

To tyle u mnie, lecę zobaczyć co tu sie działo przez cały dzień...
Może córcia zrobi Wam jeszcze niespodziankę (mój Leoś obrócił sie też dość późno, na pewno po 33 tyg., więc nie traćcie nadziei).

I tu mam pytanie do Madzialeny ale i do innych mam, które pisały o jakości łożyska?
Na podstawie jakiego badania wasz gin stwierdzał stopień starości łożyska?
Byłam już na 10 wizytach a jeszcze ani raz nie padło słowo na temat tego flaczka. Owszem, na początku zakomunikował mi, że nie mam na szczęście łożyska przodującego, ale od tego czasu pomija tę część lekceważącym milczeniem.

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ehh biedna to Cię ginek nie pocieszył nic a nic

u mnie szyjka miękka i krótka (nie wiem ile ma, nie powiedziała mi) i zamknięta...rozwarcie malutkie... i co z tego... nic się nie dzieje...
będziemy sobie czekać kochana razem
dobrze, ze z dzieciątkiem wszystko dobrze, to jest najważniejsze!

już ma spóźnienie takie jak pociągi pkp
tż się śmieje, że pierwsze co zrobi po urodzeniu to mu wtrzepie na gołe dupsko, że tak długo kazał na siebie czekać haha
już mu mówię, żeby nie mówił tego na głos, bo mały usłyszy i jeszcze z 2tygodnie posiedzi w brzuchu

Czekamy, nie mamy wyjścia

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Nie pisałam jaki horror wczoraj przeżyłam... zostawiłam małego w łóżeczku i poszłam do drugiego pomieszczenia po prześcieradło, wracam a tu Marcel, poduszka,całe body i rękawiczki niedrapki spryskane krwią..co sie okazało..mój synek walną się piąstką w dziąsełka, które ma na wierzchu i urwał sobie kawałek zębodołu, dobrze że później miałam wizyte u tego chirurga to mnie uspokoił,że da się to naciągnąć i jakos naprawić.
. Chyba bym padła trupem. Dobrze, że to nic poważnego
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:57   #3788
kapka
Zadomowienie

hello ..
MAGIALENA. LULLA-GRATULUJE ŚWIEŻYM MAMUSIOM: roza:

Cytat:
..dla Szymusiaale Ci dobrze, mój jak zwykle o 1-ej zaczyna nocne wojaże

Ślicznie Ci rośnie mały przystojniak

Cytat:

Caltea moje dziecię spoko, czasem pomarudzi, ale odpukać nie groźnie wczoraj bylismy u pediatry i nadrobiła ładnie wage, ma 3900 za to z jej jednym bioderkiem coś nie tak i mamy to sprawdzić u ortopedy
Ładnie przybiera na wadze. Trzymam by wszystko było Ok z bioderkiem

Archi-jak Ci mineła noc bez TŻ ??
Spray- jak dzisiaj maluszek??
Ancia- gdzie jesteś???
Cotka- trzymam kciuki by Filipkowi szybko przeszło

Dziewczyny pytanie z tych mniej przyjemnych-po porodzie niby było Ok z załatwianiem się ,ale ostatnio mam zaparcia i nie wiem co można stosować lub wprowadzić w diete,by troszke ten problem ruszyć

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:04
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 08:58   #3789
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Jaki duży już jest

witamy Kacperka odrobinkę wyprzedził Mikiego
Czuć wagę jak trzeba klocuszka ponosić W poniedziałek miał jakieś 4500g

Cytat:
Kochana- my tu świetnie zakopujemy doły wszelakie wpadaj jak najczęściej!!! a o karmieniu dziewczyny mądrze wyżej napisały- wydrukuj sobie , przyklej na lodówkę i czytaj w razie chandry

Moje mamuśki koffane
Pieska mam na szczęście takiego co każdy myśli, że jest mordercą wiec to mnie się boją

Noo mam bardzo podobnie- już kiedyś pisałam, ze to pewnie Matka Natura odzwyczaja nas od snu

ej, ej- miałaś czekać na mnie!

za wizytę

No a Twój to normalnie już zupełny luzzzak- ja bym go w potylicę

@ 23 grudnia

gratki za udaną kąpiel!!!
I zdrówka życzę

U nas w SR tez mówili by temp. wody była38-40C, a nie 37, a w łazience ma być o jakieś 3C więcej niż w reszcie mieszkania. I żeby właśnie zacząć zanurzanie delikatnie od nóżek, a dziecko trzymać tak by uszy były nad lustrem wody. I tak jak dziewczyny radziły- jak dziecko mocno nerwowe - zanurzać w pieluszce.

Ta teoria...

i dzięujemy za foteczkę Szymusia !!1

za bioderko
Zanurzanie w pieluszce faktycznie dużo daje ale temperaturę wody ustawiam na "łokieć"

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:01   #3790
spray
KWC

Cytat:
uwaga , uwaga

Lullaby_ml w końcu napisała

Godzinę temu przez cc urodził się Miki
- dokładnie o 20.23, waży 3550 g

edit- ale się wstrzeliłam- równo godz. po
GRATULACJE

Cytat:
Hej dziewczyny.....

Witam po nieobecnosci....wybaczcie ze tak ucieklam bez slowa wytlumaczenia ale chyba jakis dol mnie dopadl.....nie wiem co mi jest.....placze jak sobie wspomne porod...to dla mnie bylo ogromnym przezyciem.Na dodatek nie moge karmic piersia bo nie mam pokarmu. Odciagalam ale przez dwa dni odciagnelam 50ml....wiec jak moja mala ma sie tym najesc....Polozna stwierdzila ze "byc moze" za 2 tyg pojawi sie wiecej....ale tez niewiadomo....A tu widze, ze wszystkie karmicie piersia.A ja nie...i to jest takie dolujace....
Teraz u mnie jest mama i mama TZ-a....wiadomo , jak to tesciowa ...."nie trzymaj jej tak ", nie dawaj jej takiego mleka|", "nie kap jej tak"...masakra ...moja mama tylko zaciska zeby a TZ juz delikatnie zwrocil uwage.....Moja mama mi fajnie wszystko tlumaczy i pomaga .....

Pomimo , ze sa u mnie mamki to i tak jestem wykonczona....chyba bardziej psychicznie...jeszcze nie mam apetytu, i mam znowu anemie po tej cesarce....I wszystko mnie boli...tzn ta rana.....

Oj, przepraszam, ze tak o sobie....

Monia, jesteśmy we dwie z tym brakiem pokarmu. Z dwóch piersi po ich zmasakrowaniu laktatorem odciągam z 5-10ml max. W ciągu dnia nawet na jedną porcję się nie uzbiera. Czuję się z tym podle chociaż wiem, że to nie jest w końcu koniec świata karmić mlekiem modyfikowanym. Mój TŻ mówi, że najważniejsze, że dziecko rośnie.

Damy radę.

Cytat:

MAGiALENA
napisała:

z wagą 3480g
i długością 54 cm

SUPER, gratulacje!!

19natka Twój syneczek jest przepiękny

Dziewczyny, dziękuję za wszelkie miłe słwa. Eryk był w nocy znośny, spał po 3h więc się lekko podładowałam energetycznie. Może dzisiaj nie będę ciągle popłakiwać po kątach...

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:04
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:04   #3791
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
hello ..
MAGIALENA. LULLA-GRATULUJE ŚWIEŻYM MAMUSIOM: roza:

..dla Szymusiaale Ci dobrze, mój jak zwykle o 1-ej zaczyna nocne wojaże

Ślicznie Ci rośnie mały przystojniak

Spray- jak dzisiaj maluszek??
Ancia- gdzie jesteś???
Cotka- trzymam kciuki by Filipkowi szybko przeszło
Taa tylko ten łobuz nie spał od 13.00 do 19.00 no może jakaś półgodzinna drzemka się zdarzyła.

Cytat:
GRATULACJE

Monia, jesteśmy we dwie z tym brakiem pokarmu. Z dwóch piersi po ich zmasakrowaniu laktatorem odciągam z 5-10ml max. W ciągu dnia nawet na jedną porcję się nie uzbiera. Czuję się z tym podle chociaż wiem, że to nie jest w końcu koniec świata karmić mlekiem modyfikowanym. Mój TŻ mówi, że najważniejsze, że dziecko rośnie.

Damy radę.

SUPER, gratulacje!!

19natka Twój syneczek jest przepiękny

Eryk był w nocy znośny, spał po 3h więc się lekko podładowałam energetycznie. Może dzisiaj nie będę ciągle popłakiwać po kątach...

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-21, 09:06   #3792
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
I tu mam pytanie do Madzialeny ale i do innych mam, które pisały o jakości łożyska?
Byłam już na 10 wizytach a jeszcze ani raz nie padło słowo na temat tego flaczka. Owszem, na początku zakomunikował mi, że nie mam na szczęście łożyska przodującego, ale od tego czasu pomija tę część lekceważącym milczeniem.
Na podstawie usg to się określa- jest to bardzo subiektywna ocena badającego- chodzi o zmianę echogenności tkanek bo staja się m. in. bardziej uwapnione.
Mi określił w ubiegłym tyg. jeden dr u którego przypadkiem wylądowałam na usg jakkolwiek to "przypadkiem" zabrzmi
A jak rozmawiałam nt z moją gineską to mówiła, ze właśnie zaleceniem PTG nie podaje się tej info. pacjentkom bo nie niesie ona za sobą żadnej konkretnej wiadomości- ani o terminie porodu, ani o dobrostanie maluszka.
Podobnie jest z owinięciem pępowiny- większość lekarzy w ciąży nie powie tego pacjentce- bo co Ci to da jak się dowiesz,ze dziecko się owinęło np. 20 t.c., albo nawet w 35?? Tylko schiza- bo matki zaraz widzą oczyma wyobraźni uduszone dzieci, a na szczęście matka natura pępowinę sobie zmyślnie wymyśliła i nic takiego się nie dzieje. Przy porodzie to kwestia szybkiego odwinięcia przez odbierającego poród i cześć. Rzadko są powikłania z tego tytułu.

Się rozpisałam
Stary 2011-09-21, 09:08   #3793
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
U mnie oceniał to na USG

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi proszę co robicie ze szczepionkami ?? nie wiem sama, rotwirusy odradziła nam pielęgniarka w szpitalu ale kompletnie nie wiem co z resztą... /pneumo i menongo/ oczywiście gdybym miała mnóstwo kasy napewno bym zaszczepiła a tak to dobrze byłoby posłuchać Waszych opinii ... cholera meningo i pneumo to w sumie koszt około 1500 zł zgadza się ?
My szczepimy skojarzonymi oraz dodatkowo pneumo i meningo pewnie też - starszy synek tak był szczepiony, pneumo 3 dawki, I po 7 m-cu życia, meningo jeszcze przed nami

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:11   #3794
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękuję - nawet dobrze. Jak zasypiałam to miałam lekkiego stresika ale jakoś potrafiłam się wyluzować (normalnie całą ciążę to ćwiczę ) i nawet smacznie zasnęłam.
Cytat:
Zanurzanie w pieluszce faktycznie dużo daje ale temperaturę wody ustawiam na "łokieć"
najlepszy , nietłukący sie termometr
Cytat:

Damy radę.

Dziewczyny, dziękuję za wszelkie miłe słwa. Eryk był w nocy znośny, spał po 3h więc się lekko podładowałam energetycznie. Może dzisiaj nie będę ciągle popłakiwać po kątach...
To podkreślone- święte słowa
I jak Cię będzie coś łapało to wpadaj tu
Stary 2011-09-21, 09:12   #3795
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Mój gin określa stan łożyska podczas usg, teraz jak byłam na wizycie dokładnie mi pokazywał nawet zwapnienia itp.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:15   #3796
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękuję - nawet dobrze. Jak zasypiałam to miałam lekkiego stresika ale jakoś potrafiłam się wyluzować (normalnie całą ciążę to ćwiczę ) i nawet smacznie zasnęłam.

najlepszy , nietłukący sie termometr

To podkreślone- święte słowa
I jak Cię będzie coś łapało to wpadaj tu
Dokładnie

Mały śpi więc idę umyć włochacze

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-21, 09:16   #3797
MalgosiaM8
Zakorzenienie

gratulacje dla Luli i magialeny
Ciekawe dlaczego cesarki ?

uciekam, malutki walczy z katarem a my cierpimy za każdym jego oddechem bo tylko mu huczy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:20   #3798
madzialena-lublin
Rozeznanie

I w ogóle to dzień dobry

Ja już dzisiaj od 6.20 nie śpię, ale nie z własnej woli- dostałam smsa od kuriera, ze ma dla mnie przesyłkę i będzie później Szkoda że przed 5 nie zadzwonił

No ale mam już:
- wózek z fotelikiem i bazą
- łóżeczko

Oddałam też swoje płyny do laboratorium- oprócz standardowych badań muszą mi zrobić posiew moczu, bo wczoraj przy okazji usg dr obejrzał moje nerki i mu się nie spodobały- nie pamiętam fachowego określenia, ale chodzi o to że jakby zastój mi się w nich zrobił...

No i uwaga....uwaga.... obiecałam fotki pokoiku. TADAM:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01734.jpg (68,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01735.jpg (54,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-09-21, 09:22   #3799
danika
Zakorzenienie

byłam u tesciowej na herbatce

Cytat:
z wagą 3480g
i długością 54 cm

[/CENTER]
Magia gratulacje

kurcze co z tymi cesarkami... ciekawe jaka przyczyna u Luli i u Magi

Cytat:

usg

Cytat:
A jak rozmawiałam nt z moją gineską to mówiła, ze właśnie zaleceniem PTG nie podaje się tej info. pacjentkom bo nie niesie ona za sobą żadnej konkretnej wiadomości- ani o terminie porodu, ani o dobrostanie maluszka.
Podobnie jest z owinięciem pępowiny- większość lekarzy w ciąży nie powie tego pacjentce- bo co Ci to da jak się dowiesz,ze dziecko się owinęło np. 20 t.c., albo nawet w 35?? Tylko schiza- bo matki zaraz widzą oczyma wyobraźni uduszone dzieci, a na szczęście matka natura pępowinę sobie zmyślnie wymyśliła i nic takiego się nie dzieje. Przy porodzie to kwestia szybkiego odwinięcia przez odbierającego poród i cześć. Rzadko są powikłania z tego tytułu.

Się rozpisałam
pewnie racja...ale mój juz kilka razy o tym łożysku mówił - wiec pewnie tez zależy od poglądów lekarza
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:25   #3800
DzastaW
Zadomowienie

Gratulacje nowym mamusiom =)
odrazu się humorek poprawia Mi gdy widzę że są nowe mamusie =)
byłam wczoraj na usg i Czarek waży 4100 (facet powiedział że to minimalna Jego waga)
Ja jak się urodziłam to miałam 4050

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Dziewczyny mam pytanko apropo pieluszek: czy któraś ma "dada"? Bo chciałam je kupić (koleżanka poleca)
I jestem z Siebie dumna: spakowałam torby do szpitala (muszę dopakować tylko rzeczy typu sól fizjologiczna i jakieś dupierdałki) =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:26   #3801
gerda
Zadomowienie

Cytat:

MAGiALENA
napisała:

z wagą 3480g
i długością 54 cm

Gratuluje

Stary 2011-09-21, 09:28   #3802
kellysss
Zakorzenienie

MAGiALENA...
kl aski:Gratuluje !!!!:ro za:

To co rodzila razem z Lulla ..?

Mamusie co nie moga karmic lub maja malo pokarmu
Juz wszystko zostalo napisane...
Najwazniesza szczesliwa mama... A jak karmi tak karmi...
Wazne zeby dziecko glodne nie bylo...
Mleczko to mleczko Czy modyfikowane czy z cyca dzieciatko urosnie zdrowiutki i dorodne

Stary 2011-09-21, 09:28   #3803
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Może córcia zrobi Wam jeszcze niespodziankę (mój Leoś obrócił sie też dość późno, na pewno po 33 tyg., więc nie traćcie nadziei).

Pożyjemy, zobaczymy

Mi wczoraj w trakcie usg to powiedział, ale też po raz pierwszy. Wcześniej tylko parę razy mówił, że jest nisko- wczoraj jak dopytałam to wytłumaczył, że jest nisko, ale na szczęście nie zamyka ujścia, wiec w razie czego sn nie jest przez to wykluczone
Stary 2011-09-21, 09:30   #3804
Caltea
Zadomowienie

Monia, nie jesteś tu sama, więcej mam nie karmi swoich dzieci. I naprawdę niepotrzebnie sie dołujesz. Łatwo się mówi, wiem, nacisk jest ogromny, też przez to przechodziłam i czułam sie jak wyrodna matka. Teraz wiem, że zbędnie.

[/QUOTE=aa2;29529610]już pokazuje
tak wygrał xlander tylko kolor w końcu inny niz miał byc hehehe bo spodobał nam sie ten:
[/QUOTE]
Ładny

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
to ty tak po nocach z tym psem sama???????
prosze mi na siebie uwazac!!!
Na szczęście Archi nie grozi, że ktoś ja dopadnie i zmajstruje jej bobasa
A tak poważnie, to mam nadzieję, że wychodzisz co najmniej z kaukazem?

Cytat:
a dziś wizyta, dopiero o 20 mam ktg także sie dzis wysiedze tam pewnie do nocy.... i sie jakoś boje sama nie wiem czego
biedaku, współczuje tego zepsutego autka i męża tak daleko. Mój mi właśnie oznajmił, ze on w piatek musi do warszawy jechac - ja mu pojade i to właśnie jeszcze samochodem.
A 1 października znowu ma jakies spotkanie w krakowie - ehe jasne :/ 1 października to juz bedzie mam nadzieje niunka na swiecie i bedzie z anmi w domku siedział
za wizytę. Na pewno wszystko będzie w porządku
A małża, niech siedzi w domku

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Co za pogoda za oknem- nieomal listopadowa. Synek nakarmiony śpi, mimo tego że ma czkawkę

Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała A ja czułam się najgorszą matką świata Wczoraj kapaliśmy się w trochę cieplejszej wodzie, zanurzaliśmy przez pieluszkę, zaczęliśmy mycie od nóżek- i był zadowolony

nie jakieś przeziębienie bierze, i strasznie słaba się robię. Podczas cc straciłam niby dużo krwi i biorę żelazo, muszę iść mofrologię zrobić. Cały czas kręci mi się w głowie i leci krew z nosa

Oj, to badania konieczne, bo może masz anemię...
za kapiel

Cytat:

To ja pokazuję mojego głodomorka
Ale przystojny Natek. Już taki męski, rozprasowany. Śliczny

Cytat:
Caltea moje dziecię spoko, czasem pomarudzi, ale odpukać nie groźnie wczoraj bylismy u pediatry i nadrobiła ładnie wage, ma 3900 za to z jej jednym bioderkiem coś nie tak i mamy to sprawdzić u ortopedy
O, jak ładnie rośnie.
Mam nadzieję, że pediatra się myli co do bioderka, ale dobrze, że zlecił usg u specjalisty. Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm

Cytat:

MAGiALENA
napisała:

z wagą 3480g
i długością 54 cm

Archi, pozdrów Magialenę. Super, że kolejna mamusia ma juz swoje maleństwo przy sobie klaski:.
Cytat:
Moje mamuśki koffane
Pieska mam na szczęście takiego co każdy myśli, że jest mordercą
wiec to mnie się boją

To Cię wyczułam
Wyobraziłam sobie, że kąpie się maleństwo, trzymając je za uszy

Cytat:
korzystaj z lepszego dnia

Cytat:
Na podstawie usg to się określa- jest to bardzo subiektywna ocena badającego- chodzi o zmianę echogenności tkanek bo staja się m. in. bardziej uwapnione.
Mi określił w ubiegłym tyg. jeden dr u którego przypadkiem wylądowałam na usg jakkolwiek to "przypadkiem" zabrzmi

Się rozpisałam
O, dzięki Ci. Rozumiem, że do tego potrzebny jest lepszy sprzęt i nieprzeciętne znawstwo z zakresu usg. Mojemu ginowi tego brakuje...
A za tę pępowinę, to. To ja sie tu staram nie myśleć o tym , a Ty mi wyjeżdżasz z owinięciami itp. Wiesz, że mam schizę i zawsze pytam gina o pępowinę. Jakby młody był owiniety, biorę od ręki cesarkę. Póki co nie jest.
A przypadkowe trafienie do gina, to rozumiem, że z łapanki?
Stary 2011-09-21, 09:36   #3805
gerda
Zadomowienie

Cytat:

dziekujemy

Dziewczyny pytanie z tych mniej przyjemnych-po porodzie niby było Ok z załatwianiem się ,ale ostatnio mam zaparcia i nie wiem co można stosować lub wprowadzić w diete,by troszke ten problem ruszyć
polecam czopka glicerynowego, bo jak karmisz to kefir odpada

jak maluszek?
CaLTEA pneumo sa dla dzieci, a meinokoki można później, dlaczego odradzono Wam rotwirusy? Bo ja się waham...

Spray przykro mi, że zostałaś sama z Erykiem, mysle, że mąż się niedlugo ogarnie

Danika
za wizytę i ktg

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Monia, jesteśmy we dwie z tym brakiem pokarmu.
trzy

Stary 2011-09-21, 09:40   #3806
Caltea
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie łożyska
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
swoją drogą, faktycznie dużo tych porodów przez cc...
Oj dużo, dużo...

Cytat:
kochana ja nie karmie, bo też miałam malutko pokarmu, trochę mi było zal, ale pomyśl sobie, że teraz mała się najada i ładnie rośnie tesciowa faktycznie brr, rob tak jak uważasz, a jej uwagami się nie przejmuj
Święte słowa

Cytat:
No ale mam już:
- łóżeczko

Oddałam też swoje płyny do laboratorium- oprócz standardowych badań muszą mi zrobić posiew moczu, bo wczoraj przy okazji usg dr obejrzał moje nerki i mu się nie spodobały- nie pamiętam fachowego określenia, ale chodzi o to że jakby zastój mi się w nich zrobił...

Śliczny pokoik, ja bym poprosila jeszcze o fotkę pozostałych nabytków.
Oby z nerkami było O.K.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na usg i Czarek waży 4100 (facet powiedział że to minimalna Jego waga)

Dziewczyny mam pytanko apropo pieluszek: czy któraś ma "dada"? Bo chciałam je kupić (koleżanka poleca)
I jestem z Siebie dumna: spakowałam torby do szpitala (muszę dopakować tylko rzeczy typu sól fizjologiczna i jakieś dupierdałki) =)
O, Dzasta, myślałam o Tobie, bo wczoraj przeciekałaś.
Ufff, ale masz smoka. No ale przynajmniej wiadomo po kim to ma.
Z pieluszkami nie pomogę, wierzę w Pampersy (aluzja do głupiej reklamy Nutelliczki).
za torbę. A powiedz mi po co Ci w szpitalu sól fizjologiczna?

A gdzie Małgosia, też ciurkała wczoraj, a dziś jej nie ma... Nie wiem, cieszyć się czy martwić
Stary 2011-09-21, 09:44   #3807
DzastaW
Zadomowienie

Caltea a nie wiem w sumie po co =) myślałam że warto wziąć =))) he he
a przeciekanie Mi minęło, jak już wróciłam z usg to wkładka była sucha

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:52   #3808
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

CaLTEA pneumo sa dla dzieci, a meinokoki można później, dlaczego odradzono Wam rotwirusy? Bo ja się waham...
Czyli coś pomyliłam.... Znowu...
W sumie to nie wiem, czemu ta moja znajoma pediatra nie polecała tego szczepienia. Mieliśmy z nią kiedyś spotkanie w przedszkolu, ale ja wtedy nie sądziłam, że ten temat może mnie jeszcze kiedyś zainteresować, więc sie nie wyrywałam (wypytywałam o wiek dojrzewania dziewczynek). Pamiętam tylko, że mówiła, iż to jest szczepionka doustna, więc często pieniadze w nią zainwestowane mogą okazać się wyrzuconymi w błoto. Wystarczy, że dziecko lekko nawet przeczyści po tym szczepieniu, lub mu się uleje i już cała dawka idzie na marne, z czego często rodzice nie zdają sobie nawet sprawy. Ona sama ma niespełna dwuletniącórwczkę, więc na pewno rozpatrzyła wszystkie za i przeciw i poleca to co według niej najlepsze. Ale wiadomo, że co lekarz, to inna opinia... Za to bardzo polecala szczepionki przeciw którymś kokom (już zgłupiałam, którym... Tym, które wywołują nawet u niemowlaczków straszne spustoszenie w ogranizmie, z ciężkim uszkodzeniem mózgu włącznie).
Biorę pod uwagę ją, jako lekarza mojego synka, tyle tylko, że musiałabym do niej jeździć prywatnie, bo przyjmuje w innej miejscowości. Ale nie dość, że jest lekarzem, młodym, więc z nowatorskim podejściem, uczyła sie od najlepszych, to jeszcze jest świeżą matką. No i to dzięki niej nie zaszczepiłam sie na grypę w I trymestrze, choć gin mnie do tego tak bardzo namawiał...
Stary 2011-09-21, 09:55   #3809
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
I w ogóle to dzień dobry

Ja już dzisiaj od 6.20 nie śpię, ale nie z własnej woli- dostałam smsa od kuriera, ze ma dla mnie przesyłkę i będzie później Szkoda że przed 5 nie zadzwonił

No ale mam już:
- łóżeczko

No mnie tez potrafił nieraz kurier obudzić o takiej porze i zdziwiony, ze warczę

ach- i pokoik super- to teraz czekam na fotki umeblowanego i z lokatorką
Cytat:
pewnie racja...ale mój juz kilka razy o tym łożysku mówił - wiec pewnie tez zależy od poglądów lekarza
dokładnie- to o czym pisałam to jedynie zalecenia PTG
Cytat:
Gratulacje nowym mamusiom =)

no to ładny klocuszek
i za spakowanie
Cytat:
Na szczęście Archi nie grozi, że ktoś ja dopadnie i zmajstruje jej bobasa
A tak poważnie, to mam nadzieję, że wychodzisz co najmniej z kaukazem?

Cytat:
To Cię wyczułam
ale Kaukaz to nie jest- tak 1/5 kaukaza- ale starczy

Cytat:
wyobraziłam sobie, że kąpie się maleństwo, trzymając je za uszy
a to był jakiś taki kawał,że mąż kąpie dziecko trzymając za uszy- na to żona się drze "co robisz baranie", a mąż odpowiada " nie mogę inaczej go trzymać bo się poparzę"
Cytat:
O, dzięki Ci. Rozumiem, że do tego potrzebny jest lepszy sprzęt i nieprzeciętne znawstwo z zakresu usg. Mojemu ginowi tego brakuje...
A za tę pępowinę, to. To ja sie tu staram nie myśleć o tym , a Ty mi wyjeżdżasz z owinięciami itp. Wiesz, że mam schizę i zawsze pytam gina o pępowinę. Jakby młody był owiniety, biorę od ręki cesarkę. Póki co nie jest.
A przypadkowe trafienie do gina, to rozumiem, że z łapanki?
Sprzęt wcale nie jakiś extra potrzebny- ale tak jak mówię, ginesi często stosują się do zaleceń PTG i nie podają tej info- bo po co.
Z pępowiną to serio się nie stresuj- to jakiś demon porodowy, a zjawisko dosyć fizjologiczne

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:58
Stary 2011-09-21, 09:56   #3810
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Caltea a nie wiem w sumie po co =) myślałam że warto wziąć =))) he he
a przeciekanie Mi minęło, jak już wróciłam z usg to wkładka była sucha
Niezła jesteś
No tak, masz jeszcze czas na ciurkanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości