|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Dubaj !!! oj zazdroszczę, zawsze chciałam tam polecieć ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- zdrówka!!!!!!!!!!!
![]() |
#4322 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
U nas tez problemy zaczely sie jak smoczek zniknal z pola widzenia... ![]() Cytat:
Kochana, zebys za Piotrusiem krok w krok chodzila to i tak nie uchronisz go przed roznymi upadkami wiec nie nie obwiniaj sie absolutnie ![]() ![]() Cytat:
A przyda sie przyda sie... ![]() Cytat:
Ja tez sprzatam z malym...wieczor jest dla mnie i kropka ![]() Cytat:
André tez jakis podchorzaly...ma katar, ktory splywa mu do gardla wiec pokasluje...caly arsenal juz wyciagnelam do boju - syrop z cebuli z czosnkiem dodatkowo, wapno, miod z koperkiem, wit. C, syropek jeszcze jeden...zobaczymy... ![]() ![]() Cytat:
André chodzi spac o 19... ![]() Hej ![]() André dal dzisiaj popis w przedszkolu...caly czas spiewania w kolku przeryczal, chcial uciekac a jak nie pozwalalam to ryyyyyyk... ![]() A na 2 listopada zapisalam go do grupy na srode, zeby sam chodzil sie bawic beze mnie... ![]() A i urodziny wyprawiamy 23 pazdziernika, juz nas zapisalam ![]()
![]() |
#4323 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I cieszę się, że Balti tak się zgrał z Filusiem ![]() Cytat:
Stasiowi też dołożyłam cebion i multiwitaminę, bo wszyscy teraz zaglutani chodzą i coś mi się wydał podejrzany... Ale jak będzie wszystko ok to jutro na spanie zostajemy. Cytat:
![]() ![]() I doceniam ze wątek nadrobiłaś ![]() Cytat:
U nas jak jedziemy gdzies to tylko tyle co się uda w samochodzie, ale potem dochodzi do siebie dwa dni (tzn z drzemką) i w poniedziałek poskarżył sie pani w żlobku od rana że on chce spaaaać... ![]() Zabawka super, chyba Andre ma co przy niej robić? ![]() Cytat:
Czasem Staś przebudzi sie i coś tam "pomamusia", ale jak tylko podejdę i go pogłaskam, albo coś szepnę to się odwraca i zasypia. Cytat:
![]() Ja też ![]() Weekendu zazdroszczę. My spędziliśmy go niezdrowo, czyli imprezowo ![]() Cytat:
![]() Ale czemu mleka już nie dajesz ![]() Mój syn ma ostatnio strayk na mleko i normalnie mnie tym denerwuje, czasem przez rurkę, czasem z kubka, wybrzydza i starsznie powoli pije. Ja chce żeby na pewno do 3 r.ż to mleko jednak pił ![]() Teraz postanowiłam, że jak tak, to przejdziemy rano przed żlobkiem na kaszkę. Cytat:
I nie martw sie już! Cytat:
![]() Fajne perspetywy macie na zimę ![]() A buty, my na razie kupiliśmy śniegowce, a potem będę jeszcze jakiś trzewieczków szukać. Cytat:
Może Andre nie lubi w kółku, tylko solo? ![]() Ja ostatnio ostro się wzięłam za robotę, żeby te ostatnie tyg przed powrotem do pracy wykorzystać. Przewracam wszystkie szafy i pozbywam się niepotrzebnych rzeczy... nawet mi nieźle idzie sadząc po worze jaki sie tylko dziś nazbierał ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-09-20 o 13:12 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Konspi a kiedy do pracy wracasz?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No serio serio... ![]() ![]() ![]() Ja zawsze, ale to zawsze staram sie, zeby André chociaz te 40 min pospal, bo on po prostu jest nie do zycia jak jest zmeczony...akurat wtedy w sobote wyjechalismy specjalnie wczesniej i maly pospal ladnie w samochodzie 45 minut wiec bylo ok. Zawsze biore tez wozek, zeby w razie czego przejechac sie z nim, zeby mogl odpoczac...a jakby w wozku nie mogl usnac to spokojnie wsadzilabym go w samochod i przewiozla troche, zeby przysnal i wtedy hop do wozka z powrotem spac... ![]() Oj ma ma...az sie dziwie, ze jeszcze mu sie nie znudzila... ![]() Do syropku wkroilam... ![]() No chyba... ![]() Cytat:
![]() A my idziemy dzisiaj z André na male zakupki ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-09-20 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za pocieszenie, ale to nie chodzi o to, ze to był wypadek, tylko jaki i z jakiej mojej głupoty... No i najgorszy... Wcześniej to nawet na schodach się wywalił betonowych i miał buzie podrapaną i tak źle nie było... wczoraj nie mogłam go wogóle po tym uspokoić i byłam już gotowa jechać z nim do szpitala...
Wstał o 3.30 i bawił się do 5.15! Także ogólnie jest pogodny i robi to co zawsze, ale jak ma coś zjeść, wypić bywa różnie... Zwłaszcza po dłuższej przerwie. Aż boji się coś do buzi wsadzić. Mnie się wydaje, że coś przygryzł w buzi, bo jak dotknie tlyko czegoś w buzi nawet nie gryząc to potrafi zapłakać. Stara się gryżć po lewej stronie, czyli z prawej go boli. Samo potłuczenie brody go nie boli,a ni zęby bo je wymacałam. Krwi nie było dużo, bardziej taka wymieszana ze śliną,a ze płakał długo i mocno to dłużej się pojawiała. Ta huśtawka to troche badziewna, bo to plastikowe i za nisko ma szczebelki... Będe musiała kiedy pomyśleć o jakiejś drewnianej bezpieczniejszej, bo bardzo lubi się hustać i już nie moge go uśpić inaczej jak w wózku czy huśtawce w ciągu dnia... Dzisiaj płakał jak ją zobaczył -strasznie się rozżalił i bał się jej, ale chiał się huśtać i tak zasnął... Na zime chce takie buciki co w zeszłym roku miał, bo nam się sprawdziły, a cena dla mnie jeszcze jakaś realna...Musze z kolejnej wypłaty o nich już pomysleć, bo coraz zimniej... http://allegro.pl/cieplutkie-skorzan...784443072.html Aha i moja mam chyba wraca w przyszłym miesiącu już na stałe... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-09-20 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ja tak przelotem, mam strasznie dużo ostatnio na głowie, dziś też byłam na pogrzebie. zmarła matka mojej matki chrzestnej ![]() załatwiałam też karte ubezpieczeniową dla Pawełka i 3razy już tam byłam, katastrofa ciągle coś nie tak. będziemy chrzić Pawełka 2 października, i załatwiam papiery do ślubu kościelnego, a kościół tak wymyśla z dokumentami że szok. świerze akty chrztu nawet musimy mieć, tak choćby nie mogły być stare, ważne są podobno tylko 3 miesiące od wystawienia musze zrobić jeszcze nauki przedślubne i do poradni rodzinnej sie udać ![]() troche mnie to śmieszy bo ja już prawie 14lat jestem z tż więc co oni chcą nas tam pouczać o życiu rodzinnym ![]() a ślub będzie taki po cichu, bez sukni ślubnej bez mszy, tylko tak po mszy chcemy stanąć przed ołtarzem i powiedzieć te sakramentalne tak. tż się wkońcu zgodził na kościelny, a nie tylko cywilny, więc myśle że w listopadzie będę już żonką ![]() i jeszcze teraz tata urodziny za tydzień babcia i za dwa tygodnie ja urodziny, ciągle coś sie dzieje chyba oszaleję z nadmiaru imprez ![]() mam tez do Was pytanko mam witamine K ważną do 06.2012 jakby któraś chciała to wyślę za darmo. użyłam 3tabletki a opakowanie zawierało 30szt. jakby co to dajcie znać widzę że chorowitki się znów pokazały a więc zdróweczka słoneczka ![]() Zeberko Piotrusiowi nic nie będzie ![]() ![]() ja mając niecałe 2lata spadłam z krzesła i miałam złamany obojczyk, w połowie w gipsie ponoc byłam i tak mnie każdy żałował bo taka malutka i tyle czasu unieruchomiona
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Aniulka to wiele waznych wydarzen w Waszym zyciu sie szykuje
Trzymam ![]() No i gratuluje decyzji o ślubie ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||
Zadomowienie
|
heloł
Cytat:
![]() oo, to muszę zobaczyć w pepco taki zestaw- jeszcze nie mamy żadnego. a te buty na zimę jakoś do mnie nie przemawiają ![]() ![]() i mega zazdroszczę wyjazdu! weź mnie ze sobą ![]() Cytat:
![]() ![]() ciekawe jak Andre zareaguje jak będzie sam w przedszkolu? ![]() my 23 chrzcimy Alę ![]() Aniulka- to macie teraz zapełniony grafik, gratulacje z decyzji. A jak Agusia? Nadal z kimś rozmawia??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś mam rocznice ślubu
![]() ![]() ![]() ![]()
#4331 |
Zakorzenienie
|
Gocha ![]() ![]() ![]() Lece spac bo rano skoro świt o 4,30 zadzwoni budzik wrrrrr
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tak zapchany nos ze masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
moja uwielbia kaszki mleczno-ryżowe
![]() ![]() Ale miałam noc ![]() ![]() I od rana siuski do nocniczka ![]()
#4334 |
Zadomowienie
|
a tu dzisiaj co?pustynia czy jak?
Ja próbuje się zabrać za obiad ale cos mi nie idzie ![]() Oli spi i się inhaluje ![]() ![]() Nie wiem od czego znowu ten ciężki oddech?mam nadzieję,że inhalacje pomoga i będzie oki ![]() Kurczę już niedługo czas się rozejrzeć za kurtką i butami na zimę,bo czapkę już mamy ![]() Nie cierpię zimy,tego ubierania-i tej kasy wydanej na kurtki hmmmmm ![]() A z mega superowych wiadomości?Oli wytrzymała 3 h na podwórku i się nie posikała ![]() ![]() ![]()
#4335 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buziaki dla Piotrusia, zeby juz nic w buzce nie bolalo... ![]() Butki fajne ![]() Fajnie ![]() Cytat:
To duzo sie u was dzieje...gratuluje decyzji o slubie ![]() Cytat:
Ela, musisz kiedys nas odwiedzic w przedszkolu w sezonie "chorobowym"...wszyst kim rowno leca gile az milo... ![]() ![]() Cytat:
Smaczny mowisz?? Ja nie moge go nawet za bardzo wachac... ![]() Wlasnie... ![]() ![]() ![]() Gratulacje kochana i glowka do gory, niewazne jak sie spedza rocznice tylko jakim uczciem obdarza sie nacodzien ![]() Pieknie! ![]() Hej Mamusie ![]() u nas wczoraj wieczorem szpital w domu...malz wrocil z Frankfurtu rozlozony totalnie, mnie po spacerze w tym wietrze nawalilo gardlo i stracilam glos a André caly czas balansuje na granicy... ![]() Poza tym zapomnialam wam napisac jak wczoraj moj syn przyprawil mnie prawie o zawal...w przedszkolu jedlismy 2 sniadanie i André nie chcial jesc wiec poszedl sie bawic...co chwile przychodzil do mnie cos tam pokazac a w koncu przyjechal na malym motorku...2 minuty pozniej ide sprawdzic, co robi a jego nigdzie nie ma! W zadnej sali...wszystkie matki zaczely tez go szukac a ja patrze a na dworze biega kolezanka André w samej koszulce...pokazalam jej niance to malo jej oczy nie wyszly - jakby nie patrzec jej niespelna 2-letnia podopieczna zwiala jej ![]() ![]() Nie dosc, ze smark jeden wylazl sam z budynku, to jeszcze zszedl po schodach w dol i targal ten motorek jeszcze...i zjechac chcial na koniec... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Wtajemniczenie
|
Marta widzę, ze oliwka sobie świetnie radzi na nocniku
![]() a moze idź do pulmonologa z nią - może to byc tez alergiczne |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zadomowienie
|
Marta gratuluje nocnikowania
![]() ![]() zazdroszczę ![]() zebra buciki fajnei ucałuj Piotrusia ![]() karenina ale Ci mały napędził strachu ![]() ![]() ![]() aniulka no troche załatwiania jest ![]() ![]() gocha gratulacje ![]() ![]() Moja nadal po godzinie snu budzi się i jest płacz nawet ciężko ją uspokoić. Nie wiem czy ją coś boli czy aż tak brakuje jej tego smoczka ![]() Przypuszczam że gdybym jej go dała spała by dalej a tak to musze ją jakoś uspokoić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie zakrecony tydzien, ledwo żyje, calymi dniami w pracy bo jedna kumpela chora i musimy ja zastapic ![]() ![]() Kamilka tez chora, katar ma straszny biedaczka i meczy sie przez to, mam nadzieje ze jej szybko przejdzie ![]() Jak znajde chwilke czasu to poczytam co tam naskrobane bo teraz zmykam ja budzic bo juz długo spi ![]()
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowiejcie kochana Mi Mati w nocy tez cos nochalka podciagał i pokasływał ale zapobiegawczo dostał syrop,nasmarowałam go roznymi masciami zeby mu sie lepiej spało i oddychało i dzisaj juz lepiej troszke tfu tfu zeby nie zapeszyc Marta ![]() ![]() ![]() Moje dziecie znowu dzis nie spi po poludniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4341 | |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() majusia nie spala w dzien, wiec teraz juz spi, a ja kupilam redd'sa i chipsy i zażeram;] Zeberko mam nadzieje, ze Piotrus juz dawno zapomnial o wypadku ![]() Aniulka gratuluje decyzji o slubie. u nas na szczescie nauki przedmalzenskie to byla tylko formalnosc, ale wiem, ze nie wszedzie tak jest. u mojej siostry w bydgoszczy, na spotkania o antykoncepcji chodzi sie do rodziny "świetoje*&^liwej" ![]() ![]() zycze Wam wielu szczesliwych lat razem ![]() ![]() Ola zdrowka dla Blanci. Marta gratulacje dla duzej panny ![]() Kareninka zdrowka, zdrowka! Andre niezly łobuziak! sprawdza czujnosc mamuski i refleks ![]() Maria moze to rzeczywiscie reakcja na brk smoczka... choc moja nie ma dyndla od stycznia, a nadal ma niespokojny sen. ale ona ogolnie jest niespokojnym duchem, wszedzie jej pełno w dzien. pewnie w nocy odreagowuje. Pietrusiu ale masz spioszka. a jak spi do 16, to o ktorej na wieczor zasypia? i oczywiscie "a sio" katarze! Cytat:
i łączę sie w bolu ![]()
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
My nauki mieliśmy w Szwecji w polskiej parafii, trafiliśmy na super księdza, polegało to na gadaniu o wszystkim i o niczym. O kalendarzyku i wogóle o sexie mowy nie było bo jak ona sam powiedział "o sexie to Wy mi możecie coś powiedzieć nie ja Wam
![]() Asiu będziemy za rok u siebie, ale czy razem? tego nie wie nikt, wszystko będzie od pracy i płacy zależało a to z dziś ![]() ![]()
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-09-28 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zadomowienie
|
Gocha widac, ze zabawa na calego
![]()
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za całuski dla Piotrusia! Jest dużo lepiej, ale popłakuje czasme przy jedzeniu i pokazuje na prawy policzek. Pije tlyko z kubków normalnie czy szklanek, bo z dziubka jak ma pić to go boli.
Buciki zamówiłam właśnie ![]() Poogoda dzisiaj była super! |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Moja myszka obudziła mnie o 6 na mleczko ona smacznie dalej spi a ja juz nie zasnełam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4347 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak to "góralka" mam na zimę buty hikingowe z Kefas ( ze starej kolekcji i służą mi juz 4 sezony - są nie zniszczalne) i zwykłe kozaki ( do auta). myślę jeszcze nad takimi kozaczkami ocieplanymi, coś w stylu http://www.kefas.it/2011wEng/indexWinter.asp dubaj ![]() Cytat:
![]() robiłam ostatnio badania okresowe do pracy i lekarka mi powiedział, że słyszy jakieś szmery w sercu. myślałam, że spadnę z krzesła! szybko zrobiłam na własną rękę EKG i wczoraj chciałam się zapisać do kardiologa na NFZ. Miła Pani w rejestracji powiedziała mi, że w tym roku juz nie ma miejsc ![]() ![]() ![]() pielęgniarka, która robiła EKG powiedziała, że nie ma tu widocznych odchyleń od normy ale musi to zobaczyć lekarz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zamówiłam taką hustawke:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1788021094 Co o niej myslicie? Wydaje mi się porządna, a cena ok. Plastikowej już nie chce ![]() To była taka: http://allegro.pl/hustawka-plastikow...791558953.html zielony podniósł do góry, o żółty się oparł i ułamał go. Tarasia, ale Cie nastraszyli! |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Dziś u mnie od rana zamieszanie. Auto nie odpaliło więc rura Millka w chustę, LEon tornister na plecy i na autobus... Na szczęście zdążyliśmy. To nic, że jechał naokoło... ![]() Póki co tylko dla zebry - my mamy taką huśtawę z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/- już ją kiedyś pokazywałam. Fajnie się sprawdza. Mi może sama tam wejść i zejść, jest dość nisko więc nie mam obaw co do tego, ze spadnie jak nie będę patrzeć. Resztę Waszych wypowiedzi postaram się nadrobić później. Muszę tu podziałać póki Millka śpi. Pozdro Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-09-22 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Coś mi wszystkiego nie pocytowało... No ja też tak chcę zostać, teraz robie zwykła mannę z łyżeczką miodu lub konfitury i jest mniam. I wiem ze na siłę mleka nie dawać, nawet się nie da, bo niby jak? ![]() ![]() Cytat:
Super z nocnikiem. U nas nadal tylko po domku w majtkach, ale na razie przez zmianę spowodowaną pójściem do żłobka, nic nowego nie wprowadzam. Cytat:
Panie nadążają wycierać? No to wyobrażam sobei co wczoraj przeżyłaś.... masakra co te nasze dziatki potrafią wymyślić.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A Staś wczoraj pierwszy raz został i spał. Ale tylko godzinke z kawałkiem, a w domu to 2-3 na luzie nadal. Wieczorem też był padaka. Żeby te Twoje szmery to sie okazały tylko bajery! Cytat:
![]() I te butki co wkleiłaś super wyglądają... Widziałam kiedyś tej firmy bezpośrednio u nas w sklepie, musze tam zajrzeć. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Od października ![]() Tak konkretnie to nigdzie, bo pojechaliśmy tak tylko na jeden dzień, na pikinik (Staś zjadł na kocu rosołek z termosu), spacer i obiad w kajpie. Połaziliśmy i z powrotem... Cytat:
Ale jak np tydzień temu jechaliśmy na wycieczkę to za nic nie usnął w aucie, a potem było marudzenie że hej... U dziadków już ostatnio nie chce spać, mimo ze się kładłam razem z nim. Aż sie dziwię że tak ładnie poszedł spac wczoraj w żłobku. Teraz akurat pewnie też się kładą, za godzinkę będę dzwonić jak tam ![]() Cytat:
Ja byłam wczoraj sama w czasie Stasia pobytu w żłobku. Gocha Wszystkiego Naj, dużo miłości i fantastycznych chwil razem ![]() My dzisiaj mamy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.