|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Było super, a Filip zniósł rewelacyjnie (mimo tego że wszyscy gadali "po co takie małe dziecko "ciągamy") Ja planuję sobie kupić nosidło Mei Tai lub Manduce, bo właśnie fajnie sie sprawdzi w takich sytuacjach, np na lotnisku
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-09-21 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Właśnie zrzucam na komórkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trasa rewelacyjna !! Ile Wam zajeło !? U mnei też pewnie bedą takie gadki szmatki, ale mam ochotę lecieć i już ! To trzeba się jakoś zorganizować, nie ? ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Uciekam spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz prześlę Ci mailika ![]()
![]() |
#3695 | |
Zadomowienie
|
Jacieee dziękuję
![]() Cytat:
![]() Na razie się stresuję, bo auta jeszcze nie mam, muszę coś kupić, tylko nie możemy się w tej kwestii porozumieć z mężem. Ja chcę autko do 22 tysięcy góra, a on by wydał nawet do 35 tysięcy, bo chce nowsze. Dla mnie to głupota tyle wrzucić w samochód, skoro za mniejszą kasę też można mieć coś fajnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | ||
Zakorzenienie
|
DZIĘKUJĘ WAM KOCHANE!
![]() ![]() ![]() bardzo ładne, takie delikatne ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() choć ja na swoją nie mogę narzekać ![]() Cytat:
![]() ![]() żaneta, zmień mi na pierwszej stronie na 27... ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Katar mnie zamęczy... ![]() no nic, zmykam do spania. Dobranoc! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno chcę kupić takie nosidło ergonomiczne poza chustą właśnie na takie wypady, bo jedyną wadą chusty jest to źe dośc długo się wiąże i nie można szybko dziecka włożyć /wyjąć. Wakacje z dzieckiem - pewnie! ![]() wspominam to super - Filip zaczął raczkować nad Adriatykiem ![]()
![]() |
#3698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na wakacje planujemy lecieć z młodym do Hiszpanii. A w kwietniu wybieram sie sama autem z Dominikiem do Wiednia do mojego taty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Zadomowienie
|
Aniu jestesmy rowiesniczkami
![]() Wy o wyjazdach zagranicznych z dzieciaczkami, a maz mi dzisiaj oswiadczyl, ze w grudniu lecimy jeszcze raz na Lanzarote. Ja uwazam, ze to za wczesnie na takie wypady-zbyt gwaltowna zmiana klimatu. A my sie cysiamy, uwielbiam maslany wzrok mojej coreczki, gdy sobie dulda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
Oj, biedactwo
![]() A mój Tymcio nie może spać ![]() ![]() ![]() Może "zły dzień" ma po prostu? Tzn zły wieczór, bo w dzień był jak aniołek.
#3701 |
Zadomowienie
|
Brumku przeczytalam w klubie, ze Tymek nie bierze witaminy D. Jak male jesy to ciemiaczko? Zastanawiam sie, czy Malwinka powinna brac kompleks D + K.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ach ty masz kurs masażu? bo u nas to takie spotkania dla mamus i przy okazji oliwką masowanie maluchów pod okiem położnej oczywiscie. ![]() ![]() ![]() A macie jakieś śpiewanki dla dzieci i takie mini przedszkole? bo my dziś z Emilem idziemy na śpiewanki.nawet kupie książeczkę z piosenkami(bo niestety nie znam wszystkich dziecięcych angielskich). ![]() A witaminy d3 nie podaję. tu jest w jakis zestawach i nie poleca się jej podawania do 6 miesiąca. ja birę dalej witaminy, które brałam w ciąży i tam jest witamina d. tak położne zaleciły i środowiskowa. dzieciaczek bedzie miał witaminke z mlekiem.Polski pediatra potwierdził i powiedziała, że jak zaczną pocic sięm mu dłonie i stopy to wtedy włączyc witaminę d. u mnie tez ostatnio co 2 godziny i nie wiem czemu, ale piersi zaczynają mnie pobolewac - jakby cos kłuło w środku ![]() Cytat:
![]() ![]() A u nas noc jak zwykle:wstajemy kiedy chcemy - a chcemy o 5 ![]() miłego dnia wszystkim. ![]() Teliczku, a powiedz mi co twój pediatra powiedział na wodniaczka? Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-09-22 o 05:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zakorzenienie
|
ja dzis mam lepsza noc, kindze katar przechodzi i ladnie spala. no i my w koncu tez. teraz ja inhaluje. o dziwi nie drze sie jak jej brat w jej wieku tylko spokojnie siedzi.
macie jakis sposob by dziecko zasypialo wieczorem tak jak wy chcecie a nie 23-24? bo u nas takie ma godziny. po kapieli czasem kimnie na chwile a potem wariuje, gada, kupe robi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/bondolino-nosidlo-...822586485.html wkłada sie szybko, można spokojnie uzywac/zawiązać bez pomocy drugiej soby, jest dla dzieci od 56cm, czyli dla waszych od urodzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Dziękujemy z Izą za pochwały a co do Krystka to skaranie boskie,Wy sie smiejecie a ja mam go dosć. ![]() Mam dalej pisać co robi? Otóż przed chwilką zwalił na podłogę wielki telewizor. Spadł na nocnik(a tak ładny łamerykański był ![]() Ja zwariuję z tym dzieckiem. Co do rozszerzania diety Izy-ona ma dosć rozszerzona w cycu.Takie rzeczy jem,ze wszyscy wokół się dziwią. Nie daję Jej nic.Raz dostała jabłuszko bo przyszła paczka i Krystian chciał,to i Izie 2 łyzeczki dałam. 2 razy wypiła soczek jabłkowy-ot tyle ![]() Nigdy nie dawałam wcześniej dzieciom nic poza cycem do 6 miesiaca. Tylko właśnie na próbę jak przyszła paczka z Bobovity czy Hipp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
DZIEN DOBRY
Cytat:
Krystian łobuz ze hejjjj ![]() A co do rozszerzania diety, to dlaczego dzieci na mm moga od 4 miesiaca, a piersiowe później? I nerola skad masz te firmowe paczki? Ja też chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na piersi dzieci jedza wszystko,co przenika do pokarmu-minerały,witaminy,mięsko, warzywa,owoce. W MM tego nie ma. Podpisywałaś pewnie w szpitalu ankiety? To stąd się dostaje raz kiedys paczuszki do ukończenia roczku.Pierwsza przychodzi w okolicach 4 miesiaca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zakorzenienie
|
co za ludzie.....
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie podpisywałam ankiety i ciągle teraz do mnie dzwnia, to majtki sprzedać, to ubezpieczenie ![]() A paczuszki własnie zamówiłam sobie na stronie bobovity i hippa ![]() Cytat:
MASAKRA ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
no i zaznaczam wyraźne różnice miedzy dniem a nocą, czyli w dzień jest duży hałas (czyt: Filip), jasno itd. W kąpieli już ma przyciemnione światło w sypialni a jak ją wkładam do łóżka to w sypialni jest już ciemno, zapalam tylko lampkę, zamykam pokój, oboje maja cisze i muszą spać ![]() brumeczku biedny Tymek ![]()
![]() |
#3712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie kapusta też zdała egzamin, ja jeszcze masowałam cyca i wyciskałam zastałe mleko i po 24h gorączki i 3 dniach bólu cycka przeszło wklej linka może odkupię i spróbuję |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
Carmelka i jak jestes zadowolona z Bondolino?
masz tez chuste czy tylko tego uzywasz?
![]() |
#3714 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak ja tez juz nie mam gdzie upychać kosmetyków ![]() wczorak kupiłam słynną fridę kurcze ja nie wiedziałam że te glutki samemu sie wciąga buzią niezły ubaw miałam jak zobaczyłam Poki co mieliśmy tylko 1 wizytę doktor mówił że wodniak zazwyczaj sie sam wchłania do 2 roku życia ale żeby ułatwić odpływ płynu z moszny należy w pieluszce powijać do góry jąderka bandarzem elastyczny(końcówki bandarzu podkładać pod pośladki) Cytat:
już trzeci raz Jaś tak ma ![]() cały dzień jest grzeczniutki śpi i je, podczas aktywności rozkosznie rozgląda sie na około, prawie nie płacze a wieczorem 2 godziny płaczu. zaczełam zapisywać co jem choc ciezko znaleźć co mu ewentualnie mogło szkodzić bo ja jem prawie wszystko ![]() też mi szkoda mojego Księciunia teraz spi obok mnie i jest taaki słodziutki zaczynam sie obawiać że to kolki ![]() w poniedziałek idziemy na wizyte do pediatry podpytam co i jak?? Ależycze Tobie brumeczku żeby to było jednorazowe ![]() Cytat:
Marinko strasznie sie ciesze że wam sie tak układa a powiedz jak tam w gimnazjum młodzież nie wchodzi na głowę? - aha musze sie pochwalić że odciągnełam pierwszy raz pokarm po karmieniu. Udało mi sie ściągnąć 100 ml ![]() (mleko będzie o smaku szarlotki, bo piekłam wczoraj na wizytę gości ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-22 o 09:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Suszarki porozsyłane ![]() Mój Dzieć wczoraj zrobił piękny koncert po kąpieli, bo już był głodny a tatusia nie było i mama za wolno się organizowała ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wcale go nie chwalę ![]()
#3716 |
Zakorzenienie
|
Kurka, laptop mi padł
![]() Kiedyś już bateria wysiadła na amen, a wczoraj chyba ładowarka ![]() Teraz nie wiem czy lepiej kupić te rzeczy czy w nowego laptopa zainwestować, tym bardziej że mój już trochę ma... ![]() dobrze że TŻ swojego do pracy nie zabrał bo jakbym ja bez Was do weekendu przeżyła ![]()
![]() |
#3717 |
Wtajemniczenie
|
Kajool, Sloneczko no masakra z tymi piersiami. Ja sie przedwczesnie wczoraj cieszylam, ze goraczki nie mam, a jednak mnie dopadla juz wczoraj, dzisiaj tez mialam. Zostala mi tylko jedna tabletka paracetamolu, a jestem sama i nie chce w takim stanie wychodzic z domu, ale pewnie bede musiala.
Dziewczyny wczoraj byla u mnie polozna i ona poradzila zadzialac tak: liscie kapusty zalac goraca woda, zeby one sie nagrzaly, rozbic je, natluscic oliwa piersi, oblozyc tymi liscmi i okryc recznikiem. I tak posiedziec nawet z godzine. Potem prysznic cieply na te guzki i rozmasowanie ich i od razu po tym dziecia do cyca niech sciaga. I musze powiedziec, ze chyba dziala! Bylam zdziwiona, ze ciepla kapucha, bo do tej pory dzialalam zimna, ale ona powiedziala, ze zimna to jak jest nawal, a ja nawalu nie mam, tylko zatkany kanalik. Aniu spoznione zyczenia. Sto lat! No to se popisalam... maly robi kupsko, trzeba go przebrac... |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widziałam jakie okazje upolowałaś na all - jak za darmo prawie ale też wyszpiegowałam że pozbywasz się małych ciuszków po Emilie - bodziaki, pajace, czapeczki - nie chcesz sobie zostawić na "zaś" na drugie dzieciątko? ![]() a buciki wygodne ale na jak długo - wyjdzie w praniu - tzn na weselu ![]() Cytat:
Cytat:
ja też chce ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-22 o 09:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey teraz jestem mądrzejsza i w nocy jak mały ssie tylko jedną pierś bo usypia za raz to idę do kuchni i odciągam z drugiej aż zmięknie żeby znów zastoju sie nie nabawić ....... teraz jak sama jestem tzn TZ w pracy a mama za granicą to nie dałabym rady przy gorączce się synkiem zajmować ....... sama sobie wyciskaj tam gdzie masz guzki mleko i układaj dzidzię tak żeby dolną wargę miało tam gdzie masz bolące miejsce podobno lepiej ściąga wtedy mleko zastane
....... takie uroki karmienia piersią niestety ....... mi się to przytrafiło jak Maksiu miał 3 tygodnie a nawału nie miałam a synek ładnie opróżnia w ciągu dnia piersi ... i skąd to się przypelentało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.