|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Dziewczyny, Sebie brakuje 49 punktów do miejsca 6
![]() Ma już 814 głosów
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK
![]() Loluś powodzenia przy zapisach ![]() anula już niedługo wrócicie i będzie po staremu Tymusiu i Iguśko dla Was dzieciaczki, rośnijcie w siłe !!!!!!!!!!!! Dzień dobry! moje dziecko budzi się dwa razy w nocy do tego pierwsze jedzenie już o 0:30 (druga noc z rzędu) następne o 6 i śpi do 9 nie wiem o co loto
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
I dziękujemy z Edzikiem za głosy
Mamy najwyższą ocenę na razie
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
IGUSIA I TYMUŚ -SAMYCH SŁODKOŚCI
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry moje kochane Mamuśki
![]() Ślicznie dziękuję za życzenia dla Igutki Moje dziecko ma już 5 miesięcy, ja nie wiem kiedy to zleciało, po prostu szok No i wzruszyłam się, że pamiętacie o nas ![]() daisy doskonale Ciebie rozumiem z tym "dorastającym" dzieckiem, nasze kruszynki za kilka miesięcy będą same po domu zasuwać, ten okres gdy są całkowicie od nas zależne jest taki króóóóótki noo ![]() Aliczko nie zauważyłam takiego pytania, o jaki aparat chodzi? ![]() P.S. Avatar cudooo asiaczku może to jednak katar? A wiecie, że panna Igusińka chrapie! Czizas, nie mogłam uwierzyć jak pierwszy raz usłyszałam, myślałam że to pies ale coś za cicho i za delikatnie zaciągała ![]() Cytat:
całuję rączki i zobowiązuję się podtykać kawkę pod nos przez najbliższe pół roku za namiar na ten zaje.biaszczy kombinzon Ten i żaden inny! Jestem totalnie w nim zakochana, jako (ostatnio bierna ) snowboarderka widzę w nich wzory iście z austriackiego stoku, no są piękne, wypełnione puchem, zakrywane rączki i stópki, och i ach. Pauliziu aj lowjuuuuuu
|
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nie zapomnijcie o głosowaniu
P.s. Zyrafka do nas już dotarła..Przejechała pół Pl i pół DE ,a zainteresowanie takie sobie na razie....
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
I najważniejsze, żebym jak to mary mówi na "cebulę nie wyszła"
![]() Tymusiu Stooo Lat!
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Obudzilam sie z bolem glowy i gardla. To drugie na szczescie przeszlo. Tz mial isc na 7 do pracy i zadzwonil, ze bedzie o 13. Jedynie Antos zadowolony i szczesliwy, bo wyspany ![]() W koncu mamy chrzestnych i teraz tylko musimy sie do kosciola wybrac i umowic chrzest Delicadeza, a moze zamow jedzenie jak Siasiek. Pewnie znajdziesz w swojej okolicy jakis catering co robia domowe jedzenie ![]() Co do kombinezonu to ten co pokazalam tez ma misiowe podeszwy... takie lapki ![]() Daisy fajne te kombinezony prawda? Dla dziewczynki sa ciekawe wzory. Fajna panterke widzialam ![]() Andziot mam masowac tak jakbym wyciagala mu baboki z oczka. Dobrze? Uwazam, ze to nie fair, ze sprzedawca tak postepuje. Co to za firma? Do Lolka no mialo byc na 31 pazdziernika, ale poszlam wczesniej do innego lekarza. Fajnie, ze wyskoczysz sobei z domku zupelnie sama ![]() Agus87, a to nie jest tak, ze te kombinezony robia troszke wieksze by dziecko moglo sie w ubranku zmiescic? Czy faktycznie trzeba kupowac wiekszy? Matall mam w zapasie ziemniaki ze szpinakiem... hm... ciekawe czy podpasuje ![]() Spice, a brokuly z Gerbera... :zygi: Igusia i Tymus z okazji waszego swieta wszystkiego co najlepsze. Rosnijcie, zdrowo, smiejscie sie pieknie i dawajcie mamusiom spac ![]() ![]() ![]()
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ostatnio ogladalam taki od 6-9 msc i wydawal mi sie na teraz dla olenki niestety moze tez zalezy od firmy ![]() dzien dobry u nas w nocy armagedon jestesmy z mezem nieprzytomni ola zaczela ryczec o 00.30 pozniej o 2 mleko o 5 mleko i koniec spania ryk, marudzenie, pierdki o 8 rano poszla potezna kupa a na dziąsłach widać 2 kreseczki białe ![]() ale jeszcze nie stuka matko 2 msc jej te jedybnki wychodza siuśki do labka zaniesione po 14 wynik Iguś i Tymcio wszystkiego naj
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że ja już się dawno poddałam i nie wiem co mam dalej robić ![]() Paulizia, też mi się wydaje że kombinezony szyją ciut większe. Mam jeden z Cocodrillo rozm. 68 i Tymek będzie w nim śmigał zimą. Myślę że spokojnie się w niego zmieści, choć rozm. 68 już teraz nosi. Chociaż z drugiej strony w tym sklepie jest trochę zawyżona rozmiarówka
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria wystarczy ta kawa
zarcik kochana
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, fajnie określone ale tak właśnie trzeba masować,
tylko to dość mocno trzeba przyciskać, żeby tam ciśnienie się zwiększyło w kanaliku i przerwała sie błonka, bo wydaje mi się że jak tak długo już ropieje i kropelki nie pomagają, to jednak może być niedrożny kanalik, więc masuj porządnie czytałam, że często do roku się udrażaniają i nie trzeba zabiegu robić |
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Eda puszczał głośne, śmierdzące bąki przez kolejną dobę
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
U nas to chyba juz standard będzie pobudka o 24 i o 4 rano a w międzyczasie na smoka koło 2, ale za to nad ranem pospałyśmy jeszcze 2 godzinki
![]() Andziot głowa do góry !
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
sto lat dla Tymusia i Igusi ![]() Pauliziu to aplikuj coś żeby Cie nie rozłożyło do końca ![]() Dziewczonka super okazja Ci się trafiła ![]() Siasiek jak tam u was z zarazkami??? poszły sobie ?? ![]() u nas nocka możliwa, musiałam tylko wstać kilkanaście razy podac smoka, no i pół nocki zamartwiałam się prze tą nianię
|
#2748 | |
|
Raczkowanie
|
asiak1981 michaś tez ma tak jakby zatkany nosek bo lekarz mów że to sapka bo fridą nic nie wyciągam.
Cytat:
gusiagatko dla Nadii coraz lepiej śpi, u nas niestety jest coraz gorzej MoniaK Lolka1212 mój Tż też wszytskie płaczki marudzenia składa na skok ![]() Wszystkiego naj naj dla Tymusia i Igusi z okazji waszego świeta dzień dobry w nocy milion dwieście pobudek a zaczęło się już od 22.30 i tak do rana, teraz misiek sobie śpi a ja szukam kombinezonu albo kurtki na jesień bo na zimę mam dwa, tylko przejściowego nie mam. miłego dnia
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Aaaaa, Nikon D40 albo D60 Ha, miałam je 15 minut temu zaaplikować Igusi ale jak spróbowałam łyżeczkę to od razu poszły do kosza Mają okropny cebulowy posmak, ja się źle czuję po tej łyżeczce a co dopiero małe dziecko. Zamiast brokuła były śliwki z hippa - pyyycha Cytat:
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ojej pewnie małżowi synowa się nie spodobała
Ja też juz wszem i wobec obwiniłam, ze Gabi ma narzeczonego Mój tż sie smiał a nawet na początki całkowicie na poważnie zapytał "ale jak to" ![]() No ciekawe czy Antoś bedzie leżakowal w hustaweczce Skok w bok gusiagatko fiu fiu ale Nadeńka dorasta z dnia na dzien i coraz ładniej Ci usypia!! Super! Kiedys to mogłaś pomarzyć by o 22 szła lulu Miałaś cierpliwość do tych wszystkich zdjec? Mango długo sie wlecze ten katarek.. choć mowi się, że zawsze trwa tydzien. Dla dorosłych jest meczący a co dopiero dla takich szkrabków. Biedactwo małe ![]() Ni ja chyba tez do 6msc pokarmię..... kocham to robić i po prostu żal mi przerywac Zobaczmy co pani dr powie. ania2631; to prosze wyjść z krzaków ! Zagłosowane andziot; wiesz że Gabi też drugą noc z rzędu podobnie mi sie budzi, dziś np 1.30 a zawsze ok 3 było... potem o 5, 8 no i dalej kimono. Zosia w wieku Gabi już wyregulowana była,nie? moria ooo rozumiesz mnie !! Nie czuję się wyobcowana bo moi rodzice mnie nie rozumieją tylko każą się cieszyć, że dziecko rośnie.. no cieszę sie, ale... Dlatego tak strasznie marzę o drugim Wiedze, ze zachwyt nad Columbią zaraźliwy też się w nim zakochałam Wszystkiego najpiękniejszego dla Twojej Igusi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rośnij zdrowo i bądź powodem do dumy dla Rodziców Maleńka !! Paulizia tak więc przy okazji i ja dołączam się do Morii i wielbię Ciebie za polecenie tego piekniastego kombinezoniku. A najbardziej mnie cieszy, ze widzę, iż większe też są więc będę mogła w przyszłości równiez kupować Znalazłas gdzieś tą Zumbe? a jeszcze wracając do kombinezonów to gdzie są wzory? Bo na polsim allegro tylko 1 znalazłam o TAKIMożesz linka do innych podesłac jesli masz? ![]() MoniaK, Ty niewidzialna ??? No wiesz Dla Twojego Tymusia duuuuużo spokoju i dłuuuugich i przespanych nocek życzę !!!! Całuski dla Niego ode mnie i Gabulki Dziewczonko bardzo fajny ten kombinezonik !! Grazynko, czy Ty dziś znów sprzątasz Wrzuc na luz i chodź tu do nas ! Saniu, pies raz kłapnął zębami na Gabi ! Dostał w dziob a kotek sie boi ![]() Dobry dzień co za pogoda Znów pochmurno i chłodno. Wczoraj Gabi nie była na dworze i też dziś chyba nie będzie.... bo jej tatuś ma kolacje służbowe i wczoraj oraz dziś Znów wróci znów ok 22 Tak więc drugi dzień siedze caluusi dzionek samiutkaPogoda nie sprzyja do wystawienia Małej w wózku do ogródka Temat obiadu z głowy, samej dla siebie mi sie nie chce.. Dziękujemy za tak milutkie komentarze !!!! ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-22 o 11:37 |
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Dziendobry
Pamietacie nas jeszcze?![]() Wogole nie wiem co u Was sie dzieje bo nie mam czasu na czytanie Wiem tez juz jak brzmia spiewy do Allaha o ktorych pisala mimbi-uszy wiedna Wogole moje dziecko sie poprzestawialo,jak przesypiala juz pieknie nocki bez pobudek,tak ostatno powtorka z rozrywki,dzisiaj o 4,wczoraj o 5 potem 6:30 i przed 8![]() Przyszla nam zyrafka ale nie robi na moim dziecku takiego wrazenia jakiego oczekiwalam heh,cos tam ja poskubie ale nie umie jeszcze dobrze jej sobie chwycic,lubi za to piszczka ![]() Wczoraj byla proba jedzenia jabluszka z hippa i niezle sie wszyscy usmialismy malej nawet smakowalo,zobaczymy dzisiaj jak mi sie uda to wstawie pozniej do albumu fotke z tego wielkiego wydarzenia![]() Ide troche was poczytac poki mala spi pa
|
|
#2752 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robie na oko 4 srednie ziemniaki 1 piers 1 jajko i szklanka maki mniej wiecej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze wam juz lepiej ![]() Cytat:
i zdrowieja 'ciesze sie ![]() w pokoju mam taka fale a w kuchni panele zdjecie zrobie pozniej Cytat:
![]() i dobrego rozwsiazania nie ma chyba zrobie zaraz fote ![]() to pozyczone od cioci powiedziala mi zebym nie kupowala bo ona sobie szyje i nawet sama nie wie ile ma kompletów ![]() i tym sposobem za kazdym razem bede miec inne ![]() to jest to co wczoraj zacytowalam i nie zdazylam odpisac zmienie pieluche i pogadam z synem i do was wpdne opowiedziec co u ksiedza i okulisty
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
gosiek217
Nadia juz od jakiegos czasu tak ladnie spi (z jedna wpadka po drodze) ale nie chce jej chwalic, zeby psikusa mi w nocy nie zrobila ![]() zosiaaa Kilkanascie raz? ![]() Nadia ma juz dzis druga drzemke ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Daisy Dokladnie ![]() A na szybki obiadek to wiesz Puree z jajkiem sadzonym ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Wazka A co to sie dzieje z Emilka, ze tak mamusi popalic daje? Zabki ida? Grazin To czekamy
|
|
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
tak kilkanaście ale w ciągu 1h
, w nocy byłam wściekła jak osa, aż tż-towi się oberwało, ale już mi przeszło ![]() Grazin ty nie uciekaj tylko pisz tu co u księdza i okulisty bo ja jestem bardzo ciekawa
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Igutka, Tymuś! Wielkie buzi! ![]() u nas kataru dzień kolejny, ale walczymy i chyba będzie to wygrana walka, bo już dziś jakoś lepiej. Na noc zapodałam Nurofen w czopku, a dziś zestaw katarek+Sterimar+Olbas+Ju vitC ![]() Andziotku, Hanex nie boi się odkurzacza i mam nadzieję, że nie zacznie się bać po tych zabiegach Kiedy odciągam, to wpienia się, denerwuje, kręci, ale Ona nie znosi żadnych zabiegów związanych z nosem ![]() Moria, dzięki za opinię. Tak właśnie pomyślałam, że wizyta u lekarza bez sensu, bo poradzi mi to samo, co stosuję. Ja nie z tych, co to na katar i byle kropkę na ciele dziecka lecę do lekarza I super ta Twoja analiza kombinezonowa! Muszę wziąć pod uwagę. Zresztą muszę wyciągnąć wszystkie ciuszki na jesień/zimę, bo coś tam mam, ale sama nie wiem, co. Nie wiedziałam, że dzieci tak szybko rosną ![]() Enchant, dzięki, kochanie, za buziaki! Co do sprzętu antykatarowego, to warto mieć pod ręką, podobnie jak termometr. Czasami nie ma jak do apteki skoczyć, czy coś. Katarek rozważ, bo jak sama widzisz, dziewczyny mają różne opinie Sporo poleca Fridę Trochę poracha z wyciąganiem odkurzacza co kilka godzin, ale da się przeżyć. Pięć sekund i nos czysty Siasiek, gratuluję ząbka i współczuję choróbsk ![]() Sania, pewnie odpowiedzi dostałaś, ale ja dodam od siebie, że jak robię Hani zupkę, to w małym garnuszku pół ziemniaka, pół marchewy i ociupinka pietruszki [za jakiś czas do tego będę dodawać mięsko i żółtko], gotuję normalnie jak zupę, potem blenduję, studzę i jazda do buzi, a właściwie na wszystko wokół ![]() k190172, dzięki za życzenia zdrowia Delicadezo, dzięki, dzięki! Filmiki ja też oglądałam kilka razy A Gdańsk uwielbiam o każdej porze roku! Listopadowa, zazdroszczę wagi
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajecie tą kaszkę jednak ? Czy Wasze dzieci też tak walą piętami w podłoże ????? no aż mi szkoda tych jej stópek ... ![]() pamiętam jak Zosia waliła stópkami jak była na brzuszku to miała aż paznokcie połamane (mimo że krótko obcięte) |
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Iga wszystkiego dobrego
samych pyszności i zdrówka ![]() Matall, Zosiaa starszy już szaleje, widać że czuje się lepiej ale antybiotyk bierze...od rana zdążył mi już delikatnie podnieść ciśnienie. Młodszy gorzej bo dalej jeść nie chce, zasnął bez jedzenia, wciskałam na śnie. MoniaK możesz się żalić nie wszystkie dzieci grzeczniutkie ale to się zmieni zobaczysz. Kto pisał, że kombinezony większe szyją?????????????? Właśnie przez snem małego włożyłam do kombinezony rozmiar 6-9 miesięcy i co??!! Obawiam się, że do zimy będzie mały! Może rączki ok, na szerokość też ale na długość? no cóż....ale mam dużego syna
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa W ciagu godziny
To jeszcze lepiej. mary Super, ze juz lepiej oby do jutra katar wyprowadzil sie z noska Hanutki
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
kochane moje zanim was nadrobie to szybkie pytanko
czy prałyscie juz moze zawieszki te wibrujace co jak sie naciągnie to wibrują?? mi wypadła z wózka i przejechałam po niej kółkiem ![]() moge ją wrzucic do pralki czy sie cos z nia stanie?? bo oczywiscie wszystkie denerwujace mnie metki obciełam czy jak ktoras jest bvardziej przezorna i nie obcieła swoich moglaby sprawdzic i mi dac cynk czy w pralce moge?? ![]() ![]() byłabym dzwięczna bardzo:P
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

o 

dla Was dzieciaczki, rośnijcie w siłe !!!!!!!!!!!!
Moje dziecko ma już 5 miesięcy, ja nie wiem kiedy to zleciało, po prostu szok
No i wzruszyłam się, że pamiętacie o nas 
całuję rączki i zobowiązuję się podtykać kawkę pod nos przez najbliższe pół roku za namiar na ten zaje.biaszczy kombinzon

Mają okropny cebulowy posmak, ja się źle czuję po tej łyżeczce a co dopiero małe dziecko. Zamiast brokuła były śliwki z hippa - pyyycha 
nie chce jej chwalic, zeby psikusa mi w nocy nie zrobila 

To jeszcze lepiej.
oby do jutra katar wyprowadzil sie z noska Hanutki