|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 400
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII
Cytat:
![]() Mo¿liwe, ¿e jeszcze nie dotar³o. Pamiêtam, ¿e jak odbiera³am dowód to przychodzi³y one po 14 kurierem. Mo¿e z prawkiem te¿ tak jest. A urzêdniczka sp³awiaæ Ciê nie mia³aby po co, bo i tak przyjdziesz wcze¶niej czy pó¼niej znowu . Wiêc wrzuæ na luz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie potem okaza³o moja mama w ten sam dzieñ rano by³a w wydziale komunikacji bo cos tam za³atwia³a i zapyta³a sie o moje prawko czy jest do odbioru to pani w okienku jej powiedzia³a, ¿e jest tylko, ¿e jeszcze nie 'wklepali do komputera'
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Bez stresu, wszystko bêdzie dobrze. Na pewno poradzicie sobie na egzaminie. Ja tak¿e, czekam na egzamin ale siê ju¿ nie stresuje, to do niczego was nie zaprowadzi. Ja przed ka¿dym poprzednim egzaminem strasznie siê stresowa³am. Uwierzcie , ¿e nie warto.
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() stres sprawia, ze robimy dziwne rzeczy... nie skupiamy sie do konca ... dziewczyny - wiecej wiary w siebie i we wlasne mozliwosci
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 462
|
Dziewczyny mo¿na siê przy³±czyæ?
Ja ju¿, jako przesz³a kursantka A nawet kursantka po przej¶ciach. Zda³am wczoraj, teraz czekam na mój wymarzony, prostok±tny plastik i ruszam w drogê!
|
|
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 531
|
alexalexalex Hej
To co siê takiego dzia³o, ¿e po przej¶ciach?
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 650
|
Ja w ogole jestem w szoku,ze jak jechalam do osrodka na egzaminy (teoria+praktyka) to w ogole nie bylam zestresowana
No kompletnie nic, pelen luz i w ogole taka zlewka![]() Bylam na 100% przekonana,ze obleje,wiec podeszlam do tego na luzie, ze na tym sie swiat nie konczy..no i chyba dzieki temu zdalam bo zaden stres mi nie psul zachowania, bylam mega spokojna i mega rozbawiona az egzaminator skwitowal,ze gadula ze mnie masakryczna bo ogolem ciagle z nim rozmawialam, smialismy sie itd... kurde, swietny byl ten facet![]() Dziewczyny, wiecie co..jak sie juz czlowiek uprze na jedno auto to potem ni hu-hu- nie chce zadnego innego W styczniu planuje kupic TT-tke, tylko z kolei nie wiem czy to ma sens..no bo w domu bede na stale jakos kwiecien-maj..wiec w sumie stalaby biedna,no nie ![]() Tylko ja juz jestem tak napalona Chlopak troche mnie ostudza i mysli za mnie racjonalnieWiem na pewno,ze nie chce nic innego ![]() To troche zle rozumowanie, ale ja to auto kocham z kazdego centymetra Dzis mi sie snilo,ze kolega (ktory bedzie mi sprowadzal autko) kupil mi rozowa tecie ale wolalabym jednak czarna badz srebrna
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Opiszê w podpunktach, bo trochê tego by³o i sama nie chcê siê pogubiæ
![]() 1. Zaczynam kurs na prawko - u siebie w mie¶cie (Dar³owo, jazda w Koszalinie), jednak jako m³odociana buntowniczka - rezygnujê ze wzglêdu na instruktora. Stwierdzi³am, ¿e ¼le mi siê z nim je¼dzi. I to by³a moja najwiêksza g³upota. 2. Po jakim¶ czasie, stwierdzam, ¿e zaczynam na nowo. Rezgynujê ze wzglêdu na brak czasu. 3. Idê na studia do Trójmiasta. Zaczynam robiæ prawko w Gdañsku (to by³ b³±d, mog³am i¶æ do Gdyni). Instruktor ¶wietny! Sympatyczny, w±saty Pan. Prawda jest jednak taka, ¿e nie nauczy³ mnie zbyt wiele. Nauczy³am siê przy nim bardzo z³ych nawyków. Po wyje¿d¿eniu wszystkich godzin zapisa³am siê na egzamin w PORDzie. 1 podej¶cie - egzaminator siê ze mnie wy¶miewa³, by³ niemi³y, robi³ wszystko, aby mnie zestresowaæ, na co jestem podatna. Skutek? Lataj±ca noga na sprzêgle - nie zawróci³am w bramie. 2 podej¶cie - egzaminator przeeeemi³y! By³ chyba zbyt mi³y, bo po 5 minutach jazdy - wymusi³am pierwszeñstwo. 3 podej¶cie - zgas³ dwa razy na wzniesieniu. By³am wykoñczona fizycznie i psychicznie. Mia³am do¶æ. I czu³am siê, jak oferma. Wszyscy oprócz mnie mieli ju¿ prawko od dawna ![]() 4. Po roku, w wakacje 2010, powracam do Koszalina. Pierwsza jazda - instruktor gorszy, ni¿ egzaminator. Poczu³am siê, jak stereotypowa baba za kierownic±. Krzycza³ na mnie... Mo¿e inaczej. Dar³ siê, jak stara szmata, mówi±c kolokwialnie. Skoñczy³o siê na dwóch godzinach i oddanych pieni±dzach od w³a¶ciciela szko³y jazdy. 5. Znów, po roku, w wakacje 2011, zaczynam na nowo w Koszalinie. Instruktor okaza³ siê byæ profesjonalist±. Pozby³am siê g³upich nawyków i w koñcu, nauczy³am siê je¼dziæ - dobrze i co najwa¿niejsze bezpiecznie. Poczu³am siê pewnie za kierownic±. Zapisa³am siê na egzamin i zda³am. Od razu! Co prawda stres by³ ogromny, bo trauma po pierwszym egzaminatorze pozosta³a, ale i w stresie i z trzês±cymi ³apkami da³o radê zdaæ Egzaminator okaza³ siê byæ w porz±dku. Pani praktykantka z ty³u równie¿. Nikt mnie niepotrzebnie nie stresowa³, wrêcz przeciwnie, egzaminator by³ nawet zabawny: "Podjedziemy na pierwszy ³uk, ¿eby Pani tata nie musia³ tak wzroku nadwyrê¿aæ" - tata czeka³ na mnie, gdy posz³am na egzamin ![]() Ufff, opisywa³am ju¿ to w innym w±tku, ale lubiê siê dzieliæ t± histori±. Przynajmniej zdajê sobie sprawê z tego, ile przesz³am i ¿e muszê szanowaæ mój plasticzek, gdy pojawi siê w portfelu
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze masz juz zdane a wspomnienia niech zostana tylko kolejnym zyciowym doswiadczeniem gratkiHyhyhy Przypomnialo mi sie jak moj instruktor normalnie walnal sie w czolo nad moja glupotaPytam sie jego : dlaczego na zielonej strzalce w lewo mozna zawrocic a na zielonej w strzalce w prawo nie mozna? Jego mina bezcenna..i te slowa: a widzialas kiedys kogos zawracajacego w prawo? Myslalam,ze sie spale ze wstydu ![]() a caly dzien sie zastanawialam nad tym zagadnieniem robiac testy i na to nie wpadlam
|
|
|
#3160 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 25 575
|
http://moto.pl/MotoPL/1,113927,5294779.html
warto poczytaæ
|
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
alexalexalex rzeczywi¶cie niez³± mia³a¶ "przygodê" z prawkiem.
Ale dobrze, ¿e po tej pierwszej rezygnacji jednak spróbowa³a¶ ponownie i nie podda³a¶ siê Egzaminatorzy te¿ potrafi± swoje widzimisiê pokazaæ co odbija siê na kursancie. Jeste¶ dobrym przyk³adem osoby, która udowodni³a, ¿e nawet jak siê na poczatku odpu¶ci³o to warto do tego wróciæ i próbowaæ dalej, bo uda siê w koñcu zdaæ Nooo, to teraz to prawko trzeba bêdzie szanowaæ bo zapewne wiele Ciê to stresu i czasu kosztowa³o
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
|
|
#3162 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Ja ju¿ trochê tych egzaminatorów zd±rzy³am poznaæ
|
|
|
|
|
#3163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na 3 podej¶cie te¿ posz³am o wiele bardziej wyluzowana ni¿ za 1 razem i ju¿ sz³am z podej¶ciem zdam to zdam, jak nie to bêdê próbowaæ do skutku i siê uda³o zdaæ ![]() Cytat:
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark Edytowane przez Gruffi Czas edycji: 2011-09-21 o 20:44 |
||
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Misislipy..tak,w Slupsku
Mialam egzamin z Panem Tadeuszem B..? Kurcze,nie pamietam nazwiska a nie chce mi sie tej kartki szukac..ale rewelacyjny czlowiek
|
|
#3165 |
|
Konto usuniête
|
na chyba wiem o jkaiego Ci chodzi
Bondarenko? ![]() du¿o osób mówi ¿e jest przegenialny i ma podobno du¿± zdawalno¶c ![]() ja mia³am innego ale te¿ takiego super co ze mn± o pogodzie daga³ i wozi³ mnie nieca³e 30minut po mie¶cie
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29548227]na chyba wiem o jkaiego Ci chodzi
Bondarenko? ![]() du¿o osób mówi ¿e jest przegenialny i ma podobno du¿± zdawalno¶c ![]() ja mia³am innego ale te¿ takiego super co ze mn± o pogodzie daga³ i wozi³ mnie nieca³e 30minut po mie¶cie [/QUOTE]Nie,nie...inaczej mial na nazwisko na stowe Taki Pan z wasem, po50tce ![]() Moj egzamin lacznie z placem trwal niecale 50minut ![]() W ogole beka...mowie do mojego egzaminatora,ze boje sie parkowania, bo na kursie mialam kazda opcje (prostopadle,zatoczka itd) tylko po jednym razie..a on do mnie mowi,ze widocznie robilam to idealnie i po co instruktor mial ze mna na to tracic czas ![]() Normalnie uroslam
|
|
#3167 |
|
Konto usuniête
|
no to fajny by³
![]() a jak mówisz inaczej to nie kojarzê chyba... mia³am 1 po 50tce z w±sem ale to wredy **** by³
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z zawracaniem da³a¶ radê [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29547438]http://moto.pl/MotoPL/1,113927,5294779.html warto poczytaæ [/QUOTE]Ciekawy artyku³, szczególnie dla ¶wie¿o upieczonych kierowców, czyli np. dla mnie ![]() Cytat:
Teraz, z czystym sumieniem mogê wszystkich zachêcaæ do robienia prawka Szczerze mówi±c, by³ taki moment, ¿e tak zw±tpi³am w siebie i moje umiejêtno¶ci, ¿e wmawia³am sobie, ¿e prowadzenie auta jest dla mnie katorg± i nie sprawia mi ¿adnej przyjemno¶ci... A jest odwrotnie. Dzisiaj, gdy T¯ prowadzi³, a¿ nó¿kami przebiera³am, ¿eby co¶ tam sobie powciskaæ [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29547509]A zdawa³a¶ w S³upsku? Ja ju¿ trochê tych egzaminatorów zd±rzy³am poznaæ [/QUOTE]Mia³am zdawaæ w S³upsku, bo w sumie z Dar³owa do Koszalina i do S³upska mniej wiêcej tyle samo, ale jednak pad³o na Koszalin i chyba dobrze ![]() Wiecie co, nagra³am ju¿ sobie p³ytê z moimi wymarzonymi piosenkami do samochodu |
||
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29548773]no to fajny by³
![]() a jak mówisz inaczej to nie kojarzê chyba... mia³am 1 po 50tce z w±sem ale to wredy **** by³ [/QUOTE]Ja slyszlam,ze te babki egzamnatorki sa tam straszne ![]() Jedna dziewczyna robila luk, wiechala w koperte, a ta egzaminatorka wyjela z marynarki skladana linijke i odmierzyla,ze od kola do lini nie ma odpowiedniej odleglosci i ja oblala..to jest chamstwo dopiero;/
|
|
#3170 | |
|
Konto usuniête
|
alexalexalex T¯ bêdzie zdawaæ w Koszalinie bo tam na studia idzie
ja mia³a zdawaæ w Gdañsku, ale pasowa³o mi lepiej je¼dziæ na S³upsk mimo ¿e mam do niego dalej, a E. ze S³upska s± nawet ok. tylko 2 by³o wrednych, reszta wporz±dku ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
obie s± super pani O. jest bardzo fajna, 3 razy j± mia³am i jest mi³a a ta druga co ma takie imiê dziwne tez jest ok, znajomi mówili ¿e bardzo sympatyczna jest ![]() a legenda s³upskiego WORDU pan Zbigniew O. o którym kr±¿± legendy, wcale nie jest z³y, ogólnie jest bardzo sympatyczny sama go mia³am raz i mile go wspominam, mimo ¿e mnie obla³
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29549019]alexalexalex T¯ bêdzie zdawaæ w Koszalinie bo tam na studia idzie
ja mia³a zdawaæ w Gdañsku, ale pasowa³o mi lepiej je¼dziæ na S³upsk mimo ¿e mam do niego dalej, a E. ze S³upska s± nawet ok. tylko 2 by³o wrednych, reszta wporz±dku ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Co¶ Ty obie s± super pani O. jest bardzo fajna, 3 razy j± mia³am i jest mi³a a ta druga co ma takie imiê dziwne tez jest ok, znajomi mówili ¿e bardzo sympatyczna jest ![]() a legenda s³upskiego WORDU pan Zbigniew O. o którym kr±¿± legendy, wcale nie jest z³y, ogólnie jest bardzo sympatyczny sama go mia³am raz i mile go wspominam, mimo ¿e mnie obla³ [/QUOTE]Ja, mówi±c szczerze, s³ysza³am baaardo z³e opinie na temat ZORDu w Koszalinie i id±c na egzamin by³am przera¿ona. Nastraszy³ mnie m.in. mój w³asny T¯, który dosta³ starego s³u¿bistê, który nawrzeszcza³ na niego, jakby zrobi³ niewiadomo co. "Legend±" w Koszalinie, jest pan Wojewódzki, którego, ja osobi¶cie nie mia³am "przyjemno¶ci" poznaæ, ale podobno jest baardzo surowy. Oby Twój T¯ trafi³ na tego egzaminatora, co ja ¦wietny facet!
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29549019]alexalexalex T¯ bêdzie zdawaæ w Koszalinie bo tam na studia idzie
ja mia³a zdawaæ w Gdañsku, ale pasowa³o mi lepiej je¼dziæ na S³upsk mimo ¿e mam do niego dalej, a E. ze S³upska s± nawet ok. tylko 2 by³o wrednych, reszta wporz±dku ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Co¶ Ty obie s± super pani O. jest bardzo fajna, 3 razy j± mia³am i jest mi³a a ta druga co ma takie imiê dziwne tez jest ok, znajomi mówili ¿e bardzo sympatyczna jest ![]() a legenda s³upskiego WORDU pan Zbigniew O. o którym kr±¿± legendy, wcale nie jest z³y, ogólnie jest bardzo sympatyczny sama go mia³am raz i mile go wspominam, mimo ¿e mnie obla³ [/QUOTE]No widzisz, to ile ludzi tyle opinii ![]() O Panu O. tez sie wiele zlego nasluchalam, a ponoc jest b. fajny, nawet moj instruktor mowil,ze swietny z niego facet
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
(2011-09-22 11:51:12) Prawo Jazdy: Przyjêto wniosek - trwa postêpowanie administracyjne.
|
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 215
|
Po wczorejszych 2h jazdy w innej szkole dowiedzia³am siê ¿e je¿dze bardzo dobrze, plac te¿ opanowany ale parkowanie
raz wychodzi a raz nie pozna³am kolejny patent na parkowanie prostopad³e "na klamkê" a ca³y czas uczy³am siê "na lusterko" wiêc sama ju¿ siê w tym wszystkim pogubi³am A teraz proszê o pomoc: 1. Wczorajszy I. powiedzia³ ,¿e nadu¿ywam sprzêg³a bo jak stoje na ¶wiat³ach to niby powinnam mieæ 'luz' noga ta co by³a na sprzêgle odpoczywa a trzymam tylko na hamulcu. Jak to wygl±da u was? 2. Mo¿e te parkowanie mi nie wychodzi dlatego ¿e ¼le siê ustawiam teraz tak to zaczê³am analizowaæ, trochê pó¼no Jak naprzyk³ad parkujê prostopadle po prawej stronie to powinnam dojechaæ bardziej do osi jezdni, ustawiæ siê po¶rodku swojego pasa czy blizej prawej strony bo przecie¿ parkuje po prawej stronie? 3. Czy przy parkowaniu moge siê zatrzymaæ bardzo szybko wrzuciæ 1 i skrêciæ ko³a? Czy wszystko ma siê odbywaæ bez zatrzymywania? Chyba niepotrzebnie posz³am na te 2h do innej szko³y bo mam teraz mêtlik totalny w g³owie co szko³a to inaczej ucz±
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powinna¶, nie powinna¶... Jak bêdziesz trzymaæ b³êdem to nie jest. Jednak mo¿na sobie jak zatrzymujesz siê na ¶wiat³ach wrzuciæ na luz, wtedy mo¿esz nogê ze sprzêg³a opu¶ciæ i wtedy trzymasz tylko praw± na hamulcu. A jak chcesz ju¿ ruszyæ to wciskasz sprzeg³o, wrzucasz jedynkê i ruszasz ![]() Ad2. Parkuj±c na przyk³adzie prawej strony lepiej wzi±æ sobie wiêkszy ³uk czyli dojechaæ bardziej do ¶rodka i wtedy wykrêcaæ, bo jak blisko podjedziesz prawej strony to bêdzie Ci o wiele trudniej wykrêciæ prostopadle. Ad3. Mi I. mówi³, ¿e mogê siê zatrzymaæ i startowaæ z 1.
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark Edytowane przez Gruffi Czas edycji: 2011-09-22 o 16:24 |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 562
|
Cytat:
![]() ![]() ale mnie tu dawno nie bylo jeju ![]() musze teraz nadrobic jutro mam rozmowe o prace
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Kasia,
1. mnie ucz±, ¿e mogê trzymaæ bo zaraz mo¿emy ruszaæ i i tak trzeba bedzie wrzuciæ 1-kê 2. parkuj±c prostopadle do strony prawej lepiej najechaæ wiêkszym ³okiem ni¿ wjechaæ z mocnej prawej strony bo sobie utrudnisz, skrêcaæ trzeba z wyczuciem, nie tak szybko i wtedy auto wjedzie prosto, na koñcu wyprostuj ko³a 3. mnie I. uczy by robiæ p³ynnie a nie zatrzymywaæ siê i kombinowaæ, lepiej wolno a p³ynnie niz za szybko i stawaæ itp. alexalexalex, brawo, gratulacje talkshit, powodzenia na rozmowie! |
|
|
|
#3178 | |
|
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 404
|
Cytat:
1. Mo¿na staæ i na sprzêgle i na luzie, ja tam wolê luz, ¿eby sobie poprawiæ nogê 2. Jak parkujesz w prawo to musisz wrêcz odjechaæ do osi jezdni, ¿eby nie zahaczyæ o samochód przed Tob± (tak mnie ucz± w ka¿dym b±d¼ razie) 3. Ja sobie wrzucam 1 przed ca³ym manewrem i wje¿d¿am na sprzêgle A o co xz tymi klamkami znowu i lusterkami? Dlaczego mnie nikt nie uczy sposobów? Ja mam skrêcaæ kiedy jestem (ja jako ja a nie przód samochodu) na wysoko¶ci drugiej lampy samochodu przede mn± Dobra, dzi¶ trochê lepiej by³o, stara³am siê nie panikowaæ, du¿o mi pomog³y¶cie, dziewczyny Dzi¶ kolegê z kursu przy okazji zawozi³am na egz., ciekawe jak jemu posz³o. Znów zaliczy³am przypa³ na je¼dzie, na placu - je¿dzê po ³uku, wje¿dzam w kopertê ty³em, odwracam siê ¿eby zobaczyæ gdzie ten s³upek, a tam paj±k! Na moim zag³ówku, prosto przed oczami Ja po hamulcach i uciekam, I. nie wiedzia³ o co chodzi, mówi ¿e ¼le. Musia³ zabiæ paj±ka i wyrzuciæ, dopiero wsiad³am z powrotem. Swoj± drog± za wariatkê mnie we¼mie, jak tak dalej pójdzie
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej wrzucic luz i trzymac tylko hamulec
choc moj instruktor mnie tego nie nauczyl, tj u niego trzymalo sie sprzeglo, a TZ mi powiedzial,ze zle, ze wlasnie powinno sie miec luz na swiatlach i hamulec, bo niepotrzebnie psuje sprzeglo,ktore na sucho o siebie trze i wobec tego przyspieszamy jego eksploatacje![]() Do tego uswiadomil mnie ile za nowe sprzeglo zaplace w TT, wiec musze sie oduczyc nawyku trzymania sprzegla na 'postoju'
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-09-22 o 16:54 |
|
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam jednak, ze wzglêdu na mniejsz± eksploatacjê sprzêgie³ka Szczególnie, gdy zdajesz sobie sprawê z tego, ¿e postoisz d³u¿ej. Wtedy wystarczy luz, rêczny, a Ty siê relaksujesz ![]() Co do podpunktu drugiego, parkuj±c po prawej, nie zje¿d¿aj do prawej, tylko do osi jezdni! Uwa¿aj tylko, aby nie zjechaæ za bardzo Zje¿d¿aj±c do prawej, zmniejszasz sobie promieñ skrêtu, przez co jeste¶ praktycznie skazana na korektê! Po co dodatkowo siê stresowaæ ![]() 3 - przyhamuj i zwolnij, samochód bêdzie siê delikatnie toczyæ, a Ty w tym czasie wrzuæ na jedynkê i powolutku podje¿d¿aj i prostuj ko³a. Ja tak robiê w trudniejszych warunkach do parkowania. Nie ryzykowa³abym kompletnego zatrzymania. Ró¿ni s± egzaminatorzy, wiêc lepiej uwa¿aæ. Edytowane przez alexalexalex Czas edycji: 2011-09-22 o 17:43 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

. 
ja mam dok³adnie tak samo jak pomy¶lê o ³uku ;( i co z tego, ¿e na placu mi wychodzi jak na egzaminie pewnie znowu schrzaniê 

a jak sie potem okaza³o moja mama w ten sam dzieñ rano by³a w wydziale komunikacji bo cos tam za³atwia³a i zapyta³a sie o moje prawko czy jest do odbioru to pani w okienku jej powiedzia³a, ¿e jest tylko, ¿e jeszcze nie 'wklepali do komputera'
"Czy zostaniesz moj± ¿on±.." - 17.03.2012
No kompletnie nic, pelen luz i w ogole taka zlewka
Chlopak troche mnie ostudza i mysli za mnie racjonalnie

co odbija siê na kursancie. Jeste¶ dobrym przyk³adem osoby, która udowodni³a, ¿e nawet jak siê na poczatku odpu¶ci³o to warto do tego wróciæ i próbowaæ dalej, bo uda siê w koñcu zdaæ

raz wychodzi a raz nie
Jak naprzyk³ad parkujê prostopadle po prawej stronie to powinnam dojechaæ bardziej do osi jezdni, ustawiæ siê po¶rodku swojego pasa czy blizej prawej strony bo przecie¿ parkuje po prawej stronie?