2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 17:59   #1651
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

wpadłam na szybkości podzielić się artykułem KLIK bardzo fajne info

od dzisiaj prawdopodobnie odpoczywam i już nie pracuje. Jutro idę do lekarza i na zwolnienie... Niestety coś mnie ostatnio bardziej brzuch pobolewa łącznie z krzyżami i nie wiem czy dzieje się coś złego czy po prostu się rozszerzam wierzę z całego serca, że to to drugie
tak czy siak bóle nasilają się właśnie w pracy więc już nie mam zamiaru ryzykować bezpieczeństwem mojego drugiego szczęścia.

a teraz czekam aż mąż przywiezie mi pizze i to taką pół na pół sobie zażyczyłam (czyli 2 różne w jednym).
Pociesza mnie fakt, że mąż pracuje w tej pizzerii i wiem że moja pizza jest ze świeżych składników i jedyną jej wadą jest kaloryczność i ciężkostrawność...
ale z własnego doświadczenia wiem, że za kilka miesięcy jak maleństwo przyjdzie na świat będę mogła zapomnieć o smaku pizzy i innych ciężkostrawnych pyszności więc teraz od czasu do czasu mogę sobie zafundować tą przyjemność.
Mam nadzieje że mnie nie zemdli... bo słodkiego nadal nie bardzo mogę jeść
Stary 2011-09-21, 18:18   #1652
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A wiec jestem po wizycie
Ja jestem nienormalna ze sie tak stresuje, bo dzieciatku serduszko bilo troszke za szybko. i doktor kazal obiecac ze nie bede sie tak denerwowala, oczywiscie mu nie obiecalam.
Ale ogolnie dzidziorek ma sie dobrze, ma ponad 8 cm, nawet mamusce centralnie pomachal reka, fajnie to bylo widac na monitorze.
Luteinke mam pomalu odstawiac, takze ostatnie poltorej opakowania do zaaplikowania dowcipnie i koniec.
Ale niestety po antybiotyku Duomoxie przypaletala mi sie grzybica (aga mialas racje) no wiec pimafucin dowcipnie i clotrimazol krem.
Na kregoslup mam sobie kupic drazek do rozciagania, zadnych cwiczen nie moge, basen tez odradzil ( z powodu infekcji, ale nie mojej a tej ktora moglabym przez basen nabyc) a mi sie tak marzylo....poplywac, no ale dzidzi wazniejsze!
No i jeszcze jedno wazne zagadnienie: doktor powiedzial ze za duzo przytylam i mam mniej jesc!
Ale ja nie jem duzo ( z reka na sercu), malo sie ruszam to fakt ale nie obzeram sie Poza tym nie widac tak po mnie ze jakos mocno przytylam brzuchol mam duzy i tyle. No i cycki troche urosly.

karolca odnosnie mdlosci, doktor powiedzial ze w II trymestrze moze przepisac metoclopramid, ale ja powiedzialam ze na razie nie chce, jak zapytalam czy to przejdzie i ze niektore dziewczyny maja cala ciaze, to powiedzial, zebym nie czytala glupot i przejdzie na pewno po 15 tc
no nie wiem...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-21 o 18:20
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 18:26   #1653
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, znam jedną osobiście, która wymiotowała do samego końca
Mam nadzieję, że faktycznie od 15 tygodnia zacznie mijać, bo mam 15+1...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 18:29   #1654
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dobra ja ide sie szykowac na wizytke, tak sie boje... glupia jaa

gucia no wlasnie mowie ze to guzik prawda co pisza na temat mdlosci i wymiotow w ciazy ale cudownie ze przeszlo Ci zupelnie w 15 tc wiec mam jeszcze nadzieje ze mi moze ustapi tez niebawem (mam 14tc) a nie bedzie trwalo cala ciaze;/
Ty sie ciesz ze nie tyjesz, ja bym tam tez chciala nie tyc
a co wymyslil Twoj pracodawca?
a to, ze niby wszystko co ja mowie na swoja obrone to jest bzdura i ze caly czas klamie, i ze wszelkimi sposobami chwytam sie brzytwy
najwazniejsze, ze cala sprawa leci przez mojego prawnika i wierze jeszcze resztkami nadzieji, ze wszystko sie wyjasni dla mnie w miare pozytywnie, ale mimo wszystko trafia mnie na miejscu to jego kombinatorstwo... i nawet jeszcze bym zrozumiala, gdybym faktycznie podczas calej pracy sie obijala, ale pracowalam dobrze, czesto i gesto robilam nadgodziny. Dla mnie jednak najgorsze jest to, ze nie mam zadnych dowodow na to co jest powiedziane, a on mogl tez jakos przekonac moich przelozonych, zeby swiadczyli przeciwko mnie.
Jedyne na co moge liczyc, to to, ze osoba ktora bedzie rozpatrywac ta sprawe jest jednak w miare ludzka... ehhh... zobaczymy, ale naprawde porzadny wqrw mnie bierze jak o tym mysle
Stary 2011-09-21, 18:34   #1655
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka, znam jedną osobiście, która wymiotowała do samego końca
Mam nadzieję, że faktycznie od 15 tygodnia zacznie mijać, bo mam 15+1...
no wlasnie...

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a to, ze niby wszystko co ja mowie na swoja obrone to jest bzdura i ze caly czas klamie, i ze wszelkimi sposobami chwytam sie brzytwy
najwazniejsze, ze cala sprawa leci przez mojego prawnika i wierze jeszcze resztkami nadzieji, ze wszystko sie wyjasni dla mnie w miare pozytywnie, ale mimo wszystko trafia mnie na miejscu to jego kombinatorstwo... i nawet jeszcze bym zrozumiala, gdybym faktycznie podczas calej pracy sie obijala, ale pracowalam dobrze, czesto i gesto robilam nadgodziny. Dla mnie jednak najgorsze jest to, ze nie mam zadnych dowodow na to co jest powiedziane, a on mogl tez jakos przekonac moich przelozonych, zeby swiadczyli przeciwko mnie.
Jedyne na co moge liczyc, to to, ze osoba ktora bedzie rozpatrywac ta sprawe jest jednak w miare ludzka... ehhh... zobaczymy, ale naprawde porzadny wqrw mnie bierze jak o tym mysle
oj bidulko...okropny czlowiek ten Twoj pracodawca.
mam nadzieje ze jednak ten ktos zyczliwy pomoze.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

od dzisiaj prawdopodobnie odpoczywam i już nie pracuje. Jutro idę do lekarza i na zwolnienie... Niestety coś mnie ostatnio bardziej brzuch pobolewa łącznie z krzyżami i nie wiem czy dzieje się coś złego czy po prostu się rozszerzam wierzę z całego serca, że to to drugie
tak czy siak bóle nasilają się właśnie w pracy więc już nie mam zamiaru ryzykować bezpieczeństwem mojego drugiego szczęścia.

a teraz czekam aż mąż przywiezie mi pizze i to taką pół na pół sobie zażyczyłam (czyli 2 różne w jednym).
Pociesza mnie fakt, że mąż pracuje w tej pizzerii i wiem że moja pizza jest ze świeżych składników i jedyną jej wadą jest kaloryczność i ciężkostrawność...
ale z własnego doświadczenia wiem, że za kilka miesięcy jak maleństwo przyjdzie na świat będę mogła zapomnieć o smaku pizzy i innych ciężkostrawnych pyszności więc teraz od czasu do czasu mogę sobie zafundować tą przyjemność.
kochana no i nareszcie. W koncu troche odpoczniesz i dzidzia razem z Toba
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 18:39   #1656
tikki85
Zakorzenienie

A ja znam 2 osoby, które wymiotowały do samego końca - moja kuzynka, która pół ciąży pod kroplówką leżała i znajoma co jej miskę podstawiali w dzień porodu . Więc takie osoby istnieją . Niech lekarz się dokształca

Aguśka...to teraz pełen relaksik...żadnych stresów
Stary 2011-09-21, 18:51   #1657
julliczka
Rozeznanie

Wciąż się zamartwiam, bo mnie tak podbrzusze troszkę pobolewa, pewnie dużo się tam dzieje i stąd te bóle.. staram się myśleć, że wszystko jest w porządku..

Właśnie myślałam o kupnie jakichś spodni już, ja dopiero 9 tydzień, a ja w żadnych moich spodniach dopiąć się nie mogę, odpinam sobie guzik w spodniach - w każdych spodniach!!! i zasłaniam sobie zwykłym paskiem, żeby nie było widać, że chodzę taka rozpięta Strasznie mi tak brzuch wywala, a to jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek mi tam rosło..
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 18:52   #1658
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A ja znam 2 osoby, które wymiotowały do samego końca - moja kuzynka, która pół ciąży pod kroplówką leżała i znajoma co jej miskę podstawiali w dzień porodu . Więc takie osoby istnieją . Niech lekarz się dokształca

Aguśka...to teraz pełen relaksik...żadnych stresów
no zeby tak w pelni sie dalo nie denerwowac
oczywiscie odnosnie dzidzi jestem spokojna
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 18:53   #1659
MoniaHan
Wtajemniczenie

witajcie,

Aguskaa super wiesci.

ja dzis troche polatalam po sklepach, zrobilam czesc zakupow na polowanie w przyszlym tygodniu, duzo alkoholu..dobrze ze jeszcze brzucha nie widac za bardzo - bo glupio bym wygladala przy kasie. wczoraj zlapalam gume, pojechalam do serwisu i jak zauwazyl Tz ok 10 w nocy, zle opony zalozyli, jak sie wkurzyl...nie spal pol nocy bo przezywal ze nie uwzglednia zwrotu....o 4 rano chial wstawac...przewrazliwiony jest na punkcie samochodow. pojechal i nie robili zadnych problemow.
troche kluje mnie lewa pachwina co jakis czas, zapytam polskiego gina w sobote.
alez widzialam ladne ubranka dla dzidzi...ale nie kupuje jeszcze nic.
chyba juz zamowie sobie jakies spodnie ciazowe.
a na obiado-kolacje prosto z polskiej knajpy jadlam golabki a TZ wzielam karkowke, szkoda ze sobie nie wzielam, ale karkowka z golonka mi sie pomylila i myslalam ze karkowka to takie miecho tluste!!az wstyd sie przyznac
i nareszcie znalazlam jogurty bez laktozy.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 18:56   #1660
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Poprosilam meza, zeby zdjal pranie bo musze poprasowac. Wiec zaczal to robic i pyta: " a co ze skarpetkami?" no to ja mowie, ze niech zrobi z nimi co uwaza, bo skarpet nie prasuje (oczywiscie mialam na mysli ze moze sie domysli i je sparuje i schowa) ale oczywiscie sie przeliczylam, skarpety leza na desce

ide prasowac....choc tak mi sie nie chce
Filipo udaje ze wierci z tata i krzyczy: "wiercilem trzy dziury"
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 19:06   #1661
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Strasznie mi tak brzuch wywala, a to jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek mi tam rosło..
E tam...ja od 8tc mam brzuszek wypuczony i do tej pory ciągle taki sam . Więc to zależy od kobiety a nie ram książkowych, że np. brzuszek ma być widać dopiero np. w 4 m-cu

Cytat:
Poprosilam meza, zeby zdjal pranie bo musze poprasowac. Wiec zaczal to robic i pyta: " a co ze skarpetkami?" no to ja mowie, ze niech zrobi z nimi co uwaza, bo skarpet nie prasuje (oczywiscie mialam na mysli ze moze sie domysli i je sparuje i schowa) ale oczywiscie sie przeliczylam, skarpety leza na desce
Ja mojego nauczyłam na parowanie skarpet . Teraz jak pierze to siedzi przy pralce...szuka par i wiesza parami na sznurku . W przeciwnym razie jakbym to ja zbierała pranie to miałby za karę wszystkie wrzucone bezładnie do szuflady i rano przed pracą szukałby par w zwitku skarpet . Wiem...jestem wredna, ale to pomaga w nauce

Cytat:
Napisane przez Aguśka
Filipo udaje ze wierci z tata i krzyczy: "wiercilem trzy dziury"
hahaha .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 19:19   #1662
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Dzięki!
Ja dostałam kilka par spodni od szwagierki, głównie jeansy z h&m, ale problem jest w tym, że one wszystkie mi odstają strasznie w brzuchu tzn. ten materiał gumkowy jest luźny i głupio to wygląda, a moje stare spodnie są za małe już, ale znalazłam na ten etap rozwiązanie Chodzę po prostu w getrach zwykłych, sprzed ciąży i mam je pod brzuszkiem, żeby nie uciskały i jest całkiem wygodnie
Ja ten pas sobie skladalam na biodra, bo tez mi odstawal na poczatku
Cytat:
A wiec jestem po wizycie
Ja jestem nienormalna ze sie tak stresuje, bo dzieciatku serduszko bilo troszke za szybko. i doktor kazal obiecac ze nie bede sie tak denerwowala, oczywiscie mu nie obiecalam.
Ale ogolnie dzidziorek ma sie dobrze, ma ponad 8 cm, nawet mamusce centralnie pomachal reka, fajnie to bylo widac na monitorze.
Luteinke mam pomalu odstawiac, takze ostatnie poltorej opakowania do zaaplikowania dowcipnie i koniec.
Ale niestety po antybiotyku Duomoxie przypaletala mi sie grzybica (aga mialas racje) no wiec pimafucin dowcipnie i clotrimazol krem.
Na kregoslup mam sobie kupic drazek do rozciagania, zadnych cwiczen nie moge, basen tez odradzil ( z powodu infekcji, ale nie mojej a tej ktora moglabym przez basen nabyc) a mi sie tak marzylo....poplywac, no ale dzidzi wazniejsze!
No i jeszcze jedno wazne zagadnienie: doktor powiedzial ze za duzo przytylam i mam mniej jesc!
Ale ja nie jem duzo ( z reka na sercu), malo sie ruszam to fakt ale nie obzeram sie Poza tym nie widac tak po mnie ze jakos mocno przytylam brzuchol mam duzy i tyle. No i cycki troche urosly.

karolca odnosnie mdlosci, doktor powiedzial ze w II trymestrze moze przepisac metoclopramid, ale ja powiedzialam ze na razie nie chce, jak zapytalam czy to przejdzie i ze niektore dziewczyny maja cala ciaze, to powiedzial, zebym nie czytala glupot i przejdzie na pewno po 15 tc
no nie wiem...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:02   #1663
Aguśkaa83
Zakorzenienie

To tak sie mowi, ale godzine prasowalam
Nie ma to jak mamusia przyjedzie i poprasuje....

Cytat:
Ja mojego nauczyłam na parowanie skarpet . Teraz jak pierze to siedzi przy pralce...szuka par i wiesza parami na sznurku . W przeciwnym razie jakbym to ja zbierała pranie to miałby za karę wszystkie wrzucone bezładnie do szuflady i rano przed pracą szukałby par w zwitku skarpet . Wiem...jestem wredna, ale to pomaga w nauce

hahaha .
heheh dobrze dobrze, powiem Ci ze ja tez taka zolza i jak sie wkurze to tez tak robie, ze wrzucam mu luzem....ale ja na jego pytanie: "co ze skarpetami" moglam w sumie powiedziec: "do szuflady", ale zal mi sie go zrobilo ze i tak duzo wymagam, bo prosze o sciagniecie prania...ale moglam to zrobic, ja jak zwykle mysle o kims zamiast o sobie...
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 20:11   #1664
karolca
Zakorzenienie

no ja na szczęście nie muszę mówić co trzeba zrobić ze skarpetami
nie chce parować - to nie, ja zawsze po omacku znajdę parę (bo swoje składam w pracy, cenię sobie czas z rana). A mąż szuka i szuka i zdarza się założyć dwie ciemne, ale nie od pary.
Ale schował i jest spokój

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-21, 20:12   #1665
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Wciąż się zamartwiam, bo mnie tak podbrzusze troszkę pobolewa, pewnie dużo się tam dzieje i stąd te bóle.. staram się myśleć, że wszystko jest w porządku..

Właśnie myślałam o kupnie jakichś spodni już, ja dopiero 9 tydzień, a ja w żadnych moich spodniach dopiąć się nie mogę, odpinam sobie guzik w spodniach - w każdych spodniach!!! i zasłaniam sobie zwykłym paskiem, żeby nie było widać, że chodzę taka rozpięta Strasznie mi tak brzuch wywala, a to jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek mi tam rosło..
Nie zastanawiaj się tylko jak Ci nie wygodnie w starych spodniach to kupuj ciążowe. Ja też 9 tc jestem i już śmigam w spodniach ciążowych.

Aguśkaa jak ja Ci zazdroszczę tych 8 cm szczęścia już się doczekać swoich nie mogę... póki co pewnie teraz moje szczęście liczy ok 2 cm
I prosze się nie denerwować, bo dziecko po urodzeniu też będzie poddenerwowane :p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 20:19   #1666
cziqua
Zadomowienie

oj dziewczęta ja się klade do łóżeczka już przez zapomnienie uklękłam na moje bardziej chore kolano i myslalam ze umre taki ból nasmaruje zawine i sie poloze dobranoc slodkich snów

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:21   #1667
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:

Też mam co jakiś czas ochotę na pizze, najlepiej na cienkim cieście. Pycha

Cytat:
A wiec jestem po wizycie

no nie wiem...
No to super, że z dzidzią dobrze. Z serduszkiem na pewno będzie ok. Wiem po wczoraj jaka to ulga jak można maluszka zobaczyć na USG

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja ten pas sobie skladalam na biodra, bo tez mi odstawal na poczatku

Dzięki, spróbuję.
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:35   #1668
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśkaa jak ja Ci zazdroszczę tych 8 cm szczęścia już się doczekać swoich nie mogę... póki co pewnie teraz moje szczęście liczy ok 2 cm
I prosze się nie denerwować, bo dziecko po urodzeniu też będzie poddenerwowane :p
no tak w ciazy z Filipem odstawialam histerie to teraz synek odstawia hihi Ale masz racje tym razem trzeba na spokojnie, bo teraz zycze sobie grzeczna corcie, ktora nie bedzie plakala w nieboglosy na spacerach tylko grzecznie w wozeczku spala
2 cm to juz baaardzo duzo 1 mm to juz wiele
mi przez 3 tyg urosl dzidziorek 4 cm

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

cziqua dobranoc

Wiecie co ja nie jestem gruba wiadomo ze nie jestem chudzinka ale gruba nie jestem i duzo nie jem!
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 20:39   #1669
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

Wiecie co ja nie jestem gruba wiadomo ze nie jestem chudzinka ale gruba nie jestem i duzo nie jem!
kochana nie przejmuj się tym co lekarz Ci nagadał...
Ja w poprzedniej ciąży startowałam z wagą ok 73 kg przy wzroście 165 cm... na finishu ważyłam 95 kg
Moje dziecko ma 2 lata a ja ważę 67 kg... (ważyłam jeszcze kilka miesięcy temu 62 kg (za sprawą Dukana)

jak przyjdą nam na świat nasze drugie dzieciaczki (bo po jednym już mamy w podobnym wieku ) to zrzucimy raz dwa dzieci nie pozwolą nam być grubaskami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 20:40   #1670
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka, lekarz pewnie tak powiedział, bo ramowo w pierwszym semestrze kobieta powinna przytyć od 1-2kg. Nie przejmuj się. Każda z nas jest inna

Moje dziecię urosło 10 razy od ostatniego USG . Z groszka przeistoczyło się w człowieczka
Stary 2011-09-21, 20:52   #1671
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
takie bole to normalne, chociaz i troska tez jest normalna... pomysl jednak o tym tak, skoro boli, to znaczy, ze fasolka rosnie, a to przeciec dobrze

Cytat:
masz rozbrajajacego meza

Cytat:
jak ja Ci zazdroszczę tych 8 cm szczęścia
wybaczcie, ale mi sie skojarzylo

a tak na powaznie, to i ty doczekasz sie swoich... hmmm jakichs 50 cm, a zleci, ze nawet nie bedziesz wiedziec kiedy
Cytat:
Cytat:
no tak w ciazy z Filipem odstawialam histerie to teraz synek odstawia hihi Ale masz racje tym razem trzeba na spokojnie, bo teraz zycze sobie grzeczna corcie, ktora nie bedzie plakala w nieboglosy na spacerach tylko grzecznie w wozeczku spala
tja... ... ja wlasnie przez tego mojego glupiego pracodawce, boje sie, ze dziecko bedzie znerwicowane

Aguskaa, a kto ci mowi, ze jestes gruba najwazniejsze, ze sie dobrze czujesz

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Moje dziecko ma 2 lata a ja ważę 67 kg... (ważyłam jeszcze kilka miesięcy temu 62 kg (za sprawą Dukana)
i to jest wlasnie problem Dukana, ze potem sie znowu tyje, dlatego tej diety nie lubie

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Moje dziecię urosło 10 razy od ostatniego USG . Z groszka przeistoczyło się w człowieczka
i to jest piekne
Stary 2011-09-21, 21:08   #1672
Aguśkaa83
Zakorzenienie

adaikaka w to nie watpie ze przy dwojeczce spale duzo tluszczyku
w ogole ciagle mysle jak to wszystko sie pogodzi z dwojka dzieci....
teraz tak z mezem rozmawialismy, wykapal Filipa, no i ja mu mleczko niose bo jeszcze z butli przynajmniej na noc pija, no i maz zwierzyl sie z obaw jak to sie wyrobimy z dwiema kapielami, karmieniami, usypianiem itd....wprawdzie Filip usypia sam, sam mleko pije wiadomo...jednak mysle ze to sie moze troche zmienic jak maluszek sie urodzi, moze chciec zeby go karmic usypiac itd....
a Ty kochana ladnie przytylas przy synku no ale ladnie tez zrzucilas nadbagaz

tikki oj to ta moja rama za duzo sie powiekszyla
A te malutkie "groszki" niedlugo beda nam niezle dawaly popalic jak sie urodza ani sie obejrzymy

gucia staraj sie odreagowac ten stres bidulko...
dr jak powiedzialam ile waze to powiedzial, ze mam mniej jesc slodyczy... ktorych nie jem duzo szczerze mowiac nie wiem czemu tak tyje;/ z Filkiem przytylam 14 kg a jadlam tak samo...
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 21:17   #1673
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A te malutkie "groszki" niedlugo beda nam niezle dawaly popalic jak sie urodza ani sie obejrzymy
Nic nie mów. Nawet nie wiesz jaki mnie czasem ogarnia strach i lęk
Zawsze bałam się takich maciupeńkich noworodków. A tu trzeba się zająć i wszystko zrobić. Ale myślę sobie za chwilę, że znam takie, co w ogóle nie mają talentu do opieki nad dzieckiem i mają dziecko (nieplanowane ale jednak) i dają sobie radę i ja mam sobie nie poradzić? JA?! Na ambicję sobie wjeżdżam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 21:19   #1674
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
adaikaka w to nie watpie ze przy dwojeczce spale duzo tluszczyku
w ogole ciagle mysle jak to wszystko sie pogodzi z dwojka dzieci....
teraz tak z mezem rozmawialismy, wykapal Filipa, no i ja mu mleczko niose bo jeszcze z butli przynajmniej na noc pija, no i maz zwierzyl sie z obaw jak to sie wyrobimy z dwiema kapielami, karmieniami, usypianiem itd....wprawdzie Filip usypia sam, sam mleko pije wiadomo...jednak mysle ze to sie moze troche zmienic jak maluszek sie urodzi, moze chciec zeby go karmic usypiac itd....
a Ty kochana ladnie przytylas przy synku no ale ladnie tez zrzucilas nadbagaz
nie jesteś sama w tych obawach bo mam podobnie... zazwyczaj zaczynam się zastanawiać jak już leżę w łóżku jak to będzie.. i zaczynam się wtedy strasznie bać czy uda mi się to jakoś poukładać, czy Przemciowi się nie odwidzi i nie zacznie się zachowywać jak maleństwo... te kąpiele... zwłaszcza, że mąż z pracy wraca ok 23 więc przez większość dni będę musiała sobie z tym wszystkim poradzić całkowicie sama
teraz jak będę na L4 mam zamiar porządnie wziąć się za mojego urwiska i rozbudować jego samodzielność... będziemy ćwiczyć samodzielne jedzenie, rozbieranie, ubieranie, skończymy z pieluchami, nauczymy się sprzątać po sobie zabawki... będę miała teraz dużo czasu, żeby na spokojnie usamodzielnić mojego synka, przy najmniej na tyle na ile się da...

tak więc życzę i Tobie i sobie POWODZENIA bo przyda nam się przy dwójce maluchów ale pocieszajacy jest fakt, że najcięższe będą pierwsze 2 lata... a później dzieci już bedą sobie razem egzystować a my będziemy to egzystowanie tylko kontrolować

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Zawsze bałam się takich maciupeńkich noworodków. A tu trzeba się zająć i wszystko zrobić. Ale myślę sobie za chwilę, że znam takie, co w ogóle nie mają talentu do opieki nad dzieckiem i mają dziecko (nieplanowane ale jednak) i dają sobie radę i ja mam sobie nie poradzić? JA?! Na ambicję sobie wjeżdżam
kochana gwarantuje Ci, że jak tylko weźmiesz maleństwo w ramiona będziesz wiedziała co robić i z tygodnia na tydzień będzie lepiej
Stary 2011-09-21, 21:19   #1675
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Aguśka, lekarz pewnie tak powiedział, bo ramowo w pierwszym semestrze kobieta powinna przytyć od 1-2kg. Nie przejmuj się. Każda z nas jest inna

rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

i to jest wlasnie problem Dukana, ze potem sie znowu tyje, dlatego tej diety nie lubie
ja tam na Dukanie schudłam 6 kg i przytyłam tylko kilogram przez rok, więc i tak bilans zdecydowanie pozytywny

Cytat:
A wiec jestem po wizycie

no nie wiem...
A to znaczy ile przytyłaś, że to za dużo? To chyba indywidualna sprawa...
Stary 2011-09-21, 21:27   #1676
negila
Rozeznanie

Witajcie
Melduję się po krótkiej nieobecności .

U nas wszystko w porządku tylko jakoś tak się nagromadziło różniastych spraw i załapałam dodatkowo małe dżumandżi....ale już wszystko w porządku kochany mąż walczył dzielnie i znosił moje humorki, nawet bez słowa oddawał pilota i pozwalał oglądać wszystkie mecze jakie tylko chciałam teraz ma chwilę przerwy do następnych ME

słabo mi wyszło tsh i o dziwo magnez na kontroli i pani dr dała mi miesiąc na poprawę

i chyba mój brzusio trochę się powiększył mąż niby cały czas mi powtarza że rośnie ale do was cały czas nie mam się co porównywać

no to teraz pozostało mi nadrobić prawie 20 str

Edytowane przez negila
Czas edycji: 2011-09-21 o 21:29
negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:41   #1677
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
kochanie poradzisz sobie na pewno
masz instynkt jak kazda z nas a poza tym, jesli popelnisz blad, to wiedz ze kazdej mamie sie to zdarza i najlepiej sie uczymy na wlasnych bledach wlasnie. Aha i trzeba zdawac sobie sprawe z tego, ze mamy prawo byc zmeczone, zdenerwowane i ze moze nam sie zdarzyc krzyknac na maluszka, bo jestesmy tylko ludzmi a nie maszynami. Nie bedzie latwo, bo naprawde jest ciezko po porodzie, ale to tylko pierwsze tygodnie sa najgorsze, pozniej jak sie nauczysz swojego dziecka bedzie latwiej z dnia na dzien Dla mnie najlepszy okres byl jak Filip mial pol roczku Ja juz sie go "nauczylam" umialam rozpoznac placz (co wczesniej jest trudne rozpoznania, bo wydaje sie nam ze placze z glodu a wcale tak nie jest hihi), poza tym spal dluzej w nocy wiec mozna bylo odpoczac troche a w dzien sie pieknie zajmowal przez godzine jedna grzechotka i bylo troche luzu...no juz mnie plakusial, nie mial kolek, itd...
Bo potem jak juz mial roczek to znow ciezki byl czas ale to z tego powodu ze trzeba bylo ciagle pilnowac, bo raczkowal, wszystko sciagal, wszytskim sie interesowal, potem wstawal, trzeba bylo uwazac jak nie wiem co, potem zaczal chodzic i znow trzeba bylo ciagle pilnowac potem sie ciagle przewaracal (guz na guzie byl), potem mial okres buntu a teraz juz jest lepiej hihi
Cytat:
nie jesteś sama w tych obawach bo mam podobnie... zazwyczaj zaczynam się zastanawiać jak już leżę w łóżku jak to będzie.. i zaczynam się wtedy strasznie bać czy uda mi się to jakoś poukładać, czy Przemciowi się nie odwidzi i nie zacznie się zachowywać jak maleństwo... te kąpiele... zwłaszcza, że mąż z pracy wraca ok 23 więc przez większość dni będę musiała sobie z tym wszystkim poradzić całkowicie sama
teraz jak będę na L4 mam zamiar porządnie wziąć się za mojego urwiska i rozbudować jego samodzielność... będziemy ćwiczyć samodzielne jedzenie, rozbieranie, ubieranie, skończymy z pieluchami, nauczymy się sprzątać po sobie zabawki... będę miała teraz dużo czasu, żeby na spokojnie usamodzielnić mojego synka, przy najmniej na tyle na ile się da...

tak więc życzę i Tobie i sobie POWODZENIA bo przyda nam się przy dwójce maluchów ale pocieszajacy jest fakt, że najcięższe będą pierwsze 2 lata... a później dzieci już bedą sobie razem egzystować a my będziemy to egzystowanie tylko kontrolować
ja jak juz leze, to mysle ze jak sie urodzi dzidzia to nie poleze wtedy tylko zamiast polezec, czy spac to bedzie znow co 3 godzinki karmionko a Filip byl taka bestia ze nie zjadal porcji mleka na raz tylko ciumkal po 5 ml i zasypial jakby sie najadl, potem sie go trzymalo z 15 min do odbicia po czym ukladalo do lozeczka po czym ten sie znow budzil z wielkim placzem, bo nie byl najedzony i znow ciumkal 5, 10 ml mleczka i zasypial....i tak sie z nami bawil, oj okropne to bylo jak sobie przypomne mam nadzieje ze ta dzidzia bedzie cala porcje mleka pic na raz
no kochana samej Ci bedzie nie latwo, przy jednym i sie z koszuli nocnej nie wychodzilo przez caly dzien a co z dwojka bedzie?a jakas babcia bedzie mogla Ci przyjsc pomoc?
A wiesz ze ja tez mam takie postanowienia i tez ciagle mobilizuje synka np wlasnie w trakcie ubierania sie: "no wkladaj sam raczke, duzy jestes powinienes sie juz nauczyc" hihihiih biedne te dzieci z nami beda musialy przejsc przyspieszony kurs samoobslugi
moj sam zje, nawet zupe, wiec bardzo sie z tego ciesze i sam zdejmie butyale na nocnik jeszcze nie sika wiec to go jeszcze czeka bo musze przed porodem zdazyc

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

monika_krk 6 kg jestem w II trymestrze
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-21 o 21:38
Stary 2011-09-21, 21:41   #1678
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, doskonale zdaję sobie sprawę, że najtrudniejsze są pierwsze tygodnie. Trzeba dać radę i tyle.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-21, 22:00   #1679
monika_krk
Raczkowanie

Aguśkaa83 eee, to wcale nie jakoś dużo, może po prostu wody Ci się więcej zbiera w organiźmie
Stary 2011-09-21, 22:06   #1680
digesta
Przyczajenie

Hej. Ja dziś nabyłam pierwszy ciążowy stanik, nie sądziłam że rozmiar aż tak mi się zmieni, z 60DD/E no 60 FF :P no nie powiem że to nie jest przyjemne W piątek mamy drugie USG i mam nadzieje że Mały Lokator urósł już nieco bo ostatnio jak sie widzielismy to miał całe 7 mm Jakoś w ciągu ostatniego tygodnia przeszła mi większość ciążowych oznak, mniej chce mi się spać, piersi juz prawie nie bolą i przestałam być stale głodna... dlatego juz nie mogę się doczekać tego USG.
digesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości