|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
jejku a pamietam jeszcze to zamieszanie na forum jak zaczelas rodzic.....![]() Cytat:
Cytat:
![]() thx ![]() thx u nas dzien troche ciezki........... tzn Iguś jakos dzis malo spał godzine na balkonie w wozku 2 w lozeczku i teraz troche drzemie ale aby szmer i sie budzi irozglada po czym znow drzemie.......... ja tez jakas snieta chodze chociaz udalo mi sie troche porobic bylam w piwnicy wyniesc za male ciuchy (musza poczekac az wroce do formy po ciazy) zrobilam obiadek (kasza gryczana, piers gotowana,marcheweczka gotowana junior) 2 prania noi malowanie pazurkow chyba powoli zaczynam wracac do formy......
|
||
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Chyba nie myślisz, że tak tylko rzucisz "kupiłam sukienkę" i nie pokażesz nam jej!
![]() Cytat:
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku hihi no taak
![]() Dzisiaj nawet M. ma kupić winko .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeeejj Izunia Nerolowa już siada ![]() Cytat:
Wspaniałe wieści nam przynosisz Oby Wam się jak najlepiej układałoA mały już ma ładną wagę Podejrzewam, że Ci kości chrupią, mi moje pod 7 kilowym Domkiem również Całe szczęście nasz nienauczony cały czas na rączkach.
|
||
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
to samo chciałam napisać - świetnie czytać takie rzeczy! Oby tak dalej!!!
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Aniu wszystkiego najlepszego
Agni przepraszam ze nie zauwazylam ze Ty sie o mnie pytalas , bylas juz u lekarza na 6 tygodniowej wizycie? Na masaz tez ide, ale trzeba miec ta wizyte zaliczona , a moj lekarz na wczasach I mam dopiero 27 , no a na masaz dopiero w listowadzie , Bo juz sie kurs zaczal ![]() Podajesz Witamine d3? Nerola , brawa dla Izy, jak ten czas szybko leci, synus naprawde pomyslowy ![]() Marinko ciesze sie ze wszystko sie ulozylo ![]() Moja niunia spi wlasnie a ja po obiedzie , teraz jakos nie mam apetytu, nic mi nie smakuje . Juz nigdy nie bede chwalila ze ladnie spi |
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dzień
![]() Wasze życzenia zdrowia (i gripex ) zdziałały cuda, Tż wstał dzisiaj jak młody bóg . Nawet wziął dzieciaki na dół i dał mi dospać W nocy godzina wyjęta z życiorysu, bo mała ma paskudny katar i chciała spać a nie mogła. Do tego Kuba i ja zakatarzeni. Heh wesoło jest . Taki mały szpital. Nawet nie mam czasu poodpisywać na Wasze posty . Jeszcze raz Wszystkim oraz każdej z osobna bardzo dziękuję za życzenia zdrowia Aaniu 100 lat!
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Fajnie że już się lepiej czujesz ![]() A ja znów przy necie siedzę i przynajmniej coś popracuję, bo suszarka działa , mały zasnął i śpi na brzuszku
|
|
|
#3669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też czasami rączki zdziałają cuda, ale później odkłada się delikwentkę do łóżka i jest duże rozczarowanie ![]() ja niestety na moją recepty nie mam, staram się przyzwyczaić, że u niej raz tak a raz siak ![]() Cytat:
![]() A my wróciliśmy ze spaceru, na którym mała nie spała of course teraz leży w łóżeczku, patrzy się na karuzelę, ale słyszę, że czkawę dostała |
||
|
|
|
#3670 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Opowiadaj co tam się u Ciebie działo jak Cię nie było. I jak Igi się miewa? kolki poszły i zaparcia? dobre pytanie. Wieczorem po kąpaniu odkładam do łóżeczka i sama zasypia. W dzień nie ma takiej opcji. Lulam, śpiewam syczę i noszę. Ja zamknie oczy to odładam do łóżeczka albo na łóżko. Rzadko kiedy pośpi dłużej niż pół godziny. Na spacerach śpi. A Ty masz huśtawkę i co nie pomaga? ja się czaję i chcę kupić, może zadziała? Cytat:
Wesoło macie. Dawaj go do mnie ![]() Cytat:
Ania wszystkiego dobrego, Sto lat! Ej nie zaznaczyło wszystkich postów, no coooo? heloł. Skleroza i nie wiem co miałam napisać. Teraz nadaję o sobie. W nocy jak zwykle od 4 nie śpimy. MACHA łapkami, kręci głową, kwęka... A mi się wtedy chce spać bardziej niż w innych godzinach nocnych. Chyba gazy. Espumisan daje na noc, ale chyba mało pomaga? o Od 9 została z teściową, pojechałam na zakupy. Ale: chciałam zostawić małą z moją mam, bo wiem że przed weselem teściowa ma trochę roboty, i mówię że jak nie może zostać to moją mamę ściągnę- to było w niedziele. Uparła się że zostanie. Ona jest zazdrosna jak moja mama się opiekuje Sarą, jak nic. A dzisiaj jak wyjeżdżałam to podtekst żebym szybko wracała I co? takie zakupy na wariata to... Kupiłam: 2 pary spodni i żakiet. Lakier pękający do paznokci- słyszał kto o takim wynalazku? Niezły efekt. Potem będe się bawić. Zapłaciłam za szkołę czesne (1700 zł ![]() ) i wróciłam.Głowa mnie boli cały dzień, apapy nie dziłają ![]() Wodaqua wysłałam Ci cosik. Przepraszam że tak późno. |
||||
|
|
|
#3671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się doczekać kiedy się nagadamy do woli ![]() Aaniu_20 bujaczek, zakrycie twarzy pieluchą tak że tylko czubek nosa wystaje spod niej - jak pieluchę położe tylko przy główce to ona i tak sobie ją na głowę naciągnie - nalepiej się czuje owinięta jak mumia, oczy zasłoniętę pieluszką, jeszcze rożek kocka na policzku bo taki milutki, smoczek, głaskanie chwilę, itd i zwykle działa, no chyba że ma ochotę sobie tak po prostu poleżeć opatulona jak muminek ![]() Cytat:
za 7 tygodni![]() ![]() klask i: ale ten czas leci ![]() kilka bodziaków na 3-6 m-cy, 2 pary skarpetek, koszulkę na 3-6 m-cy różową, bluzeczke dla siebie, spodnie Atmosphere dla mnie takie eleganckie, mężowi jedwabny krawat next do koszuli na wesele bo stwierdziłam że nie dam 40zł za nowy który założy raz bo on krawaty nosi tylko na wesela raz na ruski rok - a ten jak nówka jest i za UWAGA 1zł ![]() Cytat:
Cytat:
ale może Ty pierwsza mnie odwiedzisz ja pierwsza zapraszałam i zaproszenie wciąż aktualne ![]() a mogę spytać czym się zajmuje w Krośnie?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-21 o 17:23 |
||||
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak się między Wami układa z M.? a widzisz, zarzekałaś się że już nic nnie wyjdzie a tu prosze
ja wiedziałam że się pogodzicie a Ty chciałaś żeby Cię gin na amen zaszył - oj chyba byś teraz tego żałowała ![]() Cytat:
zdjęcie bucików za chwilę wkleje i fryzurki w klubie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-21 o 18:39 |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Patik mam ten pękający lakier, fajne efekty daje. Ja nie maluję całego paznokcia, tylko jednym pociągnięciem na ukos paznokcia tym drugim lakierem. Marina super, że zaczęło się układać !
|
|
|
|
|
#3674 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W wózku na spacerku albo w leżaczku , na macie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witam A ja dziś też poszłam do fryzjera i kupiłam sukienke na chrzciny Aania wszystkiego naj |
|||||
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka you come back
Ania STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM Nerolka ale ta Izunia szaleje ,idzie jak burza !!! a Krystek normalnie mistrzostwo świata ![]() ![]() za kolejne tygodnieJustynka zdrówka dla Was !!!! Natka pokaz sukienkę ![]() my dzis po spacerku i obiadku byczymy się w końcu ![]() a Szymek śpi na balkonie w .... spacerówce ![]() ![]() zasnął w niej w 3 sekundy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! aaaa i znowu za milion stron |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-21 o 18:27 |
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam fotki do klubu
i swoje i mojego małego dziubka
|
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko super, że Wam się coraz lepiej układa
Bardzo się cieszę Coś moja Małpka Mała niespokojna dziś. Śpi po 20 minut i się budzi wkurzony bo nadal jest śpiący. Teraz suszarka go "ogłupia" jak to twierdzi moja teściowa
|
#3680 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam bardzo podobne. Ale wytrzymuje w nich tylko godzinę bo paski przy palcach obcierają. Idę do klubu obczajać Ciebie i Dziubka. Ale mi łępetyna pęka Sara dostała ataku ryku że hooo i padła. tzn usnęła. |
||||||
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny podacie linka do ściągnięcia suszarki? coś mi się z malutką dzieje. sama nie wie co chce i o co jej chodzi
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
iustynko prześlij mi maila na pv to Ci prześlę bo wizaż cenzuruje.
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
jacieeeee już ściągam, dziekuję
Marina super, że Wam się układa Nerola to już czas na siadanie? super, rośnie Ci córka
|
|
#3686 | ||||
|
Zadomowienie
|
hmm jezeli ma dobry dzien zasypia sam, jak zly zasypia na mnie, wtedy jestem uziemiona
![]() Cytat:
brawo da Izy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ladne ![]() AgaGuernsey jak piersi?? u mnie kapusta swietnie sie spisala, tylko trzeba ja potluc przed wlozeniem do stanika. No ale zaziebilam sobie druga. Normalnie meksyk jakis :/
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio gdzie jesteś? ![]() Wczoraj pisałam Wam o rozmowie a raczej ostrej dysusji na temat szczepienia rota z pielęgniarą z naszej przychodni. Miała się dowiedzieć dokładnie jak to w końcu jest, chociaż wiem że ja mam w 100% racje i zadzwonić do mnie. I nie zadzwoniła. No dziecka mi nie chca zaszczepić! nienormalne to. Jutro tz ma tam podjechać i wyjaśnić. Idę spać. Buzioleee Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-21 o 20:54 |
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() my dziś prawie cały dzień spędziliśmy na swieżym powietrzu bo tak piękna pogoda dziś Lila już śpi smacznie więc w końcu moge się zrelksować przy Karmi ![]() aaniu i ja tez dołączam się do życzeń Marinko witaj słoneczko nerolka już miałam się wcześniej Ciebie o to pytac... dlaczego już rozszerzasz dietę Izie? ona urodzona wcześniej i jest tylko na piersi, a z tego co pamiętam to dzieci piersiowe po 5-tym a nawet 6-tym miesiącu się rozszerza. tak pytam z ciekawości
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
A my już wróciliśmy od babci
![]() Brumku tak uwielbiam moją rodzinkę, bo to taki "dom wariatów" każdy się śmieje, nic nie ma na pokaz, możesz sobie nawet bąka puścić i nikt tego nie skomentuje ![]() pełen looz blues ![]() Beatko Ja kiedyś też kupiłam krawat za 1 zł a raz dostałam go za darmo, bo kupowałam koszulę więc też jestem dobra, buciki słodkie, wygodne ?DeKaro gratuluje e-maila, stresujesz się ? czy lajtowo do tego podchodzisz ? namawiasz mamusię ? Sweet mówiłam, że z dnia na dzień będzie mniej spał co jeszcze... SUSZARKA jest w linku na 1 stronie - w ogóle ktoś z niej korzysta ? ![]() Ja moją chustę sprzedaje właśnie na all ![]() nie chodzę w niej, nie byłam ani razu... I chyba raczej nie będę w niej chodzić. Planuję kupić to coś innego ( zapomniałam nazwy) Youyou patrzyłam na loty i faktycznie do Paryża są tanie, natomiast z samego lotniska do Paryża jest 80km to cena autobusu czy taxi będzie o 100 razy droższa niż cena biletu samolotu... do włoch jest też tanio Bo Ja bym się chętnie wybrała we Włoskie klimaty
|
|
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja "rozprowadzam " godzinną wersję w formie mp3.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

jejku a pamietam jeszcze to zamieszanie na forum jak zaczelas rodzic.....
typu wysypka na skórze czy coś...

.

że on nie chce spać, jak zaśnie po wielkich trudach na rękach to nie ma możliwości odłożyć go do łóżeczka czy wózka, zaraz sie budzi i ryk ........... ręce mi już opadają bo on nie złazi z nich cały dzień
........ prosze pomóżcie mi, co jak mam robić ??
teraz leży w łóżeczku, patrzy się na karuzelę, ale słyszę, że czkawę dostała 

klask i:
ja pierwsza zapraszałam i zaproszenie wciąż aktualne 

. Do tego ogólne osłabienie, bóle mięśni, kości, stawów. Dopiero wieczorem po lekach trochę odżyłam, to na wizaż zajrzałam. Trzymajcie kciuki, żebyśmy jutro się lepiej czuli .
za milion stron