|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bienioka Gratuluje udanej wizyty Może jeszcze zrobi kolejnego fikołka.
|
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
![]() bienioka na pewno jakby było coś szkodliwe to by tego nie podawali. A przecież lekarzom chodzi o dobro dziecka i mamy Chociaż po tych zastrzykach to ja się najlepiej nie czułam
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Złapałam dzisiaj doła zaczynam 39 tydz a ten mały uparciuch dalej nie chce mnie słuchać i nie chce wyjść to czekanie mnie dobija za dzisiejsze wizytyZ tż jedziemy dzisiaj do sainsbury mamy pod nosem dosłownie Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-21 o 11:22 |
|
|
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
proponuję SSS - sprzątanie, schody i seks piszecie o ciśnieniu- ja albo mam niskie w stylu 120/70 albo bardzo niskie jak dzisiaj 70/50
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
Truscafka
Muffinko kciuki za wizytę
|
|
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale będziesz miała wysprzątane w domku, ze ho ho ![]() ja mam tak zazwyczaj 100/60 a w przychodni tak 120/75-efekt białego fartucha ![]() aha i pochwalę się dzisiejszą wygraną: tak na 3-6mcy to na wielkanoc jak znalazł, co o tym sądzicie? ![]() |
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mycie okien nie- łożysko się może odkleić ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- boskie ubranko Truskafka gratulacje 33 tygodnia !!! Już niedługo... masz ustalony termin cc?My 33tc zaczynamy jutro, martwi mnie, że brzuszek nie rośnie, waga też stoi w miejscu 5+, nie wiem czy to normalne. |
|
|
|
|
#1298 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze raz o fotelikach.
juz kiedys pisalam, ze zamowlismy Römer babysafe plus. Przyszedl juz jakis czas temu - jest rewelacyjny. Nie dosc, ze w testach wypadal super, to jeszcze jest super wykonyny. Jest dosc duzy (i niestety o 500g ciezszy od cabriofix), wiec dziecko ma wygodnie. super jest mozliwosc regulacji wysokosci uszytwniacza na glowke. W cabriofixie glowka jest rowniez uszytwniona, ale nie mozna zmieniac wysokosci. Römer jest tak skonstruowany, ze jak dziecko jest malutkie i wkladka na glowke na najnizszym poziomie, to siedzi prawie na lezaco. Nie trzeba pod pupe wkladac dodatkowych kocykow, pieluch. Dodatkowo masz fotelik ma super material. Jest mieciutki i bardzo dobrze wypchany pianka od spodu. Minusy naszego Römera to jak juz pisalam waga. Nie podoba mi sie tez, ze po obu stronach (powyzej glowki) sa duze najlejki ostrzegawcze, ktorych nie da sie odkleic (sa spojone w materialem). Inne foteliki maja te najlejki tylko po jednej stronie - Römer po obu. |
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
zauważyłam, że podczytuje nas sporo zalogowanych osób posiadających 0 wiadomości...
|
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was z rana
ja w nocy spać nie mogłam- nerwy, stres i hormony ![]() ale zanim wstałam, odpaliłam kompa.... się zeszło widzę że już naskrobałyście ciutkę, więc lece nadrabiać ![]() a co do laktatorów- ja będe do szkoły na weekendy zmykać, więc wydatek obowiązkowy...ale martwicie mnie, że na małe piersi średnio działa, bo raczej "przymierzyć" w sklepie się nie da |
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na poprzednim wątku tak było. Na odchowalni się ujawniły, bo nie chciały się w środek wątku wbijać
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nie jeszcze nie mam, w sobote idę na wizytę zobaczymy czy dostanę jakąś informację.... 56 dni to czas do terminu naturalnego porodu..... moze się okazać że zostało nam tylko około 40 dni.... ![]() U mnie teraz też waga stoi w miejscu, nic nie tyję, bo kg na miesiąc to prawie dzidziuś tyle przytył no i czuje się bardzo dobrze
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie maminki po kilkudniowej nieobecności
![]() Byłam w Poniedziałek na wizycie i tak do jutra zostajemy u mamy bo Maciek akurat ma tutaj zlecenie ![]() Mam nadzieję, że jestem usprawiedliwiona, ale nie możemy się z mamą nagadać Wracając do wizyty, wszystko udało się w 100% Kłykciny wymrożone - odpadły tego samo dnia, obeszło się bez podpaski ![]() Troszkę bolało, miałam wrażenie, jakbym się zacięła i po rance dotykała mnie igła - ogólnie mówiąc ból do zniesienia, najważniejsze, że nie mam dziadostwa w szyjce Mamy już 33 tc, nie 32 ;p i wszystko wskazuje na to, że urodzę w terminie, bo wszystko jest ok. ![]() Co do miejsca porodu, nie umiał mi nic powiedzieć. Dalej się waham między Borowską, a Kamińskiego... ![]() Ach jako nowość gienrk mi zdradzil, że położne przy porodzie są bezpłatne ![]() Tylko wcześniej trzeba się zapisać do konkretnej szkoły rodzenia która jest przy szpitalu i tam trzymać się jednej położnej... |
|
|
|
#1305 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, w końcu jakieś poświęcenie dla dobra sprawy przydałoby się i z jego strony. A może masaż sutków i brzucha by coś pomógł.Cytat:
No nic przeanalizujemy jeszcze raz te 3 firmy i coś zamówimy.Bahamadia_25 super, zę wizyta udana i pozbyłaś się tego dziadostwa
|
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Mnie elektryczny to kojarzy sie z krowami ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Moim zdaniem jest to błąd takiego myślenia bo fotelik dla malca to podstawa. Teraz różni kierowcy jeżdza i to nie musisz ty stuknąc tylko ktoś w ciebie a w foteliku dziecko jest bezpieczniejsze niż w gondoli. Z małym jeżdzi sie do lekarza na różne badania a z fotelika będziesz korzystać do roku. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
My Julie wozili do 8 miesiąca bo nóżki zaczeły wystawac (ważyła 9kg ) bo to nie patrzy sie na wage tylko dziecka wzrost. Nosić tego to sie nie chce bo to jednak wazy z dzieckiem i w dodatku nie wygodne jest.
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie i brzusie
![]() nadrobiłam Was ale niemam siły nic pisać jakoś do dupy sie czuje wogóle wczoraj wieczorem tak mnie bolał brzuch dołem tak jak sie kończy brzuch a zaczyna piczka i prawa pachwina, że dosłownie mąż mnie do łazienki prowadził bo nie dało sie iść szłam taka zgięta wpół....dzisiaj troche zelżało ale zaczyna znowu ide sie położyć........najgorsze, że czytałam, że takie bóle pod koniec ciaży to normalka
|
#1309 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przyłączam się do gratulacji najważniejsze ze już wszystko OK ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam, że mi ciśnienie podskakuje jak wchodzę na wagę u położnej
A co do przyspieszenia porodu to ponoc draznienie sutkow pomaga tak mi gin powiedzial
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Bahamadia_25
SUPER, że odpadły te kłykciny basiula19 nie zazdroszczę bólu, ale skoro to normalne to musisz wytrzymaĆ... ja bym pewnie panikowała i jechała na wizytę, mozesz zadzwoniĆ do swojego lekarza albo nA IP pojechaĆ- zawsze sprawdzą, doradzą ![]() p.s. idę na dr House'a
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-21 o 12:56 |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Baha super, ze swinstwa juz nie ma
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie i ja
chociaz nie mam czasu nadrobic ![]() bylismy wczoraj u lekarza, chlopaki maja sie dobrze - leza znow na waleta. lekarz powiedzial ze ze wzgledu na mnie specjalnie juz sprowadzil pessar na szyjke macicy ale poli co odpukac niepotrzebny bo szyjka wyrabia bede musiala niestyty na 3-4 dni isc do szpitala za jakies 3 tygodnie, maluchom podadza sterydy na przyspieszenie rozwoju plucek, no i maja mi porobic wszyskie badania, wymazy przesiewy i takie tam. brrr jak ja nie lubie szpitali ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Mycie podlogi a nie okien- i to koniecznie na kolanach :d
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziewczyny dziękuję, za 3manie kciuków
Zapomniałam dodać, że niuniuś waży już całe 2 100kg ![]() A kolejna wizyta bez zmian w przyszłym miesiącu, czyli wychodzi na to, ze już ostatnia, boziu jak to zleciało ![]() A jeszcze odnośnie bólu kości cipnej ;p powiedział, że tak już będzie bo brzuch opada i uciska na nią, mam ograniczać chodzenie, bo dzięki mojej rwie może mnie bardziej boleć ![]() Ale do Rossmana muszę dzisiaj zaglądnąć ![]() Może będą majtki poporodowe, bo Maciek był dzisiaj w Auchan i były ale ponoć kosztowały 17zł.... ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
No stressssss z tą wagą, ja w 3tyg podtuczyłam się 3kg ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- o jej Glam wszystko się ułoży i będzie ok
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Glam najwazniejsze ze wszystko ok, w szpitalu krzywdy Ci nie zrobia
w ogole to brakuje mi Ciebie Kurier przywiozl sokowirowke PS. Dziewczyny jak zamawialyscie lozeczka kurierem albo inne meble to kureir Wam je wniosl do domu/mieszkania?? Bo ja sie boje, ze bede musiala sama wnosic lozeczko |
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Goldika na pewno Pan kurier Ci pomoże
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
glamourous
jak trzeba iść do szpitala to trzeba- nie ma rady na układy. Musza chłopaki mieĆ płucka jak dzwony- co by krzykiem i płaczem na mamusi wyegzekwowaĆ... zabawki, słodycze itp. ![]() te pare dni ci minie jak z bicza strzelił goldika nietsety nie pomogę, bo nigdy takich dużych rzeczy nie zamawiałam przez kuriera. Zawsze mozesz pwoiedzieĆ, że ciężarnej się nei odmawia i niech wniosą...albo za te 20zł- czy cuś
|
|
|
|
#1319 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja, czytam was od rana ale nie ma weny pisać.
Wszystko mnie boli po ćwiczeniach na wczorajszej szkole rodzenia . Widać ze od kiedy jestem w ciąży zaniedbałam rch a szczególnie taniec który dawał mi niezła kondycję. Goldika - jak przetestujesz sokowirówkę to daj znać bo mi się bardzo spodobała. Baha- super ze z tym dziadostwem się uporałaś bez problemów ![]() Glam - jak trzeba to trzeba, chociaż pamietam że pisałas, że nei wyobrażasz sobei leżenia w szpitalu. Aniu - a pijesz ten napar z liści malin?? Dziewczyny może podsuniecie mi jakiś pomysł na obiad z sporego kawałka cycka indyka. Mam jeszcze cukinię w lodówce. A i danie musi być bez pomidorów i na łagodnie ![]() ![]() ![]() Wracam prasowac i oglądac Trinny i Susanę |
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sobie doczytac w takim razie jak bede miala chwilke
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

ale pewnie i tak nie beda 100% zdrowymi dziecmi 

za dzisiejsze wizyty