Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 12:06   #4321
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina super ta zabawka! Uwielbiam drewniane zabawki

Piotruś tez ma takie kapcioszki jak Andre

Ja nie mam nastroju się rozpisywać, bo niedopilnowałam Piotrusia w hustawce dzisiaj i z niej wypadł(pewnie próbowął sam wyjść, albo wstał). Było strasznie... Najgroszy upadek. Mam nadzieje, że nic mu nie będzie...
biedaczysko, to informuj nas na bieżąco jak się czuje!

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Od jutra obiecuje czytać na bieżąco i pisac ladnie z wami bo bardzo sie za wami stesknilam ot tyle z poniedzialkowych przemyslen i postanowien :P

pozdrawiam i wysylam buziaczki
no nareszcie My też się stęskniłyśmy

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
lecimy do Dubaju w grudniu
Dubaj !!! oj zazdroszczę, zawsze chciałam tam polecieć

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

no i pięknie Olka znów chora kurna no..
zdrówka!!!!!!!!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:08   #4322
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Karenina moja właśnie często się budzi przewraca się z boku na bok i tak potrafi z 6 razy jak by ją coś niepokoiło nie wiem co jest nie tak. Od dwóch miesięcy smoczka nie ma i myśle, że to może być powód

U nas tez problemy zaczely sie jak smoczek zniknal z pola widzenia...

Cytat:
Ja nie mam nastroju się rozpisywać, bo niedopilnowałam Piotrusia w hustawce dzisiaj i z niej wypadł(pewnie próbowął sam wyjść, albo wstał). Było strasznie... Najgroszy upadek. Mam nadzieje, że nic mu nie będzie...

Kochana, zebys za Piotrusiem krok w krok chodzila to i tak nie uchronisz go przed roznymi upadkami wiec nie nie obwiniaj sie absolutnie

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
karenina - co do Twoich zdolności, to może powinnaś się skupić i wtedy coś przyjdzie. Zawsze jakiś milion się przyda na waciki

A przyda sie przyda sie...

Cytat:
zebra - też sprzątam w ciągu dnia z Mi. Wieczór chcę mieć na to, żeby się trochę zrelaksować.

Ja tez sprzatam z malym...wieczor jest dla mnie i kropka

Cytat:
no i pięknie Olka znów chora kurna no..

Karenina- dla Andre za rowerek

André tez jakis podchorzaly...ma katar, ktory splywa mu do gardla wiec pokasluje...caly arsenal juz wyciagnelam do boju - syrop z cebuli z czosnkiem dodatkowo, wapno, miod z koperkiem, wit. C, syropek jeszcze jeden...zobaczymy...

Cytat:
Tarasiu, tak wczesnie Ci Nilcia zasypia? Blanka najwcześniej o 21...

André chodzi spac o 19...

Hej

André dal dzisiaj popis w przedszkolu...caly czas spiewania w kolku przeryczal, chcial uciekac a jak nie pozwalalam to ryyyyyyk...

A na 2 listopada zapisalam go do grupy na srode, zeby sam chodzil sie bawic beze mnie...

A i urodziny wyprawiamy 23 pazdziernika, juz nas zapisalam

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:10   #4323
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

A Baltazar jest bichonem, nie ma sierści tylko włosy, a traci ich mniej niż ja. No i jest podobno nie alergizujący
Ja się dobrze zastanowiłam, zanim wybrałam rasę, chciałam takiego który lubi się bawić z dziećmi i jest łagodny. I Biały taki właśnie jest
Fajna ta rasa i nie wiedziałam nawet że są psy, które mają włosy, a nie sierść Nasze forum uczy, forum bawi, o wszystkim coś się można dowiedzieć(żółwie już nawet były)
I cieszę się, że Balti tak się zgrał z Filusiem

Cytat:
Konspi- fajnie, że Staś się już przyzwyczaił. A Olka chora i cały tydzień w domu. Pod znakiem zapytania stoi kolejny tydzień, bo cały czas gile i kaszel
Gratuluję egzaminu i zdrówka dla Olci. Fajnie masz i tak ze w razie czego w domu ją zostawisz, u nas będzie klopot z L4.
Stasiowi też dołożyłam cebion i multiwitaminę, bo wszyscy teraz zaglutani chodzą i coś mi się wydał podejrzany... Ale jak będzie wszystko ok to jutro na spanie zostajemy.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej
No nie udalo sie spotkac a widze, ze nawet w tym samym dniu bylysmy w Karpaczu...
No nieeeee... Serio? Toż to mogło być SPOTKANIE
I doceniam ze wątek nadrobiłaś

Cytat:
.
W sobote od 11 do 16 grill u znajomych i male zakupy po a w niedzele od 13 do 17 ten Baby-Bazar.
Karenina, a powiedz jak u Was z drzemką jak macie takie wyjścia?
U nas jak jedziemy gdzies to tylko tyle co się uda w samochodzie, ale potem dochodzi do siebie dwa dni (tzn z drzemką) i w poniedziałek poskarżył sie pani w żlobku od rana że on chce spaaaać...

Zabawka super, chyba Andre ma co przy niej robić?

Cytat:
dziewczyny mam pytanko czy Wasze dzieci przesypiają całą noc chodzi mi o to czy się budzą w nocy czy zdarza się płacz
Moja się budzi często czasem się rozpłacze, że nie umie jej uspokoić
U nas takie akcje były tylko przy ząbkowaniu.
Czasem Staś przebudzi sie i coś tam "pomamusia", ale jak tylko podejdę i go pogłaskam, albo coś szepnę to się odwraca i zasypia.

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Maria, to widze, ze ze spaniem jest tak jak u nas. a o ktorej wieczorem Królewna chodzi spac? i o ktorej rano wstaje?
moja prawie co noc, raz albo dwa, woła przez sen. raczej nie placze, chyba, ze ząbki męczą. wchodze do jej pokoiku, to czasem juz spi znow, czasem musze ją przykryc, albo dac Bubu, jak sie zawieruszy. i odwraca sie na drugi bok i spi dalej. wiec wlasciwie sie nie budzi, ale ja tak...
Czasem i u nas tak jest To podobno normalne, dzieci coraz wiecej kapują, coraz więcej wrażeń mają i w czasie snu ich mózg potrafi sobie to wszystko "przerabiać".

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
naleśniki... zawsze robię " na oko" i zawsze jakoś wychodzą
Ja też
Weekendu zazdroszczę. My spędziliśmy go niezdrowo, czyli imprezowo

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Maria-U nas ze spaniem w nocy też róznie czasem prześpi cała noc a czasem sie budzi na picie,mleka juz jej nie daję,no chyba że wieczornego nie zje i krzyczy mleko
Brawa dla Oli za nocnik
Ale czemu mleka już nie dajesz
Mój syn ma ostatnio strayk na mleko i normalnie mnie tym denerwuje, czasem przez rurkę, czasem z kubka, wybrzydza i starsznie powoli pije.
Ja chce żeby na pewno do 3 r.ż to mleko jednak pił
Teraz postanowiłam, że jak tak, to przejdziemy rano przed żlobkiem na kaszkę.

Cytat:
Joaśka i tak mam spore wyrzuty sumienia... On nie raz kombinował w hustawce trzeba było patrzeć, a nie myć gary i tyle... Byłam zła, bo nie chciał iśc spac ,a był spiący i dla wyżycia -jak się bujał w hustawce- postanowiłam pomyć gary...
Wstał o 3.30- płakal pijąc mleko biedaczek... Dzisiaj nie chciał śniadania- zjadł troche cukru z łyżeczki jak Tż słodził herbate, malinke odpustową (żelke) i tyle jak narazie... Zęby macałam- nie bolało go, nie widac spuchnięć ani ran, tlyko zaczeriwnienie a brodzie, bo tym uderzył. Myslałam, że szczęka go boli, ale chyba przygryzł jęzek, może od spodu, może bardziej, bo jak coś to na jezeyk pokazuje i płacze... Ale nie wiem nic napewno...
Dobrze że Piotruś cały. A krew mu bardzo leciała? Bo jakby sobie tam coś uszkodził to byloby tego bardzo dużo.
I nie martw sie już!

Cytat:
jak wczoraj weszłam na stronę centrum handlowego to uznałam, że chyba zaczne jesc do grudnia sucharki i pic wode Jimmy Choo, LV i wiele wiele innych.. aahhhh umre tam
I będziesz tam chodzić i jak Blanka tylko "prezent, prezent" mowić?
Fajne perspetywy macie na zimę
A buty, my na razie kupiliśmy śniegowce, a potem będę jeszcze jakiś trzewieczków szukać.

Cytat:

André tez jakis podchorzaly...ma katar, ktory splywa mu do gardla wiec pokasluje...caly arsenal juz wyciagnelam do boju - syrop z cebuli z czosnkiem dodatkowo, wapno, miod z koperkiem, wit. C, syropek jeszcze jeden...zobaczymy...
Do syropu wcisnęłas ten czosnek czy tylko pokrojony?

Może Andre nie lubi w kółku, tylko solo?

Ja ostatnio ostro się wzięłam za robotę, żeby te ostatnie tyg przed powrotem do pracy wykorzystać. Przewracam wszystkie szafy i pozbywam się niepotrzebnych rzeczy... nawet mi nieźle idzie sadząc po worze jaki sie tylko dziś nazbierał Trzeba zrobić miejsce na nowe rzeczy, bo przecież i jakieś zakupy muszą być.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-09-20 o 13:12
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:17   #4324
kachula27
Zakorzenienie

Konspi a kiedy do pracy wracasz?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 13:36   #4325
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No nieeeee... Serio? Toż to mogło być SPOTKANIE
I doceniam ze wątek nadrobiłaś.

No serio serio... a gdzie byliscie w Karpaczu konkretnie?

Cytat:
Karenina, a powiedz jak u Was z drzemką jak macie takie wyjścia?

Ja zawsze, ale to zawsze staram sie, zeby André chociaz te 40 min pospal, bo on po prostu jest nie do zycia jak jest zmeczony...akurat wtedy w sobote wyjechalismy specjalnie wczesniej i maly pospal ladnie w samochodzie 45 minut wiec bylo ok. Zawsze biore tez wozek, zeby w razie czego przejechac sie z nim, zeby mogl odpoczac...a jakby w wozku nie mogl usnac to spokojnie wsadzilabym go w samochod i przewiozla troche, zeby przysnal i wtedy hop do wozka z powrotem spac...

Cytat:
Zabawka super, chyba Andre ma co przy niej robić?.

Oj ma ma...az sie dziwie, ze jeszcze mu sie nie znudzila...

Cytat:
Do syropu wcisnęłas ten czosnek czy tylko pokrojony?.

Do syropku wkroilam...

Cytat:
Może Andre nie lubi w kółku, tylko solo? .

No chyba...

Cytat:
Ja ostatnio ostro się wzięłam za robotę, żeby te ostatnie tyg przed powrotem do pracy wykorzystać. Przewracam wszystkie szafy i pozbywam się niepotrzebnych rzeczy... nawet mi nieźle idzie sadząc po worze jaki sie tylko dziś nazbierał Trzeba zrobić miejsce na nowe rzeczy, bo przecież i jakieś zakupy muszą być.

A my idziemy dzisiaj z André na male zakupki pochwale sie zdobyczami jak wrocimy...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-09-20 o 13:41
Stary 2011-09-20, 13:55   #4326
zebra666
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za pocieszenie, ale to nie chodzi o to, ze to był wypadek, tylko jaki i z jakiej mojej głupoty... No i najgorszy... Wcześniej to nawet na schodach się wywalił betonowych i miał buzie podrapaną i tak źle nie było... wczoraj nie mogłam go wogóle po tym uspokoić i byłam już gotowa jechać z nim do szpitala...
Wstał o 3.30 i bawił się do 5.15! Także ogólnie jest pogodny i robi to co zawsze, ale jak ma coś zjeść, wypić bywa różnie... Zwłaszcza po dłuższej przerwie. Aż boji się coś do buzi wsadzić. Mnie się wydaje, że coś przygryzł w buzi, bo jak dotknie tlyko czegoś w buzi nawet nie gryząc to potrafi zapłakać. Stara się gryżć po lewej stronie, czyli z prawej go boli. Samo potłuczenie brody go nie boli,a ni zęby bo je wymacałam. Krwi nie było dużo, bardziej taka wymieszana ze śliną,a ze płakał długo i mocno to dłużej się pojawiała.

Ta huśtawka to troche badziewna, bo to plastikowe i za nisko ma szczebelki... Będe musiała kiedy pomyśleć o jakiejś drewnianej bezpieczniejszej, bo bardzo lubi się hustać i już nie moge go uśpić inaczej jak w wózku czy huśtawce w ciągu dnia... Dzisiaj płakał jak ją zobaczył -strasznie się rozżalił i bał się jej, ale chiał się huśtać i tak zasnął...

Na zime chce takie buciki co w zeszłym roku miał, bo nam się sprawdziły, a cena dla mnie jeszcze jakaś realna...Musze z kolejnej wypłaty o nich już pomysleć, bo coraz zimniej...
http://allegro.pl/cieplutkie-skorzan...784443072.html

Aha i moja mam chyba wraca w przyszłym miesiącu już na stałe...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-09-20 o 13:57
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 14:33   #4327
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

ja tak przelotem, mam strasznie dużo ostatnio na głowie, dziś też byłam na pogrzebie. zmarła matka mojej matki chrzestnej

załatwiałam też karte ubezpieczeniową dla Pawełka i 3razy już tam byłam, katastrofa ciągle coś nie tak.
będziemy chrzić Pawełka 2 października, i załatwiam papiery do ślubu kościelnego, a kościół tak wymyśla z dokumentami że szok.
świerze akty chrztu nawet musimy mieć, tak choćby nie mogły być stare, ważne są podobno tylko 3 miesiące od wystawienia

musze zrobić jeszcze nauki przedślubne i do poradni rodzinnej sie udać
troche mnie to śmieszy bo ja już prawie 14lat jestem z tż więc co oni chcą nas tam pouczać o życiu rodzinnym
a ślub będzie taki po cichu, bez sukni ślubnej bez mszy, tylko tak po mszy chcemy stanąć przed ołtarzem i powiedzieć te sakramentalne tak.
tż się wkońcu zgodził na kościelny, a nie tylko cywilny, więc myśle że w listopadzie będę już żonką
i jeszcze teraz tata urodziny za tydzień babcia i za dwa tygodnie ja urodziny, ciągle coś sie dzieje
chyba oszaleję z nadmiaru imprez

mam tez do Was pytanko
mam witamine K ważną do 06.2012
jakby któraś chciała to wyślę za darmo. użyłam 3tabletki a opakowanie zawierało 30szt. jakby co to dajcie znać

widzę że chorowitki się znów pokazały a więc zdróweczka słoneczka

Zeberko Piotrusiowi nic nie będzie jeśli do tej pory nic nie wyskoczyło to jest dobrze
ja mając niecałe 2lata spadłam z krzesła i miałam złamany obojczyk, w połowie w gipsie ponoc byłam i tak mnie każdy żałował bo taka malutka i tyle czasu unieruchomiona
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 19:31   #4328
kachula27
Zakorzenienie

Aniulka to wiele waznych wydarzen w Waszym zyciu sie szykuje
Trzymam zeby wszystko udało sie pozałatwiac
No i gratuluje decyzji o ślubie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-09-20, 20:17   #4329
elalank
Zadomowienie

heloł

Cytat:
Eluś, my też w domku Blanka leciutko pokasłuje, ale gile to ma do pasa i jej lecą non stop niby lekarka powiedziała, że do żłobka może chodzić ale dziś ją spytałam czy chce jechać i powiedziała, że chce " z mamą" więc nauka nie zając, jak u Ciebie :P Właśnie moja lalunia siedzi przy swoim stoliczku i sama pięknie je zupkę, mój przedszkolaczek na spacerku poszłyśmy do fryzjera wreszcie grzywę ogarnąć i kupiłyśmy filiżanki z misiem w pepco, fajny zestaw za 9.99 - identyczny tylko z Hello Kitty kupiłyśmy ostatnio za 36 zł a jesy absolutny szał na kuchenne rzeczy, a na dodatek Blanka nauczyła sie słowa prezent i i ciągle chce coś nowego

Jakie kupujecie buty na zimę? Ja się zastanawiam nad Emu oryginalnymi, jako taką drugą parę na mega mrozy jak myślicie, będzie umiała w tym chodzić??
Ehh tz do tego Paryża leci w czwartek,na szczeście wraca już w piątek ale teraz był ten tego wspolnik i i tak całymi dniami go nie bylo, steskniłam się troszkę Moze w piątek poprosze tesciową żeby odebrała Blanie z Motylka i pojadę do tż do Warszawy i chociaż nacieszymy się sobą troszkę aaaa i nie chwaliłam się - lecimy do Dubaju w grudniu zaprosił nas ten wspolnik tż i lecimy na 7 dni w 2 polowie grudnia )))) jak wczoraj weszłam na stronę centrum handlowego to uznałam, że chyba zaczne jesc do grudnia sucharki i pic wode Jimmy Choo, LV i wiele wiele innych.. aahhhh umre tam
z gilami do pasa i dr powiedziała, że może Blania do żłobka? przecież to uciążliwe dla dziecka. I ciekawe co by w żłobku powiedzieli i czy wycieraliby jej nosek..

oo, to muszę zobaczyć w pepco taki zestaw- jeszcze nie mamy żadnego.

a te buty na zimę jakoś do mnie nie przemawiają nie wiem czy są dobre, nie miałam z nimi do czynienia, ale jak je widzę na kimś to mi się takie koślawe wydają

i mega zazdroszczę wyjazdu! weź mnie ze sobą A Blania jedzie z Wami?

Cytat:

A na 2 listopada zapisalam go do grupy na srode, zeby sam chodzil sie bawic beze mnie...

A i urodziny wyprawiamy 23 pazdziernika, juz nas zapisalam

moja mama dziś przyszła zrobić nam taki syropek bo ja nie wiedziałam jak się robi inie miałam cebuli w domu i całkiem smaczny jest

ciekawe jak Andre zareaguje jak będzie sam w przedszkolu?

my 23 chrzcimy Alę

Aniulka- to macie teraz zapełniony grafik, gratulacje z decyzji. A jak Agusia? Nadal z kimś rozmawia???

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:17   #4330
gochaa_p
Zakorzenienie

a ja dziś mam rocznice ślubu Oczywiście spędzamy ją osobno
Stary 2011-09-20, 21:15   #4331
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

Gochanajlepsz ego!!!Nastepna napewno spedzicie juz razem

Lece spac bo rano skoro świt o 4,30 zadzwoni budzik wrrrrr

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 07:02   #4332
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Mój syn ma ostatnio strayk na mleko i normalnie mnie tym denerwuje, czasem przez rurkę, czasem z kubka, wybrzydza i starsznie powoli pije.
Ja chce żeby na pewno do 3 r.ż to mleko jednak pił
Teraz postanowiłam, że jak tak, to przejdziemy rano przed żlobkiem na kaszkę.
mi pediatra zawsze tłumaczyła, ze jak nie chce mleka to nie na siłę - serki jogurty itp wystarczą

mam tak zapchany nos ze masakra
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 07:39   #4333
martaN23
Zadomowienie

moja uwielbia kaszki mleczno-ryżowe daję jej 2xdziennie
Ale miałam nocOli wstawała 5 razy tż na 1 zmianę ojjjw końcu wzięłam ją do nas i spała do 7.30
I od rana siuski do nocniczka
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:46   #4334
martaN23
Zadomowienie

a tu dzisiaj co?pustynia czy jak?
Ja próbuje się zabrać za obiad ale cos mi nie idzie
Oli spi i się inhalujenie chce cholender tej maski więc jej rurkę położyłam koło łóżeczka i leci jej prawie prosto do nosa a ona smacznie śpi
Nie wiem od czego znowu ten ciężki oddech?mam nadzieję,że inhalacje pomoga i będzie oki
Kurczę już niedługo czas się rozejrzeć za kurtką i butami na zimę,bo czapkę już mamyrękawiczki też-tylko nie wiem czy będzie chciała nosić bez palców?chyba trzeba będzie jeszcze takie z palcami kupić.
Nie cierpię zimy,tego ubierania-i tej kasy wydanej na kurtki hmmmmm
A z mega superowych wiadomości?Oli wytrzymała 3 h na podwórku i się nie posikaładopiero w domku na nocniczekale jestem z niej dumna
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:01   #4335
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Na zime chce takie buciki co w zeszłym roku miał, bo nam się sprawdziły, a cena dla mnie jeszcze jakaś realna...Musze z kolejnej wypłaty o nich już pomysleć, bo coraz zimniej...
http://allegro.pl/cieplutkie-skorzan...784443072.html

Aha i moja mam chyba wraca w przyszłym miesiącu już na stałe...

Buziaki dla Piotrusia, zeby juz nic w buzce nie bolalo...

Butki fajne

Fajnie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
załatwiałam też karte ubezpieczeniową dla Pawełka i 3razy już tam byłam, katastrofa ciągle coś nie tak.
będziemy chrzić Pawełka 2 października, i załatwiam papiery do ślubu kościelnego, a kościół tak wymyśla z dokumentami że szok.
świerze akty chrztu nawet musimy mieć, tak choćby nie mogły być stare, ważne są podobno tylko 3 miesiące od wystawienia

musze zrobić jeszcze nauki przedślubne i do poradni rodzinnej sie udać
troche mnie to śmieszy bo ja już prawie 14lat jestem z tż więc co oni chcą nas tam pouczać o życiu rodzinnym
a ślub będzie taki po cichu, bez sukni ślubnej bez mszy, tylko tak po mszy chcemy stanąć przed ołtarzem i powiedzieć te sakramentalne tak.
tż się wkońcu zgodził na kościelny, a nie tylko cywilny, więc myśle że w listopadzie będę już żonką
i jeszcze teraz tata urodziny za tydzień babcia i za dwa tygodnie ja urodziny, ciągle coś sie dzieje
chyba oszaleję z nadmiaru imprez

To duzo sie u was dzieje...gratuluje decyzji o slubie

Cytat:
z gilami do pasa i dr powiedziała, że może Blania do żłobka? przecież to uciążliwe dla dziecka. I ciekawe co by w żłobku powiedzieli i czy wycieraliby jej nosek..

Ela, musisz kiedys nas odwiedzic w przedszkolu w sezonie "chorobowym"...wszyst kim rowno leca gile az milo... od razu zaznaczam, ze nie mowie, ze pochwalam, tylko stwierdzam fakt

Cytat:
moja mama dziś przyszła zrobić nam taki syropek bo ja nie wiedziałam jak się robi inie miałam cebuli w domu i całkiem smaczny jest

Smaczny mowisz?? Ja nie moge go nawet za bardzo wachac...

Cytat:
ciekawe jak Andre zareaguje jak będzie sam w przedszkolu?

Wlasnie...

Cytat:
my 23 chrzcimy Alę

Cytat:

Gratulacje kochana i glowka do gory, niewazne jak sie spedza rocznice tylko jakim uczciem obdarza sie nacodzien

Cytat:
I od rana siuski do nocniczka

Pieknie!

Hej Mamusie

u nas wczoraj wieczorem szpital w domu...malz wrocil z Frankfurtu rozlozony totalnie, mnie po spacerze w tym wietrze nawalilo gardlo i stracilam glos a André caly czas balansuje na granicy...

Poza tym zapomnialam wam napisac jak wczoraj moj syn przyprawil mnie prawie o zawal...w przedszkolu jedlismy 2 sniadanie i André nie chcial jesc wiec poszedl sie bawic...co chwile przychodzil do mnie cos tam pokazac a w koncu przyjechal na malym motorku...2 minuty pozniej ide sprawdzic, co robi a jego nigdzie nie ma! W zadnej sali...wszystkie matki zaczely tez go szukac a ja patrze a na dworze biega kolezanka André w samej koszulce...pokazalam jej niance to malo jej oczy nie wyszly - jakby nie patrzec jej niespelna 2-letnia podopieczna zwiala jej no ale tak przyszlo mi do glowy, ze André z ta mala zawsze razem laza wiec moze...wyszlam i dre sie na calego, ale nic...w koncu jedna mama do mnie wola "Poparz tam na gorze!" a tam na takiej gorce, na samym szczycie stoi moj syn...a raczej siedzi na...tym cholernym motorku i chce jechac w dol... tylko dlatego, ze mu kolko wpadlo w dziure to nie zjechal...mowie wam - pobilam rekord w biegu na krotkim dystansie...
Nie dosc, ze smark jeden wylazl sam z budynku, to jeszcze zszedl po schodach w dol i targal ten motorek jeszcze...i zjechac chcial na koniec...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 13:03   #4336
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Marta widzę, ze oliwka sobie świetnie radzi na nocniku i zazdroszczę
a moze idź do pulmonologa z nią - może to byc tez alergiczne
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:53   #4337
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Marta gratuluje nocnikowaniamy niestety dalej w pampersach
zazdroszczę

zebra buciki fajnei ucałuj Piotrusia

karenina ale Ci mały napędził strachu zejść sam ze schodów i jeszcze z motorem hehehe dobrze że nic się nie stało

aniulka no troche załatwiania jest a ja tam Agusia

gocha gratulacje:ro za:

Moja nadal po godzinie snu budzi się i jest płacz nawet ciężko ją uspokoić. Nie wiem czy ją coś boli czy aż tak brakuje jej tego smoczka
Przypuszczam że gdybym jej go dała spała by dalej a tak to musze ją jakoś uspokoić
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:04   #4338
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

U mnie zakrecony tydzien, ledwo żyje, calymi dniami w pracy bo jedna kumpela chora i musimy ja zastapic nie wiem jak sie nazywam czasem

Kamilka tez chora, katar ma straszny biedaczka i meczy sie przez to, mam nadzieje ze jej szybko przejdzie

Jak znajde chwilke czasu to poczytam co tam naskrobane bo teraz zmykam ja budzic bo juz długo spi

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 16:17   #4339
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

u nas wczoraj wieczorem szpital w domu...malz wrocil z Frankfurtu rozlozony totalnie, mnie po spacerze w tym wietrze nawalilo gardlo i stracilam glos a André caly czas balansuje na granicy...

Poza tym zapomnialam wam napisac jak wczoraj moj syn przyprawil mnie prawie o zawal...w przedszkolu jedlismy 2 sniadanie i André nie chcial jesc wiec poszedl sie bawic...co chwile przychodzil do mnie cos tam pokazac a w koncu przyjechal na malym motorku...2 minuty pozniej ide sprawdzic, co robi a jego nigdzie nie ma! W zadnej sali...wszystkie matki zaczely tez go szukac a ja patrze a na dworze biega kolezanka André w samej koszulce...pokazalam jej niance to malo jej oczy nie wyszly - jakby nie patrzec jej niespelna 2-letnia podopieczna zwiala jej no ale tak przyszlo mi do glowy, ze André z ta mala zawsze razem laza wiec moze...wyszlam i dre sie na calego, ale nic...w koncu jedna mama do mnie wola "Poparz tam na gorze!" a tam na takiej gorce, na samym szczycie stoi moj syn...a raczej siedzi na...tym cholernym motorku i chce jechac w dol... tylko dlatego, ze mu kolko wpadlo w dziure to nie zjechal...mowie wam - pobilam rekord w biegu na krotkim dystansie...
Nie dosc, ze smark jeden wylazl sam z budynku, to jeszcze zszedl po schodach w dol i targal ten motorek jeszcze...i zjechac chcial na koniec...

Ło ja Cie ale Ci stracha napedził,a opiekunka nie widziala ze jej dziecko zwiało?????????????Dobrze ze nic sie maluchom nie stało

Zdrowiejcie kochana

Mi Mati w nocy tez cos nochalka podciagał i pokasływał ale zapobiegawczo dostał syrop,nasmarowałam go roznymi masciami zeby mu sie lepiej spało i oddychało i dzisaj juz lepiej troszke tfu tfu zeby nie zapeszyc

Marta klask i:dla Oliwki po raz kolejny za nocniczek i Madzia dobrze pisze moze do pulmonologa sie z mala wybierz,zawsze to bedziesz mogła wykluczyc jakas alergie

Moje dziecie znowu dzis nie spi po poludniu

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 18:09   #4340
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

[/SIZE][/FONT]
O MAtko!!!! Ja bym chyba zawału dostała
Stary 2011-09-21, 18:13   #4341
asioczka
Zadomowienie

hej dziewczynki podczytuje, ale cos mam osttanio skwaszony humor i nie odpisywalam. dostalam okres i czuje sie tak
majusia nie spala w dzien, wiec teraz juz spi, a ja kupilam redd'sa i chipsy i zażeram;]

Zeberko mam nadzieje, ze Piotrus juz dawno zapomnial o wypadku
Aniulka gratuluje decyzji o slubie. u nas na szczescie nauki przedmalzenskie to byla tylko formalnosc, ale wiem, ze nie wszedzie tak jest. u mojej siostry w bydgoszczy, na spotkania o antykoncepcji chodzi sie do rodziny "świetoje*&^liwej") ) jak to stwierdzil jej chłop. malzenstwo z 6 dzieci i zona w kolejnej ciazy. wiec to chyba tak "ku przestrodze", zeby nie ufac kalendarzykowi ))

Cytat:
zycze Wam wielu szczesliwych lat razem nie martw sie, za rok chyba juz bedziecie u siebie, prawda?

Ola zdrowka dla Blanci.

Marta gratulacje dla duzej panny ja nadal jak nie zlapie, to siki scieram ;/

Kareninka zdrowka, zdrowka!
Andre niezly łobuziak! sprawdza czujnosc mamuski i refleks

Maria moze to rzeczywiscie reakcja na brk smoczka... choc moja nie ma dyndla od stycznia, a nadal ma niespokojny sen. ale ona ogolnie jest niespokojnym duchem, wszedzie jej pełno w dzien. pewnie w nocy odreagowuje.

Pietrusiu ale masz spioszka. a jak spi do 16, to o ktorej na wieczor zasypia?
i oczywiscie "a sio" katarze!

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Mi Mati w nocy tez cos nochalka podciagał i pokasływał ale zapobiegawczo dostał syrop,nasmarowałam go roznymi masciami zeby mu sie lepiej spało i oddychało i dzisaj juz lepiej troszke tfu tfu zeby nie zapeszyc

Moje dziecie znowu dzis nie spi po poludniu
no to tez zycze zdrowka.
i łączę sie w bolu bo moja niezle daje popalic jak sie nie przespi.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:17   #4342
gochaa_p
Zakorzenienie

My nauki mieliśmy w Szwecji w polskiej parafii, trafiliśmy na super księdza, polegało to na gadaniu o wszystkim i o niczym. O kalendarzyku i wogóle o sexie mowy nie było bo jak ona sam powiedział "o sexie to Wy mi możecie coś powiedzieć nie ja Wam "

Asiu będziemy za rok u siebie, ale czy razem? tego nie wie nikt, wszystko będzie od pracy i płacy zależało

a to z dziś na placu zabaw w przedszkolu sióstr zakonnych w Częśtochowie

Edytowane przez gochaa_p
Czas edycji: 2011-09-28 o 10:32
Stary 2011-09-21, 19:22   #4343
asioczka
Zadomowienie

Gocha widac, ze zabawa na calego ladny dzien u Was dzisiaj byl? bo u nas szaro, buro i ponuro;/

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:14   #4344
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Gocha widac, ze zabawa na calego ladny dzien u Was dzisiaj byl? bo u nas szaro, buro i ponuro;/
ano łądnie było, w długi rękaw się ubraliśmy i było nam za ciepło
Stary 2011-09-21, 21:23   #4345
zebra666
Zakorzenienie

Dziękujemy za całuski dla Piotrusia! Jest dużo lepiej, ale popłakuje czasme przy jedzeniu i pokazuje na prawy policzek. Pije tlyko z kubków normalnie czy szklanek, bo z dziubka jak ma pić to go boli.

Buciki zamówiłam właśnie

Poogoda dzisiaj była super!

Stary 2011-09-22, 05:51   #4346
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Pietrusiu ale masz spioszka. a jak spi do 16, to o ktorej na wieczor zasypia?
i oczywiscie "a sio" katarze!

.
Potem idziemy na łóżko o 21 przytulanki, wygłupy musza byc i tak o 21.30 to zazwyczaj zawsze spi

Dzien dobry

Moja myszka obudziła mnie o 6 na mleczko ona smacznie dalej spi a ja juz nie zasnełam no ale i tak niedługo wychodze do pracy wiec i tak bym wstac musiała i dzis mam do 16 jak nie zwariuje przez ten tydzien to bedzoe dobrze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 06:15   #4347
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tarasiu, tak wczesnie Ci Nilcia zasypia? Blanka najwcześniej o 21...

Jakie kupujecie buty na zimę? Ja się zastanawiam nad Emu oryginalnymi, jako taką drugą parę na mega mrozy jak myślicie, będzie umiała w tym chodzić??

aaaa i nie chwaliłam się - lecimy do Dubaju w grudniu zaprosił nas ten wspolnik tż i lecimy na 7 dni w 2 polowie grudnia )))) jak wczoraj weszłam na stronę centrum handlowego to uznałam, że chyba zaczne jesc do grudnia sucharki i pic wode Jimmy Choo, LV i wiele wiele innych.. aahhhh umre tam
Nila narazie toczy walke z zakonnicami i w ogóle nie śpi w dzień. mam nadzieję, że się nie oduczy spania bo ona tego bardzo potzrebuje. w domu od 17 jest taka padnięta, że wczoraj np zasnęła na spacerze o 18.40.

ja jak to "góralka" mam na zimę buty hikingowe z Kefas ( ze starej kolekcji i służą mi juz 4 sezony - są nie zniszczalne) i zwykłe kozaki ( do auta). myślę jeszcze nad takimi kozaczkami ocieplanymi, coś w stylu http://www.kefas.it/2011wEng/indexWinter.asp

dubaj zazdraszczam!
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
ja tak przelotem, mam strasznie dużo ostatnio na głowie, dziś też byłam na pogrzebie. zmarła matka mojej matki chrzestnej

robiłam ostatnio badania okresowe do pracy i lekarka mi powiedział, że słyszy jakieś szmery w sercu. myślałam, że spadnę z krzesła! szybko zrobiłam na własną rękę EKG i wczoraj chciałam się zapisać do kardiologa na NFZ. Miła Pani w rejestracji powiedziała mi, że w tym roku juz nie ma miejsc a właściwie czego ja się spodziewałam i jak zwykle muszę iść prywatnie. za co my te podatki i zusy płacimy?! odechciewa się chorować
pielęgniarka, która robiła EKG powiedziała, że nie ma tu widocznych odchyleń od normy ale musi to zobaczyć lekarz.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:33   #4348
zebra666
Zakorzenienie

Wczoraj zamówiłam taką hustawke:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1788021094
Co o niej myslicie? Wydaje mi się porządna, a cena ok. Plastikowej już nie chce Wywalam ją. Piotrek wypadł, bo ułamał jeden pałąk, o który się opierał, a akurat drugi sobie podniósł do góry.
To była taka:
http://allegro.pl/hustawka-plastikow...791558953.html
zielony podniósł do góry, o żółty się oparł i ułamał go.

Tarasia, ale Cie nastraszyli!

Stary 2011-09-22, 10:03   #4349
jo@śka
Rozeznanie

Witajcie
Dziś u mnie od rana zamieszanie. Auto nie odpaliło więc rura Millka w chustę, LEon tornister na plecy i na autobus... Na szczęście zdążyliśmy. To nic, że jechał naokoło... Mieliśmy fajną wycieczkę. Leona ominęło tylko 1,5 lekcji a nie wszystkie 5. Teraz czekam na elektryka i mam nadzieję, ze coś poradzi i auto uruchomi, bo na 16 mamy szkółkę piłkarską.
Póki co tylko dla zebry - my mamy taką huśtawę z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19809351/- już ją kiedyś pokazywałam. Fajnie się sprawdza. Mi może sama tam wejść i zejść, jest dość nisko więc nie mam obaw co do tego, ze spadnie jak nie będę patrzeć.
Resztę Waszych wypowiedzi postaram się nadrobić później. Muszę tu podziałać póki Millka śpi. Pozdro

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-09-22 o 10:08
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:14   #4350
konspiracja
Zakorzenienie

Haj
Coś mi wszystkiego nie pocytowało...
Cytat:
moja uwielbia kaszki mleczno-ryżowe daję jej 2xdziennie
No ja też tak chcę zostać, teraz robie zwykła mannę z łyżeczką miodu lub konfitury i jest mniam.
I wiem ze na siłę mleka nie dawać, nawet się nie da, bo niby jak? Mój syn jak powie Koniec, to już koniec... Ale uważam że to najlepsze dla dziecka, a jogurt czy serek jako uzupełnienie.

Cytat:
a tu dzisiaj co?pustynia czy jak?

A z mega superowych wiadomości?Oli wytrzymała 3 h na podwórku i się nie posikaładopiero w domku na nocniczekale jestem z niej dumna
Dobrze, że ktoś był na posterunku...
Super z nocnikiem. U nas nadal tylko po domku w majtkach, ale na razie przez zmianę spowodowaną pójściem do żłobka, nic nowego nie wprowadzam.

Cytat:

Ela, musisz kiedys nas odwiedzic w przedszkolu w sezonie "chorobowym"...wszyst kim rowno leca gile az milo... od razu zaznaczam, ze nie mowie, ze pochwalam, tylko stwierdzam fakt

Panie nadążają wycierać?

No to wyobrażam sobei co wczoraj przeżyłaś.... masakra co te nasze dziatki potrafią wymyślić....

Cytat:

Moja nadal po godzinie snu budzi się i jest płacz nawet ciężko ją uspokoić. Nie wiem czy ją coś boli czy aż tak brakuje jej tego smoczka
Przypuszczam że gdybym jej go dała spała by dalej a tak to musze ją jakoś uspokoić
A kiedy odstawiłyście smoka?

Cytat:
Jakie macie maści? Muszę się zaopatrzyć na nadchodzący sezon.

Cytat:
Maria moze to rzeczywiscie reakcja na brk smoczka... choc moja nie ma dyndla od stycznia, a nadal ma niespokojny sen. ale ona ogolnie jest niespokojnym duchem, wszedzie jej pełno w dzien. pewnie w nocy odreagowuje.
Nieee to u Was na pewno nie z powodu odstawienia smoka. Dzieci dużo przeżywają w nocy

Cytat:

a to z dziś na placu zabaw w przedszkolu sióstr zakonnych w Częśtochowie
Super zdjęcia To ta chcesz wysłać Wojtusia za rok?
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Nila narazie toczy walke z zakonnicami i w ogóle nie śpi w dzień. mam nadzieję, że się nie oduczy spania bo ona tego bardzo potzrebuje. w domu od 17 jest taka padnięta, że wczoraj np zasnęła na spacerze o 18.40.
- za te boje Nili
A Staś wczoraj pierwszy raz został i spał. Ale tylko godzinke z kawałkiem, a w domu to 2-3 na luzie nadal. Wieczorem też był padaka.

Żeby te Twoje szmery to sie okazały tylko bajery!

Cytat:
Wczoraj zamówiłam taką hustawke:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1788021094
Co o niej myslicie? Wydaje mi się porządna, a cena ok. Plastikowej już nie chce
Mi sie bardzo podoba, też może kupię
I te butki co wkleiłaś super wyglądają... Widziałam kiedyś tej firmy bezpośrednio u nas w sklepie, musze tam zajrzeć.

Cytat:
Witajcie
Dziś u mnie od rana zamieszanie. Auto nie odpaliło więc rura Millka w chustę, LEon tornister na plecy i na autobus... Na szczęście zdążyliśmy. To nic, że jechał naokoło... Mieliśmy fajną wycieczkę. Leona ominęło tylko 1,5 lekcji a nie wszystkie 5. Teraz czekam na elektryka i mam nadzieję, ze coś poradzi i auto uruchomi, bo na 16 mamy szkółkę piłkarską.
Nie ma jak wycieczki z rana

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Konspi a kiedy do pracy wracasz?
Od października

Cytat:
No serio serio... a gdzie byliscie w Karpaczu konkretnie?

Tak konkretnie to nigdzie, bo pojechaliśmy tak tylko na jeden dzień, na pikinik (Staś zjadł na kocu rosołek z termosu), spacer i obiad w kajpie. Połaziliśmy i z powrotem...

Cytat:

Ja zawsze, ale to zawsze staram sie, zeby André chociaz te 40 min pospal, bo on po prostu jest nie do zycia jak jest zmeczony...akurat wtedy w sobote wyjechalismy specjalnie wczesniej i maly pospal ladnie w samochodzie 45 minut wiec bylo ok. Zawsze biore tez wozek, zeby w razie czego przejechac sie z nim, zeby mogl odpoczac...a jakby w wozku nie mogl usnac to spokojnie wsadzilabym go w samochod i przewiozla troche, zeby przysnal i wtedy hop do wozka z powrotem spac...
No u nas też bez drzemki jest koniec świata....też się staram zawsze tak kombinować żeby trochę przysnął...
Ale jak np tydzień temu jechaliśmy na wycieczkę to za nic nie usnął w aucie, a potem było marudzenie że hej...
U dziadków już ostatnio nie chce spać, mimo ze się kładłam razem z nim. Aż sie dziwię że tak ładnie poszedł spac wczoraj w żłobku. Teraz akurat pewnie też się kładą, za godzinkę będę dzwonić jak tam

Cytat:

A my idziemy dzisiaj z André na male zakupki pochwale sie zdobyczami jak wrocimy...
Jak tam łupy?
Ja byłam wczoraj sama w czasie Stasia pobytu w żłobku.

Cytat:
Gocha Wszystkiego Naj, dużo miłości i fantastycznych chwil razem

My dzisiaj mamy Idziemy na sushi wieczorkiem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości