![]() |
#2641 |
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX
Ile razy jeszcze to powtórzysz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyś przeczytała parę stron wcześniej to byś wiedziała, że 'koleżanka' chce zdawać w ten sposób bo jest w pewien stopień niepełnosprawna ![]() Uczy się na automacie ? - tak Chce zdawać na automacie ? - ok Będzie miała potem auto z automatem - bedzie ! Tak samo jak na egzaminie możesz zdawać ze swoim instruktorem - tylko oczywiście musisz za to dopłacić. To w jaki sposób ktoś chce się uczyć jeżdzić i zdawać egzamin to jest jego sprawa - tak jak Wam nikt nie będzie pisał/mówił w jakiej pozycji macie rodzić dzieci ![]()
![]() |
#2644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Pierwszy post jaki pojawił się - to ktoś stwierdził, że egzamin jest tylko na manualnej
potem zwolenniczka automata napisała Cytat:
Z resztą - jak chce sobie ułatwić życie to niech sobie ułatwia ![]() Nic nam do tego(!) - tyle, że większość (w tym temacie w tym również ja) ma już prawo jazdy i wie, że łatwiej przenieść się z manuala na automata niż odwrotnie. I Ona jeszcze o tym nie wie ;P Z resztą mój osobisty wniosek jest taki, że 50 % frajdy jazdy autem jest właśnie zmiana biegów ![]()
Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile Kid Cudi Edytowane przez Bayje Czas edycji: 2011-09-15 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli 1000days ma robić automat i jeździć tylko automatem to niech robi. Nie rozumiem po co się spinacie i dajecie 'dobre' rady skoro dziewczyna jest już zdecydowana, zna plusy i minusy swojej decyzji. Weźcie pod uwagę ilośc osób posiadających normalne prawko a ciągle bojących się wsiąść do auta. Będzie się czuć lepiej w samochodzie z automatem to niech go robi i jeździ a nie słucha rad 'mądrzejszych', bo przecież wszyscy w koło wiedzą co jest dla niej lepsze. Lepiej być czynnym kierowcą jakiegokolwiek samochodu niż za dobrymi radami zrobić coś do czego się do końca nie jest przekonanym, a potem żałować jak okaże się, że dziewczyna jednak boi się bez niczyjego nadzoru obsługiwać tą manualną skrzynię.
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem skąd w ludziach ten dziki pęd do uszczęśliwiania kogoś na siłę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Napisz, że chcesz suva do miejskiej jazdy,bo taki ci sie podoba.
Albo, że chcesz sportowe auto, ale zdarza ci się jechać w dłuższą trasę. Od kosztów paliwa, przez marki samochodów, osprzęt i całą resztę, na trudnościach w ruchu i miejscach parkingowych kończąc...zawsze się znajdzie ktoś, kto wie lepiej. Ale, żeby ktoś się obruszał, że drugi nie ma ochoty wciskać sprzęgła, bo ma taki kaprys, jeszcze nie słyszałam ![]()
#2649 |
Konto usunięte
|
O widzisz, to jak ja. Suv, ale jakiś większy, nie mini suv, stały napęd na 4 koła, na benzynę, motor więcej niż dwa litry, automat oczywiście
![]() Mieszkam w centrum Warszawy i uczelnię też mam w centrum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mojej oceny trudniej MI byłoby się przenieść z automata na manualną skrzynie i pewnie na początku z tym problemy miałoby duuuużo osób. Nie przypominam sobie, żebym 'zainteresowanej' sugerowała przenosiny na manualną tylko w ten sposób zgadzam się z przedmówcami, że lepiej przenieść się z manualnej na automata niż odwrotnie.
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem w obie strony trudno się przestawić, jeśli w ogóle, pewnie są osoby które bez problemu to zrobią. Ja np. widząc auto bez sprzęgła zwyczajnie uciekłam ![]()
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam z tym problemu, przesiąść się z manuala na automat
![]() ![]()
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
No ale napisałaś 'spinacie' więc również wziełam to również do siebie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Nie zdałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Raczkowanie
|
a co się stało? Pewnie nerwy Cię zjadły, to nie koniec świata, następnym razem odowodnisz im, że dobry z Ciebie kierowca
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() 24 września mam kolejny egzamin... (4 już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie osóbki zdające prawo jazdy
![]() ![]() Teraz sobie uświadamiam jak dużo jeszcze nie potrafię ! ![]() Niestety dużo zależy od instruktora, którego ja mam niestety do bani ![]()
#2658 |
Raczkowanie
|
Dlaczego uważasz, że jest do bani? I szkoda w takim razie, że go wcześniej nie zmieniłaś... Ale myślę, że jeśli dobrze Ci się jeździ i czujesz się w miarę pewnie na drodze, to nie będzie problemów. To przecież oczywiste, że w 30 h kursu nie da się wszystkiego nauczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Raczkowanie
|
Lils_ no cóż to jest znajomy mojej mamy i to ona mi go wcisnęła, zresztą ja go nawet nie znałam. Jak zaczęłam z nim jeździć to dopiero się okazało, że zamiast uczyć woli rozmawiać przez telefon i załatwiać swoje sprawy. Nieraz czekałam na niego pół godziny przed urzędami , aptekami itp itd.
Oczywiście ten czas mi oddawał, no ale ile można czekać na takiego. Nie mówiąc juz o jego notorycznym spóźnianiu się. Wiadomo , że przez 30h nie da się wszystkiego dobrze opanować, ale gdyby on się też trochę przyłozył do tego to na pewno lepiej by mi szło. Ach może kiedyś zdam ![]()
#2660 |
Rozeznanie
|
Skoro to znajomy Twojej mamy to powinien się przyłożyć do roboty. Pokazuję że ma to w d**ie więc ja na Twoim miejscu tez pokazała bym gdzie go mam i wystawiła odpowiednią opinie. Zaczynając oczywiście od poinformowania mamy że włożyła kasę w nieodpowiednią szkołę. W razie czegoś jazdy dodatkowe bierz już u innego instruktora/w innej szkole.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odważyłam się tutaj wcześniej pisać, bo moja historia z prawem jazdy była bardzo przykra i przysparzała mi sporo nerwów i smutku. Na początku zaczynałam u siebie (Darłowo-Koszalin) - nie spodobał mi się instruktor. Jako młoda i gniewna, przestałam jeździć. Następnie, gdy poszłam na studia, był Gdańsk - instruktor przesympatyczny, jak się później okazało - skończyło się na sympatii. Lubił czytać gazety, podczas mojej jazdy ![]() ![]() ![]() W wakacje 2010, wróciłam do Koszalina - instruktor, gorszy od egzaminatora. Poczułam się, jak prawdziwa, stereotypowa baba za kierownicą. Wszystko, co robiłam było ZŁEEE. Skończyło się na jednej jeździe i oddanych pieniądzach od właściciela szkoły jazdy. W te wakacje znów powróciłam do Koszalina i tym razem, trafiłam na wspaniałego instruktora, który pomógł mi pozbyć się moich okropnych nawyków, które miałam jeszcze po Gdańsku... Dzisiaj zdałam w Koszalinie za pierwszym razem ![]() Egzaminator okazał się być CZŁOWIEKIEM, a nie maszynką oblewania kursantów. Oczywiście, jeżeli ktoś nie potrafi jeździć, to nawet miły egzaminator nie pomoże (np. ja w Gdańsku - egzaminator wspaniały, jak dobry dziadek, a ja wymusiłam ![]() ![]() Mam nadzieję, że komuś będzie chciało się czytać mój wielki wywód, ale musiałam się komuś wygadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
Piątek coraz bliżej...czy zdam, czy nie dam chcę już mieć to za sobą,
![]()
#2663 |
Raczkowanie
|
Witajcie !
![]() Melduje się kolejna skołowana ![]() Nigdy wcześniej nie wsiadałam za kółko. Nie miałam bladego pojęcia o prowadzeniu samochodu. Gdy umawiałam się na pierwszą jazdę, poinformowałam o tym panią instruktor, która zapewniła mnie, że sobie poradzimy ![]() ![]() Gdy omówiła jak ruszać, jak hamować, jak i kiedy zmieniać biegi powiedziała "no to możemy ruszać" a ja "jak to?! to już/?! o matko" ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkich którzy też są w trakcie nauki jazdy lub maja już wyznaczony egzamin. |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() i ja od pewnego czasu czytam ten wątek ![]() moje prawko to taka trochę tragikomedia. Wszystko zaczęło się, kiedy tylko mogłam pójść na kurs prawka. Od zawsze czułam wielką presję: idź, zdaj i tak dalej. Jestem najstarszą wnuczką mojej babci, a mój wujek (jej syn) jest teoretykiem w mojej szkole jazdy. I odkąd ukończyłam odpowiedni wiek było tylko jedno pytanie: kiedy się zapiszę na kurs. Zapisałam się po równo trzech latach. Moja młodsza siostra zrobiła prawko półtora roku temu i zdała za I razem. Tej wiosny na kurs poszli moi przyjaciele, więc pomyślałam, że już nic mnie później nie zmobilizuje do zrobienia prawka. Mieliśmy różne szkoły. U mnie teoria przeciągnęła się do miesiąca (święta, majowe weekendy itd.), potem zaliczenia, sesja, wyjazd na wakacje, więc jazdy zaczęłam pod koniec lipca. No i jakiś czas temu mój instruktor, na prawdę dobry człowiek, bardzo cierpliwy i konkretny, mówi, że czas na zdawanie teorii (co nastąpi jutro). I tu się zaczynają schody, bo już z zapisem na teorię zwlekałam ile się dało. Po pierwsze, może to wynika z mojego niekiedy chorego perfekcjonizmu, ale nie czuję się gotowa. Mam trochę tak, że jeśli nie umiem czegoś idealnie, to strasznie negatywnie się nastawiam. A wiadomo, po 30h jazdy (w sumie 5 jeszcze przede mną) po prostu się nie da nauczyć się jeździć bardzo dobrze. Sam mój instruktor bardzo oburza się na egzaminatorów, że wymagają zbyt wiele od kursanta. Niby mi wszystko wychodzi. Najgorzej jest ze zmianą pasa ruchu. Wiem, że moi przyjaciele, z innym instruktorem, uczyli się górki na np. 28h. Ja to robiłam jakoś na początku. I jeśli chodzi o to, jak mnie instruktor nauczył jeździć, to jestem zadowolona. To, co mi zagraża to moje wrodzone roztrzepanie i rozkojarzenie ![]() Ale u mnie najgorsza jest presja ze strony rodziny. I co ciekawe nie tyle rodziców, co dalszej rodziny. Jako najstarsza wnuczka zawsze miałam być powodem do dumy i radości, zawsze miałam być najlepsza i osiągać najlepsze wyniki. Jak więc mogę teraz być gorsza od mojej siostry? Ostatnio zaszłam do babci a ona na powitanie 'najważniejsze, żebyś zdała za I razem!'... To jest toksyczna kobieta i staram się jej nie odwiedzić zbyt często, bo ma zły wpływ na mnie, ale zamiast spytać 'jak ci idzie?', wypala z takim tekstem... Poza tym zachodzę po dokumenty do szkoły a kobieta z sekretariatu, kiedy się przedstawiłam od razu powiedziała 'to ja już wiem wszystko'. No i takie sytuacje czasem się zdarzają, co nie wpływa na mnie dobrze... Ale biorę się w garść! Idę za chwilę rozwiązywać te pytania na teorię, a jeśli chodzi o praktykę i ten nacisk innych w stosunku do mnie to po prostu nikomu nie powiem, kiedy mam egzamin. A zdam, oczywiście za I razem. Za którymś podejściem będzie ten pierwszy, zdany ![]() Także jeśli możecie trzymajcie i za mnie kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
Czas na głupie pytanie: czy mogę sobie położyć torbę na tylnym siedzeniu samochodu zanim zacznę manewrować na placu? Nie będzie to faux pas?
![]()
#2667 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Czy mogę prosić o trzymanie kciuków jutro za mnie? Mam egzamin i jestem makabrycznie zdenerwowana, dzisiaj miałam ostatnią jazdę i manewrowałam jak totalna oferma, łuk był dla mnie gigantycznym wyzwaniem, spędziłam na placu prawie 20 minut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2668 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
Simplicity trzymam kciuki
![]() Ja mam ten sam problem - instruktor we mnie wierzy, a ja dzisiaj odwalałam kaszanę na mieście. Jeździłam jak zombie, ale zwalam to na karb pogody, bo gorąco mnie rozpręża. Im bliżej egzaminu (to już w piątek), tym gorzej. ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Bałam się, że może egzaminator uzna, że się panoszę. ![]() ![]()
#2670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.