|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
A z kupkami to u nas tak samo. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pokaż fryzurkę ![]() Ehh...muszę kupić małemu pieluszki do pływania, ale te Huggiesy mają jakoś dziwnie rozmiary. XS są do 6 kg, a S od 7 kg do 10. Miała je któraś? Nie będą za duże S-ki? Bo kupię XSki to znów nie wykorzystam więcej niż jedną, dwie...
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dokladnie zainteresowanie Szymka przerosło moje oczekiwania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3576 |
Wtajemniczenie
|
Witam i żegnam się od razu.
Mamy z Tż jakieś straszne grypsko. Dawno się tak paskudnie nie czułam. Przez cały dzień zjadłam 2 biszkopty i wieczorem zmusiłam się na bułkę z masłem. Ledwo żyjemy. Nie mamy siły zajmować się dzieciakami. Kuba dzisiaj z domu zrobił sajgon bo my dogorywaliśmy na tapczanie. Z kibelkiem się tuliłam, Tż też ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#3577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip chodzi na basen raz w tygodniu i taka paka wystarcza mu na ponad 2 miesiące, więc Adaś zdąży dorosnąć do tych 7kg ![]() Ja poczekam z pójściem na basen aż Lilka skończy 4 miesiące ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3578 |
Zadomowienie
|
Iustyna zdrowka zycze!
Bianeczka mnie tez sie wydawalo, ze wody mi sie sacza, lekarz powiedzial, ze tak sie cxesto odczuwa w koncowce ciazy. Widze, ze coreczka tez bedzie miec na imie Malwinka ![]() Dziubek swietna jest ta zabawka. Kupilam cos takiego mojej przyjaciolki synkowi, nadal ja uwielbia, a ma 1,5 roku. Agadus brawa za 2 miesiace ![]() Carmela tez bym sie nie umiala zdecydowac, musze kupic cos takiego Malwince. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-09-20 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Oj sama bym czekoladki posmakowała... TŻ ma kupić Nutelle, ale czy ja się odważę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Nadrobiłam ![]() I mykam spać. Dobrej nocy mamusie i dzidziusie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3581 |
Rozeznanie
|
czesc dziewzyny ja tak na zybko meldujemy sie ze zyjemy ale mamy problemy z brzuszkiem i cale dnie przekichane do tego kolka wieczorem,wczoraj plakalam razem z mala niewiedzialm juz co zrbic a ona biedna az sie zanosila i trzesla z bolu,mam nadzieje ze juz niedluo przestanie ja meczyc,co ja bym dala zeby to mnie bolalo a nie ja.
buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U ns też bączki straszne ![]() Cytat:
![]() Fajny prezencik dostał Szymek ![]() Iustyna duuużo zdrówka dla Was ![]() Dzisiaj mama mi opowiadała, że do jej znajomej z pracy podeszła dziewczyna w ciąży i się zapytała czy nie chce kupić dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-09-20 o 22:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() iustyna, zdrowiej szybko! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
BAN stały
|
Patik
![]() ![]() Pisałąm Wam,ze powiesił się na szafce wpokoju na majtkach?I wisiał z nogami w górze i wierzgał?Z gaci sobie stringi zrobił. Aga,możesz zamrozić mleczko. Iustynko bidulko to straszne,co przezywacie.Kurujcie się,Mam nadzieję,ze dziś już lkepiej? Carmelko ale fajne zabaweczki!Konika mam on wydaje dzwięki(ja mam w innymkolorze coś z fioletowym)jest świetny a laleczka cudna ![]() Shirko godzina spokoju?Zabawka warta ceny ![]() Iza wczoraj śpiewała zółwiowi z bijącym serduszkiem piosenkę.Po takich 20 minutach spiewu zasnęła wtulona w niego ![]() Padliśmy z T. ze śmiechu. Natko OMG aż mi ciary przeszły.Czy tego nie trzeba zgłosić doopieki by przyglądali sie tej rodiznie nim dojdzie do tragedii? Żanetko ja nie pomoge bo jedziemy na zapasach. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-09-21 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |||
Zakorzenienie
|
matko - ale produkujecie
![]() ja ostatnio wizaz zaniedbuje bo mam w domku troche roboty, wczoraj byłam pół dnia na miescie na zakupkach, fryzjera zaliczyłam, w ciuchlandzie pobuszowałam, butki na wesele kupiłam do sukienki, napadłam na biedrone, połaziłm po sklepach i zleciało, a potem szybko obiad, sprzatanie i juz padłam wieczorem. Aha, w pon @ dostałam, po rocznej przerwie, ale o dziwo mniej bolesne niz przed ciążą. Madzik - a u Ciebie jak? tez juz @ przyszła? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-21 o 06:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zaneta ja chyba gdzieś mam paragon, bo ostatnio kupowałam 2. Poszukam, ale nie obiecuję. Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-09-21 o 07:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak on to zrobił?
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
BAN stały
|
Wszedł na meble(oczywiscie ma zakaz) i chciał zejsć ale ,ze to ekshibicjonista,to w samych gaciach był i zaczepił się gaciami na rączce-uchwycie od szafki i tak wisiał głową w dół i sie darł.
Jak go T. ściagnął,to lalismy wszyscy a i Krystian dołączył. Aniu,żebys Ty wiedziała jakie on ma pomysły.To dziecko to gorzej niż 3 pozostałych. Wyjdę z posprzątanej kuchni na 1-2 minuty wracam a tam masakra,wiec sprzątnę a on w tym czasie jest w pokoju,i tam sprzatne,to ten pójdzie do innego pokoju. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | ||||
Wtajemniczenie
|
ależ tu cisza
napisałam sie jak szalona i mi wszystkowcieło ![]() oj tam, bo telikowej wołowinki nie jadłaś ![]() Cytat:
![]() zapewne sie wchłoną te nasze wodniaczki a lekarz świetny Cytat:
ten polecam tyleże ja kupuje w takiej tubie u mojej kosmetyczki która po swojej ciąży mi go poleciła stosowałam przez ciążę i teraz tez muszę zamówić można go wcierac też w cycuszki ![]() ładnie pachnie i dobrze sie wchłania Cytat:
![]() Cytat:
![]() a biesze jakieś leki, kropelki np te wychwalane Sab simplex? Moje Kochane Mój Dżony znowu ma mega katarek mam wrażenie że ta woda morska pomaga tylko na chwile serducho mi sie kraja jak on charczy, nawet apetyt mu sie zmniejszył jakieś rady?
![]() |
#3591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ja też wczoraj fryzjera zaliczyłąm - jak włoski ułoże to może fotkę wkleje ![]() i też czuje się lekko bo trochę skróciłąm - ale moje włosy fryzjera od kwietnia nie widziały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
BAN stały
|
Pralka pierze,ja pilnuję Szymona z ubieraniem do szkoły a mój mądry synuś(Krystian) wszedł w pidżamie do wanny gdzie leciała woda z pralki i się skąpał.Przed samym moim wyjściem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się! Radek już w łóżeczku pojękuje a miał spać... ![]() Mam pytanie odnośnie wody morskiej... Codziennie kozy Radkowi wyciągam i fukam tymi wodami do noska... To nie za dużo? Bo czasem to mu do gardła zaleci i musi odkaszlnąć, i czy to jest bezpieczne? Nie mam się kogo zapytać.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zadomowienie
|
dzien dobry,
Cytat:
bo jak wiemy na katar nie ma lekarstwa - leczony trwa tydzien, nieleczony 7 dni ![]() Kmat - bidulko ![]() iustyna-zdrowka Wam zycze ![]() CO Z BRIDA hop hop??? Mi dzisiaj starsza cora ukradla godzine z moich ciezko ciulanych przespanych chwil, bo obudzila sie o 5tej rano ![]() ![]() padam z nog - i jak tu isc na spacer...?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
telik, nie wszystkie, kurczaka akceptuję, reszty nie dotykam
![]()
![]() |
#3596 |
Rozeznanie
|
Witam się po nieprzespanej nocy
![]() Mała prężyła się, stękała - gazy jak nic. Myślałam że z rana da mi pospać - niestety, po pół godzince już oczka szeroko otwarte i zaczynamy nowy dzień ![]() No i od rana tyle ulała już że szok - takim mlekiem z wodą. Tak myśle, że to przez to ze całą noc smoka nerwowo ciumkała i pewnie śliny jak dzika się opiła...mam nadzieje. A wczoraj Karolcia skończyła 2 miesiące ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teliczku, a czy ten sorbet jest tylko ujędrniający i przeciwko rozstępom, czy także już na istniejące? Bo ja szukam czegoś na już istniejące rozstępy... Może mi coś polecicie? ![]()
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane moje mamy i ich skarby!
Stęskniona już i prosto do Was mnie przygnało, jak tylko dopięli nas ( w wynajmowanym miejscu ) do internetu ! Teraz już będę udzielała się na bieżąco, obiecuję ! Przed tem nawet nie miałąm internetu, a i telewizja też dopiero od dzisiaj hula. Myślę, że osiądziemy jednak tu na dłużej, trochę przemeblowałam, poprzestawiałam, jeszcze tapety chcemy przykleić, bo te ściany jakieś takie zimne. Potem popstrykam fot, to Wam wkleję w klubie. Napewno się nie wdrążę w to co przegapiłam, ale myślę, że będę już na bieżąco z wszystkim, tak jak kiedyś. Ale teraz jeszcze lecę pisać pracę i dziennik praktyk na studia bo nie mam żywcem nic, a w następnym tyg. mam oddać do dziekanatu. Może dam radę póki Igor śpi. Małego oczywiście też wkleję, bo dawno go tu nie było. Buziiii! ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Aaa i Aaniu sto lat sto lat, niech żyje żyje nam!!!!!!!!!!!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Wtajemniczenie
|
Ania, Zanetka, Nerolka dziekuje za odp w sprawie mleczka. Zamrozone
![]() Ale mam nowe zmartwienie - od wczoraj mam zatkane kanaliki, boli jak cholera. Karmienie spod pachy nie skutkuje, masowanie tez nie, ze nie wspomne, ze az strach sie dotknac. Chyba Kajool ostatnio z tym walczyla, jak sobie poradzilas? |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ny.html&next=1 choć wiadomo że ich sie nie da pozbyć, jedyne co nieco wybielić Cytat:
![]() ![]() JUUUUPI pisz jak tam Igorek i jam mąż sie sprawuje ale fajnie że jesteś Ania ![]() ![]() Sto lat wszystkiego najulubieńszego
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.