|
|
#871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
a w sumie tylko za takim na zimno przepadam ...kiedyś jedzenie mówiło do mnie nie jedz mnie prosze nie jedz , a teraz jak się odchudzam prosi mnie żebym je wzięła
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Kochane ja jadęęę na studia. Odezwę się koło czwartku
Trzymajcie się, nie grzeszcie, jedzcie ładnie i
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Kruszynki
Wstałam w trochę lepszym humorze niż wczoraj, w sumie mogłabym jeszcze spokojnie pospać, ale korzystając z faktu, że mam dziś nockę, postanowiłam załatwić parę spraw urzędowych, jak wrócę to będę gotować fasolkę po bretońsku, a potem ruszam swoje szanowne litery i molestuję orbitreka i hantle 3kg F_ola Ty też się trzymaj ciepło i grzeczną dziewczynką bądź, po powrocie czekamy na relacje ![]() WybOrOwa mam ten sam problem, samo jedzenie mnie woła, nie wspominając już o ciastkach z kremem, które dostaję za darmo i z którymi prowadzę dyskusję, czy je zjeść czy nie ![]() Pasasymphonia mówi się trudno i żyje się dalej, teraz już bądź grzeczna. |
|
|
|
#875 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry z rana!
Mi też dopisuje nienaganny humor. Szybko pod prysznic, śniadanie i w drogę - będę się dziś szlajać po fryzjerach i kosmetyczkach. Niestety sama nie skorzystam, poprzyglądam się tylko jak upiększają mi przyjaciółkę. Korci mnie, żeby sobie sieknąć jakąś maseczkę na moje szanowne lico, ale przez to, że straciłam rozmiar z groszem - w pierwszej kolejności mamona pójdzie na "wymianę szafy". Dziś na talerzu: I śniadanie: bruschetta "zrób to sam" (3 cieniutkie kromki żytniego chleba [50g], pomidor w drobną kosteczkę [90g], trochę czosnku, oliwy z oliwek i bazylii), brzoskwinia (120g) II śniadanie: koktajl jogurtowy (170g jogurtu naturalnego i 80g malin) obiad: udko z kurczaka (160g) pieczone w piekarniku, surówka z białej kapusty (100g) podwieczorek: serek wiejski (100g) ze szczypiorkiem oraz chrupkie pieczywo błonnikowe (15g) kolacja: indyk w galarecie (150g); mała miseczka sałatki z pomidora, ogórka i cebuli z łyżeczką jogurtu naturalnego
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Kurcze każdego dni apopełniam jakiś żywieniowy grzeszek! Albo szklaneczka coli..., albo ziemniaczki z masełkiem... ech, nie jestem z siebie zadowolona! No i poza zumbą, nie potrafie zmotywować się do ćwiczeń, sana siebie oszukuję, że przecież mam coś ważniejszego do roboty a często wcale nie mam...
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() u was też taka marna pogoda? zimno i słońca nie widać ja już po śniadaniu, chociaż opóźnionym, bo nie dogadałam się z mężem i musiałam na głodnego do przedszkola lecieć
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
A nad morzem znowu pięknie, słonecznie i cieplutko. Ale co z tego jak do 15 będę to oglądać jedynie przez okno zimnego biura!!! brrrrrrrrrrrrrrr...
|
#879 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek. U mnie za oknem też szaro i buro. Brrrrr
Wczorajsze założenia żywieniowe spełnione w 100% Plan na dziś śniadanie - była owsianka na mleku II śniadanie - dwie kromki chleba żytniego + szynka+pomidor+musztarda przekąska- baton musli + jabłko obiad - trzeba dojeść zupkę cebulową kolacja - pieczony w mleku schab + ociupinka swojego sosu grzybowego+ogórek kiszony w ramach WR stepper i bieganie za dzieckiem Aaaaa i ne wytrzymałam i zważyłam się i wiecie co????? -0,9kg
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje!!!
Ja się boję stanąć na wagę chyba poczekam do soboty
|
#881 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#882 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyszło mi: ramie: 32 łydka: 43,5 udo: 68 pupa: 115 biodra: 113,5 brzuszysko: 100,5 talia: 85 biust: 107 pod biustem: 92 Ostatnio miesiąc temu się mierzyłam, ale nie wszystko. Pospadało mi troszkę. Za 2tyg sprawdzę znów ![]() łydka: -2,5 udo: -4,5 biodra: -8 brzuch: -6,5 biust: -4,5 ramie: - 3,5 Cytat:
Co do zumby już chyba ponad rok się na to napalam, ale coś nigdy nie mam czasu/kasy. Musze kiedyś spróbować w końcu ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja czekam z ważeniem do soboty, z nadzieją, ze jak mi @ minie to będę mogła sie pochwalić w sumie zrzuconymi 15kg. Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-09-21 o 11:38 |
|||
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj poleglam z jedzeniem-zjadlam ponad norme bulke grahamke z sosem burgerowym i fishcake z krewetek Dlaczego potrafilam sie zawziasc i schudnac 12kg w 2,5 m-ca a z tymi 6 ostatnimi juz rok sie tak bujam![]()
|
|
#884 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co powiecie o owsiance NesVita???
Wiem że jest bardziej kaloryczna niz tradycyjna ale jako śniadanie to chyba nie jest tak dużo te 165 kcal???
|
|
#886 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
no ale jak nie ma się czasu to lepiej czas zrobić sobie taką NesVitę niż jeść jakieś ciastko itd... wszystko jest dozwolone, ale z głową.śniadanie powinno mieć 300-350kcal |
|
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
O nie, o nie! Dopiero wróciłam. Przepadło drugie śniadanie, ledwo zdążyłam na porę obiadową.
Nie wyrobiłam się z pierwszym śniadaniem - zdążyłam jedynie wsunąć bruschettę, więc wzięłam do pojemniczka brzoskwinię pokrojoną na cząstki. Mamlałam ją sobie do 11:00 więc nie było tragedii, żołądek w ósemkę mi się nie zawinął. ![]() Ale drugiego śniadania nie odpuszczam. Koktajl jogurtowy zamieniłam na dwie śliwki węgierki (110g), marchew (35g) i 10g orzechów nerkowca. Tyszko, zazdroszczę Ci talii. ![]() EDIT: Jestem wściekła. Podliczyłam sobie wszystko i wiecie, co? Wyszło mi 850 kalorii, 63g białka, 74g węglowodanów, 27g tłuszczu. Chyba nigdy jeszcze nie miałam takiego kłopotu z proporcjami. Jak dodać 200 kalorii białkowych i węglowych? W miarę bez tłuszczu.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-09-21 o 14:56 |
|
|
|
#888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wagi to może po prostu przed @ jesteś? U mnie są wahania ok. 2 kg zawsze. W każdym razie nie przejmuj się, prędzej czy później na pewno osiągniesz co chcesz. Tyle już zrzuciłaś dziewczyno ![]() Cytat:
Ale dziękuję Coś koło 200kcal to możesz sobie małego banana (80g ok. 80kcal) rozgnieść z chudym twarogiem ( 120g - 120kcal) Zależnie od twarogu, z moich obliczeń wychodzi 200kcal (25g białka,22g węgli, 1g tłuszczy) |
||
|
|
|
#889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam w lodówce chudy twaróg, zjadłam go ze szczypiorkiem. Węgle pozostały problemem (nie chciało mi się iść do sklepu Co Wy dzisiaj takie milczące?
|
|
#890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanieee! Ile kalorii może mieć zupa kapuśniak z kapusty kwaszonej, bez zaciągania, bez nabierania na łychę ziemniaków - praktycznie sama woda i kapucha w zupie? Takiej wielkości talerz? : http://www.google.pl/imgres?q=talerz...iw=827&bih=522 przy czym zupa tylko w tym wgłębieniu i nie wylewa się tak jakby na boki?
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanieee! Ile kalorii może mieć zupa kapuśniak z kapusty kwaszonej, bez zaciągania, bez nabierania na łychę ziemniaków - praktycznie sama woda i kapucha w zupie? Takiej wielkości talerz? : http://www.google.pl/imgres?q=talerz...iw=827&bih=522
przy czym zupa tylko w tym wgłębieniu i nie wylewa się tak jakby na boki? [/QUOTE]Ja licze takiej wielkosci talerz jako 300ml zupy a na kapusniak licze ok 50kcal na 100ml.Najlatwiej nalac szklanke wody na talerz-jesli idealnie wypelnia ten srodek to zupy bylo 250ml ![]() Tu jest bardzo pozyteczna stronka: http://www.ilewazy.pl/
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-09-21 o 18:41 |
|
|
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
No kapusniaka na niej nie ma ale..jest ile kcal ma talerz rosolu wiec jesli to na rosole byl kapusniak gotowany wystarczy dodac do tych kcal kalorie z kwaszonej kapusty,ktora ma ich baaaardzo malo bo tylko 22kcal na 100g.Wiec taki kapusniak bez zasmazek ma malutko kcal.
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-09-21 o 18:49 |
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
co tu taka cisza dzisiaj?
![]() ja się trzymam planu, dzisiaj było lepiej, już nie byłam taka głodna cały dzień, tylko powiedzmy "wyjątkowo lekka"
|
#895 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry Wieczór Kobitki
Ja się dzisiaj nie mam czym pochwalić z jedzenia bo kiepsko jadłam z bardzo kiepskiego nastroju który mam od kilku dni przez przyszłą "teściową" która chce nam wszystko zepsuć a dziś się zjadło śniadanko płatki owsiane z musli na mleku kawa z mlekiem i 2x słodzik obiad 2 kotlety jajeczne z 3 kromkami ciemnego pieczywa kolacja 2 kromki ciemnego chleba z wędlinką i ogórkiem kwaszonym i jedna dupka tego ciemnego z masłem oraz 3/4 szklanki jog. pitnego ananasowego 0% który nie ma niczego tak naprawdę 0% wszystko pod górkę ,wszystko się wali oby dieta nie poszła na marne i waga powolutQ spadała ....życzę Wam miłego wieczorQ w stolicy cieplutko dzisiaj było ...aż słonko prażyło ...piękne dni się zapowiadają z tego co widziałam w pogodzie ...w przyszłm tygodniu nawet do 25stopni ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
albo płukanka rumianQ ? szałwi jak narazie? ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- rewelacja gratki ;P
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis mam 2-ga rocznice zwiazku z moim M. i akurat dzis sie ten ropien zeba z opuchlizna przyplatal wiec zamiast wygladac sexy na wieczor wygladam jak strach na wroble wybOrOowa tak,na razie nie mam szans na wizyte szczegolnie,ze w UK nie sa tacy sklonni do wypisywania antybiotyku jak w PL.Wiec poki co ratuje sie szalwia...
Co do jedzenia to wole o tym nie myslec-na pewno jakies 2200kcal gdyz pijemy sobie drinki z moim... Pogoda tez nie nastraja optymizmem-typowa angielska jesien-wietrznie,pochmurno z opadami deszczu![]()
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-09-21 o 21:26 |
|
|
|
#897 | |
|
Raczkowanie
|
Ha! Udalo sie
Dzis bez grzeszkow a pokusy byly... Chyba wrocilam na odpowiedni tor mysleniowy. Rano powiedzialam pani w lusterku, ze bedzie bezdenna kretynka jak znow sie napcha ciasteczkami i zmarnuje zgubione kg. Po dzisiejszych zakupach mam lodowke zapchana lososiem w roznej postaci, krewetkami i tunczykiem. Z lososiem to chyba przesadzilam... bede musiala go wcinac przez najblizszy tydzien (albo dluzej) codziennie, bo moj ukochany stanowczo odmowil sporzywania morskich stworzen, moja cora tez tylko paluszki rybne trawi. A w piatek wyjazd... OMG! Chce juz! ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Pasasymphonia wiem,ze sa polskie kliniki gdyz lecze za wysoka prolaktyne-jedna wizyta to polowa mojej tygodniowej wyplaty
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Pasasymphonia;29549 455]Ha! Udalo sie
Dzis bez grzeszkow a pokusy byly... Chyba wrocilam na odpowiedni tor mysleniowy. Rano powiedzialam pani w lusterku, ze bedzie bezdenna kretynka jak znow sie napcha ciasteczkami i zmarnuje zgubione kg. ![]() ![]() klask i: dobrze dobrze mi też to pomaga
|
|
#900 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
@wybOrOowa Powodzenia w bojach z teściową. Twardym trzeba być Cytat:
![]() Cytat:
A gdzież to się wybierasz?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

a w sumie tylko za takim na zimno przepadam ...kiedyś jedzenie mówiło do mnie nie jedz mnie prosze nie jedz , a teraz jak się odchudzam prosi mnie żebym je wzięła 

Ja się boję stanąć na wagę

Dlaczego potrafilam sie zawziasc i schudnac 12kg w 2,5 m-ca a z tymi 6 ostatnimi juz rok sie tak bujam

klask i: dobrze dobrze mi też to pomaga